رسیدن به باطن رجب و کسب مدال رجبیّون، مشروط به گذر و خروج صحیح از تونل لیلةالرّغائب است. و نوشیدن از اکسیر شراب طهور شعبان، منوط به وصل به طوبای رجب...
اگر سیر خوبی در رجب داشته باشیم، تولد خوبی به شعبان خواهیم داشت. در آن صورت است که احوال دل، با مناجاتهای شعبان و رمضان متفاوت خواهد بود و هر فراز دعا به شکل و نوع خودش قلب ما را میلرزاند و چیزی در دل ما میجنباند.
فاطمه سلام الله علیها بانوی عالمین
رسیدن به باطن رجب و کسب مدال رجبیّون، مشروط به گذر و خروج صحیح از تونل لیلةالرّغائب است. و نوشیدن ا
لیلةالرغائب
بر اساس روایات ما، ممتازترین شبها در همه سال، سه شب است که همگی در این ماههای سهگانه واقع شده:
اولی شب جمعه اول ماه رجب است به نام «لیلةالرغائب»، دوم شب نیمه شعبان که نامش «لیلةالبرات» است و دیگر شبهای قدر در ماه مبارک رمضان که «لیلةالقدر» است.
▫️رغائب جمع «رغیبة» است و رغیبة به معنای عطای کثیر است؛ یعنی در چنین شبی، درهای رحمت الهی بیحساب باز است. ترکیب «لیلة الرغائب» اضافه موصوف به صفت خود است، بدین ترتیب لیلةالرغائب یعنی «اللیلة التی فیها الرغائب» یعنی شبی که در آن عطایای الهی کثیر است، سپس موصوف به صفتش اضافه شد و «لیلة الرغائب» گردید.
▫️صاحب مراقبات، جمال السالکین، مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، مطلبی به این مضمون میفرماید که ماه رجب اول ورود به میهمانی الهی است و تو ببین در این ضیافت الهی با کدامین لباس و زیور بر مولای خود وارد میشوی!
▫️تلطیف عمل مهمتر از تکثیر در عمل است؛ لذا در اولین شب جمعه ماه رجب که شب عطای خاصّ الهی است، اولین دعایمان مغفرت و طلب استعداد ورود به ضیافت خاص الخاص پروردگار باشد؛ تا در همان شب جمعه اول پاک شویم و اجازه ورود به سرای محبوب را در همه ضیافت سهماهه داشته باشیم. در حالی که در ماه رمضان این طور نیست، شب قدر آن در آخر ماه است که این حساب دیگری دارد. درباره اعمال مخصوص این شب، به آنچه در مفاتیح الجنان آمده اکتفا میکنیم.
🔺پیامبر اکرم(ص) فرمودند: غافل از اولین شب جمعه ماه رجب نشوید که ملائکه، آن شب را «لیلةالرغائب» نامیدند. این بیان پیامبر(ص) که ملائکه چنین نامی بر این شب نهادند، از آن روست که آنها عالم بالا را میبینند و مشاهده میکنند که چگونه کرور کرور عطای کثیر و نعم و رحمتهای خاص الهی در آن شب سرازیر است؛ لذا میگویند این شب، شب عطای کثیر است.
سپس حضرت میفرمایند: زمانی که یک سوم از شب گذشت، تمام ملائک آسمان و زمین به عالم دنیا میآیند و گرد خانه خدا طواف میکنند و خداوند توجه خاص به ملائکه خود میکند. توجّه کنیم که خیلی اوقات ملائک زمینی برای انسان دعا میکنند، ولی در آن شب عزیز، ملائکه آسمانی، یعنی میکائیل و جبرائیل و اسرافیل و ملائکه مقدّس الهی که دعایشان قطعاً مستجاب است، دست به دعا برمیدارند. خداوند به ملائکش میفرماید در این شب هر دعایی دارید بخواهید تا من اجابت کنم، و ملائک دعا میکنند: خدایا، روزهداران ماه رجب را بیامرز.
📚ادب حضور (دفتر اول)، ص۷۹.
میدونید افضلِ اعمال این ماه، زیارتِ امام حسین(ع) در ماه رجب هست؟! ماه رجب خیلی فضیلت دارد اما افضل اعمالش اینه آدم بره کربلا ، امام حسینُ از نزدیک زیارت کنه .. اگه نتونستی بری روایت داره میتونی بری از بالای بلندی به حسین ابن علی سلام بدی ..
اگه کسی بتوند امشب رو احیا بگیره با خدا راز و نیاز کند خیلی ارزش داره .. یه ملکی به نام «داعی» امشب میاد تو آسمانِ دنیا ، خوش به حال اون هایی که صدای این ملک رو میشنوند ..
