لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸اگر از شهادت سید حسن نصرالله و ریخته شدن خون انسانهای پاک و مظلوم سینه تان به تنگ آمده، این بخش کوتاه از سخنان آیت الله جوادی آملی در درس تفسیرشان درباره تاثیرات خون شهید را با دقت گوش کنید.
⚠️ خون شهید، هرگز هدر نمی رود. خاصیت پاک کنندگی دارد. سرزمینی که به خون شهید آغشته شده باشد، طیب و طاهر می شود. آنگاه خداوند درباره سرزمین طیّب و طاهر می فرماید:
🔸 "وَالْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَبَاتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ؛ ﻭ ﺯﻣﻴﻦ ﭘﺎﻙ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﮔﻴﺎﻫﺶ ﺑﻪ ﺍﺫﻥ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺵ ﺑﻴﺮﻭﻥ ﻣﻰ ﺁﻳﺪ." (اعراف: ٥٨)
⚠️ ثمره این خونها نابودی فرعون هاست...
@basaer_fi
هدایت شده از وحید یامین پور
آنجا، لبنان، فرعون همه کسانی را که ممکن است موسی باشند، جستجو و قربانی میکند... تک تک... با موشک نقطهزن.
پیشتر هم فرعونهای دیگر چنین میکردند؛ اینجا، در ایران، ۴۵ سال پیش. بهشتی و مطهری و رجایی و دهها موسای دیگر را... اما رسولی که بنا بود باقی بماند، باقی ماند و به جای امام، ردای ولایت پوشید.
همانطور که فرعون دیگری، همت و باکری و خرازی و متوسلیان و صدها موسای دیگر را از ما گرفت. و آن هنگام که همگان میگفتند سرداران خمینی همه قربانی شدند، قاسم سلیمانی به صحنهی تاریخ بازگشت و سحر ساحران را باطل کرد.
آن موسی که بنیان فرعون را از ریشه میکَند، بر تکه چوبی در رود تاریخ، رها شده و به سوی مقصدش روان است.
خدا، میتوانست موساهای دیگر را هم از چشم فرعون پنهان کند؛ میتوانست تیغها را بشکند و موشکهای نقطهزن را به نقطهی دیگری فرو نشاند...
اما، خدا هست و خدایی میکند.
فرعون سرخوش از کشتن همهی آنها که در کابوسش موسی بودهاند، به تخت شاهی باز گشته. موسی هم به نوبهی خود، تاریخ را میشکافد و با عصای اژدها بیرون میجهد.
ما چه کنیم؟ ما برادران و خواهران صدهای موسای قربان شده؟
خدا در این صحنهی بههم پیچیدهی طاقتسوز از ما چه میخواهد؟
"صبر و شکر" که صحنه نهایی خروج از ظلمات به سوی نور را رقم میزنند. صبر و شکر، حقیقت جهاد و مقاومت است. صبر بر مصیبت فقدان سرداران و صبر بر اطاعت از امر ولی در استمرار مبارزه، شاید دشوارترین صبرها باشد.
ولَقَد أَرسَلْنَا مُوسَىٰ بِآياتِنَا أَنْ أَخرِجْ قَومكَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ وَ ذَكِّرهمْ بِأَيامِ اللَّهِ إنَّ فِي ذَلِكَ لَآياتٍ لِكلِّ صَبَّار شَكُور
➕️ @yaminpour
هدایت شده از بر پا
من هر کار میکنم از کنار اعتراف ظریف و پزشکیان نمیتوانم به سادگی عبور کنم، اینها گفتند آمریکا قول داد، آتش بس را با شروط حماس به اسراییل تحمیل میکنیم. ما پذیرفتیم جواب ترور هنیه را ندهیم. سخن روشن رهبری درباره ضرورت مجازات اسراییل را زمین بگذاریم و کاری نکنیم.
تلخی چهره سید حسن نصرالله وقتی میگفت اول قرار بود با هم اسراییل را ادب کنیم اما تصمیممان عوض شد، را در یاد دارم.
بعد از این بود که داستان انفجار پیجرها رخ داد بعد از این بود که سید حسن را شهید کردند.
به قول آمریکا اعتماد کردند.
مثل ظریف و روحانی که وسط انتخابات گفتند، اگر قانون راهبردی مجلس نبود، بایدن قول داده بود به برجام برگردد.
حالا بدنه تصمیم گیرندگان نظام با هم به این جمع بندی رسیدند که به قول آمریکا اعتماد کنند. نتیجه شد شعله ورتر شدن آتش جنگ.
دستور مستقیم رهبری را رها کردند.
و رهبری گفت عقب نشینی غیر تاکتیکی عقوبت الهی به همراه میآورد.
حالا سید مقاومت نیست. رهبر پاره تنش و بازویش شهید شد، حزب اللهی ها معشوق لبنانیشان جلوی چشمشان با ۸۵ تن بمب، کشته شد، مردم سایه جنگ را بیش از هر زمان احساس میکنند.
چرا؟ چون در میانه جنگ ترجیح دادیم به جای آنکه بجنگیم، به قول شیطان اعتماد کنیم.
زشت تر از همه آنکه این تجربه را حالا باید کنار برجام بنویسیم. ما همه با هم یکبار تجربه کرده بودیم اثر اعتماد به شیطان را.
میفهمم تصمیم گیرندگان باید انتخاب سختی میکردند، پای کودکان غزه در میان بود. شاید نجاتشان میدادند.
