✍️امیرالمؤمنین عليه السلام:
🔹من رَكِبَ مَركَبَ الصَّبرِ اهتَدى إلى مِضمارِ النَّصرِ
💠هركه بر مركب شكيبايى نشيند، به خطّ پايان پيروزى رسد .
📚ميزان الحكمه جلد6 صفحه 151
🗞 #حدیث_روز
🆔 @balagh_ir
پایگاه اطلاع رسانی بلاغ - دارویی بنام صبر.mp3
2.92M
♨️دارویی به نام صبر
🎤حجت الاسلام #عالی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
🔹 #یادداشت_تبلیغی
💯علت برپایی قیامت
✍️یکی از مسائل مهم در قرآن و روایت، بحث قیامت است که در آن، نیکان پاداش اعمال نیک خویش و بدان جزای رفتار زشت خود را خواهند دید. دنیا، محدود و زودگذر است و ظرفیت آن را ندارد تا انعکاسدهنده جزای کامل اعمال آدمیان باشد.
👈ازاینرو، قیامت، بهترین سرایی است که بر اساس حکمت و عدالت خداوند متعال، انسانها ارزیابی شده، به تناسب عملکرد خویش، نتیجه عقاید و کردار دنیوی خویشتن را میبینند و در این خصوص، ذرهای به آنها ظلم نمیشود
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/14843
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔎📖🔍 🔎📖🔍
✅پرسش:
🔰آیا می شود سرنوشت را با کارهای خوب، تغییر داد؟
✍️پاسخ:
✅استاد مطهرى مى گويد: «اگر مقصود از سرنوشت و قضا و قدر الهي،انكار اسباب و مسببات و از آن جمله قوه و نيرو و اراده و اختيار بشر است، چنين قضا و قدر و سرنوشتى وجود ندارد و نمى تواند وجود داشته باشد». (1)
🌿بايد دانست در عين حال كه دست تقدير الهي در زندگي انسان است و قضا و قدر الهي مردود نيست، نقش انسان در تعيين سرنوشت زندگي پذيرفتني است. در حقيقت نقش انسان نه تنها مغاير با سرنوشت نيست، بلكه جزئي از همان سرنوشت است. در سرنوشت و تقدير انسان - چه مومن باشد و چه كافر- چنين است كه او سرنوشت خود را تعيين نمايد. در واقع اختيار داشتن انسان جزئي از تقديرات الهي است.
💥بشر هميشه خود را در سر چهار راه هايي ميبيند. هيچ گونه اجباري كه فقط يكي از آنها را انتخاب كند ندارد و ساير راهها بر او بسته نيست. انتخاب يكي از آنها به نظر و فكر و اراده او مربوط است؛ يعني طرز فكر و انتخاب او است كه يك راه خاص را معيّن ميكند. (2)
☘️ اين كه از يك طرف مسئله تقدير الهي مطرح است و از طرف ديگر اختيار انسان، به اين معنا است كه خداوند مقرّر كرده كه انسان با اختيار و اراده خود، يكي از راهها را انتخاب كند و آن راهي كه انسان با ارادة خود انتخاب كرده، همان است كه مقدّر است. خداوند به قضا و قدر مقرّر كرده كه انسان با اختيار خود، آن راهي كه خداوند از ازل ميداند، انتخاب كند. پس تقدير خداوندي اين است كه بشر افعال خود را از روي اختيار انجام دهد، نه اين كه تقدير او را به انجام يك طرف مجبور سازد.
🔷اميرالمؤمنين (ع) از كنار ديوار شكسته و كجى برخاست. پرسيدند: از قضاى الهى فرار مى كني؟ فرمود: از قضاى الهى به قدر او پناه مى برم. (3) «يعنى درست است كه تا قانون عليت كه منتهى به فرمان خداست، نباشد، ديوار شكسته سقوط نخواهد كرد، اما همان خداوند به من عقلى داده كه آن خود يك حلقه از سلسله قانون عليت است و يك عامل بازدارنده در برابر اين گونه حوادث.
