💠عده ای از مردم از گرانی رنج میبرند در بررسی "چراییها"، برخی دوست دارند فقط شعار بدهند و برخی دیگر واقعاً در پی شناخت مشکلات و ریشههای آن میباشند که برای این عده، فقط به چند محور اصلی آن اشاره میشود:
https://basirat.ir/fa/news/337261
❇️الف - کشور جمهوری اسلامی ایران، قطعهای از بهشت و جدا افتاده از سایر کشورها نمیباشد، پس تمامی تحولات فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، نظامی، امنیتی و از جمله اقتصادی در جهان، آثار مستقیم و غیر مستقیمی بر شرایط حاکم بر این کشور دارد و خواهد داشت.
ب - حملۀ روسیه به اوکراین، یک تحمیل امریکایی و انگلیسی بر روسیه میباشد تا در راستای ایجاد حکومت واحد جهانی به رهبری امریکا، قدرت روسیه و سپس چین را تضعیف کنند - این کشورها را حتی به جنگ بکشانند - هزینههای جنگ را تحمیل کنند - شهرت و محبوبیت آنها را در اذهان عمومی تضعیف و حتی تخریب کنند - و البته یک تحریم سراسری و همه جانبه را تحمیل نمایند؛ در عین حال که میدانند ضررش به امریکا، اروپا و تمامی کشورهای جهان برمی گردد!
🔷 باید بدانیم که اقتصاد کشورهایی چون: امریکا، انگلیس و فرانسه، رسماً "ورشکسته" است؛ بدتر از ایتالیا، اسپانیا، رومانی و ... ! و امریکا و انگلیس (اروپا) برای جبران این ورشکستگی، هیچ چارهای به جز تحریم روسیه و چین و ... از یک سو، و ایجاد تورم چند برابری، به ویژه در نرخ کالاهای اساسی و مصرفی مردم (به ویژه مواد خوراکی و آن چه خود تولید کننده میباشند) نداشتند و ندارند.
🔴اخبار زیر را مطالعه کنید و اوضاع اقتصادی جهان را بررسی کنید تا تحلیل درستی از اوضاع اقتصادی جهان پیدا کنید"
https://www.farsnews.ir/news/14010812000288
https://www.farsnews.ir/news/14010811000841
https://www.farsnews.ir/news/14010811000673
https://www.farsnews.ir/news/14010811000891
●- قیمت گندم، ذرت و ... در آمریکا به بالاترین رقم طی ۹ سال گذشته رسیده است - بانک جهانی اعلام کرد: «گندم، پیشتاز گرانی در جهان است و تورم کالاها تا سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد داشت».
●- امریکاییها و اروپاییها، با سوء استفاده از این فرصت "سیاسی - اقتصادی و تبلیغاتی"، ضمن آن که فایده فراوانی میبرند، روسیه را مقصر اصلی اعلام میکنند؛ در حالی که علت اصلی، همان تحریم گسترده و همهجانبۀ صادرات روسیه میباشد که بزرگترین تأمین کنندۀ گندم و سایر غلات در جهان است.
*- روسیه بارها اعلام کرده که در صورت لغو تحریم، صادرات گندم را آغاز میکند و در ضمن تصریح کرده: این اوکراین است که اطراف بنادر را مینگذاری کرده تا گندم اوکراین صادر نشود! اما، فراوانی و ارزان شدن کالاها و محصولات، به نفع اقتصاد امریکا و اروپا نمیباشد.
●- در پی این تحریم همه جانبه، قیمت نفت و گاز نیز در امریکا (که استخراج و ذخیرۀ فراوانی دارد) و کشورهای اروپایی، به صورت نجومی افزایش یافت!
●- بدیهی است که گرانی محصولات کشاورزی و نفت و گاز، در قیمت تمامی فراوریها تأثیر مستقیم دارد؛ پس نه چهار یا چهل قلم، بلکه همه چیز در سرتاسر جهان گران میشود.
قحطی کاذب
در ایران فقط گرانی مردم را اذیت میکند، اما امریکا و کشورهای اروپایی، از چندین ماه پیش، "قحطی" مواد مصرفی و کالاهای ضروری را به مردم خود تحمیل کردهاند؛ چنان که شیرخشک، پوشک نوزاد، روغن خوراکی، مواد شوینده و ...، از ماهها پیش در فروشگاهها نایاب شد و هر روز صبح مردم به فروشگاهها میریزند و ظرف چند دقیقه قفسهها را خالی میکنند!
امریکا و سایر کشورهای ورشکستۀ اروپایی، از قحطی کاذب و گرانی اجناس، سود میبرند.
باید به چند نکتۀ بسیار مهم نیز توجه داشته باشیم:
یک - دولت سیزدهم، وارث اقتصاد ورشکستۀ ایران شد. دولت دوازدهم [آقای روحانی] را «بدهکارترین دولت تاریخ ایران» نامیدهاند!
