❇ تفســــــیر ❇
همه چیز فداى هدف و براى خدا
آخرین وسوسه و بهانه اى که ممکن بود براى گروهى از مسلمانان در برابر دستور پیکار با بت پرستان پیدا شود ـ و طبق بعضى از تفاسیر پیدا شد ـ این بود که آنها فکر مى کردند از یک سو، در میان مشرکان و بت پرستان، خویشاوندان و بستگان نزدیک آنها وجود دارند، گاهى پدر مسلمان شده و پسر در شرک باقى مانده، گاهى به عکس پسران راه توحید را پیش گرفته اند و پدران همچنان در تاریکى شرک باقى مانده اند، و همچنین در مورد برادران و همسران و عشیره و قبیله، اگر بنا شود با همه مشرکان پیکار کنند باید از خویشاوندان و قبیله خود چشم بپوشند!
از سوى دیگر، سرمایه ها و تجارت آنان تا حدّ زیادى در دست مشرکان بود، با آمد و شد آنها به مکّه آن را رونق مى بخشیدند.
و از سوى سوم، خانه هاى مرفه و نسبتاً آبادى در مکّه داشتند که در صورت درگیرى با مشرکان ممکن بود به ویرانى بکشد، و یا با تعطیل مراسم حج از طرف مشرکان از ارزش و استفاده بیفتد.
🌼🌼🌼
این آیات ناظر به حال این گونه اشخاص است و با بیان قاطعى به آنها پاسخ صریح مى دهد، نخست مى فرماید: اى کسانى که ایمان آورده اید پدران و برادران خود را در صورتى که کفر را بر ایمان مقدم دارند یار، یاور، متحد و ولىّ خود قرار ندهید (یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا آباءَکُمْ وَ إِخْوانَکُمْ أَوْلِیاءَ إِنِ اسْتَحَبُّوا الْکُفْرَ عَلَى الإیمانِ).
سپس به عنوان تأکید اضافه مى کند: کسانى که از شما آنها را به یارى و دوستى برگزینند ستمکارانند (وَ مَنْ یَتَوَلَّهُمْ مِنْکُمْ فَأُولئِکَ هُمُ الظّالِمُونَ).
چه ظلمى از این بالاتر که انسان با پیوند دوستى با بیگانگان و دشمنان حق، هم به خویشتن ستم کند، هم به جامعه اى که تعلق به آن دارد، و هم به فرستاده خدا!
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۲۳، سوره مبارکه توبه)
@ayehsobh
هدایت شده از جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی
13.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
«قُلْ إِن كَانَ آبَاؤُكُمْ وَأَبْنَاؤُكُمْ وَإِخْوَانُكُمْ وَأَزْوَاجُكُمْ وَعَشِيرَتُكُمْ وَأَمْوَالٌ اقْتَرَفْتُمُوهَا وَتِجَارَةٌ تَخْشَوْنَ كَسَادَهَا وَمَسَاكِنُ تَرْضَوْنَهَا أَحَبَّ إِلَيْكُم مِّنَ اللَّهِ وَرَسُولِهِ وَجِهَادٍ فِي سَبِيلِهِ فَتَرَبَّصُوا حَتَّىٰ يَأْتِيَ اللَّهُ بِأَمْرِهِ ۗ وَاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْفَاسِقِينَ»
بگو: «اگر پدران و فرزندان و برادران و همسران و طایفه شما،
و اموالى که به دست آورده اید، و تجارتى که از کساد شدنش مى ترسید، و خانه هایى که به آن علاقه دارید، در نظرتان از خداوند و پیامبرش و جهاد در راه او محبوبتر است،
در انتظار این باشید که خداوند عذابش را بر شما نازل کند! و خداوند گروه فاسقان را هدایت نمى کند.»
(سوره مبارکه توبه/ آیه ۲۴)
@ayehsobh
❇ تفســــــیر ❇
در آیه بعد، به خاطر اهمیت فوق العاده موضوع، همین مطلب با شرح، تأکید و تهدید بیشترى بیان مى شود، روى سخن را به پیامبر(صلى الله علیه وآله) کرده، مى فرماید:
به آنها بگو: اگر پدران، و فرزندان، و برادران، و همسران، و عشیره و قبیله شما، و اموال و سرمایه هائى که جمع آورى کرده اید، و تجارتى که از کساد آن بیم دارید و مساکن مرفهى که مورد رضایت و علاقه شما است، در نظرتان محبوب تر از خدا و پیامبر او و جهاد در راهش مى باشد، در انتظار باشید تا مجازات و کیفر شدیدى از ناحیه خدا بر شما نازل گردد (قُلْ إِنْ کانَ آباؤُکُمْ وَ أَبْناؤُکُمْ وَ إِخْوانُکُمْ وَ أَزْواجُکُمْ وَ عَشیرَتُکُمْ وَ أَمْوالٌ اقْتَرَفْتُمُوها وَ تِجارَةٌ تَخْشَوْنَ کَسادَها وَ مَساکِنُ تَرْضَوْنَها أَحَبَّ إِلَیْکُمْ مِنَ اللّهِ وَ رَسُولِهِ وَ جِهاد فی سَبیلِهِ فَتَرَبَّصُوا حَتّى یَأْتِیَ اللّهُ بِأَمْرِهِ).
🌼🌼🌼
و از آنجا که ترجیح این امور بر رضاى خدا و جهاد، یک نوع نافرمانبردارى و فسق آشکار است و دلباختگان زرق و برق زندگى مادى، شایستگى هدایت الهى را ندارند در پایان آیه اضافه مى کند: خداوند گروه فاسقان را هدایت نمى کند (وَ اللّهُ لا یَهْدِی الْقَوْمَ الْفاسِقینَ).
در تفسیر على بن ابراهیم قمى نقل شده:
هنگامى که امیر مؤمنان على(علیه السلام) (در مراسم حج) اعلام کرد که بعد از این هیچ مشرکى حق ورود به مسجدالحرام را ندارد فریاد (مؤمنان) قریش برخاست و گفتند تجارت ما از میان رفت، خانواده هاى ما ضایع شد، و خانه هایمان ویران گشت. آیات فوق نازل شد (و به آنها پاسخ گفت) .
در آیات بالا خطوط اصلى ایمان راستین از ایمان آلوده به شرک و نفاق ترسیم شده است و حدّ فاصل میان مؤمنان واقعى و افراد ضعیف الایمان مشخص گردیده و با صراحت مى گوید: اگر سرمایه هاى هشتگانه زندگى مادى که چهار قسمت آن مربوط به نزدیک ترین خویشاوندان (پدران و فرزندان و برادران و همسران)، و یک قسمت مربوط به گروه اجتماعى و عشیره و قبیله است، و قسمت دیگرى مربوط به سرمایه ها و اندوخته ها، و قسمتى مربوط به رونق تجارت و کسب و کار، و سرانجام قسمتى به خانه هاى مرفه ارتباط دارد، در نظر انسان پرارزش تر و گران بهاتر از خدا و پیامبر(صلى الله علیه وآله) و جهاد و اطاعت فرمان او است تا آنجا که حاضر نیست آنها را فداى دین کند، معلوم مى شود ایمان واقعى و کامل تحقق نیافته است.
آن روز حقیقت و روح ایمان با تمام ارزش هایش تجلى مى کند که در مورد چنین فداکارى و گذشت تردید نداشته باشد...
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۲۴، سوره مبارکه توبه)
@ayehsobh
هدایت شده از مؤسسه رهروان راه قرآن مبارکه
خبری در خبرگزاری های مختلف و گروهها و کانالهای شبکه اجتماعی در حال انتشار است.
در این مطلب، چند نکته وجود دارد:
1⃣ #امام_خامنه_ای، پیگیر پست های اینستاگرامی هستند و این مطلب، باعث ایجاد انگیزه برای سوق دادن انقلابی ها به اینستاگرام می شود! (تطهیر اینستاگرام آمریکایی)
2⃣ از فردا هرکسی به نام آقا، از طرف خودش قولی می دهد و پستی می گذارد و رهبری هم باید فقط پیگیر این مسئله باشند که از شخص فقیر، دلجویی کنند!
3⃣ طبق معمول، دادن آدرس غلط و اینکه مسبب این وضعیت پیرمرد و گرانی ها، رهبری است!
4⃣ اثبات ساده لوحی نیروهای انقلابی در انتشار یک مطلب بدون #بصیرت و #تفکر که گوی سبقت را از هم می ربایند!!!
5⃣ اثبات لزوم توجه به #سواد_رسانه و اهمیت آن برای همه و به ویژه خبرگزاری ها.
6⃣ سلبریتی ها که بیشتر مواقع مثل انتخابات ریاستجمهوری دوره قبل، عامل بدبختی و بیچارگی ملت شدند؛ نجات بخش می شوند و البته طلبکار!!!
7⃣ بدانیم هنوز #جهالت هست و هنوز هم می شود با انتشار شایعه، علی را رها و ملت را نسبت به امام جامعه به سادگی بدبین کرد.
8⃣ سلبریتی ها بازهم به راحتی افکار مردم را به سمتی بردند که می پسندند و فراموش نکنیم انتخابات نزدیک است!
9⃣ انتشار خبر، اولین بار از فردانیوز بود و سایت های منتسب به رهبری اشاره ای به این موضوع نکرده اند!!!
0⃣1⃣ باید هرچه سریعتر برای #فضای_مجازی_افسارگسیخته فکری کرد و کاری انجام داد.
✍ زهراسادات امیری
@rahrovanraheqoran
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
«لَقَدْ نَصَرَكُمُ اللَّهُ فِي مَوَاطِنَ كَثِيرَةٍ ۙ وَيَوْمَ حُنَيْنٍ ۙ إِذْ أَعْجَبَتْكُمْ كَثْرَتُكُمْ فَلَمْ تُغْنِ عَنكُمْ شَيْئًا وَضَاقَتْ عَلَيْكُمُ الْأَرْضُ بِمَا رَحُبَتْ ثُمَّ وَلَّيْتُم مُّدْبِرِينَ»
خداوند شما را در مواضع بسیارى یارى کرد (و بر دشمن پیروز شدید). و در روز حنین (نیز یارى نمود). در آن هنگام که فزونى جمعیّتتان شما را مغرور ساخت، ولى (این فزونى جمعیّت) مشکلى را از شما حل نکرد و زمین با همه وسعتش بر شما تنگ شد. سپس پشت (به دشمن) کرده، فرار نمودید.
(سوره مبارکه توبه/ آیه ۲۵)
@ayehsobh
❇ تفســــــیر ❇
انبوه جمعیت به تنهائى کارى نمى کند
در آیات گذشته دیدیم که خداوند مسلمانان را دعوت به فداکارى همه جانبه در مسیر جهاد و برانداختن ریشه شرک و بت پرستى مى کند، و به آنها که عشق زن و فرزند، اقوام و خویشاوندان، و مال و ثروت آن چنان روحشان را فرا گرفته که حاضر به فداکارى و جهاد نیستند، شدیداً اخطار مى کند.
🌼🌼🌼
به دنبال آن، در آیات مورد بحث، به مسأله مهمى اشاره مى کند که هر رهبرى در لحظات حساس باید پیروان خود را به آن متوجه سازد، و آن این که:
اگر عشق مال و فرزند، گروهى از افراد ضعیف الایمان را از جهاد بزرگى که با مشرکان در پیش داشتند باز دارد، نباید گروه مؤمنان راستین از این موضوع نگرانى به خود راه دهند، چرا که خداوند نه در آن روزهائى که نفراتشان کم بود (مانند میدان جنگ بدر ) آنها را تنها گذارد، و نه در آن روز که جمعیتشان چشم پر کن بود (مانند میدان جنگ حُنَین)، انبوه جمعیت دردى را از آنها دوا کرد.
بلکه در هر حال یارى خدا و مددهاى او بود که باعث پیروزیشان شد.
از این جهت مى فرماید: خداوند شما را در موارد بسیارى یارى کرد (لَقَدْ نَصَرَکُمُ اللّهُ فی مَواطِنَ کَثیرَة).
مَواطِن جمع مَوْطِن به معنى محلى است که انسان براى اقامت دائمى یا موقت انتخاب مى کند. ولى یکى از معانى آن میدان هاى جنگ مى باشد به تناسب این که جنگجویان مدتى کوتاه یا طولانى در آن اقامت مى کنند.
سپس اضافه مى کند: و در روز حنین شما را یارى نمود، در آن روز که فزونى جمعیتتان مایه اعجاب شما بود، ولى هیچ مشکلى را براى شما حل نکرد (وَ یَوْمَ حُنَیْن إِذْ أَعْجَبَتْکُمْ کَثْرَتُکُمْ فَلَمْ تُغْنِ عَنْکُمْ شَیْئاً).
تعداد لشکر اسلام را در این جنگ دوازده هزار نفر، و بعضى ده هزار یا هشت هزار نوشته اند.
ولى روایات مشهور و صحیح دوازده هزار را تأیید مى کنند،که در هیچ یک از جنگ هاى اسلامى تا آن روز این عدد سابقه نداشت، آن چنان که بعضى از مسلمانان مغرورانه گفتند: لَنْ نُغْلَبَ الْیَوْمَ!: هیچ گاه با این همه جمعیت امروز شکست نخواهیم خورد.
اما چنان که در شرح غزوه حنین به خواست خدا خواهیم گفت، این انبوه جمعیت که گروهى از آنها از افراد تازه مسلمان و ساخته نشده بودند، موجب فرار لشکر و شکست ابتدائى شدند، گر چه سرانجام لطف خدا آنها را نجات داد.
این شکست ابتدائى چنان بود که قرآن اضافه مى کند: زمین با آن همه وسعتش بر شما تنگ شد (وَ ضاقَتْ عَلَیْکُمُ الأَرْضُ بِما رَحُبَتْ).
سپس پشت به دشمن کرده و فرار نمودید (ثُمَّ وَلَّیْتُمْ مُدْبِرینَ).
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۲۵، سوره مبارکه توبه)
@ayehsobh
هر صبح یک آیه:
🌺اَعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
«ثُمَّ أَنزَلَ اللَّهُ سَكِينَتَهُ عَلَىٰ رَسُولِهِ وَعَلَى الْمُؤْمِنِينَ وَأَنزَلَ جُنُودًا لَّمْ تَرَوْهَا وَعَذَّبَ الَّذِينَ كَفَرُوا ۚ وَذَٰلِكَ جَزَاءُ الْكَافِرِينَ»
سپس خداوند «آرامش» خود را بر پیامبرش و بر مؤمنان نازل کرد و لشکرهایى فرستاد که شما آنها را نمى دیدید و کافران را مجازات کرد. و این است جزاى کافران!
(سوره مبارکه توبه/ آیه ۲۶)
@ayehsobh