اما حالا با خون سیدحسن تثبیت شد این جمله:
اینها شیطانند، در هیچ شرایطی به شیطان اعتماد نکنید.هیچ شرایطی
@ali_mahdiyan
🔸 "فَمَنِ اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ؛ پس ﻫﺮ ﻛﻪ ﺑﺮ ﺷﻤﺎ ﺗﻌﺪّﻱ ﻛﺮﺩ، ﺷﻤﺎ ﻫﻢ ﺑﻪ ﻣﺜﻞ ﺁﻥ پاسخ ﺗﻌﺪّﻱ او را بدهید." (بقره: ١٩٤)
#انتقام
#وعده_صادق
@basaer_fi
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸دستور قرآن برای بعد از پیروزی: #استغفار_کنید!🔸
▫️ قرآن میگوید: «إِذَا جَاءَ نَصْرُ اللَّهِ وَالْفَتْحُ * وَرَأَيْتَ النَّاسَ يَدْخُلُونَ فِي دِينِ اللَّهِ أَفْوَاجًا * فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَاسْتَغْفِرْهُ ...». وقتی نصر و فتح، پشت سر هم آمد و دیدی که مردم فوج فوج در دین خدا وارد میشوند، «فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَاسْتَغْفِرْهُ إِنَّهُ كَانَ تَوَّابًا»، تسبیح کن، حمد خدا کن، استغفار کن.
▫️ پیروزی چه تناسبی دارد با استغفار؟
یعنی خدا نکند این امت فکر کنند که بازو و توان آنها بود که پیروزی آورد؛ حول و قوۀ آنها بود، فکر و برنامهریزی آنها بود.
نه! باید بگویند: «استغفر الله ربی و اتوب الیه».
باید بگویند که همۀ اینها #لطف_خدا بود: «فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ».
▫️ امام هم وقتی رزمندگان ما در عملیات بیتالمقدس و فتحالمبین پیروزیهایی بدست آوردند فرمود: «مبادا #غرور پیدا کنید که این غرور، مایۀ #شکست میشود».
خداوند به بنیاسرائیل میگوید: «به اینکه فرزند پیغمبرید و از بین شما پیغمبران زیادی آمدهاند تفاخر نکنید. و میبینید که یهود به خاطر این تفاخر، با اینکه فرزندان انبیاء هستند، #مغضوب خداوند شدند. فرمود: «ضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الذِّلَّةُ وَالْمَسْكَنَةُ وَبَاءُوا بِغَضَب»: «ذلت و مسکنت بر آنها بارید و به غضب خدا مبتلا شدند؛ چون نعمتهایی که من به آنها داده بودم را به حساب خوبی خودشان گذاشتند نه به حساب لطف من.
▫️ یاد کنیم نعمتهای خدا را. قبلاً کجا بودیم و الآن کجا هستیم؟ ما در سابق دوست شماره یک اسرائیل بودیم؛ اما الآن ...
@basaer_fi
⚠️ حالا این جمله شهید سید حسن نصرالله را با تمام وجود لمس کنید که فرموده بود:
"وَاللهِ هِیَ اَوهَنُ مِن بَیتِ العَنکَبوُت"
@basaer_fi
✍️ وعده صادق۲ و شلیک به قلب جریان نفاق و نفوذ
✍ شبیر فیروزیان
⚠️ عملیات بی نظیر وعده صادق۲، فقط حمله نظامی به قلب اسرائیل نبود، بلکه حمله ادراکی به دل و ذهن منافقین و نفوذی هایی نیز بود که سازش و تسلیم را تئوریزه می کردند و می کنند.
⚠️ مرحوم علامه طباطبایی(ره) در المیزان، یک مصداق عبارت " آخَرِينَ مِنْ دُونِهِمْ لا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ يَعْلَمُهُمْ" در آیه شریفه زیر که از قدرت نظامی نظام اسلامی می ترسند را "منافقین" می دانند(المیزان،ج۹، ص۱۱۶):
🔸«وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَ مِنْ رِباطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَ عَدُوَّكُمْ وَ آخَرِينَ مِنْ دُونِهِمْ لا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ يَعْلَمُهُمْ؛ هر نيرويى در قدرت داريد، براى مقابله با آنها [دشمنان]، آماده سازيد! و (همچنين) اسبهاى ورزيده (براى ميدان نبرد)، تا به وسيله آن، دشمن خدا و دشمن خويش را بترسانيد! و (همچنين) گروه ديگرى غير از اينها را، كه شما نمى شناسيد و خدا آنها را مى شناسد!» (انفال: 60)
⚠️ دیشب در جریان عملیات وعده صادق ۲، جریان نفاق و نفوذ و سازش هم حساب کار دستش آمد.
@basaer_fi🔸
💠 نبرد امیدها و اراده ها
✍ شبیر فیروزیان
⚠️ وقتی می گوییم این نبرد، "نبرد اراده ها"ست یعنی همین که رهبر شجاع ما در اوج درگیری با اسرائیل، در #نماز_جمعه حاضر می شود و "اراده" و "آرامش" و "امید" را به مردم ایران و کل جبهه مقاومت تزریق می کند؛ و این همان چیزی است که دشمنان ما ندارند:
🔸 "إِن تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمَا تَأْلَمُونَ وَتَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ مَا لَا يَرْجُونَ؛ ﺍﮔﺮ ﺷﻤﺎ [ﺩﺭ نبرد با ﺩﺷﻤﻦ ] ﺩﺭﺩ ﻭ ﺭﻧﺞ ﻣﻰ ﺑﻴﻨﻴﺪ، ﺁﻧﺎﻥ ﻧﻴﺰ ﭼﻮﻥ ﺷﻤﺎ ﺩﺭﺩ ﻭ ﺭﻧﺞ ﻣﻰ ﺑﻴﻨﻨﺪ ﻭلی ﺷﻤﺎ ﭼﻴﺰﻱ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺧﺪﺍ ﺍﻣﻴﺪ ﺩﺍﺭﻳﺪ ﻛﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺍﻣﻴﺪ ﻧﺪﺍﺭﻧﺪ."(نساء: ١٠٤)
⚠️ بدون اراده و امید، از تکنولوژی هیچ کاری برنمی آید. در این نبرد طرفی پیروز است که اراده و امید قوی تری دارد؛ و اراده و امید قوی جز با اتصال به ملکوت حاصل نمی شود.
