ویژگی های حکومت دینی در قرآن
3⃣بهره مندی درست از منابع و ثروت های خدادای
ثروت از نظر قرآن:
✅ بایدوسیلهای باشد برای استفاده همگان، برای پر کردن خلاهای موجود اقتصادی، برای مرهم نهادن بر زخمهای جانکاه محرومان و برای رسیدن به نیازها و مشکلات مستضعفان و در یک جمله آبادی دنیا برای خود و دیگران تا مسیر رسیدن به آخرت هموارتر گردد.
❌ نه مایه فساد در زمین و فراموش کردن ارزشهای انسانی و گرفتار شدن در مسابقه جنونآمیزِ تکاثر، خود برتر بینی و تحقیر دیگران.
وَابْتَغِ فِيمَا آتَاكَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَ وَلَا تَنسَ نَصِيبَكَ مِنَ الدُّنْيَا وَأَحْسِن كَمَا أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَيْكَ وَلَا تَبْغِ الْفَسَادَ فِي الْأَرْضِ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ
📚قصص/77
در آنچه خداوند به تو داده است، سراى آخرت را جستجو نما و (در عين حال) بهره ات را نيز از اين دنيا فراموش مكن و همان گونه كه خداوند به تو احسان كرده است، تو نيز (از اين ثروت به ديگران) احسان نما وبدنبال فساد در زمين مباش كه خداوند، فسادگران را دوست نمى دارد.
🆔:eitaa.com/joinchat/887095425C1437f3172f
🔴🔵 فضیلت ویژه اطعام عید غدیر
امام صادق علیه السلام فرموده اند:
«غذا دادن به یک مومن در روز عید غدیر ثواب اطعام یک میلیون پیامبر و صدیق و یک میلیون شهید و یک میلیون فرد صالح در حرم خداوند را دارد»📚 بحارالأنوار ج ۶ ص ۳۰۳
مشارکت در اطعام غدیر خانواده های بشدت فقیر
امیر حسین زاده ۶۰۳۷۹۹۷۲۸۰۱۵۸۴۲۰
#قرآن_در_کلام_بزرگان
💠ارزش قلبِ حافظ قرآن
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
AUD-20210714-WA0018.
1.46M
#نکات_تفسیری
#تفسیر_آیه_به_آیه
#سوره_بقره
✅آیه و دویست و شصت و سه سوره بقره
✔️حجت الاسلام قرائتی
✅دبیر خانه قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه های علمیه
🆔 @csis_quran
🔴 دعای مخصوص امام هادی(ع) برای حاجتمندان
🔵 امام هادی علیه السلام فرمودند:
🌕 دعایی را که خواهم گفت من آن را بسیار می خوانم و از خدا تقاضا کرده ام هر کس بعد از من آن را نزد قبرم بخواند او را نا امید نفرماید و دعا این است :
🔺 یا عُدَّتی عِندالعُدَدِ و یا رَجائی و المُعتَمَد و یا کَهفی وَ السَّنَد و یا واحِدُ یا اَحَدُ یا قُل هُوَ الله اَحَد اَسالُکَ اللهمَ بِحَقِ مَن خَلَقتَهُ مِن خَلقِکَ وَ لَم تَجعَل فی خَلقِکَ مِثلَهُم اَحَداً اَن تُصَلّیَ عَلَیهِم و .... ( حاجت خود را ذکر کند)
🔹 به قصد رجا و به امید استجابت اکنون که امکان زیارت در سامرا نیست از راه دور بعد از زیارت نامه امام هادی بخوانید.
🆔 @emame_zaman
🌼۰۰۰﷽۰۰۰🌼
#تفسیر_تمثیلی
🍇🍐🍎 میوه ها بدون آفتاب
#شیک ،شکیل و زیباو#خوش
رنگ و#لعاب خواهند شد۰
اما هرگز #لذیذ، #طعم دار و #خوشمزه نخواهند شد۰
😊 آدمی میوه باغ آفرینش است
□قصه این آدمی و خداوند□
هم قصه ی میوه و آفتاب است۰
💬🖌 آدمی منهای خدا ممکن است زندگی به #ظاهر_زیبا و #جذاب و #دلفریب داشته باشد۰
❌خیلی ها #خدا در زندگیشون
#معنا نداره، اما زندگی بسیار
لوکس و مُفَرِّح و مُرَفَّهی دارند۰
⚠️اما تردید نکنید که زندگی آنها، برای خود آنها هیچ #طعم و #مزه ای ندارد ۰
⤵️#طعم و #مزه زندگی تنها و تنها در سایه #ایمان_به_حق
و #تقوای الهی است۰
👇《اگر ایمان و تقوا باشه》👇
زندگی سرشار از برکات خواهد
بودومبارک خواهد بود ۰
🔻وگرنه هرگز🔻
💬🖌 لذا قرآن کریم
#مبارک_بودن_زندگی
#ونزول_برکات_حق_را
مشروط به ایمان و تقوا می کند۰
ومی فرماید :
🌹🍃وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَيْهِمْ بَرَكاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ
🍃و اگر مردم شهرها و آبادىها ايمان آورده و تقوا پيشه كرده بودند، قطعاً (درهاى) بركات آسمان وزمين را برآنان مىگشوديم۰
اعراف ٩٦
📚 استاد رنجبر
لینک کانال خودتان👇
https://eitaa.com/joinchat/1837236243Ca416d3ec90
🔴 فواید نگاه کردن به قرآن
✍ قرآن کریم به قدری با برکت است که حتی نگاه به صفحات آن، موجب تعالی انسان می شود. برخی فواید آن عبارتتد از:
💠 تقویت بینایی
💠 درمان ورم ملتحمه چشم
💠 چندین برابر شدن ثواب قرائت
💠 مطرود کردن شیطان
💠 ازدیاد عقل و ...
🌹 امام صادق علیه السلام می فرمایند:
🍃 کسی که قرآن را از روی صفحات آن بخواند، از بینایی اش بهره برد و مبتلا به ضعف بینایی نمی شود و از عذاب پدر و مادرش کاسته می شود، هر چند کافر باشند.
📚 الکافی، ج ۲، ص ۶۱۳
لینک کانال خودتان👇
https://eitaa.com/joinchat/1837236243Ca416d3ec90
#آرامش_در_پرتو_قرآن
🌐يَهْدِي بِهِ اللّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ سُبُلَ السَّلاَمِ وَيُخْرِجُهُم مِّنِ الظُّلُمَاتِ إِلَي النُّورِ بِإِذْنِهِ وَيَهْدِيهِمْ إِلَي صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ🌐
🌀كسانى قابل هدايتند كه در پى تحصيل رضاى حقّ باشند، نه دنبال مقام و مال و هواى نفس و انتقام. «يهدى به اللّه مَن اتّبع رضوانه»
🌀 انسان، خود زمينه ساز هدايت خويش است. «يهدى به اللّه من اتّبع رضوانه»
🌀 آرامش و هدايت به راه هاى سلامت و سعادت، در گرو كسب رضاى خداست و هر كس در پى راضى كردن غير او باشد، در انحراف است. «يهدى به اللّه من اتّبع رضوانه سبل السلام»
🌀 هدف، يكى است ولى راه هاى رسيدن به آن متعدّد است. «سبل السلام»
🌀 مكتب وحى، سلامت و سعادت و آرامش فرد و جامعه و روح و جسم را تضمين كرده است. «سبل السلام»
📚آیه ۱۶/سورة المائده
@Sabke_zendegi_qurani
⭐️پرسش و پاسخ قرآنی:⭐️
چرا از مرگ میترسیم؟🤔
پاسخ :
✳️راننده زمانی در جاده میترسد که یا بنزین ندارد یا قاچاق حمل کرده یا اضافه سوار کرده یا با سرعت غیر مجاز رفته یا جاده را گم کرده یا در مقصد جایی را آماده نکرده و یا همراهش نا اهل باشند.
✳️اگر انسان برای بعد از مرگ خود، زاد و توشه لازم را برداشته باشد، کار خلاف نکرده باشد، راه را بداند، در مقصد جایی را در نظر گرفته باشد و دوستانش افراد صالح باشند و حرکتش طبق مقررات و مجاز باشد، نگرانی نخواهد داشت.
⬅️حالا معنی این آیه رو میشه بهتر متوجه شد:
وَلَن يَتَمَنَّوْهُ أَبَداً بِمَا قَدَّمَتْ أَيْدِيهِمْ وَاللّهُ عَلِيمٌ بِالظَّالِمينَ(بقره/95)
ولى آنها هرگز به سبب آنچه از پيش فرستاده اند، آرزوى مرگ نكنند و خداوند به حال ستمگران، آگاه است.
@Sabke_zendegi_qorani
نیاز بشر به کتاب آسمانی چیست؟
تمام کارخانه ها برای تولیدات خود دفترچه راهنما تهیه و در کنار محصولات به مشتریان ارئه میدهند. این دفترچه مشتریان را راهنمایی میکند که چگونه از آن کالا بهره مند شوند.
نویسنده این دفترچه کیست آیا جز طراح و سازنده، فرد دیگری صلاحیت نوشتن آن را دارد؟
ما نیز سازنده و آفریدگار داریم که برای راهنمایی ما دفترچه ای به نام قرآن نازل کرده و دیگری حق قانون گذاری بر خلاف آنرا ندارد زیرا فقط سازنده میداند چه ساخته و تنها اوست که به تمام زوایا و ابعاد محصول خود آگاه است و راه بهره گیری صحیح و آفات و موانع رشد آن را میداند.
کسانی که بجای قانون خداوند به سراغ قوانین بشری میروند مانند کسانی هستند که دفترچه راهنمای سازنده را کنار گذاشته و از دیگران نحوه استفاده از آن را مطالبه میکنند.
@Sabke_zendegi_qurani
🔵 روزی یکی از دوستان اهل #تسنن به دیدنم آمده بود. گفت وگوی مفصلی درباره حقانیت #اهلبیت داشتیم از جمله به خطبه ی حضرت رسول اکرم ( صلی الله علیه وآله ) در #غدیر خم استناد کردم. ایشان میگفت: «مولا» در این حدیث به معنای #دوست آمده است. نهایتاً هر چه دلیل آوردم قبول نکرد. خداحافظی کرد و به سمت #بلوچستان حرکت کرد. یک ساعت از رفتنش گذشته بود که به او زنگ زدم و گفتم: کار خیلی مهمی با شما دارم باید برگردی. گفت: من باید بروم، وقت ندارم برگردم. خانوادهام منتظرم هستند، چه کاری با من داری؟ تلفنی بگو. گفتم: کار مهمی دارم، نمی توانم تلفنی بگویم، باید خودت اینجا باشی.
👌خیلی اصرار کردم تا این که برگشت. وقتی به من رسید گفت: چه کار مهمی داری که من را از این همه راه برگرداندی؟ گفتم: میخواستم بهت بگم: #دوستت_دارم. گفت: همین! گفتم: بله. همین را خواستم به شما بگویم. دوستم ناراحت شد و گفت: خانوادهام منتظرم بودند و باید میرفتم، این همه راه من را برگرداندی که بگویی دوستت دارم، اذیت میکنی؟؟! گفتم: سؤال من همین جاست. چطور وقتی شما با عجله به سمت خانواده ای که منتظرت هستند میروی و شما را از راهتان بر میگردانم تا به شما بگویم «دوستت_دارم»؛ ناراحت میشوی و در عقل من شک میکنی، ولی وقتی #پیامبر اسلام دهها هزار نفر را که با عجله به سمت خانواده ی خود میرفتند، سه روز در زیر آفتاب سوزان معطل کردند که فقط بگویند: «هر کس من را دوست دارد، علی را دوست بدارد» این کار پیامبر را عاقلانه میدانی؟؟ آیا این اقدام پیامبر ناراحتی مسلمانان را در پی نمی داشت؟ آیا آنان در عقل چنین پیامبری شک نمی کردند؟ با این کاری که کردم، دوستم با تمام وجود احساس کرد که چه حرف خنده داری زده است و اقرار کرد که پیامبر - در جریان غدیر خم - میخواست نکته ی مهم تری را بیان کند وگرنه برای بیان دوستی اش با #علی (علیه السلام) نیازی نبود مسلمانان را از راهشان برگرداند.»🙂
خاطره ای از #مولوی_شریف_زاهدی از علمای برجسته #اهلسنت بلوچستان که پس از تحقیق و بررسی به مذهب اهل بیت علیهم السلام گروید.
📚باید شیعه می شدم ، خاطرات شریف زاهدی ،ص 138
الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایة أميرالمؤمنين و اولاده المعصومين عليهم السلام... #به_عشق_علی_علیه_السلام پخش کن🙏🌸
#داناب (داستانکونکاتناب)
http://eitaa.com/joinchat/4259512332C8857967f1b
👇92آل عمران »
لَنْ تَنالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ
هرگز به نيكى دست نمىيابيد، مگر آنكه از آنچه دوست داريد، (در راه خدا) انفاق كنيد
«بِرّ» به خير وبركت گسترده و زمينى كه براى كشت و زراعت ويا سكونت مهيّاست، گفته مىشود. به گندم- كه غذاى عموم انسانها وانواع حيوانات است- «بُرّ» گفته مىشود.
با توجّه به اشتقاق لغوى «برّ» كه به معناى توسعه در خير است؛ در قرآن، ايمان و عمل صالح و جهاد و نماز و وفاى به عهد، از نمونههاى بِرّ معرفى شدهاند. «لَيْسَ الْبِرَّ أَنْ تُوَلُّوا وُجُوهَكُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ وَ لكِنَّ الْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ وَ الْمَلائِكَةِ وَ الْكِتابِ وَ النَّبِيِّينَ وَ آتَى الْمالَ عَلى حُبِّهِ ذَوِي الْقُرْبى وَ الْيَتامى وَ الْمَساكِينَ وَ ابْنَ السَّبِيلِ وَ السَّائِلِينَ وَ فِي الرِّقابِ وَ أَقامَ الصَّلاةَ وَ آتَى الزَّكاةَ وَ الْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذا عاهَدُوا وَ الصَّابِرِينَ فِي الْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ وَ حِينَ الْبَأْسِ أُولئِكَ الَّذِينَ صَدَقُوا وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ» «1»
در قرآن همگان توصيه شدهاند كه در انجام «برّ» همديگر را يارى كنند. «تَعاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ» و در اين آيه نيز مىفرمايد كه شما هرگز به اين گوهر گرانبها نمىرسيد، مگر آنكه از آنچه دلپسند شماست وآن را دوست مىداريد، انفاق كنيد.
#درسهای_قرآنی صفحه62
➖➖➖
🔸استاد قرائتی
🆔@noor133Qoran