خیلی جالب و خنده داره😄👇
واکنش ایرانیها به «روزهخواری» در عهد قاجار
در عهد قاجار روزهخواران چه وضعیتی داشته باشند، خوب است؟ 1-روزهخواری در دربار مشکلی نداشت!
2-ولی در میان مردم عادی، روزهخواران رسوا بودند و یک ماجرای جالب هم در تاریخ هست درباره رفتار عجیبی که با روزهخواران شد.
1-در دربار قاجار وضعیت روزه خیلی جالب بوده است و ناصرالدین قاجار که خودش مشهور بود به روزهخواری در خاطراتش گزارش داده است: «کسانی که روزه میخوردند اول خودمان بودیم که به هزار دلیل عقلی و نقلی و شرعی نمیتوانستیم روزه بگیریم. مجدالدوله هم ناخوش است، میخورد. اکبرخان هم ناخوش بود و میخورد... برادر اکبرخان هم ناخوش بود، میخورد. امینالملک، قبل از رمضان ناخوش شده بود و حقیقتا خیلی ضعیف و لاغر بود، نمیتوانست روزه بگیرد، میخورد. میرزاحسینخان... هم ناخوش نبود، میخورد و راه میرفت؛ خودش میگفت ناخوشم. صنیعالملک معمارباشی، ابدا عیبی نداشت و روزه میخورد؛ ولی میگفتند دُمَل دارد…
اعتمادالسلطنه هم گویا روزه میخورد. زیندارباشی هم گویا روزه میخورد. اقبالالدوله هم بهجهت خوردن روزه، به محمدآباد رفته بود که تماما بخورد. معیرالممالک قدیم هم روزه میخورد. ناصرالملک هم روزه نبود. حاجبالدوله و کالسکهچیباشی هم روزه میخوردند، اغلب هم مشکوک بودند. امیناقدس هم که ناخوش بود و روزه نبود. عایشهخانم میخورد. بدرالدوله هم روزه نبود. گلینخانم هم روزه نمیگرفت...
میرزامحمودخان وزیرمختار هم چون مسافر بود و قصد اقامه نکرده بود، روزه میخورد. حکیمالممالک چون میخواست به گلپایگان برود، روزه نبود. امینلشکر هم چون از گلپایگان معزول شده بود، روزه نبود. ایلخانی ریشسفید که هیچوقت روزه نبوده است».
غیرقابل بخشایش بود
2-میان مردم عادی وضعیت روزهخواری اصلا شبیه دربار نبود و جور دیگری بود و بهقول «جعفر شهری» در کتاب «طهران قدیم»: «آنچه برای خرد و کلان مردم غیرقابل بخشایش بود، آن که فردی بدون علت به روزهخواری بپردازد یا احدی دیده شود که در انظار مبادرت به روزهخواری کند یا حتی با معاذیر شرعی، اطلاع روزهخواریِ کسی به گوش دیگران رسیده باشد».
ایرانیها رمضان را انگار که نوروز باشد به استقبالش میرفتند و در رفتارهای روزمره نیز حرمتی بزرگ برای این ماه قائل بودند و بهگواه تاریخ: «در این ماه کارها تقریبا تعطیل میشد و مردم به عبادت مشغول بودند» و «اگر کسی طلبی از کسی داشت تا احتیاج مبرم محرک او نمیشد، سروقت بدهکار خود نمیرفت» و «مرافعات شرعی در محاضر علما متوقف میگشت» و «اگر کسی از دولت طلبی داشت در این ماه به مطالبه نمیرفت» و «در خانهها جز کارهای ناگزیر زندگانی کار دیگری از نوکر و خدمتکار توقع نمیکردند» و «اگر بنای نیمهتمام بود، صاحب کار به عمله و بناها مزد تمام میداد ولی بیشتر از نصف روز تقاضای کار نمیکرد». معلوم است با چنین روحیهای که مردم داشتند روزهخواران روز خوش و روی خوش نمیدیدند.
خاکمال میکردند!
3-«عبدالله مستوفی» در کتاب «شرح زندگانی من» شرح مفصلی از رفتارها و عادات مرسوم مردم عهد قاجار در ماه رمضان ارائه داده است و روایتی شگفتانگیز هم دارد از یک واقعه روزهخواری به این شرح: «شبهای ماه رمضان بهخصوص در تابستان، مردم تا صبح بیدار میماندند و این کار در تمام طبقات مرسوم بود. بعضی مشغول عبادت و خواندن دعا و قرآن میشدند و برای درک ثواب هر شب تا صبح بیدار میماندند...
زمرهای شبها را بیدار میماندند که صبحها لامحاله تا نزدیک ظهر بتوانند بخوابند و اثر روزه در آنها کمتر باشد. بالاخره دسته سومی هم بودند که شب را به قمار [بازی و سرگرمی] صبح میکردند و میگفتند اگر به این سرگرمی مشغول نشوند، ناچارند بخوابند و روز دیگر خواب نمیروند و روزه برای آنها مشکل خواهد شد. این دسته بیشتر اعیانزادهها بودند ولی روزه را در هر حال میگرفتند و اگر اشخاصی بودند که میخواستند طفره بروند، چون حتی در خانه خود هم جایی نداشتند که روزهخواری کنند، ناچار بودند همرنگ جماعت باشند...
مرحوم احمد منشوری میگفت: با برادرم شبی در مجلس قمار تا صبح مشغول بودیم. چون به سحری نرسیدیم، روزه را خورده بعد به منزل آمدیم. خبر روزهخواری ما زودتر از خودمان به منزل رسیده بود. همینکه وارد شدیم مادرم از ما رو گرفت، چند روز با ما مثل جذامیها رفتار میکردند، قدغن شده بود نوکر و خدمتکار دور ور ما نمیآمدند، غذا که برای ما میآوردند در اطاق گذاشته، فرار میکردند، ظرفهای غذای ما را علیحده [جداگانه]و مخصوصا در حضور ما کنار حوض خاکمال میکردند [روش شرعی برای تطهیر ظرفی که سگ در آن غذا یا آب خورده باشد!] تا بالاخره بهوساطت برادرهای بزرگتر ما را توبه رسمی دادند». (نقل از خبرگزاری فارس)
@avaymarefat
* #حضرت_خدیجه
💠 برتر از یک ملت
🔻زنهاي مکه نسبت به ايشان (حضرت خدیجه سلام الله علیها) بد عمل کردند، زخم زبان زدند: "ما نميآييم، برو همان جايي که پولهاي خود را خرج کردي!" با اين همه سختيها نمیگذارد غم در چهره او خود را نشان بدهد، تا وقتي رسول خدا میآيند او را خوشحال ببينند و ناراحت نشوند.
🔸 فاطمه زهرا (سلام الله عليها) دختر چنين مادري است، زني در اين جايگاه، با اين اموال و مکنت خدمت رسول خدا آمده است، همه زندگي خود را داده است، حالا يک کفن ميخواهد، حتي حجب و حيا و عفت در کلام به گونهاي است که قدرت اظهار در مقابل رسول خدا ندارد که بگويد عباي خود را به من بدهيد! خيلي عجیب است!
🔹 در زمان جاهليت چنين زني ظهور می کند که مَلَک بايد از او درس بگيرد! اين همه مظلوميت، اين همه عفت، اين همه گذشت، اين همه ايثار، قاعده عشق را به هم زد، مرد عاشق زن مي شد. در تاريخ هست ليلي و مجنون، خسرو و شيرين، شيرين و فرهاد. وایشان اين همه عشق و فداکاري را اينطور مديريت کرد.
🔸 وقتي گفته میشود یکی از زنان برتر عالم است، ميتوانيم تصور صحيحي بکنيم که اينها چه کساني بودند؟
آنقدر دانم که آن عاليجناب
نيست پيغمبر ولي دارد کتاب
🔹 چقدر فضيلت داشتند! از يک ملت برتر بودند نه از يک فرد. وقتي دقت میکنیم به عظمت منبت و منشأ از حيث جايگاه حمل حضرت صديقه طاهره پی میبریم که عادي نيست.
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
💠 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
@avaymarefat
*پیشنهاد ویژه* 🌹
امشب شب جمعه و اولین شب از ايام البيض ماه رمضان است و دعای مجیر در این ایام فضیلت بسیار دارد
مرحوم کفعمی در مصباح از نبی اکرم صلی الله علیه وآله نقل نموده هر که *دعای مجیر* را در «ایام البیض» ( *١٣ و ١٤ و ١٥* ) ماه رمضان بخواند گناهش آمرزیده می شود، هرچند به عدد دانه های باران و برگ های درختان و ریگ های بیابان باشد!
خواندن آن برای شفای بیمار و ادای دین و بی نیازی و توانگری و رفع غم و اندوه سودمند است.
متن دعای مجیر
پ ن : استعداد یعنی بیشترین استفاده در کمترین زمان...
#دعای_مجیر
━━💠🍃🌺🍃💠━━
* #رمضان #حیات_طیبه
🔻يک حقيقتی هست كه اگر ما همين يك حقيقت را در این ماه مبارک پي ببريم، ماه رمضان مباركي بر ما گذشته است و خيلي چيز فهميده ايم و آن اين است كه ما در روزگار در يك مداري حركت مي كنيم و متدين به يك ديني هستيم كه پيغمبر آن دين زنده است.
🔸هر مقدار که ما بتوانيم بهره كسب كنيم، آنها بهره خواهند داد. اين يک مسأله كه رسول خدا زنده است.
🔹مسأله ديگر اين كه قرآن هم زنده است و تك تك آيات قرآن روح دارد و جان دارد. دو طرف اين قضيه و دو زاویه اين مثلث، يكيش مربوط به قرآن است كه زنده و جاندار است ويكي هم الگوهاي ديني ما (اهل بیت علیهم السلام) هستند كه آنها هم زنده هستند.
🔸يک زوايه ديگر این مثلث ميماند كه مربوط به ما است و آن اين است كه ما دلمان را زنده كنيم. اگر دل ما هم زنده شد ديگر همه چیز برای ما دارای حيات ميشود. يعني اگر دل ما زنده بشود، ممكن است بر لحظه لحظه ما آيات الهي تجلي كند.
🔹مینشينيم و برمیخيزيم آيات قرآني تجلي می كند و ما بهره و لذت فوق العاده می بریم. اگر ما ميگوئيم مسلمان هستیم يعني يك پيوند با حقايق جاندار داریم.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
* #قرآن #رمضان #علم
💠 آثار تلاوت قرآن به ویژه در ماه رمضان
🔻در ماه مبارک، تلاوت قرآن انواع برکات را دارد، اگر هیچ اثری نداشت مگر اينکه انسان را مشغول ميکند، فعلاً در حدّ عمل به بهترين کار و بعد هم توجه، کافی است. کمکم اين آيات اثر ميگذارد. الآن شما داريد در ماه رمضان قرآن ميخوانيد، سالهاي ديگر نوار بر ميگردد؛ يعني شروع به خواندن ميکند. قرآن با کلام ديگر فرق ميکند. يک حسابهايي در چيدمان حروف و کلمات قرآني است که وقتي خواندن انسان به حدّ نصاب رسيد، بعد متوجه ميشود که با چه سر و کار داشته است!؟
🔸 آن چه ما الآن داريم تلاوت ميکنيم، چون هنوز به حدّ نصاب نرسيده است، دارد با افکار ما و با اندوختههاي ذهني ما، کم و وجه ميکند. بايد آنقدر تلاوت کرد تا ملکه شود. باب اصلي علم نیز همين جا است. از هربار تلاوت قرآن يک چيزي نصيب انسان ميشود. از هر ختم قرآن، ختم نه، هر سورهاي، سوره نه، هر قصهاي، قصه هم نه، هر جملهاي، جمله هم نه، از هر کلمهاي ما نصیب میبریم و مقدار آن بستگي به توجه دارد.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
* #شب_قدر #آیت_الله_بهجت #آیت_الله_غروی_اصفهانی #استغفار #توبه
💠 آثار تلاوت سوره قدر
🔻تلاوت سوره قدر انسان را به درک ليلة القدر، نزديکتر و نزديکتر ميکند. خوشا به حال آن کساني که با این سوره انس داشتهاند و زياد ميخواندهاند. چون وقتي اين حرکت شروع شد دیگر پايان ندارد.
🔸 مرحوم آيت الله بهجت به اين سوره خيلي علاقه داشتند و از بعضي اساتيدشان، نقل ميکردند (شايد مرحوم کمپاني بوده) که وقتي ميپرسيدند از ایشان که شما چه ميخوانيد که اينقدر مشغول هستيد؟ نميگفت چه ميخوانم؛ ولی ميگفت: هر کسي در شبانه روز 1000 مرتبه سوره قدر بخواند، عمودي از نور بين او تا آسمان برقرار خواهد شد. چه انسی! چه لذتی! چه معرفتی! چه شهودی! چه درکی! چه يقينی! چه اطمينانی! چه ليلة القدری!!!
🔹 ولی اينها يک ورودی و لازمه دارد و آن طلب مغفرت از حق تعالي است. استغفار و طلب مغفرت، مقدمات توبه را فراهم ميکند؛ توبه، مقدمات فضل و رحمت الهي را؛ فضل و رحمت الهی مقدمه ميشود براي اتصاف به تهذيب و تزکيه؛ تهذيب و تزکيه، راه را بازتر و بازتر ميکند و شب قدر، شب عظيمي است. شب انس با خدا است. شب قدر است نه فقط براي رزق مادي، آنقدر سفرهها هست که انبياء ميدانستند چه بخواهند: «رَبَّنا أَنْزِلْ عَلَينا مائِدَةً مِنَ السَّماءِ تَکونُ لَنا عيداً لِأَوَّلِنا وَ آخِرِنا» ديگر يک نفر نيستند.
🔸 انسان وقتي شروع ميکند، يک نفر است. خودش است و خودش. وقتي به باور رسيد فضا متفاوت ميشود. سفره بزرگتر ميشود. ديگر خودش نيست. یک تفکر است، يک حرکت و باور است. در يک مدار ديگر قرار ميگيرد. فقط مانع در گامهاي اوليه بسته بودن در است که فتحش با استغفار است و توبه، و برون رفت از تشتت فکري و به کار بستن اخلاص و صلاة و سجده.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
* #شب_قدر #رمضان
💠 شب قدر، گوهری گرانبها
🔻گوهر هر چه گرانبهاتر، مخفيتر. خداي متعال اين شب را شب مبارکی قرار داده است و قطعاً اين ليله در ماه رمضان پنهان است و احتمال اينکه شب بيست و سوم دستيابي به قدريّت قدر ممکن باشد، زياد است.
🔸 الّا اينکه مشکل ما دانستن اين مطلب نيست، مشکل ما تهيأ (آمادگی) براي ورود به «لَيْلَةُ الْقَدْرِ» است و اين امکان پذير نيست، مگر اينکه انسان وارد «شَهْرُ رَمَضانَ» بشود. باطناً، تکويناً درک بکند. اين ليلةالقدر گوهري گرانبها است که در گوهر گرانبهاي ديگري پيچيده شده است يعني «شَهْرُ رَمَضانَ». پس اينها به هم مربوط است.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
* #قرآن #رمضان
💠 نتیجه احترام و انس با قرآن
🔻انسان هر چه زیادتر قرآن بخواند، اثرش را میبیند؛ به خصوص در ماه مبارک رمضان. البته قرائتی که همراه با انس و احترام به قرآن باشد، بسیار اثربخش است. وقتی قرآن کنار انسان است، انسان باید احساس کند از کلمه کلمه آن، نور تراوش میکند. یکی از راه های ورود به قرآن، قرائت کثیر و اُنس با قرآن همراه با تعظیم و احترام است. گاهی انسان ساکت است؛ ولی دلش قرآن میخواند. یک آیه در خواب برایش میخوانند و معانی بسیاری به او اِلقا میکنند که او را مشغول به آن معانی میکند...
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🔻در روایات اهلبیت علیهم السلام و در ادعیه ماه مبارک رمضان، از روز اول، اهمیت درک #شب_قدر تذکر داده شده و از درگاه خداوند متعال از روز اول طلب درک این شب می شود، تا انگیزه استفاده در انسان ایجاد شده، از خواب غفلت بیدار گردد و فضیلت این شب را از دست ندهد.
▪️در کلمات بزرگان اخلاق، از جمله مرحوم آیت الله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در مراقبههای ماه مبارک رمضان چنین رسیده است:
از مهمترین دعاها در ماه رمضان، دعای زیاد برای توفیق عبادت شب قدر و شب عید فطر است.
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✔️ ذکر مصیبت شهید مطهری برای واپسین روزهای حیات امیرالمؤمنین امام علی(ع)
━━💠🍃🌺🍃💠━━
* #شب_قدر #آیت_الله_مولوی_قندهاری
💠 ضرورت پاکی دل برای درک حقیقت لیلة القدر
🔻خدا آیه الله مولوی را رحمت کند. ایشان می فرمودند: من بچه بودم، از خدا خواستم حقیقت لیله القدر را متوجه شوم. مدتی به امام رضا علیه السلام التماس کردم تا اینکه یک روز در حرم بودم، گویا از ناحیه آن حضرت در دلم افتاد که: اگر می خواهی ماه رمضان امسال، حقیقت لیله القدر را درک کنی، چشمت را پاک کن.
🔸میفرمودند: به همین اشاره ای که از آن ناحیه شد، چشم هایم را مواظبت کردم. پاکی چشم، مربوط به لیله القدر است؛ به این دلیل که در روایت نقل شده است: لیله القدر، حضرت صدیقه طاهره علیهاالسلام است.[1]
🔹برای پیوند و ارتباط با حضرت زهرا علیهاالسلام مرتبه بالایی از طهارت، لازم است. دلی که آلوده است نمی تواند یاد صحیح از حضرت زهرا علیهاالسلام داشته باشد. انسان باید خیلی پاک باشد تا وقتی که «یا فاطمه الزهرا» می گوید، یک خبری بشود.
[1]. تفسیر فرات کوفی، ص ۵۸۱.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
* #شب_قدر #امام_زمان
💠 امضای امام زمان علیهالسلام در شب قدر
🔻شب قدر شب باعظمتی است و در این شب ملائکه و روح نازل می شوند برخی فکر کرده اند که روح همان جبرئیل است ولی جبرئیل که خود از ملائکه است و روح موجود با عظمتی است غیر از ملائکه و در روايات از اميرالمؤمنين (عليه السلام) به اين معنا تصریح شده، که "الرُّوحُ أَعْظَمُ مِنَ الْمَلَائِكَةِ" اين روح، بسیار بزرگتر است؛ هر موجودي که مفتخر به حيات ميشود، از اين روح بهره دارد.
🔸 در این شب چه اتفاق عظيمي در عالم ميافتد؟! و چه عالمي است! و چقدر ما غافل هستيم نسبت به اتفاقاتي که در عالم ميافتد! اين روح کجا نازل ميشود؟ محضر حضرت بقيةالله (روحي له الفداء).
🔹 قدر و اندازهها مربوط به اين روح است. بود و نبود هر موجودي مربوط به اين روح است. بايد اين تتمّه ملحق به قدر ميشد. به شدت ارتباط دارد. قدريّت هر موجودي در ليله قدر به روح است.
🔸 امضاي حضرت بقيةالله (روحي له الفداء) در قدريّت وجود تعيين کننده است؛ و امام (عليه السلام) چه جايگاهي در عالم خلقت دارد. تمام اندازهها دست او است. خداي متعال چه وسعت وجودي به حضرت داده است؟!
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
📢 رزق حقیقیِ شب قدر، رهایی از آتشِ ولایت طاغوت است.
«بنیامیه هزار ماه در آتش جهنم دمیدند و شعلهورش کردند. اولیای طاغوت میخواهند ما را در این آتش اسیر کنند.
رزق ماه رمضان و رزق شب قدر، عتق من النار (رهایی از این آتش) و رسیدن به حقیقت ولایت است. این رزق، رزق حقیقیِ ماه رمضان است.»
#استاد_میرباقری
کی گفته علی اولی است!!!
قلم زنی در آستان مولی، بسیار سخت و جانکاه است اگر بر علم و فکر خویشتن تکیه کنی. اما آنگاه که قلم را روانه آستان او می کنی و او اشارتی بر آن می کند، بی اختیار از پی قلم خواهی رفت ولی هیچ ردی از آن نخواهی یافت و قلم هم در بحر فضائل او، ناپدید خواهد شد.
اما بر اساس آنچه که از بیان نبی و لسان ولی برایمان رسیده است، می توان نوشت که علی، اولین اولی ها نیست بلکه فقط علی است. علی، اعلم افراد نیست بلکه عین علم است ( خودش فرمود:"لو کشف الغطا ماازددت یقینا" اگر همه ی پرده کنار بروند، چیزی بر علم من افزوده نمی شود) علی؛ حق ترین افراد نیست، بلکه عین حق است( قال رسول الله ص: علی مع الحق و الحق مع علی) علی، نزدیکترین افراد به پیامبر نیست بلکه خود پیامبر است. (بر اساس احادیث معتبر از منابع فریقین و هم چنین آیه مباهله(آل عمران، ۶۱)، نفس علی، نفس پیامبر است).
علی، عابدترین مردم نیست بلکه همان گونه که پیامبر اکرم ص فرمودند: تنها یک ضربه روز خندق او، از همه عبادت جن و انس برتر است. علی ع شجاترین و جوانمردترین مردم نیست بلکه؛ لا فتی الا علی و لا سیف الا ذوالفقار.
اصولا علی؛ جنسش فرق می کند و با دیگران قابل مقایسه نیست تا گفته شود او اولی است یا دومی و یا... جنس علی، جنس پیامبر است مگر نشنیده ای که محمد امین ( ص) فرمود: "انا و علی من شجره واحده و سائر الناس من شجر شتی"
قرآن که کلام خداست؛ نمی گوید: علی برای اطاعت و آقایی از دیگران اولی است بلکه می فرماید: فقط علی؛ " "انما ولیکم الله و رسوله والذین آمنوا الذین یقیمون الصلاه و یوتون الزکاه و هم راکعون"(مائده، ۵۵) کلمه " انما" در ادبیات عرب، مفید حصر و انحصار است.
تا اینجا نوشتم بعد عقل و قلم و همه ی وجودم یکجا غرق شد و دیگر نفهمیدم چه شد و تنها یک جمله در ذهنم ماند و آن این بود: "فقط علی"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📢بازنشر به مناسبت فرارسیدن شبهای قدر
✨بیان سیره و سبک زندگانی حضرت آیتالله بهجت قدسسره در شبهای قدر
▫️با بیان حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ علی آقا بهجت
💥گزیدهای از برنامه «ماهترین ماه»؛ شبکه جهانی ولایت
🔻جهت مشاهده فیلم کامل برنامه به کانال رسمی مرکز نشر آثار حضرت آیتالله بهجت در پایگاه اینترنتی آپارات به آدرس ذیل مراجعه فرمایید:
🌐https://www.aparat.com/v/F1cB8?playlist=143570
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
✨💠 *صیاد دلها: ایستادگی در برابر مشکلات و معرفت بـه خـدا در عمـق سختیهاسـت
*صیاد* را به خاطر خواندن نماز شب تنبیه کردم؟؟!!
قبل از انقلاب یکی از روشهای آموزشی در ارتش این بود که کسانی را تربیت کنم که هر وقت لازم باشد بتوانند با هلیکوپتر یا هواپیما و با چتر در میان افراد دشمن فرود بیایند در بین آنها نفوذ کنند و به آنها ضربه بزنند.
دانشجویان سال سوم دانشکده افسری آمده بودند. سال ۱۳۴۵ برای همین آموزش، برای گذراندن دورههای رنجر و هوابرد. به من گفتند که ارشد این بچهها کسی است به نام علی صیاد شیرازی که خیلی مذهبی است، هوایش را داشته باشید. مذهبی بودن آن زمان، یعنی اینکه این آدم مشـکوک اسـت، این را که درباره صیاد گفتند من به او حسـاس شده بودم، میخواستم ببینم او کی هسـت، چه کار میکند.
دوره رنجر و هوابرد در مرکز پیاده شـیراز شـروع شد. میبایست پیادهرویهای طولانی میکردیم. از ساعت ۳ صبح این پیادهروی شروع میشد، آنقدر پیاده با کوله و تجهیزات سنگین میبردیمشان که عرق از چهار ستون بدنشان راه بیفتد. میخواستم پیادهروی را شروع کنم که دیدم ارشـد دانشجوها نیسـت، یعنی همان علی صیاد شیرازی، پرسیدم کجاست این ارشد؟ نفر دوم بعد از او که معاونش بود، گفت: استاد، توی مسجد پادگانه!
رفتم مسجد، دیدم ایستاده و نماز میخواند، نمازش هم نماز عادی نبود. انگار اصلا ندید که ما آمدیم توی مسجد. ایستادم تا نمازش تمام شد، گفتم «دانشجو صیاد شیرازی». زود بلند شد، سلام نظامی داد و خبردار ایستاد. گفتم «زود توضیح بدید، شما نماز صبح میخوندید؟ الان که وقت نماز صبح نیست». گفت: خیر استاد، من نماز شب میخوندم.
گفتم نماز شـب؟ سـر در نیاوردم و شـروع کردم داد و فریاد. شما چه طور ارشدی هستید؟ زود بیست حرکت پا انجام بدید و خودتون رو به بقیه برسونید. تنبیهی را که برایش در نظر گرفته بودم، انجام داد و آمد و خودش را به گروه رساند. توی تمرین میدیدم که همه دانشـجوها دوسـت دارند او کنار سـتون دانشجوها بدود و شعار بدهد، با شعارهای او روحیه میگرفتند، شعارهایی که میداد بیشـتر جنبه دینی داشت، شـعارهای مذهبی بود.
یـک روز تـوی همین پیادهرویها از دور دیدمش، نزدیکتر که رسـید، دیدم از سـر و رویش بخار بلند شـده، احسـاس کردم دارد ذوب میشود. گفتم: «دانشجو شیرازی شما میتوانید کارتون را آرامتر انجام بدید». این کار با قواعد آموزش تکاوری هم مطابقت داشت. جوابم را نداد، همینطور میدوید. یکی از دوسـتهایش از پشـت سـر رسـید، اجازه گرفت و گفت: اسـتاد ایشـون روزهاند، هفده روزه که روزه میگیرد. با تعجب گفتـم «روزه هم میگیرد، الان تـوی آموزش؟» بقیه دانشجوها با جیره غذایی قویای که داشتند به سختی میتوانستند تحمل کنند، بعضیها نتوانستند ادامه بدهند و بُریدند، حالا مانده بودم که این بچه با زبان روزه چطور میتواند طاقت بیاورد.
بعد از تمام شدن دوره خواستمش، توی این دوره سخت که این همه با زحمت و تلاش کار میکرد و آخرش هم بالاترین نمره را آورده بود، کارش را دیده بودم، میخواستم فکرش را هم ببینم. آمد و روبروی من ایستاد و محکم پا کوبید. گفتم: «دانشجو شیرازی، شما که در این دوره سخت بیشترین نمره را آوردهاید از این دوره چه درسی گرفتید؟» جوابی را داد که هنوز یادم اسـت، چون جا خوردم، هر چند که به روی خودم نیاوردم. گفت:ایستادگی در برابر مشکلات و معرفت بـه خـدا در عمـق سختیهاسـت.
🖋️خاطرات امیر غضنفر آذرفر
📚 برشی از "کتاب فرمانده شجاع" اثر سرتیپ دوم بازنشسته دکتر ابوالقاسم کیا
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
* #شب_قدر
💠 پله پله تا درک شب قدر
🔻ليله القدر يک حقيقتي است که در روايات خيلي به آن توجه شده و به خيليها در مورد آن بشارت داده شده است.
🔸تحت شرائطي ممکن است کسي ليله القدر را درک کند. منتهی درک ليله القدر برای افراد مختلف طبيعتاً متفاوت است. لقمههاي معنوي همه همين گونه هستند. اندازه هاي آن متفاوت است و برای همه يکسان نيستند.
🔻نه؛ هر کسي در محدودهي خودش است ولي در همين محدوده اگر کسي، به حد اعلاء بهره شب قدر رسيد؛ تمام استعدادش تبديل به فعليت می شود و ديگر هیچ ناراحتي ندارد و هيچ کاستي ندارد.
🔸در قبر و قيامت هم هيچ حسرتي ندارد. اين حسرت ها و نگرانيها به خاطر به فعليت نرسيدن استعدادهاي ما است که در دنيا سعي و تلاش لازم را نميکنيم و همه را ناکام آن طرف منتقل می کنيم.
🔹لذا بايد صدمات و زحمات آن را، آن طرف قبول کنيم؛ ولی احياناً براي بعضي همين دنيا موقعيتی و توفيقی پيش می آيد و عنايتی خاص می شود.
🔸جوهره های گرانقدری هستند که برایشان يک سير ارتقائی پيش مي آيد. از يک پوسته اي رد می شوند و به يک مغزی می رسند.
پوسته را شما ماه مبارک رمضان حساب کنيد.
ادامه دارد...
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
#شب_قدر #حضرت_زهرا
💠 معرفت حضرت زهرا، معادل درک ليلةالقدر
🔸 اوج شرافت زمان از نظر قرآن، يک نقطه است که بالاتر از آن نيست و آن «ليلةالقدر» است. ببينيد انسان چقدر ميتواند از زمان بهره ببرد! اين ظرفيت، ظرفيت استثنايي است. ظرفيت الهي است. ظرفيت رشد است. «خَيْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ» است.
🔹 انسان هزار ماه بدود؛ ولي درک يک ليلةالقدر ميتواند بهتر از هزار ماه باشد. خدايا نقطهاي بهتر از اين هم از حيث بهرهوري زماني هست؟ نه. ليلةالقدر اوج بهرهوري را دارد. نشان ميدهد که يک شب يک ظرفيتي معادل هزار ماه عبادت و رشد دارد.
🔻 آيا ليلةالقدر عِدل [و همتا] هم دارد؟ بله، عِدل هم بايد حسابشده باشد، حساب شده است.
🔸 حضرت صديقه طاهره سلاماللهعليها مصداق اتّم ارتباط، محبت و التجا است. حضرت فاطمه سلاماللهعليها عين ليلةالقدر است.
🔹 يعني چه؟ يعني مؤمن! شيعه! اگر يک سال منتظر شدي ليلةالقدر بيايد، حالا که آمد و حس عمل نبود _گاهي براي انسان پيش ميآيد که اتفاقاً شب قدر خوابش ميگيرد و نميتواند عملي انجام بدهد_ ما برايتان مشابه و بهترش را قرار داديم؛
🔸 ولي اين هم شرايطي دارد، نوع توسل و توجه به حضرت صديقه طاهره يک حدي دارد. نوع معرفت به حضرت هم در همه يکسان نيست. ممکن است کسي را به باطن اين مراتب هدايت بکند و ممکن است نکند.
🔹 اگر سطحي و قشري باشد، ممکن است بهره کامل نشود. ولي بالاخره حکمت حقتعالي اقتضا کرده که در کنار اين ليله، يک حقيقتي به نام فاطمه زهرا سلاماللهعليها باشد که همين ظرفيت را ميدهد.
🔸 يعني چه؟ يعني اين ظرفيتِ ارتباطي با محبت حضرت صديقه طاهره ظرفيتي است که براي شيعه اين امکان را پديد ميآورد که بتواند به حقيقت ليلةالقدر برسد و يک شبش از هزار ماه بهتر باشد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
👉 @nasery_ir
🌀 امروز جهان در آستانه یک نظم جدید است
📝 آمریکا در همه چیز از بیست سال قبل ضعیفتر شده است
💠 امام خامنهای در دیدار امروز دانشجویان
🔸 امروز جهان در آستانهی یک نظم جدید است. یک نظم بینالمللی جدید در پیش است برای دنیا.
در مقابل نظم دوقطبیای که بیست و چند سال پیش بود، آمریکا و شوروی، غرب و شرق،
و در مقابل نظم تکقطبیای که بوش پدر بیست و چند سال پیش اعلام کرد بعد از خراب شدن دیوار برلین و از بین رفتن دستگاه مارکسیستی دنیا و حکومتهای سوسیالیستی، بوش گفت امروز دنیا دنیای نظم نوین جهانی، نظم تکقطبی آمریکاست. یعنی آمریکا در رأس دنیا قرار دارد.
البته اشتباه میکرد.
♨️ بعد فهمیده بود که روز به روز آمریکا از همان بیست سال قبل، بیست و چند سال قبل روز به روز ضعیفتر شده.
روز به روز ضعیفتر شده. هم در درون خودش، در سیاستهای داخلیاش، هم در سیاستهای خارجیاش، هم در اقتصادش، هم در امنیتش در همهی چیزها آمریکا از بیست سال پیش تا امروز ضعیفتر شده است.
📅 ۱۴۰۱/۲/۶
farsi.khamenei.ir/news-content?id=50095
@Manahejj
🗓۸ اردیبهشت ۱۳۸۴
🏳رحلت مجاهدولایی
🏳حاج عبدالله والی
💠رهبرانقلاب
‼️مرحوم آقای حاج عبدالله والی یکی از آدمهایی است که قطعاً در تاریخ انقلاب و تاریخ کشور اسمش خواهد ماند! ایشان بعد انقلاب بعنوان یک مرد جوانِ مؤمنِ انقلابی پا میشود میرود بشاگرد همهی دلبستگیهایش را، از شهر و خانه و زندگی، به مرکز مأموریت منتقل میکند آنجا و بیسروصدا مشغول خدمت میشود، این کار را نه در جایی ثبت کرد، نه جایی تابلو زد. بعضیها هستند، هر کاری میخواهند بکنند، قبل از اینکه کار انجام بگیرد، تابلویش را میزنند! بعضیها هم نه، کار را انجام میدهند، هیچ تابلویی هم ندارد. کار مرحوم حاج عبدالله والی از این نوعِ دوم است، یعنی بیتابلو رفت و برای خدا کار واقعی کرد، اینها خیلی با ارزش است. بدانید، اینجور جهاد خاموش و خالصانه، نه فقط برای ایشان پیش خدای متعال درجه و مرتبه درست میکند، بلکه در کل بنای جمهوری اسلامی اثر میگذارد، مثل سیمانی است که در یک بنایی تزریق کنند و آنرا مستحکم کنند. با انجام اینجور کارهای مخلصانه، بنای جمهوری اسلامی مستحکم میشود بدون اینکه کسی بفهمد! ۹۱/۳/۹
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
🗓۸ اردیبهشت سال ۱۳۶۰
🏳شهادت علیاکبر شیرودی
💠رهبرانقلاب
‼️یکی از مدیران دستگاههای فرهنگی دربارهی یک نفر از همین چهرههای معروفِ فرهنگىِ خوب - که امروز جزو شهدای عالی مقام ماست و من خیلی به او علاقه داشتم و همیشه به دستگاههای مختلف فرهنگی توصیه میکردم که از وجودش استفاده کنید - چند عکس به من نشان داد که مربوط به قبل از انقلابِ او بود و او را در مناظری - که آن زمان برای جوانان خیلی پیش میآمد - نشان میداد. آن آقا به من گفت: بفرما! این همان کسی است که شما اینطور از او تعریف میکنید! من عکسها را که نگاه کردم گفتم ارادتم به این شخص بیشتر شد، چون او در این محیط بوده و حالا اینگونه شده است؛ حتماً باید از ایشان استفاده کنید! در سالهای اوّلی که ستاد انقلاب فرهنگی تشکیل شده بود، نسبت به ریخت و قیافهی جوانانی که میخواستند وارد دانشگاه شوند، خیلی سختگیری میکردند - حالا از طنزهای روزگار این است که همان آدمهایی که آنوقت آن کارها را میکردند، الان از این طرف پشتبام پایین افتادهاند که دیگر به هیچوجه نمیشود جلوشان را گرفت! - من یکبار در جمعشان حاضر شدم و عکسی را - که یا همراهم بود، یا دیده بودم - نشان دادم که جوانی را با مُد آن روز که موهای سرش را بهطور خاصی آرایش کرده و کراوات بسته بود، نشان میداد. به آنها گفتم این یکی از شهدای ماست! شهدای ما کسانی نبودند که از اوّلِ زندگیشان با دعا و تقوا و زیارت و میل به شهادت مأنوس باشند، بلکه اینها منقلب شدند. ۸۱/۱۱/۱۵
📸شهیدان کراواتی: شیرودی، باکری، کلاهدوز، دوران، صیاد، مغنیه، بابایی
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
4_5992234373041098050.mp3
14.05M
✳️درس ششم
🔰قسمت اول
🔻خدا ما را آفرید تا هر چه خودش دارد به ما بدهد
🔻اگر خدا میخواهد به ما لذت بینهایت عطا کند چرا ما را در این دنیای محدود خلق کرده است؟
🔸جواب: برای اینکه لذت بینهایت در ما تولید بشود
🔸فرایند تولید لذت :
▪️درک اختیاری کمال؛ درک اجباری موجب لذت نمیشود
▪️برای تولید درک اختیاری نیاز به فقدان کمال است؛ یعنی این کمال قبلاً وجود نداشته باشد
🔸دنیا همان اتاق تاریکی است که خدا یک لحظه ما را در آن آورده تا با فقدان کمال مواجه شویم و به ادراک کمالاتی که میخواهد به ما بدهد برسیم
🔸 (لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ فِي أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ، ثُمَّ رَدَدْنَاهُ أَسْفَلَ سَافِلِينَ) ما انسان را در بهترین حالت خلق کردیم حال او را آورده ایم به پستترین نقطه ی هستی
▪️وقتی انسان محدودیتها را چشید به درک نامحدود میرسد
▪️شما میتوانی به کسی نور بدهی ولی درک نور را نه
🔸 دنیا باشگاه استقامت است نه هتل برای استراحت
▪️کفار دنیا را هتل استراحت میدانند
▪️انسان مومن چون میداند لذت بی نهایت در انتظارش است از سختی های دنیا لذت میبرد
https://t.me/dinefetri_azimi
@avaymarefat
28.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 مستندی کوتاه از زندگی نادر طالب زاده
🔹 نادر طالب زاده مجری و برنامهساز با سابقه تلویزیون جمعه نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در سن ۶۹ سالگی در یکی از بیمارستانهای تهران درگذشت.
🆔 @rasanewsagency
✍️ پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت نادر طالبزاده
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
با تأسف خبر درگذشت پژوهشگر و هنرمند انقلابی و پرتلاش و پرانگیزه آقای نادر طالب زاده رحمة الله علیه را دریافت کردم. به خانواده و بازماندگان و همکاران و دوستان ایشان صمیمانه تسلیت عرض میکنم و از خداوند متعال رحمت و مغفرت و پاداش نیک برای خدمات باارزش فرهنگی و رسانهئی ایشان مسألت مینمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱
* #قرآن #اشک #روزه
🔻لطافت، نقطه شروع حركت است؛ در مقابل لطافت، ثِقل نفسانی است.
ثقل و سنگینی، نفس را منجمد می کند؛ یخ زدگی و افسردگی به نفس می دهد.
🔸نفس یخ زده دست و پایش بسته است و نمی تواند سفر کند.
لطافت، نفس را آزاد می کند.
لطافت نفس، از راه های متعددی به دست می آید؛ از جمله گریه خیلی تاثیر عجیبی در لطافت نفس دارد.
🔹هیچ چیزی مانند گریه نفس را لطیف نمی کند و از ثقل و انجماد در نمی آورد.
اگر انسان دید گریه اش نمی گیرد بداند مشکلی دارد.
گریه خیلی موثر است.
🔸همچنین قرآنِ نیمه شب، در لطیف شدن نفس خیلی موثر است . همچنین روزه خیلی موثر است؛ روزه ممکن است خُلق انسان را تنگ و سخت کند ولی عجیب ثقل و غلظت نفس را می شکند و به نفس لطافت می دهد.
🔹این سه قضیه داروی تام و تمامی برای لطافت هستند. قرآنِ نیمه شب، گریه و روزه.
امکان ندارد کسی این ها را داشته باشد و نفسش منجمد بماند.
🔸نفسی که لطیف شد امکان جدا شدن و تجردش حاصل می شود و آن سفری که هدیه تجرد است نصیبش می شود...
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🔹 @avaymarefat
* #نفس #شوال #رمضان
💠 مراقبات بعد از ماه مبارک رمضان
🔻بعد از ماه مبارک طبیعتا یک رجوع به نفسی اتفاق می افتد؛ منتهی رجوع به نفس هم سخت است؛ دانایی و پختگی ميخواهد.
گذشت، انزوا و اشتغال به اعمال صالح ميخواهد.
🔸نباید انسان خودش را از همه حيث رها كند. طرف در طول ماه مبارک، روزه ميگرفته، قرآن زياد ميخوانده، خوابش كم بوده، خوراكش همان افطار و سحر هم كم بوده و خيلي خوب پیش می رفته
🔹یک مرتبه حالا مثلا فرض كنيد كه اربعين (چهله) تمام شد یا ماه رمضان تمام شد؛ ديگر روزه نميگيرد. قرآن هم نميخواند. خوراكش هم زياد ميشود. آن ساعات تنهايي و فراغت که داشته را هم ديگر مشغول به امور غیر عبادی می شود و ...
لذا يك مرتبه دچار مشكلات ميشود؛ این طور رجوع کردن به نفس خيليها را به خطر نزدیک میکند.
(منبع: نرمافزار الهادی← مراقبات ماهرمضان)
📲طرح: t.me/nasery_story/1197
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
🔺 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🔹 @avaymarefat
✅ امام صادق علیهالسلام از حضرت رسول صلیاللهعلیهوآله نقل میکند که فرمود: کسی که خداوند را اطاعت کند خداوند را یاد نموده است، اگر چه نماز، روزه و قرآن خواندنش کم باشد و کسی که خدای را نافرمانی کند، خداوند را فراموش نموده اگرچه نماز، روزه و قرآن خواندنش زیاد باشد.
📚 وسائلالشیعه، ج۱۵، ص۲۵۷.
🔸حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
📝 برای دیدن حقیقت قرآن با قرآن و در قرآن، باید باطن ما کدورت و تیرگی، و چشم بصیرت ما آفت نداشته باشد. باید هم چشم و عینک مان قوی، و هم مزاج روحیمان سالم باشد، تا بتوانیم از قرآن درست برداشت نماییم.
جناب شیخ رجبعلی خیاط (رحمت الله علیه):
وقتی می گذارنت داخل قبر ، قرآن رو می آورند جلویت ، ازت می پرسند به چند تا آیه عمل کردی؟
با انگشتت به ما نشان بده ، انگشتت را بگذار روی آیه هایی که عمل کردی...
@avaymarefat
مصیبت عدم ظهور امام زمان(علیه السلام) بر دینداران، از مصیبت از دست رفتن ماه رمضان بزرگتر است.دعای ندبه در روز عید فطر سفارش شده.
@avaymarefat