🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | #وظایف_شهروندی ما، در قبال چالشها
🍃🌹🍃
❌ قسمت اول | #بحران_آب
🔻 آب، اساس زندگی است که همهچیز به آن وابسته است. با کمبود آن، زندگی انسان و دیگر موجودات به خطر میافتد.
🔹 کمآبی در کشور ایران به دلیل کاهش بارندگی، مصرف بیرویه، سدسازیهای غیرمجاز کشورهای همسایه مثل ترکیه در بستر رودهای مشترکالمنافع و عوامل دیگر، بهوضوح به چشم میخورد.
🔸 وظیفه ما صرفه جویی با روشهای مختلف است، از جمله:
☑️ شیر و لولههاي آب را چک کنیم که نشتی نداشته باشند.
☑️ از سردوشیهای کم مصرف و شیر آبهای کمفشار استفاده کنیم.
☑️ موقع مسواک زدن از یک لیوان آب استفاده کنیم.
☑️ از آب بهعنوان جارو استفاده نکنیم.
☑️ فقط در مواقع لزوم به باغچه آب بدهیم.
☑️ و...
✍️علیاکبر صیدی
#روشنگری | #ثامن | #صرفه_جویی_آب
✳️ از فرزندانمان آدمکهای مصنوعی نسازیم!
📝 شهید آیت الله دکتر بهشتی
🔻 ...قرآن مىگويد اگر خدا مىخواست اينها #مشرك نشوند، برايش كارى نداشت؛ مشرك نمىشدند. خدا خواسته آنها امكان مشركشدن داشته باشند. خدا به پيغمبرش مىگويد: «اَفَاَنت تكره النّاس حتى يكونوا مؤمنين» تو مىخواهى مردم را #مجبور كنى #مؤمن باشند؟ تو براى اين رسالت نيامدى!
‼️ حالا تو، پدر و تو مادر، مىخواهى بچهات را مجبور كنى كه مؤمن باشد؟ و تو معلم و مربى مىخواهى اين بچه را مجبور كنى مؤمن و خوشرفتار باشد؟ قيمت اين #آدمكهاى_مصنوعى ظريف زيباى دلربا از قيمت يك مجسمهی قشنگ بيشتر نخواهد بود.
⚠️ بياييد همهباهم تصميم بگيريم بچههايمان #آدم باشند. آدم باشند يعنى چه؟ يعنى #مختار باشند. #آگاه و مختار.
🔺 نقش ما و شما نسبت به اين بچهها بايد نقش #كمك باشد؛ نقش فراهمآورندهی زمينههاى بيشتر براى رشد سريعتر و سالمتر و سرراستتر باشد، نه نقش استادكار قالبسازى كه مىخواهد اين استعداد نرم و لطيف كودك را در يك قالب خشن بريزد و از او يك موجود قالبى بسازد.
📚 برگرفته از کتاب «نقش آزادی در تربیت کودکان» نوشته شهید بهشتی، صفحات ۱۵ و ۱۶
#ثامن
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
🇮🇷
📝#پرسش_و_پاسخ (۵۷) | پشت پرده عملیات نظامی ترکیه در شمال عراق چیست؟
🍃🌹🍃
🔻 ارتش ترکیه از اواخر فروردین ماه امسال عملیاتی را با نام «قفل پنجه» در شمال عراق (اقلیم کردستان) آغاز کرده و در روزهای گذشته مناطق مختلف را در استان دهوک هدف حملات سنگین قرار داده است. طبق اسناد جدید در سفر مسرور بارزانی (نخست وزیر اقلیم کردستان) به ترکیه و دیدار با اردوغان بر سر این حمله توافق صورت گرفته است.
🔹 در این جلسه مقرر شده پس از تکمیل عملیات آنکارا در شمال عراق، خط لوله نفت و گاز از اقلیم کردستان به سمت ترکیه کشیده شود؛ این پروژه به صورت مستقیم توسط ترکیه و اقلیم تکمیل می شود و همین مسئله باعث می شود دولت مرکزی عراق از جزئیات این طرح (میزان انتقال نفت و گاز) اطلاعاتی نداشته باشد و از درآمدها محروم شود.