⚠️ سید علی خامنه ای علاوه بر فرمانده ای شجاع و رهبری حکیم، عارفی توحیدی و سالکی الی الله هست.
@basaer_fi
💠 نماز جمعه نصر، "بیعت رضوان" ملت ایران اسلامی با رهبر معظم انقلاب اسلامی است.
✍ حسن زرنوشه فراهانی
⚠️ دقیقا ۱۴۴۰ سال پس از آنکه مومنان در ذی القعده سال ششم هجری از آزمونی سخت، سربلند بیرون آمدند و با پیامبر عظیم الشان خود بر سر جانفشانی بیعت کردند، اینبار و در ربیع الاول سال ۱۴۴۶ بار دیگر مومنان در آزمونی بزرگ قرار گرفته اند که سربلندی و موفقیت در آن، همان آثار و برکاتی را در پی خواهد داشت که در صدر اسلام برای مومنان به ارمغان آورد.
⚠️ بیعت رضوان یا بیعت شجره همان بیعتی است که مؤمنان در ضمن آن به پیامبر قول دادند که با مشرکان مکه بجنگند و از میدان نبرد فرار نکنند. خداوند در سوره مبارکه فتح از این بیعت این گونه تمجید می کند: "لَقَدْ رَضِيَ اللَّهُ عَنِ الْمُؤْمِنِينَ إِذْ يُبَايِعُونَكَ تَحْتَ الشَّجَرَةِ فَعَلِمَ مَا فِي قُلُوبِهِمْ فَأَنْزَلَ السَّكِينَةَ عَلَيْهِمْ وَ أَثَابَهُمْ فَتْحًا قَرِيبًا ﴿۱۸﴾وَمَغَانِمَ كَثِيرَةً يَأْخُذُونَهَا وَكَانَ اللَّهُ عَزِيزًا حَكِيمًا ﴿۱۹﴾"؛ (یقیناً خدا از مؤمنان هنگامی که زیر آن درخت با تو بیعت می کردند خشنود شد، و خدا آنچه را [از خلوص نیّت و پاکی قصد] در دل هایشان بود می دانست، در نتیجه آرامش را بر آنان نازل کرد، و پیروزی نزدیکی را [که پیروزی در خیبر بود] به آنان پاداش داد. (۱۸) [و پاداش دیگر] غنیمت های فراوانی است که آن را به دست می آورید؛ و خدا همواره توانای شکست ناپذیر و حکیم است(۱۹) ).
⚠️ بر طبق این آیات، این بیعت برای مومنان چهار اثر و برکت به همراه داشت که عبارتند از:
١. رضایت خدا: لَقَدْ رَضِيَ اللَّهُ عَنِ الْمُؤْمِنِينَ
۲. نزول سکینه و آرامش بر مومنان: فَأَنْزَلَ السَّكِينَةَ عَلَيْهِمْ
۳. بشارت به فتح نزدیک (فتح خیبر): وَ أَثَابَهُمْ فَتْحًا قَرِيبًا
۴. بشارت به غنیمتهای فراوان: وَمَغَانِمَ كَثِيرَةً يَأْخُذُونَهَا
⚠️ امروز تاریخ در حال تکرار است، خدا همان خداست؛ سنتهای او همان سنتهای غیر قابل تبدیل گذشته است؛ ولایت فقیه نیز -به تعبیر امام خمینی (ره)-: "یک چیزی نیست که مجلس خبرگان ایجاد کرده باشد. ولایت فقیه یک چیزی است که خدای تبارک و تعالی درست کرده است. همان ولایت رسول الله هست." فقط می ماند مومنان تا این پازل تکمیل شود و تاریخ تکرار گردد تا رضایت خدا، سکینه الهی، فتح قریب (خیبر) و غنیمتهای فراوان نصیب آنان گردد.
@basaer_fi
💠 سه نکته دانشی در تحلیل متنی خطبه های امروز رهبر انقلاب
✍ علیرضا معاف
⚠️ بی شک فرامتنیت و بینامتنیت سخنان امروز رهبر انقلاب از متن آن مهمتر بود ولی رهبری نکات جالبی در خطبه اول راجع به حقوق مردم فلسطین در طوفان الاقصی و نکات جدیدی در خطبه دوم راجع به تاریخ باشکوه تمدنی و علمی لبنان گفتند که مناسب است اولی مورد پردازش اهالی دانش حقوق و دومی مورد خوانش اهالی فلسفه علم قرار گیرد . هرچند این «نمازجمعه» صرفنظر از «قدرتنمایی و به رخ کشیدن اقتدار» ،محفل ملیونی نکوداشت و پاسداشت و بزرگداشت شهید مجاهد سید حسن نصرالله و همدردی عمیق با مردم مظلوم لبنان بود اما مباحث مهم دیگری نیز مورد عنایت رهبری بود.
1⃣ دربارهی «طوفان الاقصی» دو نکته موازی باید اثبات شود:
اول اینکه مردم مظلوم و صبور «فلسطین/غزه» از همهنظر و از هرجهت، «حق» (محض/مطلق/قابل اثبات /کامل) دارند که از خود «دفاع» کنند و باید از این حق قانونی/ مشروع/معتبر نیز دفاع کرد و هیچ تردیدی نیست که طوفان الاقصی مصداق اتم این حق است.
