هدایت شده از h...m.p.r
⁉️پرسش⬇️
⁉️آیا مرده ها همدیگر را می بینند؟
دیدار عزیزان بعد از مرگ
👇👇👇
🔰اطلاعات ما از دنیای پس از مرگ بسیار محدود است. تمام آنچه که می دانیم برگرفته از آیات قرآن، روایات و احادیثی می باشد که از معصومین (علیهم السلام) به ما رسیده است. ⬅️بنابراین پاسخ به سوال هایی همچون آیا مرده ها همدیگر را می بینند یا آیا مردگان با هم در ارتباطند کمی دشوار است. چرا که اطلاعات دقیقی از آنچه که بعد از مرگ رخ می دهد نداریم. 👈اما در این مقاله سعی می کنیم تا حد ممکن پاسخی دقیق به این سوال بدهیم.
⁉️آیا مرده ها همدیگر را می بینند؟
💢برای پیدا کردن پاسخی درست برای این پرسش تنها منابع معتبری که می توانیم به آنها رجوع کنیم برخی از آیات قرآن کریم و روایاتی از ائمه (علیهم السلام) است. 👈به طور خلاصه در جواب این سوال اینکه آیا مردگان بعد از مرگ همدیگر را ملاقات می کنند👈 می توان گفت بله؛ برخی از روایت ها این مطلب را تایید کرده اند.
✅در برخی از روایت ها داریم که زمانی که انسان مومنی از دنیا می رود، اقوامی که قبل تر از او از دنیا رفته اند، دورش جمع می شوند و از او در مورد افرادی که هنوز زنده هستند، سوال می پرسند. 👈در واقع این نشان دهنده آنست که دیدارهایی در آن دنیا نیز صورت می گیرد.
⬅️البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که فرد فوت شده ممکن از تمام آشنایانی که از دست داده را نبیند. چرا که انسان بر اساس اعتقادات و اعمالش شرایط خود در عالم برزخ را مشخص می سازد. 👈بنابراین ممکن است برخی از آشنایان شرایط این را نداشته باشند که به دیدار او بیایند یا حتی خود فرد فوت شده شرایط دیدار با اقوامش را نداشته باشد.
✅بر طبق آنچه در روایات آمده، انسان ها پس از مرگ به دو دسته تقسیم می شوند. برخی از آنها بعد از مرگشان و بعد از اینکه توسط نکیر و منکر مورد سوال و جواب قرار گرفتند. البته بر اساس نظر برخی از علما سوال و جواب دو فرشته نکیر و منکر ممکن است برای همه نباشد. در این رابطه توجه شما را به روایت زیر جلب می کنیم.👇
⬅️موسى کاظم (علیه السلام): به مومن در قبرش گفته می شود “پروردگار تو کیست؟” مومن در جواب می گوید: “خداوند است” پس به او گفته می شود “دین تو چیست؟” می گوید: “اسلام است” به او گفته می شود: “پیامبر تو کیست؟” می گوید: “محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) است” به او گفته می شود: “امام تو کیست؟” می گوید: “فلان کس است” (ائمه (علیهم السلام) را اسم می برد و می گوید امامان من ایشانند)، پس به او گفته می شود: “که این عقاید و مطالب را از کجا دانستى؟” می گوید: “امرى بود که خداوند مرا بر آن هدایت و راهنمایى فرمود و بر آن ثابت و استوار قرار داد” پس به او گفته می شود: “بخواب، خوابیدنى که آشفتگى و پریشانى حال در آن نیست (مانند) خوابیدن عروس …”.
🔆کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، جلد 5، صفحه 588، قم، دار الحدیث، چاپ اول، 1429 قمری
💢برخی دیگر هم وارد بهشت یا جهنم برزخی می شوند. آنهایی که وارد بهشت برزخی می شوند امکان ملاقات سایر اقوام و آشنایانی که در بهشت برزخی هستند را دارند. همچنین در این زمینه احادیثی از معصومین (علیهم السلام) نیز نقل شده است که در پایین به برخی از آنها اشاره می کنیم.👇
⬅️در بعضى از احادیث آمده: ⬇️
حق تعالى بهشتى دارد در مغرب که آب فرات از آنجا می آید و ارواح مومنان هر شام به آنجا می روند و از میوه هاى آن می خورند و تنعم می کنند در آن و با یکدیگر ملاقات می کنند و آشنایى می دهند و صبح که طلوع کرد بیرون می آیند از آن و در هوا ما بین آسمان و زمین پرواز می کنند و می روند و می آیند و در هوا نیز با یکدیگر ملاقات می کنند و آشنایى می دهند و آفتاب که طلوع کرد به قبرهاى خود می روند.
تمیمی، آمدی، عبد الواحد، تصنیف غرر الحکم و درر الکلم، شرح، خوانسارى، آقا جمال الدین، جلد 1، صفحه 292، تهران، دانشگاه تهران، چاپ اول، 1366 شمسی.
⬅️امام صادق (علیه السلام): ارواح در بهشت برزخی از میوه های درخت ها استفاده می کنند، یکدیگر را می بینند و می شناسند و با هم سوال و جواب هایی دارند. وقتی یک نفر از دنیا می رود و روح او به عالم برزخ منتقل می شود، روح سایر افراد به ملاقات او می آیند.
⬅️امام علی (علیه السلام): اگر پرده از مقابل چشم ها کنار برود، خواهید دید که ارواح مومنان گروه گروه و حلقه حلقه اطراف هم با حالت خضوع و خشوع نشسته اند و با یکدیگر صحبت می کنند.
🔰امکان ملاقات مرده ها با همدیگر در شرایط خاصی وجود دارد
✅پس با توجه به احادیثی که در بالا آوردیم می توان اینگونه برداشت کرد که اموات همدیگر را ملاقات می کنند.👈 اما این اتفاق در صورتی رخ می دهد که شرایط آن مهیا باشد.
🔰دیدار عزیزان بعد از مرگ
⁉️شاید برای شما هم سوال باشد که آیا بعد از مرگ هم اعضای خانواده یا هر فرد دیگری که با او انس داریم را می توانیم ببینیم؟ آیا اصلا راه حلی برای ملاقات با عزیزان پس از مرگ و
هدایت شده از h...m.p.r
جود دارد؟
💢پاسخ سوال اول هم بله و هم خیر است. در تشریح آن باید گفت که شرط دیدار عزیزان پس از مرگ میزان انس و الفت ما با آنها نیست. بلکه بستگی به میزان ایمان و حرکت در مسیر تقوای هر دو فرد می باشد.⬅️ برای مثال اگر می خواهید همسر خود یا هر عزیز دیگری که دوستش دارید را ببینید باید هر دو مومن باشید و در مسیر رضای خداوند قدم بردارید.
🔰در پاسخ به سوال دوم نیز می توان گفت در شرایط خاصی بله هر چند راهکار آن به صورت قطعی نمی باشد. فرض کنید که می خواهید عزیزی که از دست داده اید را پس از مرگ دوباره ملاقات کنید. 👈اگر عزیز از دست رفته شما مومن بوده باشد کافیست شما نیز مراقب اعمال خود باشید تا احتمال امکان ملاقات مجدد شما در عالم پس از مرگ بیشتر شود.
✅همچنین می توانید با انجام خیرات هایی همچون قرائت فاتحه ای با ذکر صلوات، خواندن نماز، قرآن، دعا، مناجات و زیارتنامه و یا حتی اعمال دیگری مانند پخش غذا بین فقرا یا حتی سفارش کتاب دعا جهت وقف نه تنها موجبات آسایش و شادی عزیز درگذشته خود را فراهم بلکه باعث افزایش مقام او در عالم بعد از مرگ را بشوید. شاید بتوان گفت این امر در کنار مراقبت از اعمال خودتان بتواند احتمال اینکه پس از مرگ با او دیدار کنید را افزایش دهد.
هدایت شده از حسین ستوده۲
🔵 پاسخ:
🔹مخالفین جریانِ تاریخساز و انسانسازِ عاشورا دو گروه شدهاند:
➖ عده ای اصل جریان عاشورا و اتفاقات آن را زیر سوال میبرند و به آن حمله میکنند و دروغ میشمارند.
➖ عدهای دیگر به سوی مداحان و روحانیون که باعث رونق این جلسات شدهاند؛ حمله میکنند.
✖️ و متاسفانه عدهای یا از روی جهل و یا با اهداف دیگر با این دو گروه همکاری میکنند و در جهت تخریب هیئت امام حسین علیه السلام تمام تلاش خود را میکنند.
♦️یکی از این حملات این هست که بیان میکنند مداحان و روحانیون به خاطر درآمد و پول در کنار جریان عاشورا ایستادهاند و هدفشان صرفا رسیدن به مطامع دنیوی است.
🔹دروغ بودن این ادعا واضح است چون:
1️⃣حمایت روحانیون و مداحان از جریان عاشورا فقط در زمان امنیت و راحتی نبوده بلکه در زمانی که بردن نام امام حسین مساوی با زندانی و شکنجه شدن بود؛ باز این مداحان و روحانیون نام امام حسین علیه السلام را فراموش نمیکردند و به هر شکل ممکن این جلسات را برپا میکردند.
farsnews.ir/news/13980624000018/
farsnews.ir/news/13930810000950/
↩️در دفاع از حرم حضرت زینب سلام الله علیها نیز مداحان و روحانیون در صف اول قرار داشتند و جان شیرین خود را فدای حرم حضرت زینب سلام الله علیها کردند
tasnimnews.com/fa/news/1395/02/04/1055561/
2️⃣عموم مداحان و روحانیون برای عزاداری درخواست هزینه نمیکنند بلکه این خود مردم هستند که به تبعیت از ائمه علیهم السلام به این عزیزان هدیه میدهند.
irna.ir/news/83213659/161-
jahannews.com/news/553641/
3️⃣مداحان و روحانیون به خاطر زحماتی که میکشند مثل مطالعات مستمر کتاب های مختلف، انتخاب شعر و سبک و تمرین؛ اگر هدیهای به آنها داده شود مستحق آن هستند
⬅️چند روز مداحی و سخنرانی در سال درآمد چندانی ایجاد نمیکند و کسی به عنوان شغل به آنها نگاه نکرده است. لذا اگر شما این دو را به عنوان شغل میبینید اشکال از شماست و اگر ادعا دارید درآمد زیادی برای این افراد وجود دارد شما هم به این عزیزان بپیوندید.
*چراغی را که ایزد بر فروزد*
*هر آنکس پف کند ریشش بسوزد
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
#سوال
سلام
ی نفر میگف ول کنن برن ازین مملکت (منظورش اخوندا بود)
گفتم شما ول کنید برید
میگف ما از خودامونه، مرزا رو باز کنن، انقد سنگ میندازن جلو ادم ک نمیشه رف...
و هم چنین جای خونه ما خیلی طلبه ها از اندونزی و... اومدن و اینجا حوزه میرن
میگف ما هیچ کدوم اصلاا راضی نیسیم ک از پول مملکته ما خرج اینا کنن...
هدایت شده از حسین ستوده۲
سلام علیکم خروج از کشور هیچ گونه سنگ اندازی،پروتکل و منع قانونی وجود ندارد.در کشورمان یکصد هزار دانشجوی خارجی از بیش از ۱۳۰ کشور جهان دروس حوزوی میخوانند که همگی زبان فارسی فرا میگیرند و مسلط به فقه شیعی میشوند و علاوه بر تبلیغ تشییع مبلغ کشورمان میشوند و جذب دانشجوی خارجی در تمام دنیا از مولفه های قدرت محسوب میشوند و افرادی که چنین مواضعی دارند از علم لازم در این زمینه برخوردار نیستند
✍استاد قنبریان
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
#سؤال
بنده خدایی میپرسید
آیا آرزوی مرگ کردن گناه داره
میگفت خودم روکه میبینم دیندارخوبی نیستم
تواین وضعیت که ازخونه میرم بیرون ووضع افتضاح پوشش خانمهارومیبینم
اطرافیان که گرفتارقماروشراب ورابطه نامشروع رومیبینم وهیچکاری ازدستم برنمیاد قلبم به شدت دردمیگیره ومدتیه دست وشانه ی چپم دچارمشکل شده وجسمم داره بیمارمیشه وکاملأمیفهمم مشکلاتم بخاطرحرصی که میخورم هست
آرزوی مرگ میکنم
این اشکال داره؟
هدایت شده از جان من و سید علی💕
سلام و احترام
#پاسخ👇⬇️
🔹گاهی سختیها و گرفتاریهای زندگی موجب میشود که صبر انسان کم شده و وقتی راهحل مشکل خود را پیدا نمیکند، دست به دعا برداشته و به جای کمک خواستن از خدای متعال، آرزوی مرگ میکند. در اینجا این سؤال مطرح میشود که آیا ما جایز هستیم که آرزوی مرگ کنیم و برای تعجیل در مرگ خودمان دعا کنیم⁉️
آنچه که از آموزههای قرآن کریم و حدیث ائمه اطهار علیهمالسلام مشخص است، اگر آرزوی مرگ ناشی از کمصبری و بیتابی در برابر مشکلات دنیایی باشد، به هیچ عنوان جایز نبوده و روا نیست.❌
🔸 چراکه سختیها و گرفتاریها در این دنیا مسیری برای امتحان هر کدام از ماست و وقتی در برابر امتحان آرزوی مرگ میکنیم، درواقع نشانی از عجز و ناتوانی ماست.
👈بهترین راه در برابر سختیها و بیماریها، توکل به خدای یکتا، توسل به ائمه اطهار علیهمالسلام و دعا و تلاش برای حل گرفتاری در کنار صبر است. بنابراین درخواست مرگ با صبر همخوانی ندارد و روا نیست.
🔹 وقتی سیره و سبک زندگی پیغمبر اکرم صلیالله علیه و آله و ائمه اطهار علیهمالسلام را مرور میکنیم، این نکته مشخص میشود که آن بزرگان که الگوی کامل و جامع در سبک زندگی هستند به هیچ عنوان در مقابل سختیها و مشکلات دنیا آرزوی مرگ نمیکردند. بلکه با مشکلات دنیا به سختی مبارزه کرده و با اعلام رضایت از قضای الهی صبور بودند.
🌴نکته قابل توجه این است که دعا برای طولانی شدن عمر یکی از آموزههای دینی ماست؛ چنانکه میفرماید: «وَ عَمِّرْنِی مَا کَانَ عُمُرِی بِذْلَةً فِی طَاعَتِکَ» و در جای دیگری وارد شده است که: «أَنْ تُطِیلَ عُمُرِی، وَ أَنْ تُقَوِّیَ ضَعْفِی.» چراکه طولانی بودن عمر انسان در این دنیا فرصتی برای انجام کارهای خیر و نیک بیشتر است تا توشه پربارتری برای زندگی ابدی و همیشگی خود داشته باشیم.
آن بزرگان در عین حال سعی میکردند که از نعمت عمر که خدای متعال به آنها ارزانی داشته، بهترین بهره را ببرند تا به سعادت حقیقی قرب الهی نائل شوند.
🔻در همین مورد شیخ صدوق روایتی را در کتاب امالی نوشته است با این مضمون که روزی پیغمبر اسلام صلیالله علیه و آله به عیادت بیماری رفته و از احوال او جویا شدند. آن بیمار شروع به ابراز ناراحتی کرد و با گله و شکایت از درد و بیماری، آرزوی مرگ خودش را کرد. رسول خدا صلوات الله علیه به او فرمودند: «لَا تَتَمَنَّ الْمَوْتَ فَإِنَّکَ إِنْ تَکُ مُحْسِناً تَزْدَدْ إِحْسَاناً وَ إِنْ تَکُ مُسِیئاً فَتُؤَخَّرُ تُسْتَعْتَبُ فَلَا تَتَمَنَّوُا الْمَوْتَ» به این معنا که «آرزوی مرگ نداشته باش، چراکه اگر تو انسان خوب و نیکوکاری باشی با طولانی شدن عمرت بر کارهای خوب و خیرت افزوده میشود و اگر گناهکار باشی، فرصت پیدا میکنی تا مورد رضایت خدای تعالی قرار بگیری. پس آرزوی مرگ نکنید.»
🔸بر همین اساس آن حضرت در جای دیگری فرمودند: «هیچ یک از شما به علت گرفتاریها و مشکلاتی که برایتان ایجاد میشود، آرزو و تمنای مرگ نکنید.»
لازم به توضیح است که مواردی از آرزوی مرگ کردن استثنا شده است و در مواردی انسان جایز است که نوعی از مرگ را برای خودش آرزو کند. یکی از این موارد شهادت در راه خداوند است.
منابع:
صحیفه سجادیه
امالی؛ شیخ صدوق
نهجالبلاغه؛ سید رضی
اصول کافی؛ شیخ کلینی
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
هدایت شده از نجمه کبیریان
بهشون بگید مقداری از نظر جسمی به خودشون برسند
شربت گلاب و زعفران و نوشیدنی هایی که گرم است و برای اعصاب خوبه بخورند
کم خونی و مشکلات تیروئید اگر دارند پیگیری کنند
تا خودشون و اطرافیانشان را اذیت نکنند
جدای از مسائل جسمی هر انسانی با غیرت دینی و با معرفت از ناهنجاری ها آزرده می شود اما سیره بزرگان و پیشوایان ما صبوری و استقامت و هدایت بوده است
آرزوی مرگ مکروه است
انسان باید در برابر مشکلات صبر و استقامت داشته باشد
از خداوند بخواهند که به ایشان عمر پربرکت بدهد و راه بندگی را هموار و نشانشان دهد
چرا فکر می کنند کاری دستشان نیست
در حق خود و آنها دعا کنند
این کار بزرگی است
توسل کنند
همه چی دست ما نیست
روایات زیبایی از پیامبر اسلام داریم که آرزوی مرگ نکنید چون این دنیا جای کار نیک و صالح و یا توبه از گناهان است و برای شما بهتر است
در نگاه ایشان راه ها بسته شده و به بن بست رسیده خود را که به منبع لایتناهی وصل کنند راه امید و توانایی در تغییر شرایط باز می شود