▪️چرا بچهها به حرف ما گوش نمیدن؟
۱. اونا اولویتهای متفاوتی دارن.
برای بچهها همهچیز یعنی همین الان و همینجا و تنها چیزی که براشون مهمه اینه که از دنیای اطرافشون سر دربیارن و محیط رو کشف کنن. در حالی که برای ما به عنوان والدین، مسائل دیگهای مهمه و زندگیمون یه سری قواعد و نظمی داره که باید رعایت بشه. یه وقتایی هم بعضیا افراط میکنن و بنده روتینهای زندگی میشن. خب، با بچه اوضاع یه کم متفاوته و باید انعطاف نشون بدین.
۲. یه چیز دیگه هست که اذیتشون میکنه.
بچهای که حاظر نیس لباسشو بپوشه، دستتون رو تو خیابون میکشه و با هیچی آروم نمیشه شاید خوابش میاد، خستهاس، گرسنه اس، حوصلهش سر رفته، مریضه ولی هنوز بروز پیدا نکرده، احتیاج داره بغل بشه و آروم بشه و....
ولی نتیجه همه اینا بچهای ئه که حرف ما رو گوش نمیده. علت زیربنایی رو پیدا کنید.
۳. احساس اتصال به ما ندارن.
چرا وقتی هیچ وقت ما به حرف کسی (اینجا بچهمون) گوش ندادیم، اون باید به حرف ما گوش بده؟
زمان بیشتری برای بچهها بذارید، بیشتر باهاشون حرف بزنید و به حرفاشون گوش بدین، یه وقتایی برنامهتون رو تغییر بدید و دقیقا بهشون بگید که الان به خاطر اینکه تو اینطوری دوست داری این کارو میکنیم و اینجوری وقتی ازشون انتظار اطاعت دارید، یه کم منطقی به نظر میاد و احتمال بیشتری داره به حرفتون گوش بدن.
و در نهایت اگه گوش ندادن شما سعی کنید کنترل خودتون رو از دست ندید و تمرین کنید که با آرامش شرایط رو مدیریت کنید.
✍گروه #روانشناسی محیا
🆔️ @mahya_family
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍اسم فرهاد حسنزاده که پای کتابی باشه، خیال پدرومادرها از بابت محتوای کتاب راحت میشه. چون این نویسنده پرآوازه ایرانی، تو حوزه کودک و نوجوان صاحبنظر و متخصصه.
📚کتاب "در روزگاری که هنوز پنجشنبه و جمعه اختراع نشده بود" یه کتاب کم حجم بانمکه برای بچههای ۹ تا ۱۱ سال. هم تمرین حافظهست براشون، هم تخیلشون رو پرورش میده و هم کمکشکن میکنه نگاههای متفاوت و منحصربفرد داشته باشن در مواجهه با اتفاقات یکسان.
☺️این کتاب مخاطب خودشو حسابی میخندونه، کمحجم و قیمت مناسب هم هست.
#معرفی_کتاب
🆔️ @mahya_family
من دنبال نقطه عطف زندگیمم بگردم مامانم میاد کشو اولی اتاقمو باز میکنه میگه نمیبینی؟ ایناهاش دیگه.
✍محیا
🆔️ @mahya_family
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به تعداد بچههای روی کره زمین، زبون منحصر بفرد وجود داره و فقط مادر اون بچهها میتونن اون زبونو بفهمن😉
🆔️ @mahya_family
▪️هر خونهای قوانین خودشو داره و هر پدر و مادری در رابطه با بچهها یه سری محدودیتهایی وضع میکنن. مثلا بعضی از بچهها اضافه وزن دارن یا به یه ماده غذایی خاص حساسیت دارن، بعضی از بچهها شب نباید مایعات زیاد بخورن، ممکنه خانوادهای علاقه نداشته باشن که بچهشون نوشابه یا خوراکیهای خاصی رو بخوره و .... این محدودیتها وقتی منطقی و به دلیل خاصی باشن و به بچهها توضیح داده باشیم که چرا ازشون انتظار داریم رعایتشون کنن، باید اجرایی بشن، حتی تو تعطیلات و مهمونی و حتی وقتی که بچهها دلشون میخواد ۶ تا شیرینی بخورن و صاحبخونه میگه اشکالی نداره و بذار بچه راحت باشه.