دوم اینکه آیا طوفان الاقصی با همهی ابعادش (بصورت پیشینی) عملیاتی حسابشده/ آیندهنگرانه/حازمانه و بمصلحت/منفعت فلسطین (بلکه «محور مقاومت») و «بهترین» انتخاب بود، هنوز جای بررسی موشکافانه دارد و امروز رهبری حکیم ،این اقدام را منطقی و درست و به جا خواندند.
پس،ایشان هم بر وجه عقلی/عقلایی/عقلانی طوفان الاقصی صحه گذاشتند و هم بر وجه مشروع/حقوقی.
تفاوت این دو مقوله چیست؟هرکس با میراث علمی «جهان اسلام» آشناست، میداند که در بحث مهم «رئوس ثمانیه» که بمثابهی فلسفه و تاریخ علم در آن روزگار بود، درکنار «غرض/هدف/غایت»، دو عنوان «منفعت» و «فائده» هست که گویا تفاوتشان در این است که اولی پیش از «تدوین/تألیف علم» ملاحظه شده و توقع میرفته و مترقب بوده است؛ ولی دومی پسینی است.
تا امروز ،ادبیات تبلیغی و رسانه ای ما دربارهی طوفان الاقصی، بیشتر تحلیلهای پسینی است و از فواید آن شنیدیم که صرفا نمیتواند توجیهگر خصوصیات و دلایل پیشینی آن باشد.
رهبری بر هر دو لایه تاکید ایجابی کردند و لازم است هر دو لایه را شرح دهیم.
2⃣ رهبر انقلاب،در چنین مواقعی از حیث متنی،شاذگویی و حماسه سرایی بی مبنا نمی کند و این درس بزرگی برای ماست. سال ۹۸ بعد از حمله به پایگاه عین الاسد و سقوط اسفآلود هواپیمای اوکراینی ،یک توقع! از بسیاری دوستان شنیده میشد که رهبری ،جملاتی شاذ و خاص از جنس حماسه و هیجان و جنگ بگویند!
جالب است که بعد از ۴۵ سال، همچنان عده ای منتظر حرفهای جدیدی هستند که متفاوت و یا حتی متهافت با قبل باشد!
اکنون بجاست که با سبک شناسی سخنان رهبری، توجه کنیم که ایشان در خلال بحثهای ظاهرا عادی، از بسیاری از غامضات، رمزگشایی میکند و با وجود توانمندی درخطابه و تولید ادبیات، اصراری به متفاوت گویی ندارند.
هرچند موضعگیری امروز ایشان بسیار راهبردی بود، اما الزاما ایدئولوژیک و دینی غلیظ نبود و کاملا ملی و با ادبیات اقناعی برای توده های مردم و با سویه های انسانی و منطبق بر قوانین بینالملل بود.
و خوب است در برابر چنین سخنرانیهای آرام و آرامش بخش، پرسشمند باشیم که این چه تفکری است که بدون حرف های شاذ و خاص، اینچنین موثر و کارآمد است؟
3⃣ دلیل یادآوریهای تمدنی رهبری از تاریخ لبنان و فلسطین و شامات چه بود؟
منطقهی «شام/لوانت» حتی پیش از اسلام ازنظر اقتصادی-تجاری بمثابهی یک منطقه «واسط» پراهمیت بوده است؛ چنانکه از سورهی «قریش» و پدیدار «إیلاف» میتوان دریافت و اینکه «غزه» نامش «غزة هاشم» است که هاشم، جد پیامبر خاتم (ص)، در یکی از سفرهای تجاریشان در آنجا وفات میکنند و به خاک سپرده میشوند و این منطقه،در همه قرون بعدی هم نقطهی اتصال «مستعمرات شرقی» و «جهان اروپایی/بریتانیا» بوده که جلوهاش بیشازهمه در «کانال سوئز» است!
افزون بر این، اشاره رهبری به رابطه ایران و جبل عامل در قالب تاریخ تشیع، اشاره به سربداران و صفویه و نام بردن از علمای جبل عامل نظیر شهید اول و شهید ثانی و کرکی و پدر شیخ بهائی و خود شیخ بهائی در این سخنرانی و اشاره به عمق این رابطه شیعی آن هم در این خطبه حساس واقعا قابل تامل بود. بهرهمندی دولتهای سربداران و صفوی از ظرفیت لبنان چگونه بوده است؟
البته این سوال هم مطرح است که چرا منطقهای که زمانی «مهد» عالمان شیعه بوده (أمل الآمل فی علماء جبل عامل/شیخ حر عاملی!) و تشیع ایران بنحوی مرهون آن است، از «مرجعیت علمی و دینی» بومی خالیست و مدارس علمیهی آن کمرونق و درسهای دینی آن ، «متوسط» رو به پایین است؟چرا بعد از علامه فضل الله،شخصیت ممتاز علمی در آنجا سر بر نیاورده و اگر فردی چون امام موسی صدر مجددا ظهور کند،چه برکاتی خواهد داشت؟ظهور عالمان نواندیش و انقلابی که در میان مسیحیان مارونی نیز محبوب باشند طرح ریزی جدید و جذابی برای آینده است.
@basaer_fi
💠 به مناسبت سالگرد عملیات تاریخ ساز #طوفان_الأقصی/ چرا ۷ اکتبر یوم الله است؟ (بخش اول)
✍ شبیر فیروزیان
🔰روزی که جبهه حق در اقلیت و ناامیدی کامل "پیروز" می شود، یوم الله است
1⃣ خداوند متعال در قرآن کریم به حضرت موسی(ع) فرمان می دهد که «ایام الله» را برای مردم یادآوری نما:
🔸«وَ ذَكِّرهُم بِأَيَّامِ اللَّهِ إِنَّ فی ذلِكَ لَآياتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكورٍ" (ابراهیم:5)
علامه طباطبایی(رحمة الله علیه) بر این باورند که منظور از «ایام الله» در این آیه شریفه، روزهایی است که بخاطر حوادث خاصی که در آن واقع شده، امر خداوند و آیات و نشانه های بزرگی و اقتدار و سلطنت خداوند "ظاهر" و "آشکار" گردیده است.(المیزان؛ ج12، ص18)
یکی از مصادیق ایام الله زمانی است که جبهه حق در «اقلیت» است و همه «ناامید از پیروزی» هستند، اما «ناباورانه» و «ناگهان» و با عنایت الهی بر جبهه باطل پیروز می شود:
🔸«بَل نَقذِفُ بِالحَقِّ عَلَى الباطِلِ فَيَدمَغُهُ فَإِذا هُوَ زاهِق؛ بلكه حق را بر باطل فرو مى افكنيم، پس آن را در هم مى شكند، و باطل بناگاه نابود مى گردد.» (انبیاء: 18)
«إذا» در این آیه شریفه، «فجائیه» است. یعنی پیروزی حق بر باطل «ناگهانی» و در زمانی است که همه «ناامید» از پیروزی هستند.(المیزان؛ ج14، ص263)
به بیان دیگر، یک مصداق «ایام الله» روزی است که پوک بودن بنای بظاهر باشکوهی که باطل برای خود ساخته بود، بر همگان آشکار می شود و همه می فهمند که باطل برخلاف ادّعای پر سروصدای خود و برخلاف آنچه همیشه بزک می کرد، قدرتی ندارد.
🔰 وقتی موسی(ع) پوچی اقتدار فرعون را آشکار کرد/ضربه غیرقابل ترمیم موسی(ع) به فرعون
2⃣ «ایّام الله» نمونه های قرآنی زیادی نیز دارد. یک نمونه درس آموز آن، ماجرای پیروزیِ موسی(ع) در برابر فرعون در صحنه رویارویی با ساحران است.
موسی(ع) با فرعون در «یوم الزینة» وعده کرد تا همه مردم حضور داشته باشند و پوچ بودن قدرت فرعون بر همگان آشکار شود و حجت بر همه تمام شود و هیچ شبهه ای برای کسی باقی نماند:
🔸«قالَ مَوْعِدُكُمْ يَوْمُ الزِّينَةِ وَ أَنْ يُحْشَرَ النَّاسُ ضُحًى» (طه: 59)
فرعون نیز همه مکر خود را جمع کرد و با نقشه ای کامل به میدان آمد (طه: 60).
او به ساحران و همه یاران خود نیز دستور داد، کاملاً منظم و با نقشه ای جامع و حساب شده به میدان بیایند:
(طه: 64)
هنگامی که ساحران در روز موعود کارشان را شروع کردند، توانستند با یک کار رسانه ای جذّاب، چشم مردم را تسخیر و ذهنشان را دچار اختلال کنند:
🔸«قالَ أَلْقُوا فَلَمَّا أَلْقَوْا سَحَرُوا أَعْيُنَ النَّاسِ وَ اسْتَرْهَبُوهُمْ وَ جاؤُ بِسِحْرٍ عَظِيمٍ» (اعراف: 116)
کار ساحران آنقدر خوب و تمیز بود که حتی موسی(ع) را نیز نگران کرد که مبادا مردم فریب عملیات روانیِ ساحرانِ فرعونی را بخورند و او نتواند در امر دعوتش موفق شود:
🔸«فَأَوْجَسَ فِي نَفْسِهِ خِيفَةً مُوسى» (طه: 67)
اما زمانی که موسی(ع) به دستور خداوند عصا را افکند، «ناگهان» همه آن «عملیات رسانه ای» و «ادعای توخالی و پوچ» و «بزک های فریبنده» از بین رفت و حق آشکار شد و «ناگهان» فرعون و هیمنه و اقتدارش فروریخت و حقیر و کوچک شد:
🔸 «وَ أَوْحَيْنا إِلى مُوسى أَنْ أَلْقِ عَصاكَ فَإِذا هِيَ تَلْقَفُ ما يَأْفِكُونَ * فَوَقَعَ الْحَقُّ وَ بَطَلَ ما كانُوا يَعْمَلُونَ * فَغُلِبُوا هُنالِكَ وَ انْقَلَبُوا صاغِرِينَ؛ و به موسى وحى كرديم كه عصاى خود را بيفكن، ناگهان (به صورت مار عظيمى درآمد و ) دروغ آنها را به سرعت برگرفت! * (در اين موقع) حق آشكار گرديد و آنچه آنها ساخته بودند باطل شد. * در آنجا مغلوب شدند و خوار و كوچك گشتند.» (اعراف: 119-117)
جمله «فَإِذا هِيَ تَلْقَفُ ما يَأْفِكُونَ» در آیات بالا، دارای دو نکته مهم مرتبط با موضوع این نوشته است:
اولاً «إذا» در جمله «فَإِذا هِيَ تَلْقَفُ ما يَأْفِكُونَ»، از نوع همان «إذا» فجائیة در آیه 18 سوره انبیاء است که پیش از این گفته شد: «فَإِذا هُوَ زاهِق». یعنی همه آنچه فرعون رشته بود، «ناگهان» پنبه شد؛ قدرت فرعونی «ناگهان» فروریخت؛ پوچی آن همه ادعای قدرت و شوکت و عزت که سالهای متمادی با تبلیغات و کار رسانه ای در ذهن مردم القاء کرده بود، «ناگهان» آشکار شد و همه دیدند که فرعونی که رسانه ها برایشان ترسیم کرده بودند با آنچه واقعیت داشت، از زمین تا آسمان تفاوت دارد.
