#یادداشت_مهمان/ از سیدسجاد پادام اقتصاددان جوان و متفکر انقلابی
🔴چرا نایک و آدیداس ایران را تحریم میکنند؟
پس از نایک و کوکاکولا، آدیداس هم تیم ملی فوتبال ایران را تحریم کرد و موجب واکنش رسانهها و مسئولین فدراسیون فوتبال کشورمان شد. اساساً تحریم فشاری است برای مجبور کردن کشور هدف به تغییر رفتار سیاسی. اما آیا واقعاً تحریم نایک، آدیداس و کوکاکولا ابزارهای مناسبی برای ایجاد درد در جامعه و تغییر رفتار سیاسی هستند که آمریکا از این ابزارها استفاده میکند؟ آیا اصلاً این ابزارها که سهم بالا و یا استراتژیکی در اقتصاد کشورمان ندارند موثر و کارآمد هستند؟ برای متوجه شدن این موضوع به سراغ کتاب هنر تحریمها میرویم.
کتاب هنر تحریمها نوشته ریچارد نفیو از اعضای اصلی طراحی تحریمها علیه ایران و دیپلمات ارشد پشت پرده مذاکرات برجام بوده است. نفیو در این کتاب مینویسد: «ما برای اینکه بتوانیم رفتار ایران را تغییر دهیم استفاده از ابزارهای فنی مانند تحریم نفت و بانک و... کافی نیست، ما باید جزئیات بیشتری از ایران بدانیم. باید در مورد فرهنگ ایرانیان، رفتارهای اجتماعی آنها، تاریخ آنها و حتی بافت جمعیتی آنها بیشتر بدانیم و شناختمان دقیق باشد. در این صورت است که میتوانیم در اعمال فشار تحریمها به نتیجه برسیم». در واقع نفیو اعتقاد دارد تحریم بستهای است متشکل از فشاری همه جانبه بر عموم جامعه ایران تا بدین وسیله بتوانند حاکمیت را به تغییر رفتار وادار کنند.
بعنوان مثال نفیو در مورد ایران مینویسد: «ایران جامعه جوانی دارد و اگر ما آنها را نظر مسافرت و پروازهای هوایی تحریم باعث برآشفتگی بیشتری در بین جوانان خواهد شد تا جامعهای که بافت جمعیتی پیری دارد و اینگونه به اعمال درد نزدیکتر خواهیم شد». بنابر این توضیح نفیو، تحریم نایک و آدیداس را هم در این پارادایم میتوان درک کرد. تحریمی که ظاهراً از نظر اقتصادی مشکل خاصی برای ما ایجاد نخواهد کرد اما در حال عصبانی کردن لایههای اجتماعی و بخصوص جوان ما میباشد. در واقع آنها از علاقه جامعه جوانِ ایران به فوتبال و ورزش آگاهند و به دنبال این هستند که با این فشارها این جامعه جوان را علیه دولت و حاکمیت خود عصبانی کنند.
حال که مشت دشمن برایمان باز است ذکر این نکته ضروری است که اتحاد و یا عدم اتحاد ما در این شرایط در شکل گرفتن ذهنیت دشمن بسیار موثر است. بعنوان مثال نفیو در جای دیگری از کتاب هنر تحریمها مینویسد: «برخي در بحبوحه طراحي تحریمها ميگفتند مذهب شيعه ویژگيهایي دارد كه شهادت را ميستاید و حتي رنج كشيدن در آن مجاز شمرده شده است. اما آنچه در عمل اتفاق افتاد این بود كه ایرانيها نتوانستند پاسخي به تحریمهاي اقتصادي بدهند و در برابر تحریمها تاب نیاوردند.» در واقع آشفتگی ما در هجوم با بازارها در تحریمهای قبلی دشمن را به این نتیجه رساند که ما ایرانی ها هم تحت فشار تسلیم میشویم. اما ما باید نشان دهیم که در هر شرایطی کنار هم ایستادهایم و نگاهمان به آن بالاهاست، هر چند در غبار، اما قامتمان چون کوه استوار.
پ.ن: جمع آوری اطلاعات دقیق از جامعه ایران به واسطه شبکه های اجتماعی جاسوس محور مانند تلگرام و اینستاگرام و ... انجام میشود/ همان تحلیل #پالایش_افکار_عمومی مردم ایران/نفوذ دشمن در شبکه های اجتماعی را جدی بگیرید/روی تک تک حرکاتمان برنامه دارد
ادارات و بانکهای خوزستان ۱۷ مرداد تعطیل شدند
🔹مدیرکل مدیریت بحران خوزستان: براساس اطلاعیه هواشناسی مبنی بر افزایش دما و به منظور کاهش مصرف برق، ادارات و بانکهای استان خوزستان روز چهارشنبه، ۱۷مرداد ۹۷ تعطیل شدند.
◾️ انا لله و انا الیه الراجعون ◾️
⚫️ ایران عزادار شد 😭 😭
✔️ غرق شدن یک فروند لنج باری حامل ملوانان ایرانی در دریای عمان ...
🔷قابل توجه #مسئولان و #کارکزاران_دولتی
🌹🌹امیرالمومنین علی علیه السلام:
🔻من نفس خود را با #پرهیزکاری میپرورانم تا درروز قیامت که هراسناک ترین روزهاست در أمان و درلغزش گاههای آن ثابت قدم باشد.
