💠 حدیث روز 💠
💎 ضرورت بیان نعمات الهی
🏳 امام صادق علیهالسلام:
إنّي لَأكرَهُ لِلرّجُلِ أن يَكونَ علَيهِ نِعمَهٌ مِن اللّه فلا يُظهِرُها
❇️ من خوش ندارم كه كسى نعمتى از خدا داشته باشد و آن را اظهار نكند.
📚 الكافي: ج ۶، ص ۴۳۹، ح ۹
•┈┈••✾••┈┈•
📲 آخرین رویدادهای دینی و فرهنگی را در کانال رسمی خبرگزاری حوزه دنبال کنید:
eitaa.com/joinchat/415432704C8ae17cca99
41.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️درس جدید: انتخاب تعداد و ترتیب درجات مقامات
#روخوانی
#تجوید
#ترتیل
#تحقیق
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی👇
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
لینک دانلود 👇
https://iqna.ir/fa/news/4228667
🟠 توضیحات :
استاد محترم در این جلسه از این مجموعه با یادآوری مباحث طرح شده پیرامون مقام «بیات» که از دو جنس بیات در پایین و نهاوند در بالا به شکل متصل تشکیل شده است، مبتنی بر پخش نمونه هایی از تلاوت و همچنین اجرای اذان، نکاتی دیگر در مورد این مقام و سایر خصایص مربوط به مقامهای تلاوت را متذکر می شود.
ایشان مقام بیات را از جمله رایج ترین موارد در اجرای اذان دانسته و در ادامه این نکته را تأکید کرد که هر قاری یا مؤذن یا حتی مرتّلی که قصد اجرای مقام بیات را دارد، الزاماً نباید هر هشت درجه آن را اجرا کند.( توضیح اینکه در قسمتهای پیشین اشاره شد، هر مقام از هشت درجه و شش پرده تشکیل شده است. )
این حافظ کل قرآن به کار بردن درجات در هر مقام در تلاوت قرآن یا اجرای اذان را منوط به اختیار قاری، مؤذن و مرتّل قرآن دانسته و به این نکته اشاره میکند که یک قاری قرآن ممکن است در تلاوت خود بخواهد از چهار درجه، پنج درجه یا بیشتر یا حتی هر هشت درجه استفاده کند.
وی در ادامه این قسمت با پخش تلاوت آیه ۴۳ سوره احزاب با صدای محمود علیالبناء که مخاطبان میتوانند در فیلم این قسمت آن را مشاهده کنند، نمونهای را ارائه و در آن قاری از هفت درجه در مقام بیات استفاده میکند یا با پخش تلاوت آیه ۷ سوره «حجرات» با صدای «طهالفشنی» نمونهای دیگر را شاهد مثال میآورد که در آن قاری از هشت درجه موجود در مقام بیات استفاده کرده است.
استاد بزرگوار، همچنین به این مورد متذکر میشود که قاری قرآن حتماً نباید در تلاوت خود ترتیب خاصی را در درجات هر مقام رعایت کند، همچنانکه در تلاوتی ممکن است به جای شروع درجات از «سیکاه» تا مثلاً «محیر»، از درجه محیر شروع کرده و تلاوت خود را به درجه «دوکاه» ختم نماید، چرا که ترتیب درجات هر مقام تلاوت صرفاً برای نظمبخشی به منظور بیان مباحث آموزشی است و در اجرا یا تلاوت قرآن، قاریان این اختیار را دارند تا از هر درجهای تلاوت خود را آغاز و به هر درجهای آن را ختم کنند.
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی👇
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
💠 حدیث روز 💠
💎 غفلتزدگان دنیا، حسرتزدگان آخرت
🏳 امام حسن مجتبي عليهالسلام:
النّاسُ فِي دارِ سَهْوٍ وَ غَفْلَةٍ يَعْمَلُونَ وَلا يَعْلَمُونَ فَاِذا صارُوا إلى الآخِرَةِ صارُوا اِلى دارِ يَقينٍ يَعْلَمُونَ وَ لا يَعْمَلُونَ
❇️ مردم [در اين دنيا] در خانه بىخبرى و غفلت بهسر مىبرند؛ پس هر كارى را انجام مىدهند، نمىدانند [ثمرش را] و چون به خانه آخرت روند، به وادى يقين درآيند و همه چيز را بدانند و لكن نتوانند عمل سودمندى را در آنجا براى خويش انجام دهند.
📚 مصابيح الانوار، ج ۲، ص ۲۷۱
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
19.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️ درس جدید: نکات مقام حجاز
#روخوانی
#تجوید
#ترتیل
#تحقیق
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی 👇
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d
لینک دانلود 👇
https://iqna.ir/fa/news/4228667
🟡 توضیحات :
استاد گرامی در این قسمت که کلیپ آن در ادامه از نظر میگذرد، مقام حجاز را با استفاده از تصویر معرفی کرد و به این نکته اشاره میکند که این مقام متشکل از دو جنس متصل حجاز در پایین و راست در بالاست.
وی همچنین این نکته را متذکر میشود که شکل تزولی این مقام به نسبت شکل صعودی آن متفاوت است به این معنی که شکل صعودی حجاز، راست است و شکل نزولی آن از فضای نهاوند تشکیل شده است.
این مدرس قرآن فواصل مقام حجاز را نیم، یک و نیم، نیم برشمرده که این فواصل جنس حجاز است و یک سهچهارم، سهچهارم که این فواصل نیز مربوط به جنس راست است و نهایتاً یک فاصله طنینی هم بالای آن قرار دارد که به این واسطه در مجموع شش پرده را تشکیل میدهد.
ایشان با اشاره به اینکه درجه «رکوز» مقام حجاز از درجه «ر» است، در ادامه فیلم، شکل آوایی این مقام را مجدد به مخاطبان ارائه میکند و این نکته را نیز یادآور میشود که تنها شنیدن یک بار شکل آوایی آن و هر مقام دیگر نمیتواند تضمینی برای تسلط کامل بر روی آنها باشد و این آواها باید مکرر شنیده و حفظ شود.
🔷️ آموزش تخصصی قرائت قرآن الهی👇
http://eitaa.com/joinchat/3771597023C3b6919388d