ثانیاً «ما» در جمله «ما يَأْفِكُونَ» مصدری است، نه موصوله. یعنی عصای موسی(ع) چوب ها و طناب های ساحران را نبلعید، بلکه "کید" و "دروغی که بافته بودند" را بلعید. یعنی هنگامی که موسی(ع) عصا را انداخت، سحر ساحران باطل شد و آن مارهای دروغین از حرکت افتادند و همه تماشاچیان دیدند که در میدان مبارزه جز یک مار واقعی(که مار موسی(ع) بود) و شماری چوب و طناب نیست. (آیت الله جوادی آملی؛تفسیر تسنیم؛ ج29، ص658-654)
ادامه👇
@basaer_fi
💠 به مناسبت سالگرد عملیات تاریخ ساز #طوفان_الأقصی/ چرا ۷ اکتبر «یوم الله» است؟ (بخش دوم)
✍ شبیر فیروزیان
آری! اینگونه شد که موسی(ع) توانست «یوم الزینة» را تبدیل کند به «یوم الله». فرعونِ قبل از یوم الزینة با فرعون بعد از آن خیلی متفاوت بود. نگاه مردم هم نسبت به فرعون در قبل و بعد از آن روز کاملاً متفاوت بود. فرعون و دستگاه فرعونی در آن روز ضربه غیرقابل ترمیمی خورده بود که دیگر قابل جبران نبود.
🔰یوم الله ۱۵ مهر ۱۴۰۲(۷ اکتبر) و آشکار شدن پوکیِ ساختار بظاهر باابهتِ فرعونیِ اسرائیل
3⃣ عملیات هوشمندانه و دقیقی که در 15 مهر 1402(۷ اکتبر) از سوی گروههای مبارز فلسطینی اجرا شد، شبیه کاری بود که موسی(ع) در «یوم الزینة» انجام داد و آن، "از بین بردن ابّهت و اقتدار فرعونی ِاسرائیل" بود.
✅مجاهدان فلسطینی در 15مهر(۷ اکتبر) نشان دادند تصویری که سالهای سال در رسانه های دنیا از اسرائیل برای مردم و دولتها ترسیم می شد، تصویری کاملاً غیرواقعی بود.
✅ آنها نشان دادند اسرائیل از درون "پوک" و "تهی" است.
✅ آنها نشان دادند که موریانه های ظلم و جنایت و تفرعن و فساد و کودک کشی، سالهای سال در درون این بنای بظاهر باشکوه و باابّهت در حال از بین بردن آن بود، بگونه ای که با اندک ضربه خارجی فرو می ریخت.
✅ در 15 مهر(۷ اکتبر)، پایه های اصلی این ساختار فرعونی فروریخت و اسرائیل به شدت تحقیر شد.
✅ رزمندگان مقاومت فلسطین نشان دادند که قوانین سیاسی و اجتماعی عالَم، فقط قوانین محسوس مادی نیست؛ عالَم قوانین غیبی و غیرمادی نیز دارد که باید در محاسبات و تحلیل های سیاستمداران و جامعه شناسان لحاظ شوند.
خلاصه آنکه، نگاه مردم و دولتها(حتی دولتهای غربی) به اسرائیل، از بعد از 15 مهر 1402(۷ اکتبر)، نگاه کاملاً متفاوتی است و این مسئله، در معادلات جدید منطقه ای و بین المللی، بسیار مؤثر خواهد بود.
از این پس، 15 مهر 1402(۷ اکتبر)، یک «حجّت» و یک «بیّنه» است که بسیاری از دلها و ذهن ها را زنده و بیدار کرده و خواهد کرد و برخی افراد لجوجی که خود را به خواب زده اند را نیز هلاک خواهد کرد:
🔸«وَ لكِنْ لِيَقْضِيَ اللَّهُ أَمْراً كانَ مَفْعُولاً لِيَهْلِكَ مَنْ هَلَكَ عَنْ بَيِّنَةٍ وَ يَحْيى مَنْ حَيَّ عَنْ بَيِّنَة؛ ولى (همه اين مقدمات) براى آن بود كه خداوند كارى را كه مى بايست انجام شود، تحقق بخشد تا آنها كه هلاك (و گمراه) مى شوند از روى اتمام حجت باشد، و آنها كه زنده مى شوند (و هدايت مى يابند) از روى دليل روشن باشد» (انفال: 42)
بنابراین 15 مهر 1402(یا همان ۷ اکتبر) را قطعاً باید «یوم الله» بدانیم. یوم اللّهی که روز نابودی و محو اسرائیل از عالَم را بسیار نزدیک کرد و «یوم الله» بزرگتر دیگری را رقم خواهد زد.
🔰آمریکا و اروپای در حال افول و ایرانِ نزدیک قله/"یوم الله"های دیگری در راه است...
4⃣ همچنین باید دانست به زودی این اتفاق، بگونه دیگری برای دولتهای ظالم و مستکبری مانند آمریکا نیز رقم خواهد خورد.
آن چشم تیزبین و بابصیرت و متّصل به عنایات الهی، موریانه های درون ساختارهای ظالمانه و فرعونی و البته فریبنده و بزک شده آمریکا و دولتهای غربی را می بیند و با اطمینان می گوید: «آمریکا در حال افول است»، «دنیا در حال تغییر است»، «پیروزی قطعی از آن ماست» و «ما نزدیک قله ایم».
