#تربیت_دینی
💠هشت روش در #علاقه_مند کردن کودکان به #تکالیف_دینی
✨ #ادامه ی روش های اصلی برای علاقهمند کردن کودکان به #روزه و #عبادات
7️⃣ایجاد رغبت به طور غیر مستقیم
والدین میتوانند با در نظر گرفتن #بهترین خوراکی ها برای شخصی که روزه میگیرد و یا #هدایایی به کودک در ذهن کودک خاطره ای خوش سازند که هر زمان اسمی از ماه رمضان یا روزه میآید برای کودک خاطرهای خوش #تداعی شود.
8️⃣روش اقتدار
اخرین روشی که کمترین توصیه به آن میشود روش اقتدار است زیرا هیچ یک از آداب اسلامی با اجبار و تحمیل به نتیجه #نمیرسد، در این روش والدین با #لحنی_محترمانه و #دوستانه اما در عین حال #محکم و #متین فرزندان را به گرفتن روزه و انجام فرائض دینی مثل روزه گرفتن رهنمون کنند.[2] (منظورکودکانی هستند که به سن تکلیف رسیده اند)
🔹ادامه دارد...
┄┅─✵🍃🌺🍃✵─┅┄
👇👇👇
@baaghfadak
🔷روزه های حرام
🔹1. روزۀ عید فطر و قربان
🔸مسأله: روزۀ عید فطر و قربان حرام است، و نیز روزی را که انسان نمی داند آخر شعبان است، یا اول رمضان اگر به نیت اول رمضان روزه بگیرد حرام می باشد.
🔹2. روزۀ یوم الشک
🔸 مسأله: روزی را که انسان شک دارد آخر شعبان است اول رمضان واجب نیست روزه بگیرد و اگر بخواهد روزه بگیرد نمیتواند نیت روزۀ رمضان کند، ولی اگر نیت روزۀ قضا و مانند آن بنماید، چنانچه بعد معلوم شود ماه رمضان بوده از رمضان حساب می شود.
🔸مسأله: اگر در روزی که شک دارد آخر شعبان است به نیت روزۀ قضا یا مستحبی و مانند آن روزه بگیرد و در بین روز بفهمد که ماه رمضان است باید نیت روزۀ رمضان کند.
🔹3. روزۀ مریض و هر کسی که روزه برایش ضرر دارد
🔸مسأله: کسی که می داند روزه برای او ضرر ندارد، اگرچه دکتر بگوید ضرر دارد باید روزه بگیرد و کسی که یقین یا گمان دارد که روزه برایش ضرر دارد اگرچه دکتر بگوید ضرر ندارد، باید روزه نگیرد و اگر روزه بگیرد صحیح نیست مگر آنکه به قصد قربت بگیرد و بعد معلوم شود ضرر نداشته.
🔸 مسأله: اگر انسان احتمال بدهد که روزه برایش ضرر دارد و از آن احتمال، ترس برای او پیدا شود چنانچه احتمال او در نظر مردم بجا باشد، نباید روزه بگیرد و اگر روزه بگیرد صحیح نیست مگر آن که به قصد قربت گرفته باشد و بعد معلوم شود ضرر نداشته.
🔸 مسأله: کسی که عقیده اش این است که روزه برای او ضرر ندارد، اگر روزه بگیرد و بعد از مغرب بفهمد روزه برای ضرر داشته، باید قضای آن را به جا آورد.
🔹4. روزۀ مسافر مگر در مواردی که استثناء شده، همچون دائم السفر
🔹5. روزۀ سکوت
روزۀ صمت سکوت، پرهیز از مفطرات هشت گانه و پرهیز از سخن گفتن است. این روزه، در شریعت حضرت موسی در میان بنی اسرائیل شناخته شده بود. ولی این امر در شریعت اسلام یکی از محرمات شمرده شده است. نیت سکوت و حرف نزدن اگرچه در بعضی از روز باشد حرام است، البته اگر بدون نیت حتی تمام روز سکوت کردن مانعی ندارد.
🔹6. روزۀ وصال
یعنی روزه دار نیت کند روزه اش را به روز بعد متصل کند، البته اگر بدون نیت وصال باشد مانعی ندارد.
🔸مسأله: اگر زن به واسطه گرفتن روزۀ مستحبی، حق شوهرش از بین برود و همچنین اگر شوهر او را از گرفتن روزۀ مستحبی جلوگیری کند، بنا بر احتیاط واجب باید خودداری کند.
📚( احکام رمضان،صفحه 25)
#مناسبت
#ماه_مبارک_رمضان
#احکام
قیمت یک آدم به این است که چقدر حوصله خدا را دارد.معمولاً آدمها دوست دارند بدانند پیش آدمها چه قیمتی دارند. بعضی ها تا آخر عمر فیلم بازی می کنند تا مورد پسند دیگران واقع شوند. ایده آلهای شان را به عنوان شخصیت خودشان مطرح می کنند در حالی که خودشان این طور نیستند و دارند نقش بازی می کنند.
اما کسی که جدی شده و دارایی دارد، نظر دیگران برایش مهم نیست، بلکه برایش خیلی مهم است که بداند آسمان در موردش چه فکر می کنند؛ می خواهد بداند امام زمان در مورد او الان چه فکری می کند.
یک انسان به معنای حقیقی، تمام دغدغه هایش این است که الان خانم فاطمه زهرا به خانه ام، در دل و روحم می آید یا نه.
حضرت امام سجاد می فرماید: اگر می خواهید بدانید واقعاً پیش خدا عمل های شما چقدر قیمت دارد، ببینید چقدر رغبتتان به آن چه که پیش خداست بیشتر است
🔷روزه های مستحب
♦️روزۀ تمام روزهای سال به غیر از روزهای حرام و مکروه، مستحب است، ولی برای برخی از روزه ها بیشتر سفارش شده که عبارت است از: تمام ماه رجب و شعبان، عید غدیر، روز مبعث، میلاد پیامبر و...
🔸مسأله: کسی که روزۀ قضا داشته باشد نمی تواند روزۀ مستحبی بگیرد.
🔻پرسش: آیا کسی که روزه واجب بر عهده اوست می تواند روزۀ مستحبی به جا آورد؟
🔺پاسخ: کسی که روزۀ قضا، یا روزۀ واجب دیگری دارد، نمی تواند روزۀ مستحبی بگیرد و چنانچه فراموش کرده باشد و قبل از ظهر یادش بیاید، می تواند نیت خود را به واجب برگرداند و اگر بعد از ظهر یادش بیفتد روزه اش باطل است.
🔻پرسش: آیا روزۀ مستحبی را می توان در سفر گرفت؟
🔺پاسخ: نمی شود مگر اینکه نذر کرده باشد در سفر روزه بگیرد یا نذر کرده باشد روز معین را چه در سفر و چه در حضر روزه بگیرد.
📚(احکام رمضان، صفحه 28)
#مناسبت
#ماه_مبارک_رمضان
#احکام