🔺 به گفته منابع میدانی، خط لوله نفت و گاز پس از رسیدن به ترکیه در نهایت به دو شاخه تبدیل می شود و از یک مسیر به اروپا منتقل می شود و از مسیری دیگر در اختیار صهیونیست ها در سرزمین های اشغالی قرار خواهد گرفت. صهیونیست ها از ساخت این خط لوله بدنبال گاز ارزان و مجانی هستند و بارزانی بدنبال اهرم فشار علیه دولت مرکزی و اعلام استقلال.
#روشنگری | #ثامن
♨️ جنگ جهانی گندم؛ از تخیل تا واقعیت
🔰 با نگاهی به معاملات آتی گندم در بورس شیکاگو میتوان دریافت قیمت گندم به بالاترین سطح خود در ۱۴ سال گذشته رسیده است به طوری که با ۶.۶ درصد افزایش قیمت هر بوشل (تقریباً ۴ کیلو) به ۱۲.۰۹ دلار رسید و همچنین انتظارات برای افزایش بیشتر قیمت نیز وجود دارد.
📈 مؤسسات مطالعاتی بین المللی در آمریکا اعلام کردهاند در صورت بسته ماندن صادرات گندم از دریای سیاه، قیمتها ممکن است در یک سناریوی (بسیار صعودی) به ۱۴ یا ۱۴.۵۰ دلار افزایش یابد و تا مدتهای مدید این قیمتها نزولی نشود.
✅ بحرانی که پیش روست اگر کنترل نشود را باید بزرگترین بحران پیش روی سیاستمداران جهان دید، بحرانی که پس از کرونا در حال چنگ انداختن به همه کشورها خصوصاً ملل فقیر است
#ثامن
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 توصیههای کنایه آمیز وزیر خارجه روسیه به غربیها
🔻لاوروف، وزیر خارجه روسیه:
🔹اگر بخاطر جنگ روسیه و اوکراین نمیتوانید بخوابید چند توصیه دارم که میتواند به شما کمک کند: اول اینکه تصور کنید این جنگ در آفریقا اتفاق افتاده.
🔸فکر کنید این جنگ در خاورمیانه اتفاق افتاده. فکر کنید اوکراین، فلسطین است. فکر کنید #روسیه، آمریکاست.
◀️چهار احتمال برای لکنت زبان دولت
🔰چرا دست و پای دولت فعالتر از زبانش است؟ (۱)
⭕️«جامعه کوتاهمدت» یا «جامعه کلنگی» جامعهای است که ثبات و آیندهنگری ندارد، فاقد الگو و روند است؛ از گذشته درس نمیگیرد، انباشت تجربه برایش مفهومی ندارد و مرتباً در حال آغاز از نقطه صفر است. یکی از توصیفات جامعه ایرانی، فارغ از شماره دولتهایی که سر کار آورده و صرف نظر از الگوهای ادعایی حکمرانی، یک جامعه کوتاهمدت است. با این نگاه، موضوع اساساً گرانی کالاهای اساسی و کمیاب شدن یکی دو قلم کالا، حذف یا ادامه ارز ترجیحی نیست؛ بحث بر سر این است که دولت باید بپذیرد بهرغم تغییرات سیاسی نو به نو، تغییرات اجتماعی چندان آشکار و سریع نیست و از این روست که تدبیر اجتماعی، اهمیت مییابد.
⭕️ این روزها که همه میپرسند «چرا دولت با مردم حرف نمیزند» و «چرا دولت پیش از تصمیم و اجرا، تبعات و پیامدها را با مردم در میان نمیگذارد»، باید پرسید آیا حذف ارز ترجیحی، از حیث اهمیت با سهمیهبندی بنزین یا هدفمندسازی یارانهها برابری نمیکند؟
شاید بتوان چهار احتمال لکنت زبان دولت به ترتیب قوت را این گونه فهرست کرد:
1️⃣بلد نیست: احتمال اول به شکلی اساسی روی ناکارآمدی رسانهای دست میگذارد و تصریح میکند فعالیت رسانهای در دوره بحران با فعالیت رسانهای در دوره معمول تفاوت دارد. نمیتوان مرتباً از دوره دفاع مقدس شاهد مثال آورد و بدان افتخار کرد اما متناسب با دوره غیرجنگی ساز و برگ کرد. «قرارگاه» نباید فقط لفظ باشد، «عملیات» نباید فقط نمایش باشد. دولت سیزدهم باید یاد بگیرد که فعالیت رسانهای آن هم در دوره جنگ اقتصادی و در دورانی که سرمایه اجتماعی رو به کاهش و نزول است، به تولیدپرشمار برنامه و ویدئو نیست، «تخصص»، «تنوع» و «تکرار» لازم است تا تبیین رخ دهد.