🔻من اگرمیخواستم میتوانستم از #عسل_پاک و از #مغز_گندم و #بافته_های_ابریشم برای خود غذا و لباس فراهم آورم
🔻 #ولی_هیهات_که_هوای_نفس_بر_من_چیره_گردد و حرص و طمع مرا وادارد که طعام های لذیذ برگزینم
درحالی که در #حجاز یا #یمامه کسی باشد که به قرص نانی نرسد و یا هرگز شکمی سیر نخورد
🔻یا سیر بخوابم و پیرامونم شکمهایی که از گرسنگی به پشت چسبیده و جگرهای سوخته وجود داشته باشد یا چنان باشم که شاعر گفت 👇👇
🔷🔹این درد تو را بس که شب را با شکم سیر بخوابی و در اطراف تو شکم هایی گرسنه و به پشت خوابیده باشند.🔹🔷
📚نهج البلاغه، نامه ۴۵
🔴نظامی آمریکایی: ژنرال سلیمانی یک بچه بیادب را تربیت کرد
جاستین کینگ، سرباز آمریکایی و سردبیر نشریه تخصصی «ستون پنجم»: اینکه ترامپ، رئیسجمهور ایالاتمتحده، چنین توئیت تهدیدآمیزی را با حروف بزرگ منتشر میکند، یک رفتار کودکانه است. وقتی ژنرال ایرانی در پاسخ به این توئیت میگوید دیگر با رئیسجمهور ما حرف نزن و طرف نشو و تو با من طرفی، برداشت مردم آمریکا از این رفتار فرمانده ایرانی شبیه این است که یک بچه بیادب به یک بزرگتر بیاحترامی میکند و فردی دیگر میآید و به کودک تذکر و هشدار میدهد که رفتارش را تکرار نکند.
چرا مبارزه با فساد اهمیت دارد؟
اول آنکه در برخورد با فساد، نباید گرفتار نگاههای افراطی و تفریطی شد: «در مورد برخورد با فساد دو گرایش افراطی و تفریطی هست. بعضیها وقتی صحبت از مبارزه با فساد میشود، تصوّر میکنند که مبارزه با فساد، یک بهانهی سیاسی برای برخورد با این و آن است؛ این غلط است. مبارزهی با فساد، مبارزهی با فساد است! در هر جامعهای اگر نقطهی فاسد، شناسایی، کنترل و قلعوقمع شد، فساد متوقّف میماند، والّا رشد پیدا میکند... بعضی هم در نقطهی مقابل از آن طرف افراط میکنند؛ یعنی وقتی گفته میشود «فساد» خیال میکنند همهجا را فساد گرفته است؛ خیر، این چنین نیست. آنچه که ما را برمیانگیزد، وجود فساد، ولو در یک بخش، در یک گوشه و به وسیلهی افراد معدودی است.»(۱۳۸۱/۰۱/۰۹)
#لباس_خارجی_آیت_الله_مرعشی_نجفی...❗️
🍃آیتالله مرعشی میگفتند: من از روز اولی که خودم را شناختم و روی پای خودم ایستادم از البسه خارجی استفاده نکرده ام. یک وقتی خیاط آمد و به ایشان گفت: آقا دکمه از خارج می آید و برای قبا ناچاریم از آن استفاده کنیم. ایشان اجازه ندادند و مدتی در این فکر بودند که برای این مشکل چه کار کنند.
🍃روزی یکی گفت: بعضی خانم ها در خانه از این قیطانی هایی که به لب عبا می دوزند چیزی شبیه دکمه درست می کنند، لذا لباس های ایشان دیگر هیچ وقت دکمه نداشت و همیشه از همان قیطان های تولید داخل استفاده می کردند.
بصائر حسینیه ایران🇵🇸
چرا مبارزه با فساد اهمیت دارد؟ اول آنکه در برخورد با فساد، نباید گرفتار نگاههای افراطی و تفریطی ش
دوم آنکه مبارزه با فساد، برخلاف تصور برخی افراد، مخل سرمایهگذاری اقتصادی نیست. «بعضی خیال میکنند که برخورد با مفاسد اقتصادی، مخل امنیت اقتصادی است... این درست نقطهی مقابل حقیقت است. برخورد با مفسد اقتصادی موجب امنیت اقتصادی است برای غیرمفسد. غیرمفسد کیست؟ اکثریت مردم. مفسد اقتصادی تعداد معدودی هستند؛ سوءاستفادهچیها. با اینها برخوردِ سخت بشود تا اکثر مردم... احساس کنند دارای امنیتند...»(۱۳۸۶/۰۴/۰۷)
بصائر حسینیه ایران🇵🇸
چرا مبارزه با فساد اهمیت دارد؟ اول آنکه در برخورد با فساد، نباید گرفتار نگاههای افراطی و تفریطی ش
دوم آنکه مبارزه با فساد، برخلاف تصور برخی افراد، مخل سرمایهگذاری اقتصادی نیست. «بعضی خیال میکنند که برخورد با مفاسد اقتصادی، مخل امنیت اقتصادی است... این درست نقطهی مقابل حقیقت است. برخورد با مفسد اقتصادی موجب امنیت اقتصادی است برای غیرمفسد. غیرمفسد کیست؟ اکثریت مردم. مفسد اقتصادی تعداد معدودی هستند؛ سوءاستفادهچیها. با اینها برخوردِ سخت بشود تا اکثر مردم... احساس کنند دارای امنیتند...»(۱۳۸۶/۰۴/۰۷)