🌸حضرت امیرالمومنین امام علی علیه السلام می فرمایند:
«...زنان امانت الهی در دست شما هستند.به آنان زیان نرسانید و بر ایشان سخت نگیرید.»
📖مستدرک الوسایل، ج14، ص251، ح7
🧕🏻@znanabehshti
#زنان_راوی_غدیر
ام سلمه
⭕️صاحب روضةالصفا مىگوید:
«چون حضرت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در غدیر خم حدیث «من كنت مولاه فعلى مولاه» را در شأن امیرمؤمنان فرمود، سپس از منبر فرود آمد بعد از آن طبقات خلائق را فرمود تا به خیمه على (علیه السلام) رفتند و زبان به تهنیت على (علیه السلام) گشادند.
⭕️چون مردم از این امر فارغ شدند، امهات مؤمنین به فرموده آن حضرت نزد على رفتند و او را تهنیت دادند»
⭕️ام سلمه یكى از دو زن پیامبر (صلی الله علیه و آله ) است كه حدیث غدیر را روایت كرده است. او ماجراى غدیر را چنین باز مى گوید:
اخذ رسول الله (صلی الله علیه و آله) بید على بغدیر خم فرفعها حتى راینا بیاض ابطیه فقال «من كنت مولاه فعلى مولاه» ثم قال «ایها الناس انى مخلف فیكم الثقلین كتاب الله و عترتى و لن یفترقا حتى یردا على الحوض»
⭕️در غدیر خم رسول خدا (صلی الله علیه و آله) دست على ( علیه السلام) را بالا برد تا آنجا كه سفیدى زیر بغلش را دیدیم، آنگاه فرمود: هر كه من مولاى او هستم، پس على مولاى اوست. بعد فرمود: اى مردم، من دو چیز گرانبها در میان شما بر جاى مىگذارم، كتاب خدا و عترتم. این دو هرگز از هم جدا نخواهند شد تا وقتى در حوض به من برگردند.
⭕️ام سلمه از معدود كسانى است كه بعد از وفات نبى اكرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در خط ولایت امیرمؤمنان (علیهالسلام) باقى ماند.
⭕️ او به فرزنش چنین وصیت كرد. «یا بنى الزمه فلا و الله ما رایت بعد نبیك صلى الله علیه و آله اماما غیره»; پسركم، همراهش [على] باش. به خدا قسم، بعد از پیامبرت امامى غیر او ندیدم.
#ام_سلمه
#زنان_بهشتی
🧕🏻@znanabehshti
🔴 عنایت ویژه امام زمان (عج) به خانمی که به خاطر حفظ حجاب هفت سال از خانه بیرون نیامد
🔵 مرحوم آیت الله سید محمدباقر مجتهد سیستانی (ره) پدر آیت الله سید علی سیستانی تصمیم می گیرد برای تشرّف به محضر امام زمان (علیه السلام) چهل جمعه در مساجد شهر مشهد زیارت عاشورا بخواند.
در یکی از جمعه های آخر، نوری را از خانه ای نزدیک به مسجد مشاهده می کند. به سوی خانه می رود می بیند حضرت ولی عصر امام زمان (علیه السلام) در یکی از اتاق های آن خانه تشریف دارند و در میان اتاق جنازه ای قرار دارد که پارچه ای سفید روی آن کشیده شده است. ایشان می گوید هنگامی که وارد شدم اشک می ریختم سلام کردم، حضرت به من فرمود: «چرا اینگونه به دنبال من می گردی و این رنج ها را متحمّل می شوی؟! مثل این باشید- اشاره به آن جنازه کردند- تا من بدنبال شما بیایم»
بعد فرمودند: «این بانویی است که در دوره کشف حجاب- در زمان رضا خان پهلوی- هفت سال از خانه بیرون نیامد تا چشم نامحرم به او نیفتد.»
📚 شیفتگان حضرت مهدی (عج) ، ج ۳ص ۱۵۸
🌕 ۲۱ تیرماه روز عفاف و حجاب گرامی باد.
#حجاب
#امام_زمان
#زنان_بهشتی
🧕🏻@znanabehshti
#مادران_علما
مادر شیخ مرتضی انصاری
♻️مادر شیخ مرتضی انصاری دختر مجتهد بزرگ و عالم نامدار شیخ یعقوب فرزند شیخ احمد بن شیخ شمس الدین انصاری است که از زنان پرهیزگار عصر خود به شمار می رفت.
♻️در شأن او همین بس که فرزندی به دنیا تحویل داد که در طبقه فقها کمتر می توان نظیری برایش یافت.
حاج مولا نصراللّه تراب دزفولی در کتاب لمعات البیان گوید:
🔹 والده شیخ، زن صالحه ای بود. آن زن خوشخو، شخصا متحمل طبخ نان و غذا پختن بود و بسیار عبادت می کرد و نوافل شب را تا هنگام مرگ ترک نکرد.
از جمله عادات شیخ این بود که مقدمات شب زنده داری مادر را خود انجام می داد، حتی آب وضویش را در مواقع احتیاج گرم می کرد و چون در اواخر عمر نابینا شده بود، او را بر مصلایش قرار می داد، سپس خود به نوافل شب و مقدمات آن مشغول می گردید.
#مادرشیخ_مرتضی_انصاری
#زنان_بهشتی
🧕🏻@znanabehshti
May 11
#همسران_پیامبران
صفورا دختر حضرت شعیب
🔹صفورا، دختر حضرت شعيب و همسر حضرت موسي عليه السلام، الگوي حيا و حسن انتخاب همسر بود.
قرآن كريم در ضمن آيه اي به حياي او اشاره مي كند و مي فرمايد:
وي با عفت و حيايي كه داشت، نزد حضرت موسي عليه السلام آمد و گفت: پدرم تو را دعوت مي كند تا به تو پاداش آن آبي را بپردازد كه براي سيراب كردن گوسفندان ما آوردي.
🔹با اينكه حضرت موسي عليه السلام، مردي ساده، تهي دست، بي خانمان و ناشناس بود، صفورا وي را به دليل توانايي و امانتش تأييد مي كرد و با كمال ادب و شرم، به پدر خود اين گونه پيشنهاد مي داد:
يا أَبَتِ اسْتَأْجِرْهُ إِنَّ خَيْرَ مَنِ اسْتَأْجَرْتَ الْقَوِيُّ اْلأَمين.
اي پدر! اين مرد را به كار بگمار كه بهترين كسي كه بايد به خدمت برگزيد، كسي است كه توانا و امين باشد.
🔹به دنبال اين تأييد و پيشنهاد صفورا، حضرت شعيب عليه السلام به حضرت موسي عليه السلام ازدواج با يكي از دخترانش را پيشنهاد مي دهد، چنان كه در قرآن مي خوانيم:
قالَ إِنّي أُريدُ أَنْ أُنْكِحَكَ إِحْدَي ابْنَتَيَّ هاتَيْنِ عَلي أَنْ تَأْجُرَني ثَمانِيَ.
🔹نتيجه پيشنهاد عاقلانه همراه با شرم صفورا در دعوت موسي به كار و معيار نيكش در انتخاب همسر موجب شد پيامبري چون موسي عليه السلام به خدمت خاندان شعيب درآيد و به قول سعدي:
«شبان وادي ايمن گهي رسد به مراد
كه هشت سال به جان خدمت شعيب كند»
«شرم و حيا و پاك دامني به ويژه براي زنان، از نشانه هاي ايمان و كمال و لازمه روح خداپرستي است.»
#صفورادخترحضرت_شعیب
#زنان_بهشتی
🧕🏻@znanabehshti
#زنان_رزمنده
نسرین پیرسمساری
⭕️ با اعلام نیاز بیمارستان جندی شاپور اهواز در سال ۱۳۶۱ اولین امدادگران زن آذربایجان شرقی به منطقه اهواز که در محاصره بود، اعزام شدند و در عملیات بیت المقدس نیز حضوری گسترده داشتند و به مجروحان جنگ امدادرسانی می کردند.
⭕️اما با توجه به خالی بودن شهر از سکنه و حضور رزمندگان در این منطقه، در بیمارستان رازی اهواز مستقر و به امدادگری رزمندگان مشغول شدیم.
⭕️آن روزها روزهای سختی بود، به خصوص اینکه تجریه اولشان بود که دور از خانه در استانی دیگر حضور داشتند و هر لحظه آن پر از خطر بود، از هر سو صدای آژیر وضعیت قرمز می آمد و همه پنجره ها با پتو پوشش کامل داده شده بود.
⭕️از نظرایشان: حضور بانوان در مناطق عملیاتی را قوت قلب برای رزمندگان دانست که زنان نیز در کنار مردان در جبهه ها حضور داشتند.
⭕️یکی از خاطرات ایشان در آن دوران این بود که:
رزمندگانی که از مناطق ترک نشین در جبهه حضور داشتند، درخواست های خود را از قبیل ارسال نامه و یا تماس با خانواده های خود را با ایشان در میان می گذاشتند که در این میان لحظات شادی و غم رزمندگان برای ایشان بسیار خاطره انگیز بوده است.
#نسرین_پیرسمساری
#زنان_بهشتی
🧕🏻@znanabehshti
#زنان_عالمه
ام کلثوم عمری
📝ام کلثوم عمری، (محدث، متوفی قرن 4 ه) دختر محمد بن عثمان بن سعید العمری دومین نایب خاص حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه) در غیبت صغری، بانویی فاضل، و راوی حدیث بود.
📝 شیخ طوسی به اسناد خود از هبة الله بن محمد، نوه ام کلثوم از وی روایت می کند که گفت:
📝حسین بن روح سال های زیادی وکیل محمد بن عثمان عمری بود و بر اموال وی نظارت داشت و بزرگان شیعه را از اسرار او آگاه می کرد.
📝وی از پدرش محمد بن عثمان و حسین بن روح نوبختی روایت می کند و ابو نصر هبة الله بن محمد نوه اش از وی نقل روایت می کند.
#ام_کلثوم_عمری
#زنان_بهشتی
🧕🏻@znanabehshti
#بانوان_شهیده
روایت مادر شهیده مهری زارع:
💢شهیده مهری زارع (۱۳۵۸ - ۱۳۴۴) از شهیدان ۹ دیماه سال ۱۳۵۷ است که در جریان هجوم تانکهای ارتش بهسمت تظاهرکنندگان مشهدی، به شدت مجروح و بعد از حدود ۳ ماه به شهادت میرسد
💢مهری زمان شهادت 14 سال بیشتر نداشت؛ هرچه از مهری بگویم کم گفتهام؛ دختری بسیار مهربان، قانع، مردمدار، مرتب و مسؤولیت پذیر بود،
💯« دخترم به حجابش خیلی اهمیت میداد؛ اگرچه آن زمان دختران باحجاب حق ورود به مدرسه را نداشتند، اما با سختی زیاد تا مدرسه با حجاب و چادر میرفت و در مدرسه برای پوشیدن روسری تنبیه بدنی میشد و حتی مدیر مدرسه سرش را به خاطر یک روسری به دیوار میکوبید.»
💢 از لحاظ فکری از سن خودش جلوتر بود، بیشتر میفهمید.
💢پدر یکی از دوستانش روحانی بود و با امام خمینی(ره) در ارتباط بود و مهری و سه نفر دیگر از دوستانش از طریق این دوست مشترک از جریان مبارزات مطلع میشدند و فعالیت میکردند، تظاهرات شرکت میکردند، بعضی اوقات از مسیر مدرسه و بعضی اوقات هم با خانواده شرکت میکرد و اعلامیههای حضرت امام(ره) را توزیع میکردند.
#شهیده_مهری_زارع
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
#زنان_راوی_حدیث
نويله دختر اسلم انصارى
🔘نـويـلـه , يـا نوله دختر اسلم انصارى را مورخين و دانشمندانى مانند : ابن اثير جزرى , ابن عبدالبر انـدلسى , و ابن حجر عسقلانى , از جمله بانوانى دانسته اند, كه با رسول خدا(صلی الله علیه و آله ) بيعت كرده , با آن حضرت به دو قبله نماز خوانده , و بالاخره صحابى و راوى حديث از آن حضرت بوده است .
🔘نـولـه مى گويد : ما نماز ظهر يا عصر را در مسجد بنى حارثه مى خوانديم , و قبله ما بيت المقدس بـود, دو سجده از نماز انجام شده بود كه , كسى براى ما خبر آورد كه , رسول خدا(صلی الله علیه و آله ) نماز خود را به طرف مسجدالحرام خوانده است .
🔘آنـوقـت مـردهـا جاى زنها رفتند, و زنها بجاى مردها قرار گرفتند, و دو ركعت ديگر نماز را با دو سجده به طرف مسجدالحرام خوانديم , و آن گاه كه خبر اطاعت ما بگوش رسول خدا(صلی الله علیه و آله ) رسيد, در باره ما فرموده بود : اينان كسانى هستند كه به غيب ايمان دارند.
#نویله
#زنان_بهشتی
🧕🏻@znanabehshti
#زنان_قهرمان
ام عطیه
♻️امّ عطیه گوید:«با رسول خدا(ص) در هفت جنگ شرکت کردم و یکی از وظایفم تهیه غذا برای رزمندگان بود».
#ام_عطیه
#زنان_بهشتی
🧕🏻@znanabehshti
آیت الله بهاءالدینی :
اگر زنان چادری میخواستند نشانشان میدادم عرقی که در فصل گرما به خاطر حفظ حجاب می ریزند ، دانه دانه اش خورشید است . شما خورشید خدا هستید .
و ایشان این روایت را از ثواب الاعمال نقل می کردند عرقی که زن زیر چادر میریزد سه جا برای او نور می شود :
- در درون قبر
- در برزخ
- در قیامت
و اگر زنان بی حجاب از من میخواستند همین الان نشانشان میدادم که این موی سر که به نامحرم نشان می دهند آتش است . آنها در آرایش زیبایی نیستند بلکه در آرایش آتش هستند .
#حجاب
#زنان_بهشتی
🧕🏻@znanabehshti
حضرت فاطمه زهرا (س) فرمود:
خَیْرٌ لِلِنّساءِ انْ لایَرَیْنَ الرِّجالَ وَلایَراهُنَّ الرِّجالُ. (بحارالانوار:ج43، ص54، ح48)
بهترین چیز برای حفظ شخصیت زن آن است که مردی را نبیند و نیز مورد مشاهده مردان قرار نگیرد.
🧕🏻@znanabehshti
#زنان_نمونه
حضرت زهرا سلام الله علیها
💠حضرت ایت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی:
🔹فاطمه زهرا (سلام الله علیها) اسوه بشریت
بحثِ دربارهٴ شخصيت صديقهٴٴ نساء عالميان[سلام الله عليها] از اين جهت مهم است كه آن حضرت مانند انبيا و اولياي ديگر(عليهم السلام) اسوهٴ جوامع بشرياند؛ همانطوري كه پيغمبر و امام اسوه هست براي تمام افراد جامعه (اعم از زن و مرد) زنان با فضيلت عالم هم اسوهاند براي همه افراد ملّت (اعم از زن و مرد)؛ و همانطوري كه اميرالمؤمنين(سلام الله عليه) اسوه است و امام است هم براي زنها هم براي مردها، فاطمهٴ زهرا(سلام الله عليها) هم وليّ خدا است (هم براي زنها و هم براي مردها) آن حضرت انسان نمونه است و اسوهٴ انسانها، نه مخصوص زنها؛ چه اينكه اميرالمؤمنين(عليه السلام) كه انسان نمونه است و مقتداي همهٴ انسانها است و مخصوص مردها نيست.
🔹دليل قرآني بر اسوه بودن زن با فضيلت برای مردم
دليل قرآني اين مطلب آن است كه ذات اقدس الهي وقتي ميخواهد نمونهٴٴ مردم با فضيلت را ذكر بكند، مريم[سلام الله عليها] را يادآور ميشود، ميفرمايد: نمونهٴٴ مردم خوب مريم است، نمونهٴٴ مردم خوب آسيه است: ﴿وَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً لِلَّذِينَ آمَنُوا امْرَأَةَ فِرْعَوْنَ إِذْ قَالَتْ رَبِّ ابْنِ لِى عِندَكَ بَيْتاً فِى الْجَنَّةِ﴾، ﴿وَ مَرْيَمَ ابْنَتَ عِمْرَانَ﴾؛ نمونهٴٴ مردم خوب مريم است. نفرمود «ضرب الله مثلا للاتي آمن مريم»؛ نفرمود نمونهٴٴ زنان خوب مريم است، فرمود: نمونهٴٴ مردم خوب مريم است.
در فرهنگ محاوره مردم غير از مرداناند. وقتي شما ميخواهيد از ملّت مسلمان ايران سخن بگوييد، ميگوييد: مردم انقلاب كردند، مردم تظاهرات كردند، مردم در انتخابات شركت كردند. مردم اعم از مردان و زناناند، مردم غير از مرداناند؛ مردان در برابر زناناند ولي مردم، يعني افراد يك ملّت. تعبير قرآن كريم هم همين است، نميگويد رجال در برابر نساء بلكه ميگويد «مردم»، ﴿الَّذِينَ آمَنُوا﴾، نمونهٴٴ مردم خوب (اعم از زن و مرد) مريم[سلام الله عليها] است؛ چه اينكه نمونهٴٴ مردم خوب (اعم از زن و مرد) عليبنابيطالب[عليه السلام] است.
🔹ممتاز بودن حضرت زهرا سلام الله علیها، در مسئله اندیشه و معرفت
سيدهٴ نساء عالميان فاطمهٴ زهرا(صلوات الله وسلامه عليها) هم در مسئلهٴ معرفت ممتاز بود، هم در مسئلهٴ پايداري و هم در انديشهٴ توحيدي سرآمد بود هم در انگيزهٴ استقامت و پايداري، كساني كه با خطبههاي نهج البلاغه آشنا هستند مستحضرند كه همهٴ خطبههاي نهجالبلاغه در يك حدّ نيست؛ بعضي از خطبهها كه دربارهٴ توحيد گفته شد بسيار بلند است، ولي بلندترين و مهمترين خطبههاي توحيدي نهج البلاغه را كسي مطالعه كند، ميبيند كه تقريباً 25 سال قبل از اينكه عليبنابيطالب(سلام الله عليه) اين خطبهها را ايراد كند، سيدهٴ نساء عالميان فاطمهٴ زهرا(سلام الله عليها) در جريان استرداد خلافت، حمايت از ولايت و استرداد فدك آن خطبهٴ توحيدي را ايراد كرده است كه آن خطبه غير از خطابه است. يك حرفي با مردم دارد مردم بايد بفهمند و يك حرفي با خداي خود دارند آنها كه الهي هستند بايد بفهمند. خطبههاي ائمه غير از خطابههاي آنهاست. سخنراني براي تودهٴ مردم است و آن خطبهها رابطهٴ ملكوتي عبد و مولا است، اگر كسي آن سويي شد، از خطبهها مدد ميگيرد و اگر اين سويي بود، از خطابهها استمداد ميكند. اگر كسي خطبهها را و نه خطابه، خطبهها را ارزيابي كند ميبيند بسياري از معارف خطبههاي نهج البلاغه علي(سلام الله عليه) 25 سال قبل به بيانات گهربار فاطمهٴ زهرا(سلام الله عليه) انشا شده است.
اين بانو در بخش انديشه و معرفت ممتاز بود؛ آن قدر ممتاز بود كه از آدم[عليه السلام] تا عليبنابيطالب[عليه السلام] كسي همتاي او نبود. آن روايتي كه وجود مبارك امام صادق[سلام الله عليه] ميفرمايد: اگر عليبنابيطالب[عليه السلام] نبود از آدم تا انقراض عالم، هيچ كس همسر فاطمه[سلام الله عليها] نميشد، این دو پيام دارد: يكي اينكه هيچ كدام از انبياي گذشته هم همتاي زهرا(سلام الله عليهم اجمعين) نبودند و يكي اينكه هيچ كدام از انبياي گذشته هم همتاي عليبنابيطالب نبودند؛ به هر تقدير اگر انديشهاش در تمام اوج است؛ پس از نظر انديشه و علم كمبودي ندارد.
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
#زنان_بهشتی
🧕🏻@znanabehshti
#زنان_قهرمان
تا اَبد زینب ها
پایِ دینشان هستند
جانشان را فدا میکنند
حجابشان را نه ...
"شهیده زینب کمایی"
منافقین چادرش را دور گردنش گره زدن
و آنقدر گره را کشیدند تا به شهادت رسید.
#حجاب
#زینب_کمایی
#زنان_بهشتی
🧕🏻@znanabehshti
#زنان_راوی_غدیر
حُسنیه شاگرد امام صادق علیه السلام
از زنان تابعی که از غدیر دفاع کرده است میتوان از حسنیه، شاگرد امام صادق(علیه السلام) نام برد.
♨️حسنیه در مناظراتی که هارون الرشید ترتیب میداد شرکت و از ولایت امام علی(علیه السلام) دفاع میکرد؛
♨️او خطاب به فردی به نام ابراهیم در این مناظره گفته که آیا در هیچ جای تفسیر شما آمده است که رسول خدا در حجةالوداع به امر خدا در غدیر خم فرود آمد؛ آیه یا ایها الرسول بلغ... را تلاوت کرد و بعد یعصمک نازل شد؛
♨️آیا در تفسیر شما آمده است که پیامبر صلی الله علیه و آله دست علی بن ابیطالب(علیه السلام) را در حالی که جهاز شتران چیده شده بود بالا برد و فرمود: «من کنت مولاه فهذا علی مولاه اللهم وال من والاه...»؛ و آنگاه آیه اکمال نازل شد.
♨️ حُسنیه در ادامه مناظره خطاب به علمای درباری هارون الرشید فرمود که شما احکام و نصوص الهی را وانهادید و روز غدیر را نادیده گرفتید.
#حسنیه
#زنان_بهشتی
🧕🏻@znanabehshti
#همسران_علما
همسر دکتر قاسم غنی
🔘ایشان در حفظ یادداشتهای همسرش و خاطراتی که او در آنها از زنهای گوناگون اسم برده، نهایت کوشش خود را به خرج داده است و در حالی که همه این مطالب را در حضور آن زن نوشته و این بانو وسایل آسایش دکتر غنی را فراهم کرده تا با فراق خاطر چهارده جلد خاطرات بنویسد اما از نام و نسبش در چنین مجموعهای خبری نمیباشد.
🔘دکتر باستانی پاریزی مینویسد: «وقتی شرح حال دکتر غنی را برای مقدمه خاطرات او ... مینوشتم خیلی کوشش کردم نام و مشخصات همسر او را یادداشت و نسبت به او به دلایلی ادای احترام کنم، اما در هیچ کجا دست نیافتم.
#همسرقاسم_غنی
#زنان_بهشتی
🧕🏻@znanabehshti