2️⃣یکپارچه نیست: احتمال دوم، احتمال نخست را زیر سؤال میبرد و معتقد است نمیتوان از قدرت نسبی تیمها و گروههای شکلدهنده کلیت دولت در روابط عمومیها، سازمانها و نهادها صرف نظر کرد. اما طراحان این احتمال بر این باورند که رقابت و تنازعی در میان ارکان رسمی و اضلاع غیررسمی رسانهای دولت در جریان است که اتفاقاً اگر به روند لکنت و توقف دولت در طرحها و برنامههایی خطیر مانند حذف ارز ترجیحی کمک نکنند، حداقل با حفظ ظاهر و در پارهای اوقات با تشخصنمایی، تقصیر را به گردن یکدیگر میاندازند.
3️⃣میترسد: دولت در هشت ماه گذشته زیر ضرب مکرر اصلاحطلبان بهانهجو و همراهان کمطاقت بوده است. علاوه بر این، بوروکراسی سنگین، کند و بیمار نهاد دولت، بیش و پیش از آنکه نیروی جهنده و جسور و جهادگر جوانان وارد شده را در کالبد خسته و سنگین دولت تزریق کند، آنان را محتاط، منفعل و درگیر اجرا ساخته و به نوعی محافظهکاری و احتیاط انداخته.
4️⃣برایش مهم نیست: خطرناکترین احتمال لکنت زبان دولت این است که دولت خود را ناچار از اعمال سیاست شوکدرمانی بداند و له شدن عدهای زیر چرخهای توسعه را طبیعت این شکل از عدالتورزی ببیند که بیشتر به یک کلانبرنامه تعدیل شباهت دارد. همان که ایران پس از انقلاب در دهه ۷۰ تجربه کرد.
پزشکان و متخصصان میگویند افرادی که لکنت زبان دارند، ممکن است هجاها یا کلمات را تکرار کنند اما در انتقال پیام اختلال دارند. از نظر پزشکان، بیشتر آنها طی چند ماه بر این اختلال غلبه میکند، به شرط تمرین، برنامهریزی و البته پذیرش. آیا دولت سیزدهم این سه شرط را رعایت خواهد کرد؟
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
🇳🇱♻️ تاراج جهانی هلندیها
🔻تاریخ استعمارگری هلند آغشته به خون هزاران انسانی است که داستان بدبختی بخشی از آنان در تاریخ ثبت شده است.
🔻هلندیها با غارتِ وحشیانهی بیش از ۲۵ کشور، تمدن سرزمین لالههای نارنجی را بنا نهادند.
💎امروزه هلند در لیست ۱۰ کشور مرفه جهان رتبهی هفتم را داراست. همچنین این کشور در زمینه آموزش و کیفیت اقتصادی رتبه دوم و در دو زیر شاخص دیگر در میان پنج رتبه اول قرار دارد.
🔻هلندیها سومین کشوری بودند که پس از #پرتغال و #اسپانيا وارد معرکه استعمارگری شدند و نقاط مختلفی از #آمریکا تا #آسیا و #آفریقا تا #آمریکای_جنوبی را به اشغال خود درآوردند.
🔻سرزمینهایی چون:
🇿🇦آفریقای جنوبی
🇦🇴آنگولا
🇸🇳سنگال
🇬🇭غنا
🇳🇦نامیبیا
🇲🇦مراکش
🇮🇩اندونزی
🇹🇭تایلند
🇲🇾مالزی
🇹🇼تایوان
🇨🇳چین
🇮🇳هند
🇱🇰سریلانکا
🇨🇮ساحل عاج
🇬🇾گویان
🇲🇿موریس
🇧🇷برزیل
🇺🇸 آمریکا
🇨🇦کانادا
🇸🇿سورینام
🇧🇩بنگلادش
🇨🇱شیلی
🇸🇹سائوتومه و پرنسیپ
🇪🇭صحرای غربی
🇦🇼جزایر آنتیل
و ...
🔻بخشی از این سرزمینها بعدها از سلطه هلندیها خارج شد و به تصرف استعمارگران انگلیسی و فرانسوی در آمد.