#سؤال
چرا شهدا را می آورند آیا خود نبش قبر محسوب نمیشود ⁉️بدون کفن و غسل دفن شده اند .
چه لزومی دارد مجدد نبش قبر شوند .
لطفا به این سوال من پاسخ دهید .
(سوال یکی از مخاطبین )👆⬆️⬆️
هدایت شده از جان من و سید علی💕
سلام و احترام
پاسخ 👇⬇️⬇️
این سؤال و پاسخش یک مقولهی مستقلی در بحث احکام است، اما هدفش ممکن است کاملاَ سیاسی باشد از این رو باید عزیزان کاملاً هوشیار و بصیر باشند.
🔸وقتی سؤال از احکام شرعی تدفین یا نبش قبر میشود، هیچ اختصاصی به شهید یا غیر شهید ندارد، اما وقتی مصداق آن تفحص برای یافتن اجساد شهدا میشود، باید فهمید که درد چیز دیگریست و هدف القائات دیگری میباشد.
🔸در ضمن دقت شود که هیچ لزومی ندارد، هر حکمی عیناً در زمان گذشته مصداق داشته باشد، بلکه احکامش وجود دارد. مگر در گذشته بانک و بیمه بود؟ پس برای تحصیل علم فقه و احکام، از سوی خود منبعسازی و مذهب سازی (مثل اخباریون یا ...) ننماییم.
لذا خواه در گذشته مصداق داشته باشد یا نداشته باشد، به بررسی موضوع میپردازیم.
الف – حرمت نبش قبر:
🔸نبش قبر به طول کلی حرام است، اما به صورت مطلق حرام نیست، بلکه در موارد متعددی جایز است و حتی گاه لازم و واجب هم میشود ،
البته نه این که هر کسی به میل خودش مورد تشخیص دهد و نبش قبر کند، بلکه کسب اجازه لازم است.
به عنوان مثال: 👈اگر متوجه شوند که میتی بدون غسل دفن شده – اگر نبش قبر مقتول برای تحقیق در مورد کیفیت قبر و یافتن قاتل انجام پذیرد – اگر قبر در مسیر آب قرار گیرد و ... .
مسئله (مقام معظم رهبری):
(مسأله 678) شكافتن قبر در چند مورد حرام نيست: ا
🔸وّل: آن كه ميّت در زمين غصبى دفن شده باشد و مالك زمين راضى نشود كه در آن جا بماند.
دوم: آن كه كفن يا چيز ديگرى كه با ميّت دفن شده، غصبى باشد و صاحب آن راضى نشود كه در قبر بماند، و يا چيزى از مال خود ميّت كه به ورثه او رسيده با او دفن شده باشد و ورثه راضى نشوند كه آن چيز در قبر بماند ولى، اگر چيز مختصرى از مال او كه به ورثه به ارث رسيده ـ مانند انگشتر و نحو آن ـ با او دفن شده باشد، در جواز نبش براى در آوردن آن تأمل و اشكال است، خصوصاً اگر اجحاف بر ورثه نباشد. و اگر وصيّت كرده باشد كه دعا يا قرآن يا انگشترى را با او دفن كنند، در صورتى كه وصيّتش بيشتر از يك سوم مال او نباشد، براى بيرون آوردن آنها نمىتوانند قبر را بشكافند.
🔸 سوم: آن كه ميّت بى غسل يا بى كفن دفن شده باشد يا بفهمند كه غسل او باطل بوده يا به غير دستور شرع كفن شده يا در قبر، او را رو به قبله نگذاشته باشند.
🔸 چهارم: آن كه براى ثابت شدن حقّى بخواهند بدن ميّت را ببينند.
🔸پنجم: آن كه ميّت را در جايى كه بىاحترامى به اوست، مثل قبرستان كفار، يا جايى كه كثافات و خاكروبه مىريزند دفن كردهباشند.
🔸 ششم: آن كه براى يك مطلب شرعى كه اهميت آن از شكافتن قبر بيشتر است قبر را بشكافند; مثلاً بخواهند بچّه زنده را از شكم زن حاملهاى كه او را دفن كردهاند بيرون آورند.
🔸 هفتم: آن كه بترسند درندهاى بدن ميّت را پاره كند يا سيل او را ببرد يا دشمن او را بيرون آورد.
🔸 هشتم:آن كه بخواهند قسمتى از بدن ميّت را كه با او دفن نشده، دفن كنند ولى، احتياط واجب آن است كه آن قسمت از بدن را به گونهاى در قبر بگذارند كه بدن ميّت ديده نشود.
ب – نبش قبر:
نبش قبر و حتی به منظور یافتن اجساد، اختصاصی به شهدا ندارد. این تشکیک آنها مثل این است که بگویند: اگر در جایی زلزله آمد، اگر آواری ریخت، اگر کوهی ریزش کرد، اگر رانشی صورت گرفت ... و عدهای مدفون شدند، دیگر هیچ اقدامی جهت تفحص برای یافتن اجساد صورت نگیرد، چون حکم نبش قبر دارد! یا آن که خیر، بلکه میخواهند بگویند: در هیچ موردی، به جز یافتن اجساد شهدا اشکال ندارد⁉️
ج – هدف از شبهه:
حال که معلوم شد نبش قبر به صورت مطلق حرام نیست و در برخی از موارد جایز و حتی در برخی از موارد واجب هم میشود، باید توجه داشت که هدف از طرح این سؤال و اختصاص مثالش به ⬇️⬇️
«تفحص برای یافتن اجساد شهداء» و با قید «انتقال به داخل» برای چیست⁉️
دلشان برای احکام اسلامی سوخته یا برای اجساد و یا برای خانوادههای چشم به راه آنان⁉️
🔸هیچ کدام، بلکه از یافتن اجساد، کشف چگونگی و محل شهادت آنان، شناسنامهدار شدن آنان، بازگشت دادن آنها به موطن، تشییع پرشکوه مردم و نمایش زنده بودن فرهنگ شهادت در بین مردم و بالاخره حفظ احترام و تدفین محترمانهی آنان و هم چنین توزیع آنان در شهرها و مراکز متفاوت و یابود و بزرگداشت آنان و ...، ناراحت هستند.
نکته:
ببینید چقدر دقیق کار میکنند⁉️
چقدر برای ضد تبلیغ در عرصه جنگ نرم، از هیچ موضوعی (حتی تفحص برای یافتن اجساد شهدای جنگ تحمیلی) نمیگذرند⁉️
و در ضمن ببینید که چطور برای ایجاد انحراف، تشکیک و شبهه در ذهن مردم، از هر راهی وارد میشوند و به هر وسیلهای [هر چند اسلام، قرآن، احکام و ...] باشد، متوسل میشوند.
#نبرد_روایتها
#عملیات_روانی
هدایت شده از جان من و سید علی💕
چرا برخی قبر اموات را حفر نموده وکاوش میکنند آیا اینکار حرام نیست ⁉️
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:
نبش قبر مؤمن حرام است. اما در مواردی این حرمت برداشته می شود که عبارت است از:
میّت در زمین غصبى دفن شده باشد و مالک زمین، راضى نشود که در آن جا بماند
پاسخ تکمیلی را در آدرس مد نظر دنبال کنید 👇⬇️
https://www.islamquest.net/fa/archive/en21371
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتاء 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🔰 #پاسخهای_مرتبط
اصطلاح جهان سوم از کجا آمد؟ آیا هنوز جهان سومی وجود دارد؟ 👇
https://www.khabaronline.ir/news/223920/%D8%A7%D8%B5%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%AD-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D9%88%D9%85-%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D8%AC%D8%A7-%D8%A2%D9%85%D8%AF-%D8%A2%DB%8C%D8%A7-%D9%87%D9%86%D9%88%D8%B2-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D9%88%D9%85%DB%8C-%D9%88%D8%AC%D9%88%D8%AF-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF
🔰جهان سوم به توسعه نیاز دارد یا به دموکراسی؟👇
http://ensani.ir/fa/article/94379/%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D9%88%D9%85-%D8%A8%D9%87-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%DB%8C%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D9%85%D9%88%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D8%B3%DB%8C-
هدایت شده از مهاجر
💠 اساسا تفحص شهدا، نبش قبر محسوب نمی شود تا بخواهیم برای توجیه آن به موارد جواز نبش قبر رجوع کنیم!!!
💠برای تقریب به ذهن، بلاتشبیه تلاش برای پیدا کردن بدنهای کسانی که بر اثر زلزله و سیل و ... مدفون شده اند مصداق نبش قبر است؟!!
💠در بینش اسلامی و فرهنگ دینی پیکر اموات و متوفیانی که به دلائل گوناگون بر روی زمین مانده و امکان دسترسی به ابدان آنان نیز وجود دارد، باید در مکانهای مناسب و با آداب اسلامی به خاک سپرده شوند.
💠حال شهدا که دارای منزلت والا و جزو بندگان و اولیای خاص خداوند سبحان هستند و با رشادتها و ایثارگریها، عزیزترین سرمایه انسانی خود را در راه اهداف متعالی اسلام فدا می کنند و در معرکه جنگ و جهاد مظلومانه به شهادت می رسند، پیکرهای مطهرشان دارای قداست و اهمیت بالاتری است.
💠 اگرچه بر طبق روایات، شهدای معرکه غسل و کفن ندارند، اما آداب دفن بر آنها مترتب است و لازم است با شکوه و عظمت تشییع و به خاک سپرده شوند.
💠تفحص و خاکسپاری پیکر مطهر شهدای به خاک و خون افتاده کربلا - که در رأسشان پیکر شریف حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام بود- بعد از سه شبانه روز، الگویی برای اقدام مجاهدانه جستجو و تفحص پیکرهای شهدای هشت سال جنگ تحمیلی است.
💠تلاش مجدانه و طاقت فرسا برای یافتن پیکرهای مطهر شهدا و بازگرداندن شهدا به خانواده هایشان و تشییع و خاکسپاری آنان در محلهای مناسب، هم تکریم و تعظیم به مقام شهدا و احترام و سپاسگذاری از خانواده آنان و هم سر منشأ آثار و برکات فراوان در کشور است.
#سوال.
امام حسین علیه السلام چه کاری برای ما انجام داده که باید براش عزاداری بگیریم.
ما برای پدر و مادر عزاداری میگیریم که برای ما زحمت زیادی کشیدن و همچنین برای عزیزانمان..
این سوال شخصی است که زیاد به دین و...اعتقاد نداره.و از پسر من پرسیده..ممنون میشم جواب بدید.