🔹مرور کتیبه بانوان عاشورایی
اثر مسعود نجابتی
#دکور #گرافیک
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
بافتار
🔹مرور کتیبه بانوان عاشورایی اثر مسعود نجابتی #دکور #گرافیک 🔺رسانه بافتار 🆔https://eitaa.com/joinch
صحنه هیئت «هنر و رسانه قم» در دهه دوم محرم امسال، میزبان آخرین اثر «مسعود نجابتی» بود. این اثر برای دکور همین هیئت طراحی شده و توسط مادران شهدا رونمایی شد.
کتیبه بانوان عاشورایی در ابعاد ۱۴ در ۷.۵ متر، چاپ و در دکور هیئت، مورد استفاده قرار گرفت. صحنه هیئت «هنر و رسانه قم» چند سالی است که میزبان آثار مسعود نجابتی است.
بافتار در این فرسته (پست)، به مرور این اثر هنری پرداخته است.
مرورِ صحنه سال قبل هیئت «هنر و رسانه قم»، با عنوان «قیام خط» در فرسته «دکور هیئت»، در دسترس است.
🔹روایت موسیقایی حماسه حضرت زینب (سلامالله علیها)
مرور قطعه داغ نهان با صدای محمد اصفهانی
#موسیقی
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
بافتار
🔹روایت موسیقایی حماسه حضرت زینب (سلامالله علیها) مرور قطعه داغ نهان با صدای محمد اصفهانی #موسیقی 🔺
«داغ نهان» عنوان تکقطعهای با صدای محمد اصفهانی است که در سال ۱۳۹۶ انتشار یافته است. با اینکه سالها از انتشار اثر گذشته اما آنگونه که شایسته آن بود، شنیده نشد. این اثر به سراغ اسوه قیام و ایثار زنان عالم، حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) رفته و تلاش کرده قیام ایشان را روایت کند.
در این فرسته و به مناسبت ایام قیام عاشورایی حضرت زینب، به سراغ این قطعه رفتهایم و درباره اجزای مختلف آن صحبت کوتاهی کردهایم.
Mohammad_Esfahani_Daghe_Nahan.mp3
8.18M
قطعه "داغ نهان"
آهنگساز: فرید سعادتمند
ترانهسرا: عبدالجبار کاکایی
خواننده: محمد اصفهانی
#موسیقی
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
🔹۹ بیت عاشورایی بیدل
با صدای سیدحسن حسینی
به همراه نکاتی از محمدکاظم کاظمی
#شعر #شعر_آیینی
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
بافتار
🔹۹ بیت عاشورایی بیدل با صدای سیدحسن حسینی به همراه نکاتی از محمدکاظم کاظمی #شعر #شعر_آیینی 🔺رسانه ب
سیدحسن حسینی که یکی از شاعران درجه یک معاصر است؛ در عرصه پژوهش نیز کارهای مهمی انجام داده است. یکی از کارهای مهم او در طول عمر ۴۸ سالهاش که تا پیش از او سابقه نداشت، خواندن متن کامل غزلیات بیدل در قالب یک مجوعه صوتی ۱۷۲ ساعته است. این آلبوم موسیقی از سوی انجمن شاعران ایران به صورت لوحی فشرده منتشر شده است. گفتنی است که متن غزلیات بیدل چیزی حدود ۶ برابر دیوان حافظ است.
محمدکاظم کاظمی، شاعر بیدلپژوه درباره این کار سیدحسن حسینی میگوید: «دیوان بیدل سرشار است از این ابهامهایی که بر اثر قرائتِهای گوناگون از شعر رخ مینماید و بسیاری از این ابهامها، به کمک نسخۀ صوتی دیوان، یعنی کار عظیم شادروان؛ حسن حسینی، قابل رفع است. چنین است که این اثر از یک ارزش پژوهشی بزرگ برای خواندن، فهم و حتی تصحیح دیوان بیدل برخوردار شده است. برای هرکسی که بخواهد در شعر بیدل تحقیقی بکند، سخت کارساز است. تفاوت عمدۀ این اثر با آثار مشابه آن که در قالب نوارها یا سیدیهای شعرخوانی شاعران به وسیلۀ خودشان یا دیگران به بازار میآید، همین وجه پژوهشی آن است. اگر فقط التذاذ هنری در نظر بود، میشد این کار با دکلمۀ حدود یکصد یا دویست غزل برگزیده از بیدل سامان یابد تا هم راحتتر قابل استفاده باشد و هم جذابیت بیشتری برای عموم داشته باشد».
اما بیدل کیست؟ اگر میخواهیم بدانیم بیدل کیست، چرا از مطالب سیدحسن حسینی که بیدلشناسی ارجمند است استفاده نکنیم؟ حسینی در کتاب «بیدل، سپهری و سبک هندی» درباره بیدل میگوید: «نام بیدل از زمره نامهایی است که از هجوم مور و ملخوار اسامی سیاهی لشکر سبک هندی، لطمهای عظیم را متحمل شده است. بیدل را باید به مثابه قطعه الماسی درخشان از لابلای خروارها زغال که بهمرور زمان تلمبار شده است، بیرون کشید و سر حوصله و با فراغت کامل در تراش سحرانگیز و خداداد آن محو تماشا و تأمل شد». شاید اصلیترین دلیلی که خود سیدحسن مشغول بیدل بوده، همین باشد.
هرچند که بیدل شعر عاشورایی بسیار ندارد و از آن شاعرانی نیست که دهها قصیده و ترکیببند برای عاشورا دارند؛ ولی همان تکبیتهایی هم که دارد، همه حاوی معانی عمیقی است که در آن روزگار، کمتر سابقه داشته است.
در این فرسته، کنار ۹ بیت عاشورایی بیدل با خوانش سیدحسن حسینی، نکاتی هم از محمدکاظم کاظمی، شاعر و بیدلشناس مشهور آوردهایم. درمیان این ابیات، کدامین تکبیت عاشورایی بیدل، بیشتر به دلتان مینشیند؟
۹ مداحی سیاسی با موضوع حجاب
#نوحه #هیئت
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35