🔰 اطلاعنگاشت | ده ضدّ کرونا
🔻توصیههای آیتالله مهدوی
#کرونا
@abolhasanmahdavi
سیدابوالحسن مهدوی
✅ #اقسام_صبر_در_اعمال_اختیاری_و_نیمه_اختیاری_و_غیر_اختیاری (۱) 🔻اگر از نظرِ سختیها، مشکلات و مصیبت
✅توضیح صبر در دشواریهای اختیاری(۱)
🔻جایگاه اختیار در عبودیت
🔹مهمترین مصادیقِ صبر ارزشمند، صبر در عبودیت پروردگار است؛ زیرا انسان با انتخاب خودش بندگی یگانه معبود عالَم را بر میگزیند و در این سلوک معنوی، سعی میکند با هر نوع عبادتی، خود را به خدای خویش نزدیک کند.
🔸قرآن کریم میفرماید:
«وَ أَن لَیْسَ لِلإِنسانِ إِلّا ما سَعی وَ أَنَّ سَعیَهُ سَوفَ یُری»؛ و برای انسان جز آنچه تلاش کرده، چیزی نیست و سعی و تلاش او به زودی [به مرگ یا قیامت] دیده خواهد شد.
ادامه دارد....
@abolhasanmahdavi
.....ادامه از قبل
✅رهایی از خودبرتربینی با صبر
🔻در خلال مباحثِ صبرِ در عبودیت، یادآوری نکتهٔ دیگری نیز لازم است. همه میدانند که فرعونِ زمان حضرت موسی«علیهالسلام» بسیار تکبر داشت و خود را خدای مردم میدانست و مردم را کوچک میشمرد و میگفت: «أنا رَبُّکُمُ الأَعلَی» پروردگار بزرگتر شما منم.
👈بیشترِ مردم نیز برتری او را پذیرفته بودند و عبادتش میکردند: «فَاستَخَفَّ قَومَهُ فَأَطَاعُوهُ إِنَّهُم کانُوا قَوماً فَاسِقینَ»؛ پس قوم خود را سبک مغز گردانید[و آنان را فریفت] و در نتیجه اطاعتش کردند؛[چرا] که آنها مردمی نافرمان بودند.
🔹برخی بزرگان معتقدند در همهٔ انسانها، اگرچه به مقدار کم، حالت تَفَرعُن، برتر دانستن خود بر دیگران، وجود دارد؛ لذا برای خلاصشدن و رهایی از این صفت زشت نیاز به صبر دارند.
▫️تفاوت فرعون با دیگران در این است که فرعون مهلت پیدا کرد مردم را تحقیر کند و بر آنان حکمفرمایی کند؛ ولی دیگران این مهلت را پیدا نمیکنند و چون اغلب در تعیین موقعیت خاصی قرار نمیگیرند، حالِ آنها بروز نمیکند.
🔺روحیهٔ خود برتر بینی و تکبر مردم ممکن است در حیطهٔ اجتماع و حکومت ظاهر نشود؛ ولی از نظر فردی و خانوادگی این حالت به آسانی از وجودشان پدیدار میشود و برای رهایی از این صفت زشت، نیاز به پیشهکردن صبر دارند.
👈ممکن است آقا یا خانمی در خانهٔ خود، همین حالت تکبر را بروز دهد؛ یعنی اهل خانه را کوچک بشمرد و دیگران را خادم خود فرض کنند و خود را صاحب جاه و مقام بداند. گاهی دیگر افراد خانواده نیز در برابر هم، چنین حالتی دارند.
@abolhasanmahdavi
سیدابوالحسن مهدوی
#عکس_نوشته #صبر #شماره۲۸ @abolhasanmahdavi
✅تکبر؛ مخرب عبودیت
🔻تکبر و تَفَرعُن در برابر عبودیت پروردگار، بدترین مصداق تکبر است. اگر تکبر کسی در این مقام بروز کند، سرانجامِ کارش بسیار وحشتناک خواهد بود.
