🔹امام صادق از امير المؤمنين عليهما السلام نقل مي فرمايد:
عمق حكمت به وسيله عقل و عمق عقل به وسيله حكمت بيرون آيد، حسن تدبير وسيله ادب شايسته است؛ و نيز می فرمود تفكر و تعقل مايه زندگى دل شخص با بصيرت است چنان كه رونده در تاريكى كه به وسيله نور گام بردارد به خوبى رهائى يابد و اندكى در راه درنگ كند.
📗الکافي ج ۱، ص ۲۸،ح۱۰۳۹۳۵
#حدیث_روز
🚫@bahaiyat🚫
51.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حرکت زیبای امام جمعه جدید شهرستان جویبار
🚫@bahaiyat🚫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖌 سی تفسیر کوتاه قرآن کریم در بیان رهبر انقلاب
📍قسمت هفتم
📚 موضوع: فراموش نکردن نعمتها
📖تفسیر آیه ۱۶ سوره مبارکه حدید
🗓۱۳۹۸/۱۰/۱۸
#آیتالله_خامنهای
#تفسیر
#سی_تفسیر
🚫@bahaiyat🚫
🔹پرسش (شبهه ) :
فهرست کردن دشمنان و دسته بندی آنان و نیز صف آرائی دشمنان در ابعاد و مقاطع مختلف مانع رشد و سبب تشدید تنش است.
برای کاهش آن و امید آفرینی و به حداقل رساندن زمینه های شکاف اجتماعی و تبدیل گسست به پیوست چه رویکردی لازم است ؟
🔹پاسخ :
با سلام و احترام
دشمن، تنش؛ امکان و امتناع رشد
۱- امتناع رشد
گفته اید فهرست کردن دشمنان و دسته بندی نمودن آنها از یک سو و متعاقبا صف آرایی آنان مانع رشد و سبب تشدید تنش است.
این ایراد به قرآن کریم و اهل بیت علیهم السلام نیز بر می گردد چون انواع و اقسام دشمنان را فهرست نموده اند.
اولین و دشمن ترینشان نفس خود ماست، شیطان دشمن آشکار، شیاطین جنی و انسی، برادران و اولیای شیطان، طاغوتیان و فرعونیان، اصحاب زر و زور و تزویر، ملاء و مترفین، ملوک و شاهان جور، یهود دشمن ترین دشمن اسلام، مشرکان، منافقان، کافران، ظالمان، عالمان فاسق و منحرف و ... را قرآن عامل سقوط، انحطاط، ترویج فساد و در نتیجه دشمن معرفی می فرماید.
نمونه و مصادیق دیگری هم هست که از آنها چشم می پوشم. اما می دانیم که در منطق دین ما کنار آمدن با نفس و یا شیطان نه تنش زداست و نه مایه رشد. اتفاقا مبارزه با دشمن رشد می آفریند.
۲- واقعیت دشمنی
وجود دشمنان واقعیتی است انکار ناپذیر، پس فهرست کردن دشمن به معنای دشمن تراشی نیست.
آنچه درست به نظر می رسد اینکه ما بی جهت برای خود دشمن خلق نکنیم. اما چه کنیم که از قرآن و معارف اهل بیت علیهم السلام نمی توان دست شست.
به هر ترتیب دشمن بالفطره را نمی توان با تنش زدایی به دوست مبدل نمود و او را از دشمنی باز داشت. قرآن فرمود " لن ترضی عنک الیهود و لا النصاری حتی تتبع ملتهم" یعنی تا ابد اینان دشمنی خواهند کرد مگر به دین آنان درآیید.
۳- ضرورت دشمن شناسی
دشمن شناسی در درجه اول اهمیت است و رفتار اقتضایی نیز در اولویت. اول دشمنان را بشناسیم و انکار نکنیم و سپس با راهبرد مناسب حرکت کنیم. اینکه چه راهبردی اولویت باشد اهمیت دارد.
۳- نمونه تاریخی
مصداق عینی گزاره قرآنی در مورد اصرار ابدی یهود و نصاری در نمونه زیر خواهد آمد. طی سه سده اخیر غربی ها صدها میلیون مردم را به زور و تزویر مجبور به پذیرش مسیحیت کرده اند، برای مثال مردم آرژانتین، برزیل، فیلیپین، استرالیا، کانادا را مسیحی نمودند و بخش عمده ای از بومیان کانادا و استرالیا را با نسل کشی، ژنوساید فرهنگی و حتی اصلاح نژاد به زوال بردند.