🔸 البته ديوار عقل و شعور ندارد و بدون اعلام قبلى سقوط مى كند. اما من مى توانم به قدر الهى پناه ببرم؛ يعنى با عقل خود چنان محل نشستن را اندازه گيرى كنم كه اگر ديوار سقوط كند روى من نيفتد».(4)
🔹در قرآن آيات زيادى وجود دارد كه به صراحت اختيار انسان و نقش اراده او را بيان داشته است؛ مانند آيه: « لَيْسَ لِلْإِنْسانِ إِلاَّ ما سَعى؛ براى انسان چيزى جز حاصل سعى او نيست». (5) و : « ِ إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ؛ (6) خداوند سرنوشت هيچ قومى را تغيير نمى دهد. مگر خودشان آن را تغيير دهند». از آنچه ذكر شد امكان تغيير قضا و قدر درموارد خاص به خوبي روشن شد. اما تغيير قضا و قدر يا تبديل سرنوشت در روايات متعدد هم بيان شده است كه يكي از مهمترين ابعاد و عوامل اين تغيير مقوله دعا است.
📚پينوشتها :
1. شهيد مطهري، مجموعةآثار، انتشارات صدرا، تهران، 1374ش، ج1، ص 384.
2. همان، ص 385 .
3. شيخ صدوق، التوحيد، انتشارات جامعه مدرسين قم، 1398 ه ق ، ص 369.
4. ناصر مكارم شيرازي، پيدايش مذاهب، ص 31.
5. نجم (53) آية 39.
6. رعد (13) آية 11.
📎 #اعتقادی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰
میلادی: Monday - 17 May 2021
قمری: الإثنين، 5 شوال 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
✍️امیرالمؤمنین عليه السلام:
🔹جِماعُ الشَّرِّ اللَّجاجُ و كَثرَةُ المُماراةِ
💢كانون بدى ها، لجاجت و مجادله زياد است
📚 غررالحكم حدیث 4795
🗞 #حدیث_روز
🆔 @balagh_ir
🔹☀️🔹☀️🔹
✅پرسش:
🔰منظور از مقام محمود چیست؟ آیا تمام امامان و پیامبران دارای مقام محمود هستند؟
✍️پاسخ:
✅روایات اسلامى، مقام محمود را به عنوان مقام شفاعت کبرى تفسیر کرده اند؛ زیرا پیامبر(صلى الله علیه وآله) بزرگترین شفیعان در عالم دیگر است و آنها که شایسته شفاعت باشند، مشمول این شفاعت بزرگ خواهند شد.
🔻این تفسیر در روایات متعددى نیز وارد شده است:
👈در تفسیر «عیاشى» امام صادق(علیه السلام) در تفسیر جمله «عَسى أَنْ یَبْعَثَکَ رَبُّکَ مَقاماً مَحْمُوداً» می فرماید: «هِىَ الْشَّفاعَةُ».(1)
✍️بعضى از مفسران کوشش کرده اند: از مفهوم خود آیه، این حقیقت را دریابند. آنها معتقدند:
جمله «عَسى أَنْ یَبْعَثَکَ» دلیل بر این است: این مقامى که خدا در آینده به تو خواهد داد، مقامى است که ستایش همگان را برمى انگیزد، زیرا سودش به همگان مى رسد، (چرا که محمود در جمله بالا مطلق است و هیچ گونه قید و شرطى ندارد).
💥از این گذشته، حمد و ستایش در برابر یک عمل اختیارى است، و چیزى که واجد همه این صفات باشد، چیزى جز شفاعت عامه پیامبر(صلى الله علیه وآله) نیست.
این احتمال نیز وجود دارد که: «مقام محمود» همان نهایت قرب به پروردگار است که یکى از آثارش، شفاعت کبرى مى باشد.
🔹گر چه مخاطب در این آیه، ظاهراً پیامبر(صلى الله علیه وآله) است، ولى از یک نظر، مى توان حکم آن را تعمیم داده و گفت: همه افراد با ایمان که برنامه الهى روحانى را انجام مى دهند، سهمى از مقام محمود خواهند داشت، و به میزان ایمان و عمل خود، به بارگاه قرب پروردگار راه خواهند یافت، و به همان نسبت مى توانند شفیع و دستگیر واماندگان در راه شوند.