🔹این حالت بلایی بر سر شخص میآورد که زیر بار هیچ حقیقتی نمی رود و آهستهآهسته، به جنگ با خدا رو میآورد؛ یعنی هرچه دستورهای الهی را به او گوشزد میکنند، زیر بار نمیرود و گویا برای خود، استقلال از ساحت خدای متعال قائل است.
🔸تکبر همان عامل روسیاهی شیطان است که عبادت چهارهزار سالهٔ او را چون غباری در هوا از بین برد. شیطان گمان کرد که برتر از حضرت آدم«علیهالسلام» است و حاضر نشد سر تعظیم بر فرمان ربوبی فرود آورد و برای اطاعت امر پروردگار، به حضرت آدم«علیهالسلام» سجده کند.
@abolhasanmahdavi
مصادیق ذکر.mp3
1.59M
#بیان_کوتاه
🔊 بشنوید | مصادیق ذکر
⏰مدت زمان: ۵دقیقه
🔹فاطمیه۹۶
@abolhasanmahdavi
✅تکبر پنهان
🔻نشانههای تکبر در افراد گوناگون معمولاً متفاوت است. برخی انسانها خود را از دیگران برتر میدانند و این تکبر در گفتار و کردارشان به وضوح دیده میشود.
🔹افراد دیگری نیز نشانههای دقیق تکبر در وجودشان هست؛ ولی ممکن است خودشان از وجود این رذیلهٔ هلاککننده بیخبر باشند.
👈برای مثال، گاهی انسان متکبر در مقام پاسخِ مثبت یا منفی دادن به دیگران، به یک حرکتِ سر اکتفا میکند؛ یعنی بهجای آنکه با زبان یا دستکم با اشارهٔ دست به دیگران پاسخ دهد، فقط سرش را بالا یا پایین میبرد.
🔸با تأمل در تفاوت این حالتها، در مییابیم که در حرکت دادنِ سر ممکن است تکبر مخفی باشد؛ یعنی چون این شخص خود را برتر میداند؛ به کمترین حرکت و زحمت اکتفا میکند.
🔺از این نکته نباید غافل ماند که در تکاندادن دست، معمولاً تکبر راه پیدا نمیکند. بر خلاف حرکت اندکِ سر که افراد بسیار متکبر معمولاً از این روش استفاده میکنند و قصدشان این است که با کوچکترین اشارهٔ سر، مطلبی را تفهیم مخاطب کنند.
👈البته اینگونه نیست که هرکسی با حرکتدادن سر به دیگران پاسخ دهد، حتماً انسان متکبری است؛ بلکه انسان متکبر معمولاً از این روش استفاده میکند.
@abolhasanmahdavi
▪️شهادت مظلومانه بابالحوائج امام موسیکاظم«علیهالسلام» را به محضر حضرت ولیعصر«ارواحنافداه» و شیعیان و ارادتمندان به آن حضرت تسلیت و تعزیت عرض میکنیم.
@abolhasanmahdavi
✅تقسیمبندی عمر در کلام امام کاظم«علیهالسلام»
🔻امام هفتم«علیهالسلام» فرمودند:
سعی کنید زمان عمر خودتان را به چهار بخش تقسیم کنید:
🔹یک بخش از شبانهروز را صرف مناجات با خدا؛
🔹بخش دوم را صرف معاش دنیا؛
🔹بخش سوم را صرف معاشرت با برادران و افراد معتمد که توانایی نشاندادن عیوب شما را داشته باشند و شما را در باطن پاک و خالص کنند؛
🔹و بخش چهارم را هم صرف تفریح و لذات حلال کنید که فرمودند: اگر زمان قسمت چهارم را حفظ کنید، بر سه بخش دیگر موفق میشوید.