کاری نداریم که چه مقدار از این نابودسازی اقتصادی ایران، عمدی بود، چه مقدار از سوء مدیریت بود، و یا چه مقدار به خاطر تحریم و ... بود، اما در هر حال دولت سیزدهم، اقتصاد کشور را با ۱۳۰۰هزار میلیارد تومان بدهی رسمی از دولت قبل تحویل گرفت. دولت سیزدهم فقط ماهانه 12هزار میلیارد تومان بابت سر رسید بدهیهای دولت قبل پرداخت کرده است! و اینها همه در رشد اقتصاد کشور و ارزش پول ملّی، امکان حمایت از تولید داخل و ...، تأثیر مستقیم دارد.
دو - نه تنها تحریم روسیه و متوقف شدن صادرات روسیه و اوکراین و گرانی جهانی بر اقتصاد ایران تأثیر مستقیم دارد، بلکه جمهوری اسلامی ایران خودش نیز هم چنان تحریم است؛ نه داراییهایش در بانکهای خارجی را آزاد میکنند - نه بدهیهایشان را پرداخت میکنند - و نه امکان تجارت و تعاملات بانکی بین المللی را میدهند!
هدایت شده از مهاجر
2️⃣ #پاسخ #گرانی #رئیسی
✳️هشت سال مملکت و اقتصادش، به بهانۀ "برجام" رسماً تعطیل شد، حتی واکسن ضد کرونا را وارد نکردند و آن همه کشته دادیم و گفتند: «باید FATF را بپذیریم تا به ما واکسن بدهند»، اما دیدیم که چنین نبود!
●- حال، آیا انتظار میرود که با تمامی این تحولات، تورم و مشکلات جهانی، و شرایط اقتصاد ایران، با هزاران کارخانه و کارگاه تعطیل شده و ...، دولت سیزدهم معجزه نماید؟!
🔹آیا منکر قحطیِ ناشیِ از جنگ اکراین هستید❓
🔹 آیا منکر خرابکاری های دولت سابق هستید، خصوصاً در زمینۀ مسکن، که با افتخار، یک مسکن هم نساختند❓
🔹اما اقدامات مثبت دولت سیزدهم را در اینجا 👇 مطالعه کنید تا کمی اطّلاعاتتان بالا برود.
https://rasekhoon.net/media/show/1604943/
🔸آیا انصاف است که دولت یک ساله را با دولتهای هشت ساله مقایسه کنید؟
🔶سوم اینکه: بله، عدّه از مردم ایران، حقیقتاً مشکل «نان» دارند، اما آیا اغلب آنها اینگونه.اند؟
🔹شما یک سَری به فروشگاه ها و جمعه.بازارها و شنبه.بازارها و ... بزنید، و ببینید که مردم چگونه خرید می کنند. بله نگرانِ از گرانی هستند، ولی اینگونه نیست که نداشته باشند.
🔻واما دولت آقای رییسی در این یک سال چه کرد؟
۱. مهار بحران کرونا و واردات انواع واکسن بیش از میزان تقاضا.
۲. افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی.
۳. ایجاد ساختار نسخه نویسی الکترونیکی.
۴. ایجاد بیمه رایگان برای بیش از ۶ میلیون نفر از افراد فاقد بیمه.
۵. اجرای طرح دارویار و مدیریت در تامین و توزیع دارو.
۶. حذف ارز فسادزا ۴۲۰۰ تومانی به عنوان عامل اصلی تورم چند سال اخیر.
۷. عدم چاپ پول و جلوگیری از افزایش پایه پولی.
۸. کاهش رشد نقدیندگی پس از ۹ سال به میزان ۶/۳ درصد.
۹. پرداخت ۵۰ هزار میلیارد تومان از بدهیهای دولت قبل.
۱۰. کاهش ۲۸ درصدی تورم نقطه به نقطه نسبت به دولت قبل.
۱۱. کاهش تورم بلند مدت از نزدیک ۵۰ درصد به زیر ۴۰ درصد.
۱۲. افزایش ۴۰۰ میلیون دلاری میزان صادرات نسبت به واردات و در نتیجه مثبت شدن تراز تجاری کشور پس از ۶ سال.
۱۳. افزایش ۶۰ درصدی ترانزیت کالا و رسیدن به عدد ۱۲ میلیون تن پس از ۷ سال.
۱۴. آغاز اجرایی شدن کریدور شمال- جنوب ایران به منظور کاهش هزینه های حمل نقل و افزایش عبور و مرور بین المللی.
۱۵. افزایش ۴۵ درصدی تعاملات تجاری با همسایگان و رسیدن به بیش از ۲۰ میلیون کالا به ارزش ۱۲ میلیارد دلار در طول ۹ ماه.
۱۶. افزایش ۵ برابری درآمد نفتی ایران بدون برجام و FATF.
۱۷. دهکبندی صحیح و آغاز اصلاح نظام مالیاتی و کاهش پرداخت مالیات از سوی دهک های پایین.
۱۸. افزایش یارانهها متناسب با افزایش قیمت کالاهای اساسی.
۱۹. آغاز مبارزه با فسادهای دستگاههای اجرایی و اقتصادی همچون فولاد مبارکه
۲۰. امضای قرارداد سه جانبه سواپ گاز بین ایران، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان.
۲۱. ایجاد پایداری گازی در استانهای شمالی.
۲۲. ایجاد پایداری در شبکه برق و قطع نشدن برق حتی در گرم ترین روزهای سال.
۲۳. مدرن سازی نیروگاه رامین اهواز
۲۴. خرید ۲۰۰ دستگاه لوکوموتیو از روسیه
۲۵. تفاهمنامه مشترک میان شرکت توانیر ایران و مؤسسه عمومی قطر در برق و آب
۲۶. توافقنامه در زمینه گردشگری بین ایران و قطر
۲۷. حضور مستقیم در میان مردم
هدایت شده از محمدتقی عارفیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کرامت_بصیرت
#پرسش_و_پاسخ
❇️ اقدامات مهم سید ابراهیم رئیسی در یک سال اخیر چه بوده است؟
🔷 دستاوردهای دولت رئیسی را تبیین کنیم و القائات دشمن را باطل کنیم
🔷 هشت سال خسارت دولت روحانی یک روزه و یک ساله قابل جبران نیست اما این فیلم را همه جا نشر دهیم تا بخشی از اقدامات «اصحاب ما میتوانیم» روشن شود.
#جهادگر_تبیین
#قسمت_اول
#دولت_خدوم
#امیدآفرین
هدایت شده از محمدتقی عارفیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کرامت_بصیرت
#پرسش_و_پاسخ
❇️ کارنامه اقدامات سید ابراهیم رئیسی در یک سال اخیر چه بوده است؟
🔷 دستاوردهای دولت انقلابی را تبیین کنیم تا القائات دشمن و خناسان باطل شود
🔷 هشت سال خسارت سنگین دولت روحانی یک شبه و یک ساله قابل جبران نیست؛ این فیلم را همه جا نشر دهیم تا بخشی از اقدامات «اصحاب ما میتوانیم» روشن شود.
#جهادگر_تبیین
#قسمت_دوم
#دولت_خدوم
#امیدآفرین
هدایت شده از مهاجر
تا همین جا با تمام مشکلاتی که این کشور داشته است که یکی از آنها می توانست یک کشور را نابود کند ویک انقلاب را به شکست برساند با یک فاصله نجومی از دولت طاغوت جلوتر و پیشرفته تر است واساسا قابل قیاس نیستند...
گرچه مقایسه نظام الهی و دولت طاغوت از اصل اشتباه است مثل اینکه اصحاب یاران پیامبر(ص) در شعب ابی طالب بخواهند به ایشان اعتراض کنند که چرا ما را از رفاه درآوردی و به این فشارهای اقتصادی مبتلا کردی؟!!
کسانی که برای استقرار نظام الهی قیام کردند و همراهی پیامبر(ص) را پذیرفتند برای استقرار دولت حق همه سختی ها را هم به جان خردیدند ... اساسا انسانهای دنیا طلب و رفاه پرست مسافر این طریق نیستند... ولی با این وجود انقلاب اسلامی از لحاظ پیشرفت بسیار موفق عمل کرده است گرچه مشکلات بسیار زیادی در مسسیر داشته است
مشکلاتی که در مسیر این انقلاب بوده آن قدر زیاد است که استقرار این نظام جز با مدد الهی میسر نم بود: موانعی مثل : مثل رئیس جمهور جاسوس(بنی صدر)،معظل منافقین و شهادت رهبران بزرگ انقلاب و 17000 نفر از مردم،لانه جاسوسی آمریکا وقضیه طبس، ، هشت سال جنگ تحمیلی وتحریمهای بسیار سخت و فتنه های متعدد داخلی(سالهای 78،71، 88، 98، 1401) دولتهایی با مدیران کاملا غربزده وفشل که متاسفانه با رای مدرم به قدرت رسیدندو....
برای بررسی موفقیت و یا عدم موفقیت یک نظام سیاسی و ارائه تحلیل درست و منطبق با واقع مزیتهای آن، نسبت به مصادیق ملی و جهانی، راهی جز بهرهگیری از روش قیاس نداریم. در مقایسه نظام سیاسی باید نسبت آن را با چند پارامتر مشخص از جمله؛ اهداف اعلامی نظام سیاسی در آغاز نهضت، مقایسه با نظام های سیاسی برخوردار از ویژگیهای مشابه درمنطقه، امکانات و موانع پیش روی آن و بالاخره با نظام سیاسی قبل از نظام سیاسی موجود، به ضرورت کمی انجام پذیرد.
این روزها سوالات و پرسشهای بسیاری در داوری از کارآمدی و عملکرد انقلاب اسلامی و نظام سیاسی برآمده از آن و درمیان لایههای مختلف جامعه طرح میشود. اپوزیسیون نیز به عنوان جریان رقیب و برانداز و با بهرهگیری از فضای تردید و پرسش، تلاش دارد، تصویر ذهنی جامعه، در خصوص کارآمدی نظام اسلامی را تغییر دهد تا امید و اعتماد به توانمندیها و قابلیتهای اصلاح و پیشرفت در درون نظام را از بین ببرد. از جمله پرسشهای مطرح در میان جامعه، مقایسه نظام اسلامی با رژیم پهلوی است که توده مردم با تکیه به محفوظات و خاطرهگوییهای نسل قدیمی و متأثر از رسانههای بیرونی، بدون لحاظ کردن ملاکها و معیارهای علمی و عقلی به مقایسه نظام اسلامی با نظام سلطنتی پهلوی میپردازند وجمهوری اسلامی را متهم به ناکارآمدی میکنند.
