هدایت شده از محمدتقی عارفیان
.
سلام و رحمة الله
اختیارات و وظایف رهبری در اصل یکصدودهم قانون اساسی اومده
میتونید اینجا مطالعه کنید 👇
https://ccri.ac.ir/fa/news/1799/%D8%A7%D8%B5%D9%84-110-%D9%82%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D8%B3%DB%8C
#سوال سلام وقت بخیر لطفا در مورد طی الارض توضیح دهید ؟ طی الارض چیه ؟
هدایت شده از حسین ستوده۲
#پاسخ شما
طی الارض چیست؟
https://www.islamquest.net/fa/archive/fa846
#لطفا این شبهه را نقد بفرمایید.
"حاکم الهی ولی امر امت است،نه وکیل امت که به وکالت از طرف امت حکمرانی کند"
هدایت شده از جان من و سید علی💕
سلام و احترام.
#پاسخ 👇⬇️
✅🌴اگر سرپرست جامعه ، سمت خود را از مردم دریافت کند تا کارهای آنان را بر اساس مصلحت و رای خودشان انجام دهد ، وکیل آنان خواهد بود و چنین حکومتی ، « حکومت وکالتی » است ؛ ولی اگر حاکم اسلامی ، سمت خود را از خداوند و اولیاء او یعنی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و امامان معصوم ( علیهم السلام ) دریافت نموده باشد ، منصوب از سوی آن بزرگان ، و سرپرست و ولی جامعه خواهد بود و چنین حکومتی ، « حکومت ولایتی » است .
👈در حکومتی که بر اساس ولایت است ، فقیه جامع الشرایط ، نائب امام عصر ( علیه السلام ) و عهده دار همه شؤون اجتماعی آن حضرت می باشد و تا آن زمان که واجد و جامع شرایط لازم رهبری باشد ، دارای ولایت است و هرگاه همه آن شرایط یا یکی از آنها را نداشته باشد ، صلاحیت رهبری ندارد و ولایت او ساقط گشته است و او از سرپرستی امت اسلامی منعزل است و نیازی به عزل ندارد .
🔹اما اگر حاکمی بر اساس وکالت از مردم ، اداره جامعه را در دست گیرد ، وکیل مردم است و همان گونه که مردم وکالت را به او داده اند و او را به این مقام نصب کرده اند ، عزل او از این مقام نیز به دست خود آنان است و چون عزل وکیل ، طبعا جایز است ، مردم می توانند هرگاه که بخواهند ، او را عزل کنند ؛ اگر چه هنوز شرایط لازم را دارا باشد و هیچ تخلفی از او سر نزده باشد .
🔻از سوی دیگر ، اختیارات چنین حاکمی ، اولا مربوط به انجام کارهایی است که مردم در جامعه اسلامی اختیار آنها را دارند و در کارهایی که در اختیار مردم نیست و در اختیار امام معصوم است ، حق تصرف و دخالت نداردو ثانیا در غیر این مورد نیز اختیارات او به اندازه ای است که مردم بپسندند و صلاح بدانند و لذا دایره حکومت و اختیارات او ، از جهتی مقید به زمان است و از جهت دیگر ، محدود به مواردی است که مردم مشخص کنند .
🔹جز نظام جمهوری اسلامی ایران که مبتنی بر ولایت و رهبری الهی است ، همه حکومت های دموکراتیک و شبه دموکراتیک جهان ، حکومتی بر مدار وکالت دارند . در آن جوامع ، به دلیل
👈بدفهمیدن دین خداوند از سویی ، و به دلیل غروری که از پیشرفت های علم تجربی حاصل گشته و علم پرستی و اومانیسم و انسان مداری رواج یافته از سوی دوم ، و نیز شهوت گرایی و لذت طلبی بی حد و حصر آنان از سوی سوم ، اساسا احساس نیازمندی به وحی الهی و هدایت انسان های معصوم منصوب از سوی خداوند وجود ندارد و آنان ، عقل خود را در ساختن جامعه ای مطلوب و رساندن انسان به سعادت نهائی کافی می دانند و به همین دلیل ، قوانین کشور را خود وضع می کنند و هر آنچه اکثر مردم بخواهند ، متن قانون خواهد شد ؛ اگر چه آن قانون ، موافق با وحی الهی نباشد .
⬅️ محور حکومت وکالتی ، همانا حکومت « مردم بر مردم » است ؛ یعنی حکومت آراء جامعه ( نمایندگان جامعه ) بر خود جامعه ؛ و بازگشت چنین حکومتی ، به حکومت « هوا بر هوا » خواهد بود ؛ زیرا هر چه مخالف وحی است ، هوای نفس است و مشمول کریمه « افرایت من اتخذ الهه هواه » می باشد .
منبع :پایگاه اطلاع رسانی حوزه
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
#سوال
آیا سال ۶۹ رهبری موقت به آقای خامنه ای دادند؟
و قرار شد بعد چند سال رفراندوم بزارند برای انتخاب رهبر ولی آقای خامنه ای بعد اون چند سال نپذیرفت که این رفراندوم انجام بشه؟
هدایت شده از محمدتقی عارفیان
.
سلام و رحمة الله
اول اینکه سال ۶۸ بود نه ۶۹.
دوم اینکه بله بهطور موقت بود؛ دلیلش هم این بود که قانون اساسی باید بازنگری میشد و اگه اون بازنگری رأی میاورد رهبری حضرت امام خامنهای روحیفداه قطعی میشد، که چنین شد.
سوم اینکه فاصله چند سال نبود بلکه چند ماه بود؛
حضرت آقا در ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ بهعنوان رهبر جمهوری اسلامی ایران انتخاب شدند، و همهپرسی بازنگری قانون اساسی در تاریخ ۶ مرداد ۱۳۶۸ برگزار شد و تصویب شد.
بنابراین فاصله کمتر از دو ماه بود.
شرحش رو میتونید در کتاب #روایت_رهبری بخونید.
یا حق