هیات های میسونری مسیحی با همین هدف به ایران هم آمدند ولی در اثر دشمن شناسی و مقابله روحانیت و به ویژه به علت عشق مردم به مکتب اهل ع آنان ناکام ماندند. ( نک: کارنامه فرهنگی فرنگی، هما ناطق، با مقدمه فریدون آدمیت، نشر امیر کبیر)
۴- راه حل
قرآن می فرماید قوی شوید : "و اعدوا لهم مااستطعتم من قوه و من رباط الخیل ترهبون به عدوالله و عدوکم" یعنی قوی شوید یعنی اول تولید قدرت و رشد بکنید تا بازدارندگی محقق شود بدین ترتیب نخست رشد محقق می شود و دشمن نیز از قدرت شما می ترسد و در نتیجه تنش فرو می کاهد.
۵- عامل تشدید تنش
موافقم که تنش نیافرینیم و بدان نیافزاییم ولی دشمن است که آتش می افروزد. قرآن می فرماید " یریدون لیطفئوا نورالله بافواهم" یعنی همواره در صددند نور خدا راخاموش کنند و در جای دیگر فرمود " کلما اوقدوا نارا اطفئهاالله" همیشه دشمن آتش می افروزد و این خداست که خاموشش می کند.
حقیقتا بقا و حیات غربی ها در تنش و جنگ است. تجارت جنگ سالاران امریکا و بخشی از تولید ناخالص ملی آن در گرو رونق صنایع نظامی است و هر چه جنگ بیشتر، رونق اقتصاد امریکا افزونتر.
اما کارنامه جنگ افروزی امریکا، این کشور در ۱۵۰ سال گذشته آتش بیش از صد جنگ را برافروخته و صدها میلیون در آن جنگ ها به ویژه در دو جنگ جهانی قربانی شده اند و سهم ایران بیش از ده میلیون قربانی بوده است.
۶- مبانی معرفت شناختی غرب و تنش
به مبانی معرفت شناسی غرب توجه کنید، فرویدیسم و داروینیسم دو رکن بنیادین مبنای معرفت شناسی آنان است.( نک: دکتر مرتضی فرهادی، به راه بادیه رفتن ... نقد فصلنامه علوم اجتماعی ...). پیامدهای این دو رکن چیزی جز تلقی از انسان به عنوان موجودی حیوانی نیست. در واقع اجتماع را جنگلی می دانند که بر اساس اصل تنازع بقا و بر مبنای سلطه و تفوق نوع برتر اداره می شود. شاهدش شیوه اداره جهان از طریق سازوکار سازمان ملل است که عدالت و اخلاق در آن جایگاهی ندارد و آنچه معیار تمشیت امور جهان است جز زور و قدرت نیست.
وانگهی از غایات مدرنیته، تسلط بر جهان طبیعی و جهان انسانی است. روشن است در برابر چنان مبانی معرفت شناختی و آن چنان کارنامه ای که مدرنیته در دو قرن اخیر از استعمار،استثمار، جنگ و خونریزی و انحطاط بشریت بجا نهاده می بایست به اصل خود که مکتب قرآن و اهل بیت علیهم السلام است ملتزم بمانیم.
✍دکتر#رضایی
🚫@bahaiyat🚫
📌 وفات عالم مجاهد آیتالله میرزا جواد تهرانی
🔹 میرزا جواد تهرانی در سال 1283ش در تهران به دنيا آمد. پس از تحصيلات مقدماتی در تهران و قم، راهي نجف شد. دو سال بعد به تهران بازگشت و سپس در مشهد در درس ميرزای اصفهانی و شيخ مجتبی قزوينی شرکت کرد. او سالها به تدریس فقه و اصول، تفسیر قرآن و فلسفه در مشهد اشتغال داشت.
🔸 میرزا جواد تهرانی در مسائل اجتماعی و گرهگشايی از كارهای مردم بسيار كوشا بود و در اين راه تلاش وافری از خود نشان میداد. ایشان در زندگی فردی و اجتماعی، به رعایت اصول و موازین اخلاقی و اخلاص در عمل مشهور بود، بهگونهای که همگان مجذوب روحیات و سجایای اخلاقیاش بودند.