لذا پاسخ به شبهات موجود در این زمینه، مستلزم مقايسه ميان دو حكومت اسلامي و رژیم منحط پهلوی بر اساس معیارهای کمی ميباشد، اما خصلت کار مقایسهای در فضای جدلِ آمیخته به عملیات روانی کاری دشوار، زمانبر و حجیم است. بنابراین بیان تمامی ابعاد هویتی و کارکردی دو نظام سیاسی که یکی با52 سال حکمرانی و دیگری با39 سال سابقه مدیریتی میباشد، نیاز به بررسی دقیق و موردی عملکرد قریب به90 سال کارکرد در حوزه های مختلف دارد که از حوصله و حجم این نوشته خارج است. اما از باب مدخلیت، در این نوشته به بررسی بخشی از آمار و اطلاعات کلی موجود درباره کارکردها و عملکردهای دو دوره حاکمیتی در ابعاد علمی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی اکتفاء میکنیم.
در يک مقايسه دقيق و علمي لازم است در موارد متعدد و با استفاده از آمارها و شاخصهاي صحيح و با در نظر گرفتن الگوي علمي سنجش، موفقيت يک نظام (کارآمدي نظام = اهداف + امکانات + موانع)، به تحليل و ارزيابي پرداخته شود. یکی از سوال هایی که این روزها زیاد با آن مواجه می شویم، این است که جمهوری اسلامی در این سالها برای ما چه کرده است؟ آیا اصلاً زندگی مردم در مقایسه با قبل از انقلاب فرقی کرده است؟ بهتر شده یا بدتر؟
در ادامه بعضی از دستاوردهای ایران انقلابی را با ایران شاهنشاهی مقایسه میکنیم. البته ایران بعد از انقلاب اسلامی را اگر بخواهیم منصفانه تحلیل کنیم، باید تمام سختیها و موانع توسعه دهههای پیش را بشناسیم تا علت رشد بعضی حوزهها و رکود بعضی دیگر را درک کنیم. مثلاً یک ایرانی منصف باید بداند که هشت سال جنگ تحمیلی و تحریمهای کشورهای متخاصم علیه ملت و دولت ما، چقدر راه توسعه را ناهموار کرده و با همه این ناهمواریها ما چه کردهایم؟ و چه بودهایم که امروز حتی دشمنان، ما را به عنوان بازیگری تأثیرگذار در عرصه بینالمللی به رسمیت می شناسند یا مثلاً قبل از انقلاب چقدر مرد و زن ایرانی در تعیین سرنوشت خود مشارکت داشتهاند و امروز چقدر مشارکت دارند؟ و این همه حاصل تکیه بر ظرفیتهای درونی است که در شرایط سخت تحریم، تهدید و فشار بدست آمده است که با وجود محدودیتها و موانع، در سطح وسیع تحصیل شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مرتبط
🔹اکثر آمارهایی که ایشان از زبان مخبر نقل کرده، صحت دارد و بارها توسط دلسوزان کشور و تحلیل گران سیاسی تکرار شده است ولی مردم از آن بی خبرند و گمان این است که مقصر تمام مشکلات فعلی دولت رئیسی بوده است.
🔹 قسمت پایانی یعنی وعده یکسال، بستگی به شرایط داخلی، تحولات منطقه و اوضاع نظام بین الملل دارد و قطعی نیست، ممکن است زودتر باشد ممکن است دیرتر؛ پس وعده سر خرمن ندهیم و واقعیت های اقتصادی را پس از جنگ تحمیلی هشت ساله اقتصادی لیبرال ها در دولت روحانی علیه ملت ایران جدی بگیریم.
#جهادگر_تبیین
#سوال
سلام خسته نباشید میشه بفرمایید طبق کدام آیه یا آیات از قرآن حکم برخورد با محارب اعدام است؟یا اگر حدیث هم داریم میشه لطف کنید بفرمایید.ممنون
✅ محاربه
🔻 قسمت اول
🔹با توجه به هجمه دشمن به اجرای حکم اعدام از یکسو و ایجاد/القای برخی شبهات مهم در فضای مجازی، با رویکرد تبیین و پاسخ به سوالات و شبهات از منظر حقوقی و فقهی:
🔺۱. تعریف:
محاربه سلاحکشیدن با هدف ایجاد ترس در مردم است. فقهاء کسی را که به وسیله سلاح مال مردم را میدزدد یا آنان را به اسارت میبرد را هم مصداق محارب میدانند. مجازات محاربه جزء #حدود است و در قرآن بیان شده است.
