🌹#احادیث_معنوی ۴۴ 🌹
✅ امام صادق علیه السلام: اِنَّ اللهَ بِعَدْلِه و قسطِه جَعَلَ الرَوْحَ و الراحةَ فى اليقين و الرضا ، و جَعَلَ الهَمَّ و الحُزْنَ فى الشَّك و السَخَط ؛
خداوند متعال با عدل و قسط خود آسايش و راحتی را در يقين و رضا به خدا و همه کاره بودنِ خدا قرار داده است و دل مشغولى و غم و غصه و اندوه را در شک و تردید و دودلى و ناخشنودی و نارضایتی از خدا و مقدّرات او در دنیا نهاده است .
(امام خمینی در کتاب چهل حدیث، در ضمن حدیث ۳۲ به شرح این حدیث شریف پرداخته اند)
✅ الإمامالصادق علیه السلام : تبَحَّروا قلوبَکم، فإنْ أنقاها اللهُ مِن حرکةِ الواجسِ لسخطِ شيءٍ مِن صنعِهِ، فإذا وجد تُموها کذلِکَ فاسألوهُ ما شِئتُم.
امامصادق علیه السلام : دلهای خود را وارسی کنید. اگر دیدید که خداوند آنها را از خطور هرگونه ناخشنودی نسبتبه کارهایی که او میکند پاک ساخته است (جز رضایت و خشنودی از خدا و کردههای او در دلتان نمییابید) دراینصورت هرچه میخواهید از او طلب کنید.
✅ امامباقر علیه السلام : پیامبر خدا صلی الله علیه وآله در یکی از مسافرتهایش با کاروانی روبهرو شد؛ کاروانیان عرض کردند: درود بر تو ای پیامبر خدا. پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله) پرسیدند: شما کیستید؟ عرض کردند: ما مؤمن هستیم. پیامبر صلی الله علیه وآله فرمود: حقیقت ایمان شما چیست؟ عرض کردند: خشنودی به قضای الهی و گردننهادن به فرمان خدا و سپردن کارها بهدست خدا(الرِّضا بقَضاءِ اللهِ و التَّسْلیمُ لأمرِ اللهِ و التَّفْویضُ إلی اللهِ تعالی). فرمود: دانشمندانی فرزانهاند که نزدیک است از فرزانگی و حکمت، پیامبر شوند. اگر راست میگویید پس خانهای که در آن ساکن نمیشوید نسازید و آنچه نمیخورید جمع نکنید و از خدایی که بهسوی او برمیگردید، پروا کنید.
✅ امام حسن علیه السلام : من براي كسي كه جز رضایت از خدا در دلش خطور نكند، ضمانت ميكنم كه خدا را بخواند و دعايش مستجاب شود.
🌹نقل از نرم افزار احادیث معنوی🌹
@avaymarefat
🌹 حدیثی بسیار زیبا و حکیمانه 🌹
#احادیث_معنوی ۴۵
امامصادق (علیه السلام) به یکی از شاگردان خود فرمود: تو از من چه آموختهای؟ عرض کرد:
✅ اول: همّ خود را مصروف چیزی کردم که از من جدا نمیشود، بلکه یار تنهایی من است و آن کار نیک است.
✅ دوم: در این سخن خدای تعالی یافتم که:(إنَّ أکرَمَکُم عِندَ اللهِ أتقاکُم)«همانا گرامیترین شما در پیشگاه خدا پرهیزگارترین شماست». بنابراین، کوشش کردم تا نزد او گرامی باشم.
✅ سوم: سعی کردم نفس را از هوس باز دارم تا بر طاعت خدای تعالی آرام و قرار گیرد.
✅ چهارم: این سخن خدای سبحان را شنیدم:(مَن ذا الّذی یُقرِضُ اللهَ قَرضاً حَسَناً فیُضاعِفَهُ لَهُ و لَهُ أجرٌ کَریمٌ) «کیست که به خداوند وام نیکو دهد و او آن را برایش دو چندان گرداند و مزدی کریمانه به وی دهد». بنابراین، هر چیزی که مییافتم و برایم ارزشمند بود آن را به خدا دادم، تا برای زمانی که بدان نیاز دارم پسانداز شود.