▪️اگه براتون امکان داره و درگیر تعارف نیستید ضمن تشکر کردن از صاحبخونه و مخصوصا مامانبزرگا و بابابزرگا بهشون توضیح بدید که این قرار بین شما و بچهتونه و خودش میدونه که باید چی کار کنه و سر قولش بمونه.
▪️از طرفی وقتی تو خونه دارید در این مورد حرف میزنید در کمال آرامش و مهربونی دلیل این مقررات رو توضیح بدید و بگید اگه اصلا نمیتونه جلوی خودش رو بگیره با اجازه و هماهنگی شما یه مقدار خیلی کم بخوره و لازم نیس به خودش فشار بیاره یا قایمکی بخوره.
وقتی میگیم با آرامش، یعنی بچهها نباید احساس کنن مهمونی رفتن براشون مثل آزادی از زندانه و نباید حس کنن اگه از شما پنهان کنن و شما نبینید موضوع حل میشه. یعنی باید مثل بقیه مسائل بتونن یاد بگیرن هم خودشون رو مدیریت کنن و هم شما رو امن بدونن.
▪️شاید فکر کنید مگه شیرینی و غذا انقدر مهمه؟ راستش بله. افرادی که در کودکی نمیتونن خوردنشون رو مدیریت کنن در بزرگسالی به احتمال بیشتری دچار انواع اختلالهای خوردن میشن. از طرف دیگه وقتی سر مسأله سادهای مثل خوردن، بچهها عادت به پنهانکاری یا دروغ گفتن بکنن یا احساس شرم بکنن مشکلات پیچیدهتری رو تو نوجوونی و بزرگسالی تجربه خواهند کرد.
▪️پس جلوی دیگران بهشون تذکر ندید یا با این مسائل شوخی نکنید و اجازه ندید کسی غذا خوردن یا نخوردن بچه تون رو سوژه کنه. این مسائل باید پشت درهای بسته، توی خونه و با همراهی هم حل بشن.
✍ گروه #روانشناسی محیا
🆔️ @mahya_family
27.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یکی از مهمترین توانمندیهایی که هر پدرومادری باید در برابر بچهش بهش مجهز بشه، توانمندی "نه" گفتن به بچه تو موارد ضروریه. اما چطور باید در برابر موجود شیرینی به اسم بچه اینکارو کرد؟!
صحبتای خانم دکتر تو این ویدیو میتونه ذهنتون رو روشن کنه👆
🆔 @mahya_family
❇️تخصص
زمانی که کارهای مختلف توی جامعه تقسیم میشه ، هر کسی توی یک کار متمرکز میشه و توی اون کار متخصص میشه .برای اینکه بچه های 6 تا 9 ساله بتونن این مطلب رو درک کنن والدین یا مربی میتونن به بچهها اسم چند نفر رو که توی کارشون متخصص هستن بگن؛ مثلاً نانوا ، پلیس ، معلم ، پزشک . بهتر هم اینه که برای بچهها هم از تولیدکنندههای کالا مثال بزنید هم خدمات ، احتمالاً تفاوت کالا و خدمات رو میدونید اما تو یادداشت بعدی بیشتر در موردش توضیح خواهم داد.
✍ الهه ریوندی| گروه #اقتصادی محیا
🆔 @mahya_family
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 مسواک شتره
#رویای_شب
🧸مناسب ۱ تا ۷ سال
🆔️ @mahya_family
آوازها، داستانها، وِردها و دعاها و حتی افسانههای قدیمی زنان؛ ما همهی اینها را روی پای مادربزرگهایمان یاد میگیریم.
پیش از رواجِ نوشتن، مادربزرگها موثرترین عامل پیوند با گذشته تاریخی بودند.
📚 علیه تربیت فرزند
🆔️ @mahya_family
وقتی بچهت وسط مهمونی هی از سر و کولت بالا میره ولی مجبوری ریلکس باشی و حفظ آبرو کنی:
💡محیا
🆔️ @mahya_family
ایلان ماسک گفته نرخ زاد و ولد پایینه و به سرعت هم در حال کاهشه و این یکی از بزرگترین خطرات برای تمدن بشریه!
اظهارات ماسک در حالیه که تعداد زیادی از مردم، تصمیم میگیرن که بچهدار نشن! و برای توجیه کارشون به نگرانیهایی مثل تغییرات آب و هوایی و نابرابری اشاره میکنن.
ماسک اضافه کرده که خیلی از «به زعم خودشان افراد خوب و باهوش»، فکر میکنن که تعداد آدمها در جهان خیلی زیاده و جمعیت در حال افزایشه درحالیکه کاملا برعکسه! و از مردم خواسته به دادهها نگاه کنن: اگه مردم فرزندان بیشتری نداشته باشن، تمدن از بین میره!
وقتی از ایلان ماسک که خودش پدر شش فرزنده، پرسیدن که به همین دلیله که خودش این همه بچه داره، گفت که در تلاشه که الگوی خوبی باشه و اضافه کرد باید چیزی رو که موعظه میکنه، تمرین و اجرا کنه.
✍گروه #پژوهش محیا
🆔️ @mahya_family
میگفت مامانبزرگم رازهایی ازم میدونه که مامانم اگه اونا رو میدونست دیگه شبا خونه راهم نمیداد. مامانبزرگا پایهترین و امنترین رفیق آدمیزادن.
سلامتی همهی مامانبزرگا.
✍محیا
🆔️ @mahya_family
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚یکی از خوبهای رولددال و یکی از خوبهای ادبیات کودک بدون شک این کتابه: جیمز و هلوی غولپیکر.
❤️🔥کتابی که هم به تقویت تخیل بچهها کمک میکنه و هم بهشون مدیریت استرس و اضطراب و مدیریت بحران رو آموزش میده، اونم تو یه بستر کاملا داستانی و ماجرایی.
💥کتابی که اتفاقای توش در عینحالی که عجیب و محال بهنظر میرسن، بامزه و پرهیجانم هستن و برای بچههای ۷ تا ۹ ساله یه انتخاب بهجا و مناسب محسوب میشه.
👏با تشکر از انتشارات فندق، واحد کودک و نوجوان انتشارات افق.
#معرفی_کتاب
🆔️ @mahya_family
ده سال پیش مامان و بابام گفتن عیدیهاتو بده برات ماشین بخریم، چند وقت بعد یه ماشین لباسشویی خریدن گفتن منظورمون همین بود تو بد متوجه شده بودی.
این سختترین شکست زندگیم بود.
✍محیا
🆔️ @mahya_family
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بازیهایی که میتونن به تقویت مغز بچهها کمک کنن:
#امتحان_کن
🆔️ @mahya_family
▪️نحوه صحبت کردن ما با بچهها درواقع مغز اونا رو تحتتاثیر قرار میده.
تو مطالعهای که روی بچههای ۴ تا ۶ ساله انجام شده، دانشمندان به این نتیجه رسیدن که مکالمه داشتن با بچهها و سوال و جواب کردن اونا در واقع روی ناحیهای در مغز به نام بروکا اثر میذاره و مهارتهای کلامی اونا رو تقویت میکنه و آمادگی اونا رو برای یادگیری مهارتهایی که نیاز به هوش کلامی دارن بالا میبره.
این یافته اونجایی اهمیت پیدا میکنه که بچههای نسل جدید معمولا بیشتر وقتشون رو با صفحات الکترونیکی میگذرونن و دایره واژگانشون محدود به کلماتیه که تو تلویزیون یا ویدیوهای اینترنت دیدن. ولی این رشد فیزیولوژیکی وقتی ما با بچهها مکالمه داریم اتفاق میافته، یه مکالمه واقعی شامل سوال و جواب و نظر دادن و بحث کردن درمورد یه موضوع.
▪️حالا چطوری مکالمه کنیم:
۱. به چیزهایی که بچهها علاقه دارن، علاقه نشون بدین.
۲. براشون کتاب بخونید و درمورد اون کتاب سوال بپرسید و با هم تحلیل کنید و درمورد داستان فکر کنید.
۳. نظرشون رو درمورد مسائل مختلف بپرسید.
۴. درمورد اینکه در طول روز چی کار کردن و چی خوردن و چی یاد گرفتن و برای فردا یا روزهای بعد میخوان چه آتیشی بسوزونن ازشون سوال کنید.
تو این مکالمات برای اینکه بفهمن میخواید ادامه بدن و براتون جالبه میتونین بپرسین میتونی بیشتر توضیح بدی؟ حس تو در این مورد چی بود؟ خب بعدش چی شد؟ تو چی کار کردی و سوالهایی که حتما بلدید استفاده کنید.
✍ گروه #روانشناسی محیا
🆔️ @mahya_family
🖥انیمیشنهایی که مفهوم و اهمیت خانواده رو تو ضمیر ناخودآگاه بچهها پررنگ و دوستداشتنی حک میکنن:
•The Incredibles
•Toy Story
•Moana
•Coco
•Finding Nemo
•Kiki's Delivery Service
•Up
•How to Train Your Dragon
•Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit
•Ponyo
🔦حواستون باشه انیمیشنها رو از لینک امن (مناسب سازی شده برای کودک) دانلود و تماشا کنید.
🔍قبل از تماشا یه سر به سایت کدومو بزنید و ارزیابی مختص والدینشون رو نگاه کنید.
🆔️ @mahya_family
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 کوالای قهرمان
#رویای_شب
🧸مناسب ۱ تا ۷ سال
🆔️ @mahya_family
نباید فراموش کرد که رفتارهای محبتآمیز در صورتی میتواند تاثیرگذار باشد که فرزند از آن برداشت محبت کند. برخی از کارهایی که پدران و مادران برای فرزندشان انجام داده و آن را محبت حساب میکنند، از نگاه فرزند وظیفه است؛ نه محبت.
مثل غذا پختن، لباس خریدن، لباس شستن و...
📚 من دیگر ما(ج۲)
🆔️ @mahya_family
♻️روز طبیعت میشه نقطه شروع خوبی باشه برای دوست کردن بچهها با محیطزیست و مفاهیم مرتبط بهش.
🏐🏸مثلا بهشون بگید حواسشون باشه برای توپبازی یا بدمینتون یا هربازی دیگهای، جایی رو انتخاب کنن که پاشون روی گل و چمن نره و به اونا آسیب نزنن.
🔥یا موقع آتیش روشن کردن واسه جوجه یا چای زغالی، حتما بهشون بگید که دارید جایی رو انتخاب میکنید که کمترین آسیب احتمالی رو حتی در صورت وزش باد، برای درختا و گلها داشته باشه.
🥁درباره مدیریت سروصدا و احترام به حقوق شهروندای دیگه همون اول شروع بازی بچهها بهشون یادآوری کنید و براشون جا بندازید که ما همونقدر که باید از زندگی و دورهمی لذت ببریم همونقدرم باید حواسمون باشه که توی یه جامعه زندگی میکنیم و نسبت به بقیه آدما هم وظایفی داریم.
⛳️از همون اول هم یه کیسه برای زبالههایی که خردخرد تولید میشن مشخص کنید و آخر سر هم با کمک خود بچهها دوروبر محل نشستن رو بررسی کنید اگه زبالههای خودتون یا زبالههایی که آدمای نزدیک به شما داشتن تو طبیعت رها شده، حتما و حتما برید سراغش و (با رعایت اصول بهداشتی) اونا رو هم جمع کنید. بچهها باید اینم بدونن که اهمیت طبیعت اونقدر زیاده که نمیشه فقط هرکس به وظیفهش درست عمل کرد بی خیال رفتار نامناسب دیگران بشه و گاهی برای هدف بزرگتر باید اشتباهات دیگران رو هم اصلاح کنیم.
🎋🪵چیدن گل از شاخه و حک کردن اسم روی درخت و زدن گنجشک با تیرکمون رو هم خیلی جدی ممنوع کنید. بهشون بگید اگه همه بخوان این کارها رو بکنن دیگه چیزی به اسم طبیعت باقی نمیمونه که بتونیم بزنیم به دلش و لذت ببریم! باید خودمون مواظبش باشیم که حالاحالاها بمونه برامون.
✍ محیا
🆔️ @mahya_family
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میگن اگه بچهای تو نوزادی آروم باشه، تو خردسالی تلافیشو سر پدرمادر درمیاره؛ تجربه شما اینو تایید میکنه یا رد؟😉
🆔️ @mahya_family
کاش ایام عید پونزده-بیست تا بچه داشتم، عیدیاشونو میگرفتم، میگفتم میخوام براتون پسانداز کنم و برای خودم آیفون ۱۴ میخریدم.
رفیق بیکلک؟😉
✍محیا
🆔️ @mahya_family