10.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💎روایتی قابل تأمل از حضرت سیدالشهدا (علیه السلام)
🔻امام حسین علیهالسلام:
إنَّ النّاسَ عَبيدُ الدُّنيا، وَ الدّينُ لَعقٌ عَلى ألسِنَتِهِم يَحوطونَهُ ما دَرَّت مَعايِشُهُم، فَإِذا مُحِّصوا بِالبَلاءِ قَلَّ الدَّيّانونَ
❇️ مردم، بنده دنيايند و به ظاهر، دم از دين مىزنند و تا زمانى كه زندگیشان تأمين شود، از آن دفاع میكنند؛ امّا چون در بوته آزمايش قرار گيرند، ديندارانْ اندکاند.
📚 تحف العقول، ص۲۴۵
#محتوا_تربیتی
سید بحرالعلوم
#نشر_با_شما
🔺أمیرالمؤمنین (علیه السلام)- مَنْ أَحَبَ أَنْ یَخْرُجَ مِنَ الدُّنْیَا وَ قَدْ تَخَلَّصَ مِنَ الذُّنُوبِ کَمَا یَتَخَلَّصُ الذَّهَبُ الَّذِی لَا کَدَرَ فِیهِ وَ لَا یَطْلُبُهُ أَحَدٌ بِمَظْلِمَهًٍْ فَلْیَقُلْ فِی دُبُرِ الصَّلَوَاتِ الْخَمْسِ نِسْبَهًَْ الرَّبِّ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی اثْنَتَیْ عَشْرَهًَْ مَرَّهًْ.
🔶مولا امیرالمومنین(علیه السلام) فرمودند:
هرکس بخواهد در دنیا از گناهان پاک و مانند زرِ ناب از دنیا بیرون رود و هیچکس از او مظلمهای نخواهد، پس از هر نماز واجب دوازده بار سوره قُلْ هُوَ اللهُ أَحَدٌ بخواند.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۸، ص۴۶۲ من لا یحضره الفقیه، ج۱، ص۳۲۴/ نورالثقلین
May 11
موضوع احترام به #والدین، فراتر از یک توصیه اخلاقی ساده است و ریشه در ابعاد گوناگون فلسفی، دینی، روانشناختی و اجتماعی دارد.
🔅 دیدگاه فلسفی:
☝️حق شناسی و قدردانی: از دیدگاه فلسفی، والدین به عنوان منشا وجود ما، حق بزرگی بر گردن ما دارند. آنها نه تنها ما را به دنیا آوردهاند، بلکه سالها برای رشد و تربیت ما تلاش کردهاند. قدردانی از این زحمات و حقوق، یک وظیفه اخلاقی اساسی است.
☝️پیوند عاطفی و انسانی: احترام به والدین، تجلی پیوند عمیق عاطفی و انسانی بین نسلهاست. این پیوند، ضامن بقای ارزشها و انتقال آنها از نسلی به نسل دیگر است. قطع این پیوند، به معنای گسستن از ریشههای انسانی و تاریخی خود است.
☝️حفظ نظم اجتماعی:خانواده، واحد بنیادین جامعه است. احترام به والدین، به تحکیم پایههای خانواده کمک میکند و در نتیجه، به حفظ نظم و ثبات اجتماعی منجر میشود.
🔅دیدگاه دینی:
☝️دستورات الهی: در بسیاری از ادیان الهی، احترام به والدین به عنوان یکی از مهمترین دستورات خداوند ذکر شده است. این دستورات، نه تنها یک تکلیف شرعی، بلکه یک راه برای رسیدن به قرب الهی و سعادت دنیوی و اخروی معرفی شدهاند.
☝️شفقت و مهربانی: ادیان الهی، ما را به مهربانی و شفقت با والدین، به ویژه در دوران کهولت و ناتوانی آنها، سفارش میکنند. این شفقت، جلوهای از رحمت الهی در وجود انسان است.
☝️الگوهای رفتاری: بسیاری از پیامبران و اولیای الهی، الگوهای رفتاری بسیار زیبایی در زمینه احترام به والدین از خود نشان دادهاند. پیروی از این الگوها، راهنمای عملی برای رفتار صحیح با والدین است.
🔅 دیدگاه روانشناختی:
☝️امنیت روانی: احترام به والدین، به ایجاد یک محیط خانوادگی امن و آرام کمک میکند. این امنیت، برای رشد سالم شخصیت و روان فرزندان ضروری است.
☝️احساس تعلق: احترام به والدین، به تقویت احساس تعلق فرزندان به خانواده کمک میکند. این احساس تعلق، در ایجاد هویت فردی و اجتماعی آنها نقش مهمی دارد.
☝️یادگیری رفتارهای مثبت: فرزندان، با مشاهده رفتار محترمانه والدین با یکدیگر و با دیگران، رفتارهای مثبت را یاد میگیرند و آنها را در زندگی خود به کار میبرند.
🔅دیدگاه اجتماعی:
☝️انتقال فرهنگ و ارزشها:احترام به والدین، به انتقال فرهنگ و ارزشهای اجتماعی از نسلی به نسل دیگر کمک میکند. این انتقال، ضامن بقای هویت فرهنگی جامعه است.
☝️حمایت اجتماعی: احترام به والدین، نوعی حمایت اجتماعی از سالمندان و افراد آسیبپذیر است. این حمایت، باعث میشود که این افراد، احساس امنیت و آرامش بیشتری داشته باشند.
☝️تقویت روابط خانوادگی: احترام به والدین، به تقویت روابط خانوادگی و ایجاد یک جامعه سالم و پویا کمک میکند.
😇🥺🥺چگونه احترام به والدین را به طور عالمانه رعایت کنیم؟
☝️شناخت حقوق والدین: آگاهی از حقوق والدین، اولین گام برای ادای حق آنهاست. باید بدانیم که والدین، چه حقوقی بر گردن ما دارند و چگونه میتوانیم آنها را ادا کنیم.
☝️مهربانی و محبت: رفتار مهربانانه و محبتآمیز، یکی از مهمترین جلوههای احترام به والدین است. این مهربانی، باید در کلام، رفتار و حتی تفکر ما نسبت به آنها نمایان شود.
☝️اطاعت در امور مشروع: اطاعت از والدین در اموری که شرعی و منطقی هستند، یکی از مصادیق احترام به آنهاست. البته این اطاعت نباید به معنای چشمپوشی از عقل و منطق باشد.
☝️دعا برای والدین:دعا برای سلامتی، سعادت و آمرزش والدین، یکی از بهترین راههای ادای احترام به آنهاست.
☝️توجه به نیازهای والدین:توجه به نیازهای جسمی و روحی والدین، به ویژه در دوران کهولت و ناتوانی آنها، یکی از مهمترین وظایف فرزندان است.
😇در نهایت:
احترام به والدین، نه تنها یک وظیفه اخلاقی، بلکه یک فرصت گرانبها برای رشد معنوی و کمال انسانی است. با رعایت عالمانه این اصل، میتوانیم هم رضایت خداوند را جلب کنیم و هم زندگی خود و والدینمان را پر از آرامش و سعادت کنیم.
#سید_بحرالعلوم
#نشر_با_شما
10.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💎 لذتی که خواری میآورد
🔻مولا أمیرالمؤمنین علی عليهالسلام فرمودند:
مَن تَلَذَّذَ بِمَعاصي اللّه أورَثَهُ اللّه ذُلاًّ
❇️ هر كه از معصيتهاى خدا لذّت بَرَد، خداوند او را خوار گرداند.
📚 غررالحكم، ح ۸۸۲۳
#محتوا_تربیتی
سید بحرالعلوم
#نشر_با_شما
آیت الله شب زنده دار در درس خارج خود، به دیدار اخیر خود با رهبر معظم انقلاب اشاره و گفتند:
🔹شب پنجشنبه در جلسه ای که خدمت رهبر معظم انقلاب بودیم، ایشان بسیار با آرامش قلب در قبال برخی از دوستان که در جریانات اخیر دغدغه خاطر داشتند و ناراحت بودند، مواجه شدند.
🔹 رهبر انقلاب با قلبی مطمئن فرمودند: «هیچ مسأله ای نیست ، از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون از این فراز و نشیب ها فراوان داشته ایم، امروز جنگ اسلام و کفر است، کفر می خواهد مسلط شود و جلوی پیشروی اسلام و ارزش ها و آرمان های الهی را بگیرد، دشمنان ناراحت هستند و این کارها را انجام می دهند و افرادی هم در داخل دارند، اما هیچگونه دغدغه خاطری نباید داشته باشیم.». «اگر به وظیفه الهی خود عمل کنیم خداوند یاری خواهد کرد»
🔹همانگونه که توکل به خداوند متعال و ایمان به نصرت الهی در قلب امام راحل وجود داشت در قلب رهبر معظم انقلاب هم وجود دارد. تا وقتی که چنین رهبری وجود دارد که دل به خدا بسته و با توکل الهی کار می کند و قصد و نیت ایشان خالص بوده و با خداوند و اولیای الهی پیوند دارد مسائلی که پیش می آید از بین خواهد رفت که البته برای عده ای هم امتحان خواهد بود.
🔹 رهبر معظم انقلاب فرمودند: «هرکس از دستش کاری برای نصرت اسلام و نظام بر می آید حرام است که سکوت کند و کاری نکند».
هدایت شده از سید بحرالعلوم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صلی الله علیک یا ابا عبدالله
#مال_اندوزان
🌹 قال امام علی علیه السلام: «هَلَكَ خُزّانُ الأموالِ و هُم أحياءٌ ، و العُلَماءُ باقونَ ما بَقِيَ الدَّهرُ ، أعيانُهُم مَفقودَةٌ ، و أمثالُهُم فِي القُلوبِ مَوجودَةٌ »
🌷امام علی علیه اسلام فرمودند:«مال اندوزان، با آن كه زنده اند، مُرده اند و اهل علم، تا دنيا هست زنده اند. پيكرهايشان از ميان مى رود، امّا يادشان در دلها هست. »
📚نهج البلاغه
✅مولا امیرالمؤمنین عليه السلام فرمودند:
مَن عَرَفَ خِداعَ الدُّنيا لَم يَغتَرَّ مِنها بِمُحالات الأَحلامِ
🤔😇كسى كه فريبكارى دنيا را بشناسد، فريب رؤياهاى پوچ آن را نمى خورد.
📚غررالحكم حدیث893
#محتوا_تربیتی
سیدبحرالعلوم
#نشر_با_شما