ما گوشی نداریم که دیگه این صداها رو بشنویم انقدر آقا گناه اومده این گوش باطنی ما رو از بین برده ، گوش ما نمیشنوه، گوشِ باطن میخواد .. برا صداهای ظاهری کسی بخواد بشنوه گوشِ ظاهر میخواد برا صداهای باطنی گوشِ باطنی میخواد ..
، این ملک «داعی» هم همینطور میاد تو آسمان دنیا هی صدا میزنه : طُوبَى لِلذَّاكِرِينَ طُوبَى لِلطَّائِعِينَ.. میگه خوشا به حال ذاكران! خوشا به حال اطاعتكنندگان!
جوونا دلتون برا خدا تنگ نشده؟! دلتون برا امام حسین تنگ نشده ؟!.. دلتون برا کربلا پر نمیزنه ؟!.. دلتون بهانه ی حسین نگرفته ؟!.. صدا میزنه أین رَاغِبُونَ الی الله ؟!.. کجاند اونایی که میگن ما دلمون برا خدا تنگ شده .. امشب شبِ راز و نیازه .. امشب خدا درهای درحمتش رو باز کرده که هر کسی که میخواد بیاد با او مناجات کند .. خوش به حال اون دلی که جوابه این ملک رو میده میگه ما هم دلمون برا خدا تنگ شده ..
«أینَ المُضطَرُّ الّذِی یُجَابُ إذا دعی»
کجاست آن مضطری که چون دعا کند، خواست او به اجابت میرسد...
و چه شبی میشود آن لیلة الرغائبی که آن مضطر واقعی دعا کند و دعایش مستجاب شود و به پایان رسد این انتظار…
4_5857140630626506643.mp3
16.87M
🔸آرزویی که پیامبر صلی الله علیه وآله از آن تعجب کرد!
📚الكافي (ط - الإسلامية)، ج۸، ص۱۵۵
📚مشابه در الخصال صدوق، حدیث ۲۱
#حکایت
#دعا_برای_فرج
#قصه_شب
اعمال روزها و شب های #هفته
آداب ، اعمال ، ادعیه ، استعاذه ، تسبیح و نماز روز #جمعه
➡️ https://erfan.ir/mafatih20
فاطمه سلام الله علیها بانوی عالمین
نمازی برای حاجتروایی و دفع شر دشمن (نماز امام زمان علیه السلام در شب جمعه) 🔹سید بن طاووس مینویس
نمازی برای حاجتروایی و دفع شر دشمن
(نماز امام زمان علیه السلام در شب جمعه)
نماز شب آیت اللَّه العظمى بهجت (ره)
آیت اللَّه شیخ جواد کربلایى می گوید:
جناب آیت اللَّه بهجت در جدیت در نماز شب و گریه کردن در نیمه هاى شب مخصوصاً شبهاى جمعه کوشا بودند. یکى از علما و مشاهیر به من فرمودند که: شب جمعه در مدرسه سید در نجف اشرف درنیمه شب بنده شنیدم با صداى حزین و ناله و گریه در حالى که سر به سجده گذاشته بود مکرراً به حق تعالى عرضه میداشت: » الهى من لى غیرک، أسئله کَشفَ ضُرّى وَ النَّظَرَ فى أمْرى
برگی از دفتر آفتاب ص ۵۰
انتظار فرج، لازمه ایمان
🔸️انتظار فرج یعنى امید به رفع گرفتارىها و امید به رحمت الهى كه بزرگترین عامل در سازندگى، حركت، فعالیت و نشاط انسان است. اگر انسان در زندگیاش امیدى به یک نتیجه مطلوب نداشته باشد تلاشى نخواهد كرد. آدم افسرده ناامید از همه چیز، یك گوشه مىنشیند و دست روى دست مىگذارد و زانوى غم در بغل مىگیرد و هیچ كارى نمىتواند انجام دهد. اگر روزنه امیدى به دلش باز شود آنوقت است كه حركتى در او پدید مىآید و دنبال مىكند تا بلكه به نتیجهاى برسد.
🔸️اصل اینكه انسان باید امیدوار باشد و امید به فرج داشته باشد، یعنى امید به گشایش بعد از شدت و سختى و واقع شدن در تنگناها داشته باشد، لازمه ایمان است و لذا «یأس من روح اللّه» و «یأس من رحمة اللّه» از گناهان كبیره است كه در آیات و روایات به آن اشاره شده است.
۱۳۸۴/۰۷/۰۸
#مهدویت