🔷زیرا مى دانیم: هر مؤمنى در شعاع ایمان خود، از مقام شفاعت برخوردار خواهد بود، ولى مصداق اَتَمّ و اکمل این آیه، شخص پیامبر(صلى الله علیه وآله) است.(2)
📚پی نوشت ها:
1. تفسیر عیاشی، محمود بن مسعود عیاشی، تهران، مکتبه العلمیه الاسلامیه،ج2،ص 314.
2.گرد آوري از کتاب: تفسیر نمونه، آيت الله العظمي مکارم شيرازي، تهران، دار الکتب الإسلامیه، چاپ بیست و ششم، ج 12، ص 258.
📎 #اخلاقی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
هدایت شده از سرگروههای تبلیغی
شبهات انتخاباتی همراه با پاسخ.pdf
1.04M
🇮🇷🌸
🍀
✅ نسخهpdf
❌ پاسخ به سوالات و شبهات پرتکرار مردم در خصوص #انتخابات
#روشنگری
#انتخابات
🆔@Sargorohha
🍀
🇮🇷🌸
🗳 #پرسش_پاسخ_انتخابانی(5)
💢چرا باید در انتخابات شرکت کنیم؟
👈شرکت در #انتخابات یک «وظیفه اجتماعی »نیست، چون قرار نیست کسی به خاطر رای ندادن، ما را تنبیه یا جریمه کند.
✍️رای دادن یک«حق» است که در صورت تمایل میتوانیم از آن استفاده کنیم.حقی که برای داشتن آن زحمت بسیاری کشیده شده است. امروز زنان و مردان، مستقل از زبان و رنگ و قومیت، حق دارند که رای خود را در صندوق بیندازند. از این حق استفاده کنیم.از دلایلی که باید در انتخابات شرکت کنیم می توان به تمام تلاش دشمن این است که مردم را از #انتخابات ناامید کنند ،مشارکت حداکثری مردم در انتخابات نظام را واکسینه میکند ،اولین سود حضور حداکثری در انتخابات به خود مردم برمیگردد،حضور گسترده مردم در انتخابات، اقتدار نظام را افزایش میدهد،حضور حداکثری در انتخابات بیعت مجدد با جمهوری اسلامی است
💢رای دادن هر فرد چه تاثیری دارد؟
✍️برخی از مردم فکر میکنند که شرکت نکردن در انتخابات، یعنی رای دادن به هیچ کدام از گزینه های موجود. آنها فکر میکنند که رای ندادن به معنای اعتراض به فهرست نامزدهای انتخاباتی است و دوست دارند صدای اعتراضشان شنیده شود.
👈بررسی های تاریخی نشان میدهد که صدای معترضان خاموش شنیده نمیشود. حتی یک مثال، از یک کشور، در یک دوره وجود ندارد که رای ندادن، بر یک چیز تاثیری مثبت گذاشته باشد.
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: سه شنبه - ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰
میلادی: Tuesday - 18 May 2021
قمری: الثلاثاء، 6 شوال 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸رئيس مكتب شيعه حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
✍️امیرالمؤمنین عليه السلام:
↩️مهربانى با مردم را پوشش دل خويش قرار ده، و با همه دوست و مهربان باش. مبادا هرگز، چونان حيوان شكارى باشى كه خوردن آنان را غنيمت دانى، زيرا مردم دو دسته اند، دسته اى برادر دينى تو، و دسته ديگر همانند تو در آفرينش مى باشند.
🔹اگر گناهى از آنان سر مى زند يا علّت هايى بر آنان عارض مى شود، يا خواسته و ناخواسته، اشتباهى مرتكب مى گردند، آنان را ببخشاى و بر آنان آسان گير، آن گونه كه دوست دارى خدا تو را ببخشايد و بر تو آسان گيرد.
