📌مراتب مقامات اهل سلوک
1️⃣ مقام اول، « علم» است. ولی باید مواظب باشیم تا این علم، حجاب اکبر نشود. این همه دروس نظری و مرسوم را باید مراقبت لحظهای کنید تا دچار عجب و خودبینی نشوید.
2️⃣ در مقام دوم آنچه را عقل با قوّت برهان و سلوک علمی ادراک کرده با قلم عقل به صفحۀ قلب بنگارد و باید حقیقت ذلت در عبودیّت و عزّ ربوبیّت را به قلب برساند.
3️⃣ مقام سوّم، مقام « اطمینان و طمأنینۀ_نفس» است که در حقیقتْ مرتبۀ کاملۀ ایمان است. خداوند به ابراهیم فرمود: اَوَلَم تُؤمِنْ؟ و ابراهیم بیان کرد: بله ایمان دارم ولی میخواهم مطمئن شوم.
4️⃣مقام چهارم، مقام شهود است که باید نور الهی و تجلّی الهی را مشاهده کنید و تجلّیات اسمی و صفاتی را باید ببیند. باید مراقب باشید تا دچار مکر نشوید و هر یک از این مقامات را استدراجی است خاصّ به خود که سالک را در آن هلاکت عظیم است.
🔰آنچه مهم است و حوزه را نجات میدهد عرفان عملی است نه عرفان نظری یا درسها و قیل و قالهای رسمی و حرفهای اخلاق!
ذکر قلبی لازم است تا سلوک حقیقی صورت بگیرد و نماز قلبی نیز از مصادیق ذکر قلبی است.
📗گزیدهای از بیانات آیتالله کمیلی خراسانی در پنجمین جلسه درس اخلاق خود در مسجد سلماسی قم ۱۴۰۰/۰۹/۲۸
✳️ @bahjat_alabd
امام صادق (علیه السلام):
🔹 إنَّ اَلدُّنْيَا يُعْطِيهَا اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مَنْ أَحَبَّ وَ مَنْ أَبْغَضَ وَ إِنَّ اَلْإِيمَانَ لاَ يُعْطِيهِ إِلاَّ مَنْ أَحَبَّهُ.
🔸 خداى عزّ و جلّ دنيا را به دوست و دشمن خود مىدهد ولى ايمان را جز به كسانىكه دوستشان دارد ندهد.
📚 عوالم العلوم (باب العشرون)
جلد ۲۰ صفحه ۷۲۵
✳️ @bahjat_alabd
پرسش و پاسخ از آیتالله بهجت قدسسره
❓ سوال: بهترین نوع ریاضت چیست؟
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔸صوم (روزه) از ریاضات مشروعه است. ماهی سه روز خیلی مؤکد است. اول و وسط و آخر [ماههای قمری].
🔹همچنین کثرت صلات (زیاد نماز خواندن)، به اندازهای که پای حضرت رسول صلیاللهعلیهوآلهوسلم [در اثر ایستادن طولانی در نماز] متورم شد.
🔸معلوم است، ریاضات شرعیه، عمل به واجبات و ترک محرمات است.
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«در زيارت جامعه کبير يکی از اوصافی که وجود مبارک #امام_هادی(سلام الله عليه) برای ائمه و اهل بيت (علیهم السلام) ذکر میکند، همان وصفی است که خدا در قرآن در سوره «انبياء» برای ملائکه ذکر کرده است. در سوره «انبياء» خداوند برای ملائکه چه چيزی ذکر کرده است؟ فرمود اين ملائکه کسانی هستند که: ﴿لا يَسْبِقُونَهُ بِالْقَوْلِ وَ هُمْ بِأَمْرِهِ يَعْمَلُونَ﴾، عمل میکنند. وجود مبارک امام هادی (سلام الله علیه) در زيارت جامعه کبير وصف ائمه(عليهم السلام) را همين قرار میدهند که اهل بيت (علیهم السلام) کسانی هستند که «لا يَسْبِقُونَهُ بِالْقَوْلِ وَ هُمْ بِأَمْرِهِ يَعْمَلُونَ».نه بدون اجازه خدا سخن میگویند، نه بعد از دستور خدا عقب افتادهاند، نه جلو میزنند ، نه دنبال هستند، «لا يَسْبِقُونَهُ بِالْقَوْلِ»، اين در زيارت جامعه کبير در وصف ائمه آمده؛ همان طوری که در سوره «انبيا» در وصف ملائکه آمده است.»
درس اخلاق ٩٧/٩/٢٩
آیت الله العظمی #جوادی_آملی
✳️ @bahjat_alabd
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام.کسیکه مرتکب گناهی شده باشه توبه کند.کفایت میکند؟ ایشون بواسطه این عمل همه جا آبرویش رفته.چجوی میتواند به رفتار مردم بی اعتنا باشد و توجهی نکند در این مورد
✍️سلام چون نافرمانی خدا را کرده، باید از خدا شرم و حیا کند. به هر حال اگر میتواند به مکان دیگری سفر کند اگر هم نمی تواند توبه کند تا خداوند دری برایش بگشاید.
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام وعرض ادب
لطفا راهنمایی کنید چگونه توبه کنیم که مورد قبول خداوند متعال باشد
✍️سلام
مرحله اول پشیمانی از گناه و عدم بازگشت است مرحله دوم انجام واجبات و قضای آنهاست مرحله سوم انجام مستحبات(خواندن نوافل، روزه های مستحبی).
☑️ العبد محمدتقی بهجت:
🔳 ما باید به یقین بدانیم که ما در دو دست خود، دو گوهر شبچراغ و گرانقدر (قرآن و عترت) داریم و کار به تشکیک دیگران نداشته باشیم؛
🔘 خواه بدانند و بگویند که در دست ما گوهر است، و یا آن دو را دو سنگ بیارزش بدانند، چه دیگران قدر آن دو را بدانند یا ندانند [ما باید قدردان باشیم].
⚫️ برای اینکه اگر قدر ندانستیم، نعمت از دست ما گرفته میشود، چنانکه اهل حجاز از نعمت ولایت محروم شدند و به عَجَمها منتقل گردید.
📚 در محضر بهجت، ج۳، ص۱۹۶
✳️ @bahjat_alabd
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام ،ی سوال داشتم
در دعای ماه رجب بعداز هرنماز دعایامن ارجو آخرش نوشته محاسن خود رابه دست چی بگیر وبانگشت چی بگو
اگه ی زن بخوانه محاسن که نداره چطور بخونه
ممنونم
✍️سلام
هیچکدام از الفاظ دعای ماه رجب، ویژگی مردانه نداشته و کلمه «شیبتی» که در انتهای دعا آمده، به معنای موی سفید است که نشانه پیری است و نه به معنای «ریش» تا گفته شود الفاظ دعا مردانه است! ازاینرو حضرت امام صادق علیهالسلام به اقتضای سن شریفشان از واژه «شیبه» استفاده کرده است. همچنانکه حضرت زکریا نیز در دعای خود که در سوره مبارکه مریم آمده است، به پیری خود با همین واژه اشاره دارد.در اینجا به نظرمی رسد اساساً گرفتن ریش موضوعیت ندارد، بلکه اظهار تذلل است که مطلوب بوده و از رو برخی بر این عقیدهاند که انجام آن حتی برای مردان نیز ضرورتی ندارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌بهترین حِفاظ
🔰آیت الله سَیّد محمّد صادق #حسینی
✳️ @bahjat_alabd
🔻 خاطراتی کوتاه از سیره و سبک زندگی آیتالله بهجت قدسسره:
▫️ وقتی ازش میخواستیم برای یکی دعا کند،
▫️ دیگر به این راحتیها یادش نمیرفت.
▫️ تا مدتها بعدش میپرسید: «آن بندۀ خدا چی شد؟»
▫️ روز آخری هم که دیدمش، گفت: «مریض شما حالشان بهتر شد؟»
▫️ گفتم: «بله، فعلاً مرخص شده و توی خانه است.»
▫️ گفت: «مراقب باشید بیماریاش برنگردد؛ برای شفای کامل صدقه بدهید؛ به افراد زیادی صدقه بدهید، حتی اگر مقدارش کم باشد...»
📚 به شیوه باران، ص۶٧
✳️ @bahjat_alabd
★᭄°ْ❁~🌱📖🌱~❁°᭄ْ★
2⃣ مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزی ذیل مراقبات ماه رجب مینویسد: "از دیگر مراقبتها در این ماه این است که سالک معنی ماه حرام را بداند، تا مواظب تمام کارها و حالتها و حتی اموری که وارد قلبش میشود باشد."
✳️ مرحوم سید بن طاووس میفرماید: ماه حرام از رسوم بر جای مانده از دوران قبل از اسلام است آن هنگام که اعراب جاهلی به بهانههای واهی به جنگ و غارت یکدیگر میپرداختند، با هم پیمان بستند که در چهار ماه سال جنگ و خونریزی را کنار بگذارند و به زندگی شخصی امور قبیله خودزن و فرزندانشان سر و سامان دهند و مدتی را در آرامش بگذرانند.
✴️ ایشان میفرماید: عرب جاهلی حرمت ماه رجب را حفظ میکرد، پس مومن نیز باید حرمت این ماه را نگه دارد و در این ماه با پروردگار به مخاصمه برنخیزد!
جنگ با پروردگار یعنی شکستن عهد بندگی
✳️ @bahjat_alabd