@abolhasanmahdavi
🔻نگاهی به #دعای_هفتم صحیفه سجادیه (۱)
🔹توضیحی مختصر پیرامون دعای هفتم صحیفه سجادیه
@abolhasanmahdavi
قرائت دعای هفتم صحیفه سجادیه.mp3
9.27M
🔊 بشنوید | قرائت #دعای_هفتم صحیفه سجادیه
⏰مدت زمان: ۶دقیقه
@abolhasanmahdavi
🔻مراسم ویژه سال تحویل همراه با قرائت دعای ندبه و زیارت عاشورا
📆۱ فروردین ۱۳۹۹
⏰حوالی ساعت۶صبح
پخش زنده از صفحه اینستاگرام به نشانی:
http://instagram.com/abolhasanmahdavi_live
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
💐 ملت عزيز ایران عيدتان مبارک 💐
🚩 سال۹۹؛ سال #جهش_تولید
🔍 متن کامل پیام را بخوانید👇
http://farsi.khamenei.ir/message-content?id=45195
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 رهبر انقلاب: امسال سالِ جهشِ تولید است. کسانی که دستاندرکار هستند جوری عمل کنند که تولید انشاءاللّه جهش پیدا کند و یک تغییر محسوسی در زندگی مردم انشاءاللّه به وجود بیاورد.
🌷 #جهش_تولید
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 صلوات مخصوص امام کاظم (علیهالسلام)
🔺️ رهبر انقلاب در پیام نوروزی سال۹۹: نوروز امسال ما مصادف است با روز شهادت حضرت موسیبنجعفر (سلام الله علیه)؛ لذا مناسب است بخشی از صلوات مخصوص آن بزرگوار را در آغاز سخن عرض کنیم.
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 سخننگاشت | رهبر انقلاب در پیام نوروزی سال۹۹: به حضرت بقیهالله عرض میکنیم کشور خودش را به ساحل نجات برساند
📥 دسترسی به مجموعه سخننگاشت👇
http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=45203
هدایت شده از فقه و معارف
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰نماهنگ | امام کاظم علیهالسلام و مبارزه با زره تقیّه
💠رهبرانقلاب: در اتاق خصوصى حضرت موسىبنجعفر که جز اصحابِ خاصِ آن حضرت کسى به آن اتاق دسترسى ندارد، نشانههاى یک آدم جنگىِ مکتبى، مشاهده مىشود. شمشیرى هست که نشان مىدهد هدف، جهاد است. لباس خشنى هست که نشان مىدهد وسیله، زندگى خشونتبارِ رزمى و انقلابى است؛ و قرآنى هست که نشان مىدهد هدف، این است، مىخواهیم به زندگى قرآن برسیم با این وسائل و این سختیها را هم تحمل کنیم.
۱۳۶۴/۱/۲۳
✅هوس و ویرانکردن عقل
🔻امام کاظم«علیهالسلام» میفرمایند:
هرکه سه چیز را بر سه چیز مسلط کند، گویى هوس را بر ویرانکردن عقل کمک کرده است:
🔹آنکه نور فکر را با آرزوهاى دور و دراز تیره سازد؛
🔹گفتارهاى نغز و حکیمانهاش را با سخنان بیهوده پایمال کند؛
🔹پرتو عبرتش را با شهوات نفس خاموش سازد.
👈پس چنین شخصی گویا هواى نفس را برای ویرانکردن عقل کمک کرده است و هرکه عقلش را ویران کند، دین و دنیایش را تباه کرده است.
▫️قالَ اللهُ تعالی: وَ قالُوا لَوْ كُنَّا نَسْمَعُ أَوْ نَعْقِلُ ما كُنَّا في أَصْحابِ السَّعير؛ و جهنّمیان گفتند: «اگر ما [گفتار حجتهای الهی را] میشنیدیم یا عقل خود را بهکار میگرفتیم، هرگز در میان یاران آتش نبودیم.