🔸 آیتالله تهرانی در انقلاب اسلامی و مبارزه با حکومت پهلوی نیز فعال بود. او سال ۱۳۵۸ از مشهد به نمایندگی مجلس خبرگان انتخاب شد. در دوران جنگ عراق با ایران، ایشان با وجود كهولت سن چهار بار به جبهه رفت.
🔹 اين عالم رباني در سوم آبان ۱۳۶۸ در ۸۵ سالگی در مشهد وفات يافت و در همان شهر مدفون گرديد.
#تقویم_تاریخ
#آبان_3
#آیت_الله_میرزا_تهرانی
🚫@bahaiyat🚫
🔹فصل چهارم: من يظهره اللَّه
الف: نص وصايت
چنين پيش بينى و يا به زعم بابيان و بهائيان «بشارت» با حدود وقايعى حتى قبل از اعدام على محمد شيرازى و تأويل هائى بر خلاف نصّ صريح، با واقع موافق نشد.
ميرزا جانى كاشانى در كتاب: «نقطة الكاف» پس از ذكر وقايع قلعه شيخ طبرى، و مردن قدوس و... كه حدوداً يك سال قبل از اعدام على محمد شيرازى بوده است، مى نويسد: «بعد از شهادت حضرت قدّوس و اصحابش، آن بزرگوار (منظور على محمد شيرازى است) محزون بودند تا زمانى كه نوشتجات جناب ازل [۱] به نظر مبارك ايشان رسيد. از شدت سرور چندين مرتبه برخاستند و نشستند و شكر حضرت معبود را به تقديم رسانيدند. [۲] »
----------
📗[۱]: ميرزا يحيى، ملقب به صبح ازل، جناب ازل، فرزند ميرزا عباس نورى ميرزا بزرگ بود كه با توجه به تصريح كتاب: نقطة الكاف، مبنى بر اينكه ازل در سن ۱۴ سالگى بود كه على محمد شيرازى دعوى بابيت كرد، معلوم مى شود، در سال ۱۲۴۷ ه ق به دنيا آمده است.
📗[۲]: نقطة الكاف، ص ۲۳۸.
📗 بهائیان، نجفی، محمد باقر،ص۲۸۴
#بهائیت
#من_یظهرالله
🚫@bahaiyat🚫
📌 وفات آیت الله هاشم قزوینی
🔸 آیت الله هاشم قزوینی در سال ۱۲۷۰ش در روستای «قلعه هاشمخان» قزوین متولد شد. ایشان در نوجوانی پس از فراگیری مقدمات و فقه و اصول نزد اساتید بزرگ و فلسفه نزد سید موسی زرآبادی قزوینی به اصفهان رفت و بعد از شش سال فراگیری علوم دینی به قزوین برگشت.
🔹 وی پس از آن به نجف رفت و از محضر میرزای نائینی، آقا ضیاء عراقی و سید ابوالحسن اصفهانی استفاده کرد و پس از آن در سال ۱۳۴۰ش به ایران برگشت و در مشهد ساکن شد. مقام معظم رهبری، آیت الله سید علی خامنهای یکی از شاگردان بزرگ و برجسته این عالم بزرگ است.
🔹 به گفته آیتالله خامنهای، استادی در فن بیان و تسلط همانند او وجود ندارد و بهنقل از اسماعیل صالحی مازندرانی، هاشم قزوینی دارای بیان روان، قدرت تفسیر و تحلیل و صاحب کرامات بود.
🔸 آیتالله هاشم قزوینی از مخالفان حکومت رضاخان و از معترضان به شهادت نواب صفوی بود. قزوینی بههمراه عالمان دیگر اقدام به نوشتن نامه به رضاخان در برابر قانون کشف حجاب کردند. در پی این حادثه، ایشان راهفت سال به قزوین تبعید کردند.
🔸 این عالم گرانقدر سرانجام در روز ۲۰ ربیع الثانی سال ۱۳۸۱ق در ۶۹ سالگی دعوت حق را لبیک گفت و در حرم امام رضا (علیه السلام) به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#ربیع_الثانی_۲۰
#آیت_الله_قزوینی
🚫@bahaiyat🚫
30.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹چرا امام زمان «عجل الله تعالی فرجه الشریف» را نمیبینیم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🚫@bahaiyat🚫
📌 درگذشت طاهره صفارزاده، مترجم قرآن
🔻طاهره صفارزاده در ۲۷ آبان ۱۳۱۵ در سیرجان زاده شد. وی پدر و مادرش را در کودکی از دست داد و مادربزرگش سرپرستی او را بر عهده گرفت. او در ۱۳۴۹ شمسی به استخدام دانشگاه شهید بهشتی درآمد.
