بافتار
استاد حبیبالله صادقی، نقاشی پخته و باتجربه که باورها و آرمانهای مردم را به تصویر میکشید، امروز به سوی آسمان پر کشید. تحریریه بافتار این مصیبت را به همه اهالی فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی تسلیت عرض میکند و از خداوند، برای خانواده و دوستداران او صبر طلب میکند.
حبیبالله صادقی با نمایشگاه گروهی حسینیه ارشاد در سال ۱۳۵۷ و پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، با جریان نهضت انقلاب مردمی ایران همراه شد و تا آخرین نفس از مسیر خود دست برنداشت. او یکی از پرکارترین نقاشان معاصر ایران است که آثار مهمی را برای روایت لحظههای ملکوتی و شکوهمند انقلاب خلق کرده بود.
تاثیرپذیری صادقی از نگارگری ایرانی بهویژه در رنگهای ایرانی تابلوهای او مشهود است. این تأثر از طریق آموزشهای ضمنی دوران متوسطه او از استادانی همچون محمود فرشچیان صورت گرفته بود.
آثار سالهای پس از دهه شصت او با پختگی چشمگیری همراه است. در آثارش، همواره موضوعی یا قطعهشعری بهانه خلق اثر میشد مانند اثر «هرگز مباد» یا اثر «پرکنان مولانا».
عوالمی که شخصیتهای آثار صادقی در آنها غوطهورند، گاه تمنا و گاه تجلی است؛ در نمونههایی خاطرهای ذهنی برای مخاطب ایجاد میکند که حاصل برقراری ارتباط هنرمند با هستی است.
صادقی از معدود هنرمندان انقلابی بود که بیش از دیگران و پس از سالها که از انقلاب میگذرد، همچنان به خلق تابلوهایی با مضامین سیاسی و عرفانی میپرداخت. او معتقد بود: «هنرمند انسانی آرمانگراست و در جهت رسیدن به این انتخاب، با نمادها و سمبلهایی که به کار میگیرد، سعی در رسیدن به این موضوع دارد... به همین دلیل هنرمند دینباور، مسئولیتی الهی و جهانی دارد».
در این فرسته بر مهمترین آثار او مروری داشتهایم.
🔺@baftar_resane
#حبیب_الله_صادقی #نقاشی #هنرمردمی #هنرانقلاب #هنر_انقلاب #هنرمند_متعهد #تابلو
#پست
تحریریه «بافتار» به یاد مرحوم استاد حبیب الله صادقی، نقاش لحظههای ملکوتی انقلاب، با همراهان و همکاران ایشان به گفتگو نشسته است. در این فرسته خاطراتی کوتاه از استاد صادقی را از زبان این همراهان آوردهایم.
🔺@baftar_resane
#نقاشی #حبیب_الله_صادقی
۵ موسیقی خاطرهانگیز عاشورایی از محمد علی کریمخانی به بهانه چهلمین روز درگذشت کریمخانی و آغاز محرم
#موسیقی #کریمخانی #محمدعلی_کریمخانی
🔺@baftar_resane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مداحی «پیغام کربلا به نجف برد جبرئیل...» اثر حاج محمود کریمی را عمده ما شنیدهایم و با آن خاطره داریم. در این فرسته (پست)، به مناسبت ماه محرم به سراغ قصهاثر این مداحی رفتهایم تا روایت آن را از زبان محمود کریمی بشنویم.
این ویدئو برشی از برنامه تلویزیونی «چهلچراغ» است که در سال 1396 پخش شده است.
#قصهاثر روایتِ داستانِ خلق و تولید اثر هنری است که از پسِ اثر هنری به پشت صحنه آن میرود و اگر نکته ویژهای داشت، بازگو میکند. این قالب بیشتر در صدد کشف «آن» هنرمند است.
🔺@baftar_resane
#نوحه #شعر #هیئت #محمود_کریمی
#پست
گونه موسیقی عاشورایی همهساله توسط خوانندگان و آهنگسازان بسیاری برای عرض ارادت به اباعبداللّه تولید میشود.
از میان انبوه این تولیدات، تعداد محدودی از آنها میتوانند در ارتباطگیری با مردم موفق باشند. پیوند با رویدادی اجتماعی، همراه شدن با اثر هنری (فیلم، برنامه تلویزیونی و...)، مضمون ویژه شعر، ملودی گوشنواز، استمرار پخش در رسانه و حتی برای برخی آثار بازنمایی رسانهای، از جمله عواملی هستند که ماهیتی خاطرهانگیز و مردمپسند را برای آن موسیقی فراهم میکنند.
آثار انتخاب شده برای این فرسته، دستچینی از موسیقیهای خاطرهانگیز عاشورایی چند دهه اخیر است که در ارتباط با مخاطب موفق بودهاند.
🔺@baftar_resane
#موسیقی #عاشورا #محرم #موسیقی_محرمی #موسیقی_عاشورایی #مذهبی #عزا #علی_رضا_قربانی #کویتی_پور #محسن_چاووشی #محمد_اصفهانی #آهنگران