جنوب پلدختر در وضعیت قرمز بارندگی
روستای «چمگز» تخلیه شد
فرماندار پلدختر:
جنوب شهرستان پلدختر، مناطق چمگز، پاعلم و چن گرداب طبق اعلام هواشناسی در وضعیت قرمز قرار دارد که اطلاعرسانی لازم به مردم این مناطق انجام شده است.
روستای چمگز تخلیه شد، اما مردم نگران وقوع سیل در شهر پلدختر نباشند، ولی آمادگی لازم را برای خطرات احتمالی داشته باشند.
🅱https://eitaa.com/baloutestan
جدول بارندگی ۱۸ ساعت گذشته تا ساعت ۱۸.۳۵ دقیقه امروز
🅱https://eitaa.com/baloutestan
.
نیاز به تخلیه روستاها و رواج وحشت بین مردم نیست
سیستم که از شب گذشته فعالیت خود را آغاز نموده همچنان در حال فعالیت است. بارش های این موج برای امشب و بامداد قابل توجه خواهد اما در حد بحران و تخلیه روستا ها و همچنین ایجاد وحشت بین عموم مردم نیست موجی کاملا عادی که در فصل و ماه های اخیر به وفور در سطح منطقه داشته ایم.
شرایط اقلیمی و بررسی ها نشان میدهد این بارش ها قادر به رخداد طغیان کشکان و سیمره مشابه نوروز ۱۳۹۸ نخواهد بود.
🅱@baloutestan
.
وقتی نزول رحمت آسمانی تبدیل به بحران میشود|| لرستان در هراس از بارانهای بهاری
✍شاهپور لطفی
آنچه میشود بصورت خلاصه از وضعیت توسعه لرستان گفت؛ این است که: «لرستان هیچوقت از منابع خدادادی درون جغرافیای خودش به دلیل عدم وجود زیرساختهای لازم بهره نبرده است».
با توجه به پتانسیلهای موجود، یکی از مهمترین زمینههای معیشتی لرستان در حوزه کشاورزی و دامپروری است و این دو بشدت به منابع آب وابسته هستند. آبی که به هزاران دعا مثل همین باران امروز بر دشتها، کوهها و درٓههایمان میبارد اما از نگاه داشتن سهم خود عاجزیم
تا کنون مطالبات لرستان در حوزهی ایجاد زیرساختهای مناسب و کارآمد چون ساخت سدهایی با قابلیت، ناکام مانده است. اما مجموعهی مسئولان گذشته و حال این کهن دیار حتی از جذب و جلب اعتبار جهت طرحهای کوچکتر مانند بندهای آبخونداری عاجز ماندهاند. باران میبارد و ما باید از ترس سیلابش، هراسان اطلاعیههای ستاد بحران را دنبال کنیم و نزول این رحمت آسمانی را بچشم بحران بنگریم
در روزهای گذشته با انتشار خبری به نقل از معاونت آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی لرستان مبنی ناکارآمد شدن بندهای آبخیزداری و آبخوانداری لرستان از نابودی کامل بندهای مذکور در شهرستانهای کوهدشت و رومشکان خبر داد.
با توجه به حادث شدن خشکسالیهای پی درپی در لرستان و اندک بودن سالهای خوشباران، مدیریت منابع آب یک ضرورت غیر قابل انکار است. اما متأسفانه اهمال در این حوزه باعث شده است باران به شکل خیزاب و سیلاب جغرافیای لرستان را درنوردد و راهی استانهای پایین دست، بویژه خوزستان تفتان شود.
امثال #مبلغی نماینده کنونی کوهدشت و رومشکان در مجلس شورای اسلامی، بدلایلی چون: عدم دوراندیشی، عدم مشاوره و استفاده از دیدگاه کارشناسان حوزههای مختلف، ناتوانی در یک رویه شدن با مدیران استانی و شهرستانی، اشتغال به امورات خُرد و منویات افراد مجاورش، بکلی از دقت در بایدها و نبایدهای حیاتی منطقه پرت افتاده است و گویا این بندهی خدا سر آن ندارد که سر بر دارد از این خمار غفلت!
در منتهای یأس، انتظار میرود سایر نمایندگان استان، چون: محمودوند، ویسکرمی، ابراهیمی و ... در این راستا پیگیر باشند تا سیلاب واویلایشان فردای پس از باران، صرف گرفتن خسارات ناشی از سیل نشود.
انتشار هشدارهای ستاد بحران استان و همچنین خبر چند روز پیش معاونت آبخیزداری استان، در پایان این سال آبی، بیشتر از اینکه نمودار حرکتی مسئولانه باشد سندی است بر ضعف و ناکارآمدی مزمن مسئولان لرستانی در روزهای آفتابی!
براستی اگر سدهای حیاتی لرستان ساخته میشدند. اگر متولیان امر هر سال با یک دستگاه بولدوزر پس پشت بندهای آبخوانداری و آبخیزداری را لایروبی و رسوب گیری میکردند. به چنین روزی درگیر بحران نمیشدیم.
متخصصان این حوزه میدانند کم هزینهترین راه نگهداشت خیزابها در جغرافیای استان لرستان همین بندهای خاکی و بتونی آب خوانداری است. ساخت سد پیشکش، ما هم اکنون بجای اینهمه هشدار سیل و بستن گردنهها و تخلیه روستاها میبایستی با شادمانی از انباشت شدن این نعمت خدادادی در پشت سدها و بندهای استان خوشحالی میکردیم اما متأسفانه بجز عجز واکنش دیگری از خود به نمایش نمیگذاریم. تا همچنان شاهد خروج این زلال حیات بخش از جغرافیای استان به مزارع هندوانهی خوزستان باشیم
#لرستان_دیاری_بیدفاع
#خشکسالی
#بلوطستان
#سیل
#ستاد_بحران
#نزول_رحمت_آسمانی
#آبخوانداری
#سیطرهی_مژوها
#ابومشاغلها
🅱https://eitaa.com/baloutestan
.
اقدامات آبفای کوهدشت برای مقابله با خطرات سیل احتمالی
بررسی و گشت زنی مراکز و مناطق آسیب پذیر شهر کوهدشت با حضور مهندس کائیدی ،مهندس قادری سرپرست امور،رئیس اداره بهره برداری آب و رئیس اداره فاضلاب ورئیس ستاد بحران امورکوهدشت و اکیب اتفاقات فاضلاب شامل مناطق ۷ تیر،کوی پاسداران،باغچه بان و گدارپهن جهت تمهیدات لازم برای مقابله با برگشت فاضلاب
روان نمودن و رفع مسدودی منهولهای فاضلاب مناطق مذکور
اخطار جهت تخلیه منازل و مسدود نمودن سرویسهای بهداشتی با گچ و سیمان مشترکینی که انشعاب غیرمجازفاضلاب برای زیرزمینی نصب کرده بودند.
امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۲ ) هنگام بارش شدید باران درشهرکوهدشت
🅱️ @baloutestan
.
هشدار استاندار لرستان به ساکنین حریم رودخانهها: امشب بارندگیها دوچندان میشود | از محل سکونت خود فاصله بگیرید
استاندار لرستان گفت: با توجه به پیش بینی هواشناسی بارندگی ها در استان امشب دوچندان شده و ساکنین حریم رودخانه ها حداقل تا ۴۸ ساعت از محل سکونت خود فاصله بگیرند.
به گزارش بلوطستان، فرهاد زیویار عصر روز چهارشنبه بیست و سوم فروردین ماه پس از بازدید از مناطق حادثه خیز و مسیل های شهرستان پلدختر گفت: تاکید ما برای ۴۸ ساعت آینده بر دامداران و روستاییان ساکن حواشی رودخانه ها و مسیل هاست که از نزدیکی رودخانه ها فاصله بگیرند.
وی ادامه داد: با روند بارشی که با آن مواجهیم احتمال طغیان رودخانه ها و جاری شدن سیل بسیار زیاد است لذا از تمامی این عزیزان انتظار داریم از نزدیکی رودخانه ها و محل های جاری شدن سیل در سال های گذشته، فاصله بگیرند.
استاندار لرستان تصریح کرد: از مدیرکل امور عشایری خواسته ایم که تمهیدات لازم را برای دور کردن عشایر و دامداران از حواشی رودخانه اتخاذ کند.
زیویار با اشاره به پیش بینی های سازمان هواشناسی از یک هفته گذشته در خصوص بارش های سنگین طی امروز تا پایان هفته در استان، عنوان کرد: از ابتدای هفته ی جاری ستاد مدیریت بحران استان تشکیل جلسه داد و هماهنگی های لازم برای پیشگیری از خسارات سیل احتمالی بین دستگاه های اجرایی ذیربط انجام شد.
وی افزود: در این مدت اطلاع رسانی لازم از طریق صداوسیما و سایر رسانه ها برای مردم انجام شده است و انتظار داریم برای دو روز آینده نیز انجام شود.
#باران
#سیل
#لرستان
#بلوطستان
#حادثه
🅱️ @baloutestan
.
جدول بارش ۲۷ ساعت گذشته تا ساعت ۰۳.۳۰ دقیقه بامداد پنجشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۲
🅱https://eitaa.com/baloutestan
بارش ۱۶۸ میلیمتری در «پاعلم» پلدختر
بارشهای سیلآسا در پلدختر این شهرستان را وضعیت قرمز بارندگی قرار داد و ساکنان در معرض خطر سیلاب را هراسان از تکرار سیل ۹۸ کرد.
روستای چمگز در جنوب پلدختر که محل تلاقی رودخانههای سیمره و کشکان است برای جلوگیری از بروز هر گونه خطر احتمالی تخلیه شد و جمعیت هلالاحمر در این روستا کمپ اضطراری ایجاد کرد.
بارشهای پلدختر از بامداد امروز پنجشنبه شدت بیشتری گرفت، بهطوریکه بیش از ۱۶۷ میلیمتر بارندگی در منطقه پاعلم به ثبت رسیده است.
🅱https://eitaa.com/baloutestan
.
گلواژههای از مولا علی(ع) که احتمالا نشنیدهاید
«عبادت كننده بىدانش، مانند الاغ آسياب(عصاری) است. پيوسته گِرد خود مىچرخد و از جايش دور نمىشود.»۱
«چهار عامل باعث شکست «دولتها» میشود:
۱- ضایع کردن اصول
۲- سرگرم شدن به فروع
۳- به کار گماردن آدمهای فرومایه
۴- کنار گذاردن انسانهای فاضل»
«آنسان كه با جباران سخن مى گويند، با من سخن مگوييد و از من پنهان مداريد آنچه را از مردم خشمگين به هنگام خشمشان پنهان مى دارند. نيز به چاپلوسى و تملق با من آميزش مكنيد. و مپنداريد كه گفتن حق بر من گران مى آيد. و نخواهم كه مرا بزرگ انگاريد، زيرا هر كه شنيدن حق بر او گران آيد، يا نتواند اندرز كسى را در باب عدالت بشنود، عمل كردن به حق و عدالت بر او دشوارتر است.
پس با من از گفتن حق يا مشورت به عدل باز نايستيد، زيرا من در نظر خود بزرگتر از آن نيستم كه مرتكب خطا نشوم و در اعمال خود از خطا ايمن باشم. مگر آنكه، خدا مرا در آنچه با نفس من رابطه دارد، مرا حفظ كند.»۳
«حوزه فرمانرواییات طعمه تو نیست، بلکه امانتى است بر گردن تو و از تو خواستهاند که فرمانبردار کسى باشى که فراتر از توست. تو را نرسد که خود هرچه خواهى رعیت را فرمان دهى....»۴
خطاب به حاکم کوفه: «با مردم فروتن باش، نرمخو و مهربان باش، گشاده رو و خندان باش. با مردم به تساوى رفتار کن تا بزرگان در ستمکارى تو طمع نکنند، و ناتوان ها در عدالت تو مأیوس نگردند. زیرا خداوند در قیامت از شما بندگان درباره اعمال کوچک و بزرگ، آشکار و پنهان خواهد پرسید.»۵
«جامعه ارزشی و دینی نیست مگر اینکه ضعیف به آسانی بتواند حق خود را از قوی بگیرد.»۶
«شنیده ام که کسی از آنها به زن مسلمانی توهینی کرده و خلخال یا دستبندی را از زن یهودی یا کافری ربوده است. در حالی که آن زن چاره ای نداشته و درخواست می کرده که از او بگذرید اما آنها به این زنان ترحم نکرده اند....
ای وای بر آنها!
اگر مرد مسلمانی، پس از این رسوایی، از اندوه برخورد با این زنان بمیرد، نه تنها نباید ملامتش کرد بلکه مرگ در چنین جامعه ای سزاوارتر است برای ما.»۷
خطاب به لشگرش در جنگ صفین: «آغاز کننده جنگ نباشید تا آنها جنگ را علیه شما شروع کنند؛ ... ، و چون پیکار کردید و شکست خوردند، هر کس را که به جنگ پشت کرده، به قتل نرسانید، زخمی را نکشید، کشفِ عورتی نکنید، کشته ای را مُثله نسازید، و چون به اردوگاه و محلّ استقرار دشمن رسیدید، پرده ای را ندرید، به خانه ای وارد نشوید، مگر به اذن و اجازه من، و چیزی از اموال آنها برندارید، مگر آنچه را در میدان کارزار بیایید، و هیچ زنی را آزار نکنید، اگرچه آبروی شما را هتک کند و به امیران و نیکان شما دشنام دهد؛ زیرا....»۸
با مشاهده پیرمرد نابینایى که گدایی میکرد، پرسید: «او کیست»؟ گفتند: مرد نصرانى است. فرمود: «شگفتا! از او کار کشیدید، اکنون که پیر و ناتوان شده او را از زندگى بازداشتهاید. از بیت المال به او بپردازید تا آبرویش حفظ شود.»۹
«اى پسر حنيف، به من گزارش دادند كه مردى از سرمايه داران بصره، تو را به مهمانى خويش فرا خواند و تو به سرعت به سوى آن شتافتى خوردنى هاى رنگارنگ براى تو آوردند، و كاسه هاى پر از غذا پى در پى جلوى تو نهادند.
گمان نمى كردم مهمانى مردمى را بپذيرى كه نيازمندانشان با ستم محروم شده، و ثروتمندانشان بر سر سفره دعوت شدهاند، انديشه كن در كجايى و بر سر كدام سفره مى خورى. پس آن غذايى كه حلال و حرام بودنش را نمى دانى دور بيفكن، و آنچه را به پاكيزگى و حلال بودنش يقين دارى مصرف كن»۱۰
«به خدا سوگند این دنیاى شما در چشم من بىارزشتر از استخوان بىگوشت خوکى است که در دست بیمارى جذامى باشد»۱۱
خطاب به مالک اشتر، استاندار مصر: «با همه مردم با رحمت و محبت رفتار کن و براى آنان حیوان درنده نباش که بهره هاى آنها را غنیمت مى شمارد؛ زیرا آنان دو گروه اند: یا برادر دینى تو هستند یا انسانى مانند تو.»۱۲
«بپرهيز از خونها و خونريزيهاى بناحق. زيرا هيچ چيز، بيش از خونريزى بناحق، موجب كيفر خداوند نشود و بازخواستش را سبب نگردد و نعمتش را به زوال نكشد و رشته عمر را نبرد....»۱۳
#ماخذ:
۱)غرر الحكم: ٢٠٧٠
۲)همان- ص۳۴۲
۳)نهج البلاغه عبده، ج۲، ص۲۰۱، خطبه۲۱۶
۴)نهجالبلاغه، نامه پنجم
۵) همان، نامه ۲۷
۶)همان، نامه ۵۳
۷) همان، خطبه ۷
۸)همان، نامه ۱۴
۹)وسائل الشیعه، ج۱۱، باب ۱۹ از ابواب جهاد، ح۱.
۱۰)نامه ۴۵ نهجالبلاغه
۱۱) نهج البلاغه، حکمت ۲۳۴
۱۲ و ۱۳)همان، نامه ۵۳، ص ۴۲۶
🅱️ @baloutestan
مشکل اسراییل با ما چیه؟
چرا میگیم اسراییل باید نابود بشه؟
کشورهای عربستان، عراق، لبنان، سوریه، فلسطین، اردن، ترکیه و... هیچکدوم تا همین ۱۱۰ سال پیش وجود نداشتن. همشون؛ استانها و ایالتهایی از کشور بزرگی به نام امپراطوری عثمانی بودن. (نقشه)
تا اینکه جنگ جهانی اول آغاز شد و نهایتا امپراطوری بزرگ عثمانی در این جنگ شکست خورد و از هم پاشید.
غربیها سر یک میز نشستن، خطکش دستشون گرفتن و روی نقشه، این امپراطوری بزرگ رو به کشورهای کوچیک تقسیم کردن، هر کشوری هم مال یه کدومشون شد.
▫️سوریه و لبنان مال فرانسویها
▫️عراق و فلسطین مال انگلیسیها
از اونجا که بیشترین ثروت دنیا تو همین منطقهی ما یعنی غرب آسیاست، غربیها تصمیم گرفتن جای پای خودشون رو اینجا محکم کنن و یه پایگاه دائمی برای خودشون اینجا بسازن. یه پایگاهی که نگهبان منافع غربیها توی منطقهی ما باشه.
پس با صهیونیستها توافق کردن و هزاران صهیونیست رو از سرتاسر دنیا به فلسطین آوردن.
در فاصلهی بین جنگ جهانی اول تا جنگ جهانی دوم (به مدت بیست سال) صهیونیستها در فلسطین جاگیر شدن و روز به روز بر جمعیتشون اضافه شد. نهایتا بعد از جنگ جهانی دوم بیانیه دادن و به قول خودشون تشکیل کشور اسراییل رو در سرزمین فلسطین اعلام کردن.
تا امروز دهها هزار فلسطینی شهید و میلیونها فلسطینی از خونه و کشور خودشون اخراج شدن.
صهیونیستها در نظر داشتن از رود نیل تا رود فرات رو تصرف کنن و اسراییل بزرگ رو تشکیل بدن. (در این صورت با ایران همسایه میشدن، نقشه) حتی غیر از فلسطین بخشهایی از سوریه، مصر، اردن و لبنان رو هم اشغال کردن ولی بعد از انقلاب، جمهوری اسلامی جلوی گسترش اسراییل ایستاد و با تجهیز و مسلح کردن فلسطینیها و لبنانیها، صهیونیستهارو عقب نشوند.
حالا مشکل ما با اسراییل چیه؟
از سیصدسال پیش که اروپاییها و غربیها پا به منطقهی ما گذاشتن، حضورشون جز فلاکت و قحطی و کشتار و جنگ و تعرض و غارت و... هیچ نتیجهای نداشته.
میلیونها ایرانی و صدها هزار نفر از مردم کشورهای همسایهی ما فقط به جرم موقعیتِ ارزشمندِ کشورشون و ثروتی که داشتن تا امروز به دست غربیها کشته شدن.
حضور غربیها در منطقهی ما همیشه مساویِ با بحران بوده و این بحران اینجا وقتی تموم میشه که خارجیها از منطقهی ما اخراج بشن.
خارجیها هم وقتی از منطقهی ما اخراج میشن که پایگاهشون اینجا از بین بره؛
رژیم صهیونیستی بزرگترین پایگاه غربیهای جلاد و وحشی در منطقهی ماست.
حالا کاری نداریم که اصلا فلسطین یکی از مقدسترین سرزمینهای اسلامیه و مسجدالاقصی اولین قبلهی مسلمانان هست.
کاری نداریم که شهر قدس مثل مکه و مدینه و نجف و کربلا برای ماها به عنوان مسلمون خیلی اهمیت داره.
اگر فقط ایرانی هستیم و ایران برامون مهمه، مسئلهی فلسطین از مهمترین مسائلی هست که کشور ما برای امنیت خودش نیاز داره حل بشه.
اینجا هر حکومت ملی دیگهای به جز جمهوری اسلامی هم سرکار بود، همینقدر بهمسئلهی فلسطین اهمیت میداد. چون موجودیت کشور ما در گرو نابودی رژیم جعلی اسراییل و اخراج غربیها از این منطقه است.
البته به فضل خدا جمهوری اسلامی امروز تونسته صهیونیستها رو به درون سرزمینهای اشغالی در فلسطین محدود و محاصره کنه و دهها هزار موشکِ نقطهزن، دور تا دور سرزمینهای اشغالی آروم و قرار ندارن تا روز موعود برسه، از خاک سر بکشن و در قلب صهیونیستها فرود بیان. به یاری خدا
روز قدس، بهجای میلیونها کشته و صدها هزار شهید ایرانی و مسلمان که خون پاکشون در این ۳۰۰سال بهدست غربیهای خونخوار برزمین ریخته شد، فریاد «مرگ بر اسراییل» سر خواهم داد.
