✳️ مردهها را مُثله و به زنان تجاوز کردند
🔹در چنین روزی در سال ۱۹۶۸، سربازان ایالات متحده، تکاندهندهترین قسمت جنگ ویتنام یعنی #کشتار_می_لای را انجام دادند. حداقل ۵۰۰ روستایی از جمله زنان باردار و کودکان کشته شدند.
🔸این قتلعام نام دهکدهی می لای، در روستای سون مو در جنوب ویتنام را گرفت. با اعتقاد به این که دهکده یک پایگاه ویت کنگ است، به سربازان آمریکایی دستور داده شد تا آن را نابود کرده و به آتش بکشند و تمام اعضای مظنون ویت کنگ را بکشند.
🔹علیرغم یافتن هیچ مدرکی دال بر حضور ویت کنگ، سربازان آمریکایی روستاییان از جمله زنان، کودکان و افراد مسن را به طرز وحشیانهای اعدام کردند؛ مردهها را مثله و به زنان تجاوز کردند.
🔸سربازان حتی کسانی را که قصد فرار داشتند و همچنین حیوانات و احشام روستاییان را کشتند. این عملیات چهار ساعت به طول انجامید و با سوختن تمام روستا به پایان رسید.
🔹این قتلعام تقریباً در تمام سطوح فرماندهی ارتش ایالات متحده سرپوش گذاشته شد و تنها پس از افشای آن توسط روزنامهنگار سیمور هرش، که عکسهای گرفته شده توسط یک عکاس رزمی ارتش ایالات متحده را هنگام انجام این عملیات منتشر کرد، برای عموم آشکار شد.
🔸تنها یک سرباز به نام ویلیام کالی جونیور به خاطر این قتلعام محکوم شد! او تنها سه روز را در زندان و چهار سال را در حبس خانگی گذراند، پس از آنکه رئیس جمهور، ریچارد نیکسون دستور کاهش مجازات وی را صادر کرد.
🔺 @barahoot_TV1
✳️ این تمساح غولپیکر در سال ۲۰۱۰ پس از ناپدید شدن گاوها و سایر دامها در زیمبابوه از آب بیرون کشیده شد. 😱
🔺@barahoot_TV1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ #غارت منابع کنگو و سکوتِ تأملبرانگیز غرب!
🎙میک والاس، نمایندهی ایرلند در پارلمان اروپا:
🔹دو هفته پیش، پاپ فرانسیس در اولین دیدار خود از جمهوری دموکراتیک #کنگو، سازمانهای داخلی و خارجی که جنگ را در این کشور برای غارت منابع آن سازماندهی کردند، محکوم کرد.
🔸او میگوید بیش از هر چیز، جنگی است که توسط طمعِ سیریناپذیر برای مواد خام و پول آغاز شده است که به اقتصادِ مسلح شده دامن میزند و نیازمند بیثباتی و فساد است.
🔹لئوپولد دوم، پادشاه بلژیک، برای ثروتمند کردن خود منابع کنگو را غارت میکند و بیش از ۱۰ میلیون کنگویی را میکشد. درگیری طولانی مدت بین دولت جمهوری دموکراتیک کنگو و شورشیان M23 که ظاهرا رواندا با حمایت از این گروهِ مسلح به آن دامن میزند، باعث گرسنگی گسترده و آواره شدن بیش از ۲ میلیون نفر شد.
🔸در همین حال، فرانسه و توتال انرژی به دنبال غنی کردنِ خود به بهای غارت منابع کنگو هستند. چگونه است که هیچکس در مورد برقراری هر نوع گفتگوی صلح صحبت نمیکند؟! ما در آنجا تأثیر زیادی داریم، اما چگونه به ندرت از آن بهصورت مثبت استفاده میکنیم؟!
📌ترجمهی اختصاصی برهوت تیوی
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ یه قبرستون خیلی عجیب توی اندونزی😐🙄
🔺@barahoot_TV1
📌بنجامین نورتون، روزنامهنگارِ لاتینتبار:
🔹عربستان سعودی تایید کرد که در حال بررسی فروش نفت با ارزهای دیگر است.