🔺صفارزاده در ۲۰۰۶ میلادی از سوی «سازمان نویسندگان آفریقا و آسیا» به عنوان «شاعر مبارز و زن نخبه و دانشمند مسلمان»، برگزیده شد. از او که از شاعران، نویسندگان و مترجمان بزرگ شیعه است، آثار بسیاری از جمله ترجمه قرآن به زبان فارسی و انگلیسی و شعر به جای مانده است.
🔹صفارزاده در ۴ آبان ۱۳۸۷ بر اثر بیماری درگذشت و پیکرش در امامزاده صالح در تجریش تهران به خاک سپرده شد.
💫 رهبر انقلاب اسلامی ایران در پیامی با تسلیت به جامعه ادبی و شعر ایران، او را به عنوان مترجم قرآن و نویسنده و شاعر خلاق، ستود و ترجمه او از قرآن را ترجمهای ماندگار شمرد.
#تقویم_تاریخ
#آبان_۴
#طاهره_صفارزاده
🚫@bahaiyat🚫
📊 اینفوگرافیک | بهائیان دربار پهلوی
#پهلوی_بهائیت
🚫@bahaiyat🚫
📌 مخالفت امام خمینی ره با لایحه کاپیتولاسیون
🔹لایحهٔ کاپیتولاسیون، پیشنهادی برای مصونیت قضایی نظامیان و اتباع آمریکایی در ایران بود. این لایحه در ۳ مرداد ۱۳۴۳ از سوی دولت حسنعلی منصور ، به مجلس شورای ملی ارائه و در ۲۱ مهر همان سال، به تصویب رسید.
🔻امام خمینی پس از اطلاع از تصویب این لایحه، در ۴ آبان ۱۳۴۳، مصادف با سالروز ولادت حضرت فاطمه(سلاماللهعلیها)، در مخالفت با آن پیامی صادر نمود و در اجتماع روحانیون و سایر اقشار مردم سخنرانی کرد و اعتراض خود به این لایحه را اعلام داشت.
🔻 امام این سخنرانی را که در منزل خویش در قم ایراد گردید، با آیه استرجاع - که نشان از رسیدن مصیبتی بزرگ است - آغاز کرد.
🔹 امام در بخشی از سخنانش به تبیین لایحهٔ کاپیتولاسیون پرداخت و نتایج سیاسی و اجتماعی آن را با ذکر مثالهایی چنین توصیف نمود که به موجب این قانون، اگر یک آمریکایی یکی از مراجع تقلید یا شاه ایران را ترور کند، دولت و قوه قضائیه ایران حق محاکمه او را ندارد، ولی اگر کسی یک سگ آمریکایی را زیر بگیرد بازخواست خواهد شد.
♦️ پس از آن، حکومت پهلوی افشاگریهای امام خمینی را اقدامی علیه امنیت، استقلال و تمامیت ارضی کشور ایران اعلام کرد و در شب ۱۳ آبان ، امام را بازداشت و به ترکیه تبعید کرد.
#تقویم_تاریخ
#آبان_۴
#کاپیتولاسیون
🚫@bahaiyat🚫
🕸شفقت، ارتشبدی که افتخار بهائیت بود
ارتشبد جعفر شفقت یکی از سران بهایی ارتش بود که در ماههای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی استاندار آذربایجان شرقی شد.
شفقت مانند ایادی از جمله افراد با نفوذی بود که بهائیان به وجودش افتخار میکردند و به نفوذ و قدرتش اتکا داشتند.
پس از انتصاب او به ریاست ستاد ارتش افسران بهایی در اظهار به کیش خود بی پروا تر شدند.او مناصبِ فرمانده گروهان، معاون گارد سلطنتی، فرماندهی گارد شاهنشاهی و رئیس دایره سه دفتر نظامی شاه را در اختیار داشته است.
