ولادت حضرت اباالفضل العباس علیهالسلام.mp3
1.78M
#بیان_کوتاه
🔊بشنوید | چهارم شعبان؛ حضرت اباالفضل العباس«علیهالسلام»
🔹نافذالبصیرة بودن آن حضرت
🔹تواضع و ادب آن حضرت
🔹غبطهٔ شهدا به مقام آن حضرت
⏰مدت زمان: ۶دقیقه
@abolhasanmahdavi
🔻امام سجاد«علیهالسلام» یک جملۀ بسیار زیبایی را در حق عموی بزرگوارشان حضرت اباالفضل العباس«علیهالسلام» بیان کردند که امام معصوم«علیهالسلام» بیجهت از کسی تعریف نمیکنند یا مبالغه نمیکنند و آن این است که میفرمایند:
👈عموی ما عباس، نافذالبصیرة بود. یعنی بصیرت عجیبی داشتند و بصیرتشان در همۀ امور نفوذ داشت، فقط امور جلوی رو و نزدیک خود را نگاه نمیکردند، بلکه نفوذ میکردند و عمیق جریانات را میدیدند.
سطحنگر نبودند، حالنگر نبودند، آینده را به شدت میدیدند. فقط به دنیا توجه نداشتند، آخرت و دار باقی را نگاه میکردند و توجه داشتند.
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 دستخط | پیام رهبر انقلاب بهمناسبت سالروز ولادت حضرت اباالفضل العباس و #روز_جانباز
💻 @Khamenei_ir
🔻قرائت زیارت آلیاسین و سخنرانی
📆یکشنبه ۱۰فروردین۱۳۹۹
⏰حوالی ساعت۲۰:۳۰
📱پخش زنده از صفحه اینستاگرام به نشانی:
http://instagram.com/abolhasanmahdavi_live
🔻نگاهی به #دعای_هفتم صحیفه سجادیه(۹)
🔹اللّه؛ تنها راهِ چاره
«أَنْتَ الْمَدْعُوُّ لِلْمُهِمَّاتِ وَ أَنْتَ الْمَفْزَعُ فِي الْمُلِمَّاتِ لَا يَنْدَفِعُ مِنْهَا إِلَّا مَا دَفَعْتَ وَ لَا يَنْكَشِفُ مِنْهَا إِلَّا مَا كَشَفْتَ»
@abolhasanmahdavi
🌸۱۲فروردین؛ روز جمهوری اسلامی ایران گرامیباد.
✍صبحگاه ۱۲فروردین - که روز نخستین حکومت الله است - از بزرگترین اعیاد مذهبی و ملی ماست. ملت ما باید این روز را عید بگیرند و زنده نگه دارند. روزی که کنگرههای قصر ۲۵۰۰سال حکومت طاغوتی فرو ریخت، و سلطه شیطانی برای همیشه رخت بربست و حکومت مستضعفین که حکومت خداست به جای آن نشست.
بخشی از پیام امام خمینی«رضواناللهعلیه» در روز ۱۲فروردین۱۳۵۸
@abolhasanmahdavi
سیدابوالحسن مهدوی
✅ #اقسام_صبر_در_اعمال_اختیاری_و_نیمه_اختیاری_و_غیر_اختیاری (۳) 🔻اگر از نظرِ سختیها، مشکلات و مصیبت
✅توضیح قسمت سوم: مشکلاتی با پیدایش و بقای آن غیر اختیاری
🔻دستهٔ سومِ مشکلات و سختیهایی که به انسان میرسد، مشکلاتی است که خارج از اختیار انسان است و دورکردن آن نیز در اختیار انسان نیست؛ یعنی فرد به پذیرش مصیبت مجبور است و نمیتواند آن را از خود براند.
🔹تفاوت قِسم سوم با قِسم دوم در همین است که در قِسم دوم، انسان میتواند مانع ادامه پیدا کردن مشکل شود و آن را جبران کند؛ اما مشکلات قِسم سوم جبرانشدنی نیست؛ مانند فوت نزدیکان یا قطع عضوی از بدن یا نقص عضو تا آخر عمر. به یقین، در این مواقع نیز وظیفهٔ انسان صبرکردن است.
⁉️البته ممکن است به ذهن برخی برسد که صبر در این قِسم هیچ ارزشی ندارد؛ زیرا حدوث و بقای مصیبت در اختیار شخص نیست و او چارهای جز صبر کردن ندارد.
✍در پاسخ به این گمان باید گفت چنین بلایی اختیاری نیست؛ ولی صبرِ در ازای این بلا اختیاری است. در این قِسم، شخص مجبور نیست مصیبت را تحمل کند و زبان به دهان بگیرد؛ بلکه میتواند بهجای صبر، دادوفریاد و جزعوفزع کند. حال اگر کسی در این حالت صبر کرد، کار باارزشی انجام داده است.
🔸مرحوم آیتالله میرجهانی«رحمهالله» در اواخر عمر بابرکتشان، انواع دردها و رنجها را در بدنشان داشتند و شاید عضوی از بدن ایشان نبود که بیماری نداشته باشد؛ اما ذکر «الحمدلله» بهطور دائم، با صدای بلند بر زبان ایشان جاری بود.
▫️بزرگان در مقابل چنین بلاهایی صبرجمیل داشتند؛ یعنی نهتنها صبوری میکردند، بلکه از گرفتاریهای خود به کسی شکایت نمیکردند.
🔺به واقع، اگر کسی در همین قِسم سوم که حدوث و بقای بلا در اختیارش نیست صبر داشته باشد، بهخصوص صبر جمیل، کمال مهمی را تحصیل کرده است.
@abolhasanmahdavi
🔻زیبایی صبر در مشکلاتی که پیدایش و بقای آن غیراختیاری است، این است که انسان در ظاهر، بهگونهای زندگی کند که گویا هیچ بلا و مصیبتی ندیده است و مردم از رفتار او متوجه مصیبتهایش نشوند؛ همچنین از زبان او هیچگاه شکایتی نشنوند.
🔹نمونهاش فقیر صبوری است که «با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشته است» و بهگونهای در میان مردم ظاهر میشود که به فرمودهٔ قرآن کریم، جاهلان گمان میکنند او انسان ثروتمندی است؛ در حالیکه اینطور نیست: «یَحسَبُهُمُ الجَاهِلُ أَغنِیاءَ مِنَ التّعَفُّفِ»؛ از شدت خویشتنداری، افراد ناآگاه آنها را بینیاز میپندارند.
👈رسول گرامی اسلام«صلیاللهعلیهوآله» در کلام فرمودهاند:
چهار چیز از گنجهای بِرّ و نیکی هستند: کتمان احتیاج و نیاز، کتمان صدقه، کتمان بیماری و کتمان مصیبت.
@abolhasanmahdavi
27.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#بیان_کوتاه
📹 ببینید | عقل؛ بالاترین سرمایه
⏰مدت زمان: ۱دقیقه
@abolhasanmahdavi
🔻نگاهی به #دعای_هفتم صحیفه سجادیه(۱٠)
🔹اللّه؛ زمینگیر شدهام
«وَ قَدْ نَزَلَ بِي يَا رَبِّ مَا قَدْ تَكَأّدَنِي ثِقْلُهُ وَ أَلَمَّ بِي مَا قَدْ بَهَظَنِي حَمْلُهُ»
@abolhasanmahdavi
✅مصیبت کمعقلی؛ هماختیاری هم غیراختیاری
🔻کمبود عقل نیز مصیبتی خارج از اختیار انسان است. به هر حال، ممکن است کسی از نعمت مهم عقل محروم شده باشد یا عقل کمی به شخص داده باشند؛ اما باید دانست که عقل به دو قسم «تفضّلی» و «تکسّبی» تقسیم میشود:
🔹عقلی که خدای متعال از ابتدای خلقت انسان در اختیار او قرار داده، عقل تفضّلی و ابتدایی است؛
🔹اما عقل تکسّبی مقدار عقلی است که انسان از کودکی، در اثر اعمال اختیاری خودش بر آن عقل خدادادی اضافه میکند که معمولاً حد نهایی رشد آن، ۳۶تا۴۰سالگی است و بعد از آن، دیگر رشد نمیکند؛ اگرچه این شخص میتواند تجربههای دیگران را به عقل خود اضافه کند.
@abolhasanmahdavi
✅تفکر؛ عامل ازدیاد عقل
🔻تفکر عامل مهم رشد عقل اکتسابی در انسان است؛ یعنی شخص میتواند با مداومت بر تفکر، به مرور زمان، بر عقل خود بیفزاید.
🔹از طرف دیگر، دوری از تفکر، عقل را ضعیف میکند.
👈انسانها با انجام برخی کارها، از نظر فکری و عقلی ضربهٔ سختی میخورند. این کارها بدین قرارند:
خودشان را به غفلت میزنند، از تفکرکردن خودداری میکنند، کارهای لغو و بیهوده انجام میدهند، برخلاف فرمان عقل تنبلی و سستی می کنند یا مرتکب گناه و معصیت می شوند. با این کارها نهتنها عقل اینان رشد نمیکند، بلکه به شدت ضعیف میشود.
🔸بر همگان نیز معلوم است که کمبود عقل هم دنیای انسان را تحتتأثیر قرار میدهد و هم آخرتش را.
⬅️به یقین، کسیکه دربارهٔ عواقب کارهای خود بهخوبی تفکر نکند، ایام گرانبهای عمرش را به بیهودگی خواهد گذراند و در نهایت، باید ضررهای سنگینی را متحمل شود.
@abolhasanmahdavi