♻️آزادی اندیشه در اسلام
🔸خداوند خطاب به پیامبر میگوید: «فذَكِّرْ إِنَّما أَنْتَ مُذَكِّرٌ * لَسْتَ عَلَيْهِمْ بِمُصَيْطِرٍ؛ پس تذكّر ده كه تو فقط تذكّر دهنده اى! تو سلطه گر بر آنان نيستى كه (بر ايمان) مجبورشان كنى.»
پیامبر میتواند مردم را از خواب غفلت بیدار کند و مسیر درست زندگی و اعتقادات صحیح را برای آنها بیان کند، اما سلطهگر نیست، نمیتواند مردم را به زور دیندار کند.
🔸«وَ قُلِ الْحَقُّ مِنْ رَبِّكُمْ فَمَنْ شاءَ فَلْيُؤْمِنْ وَ مَنْ شاءَ فَلْيَكْفُر؛[۴] بگو: اين حقّ است از سوى پروردگارتان! هر كس مى خواهد ايمان بياورد (و اين حقيقت را پذيرا شود)، و هر كس مي خواهد كافر گردد.»
از وظایف پیامبر این است که حق را برای مردم بیان کند؛ حال آنها میخواهند ایمان بیاورند، میخواهند کافر شوند. این به اختیار خودشان است.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید.
https://btid.org/fa/news/182432
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #آزادی_اندیشه
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
⭕️ شبهه
⁉️کسی که با عمر طولانی نتوانسته خود را اهل بهشت کند چطور ما می خواهیم با چند لحظه تلقین او را بهشتی نماییم؟
🔰 جواب
♻️ما در تلقین به دنبال توبه شخص نیستیم به همین خاطر چند نکته را برای وضوح بیشتر مطلب بیان می نماییم.
🔹 توبه و بخشش یعنی رجوع از انجام معصیت به سوی درگاه خداوند و تقرّب به او. در نتیجه توبه ترک گناهان و تصمیم بر ترک آنها در آینده است
🔸تلْقین مَیّت نیز یعنی القا کردن و تنبه بر شخص و از مستحبات دفن است که هم قبل از پوشاندن در قبر و هم بعد از آن و هنگام برگشتن تشییعکنندگان بر میت خوانده میشود. تلقین، اذکاری حاوی اعتقادات اسلامی است که با آدابی خاص بر میت خوانده میشود. تلقین اعتقادات هنگام احتضار نیز مستحب است.
🔆 با تدبر در معنای هر دو عبارت روشن می شود که تلقین و توبه دو مقوله جدا از هم می باشند؛ به این صورت که در توبه بخشش گناهان مطرح است و در تلقین بخشش مطرح نمی باشد فقط تنبه به مرده است و تأثیر پذیری مرده از تلقین، مشروط به ایمان میت است. به این معنا که اگر میت فرد مؤمنی باشد، تلقین به وی آرامش می دهد و اگر اهل عبادت نبوده و با امور معنوی اجین نبوده، از شنیدن تلقین عذاب می کشد؛ زیرا متوجه اشتباهاتش در دنیا می شود. در نتیجه مقایسه تلقین با توبه هنگام احتضار اشتباه و همراه با فرق های متفاوتی است..
برای اطلاع بیشتر کلیک کنید:
https://btid.org/fa/news/181095
📎 #اعتقادات
📎 #كلام
📎 #تلقین_میت
📎 #توبه
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
♨️ #نکات_ناب_تربیتی
💠 نکاتی طلایی🏅برای داشتن کودکی مؤدب👇
1️⃣ کمتر «نه» بگویید:
نه گفتنهای مکرر به کودک، میان شما و فرزندتان فاصله ایجاد میکند؛ شاید شما میخواهید فرزند بسیار مؤدب و نمونهای تربیت کنید اما هر چه بیشتر با او مخالفت میکنید، این کار را بهتر به او آموزش میدهید و در نتیجه بیشتر شاهد مخالفت و بدرفتاریهای فرزندتان خواهید بود.