↩️همانا تو از آنان برتر، و امام تو از تو برتر، و خدا بر آن كس كه تو را فرماندارى مصر داد والاتر است، كه انجام امور مردم مصر را به تو واگذارده، و آنان را وسيله آزمودن تو قرار داده است
📚قسمتی از نامه 53 نهج البلاغه خطاب به مالک اشتر
🆔 @balagh_ir
💠معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی تاکید کرد:
✍️دعوت به حضور حداکثری مردم در #انتخابات، وظیفه شرعی و ملی است
🔹 برای ایجاد فضای شور و نشاط و حضور حداکثری مردم در پای صندق های رای، مجموعه دفتر تبلیغات با داشتن گروه های تبلیغی و مبلغان متخصص و با سابقه و همچنین مبلغان فعال در عرصه فضای مجازی از ظرفیت بی نظیری برخوردار است.
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/14869
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔹 #یادداشت_تبلیغی
💯راههای عزت و اقتدار نظام اسلامی
✍️نظام اسلامی، مانند هر نظام دیگر، دارای اهدافی است که همواره مورد نظر تأسیسکنندگان آن، اعم از رهبران و مردم، میباشد. از آنجا که اهداف یک نظام دینی، رنگ و بوی الهی دارد، پیوسته با عزت و اقتدار نیز عجین شده است.
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/14867
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🗳 #پرسش_پاسخ_انتخابانی(6)
💢چه کسانی می توانند رای دهند؟
✍️انتخاب کنندگان و کاندیداها بر اساس قانون #انتخابات آزاد می باید بدون توجه به نژاد، جنسیت، عقیده مذهبی، ثروت، یا موقعیت اجتماعی می تواند انتخاب کنند یا انتخاب بشوند.
💠هم چنین محدودیت هایی بر اساس قانون انتخابات درباره سن، سلامتی روان و مجرمان وجود دارد.
💢هر برگه رای چه اهمیتی دارد؟
✍️ممکن نیست که تمام نامزدهای #انتخابات مثل هم باشند و پیروزی هرکدام از آنها بر زندگی ما اثر نگذارد.
💠شرکت در انتخابات، یک فرایند آماری است و تصمیم فردی نیست، بلکه واکنشی است جمعی، که برآیند آن تاثیر مهمی خواهد داشت.
👈به زبان ساده تر«یک رای مهم است، چون من تنها کسی نیستم که می گوید یک رای مهم نیست.
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: چهارشنبه - ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰
میلادی: Wednesday - 19 May 2021
قمری: الأربعاء، 7 شوال 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸امام موسي بن جعفر حضرت كاظم عليه السّلام
🔸السلطان ابالحسن حضرت علي بن موسي الرضا عليهما السّلام
🔸جواد الائمه حضرت محمد بن علي التقي عليهما السّلام
🔸امام هادي حضرت علي بن محمد النقي عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
✍️امیرالمؤمنین عليه السلام:
🔹ما أعمَى النَّفسَ الطّامِعَةَ عَنِ العُقبَى الفاجِعَةِ
💠چه كور است نَفْس طمع وَرز از ديدن فرجام دردآور!
📚غررالحكم حدیث 9643
🗞 #حدیث_روز
🆔 @balagh_ir
پایگاه اطلاع رسانی بلاغ - برای خودت نماز وحشت بخون.mp3
1.51M
♨️برای خودت نماز وحشت بخون!!
🎤حجت الاسلام #رفیعی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
🗳 #پرسش_پاسخ_انتخابانی(7)
💢حضور مردم در انتخابات چه تاثیری می تواند در حل مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور ایفا کند؟
✍️مرکز ثقل در انتخابات، ارتقای کارآمدی و اداره بهینه کشور است. بنابراین، میان #انتخابات و حل مشکلات، بویژه در حوزه مسائل روزمره، اقتصاد و معیشت، نسبتی مستقیم وجود دارد؛ بدین معنا که به میزانی که انتخابات منتج به روی کارآمدن افراد و نخبگان شایسته تر، کارآمدتر، پویاتر، پرتحرک تر و چالاک تر شود، افق موجود برای حل مشکلات، روشن تر و امیدبخش تر خواهد بود.
👈این ارتباط، بویژه براین اساس که ناکارآمدی ها و ضعف های موجود مربوط به مدیران ناکارآمد و فاقد تحرک است، اهمیت فراوان دارد.