فرقه های بابیت و بهائیت
🕸شفقت، ارتشبدی که افتخار بهائیت بود ارتشبد جعفر شفقت یکی از سران بهایی ارتش بود که در ماههای منتهی
ساواک در گزارشی به تاریخ ۶/۶/ ۱۳۴۲ مبنی بر کیش بهائی او اعلام می دارد:
گزارش قبلی در مورد سرتیپ دکتر شفقت و وابستگی مشارالیه به فرقه بهایی به عرض میرساند که با تحقیقات وسیع وموثقی که به عمل آمده و تحقیقات مذکوره مورد نهایت وثوق واطمینان می باشند، انتساب و وابستگی نامبرده به فرقه بهائیت تایید گردیده و ضمناً مشارالیه از جمله افراد معدود و متنفذی است که بهائیان ایران مانند دکتر ایادی پزشک مخصوص شاه به وجودش افتخار و مباهات و به نفوذ و قدرتش اتکا دارند.
نیز عملاً هم دیده میشود که از همان بدو انتصاب وی به ریاست ستاد ارتش افسران وابسته به اقلیت مذهبی بهائی در تظاهر به دیانت خویش بی پروایی بیشتری نشان میدهند و اغلب از فرماندهان و افسران ارتش هم که روی اصل شیوع و تواتر به وابستگی رئیس ستاد ارتش به فرقه بهائی اطلاع حاصل کرده اند علیرغم گذشته ها ضمن نفرت و انزجار قلبی خویش از چنین انتصاب نابجایی و اجباراً از انتقاد و تنفیذ نسبت به این قبیل افسران خودداری می نمایند وحتی موجب گردیده است که جلسات بحث و مناظره مذهبی که افسران در آن شرکت می نمایند گرمی و لطافت بیشتری پیدا کند و ضمناً در میان افسران ارتش (و محافل غیر از ارتش در مورد مسلط کردن فردی ضد مذهب )به یکی از پستهای حساس مملکت چنین استدلال می گردد که اعلیحضرت به دو نظر اولاً نشان دادن عکس العمل حاد و ضمناً بی سر و صدایی در برابر نفوذ و اقتدار روحانیون و تخویف و موهن نمودن جامعه روحانیت تشیع و ….این شخصیت معروف بهائی را به این سمت منصوب فرمودند.
منبع : کتاب دکتر عبدالکریم ایادی به روایت اسناد ، صفحه ۶۲ و ۶۳ تدوین صمد موسوی ، مرکز اسناد انقلاب اسلامی
🚫@bahaiyat🚫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖌 سی تفسیر کوتاه قرآن کریم در بیان رهبر انقلاب
📍قسمت هشتم
📚 موضوع: افزایش توانمندیهای کشور
📖تفسیر آیه ۶۰ سوره مبارکه انفال
🗓۱۳۹۵/۰۳/۲۵
#آیتالله_خامنهای
#تفسیر
#سی_تفسیر
🚫@bahaiyat🚫
📌 ترور و شهادت " دکتر فتحی شقاقی"
🔶 فتحی شقاقی، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین بود. او در سال ۱۹۵۱ در شهر غزه به دنیا آمد. وی برای تحصیلات تکمیلی در رشته پزشکی به مصر رفت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، کتاب مشهور خود را به نام «خمینی راه حل و آلترناتیو اسلامی» نوشت.
🔻در سال ۱۹۸۱ از مصر به فلسطین بازگشت و بعد از مدتی ۱۱ ماه در غزه زندانی شد و سه سال بعد نیز به دلیل ارتباطش با فعالیتهای نظامی به ۴ سال زندان قطعی و ۵ سال زندان تعلیقی محکوم شد.
🔹اسحاق رابین، نخستوزیر وقت اسرائیل پس از انجام عملیات گروه حماس در ۲۵ ژانویه ۱۹۹۵ دستور اعدام فتحی شقاقی را صادر کرد.
💫 در ۲۶ اکتبر ۱۹۹۵ (مصادف با ۴ آبان ۱۳۷۴) در حالی که شقاقی قصد داشت برای بررسی وضعیت آوارگان فلسطینی در لیبی به این کشور سفر کند و هنگامی که از کنفرانس لیبی به جزیره مالت وارد شد، مقابل هتل محل اقامتش از سوی دو موتور سوار هدف قرار گرفته و به شهادت رسید.
#تقویم_تاریخ
#آبان_۴
#دکتر_فتحی_شقاقی
🚫@bahaiyat🚫
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ما یکی نه ایم، هزاریم
🔹وقتشه تو هم چوبتو پرت کنی.
🚫@bahaiyat🚫