✅ پنجم: این سخن خدای تعالی را شنیدم:(نَحنُ قَسَمنا بَینَهُم مَعیشَتَهُم فی الحَیاةِ الدّنیا و رَفَعنا بَعضَهُم فَوقَ بَعضٍ) «ما روزی آنها را در زندگی این جهان میانشان تقسیم کردیم و برخی را بر برخی دیگر برتری دادیم». بنابراین، به هیچ کس رشک نبردم و برای آنچه از دستم رفته افسوس نخوردم.
✅ ششم: این سخن خدای تعالی را شنیدم:(إنَّ الشَّیطانَ لَکُم عَدُوٌّ فاتَّخِذُوهُ عَدُوّاً) «همانا شیطان دشمن شماست؛ پس شما نیز او را دشمن دارید». از این رو به دشمنی با شیطان پرداختم و از دشمنی با جز او فارغ گشتم.
✅ هفتم: اینکه دیدم مردم در تحصیل روزی، خود را به رنج و زحمت میاندازند و این سخن خدای تعالی را شنیدم:(وَ ما خَلَقتُ الجِنِّ وَالإنسَ إلّا لِیَعبُدونِ ما اُریدُ مِنهُم مِن رِزقِ وَ ما اُریدُ أن یُطعِمونِ إنَّ اللهَ هُوَ الرَّزّاقُ، ذو القُوَّةِ المَتینُ) «جن و انس را نیافریدم، مگر برای اینکه مرا عبادت کنند. از آنها رزقی نمیخواهم و نمیخواهم که مرا اطعام کنند. خداست روزیدهنده و اوست صاحب نیرویی سخت استوار» و دانستم که وعده و سخن او راست است و به وعدة او اطمینان کردم و سخنش را پذیرفتم و به انجام وظیفهای که در قبال او دارم (یعنی عبادت) پرداختم و از به رنج افکندن خود در طلب روزی که نزد او دارم (و رساندنش را تضمین کرده است) فارغ گشتم.
✅ هشتم: اینکه دیدم عدهای به تندرستی خود تکیه میکنند و گروهی به پول و ثروت فراوان خویش و جماعتی دیگر به امثال این چیزها. و سخن خدای تعالی را شنیدم:(و مَن یَتَّقِ اللهَ یَجعَل لَهُ مَخرَجاً و یَرزُقهُ مِن حَیثُ لا یَحتَسِبُ وَ مَن یَتَوَکَّل عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسبُهُ) «هر کس از خدا بترسد و توکل بر او کند، خداوند او را بس است و از جایی که گمان نمی برد رزقش خواهد داد». پس، به خدا تکیه کردم و تکیهام به جز او از بین رفت. حضرت فرمود: به خدا قسم که تورات و انجیل و زبور و فرقان و دیگر کتابها (ی آسمانی) همگی به این هشت موضوع برمیگردند.
🌹نقل از نرم افزار احادیث معنوی🌹
@avaymarefat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی جو میگیردت، یا خیلی فکر می کنی برای خودت کسی شدی، سر شوخی رو با امام رضا (علیه السلام) باز نکن!!😂😂
@avaymarefat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این نقاشی رو یک خانم هنرمند کویتی کشیده لطفا تا آخر ببینید
برخی مصائب عاشورا در یک قاب
@avaymarefat
#امام_جواد_ع_شهادت
و جنس درد تو از جنس روضهٔ حسن است
غریب خانهٔ خود! غربت تو در وطن است
چگونه و به چه قیدی؟ چه نام باید داد؟
به ام فضل و به جعده، اگر رباب زن است
زبان به شکوه گشودهست زهر و میداند
که این دو روح و دو تن نیست، بلکه یک بدن است...
اگر چه با حسن افتاده روی درد دلت
ولی حسین هم این بین با تو همسخن است
گریز روضه اگر ناگزیر از غم اوست
حدیث اشک و غم دیدهٔ اباالحسن است
شدند بر تن تو سایهبان کبوترها؟
هنوز روی زمین، آفتاب، بیکفن است
✍ #سیدمحمدجواد_میرصفی
📝 #اشعار_آیینی_حسینیه | عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/525729794C288420984e
مداحی_آنلاین_گوشه_حجره_بی_صدا_بودی_سیب_سرخی.mp3
8.83M
🔳 #شهادت_امام_جواد(ع)
🌴گوشهی حجره بی صدا بودی
🌴به غم و غصه مبتلا بودی
🎙 #حسین_سیب_سرخی
⏯ #زمینه
👌 #پیشنهاد_ویژه
اللهم عجل لولیک الفرج
کانال مداحی آنلاین
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
@salatinshoor_Haddadian
مداحی آنلاین - شد وقت عزا - سیب سرخی.mp3
6.07M
🔳 #شهادت_امام_جواد(ع)
🌴شیعه شد وقت عزا
🌴روی لبها این نوا یا جواد ابنالرضا
🎙 #حسین_سیب_سرخی
⏯ #واحد
👌بسیار دلنشین
اللهم عجل لولیک الفرج
کانال مداحی آنلاین
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
@salatinshoor_Haddadian
4_5811977288572471390.mp3
8.97M
🔳 #شهادت_امام_جواد(ع)
🌴هنوز جوونی نرو
🌴رنگ خزونی نرو
🎙 #حسن_عطایی
⏯ #زمینه
👌بسیار دلنشین
اللهم عجل لولیک الفرج
کانال مداحی آنلاین
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
@salatinshoor_Haddadian
مداحی آنلاین - غریب و تنها - بنی فاطمه.mp3
13.81M
🔳 #شهادت_امام_جواد(ع)
🌴غریب و تنها نیمه جونه
🌴آسمونم روضه خونه
🎙 #سید_مجید_بنی_فاطمه
⏯ #زمینه
👌بسیار دلنشین
اللهم عجل لولیک الفرج
کانال مداحی آنلاین
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
@salatinshoor_Haddadian
28.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روایت جدید خواهر علی کریمی: «علی دنبال ویزای آمریکا بود»
اگر «زن زندگی آزادی» برایت مهم بود خواهر خودت را نجات میدادی.
مصاحبه فوق با رضایت لیلا کریمی ضبط شده و برای انتشار تصویر او، مجوزهای قضایی لازم اخذ شده است.
* #ذی_الحجه
ذکر تهلیلهای دهه اول ماه ذی الحجه
(از امیرالمومنین علیه السلام: هر کس این تهلیل ها را هر روز از این دهه بگوید، خدای عزوجل به ازای هر تهلیل، درجهای در بهشت از در و یاقوت میدهد که بین هر دو درجه...
لا اِلهَ اِلا اللّهُ عَدَدَ الّلَیالى وَالدُّهُورِ لا اِلهَ اِلا اللّهُ عَدَدَ اَمْواجِ الْبُحُورِ لا اِلهَ اِلا اللّهُ و رَحْمَتُهُ خَیْرٌ مِما یَجْمَعُونَ لا اِلهَ اِلا اللّهُ عَدَدَ الشَّوْکِ وَالشَّجَرِ لا اِلهَ اِلا اللّهُ عَدَدَ الشَّعْرِ وَالْوَبَرِ لا اِلهَ اِلا اللّهُ عَدَدَ الْحَجَرِ وَالْمَدَرِ لا اِلهَ اِلا اللّهُ عَدَدَ لَمْحِ الْعُیُونِ لا اِلهَ اِلا اللّهُ فِى الّلَیْلِ اِذا عَسْعَسَ وَالصُّبْحِ اِذا تَنَفَّسَ لا اِلهَاِلا اللّهُ عَدَدَ الرِّیاحِ فِى الْبَرارى وَالصُّخُورِ لا اِلهَ اِلا اللّهُ مِنَ الْیَوْمِ اِلى یَوْمِ یُنْفَخُ فِى الصُّورِ
در روایت است که حضرت علی علیه السلام هر روز از دهه اول، ۱۰ بار این تهلیلها را میگفتهاند.)
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری: @nasery_ir
حَافِظُوا عَلَى الصَّلَوَاتِ وَالصَّلَاةِ الْوُسْطَىٰ وَقُومُوا لِلَّهِ قَانِتِينَ(۲۳۸) فَإِنْ خِفْتُمْ فَرِجَالًا أَوْ رُكْبَانًا فَإِذَا أَمِنْتُمْ فَاذْكُرُوا اللَّهَ كَمَا عَلَّمَكُمْ مَا لَمْ تَكُونُوا تَعْلَمُونَ(۲۳۹)
مراقب نمازها، بهویژه نمازِ وُسطیٰ باشید و فروتنانه برای خدا به نماز بایستید.