@basaer_fi
هدایت شده از بصائر
🔸"فَأَخَذَهُمُ الطُّوفَانُ وَ هُمْ ظَالِمُون؛ درحالیکه ظالم و ستمگر بودند، طوفان آنان را درهم پیچید."
(العنكبوت، ۱۴)
#طوفان_الاقصی
@basaer_fi
هدایت شده از بصائر
🔸 " فَالْمُغِيرَاتِ صُبْحًا * فَأَثَرْنَ بِهِ نَقْعًا * فَوَسَطْنَ بِهِ جَمْعًا؛ و ﺳﻮﮔﻨﺪ ﺑﻪ ﺳﻮﺍﺭﺍﻧﻲ ﻛﻪ ﻫﻨﮕﺎم ﺻﺒﺢ ﻏﺎﻓﻞ ﮔﻴﺮﺍﻧﻪ ﺑﻪ ﺩﺷﻤﻦ ﻫﺠﻮم ﻣﻰ ﺑﺮﻧﺪ * ﻭ ﺑﻪ ﻭﺳﻴﻠﻪ ﺁﻥ ﻫﺠﻮم، ﮔﺮﺩ ﻭ ﻏﺒﺎﺭ ﻓﺮﺍﻭﺍﻧﻲ ﺑﺮ ﺍﻧﮕﻴﺰﻧﺪ * ﻭ ﻧﺎﮔﺎﻩ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﮔﺮﻭﻫﻲ از ﺩﺷﻤﻦ ﺩﺭ ﺁﻳﻨﺪ." (عادیات: ۵_۳)
#طوفان_الاقصی
#basaer_fi
✍ حجت الاسلام والمسلمین علی رهبر(استاد اخلاق، قرآن و نهج البلاغه)
⚠️ نزد امیر المومنین آمدند و گفتند خشکسالی شده ؛ حضرت فرمودند : استغفار .عده ای گفتند : بچه های ما می میرند ؛ فرمودند : استغفار .عده ای گفتند : فقیر شدیم ؛فرمود ند : استغفار .از حضرت پرسیده شد چرا به همه اینها یک نسخه دادید ؟ فرمودند : نسخه، قرآن است .(مضمون حدیث ): سوره نوح علیه السلام ( فقلت استغفروا ربکم انه کان غفارا یرسل السماء ....).
⚠️ استغفار ۷۰ بندی امیرمومنان صلوات الله علیه ،قیامت و معرکه است و به ما گوشزد میکند که کشتی روح شما از هفتاد روزنه ،آسیب میبیند .
عزیزانم ! به داد خودمان برسیم که کشتی ما به ته دریا سقوط نکند!
⚠️ در نرم افزار بازار، استغفار هفتاد بند را پیدا کنید .با صوت و ترجمه عالی است .هفته ای یکبار بخوانید و اثر آن را در توسعه رزق و کاهش بدبختی ها ببینید.
⚠️ فقط مقید باشید مضامین به دقت دیده و حق خدا و خلق خدا و خانواده ملاحظه و جبران شود.
فکر میکنیم فرصتمان زیاد است (هیهات) !
@basaer_fi
💠 "رغبت" به چیزی که موجب "ذلّت" است...
✍ آیت الله جوادی آملی
🔸 وجود مبارك امام عسکری (سلام الله علیه) فرمود: «مَا أَقْبَحَ بِالْمُؤْمِنِ أَنْ تَكُونَ لَهُ رَغْبَةٌ تُذِلُّه؛ چقدر ناشایست است که انسان به چیزی علاقه داشته باشد كه باعث ذلت اوست.»
⚠️ می بینید برخی ها برای رسیدن به یك مقام و پست و جاه، تلاش و كوشش می كنند، در حالی كه توان آن را ندارند یا برای آنها مصلحت نیست، همین كه به آنجا رسیدند ذلت اینها ظاهر می شود!
فرمود مبادا شما به چیزی "رغبت" داشته باشید كه با "عزت" شما سازگار نیست.
https://news.esra.ir/fa/w/1981182
@basaer_fi
.
♻️ نکات مهم عملیات حزب الله
حمله ویژه و بسیار گسترده حزب الله به تل آویو، ارزش راهبردی جدیدی را تولید کرده است و رادیو ارتش اسرائیل اعتراف کرد که بیش از دو میلیون اسرائیلی به پناهگاه ها شتافتند و پروازها در فرودگاه بن گوریون متوقف شده است.
نکات مهم:
حزب الله از سه روز قبل معادله جدیدی را شروع کرده است.
اولا: از سلاح های جدیدی استفاده کرده است و تصاویر پهپادهای جدید را رونمایی کرده است.
ثانیا: عمق رژیم بویژه مناطق استرانژیک و مهم را هدف قرار میدهد. عملیات پهبادی دیشب یک غافلگیری فوق العاده اطلاعاتی بود. اینکه چگونه حزب الله متوجه شده بود افراد از خوابگاه به رستوران می روند و دقیقا آنجا را هدف قرار داده بود برای رژیم مساله بسیار مهمی است.
ثالثا: گالانت و رییس ستاد ارتش اعلام کرده بودند قدرت شلیک دوربرد حزب الله را نابود کرده اند و حزب الله توانایی استفاده از سلاح های دوربرد خود را ندارد که این اتفاق افتاد و حرف گالانت بی اعتبار شد.
چهارم: اینکه معادله "ضاحیه در مقابل حیفا "و "تل اویو در مقابل بیروت" به شدت پیگیری میشود و رژیم در دو روز گذشته، جرات حمله به ضاحیه را نداشت. هر چند پس از حمله دیشب اعلام کرده مجددا بیروت و ضاحیه را هدف قرار خواهد داد. اگر مقاومت دو هفته همین دست فرمان را برود، اوضاع در سرزمین های اشغالی بسیار سخت خواهد شد و احتمالا از کنترل نتانیاهو خارج میشود.