✍ عماد داوری دولتآبادی
#قدس
#روز_قدس
#فلسطین
#صهیونیست
#اسرائیل
#بلوطستان
#ایران
#راهپیمایی
🅱️ @baloutestan
.
مهندس ابراهیمی: عرضه مرغ دو هفته دیگر به روال عادی برمیگردد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان در جلسه ستاد تنظیم بازار استان با تاکید بر رعایت الگوی مصرف، گفت: مردم به اندازه نیاز گوشت مرغ را از مراکز توزیع تهیه کنند.
به گزارش بلوطستان، جلسه بررسي وضيعت توزيع و قيمت گوشت مرغ استان به رياست معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار لرستان و اعضای ستاد تنظیم بازار برگزار شد.
سیروس ابراهیمی اظهار داشت: بنا به عللی در نیمه دوم اسفند ماه سال گذشته وقفه ای در روند جوجه ریزی در مرغداریهای سراسر کشور اتفاق افتاد که به همین دلیل آثار و تبعات آن در روزهای اخیر و کاهش تامین گوشت مرغ گرم در سطح بازار را در کشور شاهد هستیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان افزود: گرچه در استان لرستان با تمهیداتی که دیده شد به اندازه کافی جوجهریزی داشته ایم ولی به علت اینکه استان های همجوار با کمبود مرغ گرم مواجه شده اند این موضوع بر توزیع مرغ در استان لرستان تاثیر داشته است.
ابراهیمی با بیان اینکه تاکنون مشکل چندانی در زمینه تامین مرغ مورد نیاز نداشتهایم، گفت: با کمک اعضای ستاد تنظیم بازار روزانه موضوع تامین مرغ بازار را رصد می کنیم، سعی میشود با راهکارهای اعمالی، در آینده مشکل چندانی نداشته باشیم .
آنچه مهم است این که مردم به اندازه نیاز کالاهای اساسی و از جمله گوشت مرغ را تامین کنند و ما هم به اندازه مصرف معقول مردم اجناس را تامین خواهیم کرد.
وی افزود: لازم است مردم رعایت الگوی مصرف کنند تا این چند روز بگذرد، قطعاً پس از دو هفته عرضه مرغ به روال عادی برخواهد گشت.
🅱️ @baloutestan
.
"گال و راوِ بحرانِ لرستان"
باران آمد، سیلی در کار نبود!
عباس دارایی/ طی ۹۸ ساعت گذشته هواشناسی لرستان هشدارهای متعددی مبنی بر بارش گسترده باران در اغلب نقاط استان پیش بینی و متعاقب آن هشدار سطح قرمز صادر شده بود . ستاد بحران استان نیز بر اساس این پیش بینی ها اعلام کرد دستگاههای امدادی و اجرایی لرستان در حالت آماده باش قرار گرفته و تمهیدات لازم برای مقابله با هر گونه حادث احتمالی اندیشیده شده است .
زیویار استاندار لرستان عصر سه شنبه در بازدید از شهرستان پلدختر با بیان اینکه احتمال طغیان رودخانه ها بسیار بالاست ، گفته بود : "با روند بارشی که ما با آن مواجهیم احتمال طغیان رودخانه ها و جاری شدن سیل بسیار زیاد است .
چهارشنبه موعود فرا رسید اما بارش ها به گونه ای نبود که در افکار عمومی موجی از وحشت و نگرانی را برانگیخته بود ، هواشناسی لرستان از هشدارهای سطح نارنجی روزهای قبل به هشدار قرمز رسیده بود و اطلاع رسانی ها به گونه ای بود که بسیاری از مردم احساس می کردند سیلی نظیر سیل فروردین ۹۸ در پیش است !
سیستم بارشی که از صبح سه شنبه فعالیت خود را در لرستان آغاز کرده بود گرچه بارش های قابل توجهی داشت اما در حد بحران و تخلیه روستاها و همچنین ایجاد رعب و وحشت بین عموم مردم نبود زیرا این موج یک موج کاملا عادی بود که در فصل ماهها و سالهای اخیر در جندین نوبت با شدت و ضعف در استان رقم خورده بود ، شرایط اقلیمی و بررسی های کارشناسی نیز نشان می داد که این بارش ها حتی اگر به جای ۲۴ ساعت در ۴۸ ساعت نیز رقم بخورد قادر به تکرار رخداد طغیان کشکان و سیمره مشابه نوروز ۹۸ نخواهد بود .
بارش های ۲۳ و ۲۴ فروردین ۱۴۰۲ قابل قیاس با بارش های روزهای ۱۰ و ۱۱ و ۱۲ فروردین ۹۸ نیست ، از آنجا که جهت بروز یک سیلاب بزرگ نظیر سیلاب ۱۲ فروردین ۹۸ عواملی نظیر میزان بارش ها ، دبی پایه رودخانه ، قدرت جذب زمین ، میزان روان آب ، میزان رطوبت هوا، دمای هوا ، فراگیر بودن بارش در سطح کل استان و وضعیت پوشش گیاهی ذوب شدن پوشش برف و .. نیاز است ، این عوامل در ۴۸ ساعت گذشته مهیا نبود ، بر اساس بررسی کارشناسان و متخصصین زبده استان از آنجا که این عوامل فراهم نبودند از چند روز قبل از شروع بارش ها پیش بینی شده بود سیلی نظیر فروردین ۹۸ رخ نخواهد داد امامدیریت بحران استان به علت ضعف مدیریت ، نداشن دانش کافی به اطلاع رسانی در شمایل"گال و راو " روی آورده و این سبک مدیریت باعث رعب و وحشت در میان افکار عمومی شده بود.
در فروردین سال ۹۸ دو سیل رقم خورد ، نخستین سیل در پنجم فروردین همان سال رقم خورد که باعث وقوع سیلابی با حجم ۳ هزار متر مکعب بر ثانیه در رودخانه کشکان شده و همین آب گذاری پایه این بیم را ایجاد کرده بود که با بارش ها در سه چهار روز پس از آن سیلی دیگر را رقم بزند .
نهایتآ بارندگی های نهم و دهم و یازدهم فروردین سال ۹۸ باعث افزایش دبی سیلابی رودخانه کشکان به ۶ هزار و ۷۰۰ متر مکعب بر ثانیه شده و در روز سیل نیز این حجم به ۷ هزار متر مکعب بر ثانیه هم رسید که مازاد سیلاب به روستاهای حاشیه کشکان و شهرهای پایین دست از جمله پلدختر خسارات بی سابقه ای زد .
آن سیل با میانگین بارشی ۱۲۷ میلی متر در استان لرستان رقم خورد و در برخی نقاط نیز بارش نقطه ای به بیش از ۲۲۰ میلی متر هم رسیده بود ، در سامانه بارشی اخیر اما نه از این حجم بارش ها خبری بود و نه عوامل و مولفه های موثر برای بروز سیلاب سیلاب قوی فراهم !
طول رودخانه کشکان به گونه ای است که ۹ ساعت طول می کشدتا حجم تمامی آب ها به شهر پلدختر برسد، پس از بارش های دیروز و دیشب ، دبی رودخانه کشکان در شهر پلدختر در غروب روز پنجشنبه ۲۴ فروردین که سامانه بارشی به پایان رسیده ۶۰۰ متر مکعب در ثانیه است که دقیقا یک سوم حجم رودخانه در سیل پنجم فروردین و یک دهم سیل ۱۲ فروردین سال ۹۸ است .
سرعت کم جریان سیلاب ، ججم بالای پوشش گیاهی بهاری بر اثر بارش های اخیر در سال زراعی به خصوص بارش های بهاری فروردین ماه و تبخیر بخشی از بارش ها باعث شد تا این سامانه بارشی در فروردین ۱۴۰۲ هیچ شباهتی با سیل فروردین ۹۸ برای پلدختری ها نداشته باشد .
احتمالا مدیریت بحران استان بر طبل شادانه بکوبد که با میانگین بارش ۵۴ میلی متری در لرستان اقدامات پیشگیرانه ، خطرات بارندگی های سیل آسای ۴۸ ساعت گذشته را کاهش داده است که البته "گال و راو " دو روز اخیر گرچه رعب و وحشت را در میان مردم ایجاد کرد اما احتمالا در حوادث احتمالی آینده ممکن است این شیوه اطلاع رسانی تبعات منفی خود را به جای بگذارد و مردم را در مواجهه با سیلی دیگر بی خیال و البته بی اعتماد به اطلاع رسانی ها کند.
🅱️https://eitaa.com/baloutestan