فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بعد از ظهور همه چی خوب میشه⁉️
به محض ظهور همه چی درست میشه⁉️
بعد ظهور مسائل دنیوی و عدالت حل میشه⁉️
بعد ظهور ؛ بشر در معنویات به تکامل میرسد⁉️
🎥کلیپ های یک دقیقه ای #پرسش_و_پاسخ
پاسخ به شبهات و سوالات پرتکرار🤗
🗣پاسخگو: #استاد_احسان_عبادی
10.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 سلسله کلیپهای #حکومت_موعود 4
🔰 بررسی ویژگی های حکومت #امام_زمان عجل الله فی فرجه
🎬 قسمت 4 : مقدار حکومت حضرت چقدر است❓ (بررسی روایات دسته اول)
🎙با توضیحات #استاد_احسان_عبادی از اساتید مهدویت کشور
👌دنیای بعد ظهور را بهتر بشناسیم
@ma_va_o
#شبهه مگه تو قرآن گفته که ما تقلید کنیم و مرجع تقلید داشته باشیم،ما عاقلیم و میتوانیم خودمون احکام رو بفهمیم از آیات قران
من مرجع تقلید نیاز ندارم
میشه بگید اگه نداشته باشم خداوند اعمال من و قبول نمیکنه⁉️
و بهم بگید چرا مرجع تقلید باید داشته باشم
اخه خودم عقل دارم⁉️
#پاسخ⬇️⬇️⬇️
✅🌴"تقلید" واژه ای است که در ادبیات و عرف امروزی ما، معنای ناپسندی به خود گرفته اما حقیقت این است که بسیاری از امورات زندگی ما بر اساس تقلید است.
"رجوع به متخصص" که در اصطلاح فقهی از آن با عنوان "تقلید" یاد می شود، روشی برای یادگیری است که مبنای عقلائی دارد. به بیانی ساده یعنی اینکه انسان های عاقل در هر دوران و در هر مکانی، در مسائلی که علم و آگاهی آن را ندارند، به فرد متخصص رجوع می کنند.
🔸شخصی که با عقل و بینش خود به این نتیجه رسید که خدایی وجود دارد، اطاعت آن خدا لازم است، آن خدا پیامبرانی فرستاده، توسط آخرین پیامبرش کتابی نازل کرده و خداوند دستورات خود را با زبان آن پیامبر و الفاظ آن کتاب[قرآن کریم] اعلام کرده است، باید بفهمد که آن دستورات دقیقا چیست تا بر طبق آن عمل کرده و رضایت خداوند را کسب کند.
برای اینکه این شخص بتواند دستورات خدا را یاد بگیرد، باید به قرآن کریم و سخنان پیامبر و جانشینانش مراجعه کند.
🔸فهم او باید آنقدر معتبر باشد که اگر روز قیامت خدا به او گفت چرا نماز صبح را دو رکعت خواندی بتواند با دلیل محکم پاسخ بدهد. به عبارت دیگر باید نسبت به آن احکام آگاهی کامل و یقینی داشته باشد.
فهم و استخراج صحیح و کامل احکام الهی از متن قرآن و کلام پیامبر و اهل بیت علیهم السلام، نیازمند دانش های جنبی مختلفی است.
🔸مانند قواعد و معانی زبان عربی، اصول محاوره و اصول عقلائی، اصول عملی، علم شناسایی راویان احادیث، علم شناسایی محتوای احادیث، راه حل تعارضات آیات و احادیث و ...
یادگیری این دانش ها وقت بسیاری از انسان می گیرد.
افرادی هستند که عمر خود را وقف یادگیری این دانشها و در نتیجه استنباط احکام الهی می کنند. به این افراد مجتهد می گویند.
🔸اگر افراد مورد اعتمادی شهادت بدهند که یک مجتهدی، با تقواست، عادل است، علم او از دیگر مجتهد ها بیشتر است، عاقل و بالغ است و ...، آنگاه می توانیم به علم و تخصص آن مجتهد اعتماد کنیم و از دانش آنها استفاده می کنیم.
از او یاد میگیریم که چطور نماز بخوانیم و روزه بگیریم، چطور معامله کنیم، چگونه خمس و زکات بدهیم و ... .
در روز قیامت هم اگر خداوند پرسیدند که چرا نماز صبح را دو رکعت خواندی، می توانیم بگوییم به علم و دانش عالم ترین و با تقواترین مجتهدان اعتماد کردیم.
این خلاصه ای از چگونگی تقلید است که با عقل انسان هم سازگار است.
🔸اما آیا بدون تقلید هم می توان عمل کرد⁉️
بله اگر انسان بتواند همان دانشهای لازم را کسب کند و با استفاده از آن دانش ها، احکام الهی را به نحو صحیح و متقن از قرآن و حدیث استنباط کند، یعنی در واقع خودش مجتهد بشود می تواند بر اساس علم خود عمل کند نه تقلید.
🔸اما اگر بخواهد بدون اینکه مجتهد شود و یا اینکه از مجتهدی تقلید کند، به احکام دینی عمل کند، دلیل معتبری برای درستی اعمالی که انجام داده است ندارد.
از او سوال می شود که چرا نماز صبح خواندی و چرا دو رکعت خواندی؟ چه پاسخی می دهد؟ اگر بگوید از پدرم یاد گرفتم، باز سوال می شود که پدرت از چه کسی آموخت و از کجا معلوم که پدرت درست یاد گرفته باشد!؟
به هر حال، خداوند از ما یک دلیل معتبر می خواهد و به نظر می رسد راه تقلید، معتبر ترین دلیل درستی اعمال است، زمانی که انسان نتواند خودش به مقام اجتهاد برسد.
#نبرد_روایتگری
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتاء 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
.
🔰 #پرسش_وپاسخ_مرتبط
📝 #پاسخ👇
✍️ رجوع به کارشناس نه فقط در حوزهی دین که در تمام عرصهها رهنمودِ عقل سلیم است. البته محتمل است که کارشناس نیز دچار خطای محاسباتی شود اما ضریبِ خطایَش قطعا از من کمتر است و مطمئنترین راهِ موجود همین است.
❓مگر پزشک در تشخیصهایَش گاهی سهواً اشتباه نمیکند؟ آیا امکانِ ظهور و بروز خطا از پزشک یا اختلاف نظر بینِ دو پزشک در درمانِ یک بیماری معنایَش این است که من دیگر نباید به پزشک رجوع کنم و برای درمانِ بیماریام خودسر باشم؟
➕ضمن اینکه اختلاف نظرِ فقها در جزئیاتِ احکام است و نه کلّیات. پس بر خلافِ نظرِ این نویسندهی شُبهه افکن اینطور نیست که فقیهِ جامعالشرایطِ الف فلان موضوع را حرام و فقیهِ جامعالشرایط دیگر همان چیز را واجب اعلام کند. پیاز داغِ اختلاف بین فقها را خیلی زیاد نکنیم.
🔔 مجتهد، وحی دریافت نمیکند تا کسی بگوید خدا در گوشَش چیزی خواند و در گوشِ مجتهدِ دیگر، چیزی دیگر. مجتهد برداشتَش از متونِ دینی را به اشتراکِ مقلدنانش میرساند. اگر هم در زمینهای به فتوا نرسد، حکم به احتیاط میدهد. احتیاط، شرط عقلِ سلیم است و اصلاً خندهدار نیست.
☝️بالاخره دسترسیِ ما به امام معصوم که ارتباط مستقیم با خدا دارد فعلاً مسدود است و حجتِ موجودِ ما قرآن و احادیثِ بجا مانده از امامان است. خدا نیز فردای قیامت مبتنی بر همین حجّت موجود، ما را بازخواست میکند و نسبت به حجتی که به آن دسترسی نداریم، مورد مواخذه قرار نخواهیم گرفت.
❌ این کلامشان نیز اشتباه است که گفتند "بروید به اختیار و دلبخواهِ خود، مرجع تقلید انتخاب کنید". درستش این است که برویم و مرجعِ تقلیدِ اعلم ـ و نه دلبخواه ـ را انتخاب کنیم. همانطور که برای درمانمان بهتر است به خبرهترین پزشک مراجعه کنیم و نه پزشکِ دلبخواه.
✍️علمای دین، اسلامشناس هستند همانطور که پزشک، بدنشناس است. رسالهی توضیح المسائل حکمِ همان نسخهی پزشک را دارد. شما نسخهی پزشک را چشم و گوش بسته و کورکورانه میپذیرید و از پزشکتان تقلید میکنید. حتی گاهی متنِ نوشته شده در نسخه را نمیتوانید بخوانید ولی تبعیت میکنید. تقلید یعنی تبعیت از متخصص امر توسطِ کسی که تخصص ندارد. پس خیلی پیچیده نگاه نکنیم به تقلید از مجتهد.
👌👌اطاعت از پزشک و مهندس در صورتی واجب و لازم نیست که این عدمِ تبعیت، تبعاتِ جدّی برای شما نداشته باشد. مثلا من به طبیب مراجعه میکنم بابتِ سرماخوردگی و بعد داروهایش را مصرف نمیکنم و خودبخود باگذرِ زمان خوب میشود حالم. اینجا تبعیت واجب نیست چون تبعاتِ جدی برایَم نداشت.
☝️اما اگر دچار بیماری صعب العلاج باشم و عدم تبعیت از توصیههای پزشک منجر به تشدید بیماری و حتی مرگَم شود آیا عقلا اینجا مرا توبیخ نمیکنند؟ ایا نمیگویند اینجا تبعیت، لازم و ضروری بود؟ در احکام شرعی نیز باید دید عدمِ تبعیتِ ما در حوزهی واجبات است؟ اگر اینگونه باشد، عدم تبعیت از مرجع تقلید، تبعاتَش هلاکت و عذاب است! پس اینجا تبعیت میشود لازم و واجب.
✍️ پزشک و مهندس ادعا نمیکنند نسخهشان از خدا است. نسخهی پزشک و نقشهی مهندس حاصلِ تجربهی بشر و سخنِ بشر است. دین اما سخنِ خدا است و مبتنی بر متونِ منسوب به خداست فتوای مجتهد. نشان به آن نشان که امام زمان در نامهی خود به نائبِ خاصَش فرمودند در زمانِ غیبت به فقها رجوع کنید: "فارجعوا إلی رُواتِ احادیثنا". چرا که آنها حجت امام بر ما هستند و امام، حجبِ خدا بر ما: "فإنهم حجتي عليكم و أنا حجت الله عليهم". طبق این حدیث، اطاعت نکردن از مجتهد جامع الشرایط، منجر به تباهی آخرت میشود.
❌ احادیثی که به طغیانِ فقها علیه امام زمان اشاره دارد مربوط به فقهایی نظیرِ شریح قاضی است و نه فقهای جامع الشرایط. بخاطرِ خطای شریحِ قاضی نباید حبیبِ بن مظاهر را انکار کرد. گنه کرد در بلخ آهنگری / به شوشتر زدند گردن مسگری!!!
ادامه👇👇👇
.
2
ادامه👆👇👇
❓نویسندهی این متن فتوا داده که "هر کس از غیر معصوم تقلید نماید ولایت غیر معصوم را پذیرفته و کافر شده" و تازه توقع دارد همه از او تقلید کنند و فتوایَش را بپذیرند! مستند این کلامشان کجا است؟! حدیث؟ قرآن؟ اتفاقا در قرآن داریم که طالوت یک پادشاه عادل بود و خدا امر کرد از این پادشاه که معصوم هم نبود تبعیت کنند!!
❓انصافاً کسی که از نسخهی یک دین شناس (مجتهد) تبعیت میکند ولایت شیطان را پذیرفته یا کسی که برداشتهای شخصی و ذهنیِ خودش از دین را مبنا قرار داده؟ اساسا کسی که با ذهنیاتَش یک دین ساخته عبادات و مناسکش قبول است یا کسی که مبتنی بر نظرِ کارشناسِ دینی و تقلید از یک مجتهد جامع الشرایط، عبادات و مناسکش را بدست آورده؟!
🔔 تقلید بمعنایِ "رجوع به متخصص" ضرورتِ عقلی اش ثابت است. رجوعِ به معلم، مراجعه به طبیب، بهره مندی از تخصصِ معمار و... همه و همه از مصادیقِ تقلید است. در تمام ادوارِ تاریخ، عوامِ جامعه بدلیلِ کمبودِ آگاهی، به آگاهانِ آبادیِ خود رجوع میکردند.
➕ در موردِ اختلافِ فتوا همانطور که عرض شد دلیلش "تفاوتِ برداشتِ مجتهد" است؛ مثلِ تفاوتِ تشخیص دو پزشک. دین، چون رویِ "متن" استوار است، فهمِ متن توسط دو مجتهد ممکن است متفاوت باشد. این تفاوت در فهم و برداشت، منجر به اختلاف در فتوا است.
✍️ مثلا در خصوصِ وضو همه مراجع تقلید، شستنِ دست و صورت را در مرتبه اول، واجب میدانند، در مرتبه دوم جایز و در مرتبه سوم، حرام. فقط در مورد مرتبه دوم، بعضی ها بجایِ "جایز"، گفته اند "مستحب" است. پس میبینید که اختلافات فتوا در حدّی نیست که دو دینِ جدا تولید شود.
✍سیدمحمدمهدی صدری
7.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مگر مردم میمون هستند که تقلید کنند؟
آیا خود مردم عقل ندارند که باید تقلید کنند؟
#تقلید #تقلید_کورکورانه #فلسفه_احکام
آدرس ما در ایتا،تلگرام،اینستاگرام،آپارات و...
کلیک کنید
👉@pasokhgooha_ir👈
چرا مراجع تقلید هیج واکنشی نشون نمیدهند چرا اعلام خطر نمیکنن ،دشمنان قدم به قدم تمام حیاء خانواده ایرانی از بین بردند ، اول شکل لباس و حالا عادی سازی بد حجابی وبعدخدا بخیر کنه معلوم نیست تا کجا پیش برن
هدایت شده از جان من و سید علی💕
❌ اونایی که میگن چرا مراجع موضع نمیگیرن
اینا چیه پس!؟👆
📸 مروری بر مواضع برخی از مراجع، بزرگان و نهادهای حوزوی در فتنهی اخیر
🔹این موارد، تنها بخشی از واکنشها و پیامهای حوزویان در رابطه با #اغتشاشات اخیر است.
#مراجع_تقلید
#اعلان_موضع_بموقع
#اغتشاشات