@basaer_fi
1⃣ حدود ٢١۱ سال پیش در زمان فتحعلی شاه قاجار به موجب قرارداد ننگین گلستان در سال ١١٩٢ شمسی (۱۸۱۳ میلادی) کشورهای فعلی: «قفقاز، ارمنستان، گرجستان، داغستان، چچن و اینگوش و سواحل ارزشمند دریای کاسپین» به مساحت حدود ٢٣٠ هزار کیلومتر مربع از ایران جدا شده و به روسیه تزاری تقدیم گردید.
2️⃣ حدود ١٩۶ سال پیش و باز هم در زمان فتحعلیشاه قاجار به موجب قرارداد ننگین ترکمنچای درسال ١٢٠٧ شمسی (۱۸۲۸ میلادی)، منطقهی «ایروان، نخجوان و بخشهایی از تالش و آذربایجان» و در مجموع حدود ۳۰ هزار کیلومتر مربع دیگر از ایران جدا شد و باز هم به امپراتوری روسیه تقدیم شد!
3️⃣ حدود ١۶۸ سال پیش در زمان ناصرالدین شاه قاجار به موجب معاهده ننگین پاریس در سال ١٢٣۵ شمسی (۱۸۵۶ میلادی) مناطق: «هرات و افغانستان و بلوچستان و مکران» به مساحت ٩٧۵/۲۲۵ کیلومتر مربع با فشار انگلیس از ایران جدا شد!
4️⃣ حدود ١۵۳ سال پیش و باز هم در زمان ناصرالدین شاه قاجار به موجب قرارداد ننگین حکمیت «گلد اسمیت» در سال ١٢۵٠ شمسی (۱٨٧١ میلادی)، و باز هم تحت فشار انگلیس مناطقی از: «پاکستان و سیستان» به مساحت ٣۵٠/٠٠٠ کیلومتر مربع از ایران جدا شد!
5️⃣ حدود ١۴۳ سال پیش باز هم در زمان ناصرالدین شاه قاجار به موجب «پیمان آخال» در سال ١٢۶٠ شمسی (۱۸۸١ میلادی) کشورهای فعلی: «ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان» به مساحت ١/٢٢۶/۵٠٠ کیلومترمربع از ایران جدا شده و باز هم به امپراتوری روسیه تقدیم شد!
6️⃣ حدود ١٠۵ سال پیش در سال ١٢٩٨ شمسی (١٩١٩ میلادی) در زمان احمد شاه قاجار و دولت وثوقالدوله براساس پیمان منطقهای مستشاران انگلیس، جزایر نفت خیز خلیج فارس از جمله کشورهای فعلی: «امارات، قطر، عمان و چند جزیره بسیار ارزشمند دیگر» به مساحت ۴٠۵/٢٨٧ کیلومتر مربع رسماً از ایران جدا شد!
7️⃣ حدود ٨۷ سال پیش در سال ۱۳۱۶ شمسی (۱۹۳۷ میلادی) در زمان رضا شاه پهلوی با امضای پیمان ننگین سعدآباد با کشورهای همسایه (عراق، ترکیه و افغانستان) بخشهای عظیمی از ایران با دسیسه انگلیس جدا شد؛ از جمله: «ارتفاعات سوقالجیشی آرارات» به ترکیه؛ بخش عظیمی از «اروندرود» و اداره کامل آن را به عراق؛ و «دشت وسیع نااُمید» به مساحت ۳ هزار کیلومتر به افغانستان بخشیده شد!
8️⃣ حدود ۷۰ سال پیش در سال ١٣٣٣ شمسی (١٩۵۴ میلادی) در زمان محمد رضا شاه پهلوی، بندر استراتژیک «فیروزه» در شرق دریای خزر از ایران جدا و به شوروی واگذار گردید!
9️⃣ و باز هم در زمان محمدرضا شاه در سال ١٣۵٠ شمسی (١٩٧١ میلادی) با فشار انگلیس، مجمع الجزایر بحرین به مساحت بیش از ٧٠٠ کیلومتر مربع با انبوهی از مخازن نفت و گاز از ایران جدا شد!
👈 و با کمال تأسف باید این حقیقت تلخ را بدانیم که این مقدار تجزیه و جدایی بیش از ٣ میلیون و ۵٠٠ هزار کیلومتر مربع از خاک ایران به واسطه سستی و سستی پادشاهان در کل تاریخ جهان بیسابقه است و ایران امروز با مساحت ١/۶۴٨/١٩۵ کیلومتر مربع کمتر از یک سوم مساحت ایران بزرگ دویست سال قبل را دارد!
🇮🇷 در دوران اخیر ایران پس از هشت سال دفاع مقدس، یک سانتیمتر از خاک کشور عزیزمان را هم از دست ندادیم ..
این را برای فرزندان و اطرافیان بازگو کنیم
حال جالب است که طرفداران قاجار و پهلوی در کنار اسرائیل ایستاده اند و آمریکا و این رژیم را تحریک می کنند که به ایران حمله کنند.
پان ترکها و پان عرب ها و پان کردها و پان بلوچ ها هم در کنارشان ایستاده اند. احمقهای خرمقدسی مثل مهدی نصیری و اون طلبه بیسواد و تکفیریهای خرمقدستر هم در کنار اینها قرار گرفتهاند.
حال باید چگونه جوانانمان را متقاعد کنیم که مسئله ما با اینها، موجودیت ایران و ایرانی است نه فیلترینگ و گشت ارشاد؟
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi