#سلوک #توبه
💠 گام اول در سلوک
🔻 قدم اول سلوک را بزرگان، مختلف فرمودهاند. شايد هم الفاظ متفاوت باشد؛ ولي معنا واحد. بعضي از بزرگان، توبه را منزل اول ميدانند، بعضي عزم را و بعضي ديگر يقظه و تنبه و بيداري را.
🔸 شايد بتوان گفت منزل اول، «رجوع به نفس» است ؛ يعني بازگشتي دقيق به گذشته و عملکرد خود؛ يعني توجهي به خطاها، افراط و تفريطها. اين نوع نگرش، تنبّه و بيداري ميآورد.
🔹 معناي «فَرجَعُوا إِلي أَنْفُسِهِم؛ پس آنان [با تفکر و تامل] به خود آمدند. انبیاء/۶۴» همین است؛ حالي که براي قوم حضرت ابراهيم عليه السلام ايجاد شد. آنان، با يک رجوع به خود، متوجّه شناعت و قبح امري شدند که قبلاً انجام ميدادند؛ ولي آن را بد نميدانستند، بلکه خوب هم ميدانستند.
🔸 انصراف از اعمال ناپسند و دوري از افراط و تفريطها و حتي افکار بد، نتيجه يک رجوع است به خويشتن خويش.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
👉 @avaymarefat
◽️ آغاز پذيرش حوزه های علميه در سال تحصيلی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹
↙️ برای اطلاع بیشتر به تارنمای پذیرش حوزههای علمیه برادران مراجعه بفرمایید:
🖥 paziresh.ismc.ir
🔴 عرضه #نسخه_الکترونیکی مجموعه کتابهای خاطرات کوتاه
▫️از سیره و سبک زندگی حضرت آیتاللهالعظمی بهجت قدسسره:
🔻در سایت و نرمافزار کتاب الکترونیکی #طاقچه
🌐 جهت تهیه و #دانلود نسخه الکترونیکی کتابها به لینک مربوطه مراجعه فرمایید:
1️⃣ نسخه الکترونیکی کتاب «این بهشت، آن بهشت»:
🌐 https://taaghche.com/book/24723
2️⃣ نسخه الکترونیکی کتاب «در خانه اگر کس است»:
🌐 https://taaghche.com/book/24682
3️⃣ نسخه الکترونیکی کتاب «بهشیوه باران»:
🌐 https://taaghche.com/book/25136
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
✳️ دوستان آن حضرت عجلاللهتعالیفرجهالشریف باید دو مطلب مهم را رعایت کنند:
1️⃣ یکی اینکه، در شداید برای فرج دعا کنند، که خود همین مژدهای است برای اینکه شداید به فرج متصل است.
2️⃣ دیگر اینکه، دعا کنند که ظهور آن حضرت برای اهل ایمان، همراه با عافیت باشد، و تا وقت ظهور با وجود بلاها و شداید، ثابتقدم و استوار در دین و عامل به تکلیف باشند.
📚 در محضر بهجت، ج٣، ص٢٢۶
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
🏴شب شهادت امام کاظم
💠رهبرانقلاب
‼️ما خیال میکنیم موسی بن جعفر، یک آقاى مظلوم بى سر و صداى سر به زیرى در مدینه بودیک آدمى که فقط مسأله مىگوید، کارى به حکومت و مبارزهى سیاسى ندارد که زیر چنین فشارهایى قرار نمىگیرد بخاطر مساله گویی رفتند او را زندانى کردند و بعد مسموم کردند، از دنیا رفت، همین و بس، قضیه این نبود. قضیه یک مبارزهى طولانى تشکیلاتى، یک مبارزهاى با داشتن افراد زیاد در تمام آفاق اسلامى بود! ۶۴/۱/۲۳
‼️یکوقتی هارون به موسی بن جعفر گفت که میخواهم فدک را به شما برگردانم، بگو حدود فدک چقدرست؟ خب معلوم است که این یک فریب است، حضرت هم بنا کرد حدود فدک را معین کردن بطوریکه تمام کشور اسلامی آن روز را در بر میگرفت؛ مسئله نخلستان فدک نبود، مسئله خلافت پیغمبر بود؛ مسئله حکومت اسلامی بود، حضرت میخواست به هارون بفهماند که حکومت مال ماست و تو آنرا گرفتهای، اینرا هارون فهمید اما اینرا امروز هم شیعه موسی بن جعفر بعداز ۱۴۰۰سال نمیفهمد و باید به زور به او فهماند، لذا هارون این موضوع را فهمید و در همان مجلس تصمیم به قتل حضرت گرفت! ۵۱/۱۱/۲۴
#نقل ازکانال جهادتبیینی
@avaymarefat
🏴 سالروز شهادت حضرت امام موسی کاظم علیهالسلام تسلیت باد!
✅ امام کاظم علیهالسلام فرمودند:
«برای اینکه شیعه خلاف تقیه عمل کردند، خدا مرا مخیّر کرد که یا خودت باید کشته بشوی یا شیعه؛ من اختیار کردم کشته شدن خودم را».
📚 از بیانات حضرت آیت الله العظمی بهجت رحمةالله علیه در درس خارج فقه، کتاب صلات، جلسه266
🗓 جمعه ١ فروردین ماه ١٣٩٩
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
بالاترین ذکر، همین ذکری است که عرض میکنم: نیت بکند که اگر خدا به او صد سال عمر داد، یک دفعه عالماً، عامداً، مختاراً معصیت خدا را نکند. این بالاترین ذکر است. ذکر عملی است! اگر همه ما این ذکر را داشته باشیم، همه ما با فضل خدا اهل بهشتیم، اگر این ذکرمان دوام داشته باشد.
📚 بیانات آیتالله بهجت قدسسره در درس خارج فقه، کتاب حج، ٢٧/٠۶/١٣٨۵
🔻مناسبتها:
🔹 شهادت حضرت امام موسی کاظم علیهالسلام؛ ١٨٣ق.
🔹 درگذشت آیتالله ملا محمدجواد صافی گلپایگانی؛ ١٣٧٨ق.
🔹 آغاز نوروز (تعطیل)
* #لحظه_تحویل_سال
بسم الله الرحمن الرحیم
🔻 حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
《سلام علیکم
ای کاش موفق می شدیم دعای تحویل سال را حداقل چهل مرتبه بخوانیم و تجدید عهد با آقا امیر المومنین با زیارت امین الله و عرض ارادت وسلام محضر آقا
صاحب الزمان با زیارت سلام الله الکامل که محدث قمی در مفاتیح آورده و اگر خسته نشویم دعای توسل را هم...
سالی پر خیر و دور از شرور و بدیها برای همگان ودوستان آرزومندم.
#انتظار_ظهور9 #جمعه_نوشت
🔶کسی که در انتظار آن مصلح بزرگ است، باید در خود زمینههای صلاح را آماده سازد.
مقام معظم رهبری:
👈🏻بزرگترین وظیفهی منتظران امام زمان این است که از لحاظ معنوی و اخلاقی و عملی و پیوندهای دینی و اعتقادی و عاطفی با مؤمنین و همچنین برای پنجه درافکندن با زورگویان، خود را آماده کنند.
🔹کسانی که در دوران دفاع مقدس، سر از پا نشناخته در صفوف دفاع مقدس شرکت میکردند، منتظران حقیقی بودند. کسی که وقتی کشور اسلامی مورد تهدید دشمن است، آمادهی دفاع از ارزشها و میهن اسلامی و پرچم برافراشتهی اسلام است، میتواند ادعا کند که اگر امام زمان بیاید، پشت سر آن حضرت در میدانهای خطر قدم خواهد گذاشت.
🔻اما کسانی که در مقابل خطر، انحراف و چرب و شیرین دنیا خود را میبازند و زانوانشان سست میشود؛ کسانی که برای مطامع شخصی خود حاضر نیستند حرکتی که مطامع آنها را به خطر میاندازد، انجام دهند؛ اینها چطور میتوانند منتظر امام زمان به حساب آیند؟
🔔 کسی که در انتظار آن مصلح بزرگ است، باید در خود زمینههای صلاح را آماده سازد و کاری کند که بتواند برای تحقق صلاح بایستد.
🎤بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم
🗓۱۳۸۱/۰۷/۳۰
🆔 @avaymarefat
💥 «مؤمنِ آل فرعون» را با مقراض قطعهقطعه کردند، اما قرآن کریم میفرماید:
خداي متعال او را از بديهاي مکر دشمن محافظت کرد (فَوَقاهُ اللَّهُ سَيِّئاتِ ما مَکَرُوا).
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«امام صادق (علیهالسلام) فرمودند: تعجب ميکنم از کسي که مکري با او شده يا درصدد مکر با او و حيله با او هستند چرا اين ذکر را نميگويد که: «أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ». زيرا به دنبال اين آيه، خداي متعال ميفرمايد: «فَوَقاهُ اللَّهُ سَيِّئاتِ ما مَکَرُوا»؛ خداي متعال از بديهاي مکر دشمن ايشان را حفظ کرد.
اين آيه در مورد «مؤمن آل فرعون» است که داستانش در سوره غافر آمده است. در يکي از مراحل، وقتي اظهار ايمان کرد، کفار بنا گذاشتند بر اين که بساط ايشان را جمع کنند.
ايشان هم به خدا پناه برد،
و خداي متعال او را از بديهای مکر آنها ايمني داد.
در نقل دارد او را با مقراض (قيچي) قطعهقطعه کردند ولي مکرشان به او نرسيد و ايمانش محفوظ بود و گوهره وجودش مورد تعرض قرار نگرفت. قطعهقطعهاش کردند اما او رشد کرد.
درواقع، دشمنان علیه مؤمنین مکر ميکنند اما اين مکر، بهجاي اينکه به مؤمنین ضرر بزند، خداي متعال ضرر را تبديل به نفع ميکند و سيئات مکر آنها را از بين ميبرد. اين يعني اگر کسي زير تيغ دشمن هم رفت آنجايي که خدا هست، ضرر نيست، خیر است.
شيطان کارش همين است؛ شيطان ميخواهد گوهر ايمان ما را بگيرد، و الا با بقيه امور که کاري ندارد؛ وقتي گوهر ايمان ما را گرفت زير دستوپايش لگدمال ميشويم و ارزشي هم نداريم. مهم اين است که با همه توانايي و مکري که شيطان و دستگاهش دارند نتوانند آن گوهر وجودي انسان را بگيرند.
اگر کسي تفويض بکند و حقيقاً اهل تفويض بشود و کار خودش را واگذار بکند، ميتواند بندگي بکند؛
اگر انسان تفويض نکند، بندگي هم نميتواند بکند.
آدمي که کار را تفويض نميکند، قاعدتاً مشغولِ به خودش ميشود؛ يعني مشغولِ بالله نيست. اگر تفويض کرد خداي متعال حفظش ميکند.» (۹۴/۳/۲)
🌙بمناسبت حلول ماه شعبان/۴
💠رهبرانقلاب
‼️این مناجات شعبانیّه تحفهای است، در این راه عظمت و عزّتی که ملت ایران در پیش دارد، ارتباط با خدا، یک نقش اساسی دارد. عدّهای از محاسبات الهی و معنوی غافلند، همهاش روی محاسبات مادی محاسبه میکنند؛ خب این محاسبات مادّی را مستکبرین عالم هم دارند میکنند، بهتر از شما هم میکنند، چرا روزبهروز عقب میروند؟ این بخاطر قطع ارتباط با مبدأ هستی است؛ این بهخاطر قطع ارتباط با معدن نور و عظمت است؛ فَتَصِلَ اِلیمَعدِنِ العَظَمَة، و تَصیرَ اَرواحُنا مُعَلقَةً بِعِزِّ قُدسِک؛ اینها لازم است. امروز برای ملت ایران این زمینه آماده است! ۹۲/۳/۲۲
‼️در مناجات شریف شعبانیه عرض میکنیم «قد جرت علی نفسی فی النّظر لها فلها الویل ان لم تغفر لها». گناهان، لغزشها، رفتن به دنبال شهوات، رفتن به دنبال اهواء، دور شدن از توجه و تذکر و خشوع در مقابل پروردگار، ظلم به خود است. این هم یک عرصهی مهمی است. ما وقتی که در باب عدالت بحث میکنیم - عدالت در روابط اجتماعی، عدالت در تشکیل نظام اجتماعی - نمیتوانیم از عدالت نسبت به خودمان غفلت کنیم. به خودمان هم باید ظلم نکنیم. به خودمان هم بایستی عدل بورزیم. نقطهی مقابلِ این «قد جرت علی نفسی»، همان عدل است. جور نکنیم، عدل داشته باشیم. اگر خدای متعال توفیق بدهد که ما از این ظلم اجتناب کنیم، بنده امید فراوانی دارم که توفیق خواهد داد که در محیط جامعه هم انشاءاللَّه بتوانیم عدل را برقرار کنیم! ۹۰/۲/۲۷
# نقل ازکانال جهادتبیینی
🌷 @avaymarefat
🌙بمناسبت حلول ماه شعبان/۱۰
💠رهبرانقلاب
‼️عزیزان من! این را همه بدانند؛ تدین جامعه، تدین جوانان ما، در امور دنیائی هم به ملت و به جامعه کمک میکند. خیال نکنند که متدین شدن جوانان، اثرش فقط در روزهای اعتکاف در مساجد یا در شبهای جمعه در دعای کمیل است. اگر یک ملت جوانانش متدین باشند، از هرزگی دور خواهند شد؛ از اعتیاد دور خواهند شد؛ از چیزهائی که جوان را زمینگیر میکند، دور خواهند شد؛ استعداد آنها به کار میافتد، کار میکنند، تلاش میکنند؛ در زمینهی علم، در زمینهی فعالیتهای اجتماعی، در زمینهی فعالیتهای سیاسی، کشور پیشرفت میکند. در اقتصاد هم همین جور است. روحیهی معنویت و تدین، نقش بسیار مهمی دارد. ۹۰/۱/۱
‼️در دوران رژیم طاغوت به جامعهی جوان کشور این جور تفهیم میکردند که اگر میخواهید به تمدّن و پیشرفت برسید باید دین را کنار بگذارید؛ میگفتند دین و دینداری و ایمان دینی با علم و پیشرفت و مانند اینها نمیسازد. امروز بیایند چشمهای کورشان را باز کنند، ببینند که بهترین صنایع ما، پیشرفتهترین صنایع بزرگ ما که در رقابت با کشورهای درجه یک دنیا در صدر فهرست قرار داریم، به وسیلهی جوانهای دعای کمیلخوان و نمازشبخوان دارد پیشرفت میکند! ۹۸/۱/۱
# نقل ازکانال جهادتبیینی
🌷 @avaymarefat
🌙بمناسبت حلول ماه شعبان/۹
💠رهبرانقلاب
‼️یکی از آفتها در بسیج، غرور است، ماکه بسیجی هستیم نباید به دیگران به چشم تحقیر نگاه کنیم؛ این آفت است؛ هرچه بزرگتر میشوید، تواضعتان بیشتر بشود؛ تضرع و تواضع امام سجّاد را نگاه کنید. او کجا، ما کجا؛ امّا او هزار برابرِ ما در تضرّع جدّیتر است؛ در استغفار جدّیتر است. امیرالمؤمنین با آن عظمت، با آن مقام، با آن عبودیّت، با آن تقوا، در دعای کمیل ترس از عذاب خدا را مطرح میکند! هرچه بالاتر میروید، خودتان را در مقابل خدا و در مقابل خلق خدا کوچکتر ببینید؛ در دعای مکارمالاخلاق صحیفه به ما یاد دادهاند که هرچه مقاممان پیش مردم بالاتر میرود، در نفْس خودمان به همان مقدار پایینتر برویم. توجّه کنیم به مسئولیّتمان، توجّه کنیم به کوتاهیهایمان، توجّه کنیم به ضعفهایمان، به نقصهایمان؛ ماها کم که نقص نداریم، من خودم را میگویم. به نقصهایمان بیشتر باید توجّه کنیم. پس غرور یکی از آفتها است. مواظب باشید، بخاطر اینکه من بسیجیام، من فدائیام، من حاضرم جانم را بدهم، غرور شما را نگیرد! ۹۴/۹/۴
# نقل ازکانال جهادتبیینی
🌷 @avaymarefat
🌙بمناسبت حلول ماه شعبان/۱
💠امام خمینی
‼️مناجات شعبانیه از بزرگترین مناجات و از عظیمترین معارف الهی و از بزرگترین اموری است که آنهایی که اهلش هستند میتوانند تا حدود ادراک خودشان استفاده کنند! ۶۲/۳/۷
‼️مناجات «شعبانیه» را خواندید؟! بخوانید آقا! مناجات شعبانیه از مناجاتهایی است که اگر انسان دنبالش برود و فکر در او بکند، انسان را به یک جایی میرساند. ۶۴/۲/۱۶
‼️مناجات شعبانیه را همه ائمه میخواندند، من ندیدهام در ادعیه، دعایی را که گفته شده باشد همۀ امامها این دعا را میخواندند، اگر نبود در ادعیه الاّ دعای مناجات شعبانیه، کافی بود برای اینکه امامان ما، امامان بحقند. تمام این مسائلی که عرفا در کتابهای طولانی خودشان میگویند در چند کلمۀ مناجات شعبانیه هست! ۵۹/۴/۲۱
‼️مناجات شعبانیه از مناجاتهایی است که اگر یک نفر انسان دلسوخته، یک عارف دلسوخته ـ نه از این عارفهای لفظی ـ بخواهد این را شرح کند از برای دیگران، بسیار ارزشمند است! ۶۷/۱/۱
#نقل ازکانال جهادتبیینی
🌷 @avaymarefat
🌙بمناسبت حلول ماه شعبان/۵
💠رهبرانقلاب
‼️دعاهای خیلی خوبی از طرق شیعه و از اهل بیت روایت شده که واقعاً عالیة المضامین است و خیلی فوقالعاده میباشد. من واقعاً به این دعاهایی که در صحاح و در کتب مختلف، روایت شده، نگاه کردهام؛ هیچ وقت به این علوّ مضمون در هیچ جا ندیدم، مثل همین مناجات شعبانیهیی که الان در این ایام مستحب است خوانده بشود، یا مثل همین دعای شجرة النّبوة یا همان صلوات شعبانیه: «اللّهم صلّعلی محمّد و ال محمّد شجرة النّبوة و موضع الرّسالة...». دعاهای خیلی عجیبی است! ۶۸/۱۲/۱۱
‼️شما در همهی دعاها بر محمد و آل محمد صلوات میفرستید و نام پیغمبر گرامی و ائمه را دائماً تکرار میکنید؛ چرا؟ برای این است که حضور آنها در زندگی شخصی ما، در روح ما، در جسم ما و در محیط اجتماعی ما اثر محسوس پیدا کند! ٨۴/۳/۱۰
# نقل ازکانال جهادتبیینی
🌷 @avaymarefat
🌙بمناسبت حلول ماه شعبان/۷
💠رهبرانقلاب
‼️دعاى کمیل، فقط این زمزمه کردن و صدا به صدا انداختن نیست که انسان تباکى کند و اگر کسى با صداى خوش خواند، انسان دلش تکانى هم بخورد و گریهاش هم بیاید. این که دعاى کمیل نیست. نه اینکه بخواهم بگویم این هیچ فایدهاى ندارد؛ چرا، بالاخره این هم توجهى است. مرحلهاى است از توجه است. منتها، قضیه این نیست. قضیه این است که انسان والایى مثل امیرالمومنین، در حد اعلاى رقت و نورانیت، در مقام مناجات با پروردگار، کلماتى را بر زبان آورده که از بهترین و زیباترین کلمات، براى رساندن عالیترین مفاهیم دعا و تضرع، استفاده کرده است. خوب؛ اگر بخواهیم از این دعا استفاده کنیم، باید حداقل معناى این کلمات را بفهمیم. بهترین ترجمهها ترجمه مرحوم طیبى شبسترى است. او مفاتیح را ترجمه کرده است. البته ترجمههاى دیگر هم شده؛ اما بىرودربایستى، این از بهترین ترجمههایى است که من تا کنون دیدهام. آن ترجمه را پیدا کنید؛ دعاى کمیلش را جدا کنید، و با دقت نگاه کنید. این زمینه اجتناب از لغزشگاهها و ازدیاد آن موجب ویتامینهاى روحى و معنوى؛ یعنى توجه، تضرع، خداجویى و خداگرایى میشود ۷۱/۵/۱۹
# نقل ازکانال جهادتبیینی
🌷 @avaymarefat
#ولایت
💠 سنگینی پذیرش ولایت
🔻 رسول خدا صلي الله عليه و آله وقتی مبعوث شدند همه مردم را سوق دادند به يک معنا و حقیقت: «قولوا لا اله الا الله تفلحوا»
🔸 اين زمان که سپري شد، اهل بيت آمدند و همهشان فرمودند: «ولاية اميرالمؤمنين علي بن ابيطالب عليه السلام حصني فمن دخل حصني امن من عذابی» یعنی از اینجا به بعد سر و کار با مسلمانان است و حالا که اسلام را پذیرفتند، مهمترين شرط ایمان، پذیرش ولایت امیرالمؤمنین است.
🔹 در زمان رسول خدا صلي الله عليه و آله توحيد و نبوت بود، امامت که عرضه شد آرامآرام براي بعضيها سنگين شد. چنان سنگيني که ميگفتند: «اللهم إن کان هذا هو الحق من عندک فأمطر علينا حجارة؛ خداوندا! اگر پذیرش ولایت علی حق است سنگی از آسمان بر ما نازل کن. (ر.ک: شأن نزول آیات ابتدایی سوره معارج)»
🔸 به قرینه اللهم معلوم می شود که توحید را پذیرفته بودند ولی ميگويد: خدايا اگر اين حق است اصلاً سنگ از آسمان بيايد و من را از بين ببرد. اين قدر نادان است که حاضر نيست بگويد خدايا اگر اين حق است قلب من را خاضع کن در مقابل اين حقیقت تا من آنرا بپذیرم.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
👉 @avaymarefat
احادیث معنوی
🌺. الإمامالباقرأو الإمامالصادق علیه السلام : سَهَرُ لَیلَةٍ مِن مَرَضٍ أو وَجَعٍ أفضَلُ و أعظَمُ أجراً مِن عِبادَةِ سَنَةٍ.
امامباقر یا امامصادق علیه السلام : شبی را از بیماری یا درد نخفتن، برتر و اجرش بزرگتر از یک سال عبادت است.
🍀نقل از نرم افزار احادیث معنوی
🌲 @avaymarefat
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
📝تنها انتظار فرج کافی نیست، تهیّأ (آمادگی)، بلکه طاعت و بندگی نیز لازم است، مخصوصاً با توجه به قضایایی که پیش از ظهور امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف واقع میشود.
📚 در محضر بهجت، ج١، ص ١١٩
🔹 پویش همگانی قرائت دعای
🙏 #الهی_عظم_البلاء
🕙 هرشب ساعت ۲۲
✅ Sapp.ir/bahjat_ir
✅ eitaa.com/bahjat_ir
✅ Gap.im/bahjat_ir
✅ ble.im/bahjat_ir
بسیار خواندنی ...
جلب رزق معنوی با رفع موانع
حضرت يونس عليهالسلام به قومشان احساس خشم داشتند؛ ـ و در ادامه خروج از قومش آن مشکل برایش پیش آمد. ـ ایشان نبی است، ولی راهکار درمانی آن برای همه ما بيان شده است؛ زيرا در آخر آيه میفرمايد: «وَ کَذٰلِکَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ؛ اینچنین مؤمنین را نجات می دهیم!» (انبیاء: 88) راهکار درمانی نیز «لاَ إِلٰهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحَانَکَ إِنِّي کُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ؛ جز تو معبودی نیست! منزّهی تو! من از ستمکاران بودم!» (انبياء: 87) است.
اگر فردی میخواهد در مسير خدا قرار بگيرد، علوّ و ارتفاع باعث گرفتاریاش شده، او را از خيرات محروم کرده و مستحق عذاب میگرداند. کسی در دايره معنويت رزق فراوان دارد که افتادگی، ذلت و خاکساری داشته باشد و نفسش در اثر بلندپروازی بیجا، با اطرافيان درگير نشود.
اين درگيری نفسانی، بدآفتی است و تنهاراه درمانش سجده طولانی است و انسان بايد همين زاويه را از خدای متعال بخواهد که موانع سلوکی سرراهش قرار نگيرد و برای رفع موانع موجود با ذلت و انکسار در حال سجده از توبه و استغفار کمک بگيرد.
موانع ما در مسير حق تعالی، يکسان نيست. ولی معدل همه ما غالباً يکی است. ممکن است شخصی در اين زاويه مشکل داشته باشد، ولی در زوايای ديگر کمتر و شخص ديگر برعکس؛ مثلاً بعضی در حرکتهای معنوی داعی ندارند و سست هستند و به تعبير ديگر مقتضی برای حرکت بهسوی حق تعالی در آنها مفقود است که اين خود يک بيماری است. ولي فردی ديگر ممکن است بسيار قوی و مستعد و مقتضی برايش موجود باشد و میخواهد حرکت کند ولی موانعش قوی است.
در بخش موانع ممکن است شخصی از جهت شهوات جنسی، آسيب ببيند و بعضی ديگر از شهوت و حبّ رياست و بعضی ديگر از جهت دنياطلبی. همه اين موانع و مشکلات نفسانی، به شاخه عُلّو فی الارض متصل هستند و راهکار درمانی آن، که خيلی نزديک باشد، سجدههای طولانی است و اين دستور، اولين دستور مرحوم ملاحسينقلی همدانی و مکتب نجف بوده است.
ـ رفع موانع ـ بدون سجده ميسر نيست. سجده، بهترين درمان است. انسانی که روی زمين افتاد، اگر در درونش شاخههايی باشد که در حال ارتفاع گرفتن و مانند آتش در حال شعله کشيدن باشد، همه اينها کنترل و خاموش میشود و از ارتفاع میافتد.
استاد معظم شیخ جعفرناصری(دام ظله)
♦️ @avaymarefat
🔰 در نقد پایتخت
✍عبدالحسین خسروپناه
به نام حکیم مطلق و خالق هنر و زیبایی
🔸دوستانی از بنده خواستند تحلیلی از پایتخت۶ داشته باشم و اینک بعد از مشاهده قسمت ۱۵، ضمن تشکر از دستاندرکاران این سریال و تبریک سال نو و اعیاد رجبیه و شعبانیه به نقدی کلیدی اشاره میکنم.
🔹 البته کارشناسان نقدهای واردی بر آن گرفتند؛ از جمله: اختلاط نامحرم، ترویج بیحدرقص و موسیقی، تعابیر بیادبانه مخصوصاُ نسبت به والدین و بزرگترها، بیاحترامی به نماز و حج و غیره ولکن نقد ریشهایتر این سریال به نظر بنده، رویکرد ایرانگریزی و ایران تضعیفی است که متاسفانه از دوره قاجار توسط مستشرقین و بعد روشنفکر نمایان داخلی دنبال میشود و کتابها در باب ناتوانی و مجمعالرذایل بودن ایرانیان نوشته میشود.
🔸این سریال با نشان دادن ایرانیانی که یا قاچاقچی(ارسطو) هستند یا روانی(بهبود) یا مسئول ناتوان و بیعرضه و منفعل(نماینده مجلس) یا دارای کمبود شخصیت(بهتاش) یا نوجوانان غرق در اینستاگرام و فضای مجازی(دختران دوقلو) یا مدعیان پرادعای هیچکاره و فرصتطلب(نقی) یا مروج آرایشگری و رفتارهای نامناسب(رحمت و فهیمه) یا عقل کلی که در مواردی احساسی داوری میکند(هما) که برای بیننده مخصوصاً بیننده خارجی تصویر بسیار منفی علیه ایران میسازد.
🔹سوال این است که چرا عدهای از نویسندگان و هنرمندان با هم تلاش میکنند تا ایرانی را با موفقیتها، مقاومتها و فرهنگ و تمدن بزرگ به ایرانی بیعرضه، ناکارآمد و احساسی و فاقد فرهنگ و تمدن معرفی کنند.
🔸انتظار این بود لااقل واقعیتهای ایران اعم از ضعفها و قوتها به نمایش گذاشته شود تا ناامیدی در مخاطب تحقق نیابد.
♦️نکته قابل تامل اینکه چرا پایتخت۶ بعد از پایتخت۵(مقابله با داعش) ساخته میشود؟ آیا نباید مدیران صدا و سیما در باب جریانشناسی سریالهای ایرانی دقت بیشتری نمایند./ کانال تاملات
#اندیشه مقاومت
@avaymarefat