🔸شاید دلیل اینکه نشنیدن سخن انبیا و معصومان«علیهمالسلام» را کنار تعقلنکردن ذکر فرموده است، این باشد که نشنیدن عمدی سخنانی که مطابق با فرمان عقل است، تأثیر مستقیم روی تضعیف عقل دارد؛ همانگونه که بهصورت متقابل، هرچه عقل ضعیفتر شود، سخنان عاقلانه را کمتر میپذیرد.
@abolhasanmahdavi
بسم الله الرحمن الرحیم
إنّا لله و إنّا إلیه راجعون
منتخب مردم اصفهان در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی
جناب آقای دکتر عباس مقتدایی خوراسگانی
سلام علیکم
رحلت والده مکرمهتان را خدمت شما، برادر، خواهر و همه بستگان تسلیت عرض نموده و برای آن مرحومه حشر با حضرت فاطمه زهرا«سلاماللهعلیها» و برای بازماندگان صبرجزیل خواهانم.
سیدابوالحسن مهدوی
عضو خبرگان رهبری و امام جمعه موقت اصفهان
۲۹ اسفند ۱۳۹۸
@abolhasanmahdavi
✅نشانههای تواضع در کلام امام باقر«علیهالسلام»
🔻در کلام اهلبیت«علیهمالسلام» نشانههای تواضع بیان شده است.
👈برای نمونه امام باقر«علیهالسلام» در تعریف تواضع، با اشاره به دو مصداق آن فرمودهاند: «التَّواضُعُ الرِّضَا بِالْمَجلِسِ دُونَ شَرَفِهِ وَ أَن تُسَلِّمَ عَلَی مَنْ لَقِیتَ»؛ تواضع این است که انسان به نشستن در پایینترین جای مجلس راضی باشد و همچنین به هرکس که میرسد، سلام کند.
🔹بنابر این روایت شریف، اگر کسی به ظاهر، در پایینترین جای جلسه هم بنشیند، ولی از آن راضی نبوده و در زحمت و فشار روحی باشد، هنوز انسان کاملاً متواضعی نیست؛ اگرچه رفتار متواضعانهای داشته باشد.
🔸پس کسیکه تکبر در وجودش باشد، نمیتواند به راحتی و با رضایت قلبی اینگونه کارها را انجام دهد. به هرحال، تکبر و داشتن احساس برتری بر دیگران، با عبودیت خداوند تعارض دارد و کسی نمیتواند به طور کامل لباس بندگی خدا را بر تن کند؛ مگر اینکه ذرهای تکبر در وجودش نباشد.
@abolhasanmahdavi
🔻نگاهی به #دعای_هفتم صحیفه سجادیه (۲)
🔹الله؛ گشایندۀ هر گِره
«يَا مَنْ تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ الْمَكَارِهِ»
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 لوح | چه باک از موج بحر آن را که باشد نوح کشتیبان
👈🏻 رهبر انقلاب: این نوح امام زمان است... دریا طوفان، سختی و مشکلات دارد، اما وقتی کشتیبان بنده برگزیده خداست، معصوم است، بیمی وجود ندارد... به ناخدای این کشتی حضرت بقیّةالله (ارواحنا فداه) عرض میکنیم کشورِ خودش را به ساحل نجات برساند، مردم مؤمن ایران را حمایت و کمک کند. ۱۳۹۱/۰۶/۲۸ و ۱۳۹۹/۰۱/۰۱
🔺 پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR براساس این بخش از پیام نوروزی رهبر انقلاب به مناسبت آغاز سال ۱۳۹۹، لوح «نوح کشتیبان» را منتشر میکند.