💢اگر رای ندهیم، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
✍️تاثیر نرفتن پای صندوق (اگر تاثیری داشته باشد) گذرا است. بعد از یک ماه دیگر کسی از تعداد رای های رئیس جمهور منتخب حرف نمیزند.
👈اما تاثیر آراء اخذ شده بیش از چهار سال دوام دارد. بر اساس نظر پرفسور منکیو (استاد دانشگاه هاروارد) شرکت در #انتخابات، انتخابی عاقلانه تر است. چرا که اثرش دوام بیشتری دارد
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: پنجشنبه - ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰
میلادی: Thursday - 20 May 2021
قمری: الخميس، 8 شوال 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علي العسكري عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- لا اِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
دلم شورِ دمادم دارد اینجا
هوای گریه نَم نَم دارد اینجا
دلِ من روشن از نورِ حضور است
صفای سعی و زمزم دارد اینجا
به یادِ گل رخان با سینه ی درد
هزاران غصه و غم دارد اینجا
نمی پرسد کسی از حالِ زارش
نه همراهی نه محرم دارد اینجا
ندارد هم زبانی، هم نشینی
بسی اندوه و ماتم دارد اینجا
نشسته خسته و غمگین کناری
که یاری مهربان کم دارد اینجا
#هشتم_شوال🥀🍂
#سالروز_تخریب_قبور_ائمه💔
#تسلیت_باد🏴
🆔 @balagh_ir
پایگاه اطلاع رسانی بلاغ - صحبت های مقام معظم رهبری در مورد تخریب قبور ائمه بقیع.mp3
1.46M
🏴 #سالروز_تخریب_قبور_ائمه
♨️تخریب قبور ائمه بقیع
👌#سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤مقام معظم رهبری
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید
▪️همه ماجرای تخریب قبور ائمه به دست فرزندان شیطان
#هشتم_شوال🥀
#سالروز_تخریب_قبور_ائمه🏴
#تسلیت_باد🥀
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔎📖🔍 🔎📖🔍
💢پرسش:
🔰آیا تجربه های نزدیک به مرگ را صحیح میدانید؟ بسیاری از کسانی که این تجربه را داشتند، خوشی را احساس میکردند و کمتر کسی از تجربه دردناک خبر میدهد با این که بسیاری از آنها مسلمان نبودند.
🗞 #بخش_اول
✍️ پاسخ:
💠مقدمه:
✅تجربه نزدیک مرگ(۱) به معنای تجربه کردن حوادث و یا بیماریهای خطرناکی است که فرد را به حالت مرگ بسیار نزدیک میکند. این تجربه ممکن است شامل تجربه مثبت و آرامبخش یا تجربه منفی و اضطرابآور و یا بدون هیچ حسی باشد.
🍀در تجربه مثبت، احساساتی مثل احساس خروج از بدن، احساس شناور بودن، سکوت کامل، احساس امنیت و گرما، دیدن تونل نورانی، دیدن بستگان فوتشده و غیره باشد و در تجربه منفی، ممکن است شامل احساس درد و اضطراب باشد. توضیحات در مورد این تجربه «NDE» ازنظر علمی و مذهبی بسیار متفاوت است.(۲) در ادامه پاسخ سؤال شمارا در این خصوص در قالب چند نکته تقدیم میکنیم:
📌نکته اول: مشکل راستی آزمایی مشاهدات
اولین نکتهای که در این میان باید بدان توجه داشته باشید این است که مشاهدات و تجربیاتی که از مسئله مرگ بیان میشود، باید در جای خود ثابتشده و گزارشهایی که از این افراد به دست میآید مورد راستی آزمایی قرار گیرد.
🔻در ادامه باید ثابت شود که آنچه ایشان مورد تجربه شخصی قرار دادهاند، واقعیتی بیرون از ذهن و ضمیر ایشان بوده و جلوهای از تخیلات و توهمات انباشته ذهنی که در آن لحظه خود را نمایش داده است، نباشد؛ که البته این اثبات، نمیتواند راحت و ساده صورت گیرد. چراکه بهشدت مبتنی بر یک تجربه شخصی و غیرقابل اشتراک است.
ادامه دارد...
📚پینوشتها:
۱. به انگلیسی: Near-death Experience (بهصورت مخفف: NDE)
۲. برگرفته از سایت ویکیپدیا مدخل «تجربه نزدیک به مرگ»
📎 #اعتقادی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔎📖🔍 🔎📖🔍
💢پرسش:
🔰آیا تجربه های نزدیک به مرگ را صحیح میدانید؟ بسیاری از کسانی که این تجربه را داشتند، خوشی را احساس میکردند و کمتر کسی از تجربه دردناک خبر میدهد با این که بسیاری از آنها مسلمان نبودند.
🗞 #بخش_دوم
✍️ پاسخ:
📌نکته دوم: حقیقت مرگ
🔹برحسب ظاهر، اولین بار در سال ۱۹۷۵، ریموند مودی در کتاب خود با نام «زندگی بعد از زندگی» که بر مبنای مصاحبههایی است که وی با افرادی انجام داده بود که بعد از مرگ دوباره به زندگی بازگشته بودند، اصطلاح تجربه نزدیک مرگ را به کاربرد.(1) ولی همین اصطلاح نباید برای انسان این سوءتفاهم را ایجاد کند که آنچه رخ داده نوعی «مرگ» است.
👈در واقع مرگ عبارت است ورود به عالم برزخ كه بازگشت از آن به نحو عادی امکانپذیر نیست. از آنجا که همه کسانی كه تجربیات نزدیك به مرگ داشتهاند به هرحال به زندگی دنیا بازگشتهاند در واقع آنها نمرده بودند و صرفا تجربه روحی نزدیک به مرگ داشتهاند؛ تجربهای نظیر آنچه در عالم خواب اتفاق میافتد هرچند عمیقتر.(2) درنتیجه حالاتی که در این گزارشات وجود دارد، قابل تطبیق با اوصاف عالم برزخ و حالات مرگ در روایات نیستند.
📌نکته سوم: نسبت آموزههای اسلامی باتجربههای نزدیک به مرگ
🔹تنوع و گوناگونی آنچه امروزه بهعنوان تجربه نزدیک به مرگ در محافل علمی و عرفی وجود داشته و عدم راستی آزمایی (به جهت نکته اول) در خصوص آن سبب میشود تا نسبتِ اینگونه تجربیات، با آنچه اسلام در خصوص زندگی پس از مرگ و عالم برزخ میگوید، کاملاً قابل توضیح و توصیف نباشد.
🍀بهعبارتدیگر، در اینجا با یک تجربه بسیط و روشن مواجه نیستیم تا بگوییم آیا صحیح است یا خیر؛ بلکه در اینجا انبوهی از تجربیات آنهم با جزئیات ریزودرشت وجود دارد که برخی از آنها کاملاً قابل تطبیق با آموزههای دین اسلام بوده و برخی از آن نیز با این آموزهها مخالف است.
✍️اما بههرحال اصول اساسی اینگونه تجربیات، نظیر حقیقت روح، واقعیت زندگی پس از مرگ و... مورد تأیید اسلام است.
ادامه دارد...
📚پی نوشت:
1. کجباف، محمدباقر و دیگران، تبیین رابطه روح و بدن با تکیهبر نظریه سیستمها و تجربههای نزدیک مرگ، فصلنامه کلام اسلامی، دوره ۲۲، شماره ۸۵، صفحه ۱۲۹-۱۴۷
2. ر.ك: طباطبایی، محمدحسین، انسان از آغاز تا انجام، انتشارات الزهراء، چاپ دوم، ۱۳۷۱، ص ۶۳.
📎 #اعتقادی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
گزارش اسفندماه.pdf
3.24M
💠 گزارش اسفند ماه سال ۹۹ مرکز تحکیم خانواده و سبک زندگی خانه سبز
✅ با همکاری سپاه علی بن ابیطالب استان قم و معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
#شب_زیارتی_سیدالشهدا
شب جمعه هوایت نکنم میمیرم😭
✋السلام علیک یا اباعبد الله الحسین
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: جمعه - ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰
میلادی: Friday - 21 May 2021
قمری: الجمعة، 9 شوال 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكري عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir