استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«مراقبهای که بین این ماهها (ماه رجب، ماه شعبان و ماه رمضان) مشترک است و باید انسان به آن برسد مطلبی است که در خطبه شعبانیه، وجود مقدس نبی اکرم (صلی الله علیه و آله) وارد شده است. وقتی حضرت(ص) فضیلتهای ماه رمضان را بیان کردند، حضرت امیر (علیه السلام) سؤال کردند که یا رسول الله! افضل اعمال در این ماه چیست؟ حضرت فرمودند که ترک معصیت است.
این، نکته مهمی است که بزرگان هم توضیح دادند که انسان باید در این ماهها بر ترک معصیت تلاش کند. هیچ چیزی مثل معصیت مانع حرکت نیست. ممکن است انسان یک عمر زحمت و ریاضت بکشد ولی واقعاً بهخاطر معصیتها و غفلتهایی که دارد درها بهسوی او باز نشود. طبق روایات گاهی انسان معصیتی میکند که مثلاً تا چهل روز توفیق عبادت و بندگی از او گرفته میشود.
◀️ شیخ علی محدث قمی (فرزند محدث قمی رحمت الله علیه) نقل میکردند که پدرم میفرمود که از عنفوان جوانی نافله شبم ترک نشد. زمانی که مهمان تاجری در همدان بودیم ایشان ما را به مهمانی یکی از بستگانش دعوت کرد. عرض کردم اگر عزت و احترام شما در این است که بنده در این مهمانی شرکت کنم به احترام شما حضور پیدا میکنم و الا بنده اهل اینگونه مهمانیها نیستم. ایشان گفتند بله، حضور شما موجب احترام بنده است. رفتم، شام را خوردم و آمدم. فصل تابستان بود و در حیاط خوابیدم. بیدار شدم و فهمیدم که نماز صبحم در حال قضا شدن است. به سرعت وضو گرفتم و نماز صبح را خواندم و سر سجاده نشستم. محاسبه کردم من که نماز شبم اصلاً ترک نمیشود چرا اینطور شد؟! هر چه فکر کردم به جایی نرسیدم جز لقمه دیشب. به صاحب خانه گفتم این فرد چه کسی بود که ما را دیشب به مهمانیاش بردی؟ گفت ایشان، بانک بعدازظهر است. یعنی بعد از ظهرها که بانکها تعطیلاند این فرد ربا میدهد! مرحوم محدث قمی میفرمود من تا چهل شب هر چه دقت کردم با اینکه بیدار بودم، موفق به نافله شب نشدم.
در روایات متعددی که آثار گناهان ذکر میشود، برای ایمان، توفیقات و قبولی اعمال انسان آثار فراوانی ذکر شده است. یکی از مهمترین مراقبههای این ماهها این است که انسان مراقب باشد در این ماهها مرتکب معصیت، چه صغیره چه کبیره، نشود. یعنی وقتی ماه رجب به اتمام میرسد انسان محاسبه کند که حتی یک گناه صغیره هم از او سر نزده باشد. اهانت و بدگویی نسبت به مؤمنین نداشته باشد، ایذاء مؤمنین نکرده باشد، چشم، گوش و زبانش دچار انحراف نشده باشد و در اختیار خدای متعال باشد. مؤمن باید اینطور باشد. یکی از صفات متقین این است که مراقبه میکنند تا از آنها تخلفی سر نزده باشد. استاد بزرگواری میفرمود فرق معصوم-که این قدر نزد خداوند محترم است- با بقیه این است که در همه عمرش یک بار هم از حریم الهی تخلف نکرده است. یکی از مهمترین مراقبههای این ماهها برای این که انسان ورود به حقیقت و باطن ماه کند، اسرار این ماه به روی وی گشوده شود، به آن معرفتها و روزیهای باطنی که برای رجبیون و اهل این ماه مقرر شده است برسد و آن نسیم های رحمت به سمت وی بوزد، ترک گناه است. ممکن است انسان با یک گناه اعمال خود را حبط کند. گاهی انسان چهل سال زحمت میکشد و یک گناه همه را زائل می کند.»
تدریس دوره جامع دماء ثلاثه بزودی درکانال فاطمه سلام الله علیها بانوی عالمین برگزارمیشود
https://eitaa.com/joinchat/258801770C7ae97dc5ba
⛔️ورود آقایون ⛔️
تدریس دوره جامع احکام کسب وکار ومعاملات توسط استاد دارینی بزودی درکانال فاطمه سلام الله علیها بانوی عالمین برگزارمیشود
https://eitaa.com/joinchat/299892842Ca725aa7ab4
4_5897659519600691343.mp3
7.81M
جهت مشارکت درهزینه های فرهنگی کلیک کنید
http://eitaa.com/joinchat/3548053534C77f6131815
التماس دعای فرج...
یک شنبه های هرهفته برنامه ی نمازقضا برگزار میشود هم اکنون میتوانید با کلیک بر روی لینک زیر به #اتاق نمازقضا وصل شوید🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/880869393C523e2e6b7c
#شبنشینی_بامقام_معظم_رهبری
هر یک روز ماه رجب، یک نعمت خداست. در هر ساعتی از این ساعات، یک انسان اگر هوشمند و زرنگ و آگاه باشد، میتواند چیزی را به دست بیاورد که در مقابل آن، همهی نعمتهای دنیا پوچ است؛ یعنی میتواند رضا و لطف و عنایت و توجه الهی را به دست آورد.
#سلامتی_فرمانده_صلوات