سلام
میخواستم بدونم منبع این جوابها موثق هست یا خیر
#شبهه
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
سلام واحترام
◀️ماجرای تنفر حضرت علی «علیه السلام» از ابوبکر و عمر و روابط سرد و غیردوستانه آن حضرت با خلیفه اول و دوم، واقعیتی است که به هیچ وجه قابل انکار نیست و تلاش برای اثبات روابط دوستانه میان حضرت علی «علیه السلام» با خلیفه اول و دوم، آب در هاون کوبیدن است.
آیا کسی که اعتقاد دارد ابوبکر و عمر افرادی دروغگو، حیله گر، گناهکار و خائن هستند، با آنان روابط دوستانه و صمیمانه برقرار می کند؟
👈شبهاتی که به حوادث حمله به خانه حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) وارد شده آن است که چگونه حضرت علی(ع) با آن شجاعت و غیرت بینظیر، از همسرشان دفاع نکردهاند؟! گرچه بیشتر منابع به درگیری فیزیکی امام علی(ع) با حملهکنندگان اشارهای نکرده و برخی تحلیلگران اسلامی و شیعی نیز این عدم مقاومت جدی را برای حفظ مصالح اسلامی عنوان کردهاند که به نظر میرسد، بهترین پاسخ نیز همین باشد، اما گزارشی نیز وجود دارد که حضرت علی(ع) در مقابل آن گستاخیها سکوت مطلق نیز نداشته و در ابتدای یورش، واکنش تندی نشان داده اما تنها به دلیل اینکه پیامبر(ص) او را توصیه به صبر کرده بود، از برخورد تنشافزا با شخص او دست برداشت، اما در ادامه با دیگر یورشآورندگان نیز درگیر شد، ولی به دلیل تعدا بسیار آنان، در نهایت حضرتشان را با استفاده از ریسمانی اسیر کردند.
آلوسی(م 1270ق)، از مفسران اهل سنت نیز این جریان را به نقل از کتاب فوق در تفسیرش نقل کرده است.[2]
در پایان ذکر این نکته لازم است که حتی اگر حضرتشان به دلایلی، دست به هیچ مقاومتی هم نزده باشند، نعوذ بالله این نشان از بی غیرتی نبوده بلکه نشان از غیرت والای حضرتشان در حفظ اسلام دارد.
هلالی، سلیم بن قیس، کتاب سلیم بن قیس الهلالی(متوفای 76 ق)، ج 2، ص 585 – 586، قم، الهادی، چاپ اول، 1405ق.
[2]. آلوسی، سید محمود، روح المعانی فی تفسیر القرآن العظیم، تحقیق: عطیة، علی عبدالباری، ج 2، ص 120، دارالکتب العلمیة، بیروت، چاپ اول
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
هدایت شده از جان من و سید علی💕
سلام و احترام
بله خبر آتش،سوزی پالایشگاه بیرجند صحت دارد که تقریبا یک هفته پیش اتفاق افتاد.
ولی ربط دادن آن به هواپیمای روسی حامل پوتین و پرتاپ موشک کذب محض است ❌
در ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ بود که مینی پالایشگاه هیدروکربن بیرجند توسط وزیر کار افتتاح شد. در ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ یعنی کمتر از سه ماه قبل نیز دومین مینی پالایشگاه بیرجند به بهرهبرداری رسید.
👈هنوز اعلام نشده مینی پالایشگاهی که چند روز پیش دچار آتش سوزی و انفجار شد، مربوط به کدام است ولی قدر مسلم این است که حادثه در تأسیساتی رخ داده که نو بوده اند و کارکردشان به یک سال هم نرسیده
هنوز علت حادثه اعلام نشده فقط می دانیم که ابتدا آتش سوزی رخ داده و سپس انفجاری بزرگ بر دامنه تخریب ها افزوده
این را هم اعلام کرده اند که به دلیل تخلیه به موقع محوطه، خوشبختانه تلفات انسانی نداشته ایم.
👈در این قبیل موارد، یکی از گمانه زنی ها، معطوف به خرابکاری است. در سال های اخیر نیز شایعات متعدد در فضای مجازی اسرائیل را ورای برخی خرابکاری ها و حوادث ناگوار در ایران می دانند
هر چند که این قبیل حرف و حدیث ها به خاطر جنبه های امنیتی و تبلیغاتی، نه رد می شوند و نه تایید، کما این که در آتش سوزی ها در تاسیسات اسرائیلی و هک شدن سایت های مهم صهیونیست ها، نگاه ها به سمت ایران می چرخد ولی تهران نیز هوشمندانه از تایید و تکذیب آن عبور می کند.
