😧پاسخ به شبهات کرونایی :
❌متن شبهه :
⛔️عدالت خدا و بیمار شدن کودکان بی گناه؟!!!
اگر بیماری کرونا برای عذاب یا امتحان ما است، کودکان چه تقصیری دارند؟ آیا این عادلانه است؟ آیا خداوند واقعاً عدالت را رعایت کرده است؟
✅جواب :
🔺پاسخ اجمالی:
ظهور و شیوع یک بیماری همواره به معنای عملکرد بد انسان و یا عذاب الهی نیست؛ بلکه گاهی به منظور امتحان انسان ها و حتی کودکان است. همچنین، ممکن است شرور و بیماری، نتیجه طبیعی رفتار انسان ها یا طبیعت باشد و چون جهان، یک کل به هم پیوسته است، کودکان نیز از عملکرد بد یک انسان و یا رفتار طبیعت، استثناء نمی شوند. البته خداوند در این گونه موارد، برای بی گناهان، «اعواض»(پاداش) در دنیا و آخرت در نظر گرفته است.
🔺پاسخ تفصیلی:
خداوند از طریق بیماری و شرور و سختی ها، گاهی انسان ها را عذاب یا امتحان می کند؛ از این رو، این سؤال پیش می آید که چرا خداوند که عادل است، مانع از تسرّی این اتفاقات ناگوار به کودکان نمی شود؛ کودکانی که پاک و بی گناه اند و آمادگی لازم برای این امتحانات سخت را نیز ندارند. در ادامه، با ارائه نکاتی به این پرسش پاسخ می دهیم:
1️⃣نکته اول:
هرچند ممکن است یکی از عوامل بیماری و دشواری در زندگی، عدم اطاعت از فرامین الهی و در حقیقت مکافات اعمال بد انسان باشد ولی این گونه نیست که هر جا بیماری وجود دارد، مصداقی از مصادیق «عذاب الهی» است! آری، برخی از این اتفاقات ناگوار، منشأ انسانی داشته و عملکرد انسان ها در نوع مناسبات و اتفاقاتی که در یک منطقه و یک دوره می افتد، مؤثر است. همچنانکه قرآن کریم در این خصوص می فرماید:
«ظَهَرَ الْفَسَادُ فىِ الْبرَّ وَ الْبَحْرِ بِمَا کسَبَتْ أَیدِى النَّاسِ لِیذِیقَهُم بَعْضَ الَّذِى عَمِلُواْ لَعَلَّهُمْ یرْجِعُونَ (1)؛ به سبب اعمال مردم، در برّ و بحر فساد آشکار شد تا جزاى بخشى از اعمالى را که انجام دادهاند به آن ها بچشاند شاید بازگردند».
امّا باید توجّه کرد این است که گاهی هم این اتفاقات ارتباطی به عملکرد انسان ندارد؛ چنانکه ممکن است باران و برف در منطقه ای به جهت شرایط جغرافیایی که دارد بیشتر از نقاط دیگر ببارد، نظیر مناطق استوایی و یا مناطقی که در مجاورت دریاهای متعدد قرار داشته و ابرهای باران زای بیشتری در آن منطقه فعّال اند؛ تا جایی که می توان دوره های مختلف خشک سالی و ترسالی آینده را نیز تا حدودی با ابزار علمی و بر اساس فرمول های کاملاً طبیعی پیش بینی کرد.
و نیز ممکن است شیوع برخی از بیماری ها به جهت مساعد بودن شرایط جوی در برخی مناطق بیش از مناطق دیگر باشد. در این صورت دیگر نمی توان ظهور و یا شیوع یک بیماری را مستقیماً مکافات عمل و عذاب الهی نسبت به بندگان دانسته و از این باب برای ما سؤال شود که چرا کودکان دچار بیماری می شوند؟
2️⃣نکته دوم:
در نگرش مبتنی بر جهان بینی دینی و الهی، عالم هستی مجموعه ای به هم پیوسته و منسجم است که مخلوق یک موجود کاملِ مطلق بشمار می آید. ازاین رو همه موجودات عالم بر هم تأثیر داشته و از همدیگر متأثر می شوند. (2)
درنتیجه، حوزه تأثیر رخدادهای طبیعی و اعمال انسان تنها به حیطه شخصی او مربوط نشده و می تواند زمان ها و مکان های دیگر را نیز درنوردد؛ به این معنا که ممکن است رخدادی طبیعی مثل زلزله و یا ظلم ما به یک فرد یا خانواده تا مدّت ها در کودکان و حتی نسل های بعد نیز تأثیر بگذارد. (3) روشن است که هیچ کدام از این موارد مربوط به «عذاب الهی» نبوده و فعل مستقیم خداوند به حساب نمی آیند تا گفته شود کودکان تقصیری نداشته اند و چرا خدا آن ها را عذاب کرده؟!
