9.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
یک بیان نورانی از حضرت امیر مؤمنان سلام الله علیه است که فرمود: «إِذَا أَمْلَقْتُمْ فَتَاجِرُوا اللَّهَ بِالصَّدَقَة»؛[۱]، فرمود: اگر شما یک وقت گرفتار شدید، دَینی دارید و مشکل مالی دارید، صدقه بدهید که این ده برابر میآید! ما اینها را باور نکردیم که کار به دست دیگری است. فرمود هر وقت کمبودی دارید و وضع شما قدری ضعیف شد، فوراً صدقه بدهید...
[۱]حکمت ۲۵۸ نهج البلاغه
درس تفسیر ۹۴/٨/١۶
آیت الله العظمی #جوادی_آملی
✳️ @bahjat_alabd
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔸 حضرت غائب علیهالسلام دارای بالاترین علوم است، و اسم اعظم بیش از همه در نزد خود آن حضرت است. با این همه، به هرکس که در خواب یا بیداری به حضورش مشرف شده، فرموده است: برای من دعا کنید!
📚 کتاب حضرت حجت عجلاللهتعالیفرجهالشریف، ص۶٨
مجموعه بیانات آیتالله بهجت قدسسره پیرامون حضرت ولی عصر عجلاللهتعالیفرجهالشریف
✳️ @bahjat_alabd
🔻 گزیدهای از کتاب نردبان سعادت، تلخیص و تحریر کتاب معراجالسعادة علامه ملا احمد نراقی
🔸درنگ و آرامش از صفات پسندیدهای است که ناشی از اعتدال در قوه غضبيه است و آن، این است که تا چیزی به ذهنش خطور کرد در پی آن به راه نیفتد، بلکه آن را خوب برانداز کند و خوبیها و بدیهای آن را با هم بسنجد و تصمیمی پخته و حساب شده بگیرد. ضد این صفت،« شتابزدگی» و شتابکاری است که از ویژگیهای ناپسند است.
📚 نردبان سعادت، ص ١٧٨
(تلخیص و تحریر کتاب معراجالسعادة)
✳️ @bahjat_alabd
📌مراتب مقامات اهل سلوک
1️⃣ مقام اول، « علم» است. ولی باید مواظب باشیم تا این علم، حجاب اکبر نشود. این همه دروس نظری و مرسوم را باید مراقبت لحظهای کنید تا دچار عجب و خودبینی نشوید.
2️⃣ در مقام دوم آنچه را عقل با قوّت برهان و سلوک علمی ادراک کرده با قلم عقل به صفحۀ قلب بنگارد و باید حقیقت ذلت در عبودیّت و عزّ ربوبیّت را به قلب برساند.
3️⃣ مقام سوّم، مقام « اطمینان و طمأنینۀ_نفس» است که در حقیقتْ مرتبۀ کاملۀ ایمان است. خداوند به ابراهیم فرمود: اَوَلَم تُؤمِنْ؟ و ابراهیم بیان کرد: بله ایمان دارم ولی میخواهم مطمئن شوم.
4️⃣مقام چهارم، مقام شهود است که باید نور الهی و تجلّی الهی را مشاهده کنید و تجلّیات اسمی و صفاتی را باید ببیند. باید مراقب باشید تا دچار مکر نشوید و هر یک از این مقامات را استدراجی است خاصّ به خود که سالک را در آن هلاکت عظیم است.
🔰آنچه مهم است و حوزه را نجات میدهد عرفان عملی است نه عرفان نظری یا درسها و قیل و قالهای رسمی و حرفهای اخلاق!
ذکر قلبی لازم است تا سلوک حقیقی صورت بگیرد و نماز قلبی نیز از مصادیق ذکر قلبی است.
📗گزیدهای از بیانات آیتالله کمیلی خراسانی در پنجمین جلسه درس اخلاق خود در مسجد سلماسی قم ۱۴۰۰/۰۹/۲۸
✳️ @bahjat_alabd
امام صادق (علیه السلام):
🔹 إنَّ اَلدُّنْيَا يُعْطِيهَا اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مَنْ أَحَبَّ وَ مَنْ أَبْغَضَ وَ إِنَّ اَلْإِيمَانَ لاَ يُعْطِيهِ إِلاَّ مَنْ أَحَبَّهُ.
🔸 خداى عزّ و جلّ دنيا را به دوست و دشمن خود مىدهد ولى ايمان را جز به كسانىكه دوستشان دارد ندهد.
📚 عوالم العلوم (باب العشرون)
جلد ۲۰ صفحه ۷۲۵
✳️ @bahjat_alabd
پرسش و پاسخ از آیتالله بهجت قدسسره
❓ سوال: بهترین نوع ریاضت چیست؟
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔸صوم (روزه) از ریاضات مشروعه است. ماهی سه روز خیلی مؤکد است. اول و وسط و آخر [ماههای قمری].
🔹همچنین کثرت صلات (زیاد نماز خواندن)، به اندازهای که پای حضرت رسول صلیاللهعلیهوآلهوسلم [در اثر ایستادن طولانی در نماز] متورم شد.
🔸معلوم است، ریاضات شرعیه، عمل به واجبات و ترک محرمات است.
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«در زيارت جامعه کبير يکی از اوصافی که وجود مبارک #امام_هادی(سلام الله عليه) برای ائمه و اهل بيت (علیهم السلام) ذکر میکند، همان وصفی است که خدا در قرآن در سوره «انبياء» برای ملائکه ذکر کرده است. در سوره «انبياء» خداوند برای ملائکه چه چيزی ذکر کرده است؟ فرمود اين ملائکه کسانی هستند که: ﴿لا يَسْبِقُونَهُ بِالْقَوْلِ وَ هُمْ بِأَمْرِهِ يَعْمَلُونَ﴾، عمل میکنند. وجود مبارک امام هادی (سلام الله علیه) در زيارت جامعه کبير وصف ائمه(عليهم السلام) را همين قرار میدهند که اهل بيت (علیهم السلام) کسانی هستند که «لا يَسْبِقُونَهُ بِالْقَوْلِ وَ هُمْ بِأَمْرِهِ يَعْمَلُونَ».نه بدون اجازه خدا سخن میگویند، نه بعد از دستور خدا عقب افتادهاند، نه جلو میزنند ، نه دنبال هستند، «لا يَسْبِقُونَهُ بِالْقَوْلِ»، اين در زيارت جامعه کبير در وصف ائمه آمده؛ همان طوری که در سوره «انبيا» در وصف ملائکه آمده است.»
درس اخلاق ٩٧/٩/٢٩
آیت الله العظمی #جوادی_آملی
✳️ @bahjat_alabd
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام.کسیکه مرتکب گناهی شده باشه توبه کند.کفایت میکند؟ ایشون بواسطه این عمل همه جا آبرویش رفته.چجوی میتواند به رفتار مردم بی اعتنا باشد و توجهی نکند در این مورد
✍️سلام چون نافرمانی خدا را کرده، باید از خدا شرم و حیا کند. به هر حال اگر میتواند به مکان دیگری سفر کند اگر هم نمی تواند توبه کند تا خداوند دری برایش بگشاید.