🔺۲. نص قرآنی:
«إِنَّما جَزاءُ الَّذینَ یُحارِبُونَ اللهَ وَ رَسُولَهُ وَ یَسْعَوْنَ فِی الْأَرْضِ فَساداً أَنْ یُقَتَّلُوا أَوْ یُصَلَّبُوا أَوْ تُقَطَّعَ أَیْدیهِمْ وَ أَرْجُلُهُمْ مِنْ خِلافٍ أَوْ یُنْفَوْا مِنَ الْأَرْضِ ذلِکَ لَهُمْ خِزْیٌ فِی الدُّنْیا وَ لَهُمْ فِی الْآخِرَةِ عَذابٌ عَظیمٌ»؛(مائده:۳۳) کیفر آنها که با خدا و پیامبرش به جنگ برمیخیزند، و اقدام به فساد در روى زمین میکنند، [و با تهدید اسلحه، به جان و مال و ناموس مردم حمله میبرند،] آن است که کشته شوند یا به دار آویخته گردند یا [چهار انگشت از] دست [راست] و پاى [چپ] آنها، بعکس یکدیگر، بریده شود و یا از سرزمین خود تبعید گردند. این رسوایى آنها در دنیاست و در آخرت نیز دچار مجازات سختی خواهند شد.
بنابراین:
طبق نص قرآن، حد محاربه یکی از چهار مجازات زیر است و انتخاب هر یک در اختیار قاضی است:
◾️الف. اعدام
◾️ب. صلب
◾️ج. قطع دست راست و پای چپ
◾️د. نفی بلد
👇👇👇👇👇
✅ محاربه
🔻 قسمت دوم
🔺۳. عدم امکان عفو:
اگر عنوان اتهامی، #محاربه و #افساد فی الارض باشد با عفو صاحب دم، حد محاربه و افساد ساقط نمیشود. بدین علت که در محاربه و افساد، جنبه عمومی (حق الله) بر جنبه خصوصی (حق الناس) ترجیح دارد. بازگشت حکم محاربه به امنیت و ابعاد اجتماعی آن است. این نظر میان فقهاء، اجماع دارد بنابر این گذشت اولیاء دم، مسقط حد محاربه نیست. قانونگذار هم چنین میگوید:
🔹ماده ۱۹۲ قانون مجازات اسلامی:
حد محاربه و افساد فی الارض، با عفو صاحب حق، ساقط نمی شود»
🔹 ماده ۳۸ قانون مجازات اسلامی در محاربه و افساد، از جهات مخففه مجازات نیست.
🔺۴. مبنای محاربه:
آن چه مبنا و تشکیلدهنده جرم محاربه میباشد، #سلب آرامش و #سلب امنیّت عمومی بوده و این هدف با هر وسیلهای اعم از سلاح گرم یا سرد انجام شود، بر آن جرم محاربه صدق میکند.
🔺۵. عناصر محاربه:
🔹الف. عنصر مادی: عنصر مادی یا رفتار فیزیکی در جرم محاربه اسلحه کشیدن (تجرید السلاح) برای ایجاد ناامنی در محیط (ِلاخافه الناس) است. سلاح با لحاظ ریشه واژه محاربه (حرب: در مفهوم نزاع و جنگیدن)، ناظر به هر وسیلهای است که عرفاً سلاح و وسیله نزاع تلقی شود اعم از سرد یا گرم.
🔹ب. عنصر روانی: عنصر روانی جرم محاربه #قصد تجاوز به جان، مال یا ناموس مردم و یا #قصد ارعاب مردم است. بنابراین اگر کسی با انگیزه شخصی به سوی یک نفر سلاح بکشد، محاربه محسوب نمیشود چرا که عمل او جنبه شخصی داشته نه جنبه عمومی.
بهعلاوه این عنصر در برگیرنده سوءنیت اعم از سوءنیت عام که عمد بودن عمل ارتکابی از سوی مرتکب را نشان میدهد یا سوءنیت خاص که رسیدن به نتیجه است را بیان میکند و در این جرم ایجاد نا امنی و خواستن محیطی نا امن و ضرر زدن را در برمیگیرد.
👇👇👇👇👇
✅ محاربه
🔻 قسمت سوم
🔺۶. منظور از سلاح:
مطابق ماده ۲ قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز مصوب ۱۳۹۰ ، مقصود از سلاح و مهمات در این قانون، انواع سلاحهای گرم و سرد جنگی و شکاری اعم از گلوله زنی و غیرگلوله زنی و مهمات مربوط به آنهاست.
همچنین در تبصره الحاقی مصوب ۱۳۸۷ به بند ۳ ماده ۶۵۱ قانون تعزیرات مصوب ۱۳۷۵ بیان داشته، منظور از سلاح عبارت است از:
• انواع اسلحه گرم از قبیل تفنگ و نارنجک.
• انواع اسلحه سرد از قبیل قمه، شمشیر، کارد، چاقو، پنجه بوکس.
• انواع اسلحه سرد جنگی مشتمل بر کاردهای سنگری متداول در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران یا مشابه آنها و سرنیزههای قابل نصب بر روی تفنگ.
• انواع اسلحه شکاری شامل تفنگ ساچمه زنی، تفنگهای مخصوص بیهوش کننده جانداران و تفنگهای ویژه شکار حیوانات آبزی.
🔺۷. مصادیق جرم محاربه:
در برخی مصادیق محاربه وجود دو رکن دست بردن به سلاح و سلب امنیت عمومی ضروری فرض شده است و در برخی از آنها بدون ضرورتی برای معیار نوعی (ایجاد اختلال در امنیت عمومی) صرفاً احراز معیار ذهنی (قصد اخلال یا مقابله با نظام) کافی دانسته شده است.
🔺۸. توبه محارب و تأثیر آن بر مجازات:
با لحاظ تبصره ۱ ماده ۱۱۴ و ماده ۱۱۶ قانون مجازات اسلامی توبه محارب صرفاً قبل از تسلط یا دستگیری موجب سقوط حد است و نه پس از دستگیری.
👇👇👇👇👇
✅ محاربه
🔻 قسمت چهارم
🔺۹. قاعده درأ و تأثیر آن در محاربه: بهطور کلی مفاد #قاعده_درأ آن است که حدود با شک و شبهه از بین میروند و مجازات حدی فقط زمانی جاری میشود که جای هیچگونه شک و شبههای در میان نباشد. قاعده درأ در قانون مجازات اسلامی اینگونه بیان شده است:
🔹 هر گاه وقوع جرم یا برخی از شرایط آن و یا هر یک از شرایط مسئولیت کیفری مورد شبهه یا تردید قرارگیرد و دلیلی بر نفی آن یافت نشود، حسب مورد جرم یا شرط مذکور ثابت نمیشود.
🔹 اما به لحاظ مفهوم ماده ۱۲۱ قانون مجازات اسلامی (در جرایم حد به استثنای محاربه، افساد فی الارض، سرقت و قذف، به صرف وجود شبهه یا تردید و بدون نیاز به تحصیل دلیل، حسب مورد جرم یا شرط مذکور ثابت نمیشود) و تبصره ۱ ماده ۲۱۸ قانون مجازات اسلامی در محاربه و افساد فی الارض، صرف وجود شبهه یا صرف ادعای فقدان یکی از شرایط مسئولیت کیفری، مسقط حق به استناد قاعده درأ نیست بلکه دادگاه موظف به تحقیق و بررسی میباشد.
🔸 ضمنا موضوع هم از منظر اهل سنت و هم ابعاد حقوقی و فقهی دیگری دارد که اگر ضرورتی بود عرض خواهد شد.
✅ خطِ تبلیغی دشمن
🔰 یادمان باشد، از این پس خط تبلیغی دشمن در رسانه ها حول چند محور پیاده سازی میشود:
1️⃣ مظلوم نماییِ محکومین اغتشاشات اخیر
2️⃣ زیر سوال بردن احکام قضایی بر دو مبنا:
🔸 در خصوص محکومین اغتشاشات اخیر
🔸 مقایسه با دیگر پرونده های قضائی در حوزه های امنیتی یا اقتصادی هم از زاویه زمان صدور حکم هم از زاویه میزان و شدت مجازات
3️⃣ تحریک به تجمع و اعتراضات صنفی مرتبط با محکومین مانند پزشکان، مهندسان، دانشجویان، زنان، هنرمندان و ...
4️⃣ تحریک قومیتها و اقلیتها به تجمع و اعتراض نسبت به محکومان هم قوم و مذهب آنان
5️⃣ انحراف افکارعمومی از محکوم کردن اغتشاش گران به سمت محکوم کردن و معترض شدن به حاکمیت و مسئولین
❇️ مراقب باشیم، ناخواسته در پازل دشمن قرار نگیریم و تکمیل کننده برنامه های او نشویم
✍️ سید احمد رضوی
🔰 صراط؛ مروج گفتمان اصیل انقلاب
http://eitaa.com/joinchat/1112735758C332d249c3e
هدایت شده از محمد حسین
🔻بیانیه حجت الاسلام خسروپناه علیه کسانی که نسبت به حکم اعدام برخی اغتشاشگران اعتراض دارند
بسم الله الرحمن الرحیم
«إِنَّمَا جَزَاءُ الَّذِينَ يُحَارِبُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَيَسْعَوْنَ فِي الْأَرْضِ فَسَادًا أَن يُقَتَّلُوا أَوْ يُصَلَّبُوا أَوْ تُقَطَّعَ أَيْدِيهِمْ وَأَرْجُلُهُم مِّنْ خِلَافٍ أَوْ يُنفَوْا مِنَ الْأَرْضِ ذَٰلِكَ لَهُمْ خِزْيٌ فِي الدُّنْيَا وَلَهُمْ فِي الْآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ»(مائده/۳۳)
«مجاﺯﺍﺕ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺷﺮﻭﺭی ﻛﻪ ﺑﺎ ﺧﺪﺍ ﻭ ﺭﺳﻮﻟﺶ ﻣُﺤﺎﺭﺑﻪ ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ ﻭ ﺑﺎ ﺧﺮﺍﺑﻜﺎﺭیﻫﺎی ﺑﺮﻧﺎﻣﻪﺭﻳﺰیﺷﺪﻩ ﺍﻣﻨﻴﺖ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺭﺍ ﺑﺮ ﻫﻢ ﻣﻲﺯﻧﻨﺪ، ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ: به ﺗﻨﺎﺳﺐ ﺟﺮﻣﺸﺎﻥ ﻭ ﺑﺪﻭﻥ ﺗﺮﺣّﻢ، ﺁﻥﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﻜُﺸﻨﺪ ﻳﺎ ﺑﻪ ﺻُﻠّﺎﺑﻪ ﺑﻜِﺸﻨﺪ ﻳﺎ ﭼﻬﺎﺭ ﺍﻧﮕﺸﺖ ﺩﺳﺖ ﺭﺍﺳﺖ ﻭ ﭼﻬﺎﺭﺍﻧﮕﺸﺖ ﭘﺎی ﭼﭙﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﻗﻄﻊ ﻛﻨﻨﺪ ﻳﺎ ﺍﺯ ﺷﻬﺮﺷﺎﻥ ﺗﺒﻌﻴﺪﺷﺎﻥ ﻛﻨﻨﺪ. ﺗﺎﺯﻩ، ﺍﻳﻦﻫﺎ ﺭﺳﻮﺍﻳﻲ ﺁﻥﻫﺎ ﺩﺭ ﺩﻧﻴﺎﺳﺖ ﻭ ﺩﺭ ﺁﺧﺮﺕ ﻫﻢ ﻋﺬﺍﺑﻲ ﺑﻲﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﻧﺼﻴﺒﺸﺎﻥ ﻣﻲﺷﻮﺩ.»
حکم اعدام برخی از اغتشاشگران محارب، برخی از مدعیان فلسفه اخلاق را وا داشت تا به نفی خشونت توصیه کنند و شخص مدعی فقاهت را وا داشت تا عنوان محارب را از جانیان بزداید و شخص مدعی علم حقوق نیز همین ادعا را تکرار کرد.
اما باید از اینها پرسید این چه فلسفه اخلاق و علم فقه و علم حقوقی است که فقط در دفاع از اغتشاشگران ضد انقلاب و فحاشان بی اخلاق و فاسقان ضد مذهب، کارایی دارد؟ آنگاه که جوانان و دانشمندان این مرز و بوم توسط کومله و تجزیه طلبان و منافقان و داعشیان قطعه قطعه می شدند، اخلاق و فقه و حقوق این مدعیان کجا بود؟
دوستان می پرسند اینان که درس خوانده حوزه علمیه هستند، چرا اینگونه استدلال می کنند؟ پاسخ این است که انحراف یک تفسیر و تطبیق به رای حوزوی از انحراف فکری یک دانشگاهی به مراتب بدتر است.
وقتی محقق حلی در شرائع الاسلام به صراحت می نویسد: المحارب کل من جرد السلاح لإخافة الناس فی بر او بحر لیلا کان او نهارا فی مصر و غیره، و شیخ طوسی در خلاف می فرماید: المحارب الذی ذکره الله تعالی فی آیه المحاربه هم قطاع الطریق الذین یشهرون السلاح و یخیفون السبیل، و ابن ادریس در السرائر می فرماید: المحارب کل من شهر السلاح لإخافة الناس فی بر كان او فی بحر فی العمران و الامصار او فی البراری و الصحاری؛
همچنین وقتی آیه شریفه با ظهور قریب به نص بر حکم شرعی محارب دلالت دارد؛ آنگونه که در ترجمه تفسیری آن بیان شد؛
حال چگونه این طائفه مدعی اخلاق و فقه و حقوق، قمه کشان معرکه گیر فحاش قطاع الطریق را محارب نمی دانند و به واسطه مخالفت باحکم شرعی اعدام آنها خوراک رسانه اجانب را تامین می کنند.
خداوند اهل علم را از تحمیل سیاست زدگی بر اخلاق و فقه و حقوق نجات دهد و عاقبت همه ما را ختم به خیر گرداند.
ودیگر 🔴چرا بابک زنجانی اعدام نشد؟
درمتن ماده ۱قانون تشدیدمجازاتِ مرتکبین ارتشا،اختلاس وکلاهبرداری به صراحت واژه رد مال،تاکید شده.بخشی ازاموال زنجانی خارج کشوره و تا رد کامل دیون به بیت المال،مجرم باید زنده بمونه وگرنه اموالش توسط کشور مذبور ضبط واسترداد مال سخت میشه
🔴 چرا عیسی شریفی اعدام نشد؟
در پرونده شریفی به جرم مشارکت درکلاهبرداری باندی،تاکنون مبلغ ۵هزارو۸۵۳ میلیاردو۵۳۰ میلیون و۶۳۶ هزارو ۷۰۶ ریال بدهی متهمان درقالب املاک ومستغلات براساس ارزش زمان وقوع جرم(سالهای۹۲ تا۹۵) به بیت المال مستردشده بقیه اش مونده.
🔴 چرا طبری اعدام نشد؟
طبری به جرم پولشویی ورشوه در دادگاه کیفری،تنها چندروز پس ازنشستن رئیسی بر مسنددستگاه قضا،دستگیرشد،به ۳۱سال حبس،پرداخت ۱۰۰میلیاردتومان جزای نقدی، انفصال دائم ازخدمات دولتی وضبط اموال ناشی ازارتشا محکوم شد.طبق قانون،مجازات پولشویی اعدام نیست
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
هدایت شده از جان من و سید علی💕
👆 حکم #اعدام محاربین در #قرآن کریم.
🔹️ بر اساس آیه قرآن، برای محارب ۴ حکم به صورت تخییری بیان شده است:
۱- قتل
۲- به دار آویختن
۳- بریدن دست و پا به صورت مخالف
۴- تبعید
#محاربه #امنیت #قوه_قضاییه
# سوال
✅چاقوی چین در پشت نظام
✍️ بیژن اشتری
🔗چین و عربستان در یک بیانیه رسمی از جمهوری اسلامی خواستهاند که با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری و از دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه خودداری کند.
🔗عجب واقعا عجب.چه کسی فکرش را میکرد که حامی درجه یک جمهوری اسلامی این چنین صریح و روشن دست دوستی به دشمن درجهی یک جمهوری اسلامی بدهد و این دو مشترکا توی خال جمهوری اسلامی بزنند.این پدیده، چیزی نیست جز اعلام ورشکستگی تمامعیار سیاست خارجی جمهوری اسلامی.
🔗در این وزارت خارجه را باید گل گرفت.این یک شکست فاحش دیپلماتیک برای جمهوری اسلامیست..
البته قابل پیشبینی بود.
کشوری که از حیث اقتصادی هیچ حرفی برای گفتن ندارد و بی اعتنا به همه پرنسیپها و اتیکتهای سیاسی و انسانیست و بدترین روابط را با همسایگانش دارد و به جای ایجاد ثبات و صلح در منطقه صرفا موشکها و پهپادهایش را به رخ میکشد و جز رجزخوانی کار دیگری بلد نیست باید هم که به چنین درجه نازلی سقوط کند
.در یک شرایط طبیعی ایران میتوانست بهترین مسیر برای پروژه بزرگ اقتصادی چین، موسوم به "جاده- کمربند"، باشد اما حالا معلوم شد که چین دور ایران را کاملا خط کشیده و حتی به این نتیجه رسیده که جمهوری اسلامی میتواند عاملی مزاحم و ویرانگر در پروژه مذکور باشد.
🔗باری حکایت غریبیست که جمهوری اسلامی حتی به عنوان یک عضو و مهره دونپایه نیز نمیتواند جایی در اردوگاه شرق داشته باشد.معلوم شد که پیمان شانگهای چیزی جز یک افسانه نیست.
چه تنهایی غریبی.چه زمستان منجمدکنندهای .کشوری بدون متحد و تک و تنها در عرصه جهانی.
🔗دیر و دور نیست که به زودی روسیه هم مثل چین چاقوی خود را در پشت نظام فرو کند.
میگویند سیاست خارجی در هر کشوری ادامه سیاست داخلیست.مصداق واقعی این گزاره را به عینه شاهدیم.
هدایت شده از مهاجر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام خمینی(ره): هر کس با ما مصالحه دارد ما با او هم روابط داریم
#سوال
سلام. من یه خانوم چادری هستم که وضعیت اجتماع و پدیده هایی که به عنوان آسیب شناخته میشن برام اهمیت داره. و این روزها دیدن خانومهای بی حجاب، بخصوص وقتی از سر کار برمیگردم و در طول خیابان کارگر تعداد زیادی از اونها رومیبینم دلم به درد میاد.
ولی وقتی بچه های کار رو سر چهارراه ها میبینم فکر میکنم که این یکی آسیب اجتماعی بزرگتریه که خیلی ها از کنارش بی تفاوت رد میشن. امروز تقاطع کارگر بلوار 4-5 تا شونودیدم که زیر 5 سال بودن.وقتی اینهارومیبینم که چطورمورد سوء استفاده باندهایی که در اون کارمیکنن قرار میگیرن درد بی حجابی خانومها یادم میره.میگم باند چون خودم به چشم خودم دیدم سرگروه دارن. پیگیری هم کردم این قضیه رو.ولی به نتیجه نرسیدم.واقعا این سواله برام که چرا شهرما باید شاهد دیدن چنین ظلمی به بچه ها باشه؟ نباید دولت ومجلس دراین مورد کاری کنن؟ نگین بهزیستی که خبر دارم بودجه میگیرن واقداماتی که میکنن به هیچ عنوان موثر نیست ...اگه واقعا بشه اسمش رواقدام گذاشت.و نگین قضیه اینجا و اونجا مطرح شده چون اونیکه در کف خیابون میبینیم شاهده که کسی نمیخواد کاری کنه.
اگه لحنم کمی تنده به خاطر بچه های زیر 5 سالیه که امروزدیدم و واقعا ناراحتم.
#مرتبط
⁉️کودکان کار را چه کسانی سازماندهی میکنند؟
⁉️ کار کردن کودکان در خیابان و سر چهارراه جرم است؟
همشهری آنلاین👇
https://www.hamshahrionline.ir/news/669554/
.