3️⃣نکته سوم:
یکی از سنت های الهی، امتحان انسان ها است که انواع مختلفی دارد و حتی شامل مرگ و زندگی نیز می شود: گاهی به فقر، گاهی ثروت، گاهی به خوشی و گاهی به ناخوشی، گاهی به پیری و گاهی نیز به جوانی امتحان می شود. (4) از این رو، هر ناخوشی و فقر و بیماری را نباید عذاب دانست، بلکه ممکن است زمینه امتحان آدمی و تعالی روح او باشد و از این منظر، هیچ اشکالی ندارد که کودکان نیز امتحان شوند. (5)
به عبارت دیگر تربیت و تکامل انسان، قانون و سنت دائمی پروردگار است که برای شکوفا کردن استعدادهای نهفته و به فعلیت رساندن آن ها و درنتیجه پرورش بندگان، آنان را میآزماید؛ یعنی همان گونه که ...
💬ادامه پاسخ تفصیلی در لینک :
🔗 http://yun.ir/9oddu1
#خبر_تحلیلی
🔆رهبر انقلاب با تأکید بر فصلالخطاب بودن تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا:
🔴تصمیم درباره مراسم مذهبی به کسانی سپرده شود که ضرورت دعا را درک میکنند.
✅حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در ارتباط تصویری با ستاد ملی مبارزه با کرونا که با حضور اعضای این ستاد و استانداران ۳۱ استان کشور برگزار شد، عملکرد ملت و مسئولان را در این زمینه در ابعاد مختلف اجتماعی- فرهنگی، درمانی، بهداشتی، علمی، مدیریتی و خدماتی «حرکتی جهادی، عظیم و افتخارآمیز» خواندند و با تأکید بر ثبت، بازخوانی و روایت هنرمندانه این تلاش و فداکاری ملی افزودند: مردم عزیز ایران با رفتار متین و صبورانه خود انصافاً خوش درخشیدند و فرهنگ اسلامی- ایرانی را جلوهگر ساختند.
✅ایشان با قدردانی از گزارشهای بسیار خوب و روشنگری که در جلسه بیان شد، از زحمات شبانهروزی مسئولان و دستاندرکاران مبارزه با کرونا تشکر کردند و خدای متعال را به علت توفیق بزرگی که در این زمینه نصیب ملت و مسئولان کشور کرده است، شکر و سپاس گفتند.
✅درخواست علو درجات برای شهیدان مقابله با کرونا
حضرت آیتالله العظمی خامنهای با عرض تسلیت به همه مصیبتدیدگانی که عزیزانشان را از دست دادهاند، برای درگذشتگان، رحمت الهی و برای مبتلایان به بیماری کرونا و همه بیماران شفا مسألت کردند و برای شهیدان این حرکت جهادی، علوّ درجات را از پروردگار کریم خواستار شدند.
✅کاری حقیقتاً بزرگ و درخور قدردانی
رهبر انقلاب اسلامی در تبیین ابعاد مختلف توفیقات ملت و مسئولان در ماههای اخیر، گفتند: در زمینه درمان و انواع خدمات پزشکی، پیشگیری، غربالگری، بهداشت محیط و مراکز عمومی، کاری حقیقتاً بزرگ و درخور قدردانی انجام شده است.
ایشان تولید لوازم و تجهیزات در دستگاههای مختلف از جمله شرکتهای دانشبنیان و نیز تلاش مردم را در زمینه تهیه و تولید لوازم مورد نیاز بهداشتی یک عرصه پرافتخار دیگر دانستند.
✅حرکتی مؤمنانه و حیرتانگیز
حضرت آیتالله العظمی خامنهای ارائه خدمات رفاهی و حضور ملت، بسیج، نیروهای مسلح و همه دستگاهها را در این زمینه از لحاظ گستردگی و تنوع خدمات مردمی، حرکتی مؤمنانه و حیرتانگیز بر شمردند و افزودند: این حرکت عظیم و حضور مردم در صحنه جز به اراده الهی و دست قدرت پروردگار امکانپذیر نبود.
«حضور نیروهای داوطلب در کارهای سخت و خطرآفرین» از دیگر ابعادی بود که رهبر انقلاب در تبیین حرکت پرافتخار ملت به آن اشاره کردند.
✅در غرب بر پایه مادیات و پول استوار است
رهبر انقلاب اسلامی «فلسفه اجتماعی غرب» را نیز در مقابله با کرونا شکست خورده خواندند و افزودند: روح و محتوای فلسفه اجتماعی در غرب بر پایه مادیات و پول استوار است به همین علت است که آنها در موضوع کرونا به سالمندان، افراد مریض، بیپول و معلول بیاعتنایی کردند چرا که این قشرها توانایی کسب پول و ایجاد مادیات را ندارند به همین خاطر شمار زیادی در خانههای سالمندان جان باختند که این واقعیات شکست فلسفه اجتماعی غرب را نیز آشکار میکند.
«شکست در عرصه نمایش اخلاق عمومی» از دیگر نکاتی بود که رهبر انقلاب در بررسی ابعاد مختلف ناتوانی غربیها به آن پرداختند.
ایشان با اشاره به مواردی همچون هجوم به مغازهها و برخی چالشهای دیگر، افزودند: غربیها با همه ادعاها در این زمینه نیز شکست خوردهاند که باید این واقعیات برای افکار عمومی تبیین شود.
رهبر انقلاب در پایان سخنانشان دو نکته را مورد تأکید قرار دادند: «اهمیت دادن به شبکه بهداشتی درمانی» و «بررسیهای دقیق درباره بسته بودن یا نبودن مساجد و مراکز دعا».
💠منبع : روزنامه کیهان
http://kayhan.ir/fa/news/188026
🚨بیانیه تولیت های آستان های مقدس ایران درخصوص آمادگی برگزاری مراسم شب های قدر
بسم الله الرحمن الرحیم
مردم شریف، ولایت مدار، مومن و متدین ایران اسلامی؛
🔹️با عنایت به فرمایشات روز گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) مبنی بر اینکه «مسئلهی دعا و عبادت بخصوص در ماه رمضان، بخصوص در شبهای قدر که در پیش است، یکی از نیازهای حتمی و اساسی مردم است» و تأکید معظم له بر ضرورت برنامه ریزی مناسب جهت بهره مندی هموطنان عزیز از فرصت معنوی شب های قدر با رعایت دستورالعملهای بهداشتی، بر خود لازم میدانیم به استحضار هموطنان شریف و متدیّن برسانیم:
🔹️ اعتاب مقدسه سراسر کشور در لبیک به فرمایشات داهیانه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) آمادگی کامل دارند طبق دستورالعملهای بهداشتی لازم، شرایط بهره مندی مردم عزیز از فضائل معنوی شب های قدر را فراهم آورند.
🔹همانگونه که مردم عزیز و متدیّن مستحضرند، از ابتدای شیوع ویروس کرونا و بروز شرایط خاص در کشور، اعتاب مقدسه مطابق تکلیف شرعی و قانونی، خود را موظف و مکلف به همکاری و تبعیت کامل از تصمیمات ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا دانستند و در این راستا مصوبه این ستاد مبنی بر بسته شدن درهای حرم های مطهر را نیز پذیرفتند.
🔹علاوه بر این به منظور همکاری با مجموعه ستاد از چند هفته قبل، متولیان حرم های مطهر و بقاع متبرکه سراسر کشور با بهره گیری از تجارب و تخصص های موجود در مدیریتهای حرمهای مطهر و کلیه مسائل و جوانب مربوط به امر زیارت و در تعامل با نهادهای متولی در دولت محترم، نسبت به تدوین شیوه نامه لازم جهت بازگشایی تدریجی اماکن متبرکه در عین رعایت ضوابط بهداشتی و حفظ سلامتی زائران اقدام و شیوه نامه پیشنهادی را نیز به ستاد ملی ارائه کردند.
🔹اکنون با تأکید مجدد بر ادامه تعامل و همکاریهای کامل، انتظار داریم مسئولان محترم ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا از نظرات کارشناسی و تجارب اعتاب مقدسه استفاده و ضمن آگاهی از دغدغههای جامعه متدین و ارادتمند به ساحت قدسی خاندان عصمت و طهارت(علیهم السلام)، نسبت به بررسی جمیع جوانب و تدوین ضوابط مورد نیاز احتمالی اقدام نمایند.
🔹بدیهی است هرگونه اقدام در خصوص بازگشایی اماکن متبرکه در نهایت امر، منوط به تصمیم ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا خواهد بود و هم چون گذشته خود را موظف به اجرا و رعایت کامل مصوبات این ستاد می دانیم.
و من الله التوفیق
تولیت آستان قدس رضوی
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)
تولیت آستان مقدس احمد بن موسی الکاظم(ع)
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 اشاره رهبر معظم انقلاب به سوء استفاده از علم در سخنرانی به مناسبت نیمه شعبان
🔹🖌🔹🖌🔹🖌🔹🖌🔹🖌🔹🖌
🖌🔹
🔹
🔺️ بشر دچار 👈سوءاستفادهی قدرتها است از علم؛ قدرتها از علم سوءاستفاده میکنند؛ از کشفیّات طبیعت سوءاستفاده میکنند؛ از تواناییهای استخراج شدهی از طبیعت سوءاستفاده میکنند؛ بشر با اینها مواجه است. اینها موجب شده است که انسانها احساس خستگی کنند در همه جای دنیا؛ احساس نیاز به یک دست نجاتبخش کنند. ۹۹/۱/۲۱
🔰در این قسمت از کلام رهبری این نکته حائز اهمیت است: سوء استفاده به جای استفاده از علم.
علم مانند ساير پديدههاي جهان هستي اگر در مسير صحيح قرار بگيرد، ميتواند ابزار كارآمدي براي زندگي ابناء بشر باشد.
پس اثر بخشي علم زماني مفيد و سازنده است كه در خدمت صلح و شکوفایی و رفاه و توسعه جهان قرار گيرد و اگر چنين شود، آنگاه بسياري از دردها و آلام و رنج بشر معاصر كاهش مييابد.
اما اگر علم از مسیر حقیقی و تعریف فی نفسه خود خارج شود، و در اختیار اهداف شیطانی و افراد فرصت و منفعت طلب قرار بگیرد، آنگاه مسیری است که به افول و قهقراء و مذمّت پیش می رود.
⬅️بحث در اینجا، استفاده ناصحيح از علمي است كه بايد در راه صلح و توسعه باشد، اما در خدمت بمبهای هستهاي و هيدروژني قدرتمندی قرار گرفته كه قادر به نابودی كل ساكنان جهان هستی است.
سوء استفاده از علم تا جایی است که قدرتهای بزرگ دنیا برای بقا و حتی حیات خود متوسل به دروغ های بزرگ و فریب افکار عمومی بشریت میشوند، مانند دروغ بزرگ سفر به ماه که مبنای دوام حکومت پوشالی و رو به زوال و بدون سبقه و تمدن آمریکا می باشد. که به فرموده رهبری
اینها موجب شده است که انسانها احساس خستگی کنند در همه جای دنیا؛ احساس نیاز به یک دست نجاتبخش و منجی برای عالم بشریت کنند.
📌ادامه دارد....
AUD-20200511-WA0011.mp3
15.85M
🌺چکیده تفسیر جزء هجدهم
مفسر:استاد وحیدی (ستاد مهارتهای تفسیر قرآن کریم)
تحت نظارت حجه الاسلام والمسلمین قرائتی
9.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥پاسخ به یک پرسش پرتکرار:
👈🏼 چرا بچهام نماز نمیخونه؟
💥➕راه حل
🔴وزیر صمت برکنار شد
🔹انتصاب خیابانی به عنوان سرپرست به جای رحمانی
🔹رئیس جمهور با صدور حکمی مهندس حسین مدرس خیابانی را به عنوان سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت منصوب کرد
🔸این درحالیست که در روزهای اخیر شاهد التهابات فراوانی در بازار خودرو هستیم/بیداری
#فوری
Ⓜ️مساجد کشور از سهشنبه با رعایت دستورالعمل های بهداشتی باز میشوند
🔹 رئیس سازمان تبلیغات اسلامی: پس از پیگیری و مطالبه مستمر مردم و گفتوگوهای متعدد با وزیر بهداشت، تصمیم گرفته شد تا از سهشنبه تمامی مساجد کشور با رعایت شیوه نامه های بهداشتی بازگشایی شوند.
@dars_akhlaq.mp3
6.93M
📢 #کلیپ_صوتی
💐🎙 #مقام_معظم_رهبری
🍃🔻 موضوع 🔻🍃
بصیرت خودتون را زیاد کنید