2️⃣ آموزش کلمات مؤدبانه به کودک:
از همان ابتدای تولد کلمات مؤدبانه را به کودک بیاموزید؛ حتی زمانی که فکر میکنید آنها معنی کلمات شما را نمیفهمند. شما با رفتار مودبانهای خود از همان بدو تولد، ادب را در نوزاد و کودک خود نهادینه میکنید. بدین ترتیب؛ أدب داشتن و مؤدب بودن به گونهای با او عجین شده و ملکه ذهن و رفتارش میشود.
3️⃣ کودک را وادار به انجام کاری نکنید:
شما میتوانید از زبان به عنوان مهارتی برای متقاعد کردن کودکتان استفاده کنید نه اینکه او را به زور به انجام کاری وادار کنید؛مثلا قبل از اینکه درخواستتان را بیان کنید یک کلمه لطفا، خواهشا قبل از آن بگذارید.
📎 https://btid.org/fa/photogallery/199041
📎 #خانواده_سبک_زندگی
📎 #خانواده
📎 #اصول_تربیتی
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #پست_ویژه
💢 بیعدالتی های امروز بخاطر چیست؟!
📎 #تولیدات_چندرسانهای
📎 #دهه_فجر
📎 #ایران_44
📎 #سیاست_اجتماع
https://btid.org/fa/video/198591
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💠 علمداران جهاد تبیین در آینه قرآن
✍ جهاد تبیین یک جهاد فکری و فرهنگی و تبلیغاتی در دفاع از دین و بهترین و بزرگترین جهاد در پیشگاه خدا، جهاد متکلمین در پاسخگویی به شبههافکنان و دشمنان است، مسلمین همان طور که با ابزار نظامی و سلاح ظاهری با کفار در ستیزند در جای خود نیز با سلاح معنوی و جهاد تبیین که با استدلال و برهان همراه است در میدان مبارزه قرار دارند.
👈 قرآن کریم برای مجاهدین در جبهه فرهنگی نمونههایی را بیان میکند. در این عرصه هم شاهد پیامبران الهی و هم غیر پیغمبران هستیم. از این رو در این نوشتار تلاش داریم به جهاد تبیین و مبارزات فرهنگی اولیای الهی که در قرآن کریم به آنان اشاره شده است بپردازیم.
💢 مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
🌐 https://hawzahnews.com/xbyDF
📎 #شورای_تخصصی_فضای_مجازی
📎 #خبرگزاری
📎 #خبرگزاری_حوزه
📎 #جهاد_تبیین
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
⭕️ حضانت و ولایت دو مفهوم متعارض یا متشابه؟
👈 سالیان سال است که شبهه تبعیض جنسیتی میان زن و مرد از سوی شبهه افکنان در کشور مطرح میشود و این افراد در پی القای این شبهه میباشند که زیربنای قانونی ساختار نظام جمهوری اسلامی، بر مبنای تبعیض جنسیتی و تضییع حقوق زنان بنا شده است. در پاسخ به این شبهه مباحث زیادی میتوان مطرح نمود، اما در این نوشته در پی آنیم که به شبهه ارجحیت ولایت مردان بر حضانت بانوان در تربیت فرزندان پاسخ بدهیم.
🔹 پیرامون این شبهه برخی استدلال میآورند که در حالی که سهم اصلی در مدیریت تحصیل، تغذیه و زندگی اجتماعی فرزندان به عهده مادران است، هویت آنها به عنوان مادر به رسمیت شناخته نمیشود و ولایت پدران بر حضانت مادران تقدم پیدا میکند. ساختار استدلال این افراد بر تزاحم و افتراق بین دو مفهوم حضانت و ولایت بنا شده است؛ در حالی که اساسا تعریف حضانت، شامل اختیاراتی از ولایت است. وقتی مادران نسبت به فرزندان حضانت پیدا میکنند، بدین معنی است که در حوزه تربیت فرزند، مادر دارای ولایت و اختیار میشود؛ لذاست که برخی از فقها حضانت را به معنی «ولایت بر طفل، به جهت تربیت و حفظ و نگهداری و هر کاری که به مصلحت او باشد» تعریف کردهاند. حتی در قانون آنچه به عنوان ولایت قهری برای پدر و جد پدری مطرح گردیده است و ماده ۱۱۸۰ قانون بدان تصریح میکند این است که «طفل صغیر تحت ولایت قهری پدر و جد پدری خود است». در حقیقت قلمرو ولایت جد پدری را در امور مالی طفل و برخی امور غیر مالی، مانند رضایت برای نکاح دختر باکره پذیرفته است. پس در این صورت پس از فوت پدر هم حق حضانت مادر در جای خود باقی است و حق ولایت بدان صورت که ذکر شد به جد پدری اعطا شده است.
✅ در تعارضات حقوقی میتوان با مراجعه به مواد قانونی، بدون توجه به تفاسیر غلط عرفی، بسیاری از تعارضات را حل و فصل نموده و از القای شبهات دروغین جلوگیری نمود.
_______________
🔗 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/198671
📎 #سیاست_اجتماع
📎 #حضانت
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
⭕️ قراردادهایی به هدف شکستن تحریم ها
👈 پس از حضور بیش از ۱۰۰ سالهی دولتهای آمریکا و انگلیس در ایران و بهرهکشی از منابع کشور و استفاده از موقعیت استراتژیک و ژئوپولتیک ایران در منطقه، برای کنترل دشمنان خود ازجمله شوروی و گسترش نفوذ خود در منطقه غرب آسیا که منبع انرژی جهان است، جمهوری اسلامی در مهمترین کشور منطقه یعنی ایران، دست اجانب را برید و برخلاف دیگر حکومتهای منطقه، نه دست یاری به سوی غرب دراز کرد و نه از شرق استمداد طلبید.
🔹 این استقلالطلبی و تمامیتخواهی ملت ایران ضربهی مهلکی برپیکرهی نظامی بود که خود را آقا و سرور جهان قلمداد میکرد. در طی بیش از ۴۰ سال که از آغاز قیام ملت ایران در مقابل جهانِ سلطه جوی غرب میگذرد، تحریم و تهدید و حتی جنگ نتوانست روحیهی استقامت و عزتطلبی ملت ایران را بشکند.
🔹 حالا جمهوری اسلامی با توجه به اصل احترام متقابل، شروع به گسترش روابط خود با دومین قدرت اقتصادی جهان کرده است؛ کشوری که طبق نظر کارشناسان تا چندسال آینده تبدیل به قدرت اول اقتصادی جهان خواهد شد. امروز چین تنها کشوری است که رسما بدون ترس از تحریمهای آمریکا با ایران روابط تجاری دارد و از ایران نفت میخرد.
🔹 امضای یک قرارداد بلند مدت با دومین قدرت اقتصادی جهان برای غرب و به خصوص آمریکا که تمام تلاش خود را برای به زانو درآوردن ملت ایران و تصرف موقعیت خاص منطقهای ایران به کار بسته و حالا نقشههای خود را برآب میبیند قطعا سنگین و دردناک خواهد بود.
🔹 اینکه ایران یک مسیر ارتباطی امن برای تجارت بین چین و کشورهای آفریقایی و اروپایی باشد و محور کریدور غرب به شرق شود، و با تکمیل خط راه آهن شمال به جنوب، یک مسیر نزدیک و مطمئن برای کریدور شمال جنوب شده و از تجارت هنگفت هند و روسیه بهره ببرد، و در این میان با گسترش خطوط ارتباط تجاری، بستری برای تسهیل صادرات محصولات کشورمان فراهم شود، قطعا موجب رشد اقتصادی کشور و بیاثر شدن تحریمها شده و در نتیجه عملا اهرم فشار تحریم را از دست دشمنان خارج میکند.
✅ اینکه اینروزها ناگهان شبکههای معاند نظام، و غربگراهای وطنی، نگران استقلال ایران و پایمال شدنشعار نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی شدند خود طنز تلخ روزگار است. از یک طرف درحالیکه طرف غربی هیچگاه به تعهداتش عمل نکرد برجام را یک موفقیت برای مردم ایران جلوه میدهند و از طرفی قراردادی تجاری با شرق را که موجب نابودی تحریمهای غرب میشود را استعماری مینامند.
_______________
🔗 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/198941
📎 #سیاست_اجتماع
📎 #سیاست_خارجی
📎 #ایران44
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
⭕️ لزوم توجه به انگیزههای معنوی در قشر حقوق بگیر دولت
👈 در نظام مدیریتی اسلام، برخورداری یک عامل انسانی و کارمند اداری از حقوق و پاداش مادی متناسب، مورد سفارش و تأکید قرار گرفته است و در زبان احادیث دینی، پذیرفتهشده است که پرداخت حقوق مناسب با شأن مدیر و کارمند و به اندازه رفع نیاز مادی وی، موجب تمرکز وی بر فعالیت خویش شده و رغبت وی را برای انجام وظیفه به نحو احسن را افزایش میدهد، همچنین آزاد شدن فکر و خیال، او را از افتادن و غلطیدن در گرداب رشوه، پارتیبازی، انجام صوری و غیرواقعی امور، رانتخواری و ...بازمیدارد.
🔹 اما توجه به تأمین مالی کارگران و کارفرمایان همیشه تضمین لازم برای افزایش کارایی آنان را نداشته و باعث نمیگردد راندمان تلاش یک کارمند همیشه در مقیاس قابل قبولی باشد چراکه نظام پرداخت حقوق ممکن است به فراخور افتوخیز اقتصاد و تلاطم منابع درآمدی دولت، دچار نوسان شده و دولت نتواند در مزیت بخشیدن به مقدار دریافت حقوق کوشش وافری داشته باشد.
🔹 لذا در مقایسه با مشوقهای مادی، طرح نمودن و ایجاد انگیزههای معنوی میتواند آثار روانی و پایدار بیشتری در ایجاد احساس کاری داشته باشد و به تجربه ثابت شده است که انگیزههای معنوی و ذهنی، نقش بیبدیلی در تحولات اجتماعی و خلق کنشهای بینظیر داشته است بهعنوان نمونه نزدیک، از جنگ تحمیلی بر علیه ایران نام برد که جوانان زیادی به قصد تبعیت از فرمان زعیم معنوی خویش و شوق به شهادت، جنگ را اداره کرده و با زندگی در جبهههای گرم جنوب، صحنههای بینظیری از تعهد و وجدان ملی را آفریدند و ایثار آنان در بذل جان برای ایجاد معبر یا رفتن به زیر تانک برای جلوگیری از پیشروی دشمن بعثی هیچگاه تابعی از مسائل مالی و مادی نبوده بلکه نتیجه زدوده شدن خودپرستی و از محوریت افتادن دنیا در تصمیمگیریها بود.
🔹 اما متأسفانه این فضیلت بهدستآمده از جنگ که بهعنوان یک نعمت میتوانست در مسیر سازندگی و پیشرفت کشور به کار گرفته شود با طرح رفاه اجتماعی حتی از برخی تریبونهای نماز جمعه، اثر خود را از دست داد و به جای آن، شیوه و مدل مادی نگر غربی در سیستم مدیرتی کشور توصیه واجرا شد که در نتیجه آن سوءاستفاده از جایگاه و بروز فساد اقتصادی به یک غده چرکین در نظام اسلامی تبدیل گشت.
🔹 گرچه فساد در کشور سیستماتیک نبوده ولی وجود چشمگیر آن را در میان برخی مدیران رانتی و جناحی کشور را نمیتوان نادیده گرفت مدیرانی که رویش اینگونه تباهی در آنها و آلوده شدن مراتب مدیریتی کشور، محصول دور شدن از فرهنگ جبهه و پشت پا زدن به آرمانهای الهی و انگیزههای معنوی است.
🔹 با این وجود، نعمت حضور یادگاران دوره جنگ در میان جوانان امروزی باعث شده است تا این الگو و مدل مدیریتی هنوز نفس کشیده و قابل ارائه باشد در هفته قبل افشا شد که مشاور وزیر راه که یک جوان امروزی است از قریب به ۱۵ میلیون تومان حق مأموریتش و تمام حق مأموریتهای آیندش گذشت! نگاهی به شخصیت این مدیر جوان، بیانگر تبعیت وی از مدیران بزرگی همچون شهید سلیمانی بوده که هیچگاه در قبال مأموریتهای فراکشوری و خارجی خود معدل دلاری دریافت نمیکرده است.
✅ شایسته است در شرایط سخت تحریمی و برای گذر دادن هرچه سریعتر کشور از آن، به این گونه سبک مدیریتی توجه گشته تا توسعه مفاهیم ارزشی در میان مدیران نهادینه شده و یک تحول اداری را رقم بزند چراکه در شرایط تحریم و تلاش دشمن برای تقویت دغدغههای مادی، بدون توجه به انگیزههای معنوی ما ناچار به قبول شکست در نبرد اقتصادی هستیم.
_______________
🔗 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/198902
📎 #سیاست_اجتماع
📎 #سیاست_داخلی
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
فتوکلیپ؛ صد ثانیه با رصد 1400.11.11
کاری از گروه رصد
🖥 سامانه ارسال گزارشات طلاب، مبلغان و عموم مردم از فضای مجازی
🌐 https://r.btid.org
📎 #خبر
📎 #سیاست_اجتماع
📎 #تولیدات_چندرسانهای
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥بشنو_باور_نکن 1400/11/11
بررسی اخبارِ دروغی که در مدت کوتاهی تکذیب شدند
🖥 سامانه ارسال گزارشات طلاب، مبلغان و عموم مردم از فضای مجازی
🌐 https://r.btid.org
📎 #کلیپ
📎 #دروغ
📎 #شایعه
📎#واقعیت
📎#سواد_رسانه
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
📆 تقویم روز
📌 سه شنبه
☀️ ۱۲ بهمن ۱۴۰۰
🌙 ۲۹ جمادی الثانی ۱۴۴۳ قمری
🎄 1 فوریه 2022 میلادی
✨ مناسبت روز :
. سالروز ورود امام خمینی قدس سره به ایران (۱۳۵۷ هـ.ش)
. آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی ایران
📆 روزشمار:
▪️1 روز تا ولادت امام باقر علیه السلام
▪️3 روز تا شهادت امام هادی علیه السلام
▪️10 روز تا ولادت امام جواد و حضرت علی اصغر علیهما اسلام
📎 #گرافیک_ثابت
📎 #تقویم
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💠 ابزارهای نرم جهاد تبیین
✍ تبلیغ دین و هدایت مردم، رسالت انبیاء علیهم السلام بوده است و قرآن کریم در اهمیت تبلیغ دین و جهاد فرهنگی هدایت یک نفر و نجات او از ضلالت را، معادل هدایت مردم میداند همچنان که کشتن یک نفر را همطراز با کشتن بشریت دانسته است.
👈 هر کس انسانی را جز برای حق، [قصاص] یا بدون آنکه فسادی در زمین کرده باشد، بکشد، چنان است که همه انسان ها را کشته؛ و هر کس انسانی را از مرگ برهاند و زنده بدارد، گویی همه انسان ها را زنده داشته است.
💢 مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
🌐 https://rasanews.ir/002wTh
📎 #شورای_تخصصی_فضای_مجازی
📎 #خبرگزاری
📎 #خبرگزاری_رسا
📎 #جهاد_تبیین
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org