📥 سایر کیفیتها:
http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=45212
توضیح آیه27سوره فرقان.mp3
3.25M
#بیان_کوتاه
🔊 بشنوید | توضیح مختصر پیرامون آیه۲۷ سوره مبارکه فرقان
#ظالم
#حسرت
#ارتباط_با_پیامبر
#همراهی_با_اهلبیت
⏰مدت زمان: ۱۲دقیقه
@abolhasanmahdavi
سیدابوالحسن مهدوی
#عکس_نوشته #صبر #شماره۲۹ @abolhasanmahdavi
✅نیاز به صبر برای رهایی از تکبر
🔻اگر کسی بخواهد با حس خودبرتربینیِ درونش به مبارزه برخیزد و رفتارهای متکبرانه را کنار بگذارد، باید در این راه صبوری کند و با بردباری و استقامت، به جنگ این رذیلهٔ هلاککننده برخیزد.
🔹چنین کسی میتواند به صفت تواضع دست یابد تا در مقام انتخابِ عبودیت خداوند سبحان، کوتاهی نکرده باشد و متواضعانه خداوند را بندگی کند.
به گفته شیخ اجل:
تواضع سر رفعت افرازدت/
تکبر به خاک اندر اندازدت
@abolhasanmahdavi
🌸سالروز مبعث پیامبر رحمت، خاتمالانبیاء حضرت محمد مصطفی «صلیاللهعلیهوآله» را به محضر حضرت ولیعصر«ارواحنافداه» و همهٔ مسلمین جهان تبریک و تهنیت عرض میکنیم.
@abolhasanmahdavi
عید مبعث.MP3
9.87M
#بیان_کوتاه
🔊بشنوید | ۲۷رجب؛ عید مبعث
🔹اعمال شب بیست و هفتم رجب
🔸آغاز هدایت بشر
مدت زمان: ۱۰دقیقه
@abolhasanmahdavi
✅اعمال شب ۲۷رجب:
🔹دوازده رکعت نماز؛
امام جواد«علیهالسلام» فرمودند:
در رجب شبی وجود دارد که بهتر است از آنچه که آفتاب بر آن میتابد و آن شب ۲۷ رجب است که صبح چنین شبی پیامبر به رسالت مبعوث شدند و بشارت دادند: اگر کسی در این شب ۲۷ رجب عمل صوابی را انجام دهد، عامل آن ثواب ۶۰ سال عبادت را دارد.
شخصی از امام جواد«علیهالسلام» سؤال کرد: چه عملی انجام دهیم؟
فرمودند: اول شب را مقداری استراحت کنید، قبل از نیمۀ شب بیدار شوید و وضو بگیرید و دوازده رکعت نماز(شش نماز دو رکعتی) بخوانید.
بعد از اتمام و فراغت از نمازها، به ترتیب سورۀ حمد، سوره فلق، سوره ناس، سوره توحید و سوره کافرون و سورۀ قدر و آیتالکرسی را هفت مرتبه تلاوت کنید و بعد این دعا را که در مفاتیح وارد شده بخوانید:
«الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لَمْ یَتَّخِذْ وَلَداً وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ شَرِیکٌ فِی الْمُلْکِ وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ وَلِیٌّ مِنَ الذُّلِّ وَ کَبِّرْهُ تَکْبِیراً اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِمَعَاقِدِ عِزِّکَ عَلَى أَرْکَانِ عَرْشِکَ وَ مُنْتَهَى الرَّحْمَةِ مِنْ کِتَابِکَ وَ بِاسْمِکَ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ وَ ذِکْرِکَ الْأَعْلَى الْأَعْلَى الْأَعْلَى وَ بِکَلِمَاتِکَ التَّامَّاتِ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَنْ تَفْعَلَ بِی مَا أَنْتَ أَهْلُهُ».
امام جواد«علیهالسلام» فرمودند: بعدش هر دعایی و خواستهای که داری از خدای متعال تقاضا کن.
