13.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅شرح حدیث زندگی
📍قسمت پنجم
🔹شرح حدیث ابتدای درس خارج فقه مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
موضوع: امید به رحمت الهی لازم است
🗓۱۳۹۳/۰۲/۰۸
#حدیث_زندگی
#کلام_معصوم
🚫@bahaiyat🚫
📌 تعطیلی حوزه علمیه نجف و اخراج عالمان ایرانی از عراق
🔹 تصرف اصفهان به دست افغانها و سقوط صفویان، موجب شد تعدادی از شیعیان، بهویژه عالمان، در اوایل قرن ۱۲ش به شهرهای کربلا، نجف، بغداد و بصره مهاجرت کنند. بهتدریج، زبان فارسی در این مناطق رواج یافت. در آغاز قرن ۱۳ش، دولت عثمانی تسهیلاتی برای ادامه حضور ایرانیان در عراق فراهم کرد.
🔸 اما با جدا شدن ایالت عراق از دولت عثمانی در سال ۱۲۹۹ش و تشکیل کشور پادشاهی عراق در سال ۱۳۱۱ش، شرایط برای حضور ایرانیان سختتر شد. دولت عراق که بهدنبال کاهش نفوذ ایرانیان در این کشور بود، قوانینی برای محدودیت حضور اتباع ایرانی تصویب کرد.
🔹 اولین دور اخراج ایرانیان از عراق، پس از تشدید درگیریهای مرزی بین دو کشور آغاز شد. در تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۳۴۸ش، دولت عراق با شکایتی به شورای امنیت، ایران را به اعمال زور در اروندرود متهم کرد و در پی آن، اقدام به اخراج ایرانیان نمود.
🔸 ایرانیان اخراجشده، که به «معاودین» معروف بودند، در مناطق مرزی اسکان داده شدند. گزارشها، وضعیت این افراد را بسیار وخیم توصیف کردهاند. بخش عمدهای از اخراجیها، طلاب و روحانیان ساکن نجف بودند.
🔹 با تعطیلی حوزه علمیه نجف توسط دولت عراق و اخراج عالمان ایرانی در تاریخ ۱۱ دی ۱۳۵۰ش، بسیاری از آنان تنها شش روز فرصت یافتند تا مقدمات خروج خود را فراهم کنند. پس از این مهلت، نیروهای دولتی عراق مجاز بودند آنها را دستگیر کرده و در هر نقطهای از مرز رها کنند.
#تقویم_تاریخ
#دی_۱۱
#اخراج_ایرانیان
🚫@bahaiyat🚫
سلام وقت بخیر ،نسخه کاغذی کتاب «چرا از بهاییت برگشتم؟» نوشته مسیح اله رحمانی رو از کجا و کدام انتشارات میتوان تهیه کرد؟
✍️سلام
انتشارات راه نیکان این کتاب را منتشر کرده اینکه الان موجود است یا خیر نمی دانیم
۰۹۱۲۱۳۵۳۴۷۹
🚫@bahaiyat🚫
📌 درگذشت محمدباقر فشارکی
🔸 ملا محمدباقر فشارکی در سال ۱۲۲۶ش در اصفهان به دنیا آمد. او ابتدا در اصفهان تحصیل کرد و سپس برای ادامه تحصیلات به نجف اشرف رفت. در آنجا نزد استادان برجسته علم آموخت و از میرزا محمدحسن شیرازی اجازه اجتهاد دریافت نمود. پس از بازگشت به اصفهان، در مسجد محله نو و مسجد قطبیه به اقامه جماعت و تدریس پرداخت. درس او مورد استقبال قرار گرفت و بسیاری از شاگردانش به مقام اجتهاد و استادی رسیدند.
🔹 ملا محمدباقر، عالمی خوشمحضر بود که سخنانش مورد توجه عام و خاص قرار میگرفت. او اولین کسی بود که احیای شبهای جمعه و دعای کمیل را در اصفهان آغاز کرد. مراسم او با حالتی پر از سوز و گداز در مسجد مصلای تخت فولاد برگزار میشد و این سنت را به یک رسم ماندگار در اصفهان تبدیل کرد.
🔸 ملا محمدباقر در عرصه سیاست نیز فعال بود. در جریان قرارداد تنباکو در سال ۱۲۶۸ش، که انحصار خرید و فروش توتون و تنباکوی ایران به کمپانی رژی واگذار شد، او یکی از علمایی بود که فتوای تحریم استعمال توتون و تنباکو را در اصفهان صادر کرد. این اقدام در کنار تلاش سایر علما موجب تقویت جنبش ضد استعماری شد.
🔹ملا محمدباقر فشارکی حدود ۳۰ اثر در علوم مختلف اسلامی به نگارش درآورد. از جمله: آداب الشریعه، آداب نماز شب، اسباب الفقر و الغنی و المغفره. وی در شب یکشنبه ۱۱ دی ۱۲۷۵ش در اصفهان وفات یافت و در تخت فولاد اصفهان، در تکیه خوانساری به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#دی_۱۱
#محمد_باقر_فشارکی
🚫@bahaiyat🚫
📌درگذشت سید محمد دهلوی، اولین رهبر شیعیان پاکستان
🔸 سید محمد دهلوی، عالم و نویسنده شیعه، در سال ۱۳۱۷ق در هندوستان متولد شد. او در کودکی والدینش را از دست داد و زیر نظر شخصیتهای مذهبی تربیت شد. از سال ۱۳۶۲ق به مدت هفت سال در رامپور مدیریت «اداره تفسیر القرآن» را بر عهده داشت و پس از استقلال پاکستان در سال ۱۳۶۹ق به این کشور مهاجرت کرد.
🔹 از جمله فعالیتهای اجتماعی وی تأسیس خوابگاههای دانشجویی و خانههای ایتام، ایجاد کتابخانه «مکتبة العلوم کراچی» با بیش از ۸۰۰۰ کتاب نادر، تشکیل «مجلس علمای شیعه» و «کمیته مطالبات شیعه» بود.
🔸 او برای رفع محدودیتهای شیعیان پس از استقلال پاکستان، «مؤسسه تحفظ حقوق شیعه» را تأسیس کرد.
🔹 از ایشان آثار مهمی از جمله مقدمه تفسیر قرآن، معجزات ائمه اطهار و ترجمه رساله وجوب نماز جمعه را به جای ماند. سید محمد دهلوی در ۲۹ جمادیالثانی ۱۳۹۱ق درگذشت و در باغ خراسان کراچی به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#جمادی_الثانی_۲۹
#سید_محمد_دهلوی
🚫@bahaiyat🚫
🔰 «درگذشت محمد بن علی الهادی(علیهالسلام) مشهور به سید محمد»
🔸سید محمد در حدود سال ۲۲۸ق در صریا، نزدیکی مدینه، متولد شد. در سال ۲۳۳ق، هنگامی که امام هادی(علیهالسلام) به دستور متوکل عباسی به سامرا احضار شد، سید محمد در صریا باقی ماند. او القاب و کنیههایی مانند ابوجعفر، ابوعلی، سید محمد بعاج، سَبع الدُّجَیل و سَبع الجزیره داشت.
🔹 سید محمد نزد مردم عراق احترام ویژهای دارد. کرامات او مشهور است و به نام او سوگند یاد نمیکنند. زائرانی که به حرم عسکریین در سامرا میروند، معمولاً به زیارت او نیز مشرف میشوند.
🔸 بنا به گفته باقر شریف قرشی، سید محمد به دلیل اخلاق و ادب برجستهاش از دیگران متمایز بود. برخی شیعیان تصور میکردند امامت پس از امام هادی(علیهالسلام) به او خواهد رسید. او همواره همراه برادرش، امام حسن عسکری(علیهالسلام)، بود و تربیت و آموزش او بر عهده امام عسکری قرار داشت.
🔹 برخی از فرقهنگاران شیعه قرون سوم و چهارم گزارش دادهاند که پس از شهادت امام هادی(علیهالسلام)، گروهی وفات سید محمد را انکار کرده و او را جانشین پدرش و مهدی موعود دانستند. اما در واقع، سید محمد در زمان حیات امام هادی (علیهالسلام) از دنیا رفته بود.
🔸در سال ۲۵۲ق، سید محمد تصمیم گرفت خانه خدا را زیارت کند. هنگامی که به بلد (نزدیک سامرا) رسید، بیمار شد و در ۲۹ جمادی الثانی درگذشت.
#تقویم_تاریخ
#جمادی_الثانی_۲۹
#محمد_بن_علی_الهادی
🚫@bahaiyat🚫
🔹فصل چهارم: من يظهره اللَّه
ب) نقض نص و كشف خدائع
۲- «از زبان پدر بزرگوارت بگويم آثار قدرت و جلالت آن شخصى را كه به او كافر شده ايد كراراً و مراراً سراً و جهاراً ليلا و نهاراً در خلأ و ملأ گفته كه اگر ميرزا آقا خان صدر اعظم مى گويد كه سيد باب در حوزه درس حاجى سيد كاظم رشتى حاضر مى شده و اتخاذ بعضى مطالب از او كرده و درك معانى برخى از احاديث مشكله غير منحله از او نموده كه به اين سبك و طرز آياتى بديع آورده است اينكه مى گويند درس نخوانده دروغ است من ميخواهم دست اين برادر كوچك خودم را كه او مى داند درس نخوانده و معلمى نداشته و از قواعد عربيت و لسان آيات بكلى بى بهره بوده بگيرم و پيش او ببرم و بگويم اى بى انصاف از حق بى خبر اگر مى گوئى سيد باب درس خوانده و در مجلس درس حاجى سيد كاظم حاضر مى شده تو مى دانى كه اين يحياى ما درس نخوانده و معلمى نداشته عربى سهل است عبارات عجمى و فارسى را صحيحاً ياد نگرفته است.
حال ببين بروز جلوات و ظهور تجليات الهى را در او كه آيات بينات و انوار با هرات علم و حكمت كه از تلاطم امواج بحر فطرت او چگونه ظاهر و هويدا و آثار عظمت و قدرت پروردگار را كه از كلمات طيبات او چسان كون و مكان را احاطه كرده كه كل من على الارض از اتيان به مثل آيه اى از آيات او عاجز و قاصرند و تمام دانشمندان و حكماى زمان سر تسليم و انقياد در خط اطاعت او نهاده اند. مجملا اين است فرمايشات پدر بزرگوارتان. »
📗 بهائیان، نجفی، محمد باقر،ص۳۰۸
#بهائیت
#من_یظهرالله
🚫@bahaiyat🚫
12.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏠 پنجره متفاوتی به چند حضور شهید حاج قاسم سلیمانی در برخی دیدارها و برنامههای خاطرهانگیز با رهبر انقلاب
👆 از اهدای درجه سرتیپی در دهه ۶۰ تا نشان ذوالفقار در سال قبل از شهادت؛ از لبخند در نماز عید فطر تا اشکهای فراق به یاد شهدای دفاع مقدس
🚫@bahaiyat🚫