⬅️ درباره واقعه بیرجند به نظر نمی رسد با پدیده ای فراتر یک حادثه کاری مواجه باشیم چرا که اسرائیل به شدت درگیر جنگ با حماس است و تمام تاب و توانش را معطوف جنایات غزه کرده و برایش به صرفه نیست در بخش صنعت نیز جبهه ای جدید بگشاید و خود را درگیر کند خاصه آن که اقتصاد اسرائیل در دو ماه اخیر به شدت آسیب دیده است.
با این حال با رد شایعات منتظر بررسی های کارشناسی ماجرا بود و نسبت دادن آنهم به کشور روسیه تا زمانی که مقامهای امنیتی و ذیربط اعلام نکرده اند جایز نیست .❌
#سوال
سلام
چرا از واژه یوم در اسامی قیامت استفاده میشود؟
هدایت شده از h...m.p.r
⁉️پرسش👇
اسامی قیامت در قرآن کدامند؟
👇پاسخ اجمالی👇
💢قرآن کریم قیامت را به هفتاد اسم می خواند که هر یک از این اسامی به یک جنبه و خصوصیت آن اشاره دارند؛ مثلاً از آن جهت که همه انسان ها و موجودات در آن محشور می شوند، روز حشر نام دارد و از آن جهت که همیشگی است و مرگ در آن راه ندارد، یوم الخلود نام دارد.
⬅️معروف ترین نام قیامت یوم القیامة است که 70 بار در قرآن مجید ذکر شده و حکایت از قیام عمومی بندگان و رستاخیز عظیم انسانها میکند و توجه به آن انسان را به قیام در این دنیا برای انجام وظیفه دعوت مینماید.
👇پاسخ تفصیلی👇
💢قرآن نام هاى بسیارى براى "معاد" انتخاب کرده که هر یک از آن نام ها به ویژگى ها و رخ دادهاى قیامت اشاره دارد. برخى از آنها عبارت اند از:⬇️⬇️
یوم الحساب (غافر، 27)؛ یوم الدین (حمد، 4)؛ یوم الجمع (تغابن، 9)؛ یوم الفصل (نبأ، 17)، یوم الخروج (ق، 42)، یوم الموعود (بروج، 2)، یوم الخلود (ق، 34)، یوم الحسرة (مریم، 39)، یوم التغابن (تغابن، 9)، یوم التناد (مؤمن، 32)، یوم التلاق (مؤمن، 15)، یوم الازفة (مؤمن، 18)،. یوم الوعید (ق، 20)،. یوم الحق (نبأ، 39)، یوم البعث (روم، 56)، الحاقة (حاقه، 1)، الدارالاخرة (بقره، 94)، الساعة (انعام، 31)، الصاخة (عبس، 33)، الطامة الکبرى (نازعات، 34)، الغاشیة (غاشیه، 1)، القارعة (حاقه، 4)، المیعاد (آل عمران، 9)، الواقعة (واقعه، 1)، الیوم الاخر (بقره، 8)، یوم الوقت المعلوم (حجر، 37) ، یوم تبلی السرائر (طارق ،9).
💢هر کدام از این نامها بیانگر بعدى از ابعاد آن روز بوده، و به تنهایى مىتواند مسائل بسیارى را در این رابطه بازگو کند.
⬅️به گفته مرحوم "فیض کاشانى" در زیر هر یک از این نام ها سرى نهفته شده، و در هر توصیفى معناى مهمى بیان گشته، باید کوشید تا این معانى را درک کرد، و این اسرار را یافت.