حال، اگر نگرانِ دشمن یا خطر دیگری بودید، هرطور که میتوانید، نماز بخوانید: مثلاً پیاده یا سواره. وقتی هم فضا برایتان امن شد، با خواندن نماز بهطور معمول، خدا را یاد کنید؛ به شکرانهٔ آنکه چیزهایی را یادتان داد که نمیتوانستید خودتان یاد بگیرید.
این دو آیه، جملهٔ معترضهای است در میانِ آیات خانواده. برخی برای ربطش به بستر آیاتِ پس و پیش، گفتهاند خواسته بگوید در کوران حوادث زندگی و مشکلات خانوادگی، مراقب نمازهای خود باشید.
مقصود از "صلاة وُسطیٰ" را مفسّرینِ زیادی نماز ظهر دانستهاند چون در وسط روز واقع شده. برخی هم با استدلالاتی آنرا نماز عصر یا مغرب یا عشاء و حتّی برخی نماز صبح دانستهاند. به قرینهٔ آنکه در آیهٔ دوم صحبت از نمازِ خوف شده، به نظر ما، مراد از نماز وسطیٰ نماز در وسط کار یا حادثه یا معرکه یا سفر است. یعنی مراقب نمازی که وسط کارها و حوادث میافتد باشید و آنرا مهمل نگذارید. برای همین در آیهٔ بعد فرموده ولو در حال حرکت یا سوار بر مرکب، آنرا بخوانید و نگذارید وقت نماز، بیذکر و صلاة بگذرد.
طبق این آیه نمازِ سواره یا در حال رفتن، که قاعدتاً به ایماء و اشاره و بر زبان آوردن ذکر رکوع و سجود است، مقبول است و قضاء هم ندارد.
(نقل از تفسیر معنوی، استاد نیک اقبال)
امام باقر(علیهالسلام):
وقتی ما را به اسارت در آوردند
بر تن ما غُل جامه پوشاندند و
مانندبرده ها و غلامان ما را ظاهر
کردند و ما را از بین درها و رودها
و بیراهه میبردند و زنجیرها ازحلق
به همدیگر متصل بوده اند اگر یکی
از اطفال می افتاد دیگران می افتادند
رؤُوس مبارک را روزها از صندوق بیرون
می آوردندو به نیزه میزدند و شب ها
یا به شاخه درختان یا درون صندوق
قرار میدادند پاهای ما و اطفال و
عمهی ما و پدرم امام سجاد عليهالسلام
از شدت گرما و سختی راه تاول زد و
ترک ترک شده بـود و گیسوان دختران
بریده بریده و صورتشان برانگیخته و
پوست پوست...
بعضی ازدختران و فاطمیات دربین
راه شام تلف شدند...
📙مقتلریاضالقدس،ج۲،ص۴۵۶
🏴 «شهادت آخرین یادگار معصوم كربلا،حضرت امام محمدباقر علیه السلام را خدمت شما تسلیت عرض می کنیم.
@avaymarefat
⭕️ بجای حج رفتن و خرج پولها به عربها ، به فقرا کمک کنید ⭕️
⛔️پول حج ، گلوله میشه برعلیه شیعیان یمن⛔️
(پاسخ: مرتضی کهرمی )
#حج #کهرمی #شبهات_ملیگرایان
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
@PasokhGooha_ir 👈🏻 ایتا
کانال ما در سایر شبکههای اجتماعی:
کلیک کنید
🤔 علت شهرت امام به باقرالعلوم چه بود؟
🔸گمان و تصور بنده این است که: امام باقر، باقرالعلم است زیرا حقایق و مفاهیم اسلامی را که در قشری از دروغ و فریب و ریا و تحریف پیچیده شده بود میشکافد و آن لبّ و مغز را در کام مشتاقان حقیقت میاندازد.
📚برداشتی از کتاب #همرزمان_حسین حضرتآیتاللهخامنهای | بهمن ۱۳۵۱
__عرفه.mp3
1.81M
🏷 #بصیرت_مناسبتی
رهبر معظم انقلاب: روز بزرگی است روز عرفه. ما دچار غبارگرفتگی و زنگزدگی در دلهایمان میشویم؛ تضرّع، خشوع، ذکر، توسّل، این زنگها را و این غبارها را میزداید و روزهای مشخّصی، فرصتهای برتری برای این زنگزدایی و رنگزدایی و غبارروبی هست که از جملهی برترینِ آنها عرفه است. روز عرفه را قدر بدانید.
💯 #ما_صدای_رسای_حوزهایم
🆔 @rasanewsagency
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔥مناظره استاد قرائتی با مولوی عبدالحمید در سیستان و بلوچستان🔥
عبدالحمید به کسی دیگه میگه جواب قرائتی را بده، اما خود عبدالحمید هم میگه من بلد نیستم
@avaymarefat
عنوان بصرى مى گويد:
از امام صادق عليه السلام خواستم به من پند و اندرز بدهند. فرمود:
- تو را به انجام نه چيز سفارش مى كنم ، آن سفارش ها نه تنها براى شما بلكه به همه كسانى است كه مى خواهند در راه خداوند قدم بردارند و از خداوند مى خواهم تو را نيز در انجام آنها يارى فرمايد.
سه تاى آنها در تهذيب اخلاق و تربيت نفس است .
و سه تاى ديگر در صبر و شكيبايى است .
و سه تاى هم در علم و دانش است .
به آنها مواظب باش هرگز آنها را سبك مشمار!
عنوان بصرى مى گويد:
خود را براى ياد گرفتن آنها آماده كردم .
آنگاه امام عليه السلام فرمود:
اما آن سه چيز كه در رياضت و تهذيب نفس است ، عبارتند از:
۱. بپرهيز! از خوردن چيزى كه به آن ميل ندارى . زيرا باعث نادانى و كودنى مى گردد.
۲. هرگز غذا نخور! مگر وقتى كه گرسنه هستى .
۳. همواره غذاى حلال بخور! و هنگام خوردن نام خدا را ببر! (بسم الله بگو!)
همواره فرمايش رسول خدا صلى الله عليه و آله را در نظر داشته باش ! كه درباره مذمت پرخورى فرمود:
انسان هيچ ظرفى را پر نكرده كه بدتر از شكم باشد.
چنانچه به ميل غذا ناگزيرى ، شكم را سه قسمت كن ! يك قسمت آن را به خوراك و يك قسمت ديگرش را به نوشيدنى و قسمت سومش را براى نفس كشيدن اختصاص بده!
اما آن سه چيز كه در حلم و بردبارى است ، عبارتند از:
۱. هرگاه كسى به تو گفت :
اگر يك حرف دشنام و ناسزا بگويى در مقابل ده تا مى شنوى ، تو در جواب بگو:
اگر ده تا سخن زشت بگويى يك حرف از من نخواهى شنيد.
۲. هرگاه كسى تو را فحش داد و بد گفت ، در پاسخ بگو:
اگر آنچه را كه گفتى راست است از خداوند مى خواهم مرا ببخشد و از تقصيراتم بگذرد و اگر آنچه را كه گفتى دروغ است و ابدا در من نيست از خداوند مى خواهم تو را ببخشد.
۳. هر كس تو را وعده فحش و دشنام داد، تو به او وعده پند و اندرز و احترام بده !
و اما آن سه چيز كه در علم و دانش است ، عبارتند از:
۱. آنچه را كه نمى دانى از دانشمندان بپرس و بپرهيز از اين كه پرسش تو به قصد اذيت و يا امتحان آنان باشد.
۲. در هيچ چيز تنها را راءى و عقيده خود عمل نكن (با مشورت كارها را انجام بده ) و در تمام كارها اجانب احتياط را رعايت كن !
۳.از فتوى دادن فرار كن همانندى كه از شير فرار مى كنى و خودت را پلى براى سود و زيان مردم قرار نده!
امام صادق عليه السلام پس از بيان اين پند و موعظه هاى حكمت آميز، به عنوان بصرى فرمود:
حقا تو را نصيحت كردم ، بلند شو برو! وقت عبادت من است ، وقتم را بيشتر از اين نگير! زيرا من بر نفس خود تنگ نظرم و حاضر نيستم وقت خود را تلف كرده و بيهوده بگذرانم و سلام و رحمت خداوند بر كسى باد كه از ارشاد و راهنمايى پيروى مى كند.
منبع: بحارالانوار جلد ۱، ص ۲۲۶.
@avalinnoor