@atna_ir☀️
دوره جامع تدریس مجازی #تاریخ_تطبیقی_اسلام جلسه پنجاه و هشتم(۷)
✍️آیا امام سجاد(ع) برای تأیید حرکت مختار به او نامه نوشت؟
🔶چنین چیزی نیست که امام سجاد(ع) برای مختار نامه بنویسد و حرکت او را تأیید کند یا دستوری برای حرکت به او داده باشد؛ چون این نامهنگاریها اسناد محسوب شده و بعدا به دست طرف مقابل میافتد و با توجه به اینکه قصر دارالاماره کوفه در نهایت به دست عبدالملک مروان افتاد، اگر چنین نامهای وجود داشت، آشکار میشد؛ اما میبینیم که خبری از نامه نیست. مگر اینکه گفته شود شاید مختار این نامه را آتش زده بود. ولی این هم صحیح به نظر نمیرسد؛ چراکه اگر نامهای از طرف امام(ع) به مختار رسیده بود، یک جریان قدرتی برای او بود.
🔰کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
🇮🇷آموزشهای تمدن ساز (#تاریخ_تطبیقی_اسلام روز های فرد در کانال اتنا)
@atna_ir
@atna_ir☀️
دوره جامع تدریس مجازی #تاریخ_تطبیقی_اسلام جلسه پنجاه و هشتم(۶)
✍️نقش ولایت الهی امام سجاد(ع) در جلوگیری از سقوط جامعه اسلامی
🔶برای فهم آن برهه از تاریخ، باید آدمشناس و نیروشناس دقیقی شویم. اگر این آدمشناسی انجام شود، خط تاریخ به دست میآید که امام سجاد(ع) چه زحمتی کشید و توانست جامعه را از خطر نجات دهد. یک شورش توسط توابین، یک شورش توسط عبداللهبنزبیر و در شام هم بههمریختگی اوضاع؛ لذا خیلی راحت زمینه برای حمله روم فراهم بود.
🔷اعتقادم بر این است که گاهی جریانات بهقدری پیچیده میشود که جز با ولایت و سلطه الهی قابل جمع نیست و برای افراد عادی قابل فهم نیست که چه اتفاقی در حال رخ دادن است. ولایت الهی در این مواقع به کمک میآید و هیچ ظهور و بروزی هم از آن دیده نمیشود.
🔶از مردم سؤال میشود که امام سجاد(ع) در این مدت کجا بودند؟ میگویند در مدینه و منزلشان؛ اما انسان میبیند جامعه اسلامی آن روز، به دست غرب(روم) نیفتاد و یهود موفق نشد؛ در حالی که در آن اوضاع آشفته و هرجومرج، سقوط جامعه اسلامی و شهادت امام سجاد(ع) حتمی بود.
🔷بنابراین، امام سجاد(ع) جامعه را حفظ کرد. آیا حضرت سجاد(ع) افرادی داشتند؟ خیر، بلکه ولایت الهیه در اینجاها کار کرده و این تضاربها و تعارضها توسط امام(ع) مدیریت میشود.
🔰کانال اتنا(اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
🇮🇷آموزشهای تمدن ساز (#تاریخ_تطبیقی_اسلام روز های فرد در کانال اتنا)
@atna_ir
پایان تدریس امروز فایل صوتی را گوش دهید و برای تدبر بیشتر متن نوشته ها را هم مطالعه فرمائید⬆️⬆️
تقویت #روحیه_انفاق یکی از کلیدیترین راهکارها در مبارزه با فقر است.
در جامعهی اسلامی این روحیه باید به گونهای رشد یابد که هرکس در اموال خود «حقی برای محرومان» قائل باشد: «باید کاری بشود که هرکس خودش را موظف بداند که انفاق کند. آن کسانی که بیشتر درآمد دارند، نسبت انفاق را بیشتر کنند. آن کسانی که کمتر درآمد دارند، باب را نبندند؛ به همان نسبت انفاق کنند... روح انفاق و نیکوکاری بایستی در جامعه توسعه پیدا کند و جزو ایمان مردم بشود و هرکس بنا را بر این بگذارد که در اموالش - «و فی اموالهم حقّ للسّائل و المحروم» - واقعاً برای محرومان حق قائل باشد... در جامعهی اسلامی باید این را به عنوان یک فرهنگ دربیاوریم.»
۷۰/۱۲/۱۴
#فقرزدایی
🇮🇷 کانال اتنا (اندیشکده تمدن نوین اسلامی)
@atna_ir