💢او بیش از یک صد نام براى قیامت ذکر کرده که همه یا اکثر آن را مىتوان از قرآن مجید استفاده کرد؛ مانند "یوم الحسرة"؛ "یوم الندامة"؛ "یوم المحاسبة"؛ "یوم المسالة"؛ "یوم الواقعة"؛ "یوم القارعة"؛ "یوم الراجفة"؛ "یوم الرادفة"؛ "یوم الطلاق"؛ "یوم الفراق"؛ "یوم الحساب"؛ "یوم التناد"؛ "یوم العذاب"؛ "یوم الفرار"؛ "یوم الحق"؛ "یوم الحکم"؛ "یوم الفصل"؛ "یوم الجمع"؛ "یوم الدین"؛ "یوم تبلى السرائر"؛ "یوم لا یغنى مولى عن مولى شیئا"؛ "یوم یفر المرء من اخیه"؛ "یوم لا ینفع مال و لا بنون"؛ "یوم التغابن و ... [1]
💢معروفترین نام قیامت همان "یوم القیامة" است که 70 بار در قرآن مجید ذکر شده و حکایت از قیام عمومی بندگان و رستاخیز عظیم انسانها میکند و توجه به آن انسان را به قیام در این دنیا برای انجام وظیفه دعوت مینماید. [2]
💢این که قیامت در قرآن کریم با نام ها و عنوان هاى مختلف خوانده شده است هر کدام از آنها نشان دهنده وضع مخصوص و نظام مخصوص حاکم بر آن است؛👈 مثلا از آن جهت که همه اولین و آخرین در یک سطح و در یک جا قرار مىگیرند و ترتیب زمانى آنها از بین مىرود،«روز حشر»، «روز جمع» و «روز تلاقى» خوانده شده است👈 و از آن جهت که باطن ها آشکار و حقایق بسته
و پیچیده باز مىشوند، یوم تبلىالسرائر یا «روز نشور» نامیده شده است👈 و از آن جهت که فنا ناپذیر و جاوید است، «یوم الخلود» ،👈و از آن جهت که انسان هایى سخت در حسرت و ندامت فرو مىروند و احساس غبن مىکنند که چرا خود را براى چنین مرحلهاى آماده نکردهاند، «یوم الحسرة» و «یوم التغابن»، و از آن جهت که بزرگ ترین خبرها و عظیمترین حادثههاست «نباء عظیم» خوانده شده است. [3]
⬇️پی نوشتها⬇️
. [1] فیض کاشانی، المحجة البیضاء، غفاری، علی اکبر، ج 8 ، ص 331 ، انتشارات اسلامی، (با اختصار).
[2] تفسیر نمونه، ج 25، ص 285، تهران، دار الکتب الاسلامیة، 1374.
[3] اقتباس از سؤال 1943 (سایت: 1946).
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
هدایت شده از h...m.p.r
#پاسخی_دیگر ⬇️
⁉️پرسش :
⁉️چرا قرآن کریم از رستاخیز به «یوم القيامة» تعبیر نموده است؟
.👇پاسخ:👇
✅اين نام كه از مشهورترين نام هاى روز رستاخيز است، درست هفتاد بار در قرآن مجيد تكرار شده است؛ از جمله مى فرمايد: «وَ نَضَعُ الْمَوازِيْنَ الْقِسْطَ لِيَوْمِ الْقِيامَةِ»؛ (ما ترازوهاى عدل را در روز قيامت برپا مى كنيم).⬅️ در اين كه چرا آن روز، قيامت و بپاخاستن ناميده شده، خود قرآن مجيد از اين مسأله پرده برداشته مى گويد: (روزى كه مردم در پيشگاه پروردگار جهانيان مى ايستند)؛ «يَوْمَ يَقُومُ النَّاسُ لِرَبِّ الْعَالَمِينَ».⬅️همچنين در آن روز فرشته اعظم خداوند كه نامش «روح» است با ساير ملائكه در يك صف براى اجراى فرمان خدا قيام مى كنند: «يَوْمَ يَقُومُ الرُّوحُ وَالْمَلَائِكَةُ صَفًّا ۖ لَّا يَتَكَلَّمُونَ إِلَّا مَنْ أَذِنَ لَهُ الرَّحْمَٰنُ وَقَالَ صَوَابًا»
👈(روزى كه روح و ملائكه به صف مى ايستند و هيچ يك جز به اذن خداوند رحمان، سخن نمى گويند و [آنگاه كه مى گويند] درست مى گويند) و نيز در آن روز شاهدان و گواهان، براى شهادت بر اعمال انسان ها بپا مى خيزند:
⬅️ «وَ يَوْمَ يَقُومُ الاْشْهادُ»؛ (روزى كه گواهان به پا مى خيزند) و بالأخره در آن روز حساب و كتاب، برپا مى شود: «يَوْمَ يَقُومُ الْحِسابُ»؛ (روزى كه حساب برپا مى شود).
👈اين مطلب در دادگاه ها معمول است كه به هنگام اعلام رأى دادگاه همه حاضران اعم از متّهمان و قضّات بپا مى خيزند و رأى نهايى اعلام مى شود. 👈اين بپاخاستن دليل بر احترام به رأى دادگاه و تسليم در مقابل آن است. از اين گذشته، انسان هنگامى كه مى خواهد به طور جدّى كارى را انجام دهد بپا مى خيزد و آماده اجرا مى شود. به همين جهت مسأله قيام، دليل بر تصميم و اراده محكم و آمادگى و احترام نسبت به انجام كارى است👈 و شايد به همين دليل واژه «قيامت» در قرآن مجيد، اين همه تكرار و تأكيد شده است. اضافه بر اينها، قيام مردگان از قبرها، خود نيز يكى از دلايل اين نام گذارى است.
⬅️ در حديثى از امام على بن الحسين(عليه السلام) مى خوانيم: «اَشَدُّ ساعاتِ ابْنِ آدَمَ ثَلاثُ ساعات: اَلسّاعَةُ الَّتى يُعايِنُ فِيْها مَلَكَ الْمَوْتِ وَ السّاعَةُ الَّتى يَقُوْمُ فيها مِنْ قَبْرِهِ وَ السّاعَةُ الَّتى يَقِفُ فيها بَيْنَ يَدَىِ الله تَبارَكَ وَ تَعالى»
👈 (شديدترين ساعات انسان ها، سه ساعت است: ساعتى كه فرشته مرگ را در برابر خود مى بيند و ساعتى كه از قبر برمى خيزد و ساعتى كه در برابر خداوند متعال مى ايستد).
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
#سوال
سلام
همین الان با یه فردی که قبلا مسلمون بوده و زرتشتی شده دارم مباحثه میکنم.میگه زرتشت دین کاملیه چون گفتار نیک و پندار نیک رو که رعایت کنی این یعنی انسانیت.از دین زرتشت اگر اطلاعاتی دارید بفرمایید تا متوجه ش کنم که اسلام کامل ترین دین هست.
هدایت شده از جان من و سید علی💕
#متن_شبهه⛔️
زرتشت عصا به آب نزد تا رود نیل را بشکافد
زرتشت دم مسیحا نداشت تا کوری را بینا کند
زرتشت وعده بهشت برین و حوریان بهشتی نداد
زرتشت فقط یک چراغ روشن کرد تا جلوی پایت را ببینی
پندارنیک، گفتارنیک، کردار نیک
#پاسخ 👇⬇️
🔸گویا این دعوتگر زرتشتی خود نیز بطور کامل به دین و آئین خود آگاهی ندارد جهت یادآوری مجدد چند نکته در مورد این آین را بیان می کنیم:
👇
زرتشت عصا به آب نزد تا نیل بشکافد ولی به جای آب ، بر زمین زد تا سروی افشانده شود
آنگاه که در منطقه ی کاشمر عصایش را در زمین فرو کرد و عصایش تبدیل به سروی شد و به قدری بزرگ گشت که رمه ها و گوسفندان بیشماری را در زیر سایه ی خود جای داد و اینکه در دستش آتشی می سوخت بدون چوب و سندل و همچنین او در لحظه ی تولد بر خلاف نوزادان دیگر با خنده متولد شد.
برخلاف گفتار نویسنده ، زرتشت نیز مانند دیگر مبلغان آیین های آسمانی، به نیکوکاران وعده ی بهشت و به بدکاران وعده ی دوزخ می داد👇
1⃣بخوان آنجا که گناه سوگند دروغ خوردن در برابر آب و آتش فروزان ، دوزخ می داند.
(وندیداد،فرگرد چهارم،بند۵۰)
2⃣و بنگر هنگامی که از خداوند برای کسی که آرزوی بهشت کند ، بهشت می خواهد.
(گاتها،اشتودگات،یسنا۴۳،قطعه۲)
3⃣همچنین زمانی که نیکوترین ارمغان از جانب اهورامزدا به خود و پیروانش ، زندگانی سعید و جاودانی می داند.
(گاتها،وهیشتواشت گات،یسنا۵۳،قطعه۱)
👇
و آن زمانی که زرتشت از خدای خود درباره ی سرانجام کردارهای نیک می پرسد ، به پاسخ اهورامزدا بنگر که پاداش آنان را شادکامی و نزدیک شدن به تخت های زرین امشاسپندان و رسیدن به سرای اهورامزدا بیان می کند.
(وندیداد،فرگرد۱۹،بند۳۲)
👇
اما آیا میدانی که روان نیکوکاران توسط چه کسانی در برابر یزدان جای داده می شود ؟
{پس آنگاه دوشیزه ای خوش اندام، نیرومند ، بلندبالا ، بازشناسنده ، آراسته و برازنده ، کارآمد و چیره دست و بسیارزیرک با سگانی درن دوسوی او فرا می رسد او روان نیکوکار را از فراز البرز کوه و از چینودپل(پل ساخته ی اهورامزدا) می گذراند و در برابر ایزدان مینوی جای می دهد .}(وندیداد،فرگرد۱۹،بند۳۰)
نویسنده ی زرتشتی در آخر چراغ دین خود را روشن کرده است و می گوید : گفتار نیک ، کردار نیک ، پندار نیک
امیدوارم منظورشان از پندار نیک ، اعتقاد آن ها به آفرینش برور (مور دانه کش) توسط اهریمن نباشد
(وندیداد،فرگرد۱،بند۷)
و امیدوارم منظورتان از کردار نیک ، خوراندن مخلوط ادار گاو (گمیز) با خاکستر به زن بچه مرده نباشد
(وندیداد،فرگرد۵،بند۵۱)
وباز هم امیدوارم منظورتان از کردار نیک کفاره آمیزش با زن حائض در اوستا نباشد
اگر مردی با زن حائض آمیزش کند و منی را بیرون نریزد در حالی که هردو آگاه به حیض باشند، بخشی از کفاره اش عبارت است از:
کشتن هزار گوسفند یا بز
کشتن هزار مار که روی شکم می خزند
کشتن ده هزار مار از نوع دیگر
کشتن یک هزار وزغ که در خشکی زندگی می کنند
کشتن دو هزار وزغ آبی
کشتن یک هزار مورچه ی دانه کش
کشتن دو هزار مورچه از انواع دیگر. (وندیداد، ج ۳ ص ۱۶۰۱ ف ۱۸، ش ۶۹-۷۳)
👇
معجزه ی پیامبر اسلام، قرآن است
کتابی آسمانی که در سرتاسر کتاب، انسان را دعوت به تفکر و تعقل کرده است
علاوه بر اين، در آيات فراواني، انسانها را از اين جهت كه نميانديشند و به تفكر نميپردازند، سرزنش و ملامت ميكند:
أَفَلاَ تَعْقِلُونَ چرا انديشه نميكنيد؟
أَفَلاَ يَتَدَبَّرُونَ القُرْءانَ چرا در قران تدبر نميكنند؟
أَفَلاَ تَتَفَكَّرُونَ آياتفکرو انديشه نميكنيد؟
از سوي ديگر، خداوند متعال در هيچ موردي انسانها رابه بندگي كوركورانه فرمان نداده، و تحقيق قبل از پذيرش را الزام كردهاست
⬅️ اسلام به مسلمانان سفارش کرده و فرمان داده است که از کارهای بد فاصله بگیرند و به کردار نیک رو آورند و سخن درست و حکیمانه بر زبان جاری کنند، حتی در اندیشه خود گناه نکنند
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
هدایت شده از جان من و سید علی💕
سلام و ادب
#پاسخی_کوتاه⬇️
این سخنان به عنوان تلنگر خوب است خوب است که انسان به جای توجه و تمرکز بر پوسته و ظاهر دین، به مغز و باطن دین توجه داشته باشد. آنچه اهمیت دارد، باطن و گوهر دین است. نماز و روزه و حج و مناسک دیگر، ظاهر و پوسته دین هستند و گوهر آن بندگی خدا و عدالت ورزی و اخلاق محوری در زندگی است.
🔹اما این سخنان و نیز اهمیت باطن و گوهر دین، نباید موجب شود که ما دست از ظاهر و پوسته دین برداریم. کسی که با این سخنان بخواهد دست از عبادات و مناسک دینی بردارد، خود را فریب داده.
⬅️ زیرا همان خدایی که ما را به باطن دین فراخوانده، همو ما را به انجام مناسک دینی و عبادتهایی همچون نماز و روزه امر کرده است.
👈 نماز و روزه ای که در آن معرفت نباشد و موجب اصلاح نفس نشود، ارزش خیلی کمی دارد اما به هر حال واجب است و باید انجام شود. اگر نماز ما بی ارزش شده است، نباید آن را رها کنیم بلکه باید سعی کنیم ارزش آن را بالا بیاوریم.
هدایت شده از h...m.p.r
✅عقاید و تاریخ دین زرتشت
🔆دیدگاه علامه طباطبایی درباره واژه مجوس در قرآن کریم
علامه طباطبایی در تفسیر المیزان، ذیل آیه 17 سوره حج مینویسد: «منظور از مجوس، قوم معروفى هستند که به زرتشت گرویده، کتاب مقدسشان «اوستا» نام دارد. چیزى که هست تاریخ حیات زرتشت و زمان ظهور او بسیار مبهم است، به طورى که مىتوان گفت به کلى منقطع است.
این قوم کتاب مقدس خود را در داستان استیلاى اسکندر بر ایران به کلى از دست دادند، و حتى یک نسخه از آن نماند، تا آنکه در زمان ملوک ساسانى مجددا به رشته تحریر در آمد، و به همین جهت ممکن نیست بر واقعیت مذهب ایشان وقوف یافت. آنچه مسلم است، مجوسیان معتقد هستند که براى تدبیر عالم دو مبدأ است، یکى مبدأ خیر، و دیگرى مبدأ شر. اولى نامش یزدان و دومى اهریمن و یا اولى نور، و دومى ظلمت است. و نیز مسلم است که ایشان ملائکه را مقدس دانسته، بدون اینکه مانند بتپرستان براى آنها بتى درست کنند، به آنها توسل و تقرب مىجویند. و نیز مسلم است که عناصر بسیطه- و مخصوصا آتش را- مقدس مىدارند. و در قدیم الایام مجوسیان در ایران و چین و هند و غیر آنها آتشکدههایى داشتند که وجود همه عالم را مستند به اهورامزدا دانسته، او را ایجاد کننده همه مىدانستند.»
🔆 نظر رهبر انقلاب درباره اهل کتاب بودن زرتشتیها👇👇
https://www.farsnews.ir/news/13920221001210
__________________________
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
هدایت شده از سیدعادل مکتوفی
باید توجه داشت که هدف همه ادیان الهی و به تعبیر دیگر ادیان ابراهیمی، یکی است و آن دعوت مردم به توحید و خداپرستی و نفی شرک. در حقیقت روح ادیان الهی، عقاید و دستورهای عملی و اخلاقی است که سبب خوشبختی انسان در دو جهان است. با این وجود به لحاظ عقلی و البته در دستورات دینی، ادیان الهی دارای ویژگیهایی هستند که به چند مورد از آنها اشاره خواهد شد:
1. بهترین دین دینی است که عقلى و مستدل باشد.
2. با فطرت و طبیعت انسان سازگار باشد.
3. تحریف نشده باشد.
4. امید آفرین و روحیه بخش باشد.
5. آیندهنگر باشد.
6. جامع باشد.
7. بن بست نداشته باشد.
8. عمل به آن آسان باشد.
بعد از این خصائص و البته ویژگیهای دیگر، به این یک سطر دقت بفرمایید که: «ادیان الهی به حسب مقتضیات زمان و خصوصیات محیط و ویژگیهای فکری وفرهنگی مردمی که دعوت شدهاند، با یکدیگر تفاوتهایی دارند».
با این مقدمه باید دانست که تفاوت اساسی ادیان در سطح تعلیماتشان بوده که پیامبران بعدی به موازات تکامل بشر در سطح بالاتری تعلیمات خویش را القا کردهاند؛ مثلاً تعالیم ادیان در مورد بسیاری از موارد، از نظر سطح تكالیف و عمق معارف، نسبت به ادیان قبل تفاوتهای چشمگیری دارند
ویژگیهای قبلی به اضافه این مزیتها که در پی میاید برای دین اسلام میتواند قابل توجه باشد:
1. زنده و جاوید بودن معجزه دین اسلام؛
2. تحریف نشدن قرآن.
3. توجه به مسأله خاتمیت پیامبر اسلام(ص) است؛
4. مسأله جامعیت اسلام در ابواب مختلف همچون: اعتقادی، توحید و صفات خداوند، و اخلاق فردی و اجتماعی؛ حقوق، اقتصاد، سیاست و حکومت و ...
5. ثبت و ضبط شدن تمام حوادث و رویدادهای دوران پیامبر هم میتواند یکی دیگر از امتیازات دین اسلام نسبت به ادیان دیگر از جمله زرتشت باشد در حالی که در ادیان دیگر این دقت یا وجود ندارد و یا کمتر دیده میشود
#سوال
سلام
در بحثی بیان شد که حضرت آقا در مورد تعدد زوجات فقط منظورشون به روحانیون بوده.
آیا کلیپی دارید که سخنرانی ایشون رو در این خصوص بیان کرده باشه؟
هدایت شده از سَرو
سلام و احترام
#پاسخ⬇️⬇️
توضیحات دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای درباره نظر ایشان پیرامون مسئله چندهمسری
⬅️ پیرو انتساب برخی دیدگاهها و تعبیرات در موضوع «چندهمسری مردان» به حضرت آیتالله خامنهای و با توجه به تأثیر آن بر مسائل خانوادگی و شئون اجتماعی، بخش زن و خانوادهی KHAMENEI.IR (ریحانه) فتوا و نگاه معظمله به این مسأله را به شکل مختصر بیان میکند.
⬅️ در نظر حضرت آیتالله خامنهای بنابر ادلهی معتبر دینی چند همسری مردان، مباح اما غیر مستحب است،
اما از آنجا که مطابق دلایل قرآنی جواز آن مشروط به اطمینان از رعایت عدالت بین همسران شده است، بنابراین هر گاه از نظر عقلایی عدم تحقق رعایت عدالت بین همسران محتمل باشد، ازدواج مجدد شوهر جایز نیست.
⬅️ همچنین در نگاه کلان معظمله به خانواده به عنوان مهمترین نهاد اجتماعی در زندگی انسان و ضرورت شکلگیری خانواده و مراقبت و حفاظت از آن، عواملی در استحکام این بنیان الهی و شکلگیری آن مؤثر است از جمله: حفظ محبت و اعتماد متقابل زوجین، اصالت نقش مادری و تربیتی بانوان، پرهیز از راه یافتن نگاه مادی به خانواده و تجملگرایی و رقابتهای مادی خانوادهها، ترویج ازدواج آسان و نقش مهم و مؤثر والدین در آن، وظیفهی دستگاههای حکومتی و رسانهها در تسهیل امر ازدواج جوانان.
⬅️ بر این اساس از آنجا که در جامعه و کشور ما ازدواج مجدد مردان غالباً به ضرر استحکام خانواده و موجب تضعیف محبت زوجین و گاه فروپاشی خانواده است، نگاه معظمله به آن خوشبینانه و مثبت نیست و از این روست که این جمله در بیان ایشان تکرار شده است که: «خدا یکی و محبت یکی و یار یکی»
https://khl.ink/f/43943
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
#سوال
سلام
وقت بخیر
خدا قوت
در مورد نظریه بیگ بنگ میشه یک توضیح بدید
و اینکه قوت علمیش چقدر هست
و آیات قرآن اشاره ای داشته به این رو قبول دارید
هر چند که کار اشتباهی است نظریات اثبات نشده رو با آیات قرآن مقایسه کرد
این نظریات پیدایش انسان و نسل میمون و ... رو چگونه پاسخ میدید به بچه ها
یک. سوال دیگه
قضیه تولید نسل انسان
اسپرم و ...چه سالی در علوم پرداخته میشود و
هدایت شده از سیدعادل مکتوفی
سلام ببخشید اون آقای #استیون_هاوکینگ که خداروازطریق مسئله فیزیکی ونظریه بیگ بنگ رد کرد مگه آدم کمی بود یک دانشمندبود ویک نخبه حتمایک چیزی میدونسته که ثابت کرده لطفادراین زمینه توضیح بفرمایید؟
سلام این سؤال تخصصی هست. به نکات زیر دقت کنید
1. در علم به معنای science آن هیچ گزاره صد در صد قطعیای وجود ندارد و نظریه حاضر نیز از قاعده فوق مستثنا نیست. برخلاف هیاهوهای رسانهای، خود دانشمند هنوز به قطعیتی که آنها طرح میکنند نرسیده است.
2. تلاش #هاوکینگ برای یافتن نظریه واحدی که تمام پدیدههای عالم را توضیح دهد، کوششی بلندپروازانه به نظر میرسد ولی در هر حال ادامه راه انیشتن برای تحقق رؤیای او، در واقع همان حرکت از کثرت به وحدتی است که در حکمت اسلامی از آن سخن به میان آمده است.
3. اینکه هاوکینگ به عنوان یک اندیشمند علوم طبیعی تا زمانی که در محدوده علوم طبیعی و بیان روابط بین پدیدهها اظهار نظر میکند سخن او دارای ارزش و اعتبار است و با ملاکهای علمی قابل بررسی است؛ اما او با همین عنوان و با معیار علوم طبیعی نمیتواند در مورد مبدأ اولیه جهان هستی اظهار نظر کند؛ زیرا در این صورت وارد حیطه فلسفه شده است و سخن او با معیارهای فلسفی مورد بررسی قرار میگیرد در حالی که وظیفه علوم و محدوده اظهار نظر اندیشمندان علوم طبیعی، روابط بین پدیدهها است اما اینکه مبدأ اولیه پیدایش پدیدهها چیست؟ یک بحث فلسفی است.
4. این که تصوّر هاوکینگ و امثال او از خداوند متعال نادرست است. اینان خداوند را علتی در کنار علتهای دیگر فرض میکنند؛ یعنی خداوند در صورتی بر سر کار است که ما نتوانیم برای پدیدههای جهان هستی علت مادی بیابیم. اما اگر در جایی علت مادی وجود داشت نیازی به فرض وجود خداوند نداریم. در حالی که چنین خدایی تنها خدای اساطیری و توهّمی است؛ نه خدای حقیقی و عرفانی و هستیشناسانه.
5. حتی اگر این تئوری به زعم خود وجود خالقی برای جهان را نیز انکار میکرد باز نمیتوانست خللی در اعتقادات دینی یک فرد مؤمن ایجاد کند؛ زیرا راههای ایمان به خداوند منحصر در نگاه به جهان بیرون و به تعبیر قرآن نگاه به آفاق نیست؛ بلکه مهمتر از سیر آفاقی سیر انفسی است که انسان از درون خود شناخت و عشق به خالق و مبدأ هستی را احساس و درک میکند.
https://www.islamquest.net/fa/archive/fa10190
هدایت شده از سیدعادل مکتوفی
سلام
می خواستم در مورد نظریه بیگ بنگ بدونم. آیا واقعا ثابت شده از نظر علمی؟
بعضیا می گن تو قرآن هم به بیگ بنگ اشاره شده درسته؟؟
بعضیا راجبش صحبت می کنن می خواستم ببینم اگه درست نیست چه جوابی باید بدم ؟
سلام علیکم
در یکی از سایتهای ضد دینی مقالههایی تحت عنوان «بیگ بنگ در قرآن» و «قرآن و پیدایش جهان، قضیه پدید آمدن کائنات از دود» قرار داده شده که در آن نویسنده با مغالطه و تفسیر به رأی، شبهاتی را به قرآن کریم نسبت میدهد.
پیش از آنکه به نقد آنها بپردازیم بحثهای مقدماتی در مورد اعجاز علمی قرآن را خواهیم داشت.🔰🔰
نقد دو مقاله «بیگ بنگ در قرآن» و «قرآن و پیدایش جهان، قضیه پدید آمدن کائنات از دود» | دانشنامه پژوهه پژوهشکده باقرالعلوم
http://pajoohe.ir/%D9%86%D9%82%D8%AF-%D8%AF%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87-%C2%AB%D8%A8%DB%8C%DA%AF-%D8%A8%D9%86%DA%AF-%D8%AF%D8%B1-%D9%82%D8%B1%D8%A2%D9%86%C2%BB%D9%88-%C2%AB%D9%82%D8%B1%D8%A2%D9%86-%D9%88-%D9%BE%DB%8C%D8%AF%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%D8%8C-%D9%82%D8%B6%DB%8C%D9%87-%D9%BE%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%A2%D9%85%D8%AF%D9%86-%DA%A9%D8%A7%D8%A6%D9%86%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D9%88%D8%AF%C2%BB__a-36661.aspx
#نظریه_بینگ_بنگ