🔴وقوع سانحه در تمرین ارتش
🔹در تمرین روز گذشته نیروی دریایی ارتش، شناور پشتیبانی سبک کنارک که مامور آوردن هدف به محدوده آتش برای شلیک آزمایشی بوده، مورد اصابت موشک کروز شلیک شده از سوی ناوچه جماران قرار میگیرد و تعدادی از مدافعان وطن شهید و مجروح میشوند.
💢 فساد، تدریجی است
امام خمینی (ره):
همه اینهایی که میبینید فاسد شدند اینطور نبودند که اینها از اول به این درجه از فساد بودند؛ بلکه کُلُّ مَوْلُودٍ یُولَدُ عَلَی الفِطرَهًْ(1) و اینطور هم نبودند که یک دفعه جهش کرده باشند از یک مرتبهای به مرتبه بالای فساد. اینطور هیچ وقت نبوده است. این به تدریج واقع شده است.
#امام_خمینی
صحیفه امام؛ ج14؛ ص368 | جماران؛ 6خرداد1360
📌 دو وظیفه مهم علما و روحانیون در جامعه:
🔹 در آیه «لَولا یَنهاهُمُ الرَّبانِیّونَ وَ الاَحبارُ عَن قَولِهِمُ الاِثمَ وَ اَکلِهِمُ السُّحت» دو نکتهی مهم است که قرآن نهیب میزند که چرا احبار و رهبّانیّون، اینها (جامعه) را از این دو چیز منع نکردند که از این دو چیز:
🔸یکیشان «قَولِهِمُ الاِثم» است، یعنی حرف دروغ، حرف غلط، حرف نسنجیده، قولِ بغیرعلم؛
🔸یکی هم «اَکلِهِمُ السُّحت» که همین مسائل اقتصادی است، روابط اقتصادی ناسالم، همین فسادها و مفسدین و امثال اینها.
🔺 هر دوی اینها را بایستی بکلّی علاج کرد. (۱۳۹۷/۰۶/۱۵)
🔺 علماء دین در اسلام، پیشروان اصلاح و ترقی و پیشرفت ملتند. این مسئولیت بر عهدهی عالمان دین گذاشته شده است.
🔹 اینکه در خطبهی نهج البلاغه هست که: «و ما اخذ اللَّه علی العلماء ان لا یقارّوا علی کظّة ظالم و لا سغب مظلوم» یعنی عالم دین در مقابل ظلم، بیعدالتی، تجاوز انسانها به یکدیگر نمیتواند ساکت و بیطرف بماند. بیطرفی در اینجا معنا ندارد.
🔹فقط مسئله این نیست که ما حکم شریعت و مسئلهی دینی را برای مردم بیان کنیم. کار علماء کار انبیاء است. «انّ العلماء ورثة الأنبیاء».
🔹انبیاء کارشان مسئلهگوئی فقط نبود. اگر انبیاء فقط به این اکتفا میکردند که حلال و حرامی را برای مردم بیان کنند، این که مشکلی وجود نداشت؛ کسی با اینها در نمیافتاد. (۱۳۸۸/۰۲/۲۳)
#ویژه_مبلغین
🔻 ستاد ملی کرونا در تصمیمات مرتبط با اعتاب مقدسه به نظرات تولیتها توجه کند
حجت الاسلام و المسلمین #مروی تولیت آستان قدس رضوی:
🔹ما همچنان پیگیر بازگشایی حرمهای مطهر ضمن رعایت کامل تمام اصول و موازین بهداشتی با تضمین حفظ سلامت مردم و زائران که وظیفه دینی، شرعی و انسانی ما است، هستیم و تلاشمان بر این است تا هرچه زودتر میزبان زائران حضرت رضا(ع) باشیم.
🔹اگر در حرم مطهر زائر نباشد خادم هم معنا و هویت ندارد، ما هویت خود را به عنوان خادمان حضرت رضا(ع) از زائران میدانیم، این شبها و روزها مرغ دل بسیاری به سمت بارگاه حضرت رضا(ع) پر میکشد و این شرایط برای ما بسیار سخت و دشوار است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اصلاح طلبان متناقض
✍️#رها_عبداللهی
🔺اصلاحات اگر در پی اصلاح است، باید نسبتش را با افرادی چون تاجزاده مشخص کند. دروغگویی، تناقض گویی، فرافکنی و عدم پذیرش مسوولیت بلای جان اصلاحات شده.
🔺چطور می شود تصاویر اعترافش به امکان نداشتن تقلب در ۸۸ موجود باشد و ده سال تمام نظام را متهم کند و خواستار رفع حصر شود؟
🔺چطور می شود پرونده تخلفاتش در انتخابات مجلس ششم موجود باشد و از دموکراسی دم بزند و نظام را به انتخابات فرمایشی متهم کند؟
🔺چطور می شود برای به قدرت رسیدن دولت و مجلسی سینه چاک دهد و دیگران را به رای دادن به آنان تشویق کند و مسوولیت عملکرد فاجعه بارشان را نپذیرد و از بی اختیاری شان حرف بزند؟
🔺امثال تاجزاده نماد اجتماع نقیضین هستند. راه حل از بین بردن آثار مخرّبشان بر جامعه محاکمه و حذف نیست. راه حلش افشای حقیقتشان است تا توسط خود طرفدارانشان کنار گذاشته شوند.
❇ چرا رهبری دستور ندادند؟
💎 مقام معظم رهبری دیروز در ارتباطی تصویری با ستاد ملی مبارزه با کرونا در مورد مراسم دعا و نماز و عبادت تأکید کردند: «مسئله دعا و عبادت بخصوص در ماه رمضان، بخصوص در شبهای قدر که در پیش است، یکی از نیازهای حتمی و اساسی مردم است؛ این با نیازهای مادّی از یک نظر تفاوتی ندارد، از یک نظر بالاتر از نیازهای مادّی مردم است. مردم احتیاج دارند به اینکه بخصوص در مسائل مهم، در قضایا یا حوادث مهم بتوانند این توسّل و این توجّه و این ارتباط با خدا و خواستن از خدا را داشته باشند؛ یک فکری برای این بشود.»
💎 گزارههای تحلیلی: 1- امام خامنهای در این زمینه از مسئولان پزشکی خواستند که بررسی باز شدن مساجد را به کسانی بدهند که «اهمیت حضور دعا و توسّل و مسائل معنوی را به معنای واقعی کلمه درک کرده باشند» این موضوع نشاندهنده این است که ایشان تأکیددارند؛ افرادی میتوانند نیاز جامعه به معنویت را درک کنند که در این زمینه خود، تشنگی و نیاز جامعه به عبادت را درک کرده باشند. 2- رهبر انقلاب بر قواعد سختگیرانه برای عبادت جمعی هم اشاره کردهاند تا کسانی که کوچکترین احتمالی در ذهنشان وجود دارد، آن شبهه هم پاک شود. مسئولین وزارت بهداشت توجه داشته باشند در دو ماه گذشته همین مساجد قرارگاههای مقابله با ویروس کرونا بودهاند و بسیجیان بهصورت شبانهروز اقدامات ایمنی برای جامعه را از همین مکانها مدیریت کردهاند. 3- یک نکته بسیار مهم در فرمایشهای امام خامنهای این است که ایشان از جایگاه رهبری خود دستور بازگشایی مساجد را نمیدهند و به نظر کارشناسی مسئولین بهداشتی اهمیت و احترام مینهند. این درخواست که «هر چه تصمیمگیری کردند، بر عهده من و همه مردم است که بر طبق آن تصمیمگیریها انشاءالله عمل بشود.» نشاندهنده حکمت ایشان در برخورد با مسائل است؛ نهتنها آنها را تحتفشار نمیگذارد بلکه بازگشایی این اماکن را به ستاد ملی کرونا منوط میکند تا جامعه رشد و بلوغ نظام اسلامی و تفکیک وظایف را مشاهده کند و دورنمای یک جامعه مطلوب و ولایی در ذهنها ترسیم گردد.
💎 نکته راهبردی: جامعه اسلامی و ایمانی در مقابله با این ویروس منحوس دارای نمونههای ممتازی از ایثار، گذشت، فداکاری و انفاق بود که در سایر جوامع کمتر دیده شد و این موفقیتها به خاطر نقش رهبر جامعه اسلامی در نزدیک کردن دلها و قلوب در رزمایش مؤمنانه و مساوات حاصل شد که برای لحظهبهلحظه این فعالیتها در ایران اسلامی باید جبهه شکر بر زمین سائید و خداوند سبحان را شاکر بود.
🔴 مساجد کشور از سهشنبه با رعایت پروتکلهای بهداشتی باز میشوند
♦️حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی: پس از پیگیری و مطالبه مستمر مردم و گفتوگوهای متعدد با وزیر محترم بهداشت، تصمیم گرفته شد تا از سهشنبه تمامی مساجد کشور با رعایت پروتکلهای بهداشتی بازگشایی شوند.
#به_مددالهی_کرونا_را_شکست_میدهیم
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅
✅ مفهوم تقوا و برکات و نتایج آن
🌷 رهبر معظم انقلاب:
🔸ماه رمضان ماه تقوا است. تقوا یعنی چه؟ تقوا آن طوری که در ترجمهها رایج شده که درست هم هست، یعنی «پروا کردن»، یا در تعبیرات معمولی ماها «ملاحظه کردن»؛ [مثلاً] میگویند فلانی ملاحظهی فلانی را دارد. اِتَّقُوا الله،یعنی ملاحظهی خدا را بکنید، پروا داشته باشید از خدای متعال. یک خطّ مستقیمی به شما نشان داده است در این حرکت عظیم حیات بشری که محفوف(احاطه شده) به مشکلات است. فرض کنید مثل زمینی که این گوشه و آن گوشهاش مین وجود دارد که یک راهی را باز میکنند، میگویند این راه، راه سلامت است، راه امنیّت است، از اینجا بروید؛ صراط مستقیم این است. ملاحظهی خدا -اِتَّقُوا الله- یعنی حواستان باشد از این راه منحرف نشوید، کج و راست نشوید که گرفتار خواهید شد، مشکل برایتان درست میشود.
🔸اگر از این راه رفتید، آن وقت نتایج خوبی به دست شما خواهد رسید که آن نتایج را هم خدا در قرآن مکرّر در آیات متعدّد قرآنی بیان کرده.
👈 اتَّقُوا اللهَ لَعَلَّکُم تُرحَمون(حجرات آیه۱۰)
رحمت الهی
👈 لعَلَّکُم تُفلِحون(بقره آیه ۱۸۹)
فلاح یعنی رستگاری، اگر تقوا بود، رستگاری برای انسان پیش میآید.
👈 لعَلَّکُم تَهتَدون؛(بقره ۵۳)
تقوا موجب هدایت است، وقتی تقوا پیشه کردید، مشکلات از جلوی شما عقب خواهد رفت و راه درست برای شما روشن خواهد شد.
👈 یجعَل لَکُم فُرقانًا؛(انفال ۲۹)
اگر تقوا داشته باشید، موجب فرقان است فرقان یعنی قدرت تشخیص؛ [این] خیلی مهم است. ما در همهی مسائل زندگی نیاز داریم به قدرت تشخیص که راه درست را از نادرست، حق را از باطل تشخیص بدهیم. قدرت تشخیص با تقوا به وجود میآید.
👈 و مَن یَتَّقِ اللهَ یَجعَل لَهُ مَخرَجاً
(طلاق آیه۲)
«مَخرَج» یعنی بنبستشکنی، اگر تقوا باشد، بنبستی وجود ندارد.
👈 ومَن اَصدَقُ مِنَ اللهِ قیلًا؛ (نساء۱۲۲)
هیچ کس، هیچ وعدهدهندهای صادقتر از خدای متعال نیست؛ وقتی خدای متعال وعده میدهد، تحقّق پیدا میکند، قطعی است و در این شکّی نیست.
🔸 تقوا دامنهی وسیعی هم دارد؛ از خلوت دل شما تقوا وجود دارد که شهوات را در دل راه ندهید و شکّ در حق را در دل راه ندهید، هوای نفْس را از خودتان دور کنید. ۱۳۹۸/۰۲/۲۴
#کلام_روز
🍀 *دعا برای درمان دردها، شفای مطلق دردها*
💠 امام صادق عليهالسلام فرمود: دستِ خود را بر موضع درد بگذار و سه بار بگو:
🔆 «اللهُ اللهُ اللهُ رَبِّي حَقّاً لاَ أُشْرِكُ بِهِ شَيْئاً. اللَّهُمَّ أَنْتَ لَهَا وَلِكُلِّ عَظِيمَةٍ فَفَرِّجْهَا عَنِّي»
🔸 «خدا خدا خدا پروردگار من است. حقیقتاً به او شرک نمیورزم. خداوندا! برای این درد و هر درد بزرگی، تو بسنده و کافی هستی. خدایا! آن درد را از من برطرف کن»
📚 بنیاد دعا
💢دهنکجی مدیران سیما و توسکا به رهبری؟
🔹مسابقه های تلویزیونی روبیکیو که در تلویزیون و اپلیکیشن روبیکا و برنامه های مختلف به صورت همزمان برگزار میشد، در اردیبهشت ۹۸ با تذکر صریح رهبری تعطیل شد؛ اما پس از یک سال پخش آن از شبکههای مختلف سیما از سر گرفته شده است!
🔸۴ اردیبهشت۱۳۹۸|رهبر انقلاب:باید فرهنگ کار و تولید و تلاش را ترویج دهیم و روحیه انتظار برای ثروت بادآورده را از بین ببریم و روشهایی شبیه بخت آزمایی را ترویج نکنیم که دستگاههای مختلف از جمله صداوسیما باید متوجه این معنا باشند
🔹۱۱ آذر۱۳۸۳|تذکری که ،سالها قبل رهبر انقلاب درباره مسابقات تلویزیونی به مدیران سیما داده داده بودند: «ممکن است بگویند این کار ترویج علم است. ترویج علم را از یک راهِ بهتر بکنید؛ این راه ضرر دارد. عدهای که این گونه مسابقات را نگاه میکنند، بیمنطقی به ذهنشان میآید. این کار منطقی ندارد که مثلاً بنده بدانم انجیل عربی است یا یونانی است یا لاتینی است بعد بگویند حالا که شما دانستید، این پانصد هزار تومان یا فلان مبلغ مال شما! این کار معنی ندارد...».
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حسن جون!!!!!
مخاطب این باید ها خودتی گلم!!!!!😏
به جای حرف زدن کار کن!!!!😠
بسم الله الرحمن الرحیم
طرح ضیافت قرآنی
نکات قرآنی روز هفدهم
جزء هفدهم
1. يهوديان اهلكتاب نسبت به مشركان و نيز عوام يهود، آگاه بودند و تورات را ميخواندند و ميدانستند كه پيامبران گذشته فرشته نبودند. خداوند از مشركان ميخواهد از اهلكتاب جوياي حق باشند و اين سبب نزول آيه ۷ سوره انبیاء است؛ اما سبب نزول مفهوم عام آيه را به خود مقيد نميكند. مفهوم عام آيه به لزوم رجوع جاهلان به عالم در مسئلهای است كه نميدانند. بنابراين اينكه اهلبیت ميگويند ما اهل ذكر هستيم و اينكه فقیهان به اين آيه استدلال ميكنند تا لزوم تقليد از مجتهد را اثبات كنند، با تكيه بر مفهوم عام آيه است.
2. واژۀ «حَصِید» در آیۀ 15 سوره انبیاء به معناي «محصود» يعني زراعت و گياه چيدهشده و قطعشده و برزمينافتاده است يعني مشركان آنچنان هلاك شدند كه همچون گياهان دروشده و لهشده و برزمينافتاده شدند.
3. . آيۀ 23 انبیاء بر پرسش از مجرمان در جهنم دلالت میکند؛ درحالیکه برخي ديگر بر پرسش نکردن دلالت میکند، آری در جهنم پرسشی به شیوه معهود و پاسخ زبانی نیست و این اعضا و جوارح آنان است که پاسخ میدهند. افزون بر اين، هر موقفي از مواقف قيامت، وضعیت خاص خود را دارد و در موقعی منم است سخن گویند و در موقع دیگر مجاز نباشند.
4. آیات 30 تا 35 سوره انبیاء دارای اعجازهای علمی فراوان است:در آيۀ 30 اشاره شده که زمين در گذشته به كرات آسماني پیوسته بوده و سپس جدا شده؛ و نیز هر موجود زندهاي در روي زمين ازآب است؛ آيۀ 32 به وجود جو بر بالاي زمين اشاره دارد، در آيۀ 33 به مدار داشتن هريك از كرات آسماني اشاره دارد، در آيۀ 35 فنا شدن هر انسان را بیان میکند.
5. در آيۀ 37 ميفرمايد: «انسان از عجل آفريده شده». یعنی نوع انسان شتابزده آفريده شده است مانند اینکه ميگويند فلاني از خواب آفريده شده؛ يعني بسيار ميخوابد.
6. آيۀ 47 بیانگر نهادن ترازوي قسط و عدالت در روز قيامت براي سنجش اعمال انسانهاست؛ در روايات، انسانهاي كامل همچون پيامبران و امامان به عنوان ترازو معرفی شدهاند، زیرا انسانهایی متعادل هستند و دیگر انسانها هرقدر به اعمال و صفات آنان نزدیک باشند، از مقام بالاتري برخوردار است.
7. چنانكه در گذشته اشاره شد، واژۀ «اَب» در زبان عربي براي عمو نیز به كار ميرود؛ ازاینرو منظور از «أَبِیهِ» در آيۀ 52 - با توجه به روايات و دلايل ديگر - عموي حضرت ابراهيم به نام «آذر» است.
8. فعل «لَأَکیدنَّ» در آیۀ 57 از «كيد» گرفته شده كه به معناي تدبير و نقشهكشي پنهاني بر ضد دیگری است. این فعل متكلم وحده است؛ و با «ل» و «ن» تأكيد ثقيله، تأكید شده، یعنی: «بیگمان من در مورد بتهاي شما نقشهكشي و چارهجويي خواهم کرد».
9. طبق آيۀ 63 حضرت ابراهیم میگوید: بت بزرگ بتهای دیگر را درهم شكسته است روشن است که این کلام بدین معنا است که اگر اين بتها سخن ميگويند، پس لابد بزرگشان چنين كاري كرده. ثانیاً نوعي الزام است كه در قالب خبر بيان شده؛ يعني هركس به الوهيت بتها اعتقاد داشته باشد، بايد بتها را جاندار و اثرگذار بداند و بپذيرد كه ممكن است بت بزرگ، بتهاي ديگر را ازبین برده باشد.
10. امام صادق(ع) فرمود: «وقتی خداوند به آتش فرمود سرد شو، دندانهای حضرت ابراهیم از شدت سرما به هم میخورد» آری هیچ دری بسته نیست چون خداوند هم سبب ساز و هم سبب سوز است.
"استاد اسدی نسب"
🏳بمناسبتاحیایاولینشبمبارکقدر
🏳و نزول ملائکةالله بر ولیاللهاعظم/۱
💠امام خمینی
‼️تاریخ باید سرمشق ما باشد و ما وقتی که تاریخ را نگاه میکنیم، تحولاتی که پیدا شده است در اسلام و در مسلمین، هر جا که قوّت ایمان در کار بوده است نصرت با آنها همراه بوده است. تعلیمات نبی اکرم این است که با قدرتهای معنوی، شما میتوانید پیش بروید. آن قوههای معنوی که پشت سر مسلمین بود و ملائکةالله که قدرت معنوی بود موجب شد که مسلمین در کمتر از نیم قرن بر همۀ معمورۀ دنیا سلطه پیدا کنند. ما باید از تاریخ عبرت بگیریم! ۵۸/۱/۳۱
‼️ما از خدا میخواهیم که با آن جنود غیبیه که دارد و با آن ملائکةالله به ما کمک بفرماید لکن شرط این است ما به عهد خود باقی باشیم؛ عهدی که با اسلام داریم؛ حفظ اسلام، حفظ کشور اسلامی، حفظ نوامیس اسلامی. ما باید این توجه را هیچ وقت از خود بیرون نکنیم! ۶۰/۹/۱۱
🔴 اخراجیهای عصبانی(ردصلاحیتیهای اصولگرا و اصلاحطلب مجلس دهم) دوباره دست به کارشدند و بجای پرداختن به مشکلات مردم مثل افزایش نجومی خودرو و مسائل معیشتی امروز طرح بدون اولویت و البته مبهم اصلاح آئین نامه برای انتخاب حقوقدانان شورای نگهبان رو در دستور قرار دادند!
رادیو فرهنگ همیشه جلسه علنی مجلس رو پخش زنده میکنه، میتونید این جلسات رو گوش کنید و ببینید بعضی از نمایندهها چه طور وقت و هزینه بین المال رو صرف انتقامهای سیاسی خود میکنند!
مجلس دهم = خسارت
🔴جزئیات پروتکل بازگشایی مساجد در شبهای قدر
♦️«رئیسی» معاون وزارت بهداشت:در برگزاری مراسمهای شب قدر باید مراسم با یک ظرفیت محدود و ترجیحاً در فضای باز برگزار شود.
♦️حداقل فاصله از طرفین، پشت سر و جلو حداقل یک متر است.
♦️شرکتکنندگان در مراسم شبهای قدر باید از ماسک و دستکش استفاده کنند و مهر، جانماز و قرآن را همراه خود ببرند.
♦️اگر فضای برگزاری مراسم سربسته بود، حداکثر از یک چهارم فضا استفاده شود.
♦️حداکثر زمانی که برای برگزاری شبهای احیا گذاشتیم، دو ساعت است.
⭕️ کریمی قدوسی
♨️ در #مجلس_یازدهم و دولت سیزدهم اگر دستان پنهان فتنه ونفوذ ازاقتصاد کشورقطع وسیاستهای کلی نظام محقق شود، آنگاه #اقتصاد ملی جهش خواهد کرد وبه آرامش طولانی مدت دست میابد و حذف چهار صفر از پول ملی آثار مثبت خود را نشان میدهد.
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✅🔰دستور کاربردی قرآن برای فرصت سازی مومنین
[سوره إبراهيم (14): آيه 28 ]
أَ لَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ بَدَّلُوا نِعْمَتَ اللَّهِ كُفْراً وَ أَحَلُّوا قَوْمَهُمْ دارَ الْبَوارِ (28)
آيا به كسانى كه نعمت خداوند را به كفر تبديل كردند و قوم خود را به سراى هلاكت در آوردند نگريستى؟
❇️🔰امام خامنه ای در دیدار جمعی از مداحان اهل بیت علیهمالسلام ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
اگر جلسهی مذهبی ما و خوانندگی و مدّاحی ما یا منبر ما به این نتیجه منتهی بشود از پای منبر، بی اعتقاد به آینده و ناامید از آینده بلند شوند، ما این فرصت را هدر دادهایم و کفران کردهایم این نعمت را؛ اگر از پای منبر ما یا مدّاحی ما مردم درحالی بلند شوند که هیچگونه آگاهی نسبت به وضع خودشان و وظایف خودشان پیدا نکرده باشند، ما این فرصت را از دست دادهایم؛ اگر خدای نکرده جلسات ما، جلسات وحدتشکن باشد، این فرصت را از دست دادهایم؛ اگر کیفیّت حرف زدن ما یا مضمون حرفهای ما جوری باشد که دشمنان ما را در هدفهایشان موفّق بکند، ما این نعمت الهی را - بَدَّلوا نِعمَتَ اللهِ کُفراً -تبدیل کردهایم به نقمت؛ این را باید مواظب بود، باید مراقب بود. بارها ما گفتهایم، برای آدمهای آگاه و مطّلع از اوضاع جهان و جهان اسلام هم این مثل روز روشن است که امروز اختلافات مذهبی در میان مسلمانان، یک وسیله و برگهای است در دست دشمنان ما. یک شمشیر در دست دشمنان ما، همین اختلافات مذهبی است. علنی کردن اختلافات، صریح کردن مخالفتهای اعتقادی، به زبان آوردن مطالبی که کینهها را برمیافروزد، یکی از وسایلی است که دشمن ما از آن بیشترین استفاده را دارد میکند. حالا [اگر] ما جوری عمل بکنیم که این مقصود دشمن برآورده بشود، این «بَدَّلوا نِعمَتَ اللهِ کُفراً» است. در جلسات نباید کینهورزیهای مذهبی را زیاد کرد؛ این را چقدر باید تکرار کرد؟ بارها تکرار کردهایم؛ بعضی حاضر نیستند [گوش کنند].
😧پاسخ به شبهات کرونایی :
❌متن شبهه :
⛔️عدالت خدا و بیمار شدن کودکان بی گناه؟!!!
اگر بیماری کرونا برای عذاب یا امتحان ما است، کودکان چه تقصیری دارند؟ آیا این عادلانه است؟ آیا خداوند واقعاً عدالت را رعایت کرده است؟
✅جواب :
🔺پاسخ اجمالی:
ظهور و شیوع یک بیماری همواره به معنای عملکرد بد انسان و یا عذاب الهی نیست؛ بلکه گاهی به منظور امتحان انسان ها و حتی کودکان است. همچنین، ممکن است شرور و بیماری، نتیجه طبیعی رفتار انسان ها یا طبیعت باشد و چون جهان، یک کل به هم پیوسته است، کودکان نیز از عملکرد بد یک انسان و یا رفتار طبیعت، استثناء نمی شوند. البته خداوند در این گونه موارد، برای بی گناهان، «اعواض»(پاداش) در دنیا و آخرت در نظر گرفته است.
🔺پاسخ تفصیلی:
خداوند از طریق بیماری و شرور و سختی ها، گاهی انسان ها را عذاب یا امتحان می کند؛ از این رو، این سؤال پیش می آید که چرا خداوند که عادل است، مانع از تسرّی این اتفاقات ناگوار به کودکان نمی شود؛ کودکانی که پاک و بی گناه اند و آمادگی لازم برای این امتحانات سخت را نیز ندارند. در ادامه، با ارائه نکاتی به این پرسش پاسخ می دهیم:
1️⃣نکته اول:
هرچند ممکن است یکی از عوامل بیماری و دشواری در زندگی، عدم اطاعت از فرامین الهی و در حقیقت مکافات اعمال بد انسان باشد ولی این گونه نیست که هر جا بیماری وجود دارد، مصداقی از مصادیق «عذاب الهی» است! آری، برخی از این اتفاقات ناگوار، منشأ انسانی داشته و عملکرد انسان ها در نوع مناسبات و اتفاقاتی که در یک منطقه و یک دوره می افتد، مؤثر است. همچنانکه قرآن کریم در این خصوص می فرماید:
«ظَهَرَ الْفَسَادُ فىِ الْبرَّ وَ الْبَحْرِ بِمَا کسَبَتْ أَیدِى النَّاسِ لِیذِیقَهُم بَعْضَ الَّذِى عَمِلُواْ لَعَلَّهُمْ یرْجِعُونَ (1)؛ به سبب اعمال مردم، در برّ و بحر فساد آشکار شد تا جزاى بخشى از اعمالى را که انجام دادهاند به آن ها بچشاند شاید بازگردند».
امّا باید توجّه کرد این است که گاهی هم این اتفاقات ارتباطی به عملکرد انسان ندارد؛ چنانکه ممکن است باران و برف در منطقه ای به جهت شرایط جغرافیایی که دارد بیشتر از نقاط دیگر ببارد، نظیر مناطق استوایی و یا مناطقی که در مجاورت دریاهای متعدد قرار داشته و ابرهای باران زای بیشتری در آن منطقه فعّال اند؛ تا جایی که می توان دوره های مختلف خشک سالی و ترسالی آینده را نیز تا حدودی با ابزار علمی و بر اساس فرمول های کاملاً طبیعی پیش بینی کرد.
و نیز ممکن است شیوع برخی از بیماری ها به جهت مساعد بودن شرایط جوی در برخی مناطق بیش از مناطق دیگر باشد. در این صورت دیگر نمی توان ظهور و یا شیوع یک بیماری را مستقیماً مکافات عمل و عذاب الهی نسبت به بندگان دانسته و از این باب برای ما سؤال شود که چرا کودکان دچار بیماری می شوند؟
2️⃣نکته دوم:
در نگرش مبتنی بر جهان بینی دینی و الهی، عالم هستی مجموعه ای به هم پیوسته و منسجم است که مخلوق یک موجود کاملِ مطلق بشمار می آید. ازاین رو همه موجودات عالم بر هم تأثیر داشته و از همدیگر متأثر می شوند. (2)
درنتیجه، حوزه تأثیر رخدادهای طبیعی و اعمال انسان تنها به حیطه شخصی او مربوط نشده و می تواند زمان ها و مکان های دیگر را نیز درنوردد؛ به این معنا که ممکن است رخدادی طبیعی مثل زلزله و یا ظلم ما به یک فرد یا خانواده تا مدّت ها در کودکان و حتی نسل های بعد نیز تأثیر بگذارد. (3) روشن است که هیچ کدام از این موارد مربوط به «عذاب الهی» نبوده و فعل مستقیم خداوند به حساب نمی آیند تا گفته شود کودکان تقصیری نداشته اند و چرا خدا آن ها را عذاب کرده؟!
3️⃣نکته سوم:
یکی از سنت های الهی، امتحان انسان ها است که انواع مختلفی دارد و حتی شامل مرگ و زندگی نیز می شود: گاهی به فقر، گاهی ثروت، گاهی به خوشی و گاهی به ناخوشی، گاهی به پیری و گاهی نیز به جوانی امتحان می شود. (4) از این رو، هر ناخوشی و فقر و بیماری را نباید عذاب دانست، بلکه ممکن است زمینه امتحان آدمی و تعالی روح او باشد و از این منظر، هیچ اشکالی ندارد که کودکان نیز امتحان شوند. (5)
به عبارت دیگر تربیت و تکامل انسان، قانون و سنت دائمی پروردگار است که برای شکوفا کردن استعدادهای نهفته و به فعلیت رساندن آن ها و درنتیجه پرورش بندگان، آنان را میآزماید؛ یعنی همان گونه که ...
💬ادامه پاسخ تفصیلی در لینک :
🔗 http://yun.ir/9oddu1
#خبر_تحلیلی
🔆رهبر انقلاب با تأکید بر فصلالخطاب بودن تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا:
🔴تصمیم درباره مراسم مذهبی به کسانی سپرده شود که ضرورت دعا را درک میکنند.
✅حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در ارتباط تصویری با ستاد ملی مبارزه با کرونا که با حضور اعضای این ستاد و استانداران ۳۱ استان کشور برگزار شد، عملکرد ملت و مسئولان را در این زمینه در ابعاد مختلف اجتماعی- فرهنگی، درمانی، بهداشتی، علمی، مدیریتی و خدماتی «حرکتی جهادی، عظیم و افتخارآمیز» خواندند و با تأکید بر ثبت، بازخوانی و روایت هنرمندانه این تلاش و فداکاری ملی افزودند: مردم عزیز ایران با رفتار متین و صبورانه خود انصافاً خوش درخشیدند و فرهنگ اسلامی- ایرانی را جلوهگر ساختند.
✅ایشان با قدردانی از گزارشهای بسیار خوب و روشنگری که در جلسه بیان شد، از زحمات شبانهروزی مسئولان و دستاندرکاران مبارزه با کرونا تشکر کردند و خدای متعال را به علت توفیق بزرگی که در این زمینه نصیب ملت و مسئولان کشور کرده است، شکر و سپاس گفتند.
✅درخواست علو درجات برای شهیدان مقابله با کرونا
حضرت آیتالله العظمی خامنهای با عرض تسلیت به همه مصیبتدیدگانی که عزیزانشان را از دست دادهاند، برای درگذشتگان، رحمت الهی و برای مبتلایان به بیماری کرونا و همه بیماران شفا مسألت کردند و برای شهیدان این حرکت جهادی، علوّ درجات را از پروردگار کریم خواستار شدند.
✅کاری حقیقتاً بزرگ و درخور قدردانی
رهبر انقلاب اسلامی در تبیین ابعاد مختلف توفیقات ملت و مسئولان در ماههای اخیر، گفتند: در زمینه درمان و انواع خدمات پزشکی، پیشگیری، غربالگری، بهداشت محیط و مراکز عمومی، کاری حقیقتاً بزرگ و درخور قدردانی انجام شده است.
ایشان تولید لوازم و تجهیزات در دستگاههای مختلف از جمله شرکتهای دانشبنیان و نیز تلاش مردم را در زمینه تهیه و تولید لوازم مورد نیاز بهداشتی یک عرصه پرافتخار دیگر دانستند.
✅حرکتی مؤمنانه و حیرتانگیز
حضرت آیتالله العظمی خامنهای ارائه خدمات رفاهی و حضور ملت، بسیج، نیروهای مسلح و همه دستگاهها را در این زمینه از لحاظ گستردگی و تنوع خدمات مردمی، حرکتی مؤمنانه و حیرتانگیز بر شمردند و افزودند: این حرکت عظیم و حضور مردم در صحنه جز به اراده الهی و دست قدرت پروردگار امکانپذیر نبود.
«حضور نیروهای داوطلب در کارهای سخت و خطرآفرین» از دیگر ابعادی بود که رهبر انقلاب در تبیین حرکت پرافتخار ملت به آن اشاره کردند.
✅در غرب بر پایه مادیات و پول استوار است
رهبر انقلاب اسلامی «فلسفه اجتماعی غرب» را نیز در مقابله با کرونا شکست خورده خواندند و افزودند: روح و محتوای فلسفه اجتماعی در غرب بر پایه مادیات و پول استوار است به همین علت است که آنها در موضوع کرونا به سالمندان، افراد مریض، بیپول و معلول بیاعتنایی کردند چرا که این قشرها توانایی کسب پول و ایجاد مادیات را ندارند به همین خاطر شمار زیادی در خانههای سالمندان جان باختند که این واقعیات شکست فلسفه اجتماعی غرب را نیز آشکار میکند.
«شکست در عرصه نمایش اخلاق عمومی» از دیگر نکاتی بود که رهبر انقلاب در بررسی ابعاد مختلف ناتوانی غربیها به آن پرداختند.
ایشان با اشاره به مواردی همچون هجوم به مغازهها و برخی چالشهای دیگر، افزودند: غربیها با همه ادعاها در این زمینه نیز شکست خوردهاند که باید این واقعیات برای افکار عمومی تبیین شود.
رهبر انقلاب در پایان سخنانشان دو نکته را مورد تأکید قرار دادند: «اهمیت دادن به شبکه بهداشتی درمانی» و «بررسیهای دقیق درباره بسته بودن یا نبودن مساجد و مراکز دعا».
💠منبع : روزنامه کیهان
http://kayhan.ir/fa/news/188026
🚨بیانیه تولیت های آستان های مقدس ایران درخصوص آمادگی برگزاری مراسم شب های قدر
بسم الله الرحمن الرحیم
مردم شریف، ولایت مدار، مومن و متدین ایران اسلامی؛
🔹️با عنایت به فرمایشات روز گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) مبنی بر اینکه «مسئلهی دعا و عبادت بخصوص در ماه رمضان، بخصوص در شبهای قدر که در پیش است، یکی از نیازهای حتمی و اساسی مردم است» و تأکید معظم له بر ضرورت برنامه ریزی مناسب جهت بهره مندی هموطنان عزیز از فرصت معنوی شب های قدر با رعایت دستورالعملهای بهداشتی، بر خود لازم میدانیم به استحضار هموطنان شریف و متدیّن برسانیم:
🔹️ اعتاب مقدسه سراسر کشور در لبیک به فرمایشات داهیانه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) آمادگی کامل دارند طبق دستورالعملهای بهداشتی لازم، شرایط بهره مندی مردم عزیز از فضائل معنوی شب های قدر را فراهم آورند.
🔹همانگونه که مردم عزیز و متدیّن مستحضرند، از ابتدای شیوع ویروس کرونا و بروز شرایط خاص در کشور، اعتاب مقدسه مطابق تکلیف شرعی و قانونی، خود را موظف و مکلف به همکاری و تبعیت کامل از تصمیمات ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا دانستند و در این راستا مصوبه این ستاد مبنی بر بسته شدن درهای حرم های مطهر را نیز پذیرفتند.
🔹علاوه بر این به منظور همکاری با مجموعه ستاد از چند هفته قبل، متولیان حرم های مطهر و بقاع متبرکه سراسر کشور با بهره گیری از تجارب و تخصص های موجود در مدیریتهای حرمهای مطهر و کلیه مسائل و جوانب مربوط به امر زیارت و در تعامل با نهادهای متولی در دولت محترم، نسبت به تدوین شیوه نامه لازم جهت بازگشایی تدریجی اماکن متبرکه در عین رعایت ضوابط بهداشتی و حفظ سلامتی زائران اقدام و شیوه نامه پیشنهادی را نیز به ستاد ملی ارائه کردند.
🔹اکنون با تأکید مجدد بر ادامه تعامل و همکاریهای کامل، انتظار داریم مسئولان محترم ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا از نظرات کارشناسی و تجارب اعتاب مقدسه استفاده و ضمن آگاهی از دغدغههای جامعه متدین و ارادتمند به ساحت قدسی خاندان عصمت و طهارت(علیهم السلام)، نسبت به بررسی جمیع جوانب و تدوین ضوابط مورد نیاز احتمالی اقدام نمایند.
🔹بدیهی است هرگونه اقدام در خصوص بازگشایی اماکن متبرکه در نهایت امر، منوط به تصمیم ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا خواهد بود و هم چون گذشته خود را موظف به اجرا و رعایت کامل مصوبات این ستاد می دانیم.
و من الله التوفیق
تولیت آستان قدس رضوی
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)
تولیت آستان مقدس احمد بن موسی الکاظم(ع)
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 اشاره رهبر معظم انقلاب به سوء استفاده از علم در سخنرانی به مناسبت نیمه شعبان
🔹🖌🔹🖌🔹🖌🔹🖌🔹🖌🔹🖌
🖌🔹
🔹
🔺️ بشر دچار 👈سوءاستفادهی قدرتها است از علم؛ قدرتها از علم سوءاستفاده میکنند؛ از کشفیّات طبیعت سوءاستفاده میکنند؛ از تواناییهای استخراج شدهی از طبیعت سوءاستفاده میکنند؛ بشر با اینها مواجه است. اینها موجب شده است که انسانها احساس خستگی کنند در همه جای دنیا؛ احساس نیاز به یک دست نجاتبخش کنند. ۹۹/۱/۲۱
🔰در این قسمت از کلام رهبری این نکته حائز اهمیت است: سوء استفاده به جای استفاده از علم.
علم مانند ساير پديدههاي جهان هستي اگر در مسير صحيح قرار بگيرد، ميتواند ابزار كارآمدي براي زندگي ابناء بشر باشد.
پس اثر بخشي علم زماني مفيد و سازنده است كه در خدمت صلح و شکوفایی و رفاه و توسعه جهان قرار گيرد و اگر چنين شود، آنگاه بسياري از دردها و آلام و رنج بشر معاصر كاهش مييابد.
اما اگر علم از مسیر حقیقی و تعریف فی نفسه خود خارج شود، و در اختیار اهداف شیطانی و افراد فرصت و منفعت طلب قرار بگیرد، آنگاه مسیری است که به افول و قهقراء و مذمّت پیش می رود.
⬅️بحث در اینجا، استفاده ناصحيح از علمي است كه بايد در راه صلح و توسعه باشد، اما در خدمت بمبهای هستهاي و هيدروژني قدرتمندی قرار گرفته كه قادر به نابودی كل ساكنان جهان هستی است.
سوء استفاده از علم تا جایی است که قدرتهای بزرگ دنیا برای بقا و حتی حیات خود متوسل به دروغ های بزرگ و فریب افکار عمومی بشریت میشوند، مانند دروغ بزرگ سفر به ماه که مبنای دوام حکومت پوشالی و رو به زوال و بدون سبقه و تمدن آمریکا می باشد. که به فرموده رهبری
اینها موجب شده است که انسانها احساس خستگی کنند در همه جای دنیا؛ احساس نیاز به یک دست نجاتبخش و منجی برای عالم بشریت کنند.
📌ادامه دارد....
AUD-20200511-WA0011.mp3
15.85M
🌺چکیده تفسیر جزء هجدهم
مفسر:استاد وحیدی (ستاد مهارتهای تفسیر قرآن کریم)
تحت نظارت حجه الاسلام والمسلمین قرائتی