دوران عقب ماندگی ملت ما
زمانی آغاز شد که:
جای اندیشیدن را تقلید
جای تلاش و کوشش را دعا
جای اراده برای رفتن را قسمت
و جای تصمیم عقلانی را استخاره گرفت..
#امیر_کبیر
#شبهه هست یا نه گیج شدم😑😑😑😑
هدایت شده از سیدعادل مکتوفی
1⃣ تقلید از فقها نه تنها خلاف عقل نیست، بلکه از باب رجوع غیر متخصص به متخصص مى باشد که حکمی عقلی است.
اگر کسى که صاحب تخصص نیست و باید تقلید کند، تقلید نکند واعمالى را انجام دهد، مانند بیمارى است که خودسر دارو مصرف کند.
http://www.pasokhgoo.ir/node/1391
2⃣ اسلام تصریح دارد که انسان باید تمام تلاش خود را بکارگیرد و در کنار آن باید از خداوند یاری بگیرد تا گمان نکند که دعایش همه چیز است و نیز گمان نکند که همه چیز مرتبط با خود اوست که طغیان کند و منحرف شود :
* "اینان که تمام تلاش و کوشش خود را کردهاند و بعد مضطر شدهاند، نباید احساس ناامیدی کنند، بلکه باید تلاششان را ادامه دهند و به درگاه خداوند متعال دعا کنند تا خداوند آسیب را از آنان دور کند و آنان را جانشینان خود در زمین قرار دهد."
(سوره مبارکه نمل آیه 62)
3⃣ قناعت حالتی است كه باعث اكتفا كردن به قدر حاجت و ضرورت میشود.
ضرورت گاه برنامه ریزی ها و افکار با افق های بلند را می طلبد. اما آرزو خیال پردازی و ساختن حقیقتها بر پایه رویاهاست.
* حضرت علی (علیه السلام) در قسمتی از وصیت نامه ی خودشان به حضرت حسن (علیه السلام) می فرمایند:
« از تکیه نمودن بر آرزوها بپرهیزید که همانا سرمایه احمقان است و مانع خیر دنیا و آخرت می باشد». (نهج البلاغه نامه 31)
* و یا در جای دیگری از این کتاب می فرمایند: « من بیش از هر چیزی برای شما از دو چیز هراس دارم: یکی پیروی از هوای نفس و دیگری آرزوهای طولانی». (همان، خطبه 28)
* و در خطبه دیگر ی می فرمایند: « و بدانید آرزو باعث فراموشکاری و غفلت عقل می گردد و ذکر خداوندی را به فراموشی می اندازد؛ پس آرزو را تکذیب کنید که موجب فریب است و صاحب آرزو فریب خورده می باشد» . (همان، خطبه 86)
4⃣ تقدیر خداوند در عرض اختیار و تلاش انسان نیست، بلكه در همان جا كه تلاش است، تقدیر نیز هست و این 2 رابطه ای در طول یکدیگر دارند.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتاء 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
هدایت شده از جان من و سید علی💕
سلام واحترام خدمت شما بزرگوار
#پاسخی_دیگر👇👇
✅🌱اولاً روشن باشد که مرد از ارتباط صمیمی نه اینکه مثل دوست پسر و دوست دختر حرفهای عاشقانه بزنند بلکه مثلا یک ارتباط صمیمی سالم مثل سلام کردن و احوال پرسی کردند بدون نیت و قصد لذت شهوانی.
ثانیاً: مصداق این مورد که اگر رهبری گفتند اشکال ندارد برای نمونه عرض کنم مثل یک مرد مسن که دیگر قوای شهوت در او ضعیف شده با یک دختر جوان هم هم صحبت شود اگر مرد متدینی باشد هیچ قصد لذت از این ارتباط کلامی ندارد.