🔹غسل؛
🔹زیارت امیرالمومنین«علیهالسلام»؛ البته کسانیکه محروم از رفتن به نجف هستند، میتوانند از دور زیارت جامعۀ کبیره را یا اگر مختصر میخواهند زیارت امین الله را تلاوت بکنند و یک ارتباط دل با امیرالمومنین«علیهالسلام»داشته باشند.
🔹دعای مخصوص شب ۲۷رجب: «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِالتَّجَلِّی الْأَعْظَمِ فِی هَذِهِ اللَّیْلَةِ مِنَ الشَّهْرِ الْمُعَظَّمِ…»
(مفاتیحالجنان، بخش اعمال شب۲۷رجب.)
این دعا را هم انشاءالله هر عزیزی میتواند تلاوت کند، دعای با مضامین بسیار خوبی است.
@abolhasanmahdavi
✅منت خداوند متعال بر بندگانش
🔻هنگامیکه انسان صدقه میدهد باید مواظب باشد که این صدقه را با منت گذاشتن خراب نکند، در قرآن میفرماید: ای کسانیکه ایمان آوردید؛ صدقات خود را با منت و اذیت باطل نکنید.
🔹اما خدای متعال دوجا منّت گذاشته است:
🔸۱. در بعثت پیامبر«صلیاللهعلیهوآله»؛
👈از بزرگترین نعمتهایی که خداوند به بندگانش ارزانی داشته و مردم غالباً قدردان آن نبوده و ناسپاسند، نعمت بعثت انبیاء و رسولان الهی است که برای هدایت بشر مبعوث شدهاند؛ لذا خدای متعال چون میبیند بندگانش این نعمت بزرگ را نادیده میگیرند، بر آنها منت گذاشته و میفرماید:
«خداوند بر مؤمنان منت نهاد [نعمت بزرگى بخشيد] هنگامىكه در ميان آنها، پيامبرى از خودشان برانگيخت كه آيات او را بر آنها بخواند و آنها را پاک كند و كتاب و حكمت بياموزد، هرچند پيش از آن در گمراهى آشكارى بودند.
🔸۲. در ظهور امام زمان«علیهالسلام»؛
این منّتی است که خداوند در آینده بر سر ما میگذارد.
میفرماید: «وَنُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ»؛ اراده کردیم منت بگذاریم.
❓پرسش:
حال ممکن است بگویید: پس چرا خدای متعال در قرآن منّت گذاشته است؟
✍دو جواب دارد:
🔹۱. منت برای نعمتی خیلی درشت است؛
🔹۲. منتی که خدا گذاشته، جهت جلب منفعت نبوده؛ بلکه برای ایصال منفعت است.
▫️حقیقت منّتی که ما روی سر کسی میگذاریم، این است که میخواهیم از او جلب منفعت کنیم؛ مثلاً در اِزای کمک به کسی توقع دعا داریم؛ اما خدای متعال چه نیازی به لطف ما دارد؟! هیچ نیازی ندارد.
پس اگر میگوید من با بعثت بر شما منت میگذارم، هدف دیگری را دنبال میکند و آن هدف این است که ما قدر بعثت را بدانیم و با قدردانستن نعمت بعثت، خودمان را به کمال برسانیم؛ یعنی نگوییم بعثت هم مثل بقیۀ نعمتهای خداست، نه، مثل بقیه نیست. اینکه خدا منت میگذارد، میخواهد ما را بیدار کند و بگوید این نعمت را با نعمتهای دیگر مقایسه نکنید، قدر این نعمت را بدانید.
▫️منت نعمت بعثت و ظهور امام«علیهالسلام» را با این آیه جواب میدهیم:
میفرماید: «ما سَألتُکُم مِن أجرٍ فَهُوَ خَیرٌ لَکُم»؛ یعنی نتیجۀ مزدی که از شما خواستم، به خودتان برمیگردد.
پس منّتی که خدا میگذارد، هیچوقت در ازای دریافت سودی از انسان ها نیست؛ بلکه میخواهد سود برساند.
@abolhasanmahdavi