🔸رئیس جمهور شی گفت که چین انرژی خلیج فارس را با واحد پول خود یعنی یوان خریداری خواهد کرد.
🔹چین با میانجیگری صلح میان عربستان و ایران، اوپک، ضربه بزرگی به دلار نفتی وارد کرد.
🔺@barahoot_TV1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ دهکدهی زیبای هابیتون در نیوزیلند
🔺@barahoot_tv1
✳️ مرگبارترین حملهی شیمیایی به غیرنظامیان در طول تاریخ
🔹دیروز در سال ۱۹۸۸، نیروهای صدام حسین با گاز سمی به شهر کردنشین #حلبچه حمله کردند و ۷۰۰۰ نفر را کشتند که مرگبارترین حمله شیمیایی به غیرنظامیان در طول تاریخ است.
🔸جتهای عراقی برای ساعتها حلبچه را بمباران و گاز خردل و سایر عوامل اعصاب را منتشر کردند. مواد شیمیایی مرگبار وارد خانهها شد و پناهگاهها را به تلههای مرگ ناگهانی تبدیل کردند.
🔹بر اساس گزارشهای سازمان ملل، بین سالهای ۱۹۸۲ و ۱۹۸۸، پیمانکاران آلمانی ۷۰ درصد از تأسیسات گاز سمی عراق را تأمین میکردند.
🔸دولت رونالد ریگان، رئیس جمهور وقت آمریکا، با بیش از یک میلیارد دلار از صدام حسین حمایت کرد. هزاران سند عراقی و ایالات متحده که از طبقهبندی خارج شده، نشان میدهد که دیپلماتهای آمریکایی دولت عراق را متقاعد کردند که ایران را برای حمله با گاز سمی متهم کند.
🔹بسیاری از قربانیهای کشتار حلبچه، هنوز با عوارض درازمدت از جمله سرطان بدخیم، بیماریهای پوستی، ناباروری و سایر ناهنجاریهای مادرزادی دست و پنجه نرم میکنند. (لینک)
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ تلاقی دریا و کویر در صحرای نامیب نامیبیا
🔺@barahoot_TV1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ تمدنی که حاصل قرنها بردگی است
🔹در سال ۱۸۳۸، #دانشگاه_جورج_تاون ۲۷۲ نفر را به ایالت لوئیزیانا فروخت تا دانشگاه را از ورشکستگی نجات دهد. در میان آنهایی که فروخته شدند، اجداد من هم بودند. اگر پدربزرگ و مادربزرگ من نبودند، آن دانشگاه امروز اینجا نبود!
🔸این مربوط به مدتها پیش است، اما تأثیرات آن هنوز هم محسوس است. امروزه نوادگان بردگان، در شرایط نامساعدی به سر میبرند و تاوان بلاهایی که بر سر اجدادشان آوردند را میپردازند. تا به حال غرامتی به آنها داده نشده و اکنون زمان جبران است.
🔹در اکتبر، دانشگاه جورج تاون اعلام کرد که سالانه چهارصد هزار دلار برای فرزندان ۲۷۲ آمریکاییِ برده شدهایِ که به لوئیزیانا فروخته شدهاند، جمعآوری خواهد کرد. آنها گفتند که این پول از پاییز سال ۲۰۲۰ پرداخت خواهد شد.
🔺 پ. ن: در سال ۱۸۳۸، دانشگاه جورج تاون با مشکلات شدید مالی روبهرو بود. مسئولان دانشگاه، ۲۷۲ نفر #برده را به سه مزرعه در لوئیزیانا به قیمت ۱۱۵ هزار دلار (معادل ۳.۳ میلیون دلار امروزی) فروختند تا از تعطیلی دانشگاه جلوگیری کنند.
📌ترجمهی اختصاصی برهوت تیوی
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ شهر پورتو کشور پرتغال
🔺@barahoot_TV1
📌سارا، مفسر ژئوپلیتیک و خبرنگار لبنانی:
🔹دادگاه کیفری بینالمللی (ICC) حکم بازداشت پوتین را بهدلیل جنایات جنگی در اوکراین صادر کرده است.
🔹دادگاه کیفری بینالمللی چه زمانی حکم بازداشت اوباما را بهدلیل جنایات جنگی در لیبی، سوریه و یمن صادر میکند؟! یا علیه بوش به خاطر قتل بیش از یک میلیون بیگناه در عراق؟! (لینک)
🔺@barahoot_tv1
بَرَهوت تیوی
✳️ منشأ مهاجرت عظیم ایرلندیها چه بود؟
🔹بیش از ۱۰ میلیون ایرلندی در قرن نوزدهم مهاجرت کردهاند که خیلی بیشتر از جمعیت فعلی ایرلند است. این میراثِ مستقیمِ قحطیِ ویرانگر ۱۸۴۵-۱۸۵۲ است که #بریتانیای_استعمارگر آن را مهندسی کرد.
🔸چیزی که معمولاً بهعنوان "قحطی سیبزمینی" شناخته میشود، به طور دقیقتر بهعنوان گرسنگی بزرگ از واژهی ایرلندی "An Gorta Mór" ترجمه شده است. این بزرگترین تراژدی انسانی در قرن ۱۹ اروپا بود که حداقل یک میلیون ایرلندی را کشت.
🔹تحت سلطه بریتانیا، #ایرلند به طور فعال توسعه نیافته بود و از صنعتی شدن آن جلوگیری میشد تا بتواند بهعنوان "سبد نان" انقلاب صنعتی انگلستان عمل کند.
🔸پیشرفت سریع صنعت انگلیس باعث افزایش تقاضا برای مواد غذایی شد. بهدلیل نزدیک بودن به ایرلند و هزینههایِ کم برای حمل و نقل، لندن به این نتیجه رسید که زمین ایرلندی برای رفع این نیاز به بهترین وجه مناسب است.
🔹در کنار انقلاب صنعتی، انقلاب کشاورزی انگلستان را فرا گرفته بود. در همین حال، دهقانان ایرلندی مجبور شدند در شرایط قرون وسطی بهعنوان کشاورزان مستاجر زندگی کنند.
🔸تمام پولی که آنها از فروش محصولات به دست میآوردند به مالکان غایب انگلیسی میرسید که اجارههای گزافی میگرفتند. دهقانان ایرلندی تکه کوچکی از زمین را برای کشت سیبزمینی نگهداری میکردند که در آن زمان فقط برای تغذیه دام استفاده میشد که با آن زندگی میکردند.
🔹با توجه به اینکه یک سوم مردم ایرلند به طور انحصاری با سیبزمینی زندگی میکردند، زمانیکه بیماری در سراسر اروپا به محصولات کشاورزی رسید، تأثیر آن برای ایرلند ویرانگر بود. سالها ایرلندیها گرسنه بودند، در حالیکه بریتانیا همچنان به صادرات محصولات ایرلندی ادامه میداد.
🔸سرمایهداران انگلیسی حتی مستقیماً از ایرلندیهایی که به دنبال فرار از مرگ بودند، سود میبردند و سودهای کلانی را از اداره آنچه که ایرلندیها آن را #کشتیهای_تابوت مینامیدند، به جیب میزدند. (لینک)
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ رودخانهی کلرادو در ایالت آریزونا آمریکا
🔺@barahoot_TV1
بَرَهوت تیوی
📌سارا، مفسر ژئوپلیتیک و خبرنگار لبنانی: 🔹دادگاه کیفری بینالمللی (ICC) حکم بازداشت پوتین را بهدلیل
✳️ ۸ جنگ، میلیونها کشته، ۱ جایزهی صلح نوبل، صفر تحریم، صفر حکم بازداشتِ دیوان کیفری بینالمللی!
🔺@barahoot_TV1