ثالثاً: برای دو نفر جوان نامحرم هیچ وقت یقین اینکه به گناه نیفتند نمی توانند بدهند همیشه در ارتباطهای صمیمی ولو گفتاری احتمال به گناه افتادن هست لذا دختر و پسر جوان نامحرم شامل این استفتاء نمی شوند چون همیشه ارتباط صمیمی آنها احتمال گناه در آن وجود دارد لذا باید از این گفتگوها پرهیز کنند. به ندرت یک مورد استثنایی مثل یوسف پیغمبر یا رجبعلی خیاط اگر پیدا شود که در جوانی هم با ارتباط کلامی با نامحرم خیلی از خودش مطمئن باشد که اصلا به گناه نمی افتد اما امثال ما مسلمانهای معمولی که از ایمان ضعیفی برخوردار هستیم حتما باید از این ارتباط صمیمی با نامحرم پرهیز شود که احتمال به گناه افتادن در این ارتباطات زیاد می باشد پس وقتی خوف از افتادن در گناه وجود دارد نتیجه اش این است که به فتوای مراجع حرام است اینگونه ارتباطها صمیمی کلامی و باید پرهیز شود
🔷از نظر شرع مقدس اسلام هر گونه ارتباط بین دختر و پسر، قبل از ازدواج، اعم از ارتباط مستقیم و غیر مستقیم، اگر با قصد لذت (جنسی) باشد و یا خوف فتنه و ترس افتادن به گناه در آن وجود داشته باشد، جایز نبوده و اشکال دارد.
با نگاهی به پاسخ مراجع عظام تقلید به برخی از استفتائات این مطلب روشن میشود:
♦️🍀آیا در گفتگوی زن و مرد نامحرم، فرقی بین گفت و گوی مستقیم و از راه دور هست؟
همه مراجع: خیر، هیچ تفاوتی در حکم نمی کند و در هر دو مورد، اگر با قصد لذت و ترس افتادن به حرام باشد، اشکال دارد. (آیات عظام امام خمینی، خامنه ای، مکارم شیرازی، بهجت، تبریزی، نوری همدانی، فاضل لنکرانی، وحید خراسانی، صافی گلپایگانی، سیستانی)
🔷🍀چت کردن با جنس مخالف و رد و بدل کردن صحبت های معمولی، چه حکمی دارد؟
همه مراجع: در صورتی که خوف فتنه و کشیده شدن به گناه وجود داشته باشد. جایز نیست.
آیا سلام کردن مرد به زن نامحرم و زن به مرد نامحرم، جایز است؟
همه ی مراجع: اگر بدون قصد لذت و ترس افتادن به حرام باشد، اشکال ندارد.
♦️🌱شوخی کردن با نامحرم چه حکمی دارد؟
همه ی مراجع: اگر با قصد لذت (جنسی) باشد و یا بترسد به گناه بیفتد، جایز نیست.
آیا ارتباط صمیمی بین دختر و پسر در هنگام همکاری یا مهمانی اشکال دارد؟
همه ی مراجع: دوستی بین دختر و پسر جایز نیست؛ چون ترس افتادن به گناه در میان است. اما ارتباط شغلی، اگر باعث مفسده نشود و موازین شرع در آن رعایت شود، اشکال ندارد.
نامه نگاری با نامحرم و طرح مسائل شهوانی از طریق ایمیل، چه حکمی دارد؟
همه ی مراجع: طرح مسائلی که باعث ایجاد فتنه و فراهم آوردن زمینه فساد است، اشکال دارد.
از مجموع مطالب و مسائل مطروحه ی فوق نتیجه می گیریم که هر گونه ارتباط بین دختر و پسر، قبل از ازدواج، اعم از ارتباط مستقیم و غیر مستقیم، اگر با قصد لذت باشد و یا خوف فتنه و ترس افتادن به گناه در آن وجود داشته باشد، جایز نبوده و اشکال دارد. اما ارتباط شغلی و حرفه ای و علمی و تحصیلی، اگر باعث فتنه و مفسده نشود و موازین شرع در آن رعایت شود، اشکال ندارد.
#شبهه
این که اسلام برای کفاره ی برخی گناهان دستور داده برده آزاد کنند نه تنها هیچ دردی از برده ها دوا نمیکرد بلکه به ضرر برده ها بود چون مالکان برده ها اکثرا برای کفاره ی گناهانشان برده های پیر یا بیماری را آزاد میکردند که نه به دردشان میخوردند نه کسی آنها را میخرید و فقط نان خور اضافه بودند. پس چه بهتر که با آزاد کردن آنها هم کفاره گناهشان را داده و وجدانشان آسوده شود هم مردم به عنوان یک خیر و نیکوکار از آنها یاد کنند هم ار دست یک نان خور اضافی که سربارشان بود راحت شوند.
اگر اسلام میخواست با برده داری مبارزه کند باید میگفت هرکس گناه کرد باید یک برده سالم و تندرست که قیمتش از فلان مقدار کمتر نباشد را آزاد کند
هدایت شده از سیدعادل مکتوفی
🔸درست است احکامى مانند احکام ازدواج با بردگان ، محرمیت با بردگان ،مکاتبه ( قرارداد براى آزادى بردگان )و.... که در قرآن ذکر شده است، اصل وجود بردگى را در زمان پیامبر (ص) و صدر اسلام اثبات مىکند. اما باید گفت که اسلام برنامه بسیار دقیق و زمانبندى شده ای براى آزادى بردگان دارد که در نتیجه همه آنها تدریجا آزاد مىشوند. در برخورد اسلام با این مسأله باید به این نکات توجه داشت که:
🔹 اسلام هرگز ابداع کننده برده دارى نبوده است.
🔹 اسلام به سرنوشت دردناک بردگان در گذشته به عنوان یک معضل بزرگ اجتماعی نگریسته است.
🔹اسلام براى آزادى بردگان طرح بسیار دقیق و حساب شده ای ارائه کرده است. زیرا گاه نیمى از جامعه را بردگان تشکیل مىدادند، که نه کسب و کار مستقلى داشتند، و نه وسیلهاى براى ادامه زندگى. اگر اسلام با یک فرمان عمومى دستور مىداد همه بردگان را آزاد کنند ، یا بیشتر آنها تلف مىشدند و یا این جمعیت عظیم بیکار و گرسنه ای که محرومیت به او فشار آورده به همه جا حملهور می شد و درگیرى و خونریزى به راه انداخته نظم جامعه را مختل می کرد.بنابراین اسلام طرح و برنامه حساب شده ای وضع کرد تا اینان تدریجا آزاد شده و جذب جامعه گردند.
✅این طرح مواد زیادى دارد که عبارتند از :
ماده اول - بستن سرچشمههاى بردگى
ماده دوم - گشودن دریچه آزادى
ماده سوم - احیاى شخصیت بردگان
ماده چهارم - رفتار انسانى با بردگان
ماده پنجم – اعلام انسانفروشى بعنوان بدترین کار !
✳️ پیشوایان اسلام اگر برده یا بردگانی در اختیار داشتند در قالب همین برنامه حساب شده و حکیمانه اسلام بوده است و معاشرت آنان با بردگان به گونه ای بود که در بسیاری از موارد وقتی برده ای را آزاد می کردند آن برده حاضر نمی شد منزل امام (ع) را ترک کند.
علاوه بر خورد و معاشرت رهبران دین با بردگان یک الگوی عملی برای مسلمانان در بر خورد با این مسأله بسیار مهم ، در جهت از بین بردن برده داری بوده است.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتاء 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
هدایت شده از سیدعادل مکتوفی
ساختمانهای ناایمن فوراً شناسایی و مقاومسازی شوند» اگر دیماه ۹۵ از زبان رئیس جمهور سابق خارج شده بود، شاید اکنون دیگر شاهد حادثه «متروپل» نبودیم.
به گزارش مشرق، «ساختمانهای ناایمن فوراً شناسایی و مقاومسازی شوند». همین جمله ای که یکشنبه شب در جلسه هیات دولت از دهان رئیس جمهوری خطاب به وزرای کشور و راه و شهرسازی خارج شد، اگر دیماه ۹۵ از زبان رئیس جمهور سابق خارج شده بود، شاید اکنون دیگر شاهد حادثه «متروپل» نبودیم. ولی دولتیها با عقبه رسانه ایشان ترجیح میدادند قالیباف را مسئول همه این ویرانیها جلوه دهند تا اینکه کاری عملیاتی بکنند.
دستوری با ۶سال تاخیر
یا اگر پس از آن حادثه رحمانی فضلی گفته بود که «استانداران با ظرفیتهای قانونی، بهرهبرداری از ساختمانهای ناایمن را متوقف کنند» الان احمد وحیدی مجبور نبود از قلب ویرانه های متروپل این دستور را خطاب به استاندارانش صادر کند. و برادری وجب به وجب آوار را برای یافتن پیکر بی جان برادرش جابجا نمی کرد.
صدور مجوز متروپل؛ ۷ماه پس از ویرانی پلاسکو
سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور می گوید «پروانه ساخت متروپل در تاریخ ۴ مرداد ۹۶ از سوی شهرداری منطقه یک شهرستان آبادان خارج از روال اصولی و بدون اطلاع سازمان نظام مهندسی ساختمان صادر شده؛ عملیات اجرایی احداث این ساختمان نیز، چند ماه پیش از صدور پروانه ساختمان آغاز شده بود!»
شکیب می گوید که «نمایندگی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در آبادان، از زمانی که متوجه این موضوع شد، در قالب نامهای به تاریخ ۱۷ اسفند ۹۵ به شهرداری آبادان اطلاع داده که صدور پروانه ساختمانی با تایید این نمایندگی صورت نگرفته و رونوشت این نامه را نیز به فرماندار و دادستان و شورای اسلامی آبادان ارائه داد.»
پس فرماندار و طبیعتا استاندار یا دست کم معاون عمرانی استانداری می دانستند که «متروپل غیر قانونی» است؛ ولی کاری نکردند.اگر نگوییم ذینفع بودند.
عبدالباقی مالک متخلف متروپل مدفون خیانت های خود شد و سوالی که همه می پرسند این است که «ما باید یقه چه کسی را بگیریم»
غلامرضا شریعتی؛ و استانداردهای یک استاندار
معضل آب آشامیدنی در غیزانیه و نشنیدن صدای اعتراض مردم که موجب اعتراضات تند با بستن جاده و امنیتی شدن موضوع شد و بالا آمدن فاصلاب در سیل سال ۹۹ اهواز تنها دو مورد از خطاهای مدیریتی شریعتی بود که او را به یکی از منفورترین استانداران تاریخ خوزستان تبدیل کرد.
اما کاش شریعتی فقط بی تدبیر بود. او در خلال اعتراضات کارگران هفتتپه از اسدبیگی، مدیر کارخانه حمایت های زیادی کرد. بعدها در جلسات دادگاه رسیدگی به اتهامات امید اسدبیگی مدیر عامل شرکت کشت و صنعت توسعه نیشکر هفتتپه، بازپرس اعلام کرد که امید اسدبیگی در جریان تحقیقات گفته که «مبالغی را برای مسافرت استاندار خوزستان و خانواده وی هزینه کرده است» که این مطالب صورتجلسه و در پرونده موجود است. پرونده ای که نهایتا اسدبیگی در آن محکوم و رای به نفع کارگران صادر شد.
خوزستان ۸سالِ بحرانی را سپری کرد و بحران تاجایی پیش رفت که به این استان بودجه جداگانه اختصاص یافت ولی مگر این حجم از بی تدبیری ها با پول حل و فصل می شود؟
همین فرد که ۸سال غیراستانداردترین شیوه مدیریت اجرایی را آن هم با ظاهری کاملا صلاح به نمایش گذاشت، آخر بهمن ۹۹ با حکم روحانی شد رئیس سازمان ملی استاندارد. شریعتی حالا قرار بود، استاندارد را در کل کشور اجرایی کند و برای آنهایی که هرچیز غیراستانداردی می سازند مجوز ندهد یا جریمه شان کند و کسی که نتوانست حامی خوبی برای حقوق مردم یک استان باشد، از مصرف کنندگان کل کشور حمایت کند
آیا پایانی خواهد بود؟
شاید اگر همان موقع که آخرین مشت از خاکهای ویرانه پلاسکو خالی شد، دستور قاطع و عملیاتی صادر، با متخلفین برخورد سخت و ضوابط و اصول متقن و فنی درست و درمانی برای ساختمان های ناایمن صادر می شد، اکنون دیگر نمی گفتند که فقط در تهران ۱۲۹ ساختمان دیگر مثل متروپل وجود دارد که باید ایمنی سازی شوند. با دستور یکشنبه رئیس جمهور و وزیر کشور باید منتظر اقدامات عملی در خنثی سازی این بمبهای عمل نکرده در درون شهرها باشیم
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتاء 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin