1-طراحی درختان و درختچه و گیاهان
1- درختان قرانی که زکات واجب است (نخل، انگور)
2- غیر مستقیم قرآنی (توت به خاطر ذکر ابریشم )
3- درختان قرآنی دیگر (زیتون، سدر(کُنار)، انار، انجیر و موز)
4-درختان میوه روایی و درختان میوه دیگر که به نحو عام درختان قرانی هستند (عناب، سنجد، گلابی، آلو، گردو، به، سیب، مرکبات، خرمالو، انبه، فندق، پسته، زردآلو،....
6- درختان میوه جنگلی که مرتعی حساب می شوند که هم به نحو عام فاکهه هستند و هم برای علوفه دام درختان قرانی هستند و هم اینکه برخی در روایات آمده (اراک(چوب مسواک)، ازگیل، خرمالوی ، ذغال اخته، سیب کوهی، انگور جنگلی، انجیر کوهی، بلوط، بادام، پسته وحشی(بنه) و....)
7- درختچه های معطر (مورد، گل محمدی، نسترن، تمشک، حنا، زرشک...)
8- بی ثمر بومی که برخی روایی هم هستند(بید، چنار، کبوده، راش، زربین، خرزهره و....) که چند درصد به صورت پراکنده کاشته شود.
9- بی ثمر خارجی غیر مهاجم به صورت پراکنده کاشته شود.
10- گیاهان مفید قرآنی روایی به نحو عام (انواع سبزیجات مثل: کاسنی، فلفل، بادمجان و.... ، صیفی جات، غلات، حبوبات، گیاهان دارویی و معطر، گیاهان علوفه ای، گیاهان دارای الیاف (پنبه، کتان، کنف و...)
🌴🌳موسسه ثقلین راه زندگی🌳🌴
🙋🏻♂️کانال ما رو به دوستانتون معرفی کنید🙋🏻♂️
📱 ارتباط در پیام رسان ایتا:💯
https://eitaa.com/thagalayn
🔹 گیاهان کوهی و دارویی را ریشهکن نکنید
🔹 از حدود ۸ هزار و ۴۲۳ گونه گیاهی شناخته شده در ایران بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ گونه دارای خواص دارویی است و بیش از یکهزار و ۷۲۸ گونه منحصر به فرد داریم که رویش آن فقط در ایران بوده و بومی کشورمان است و به طور مستقیم مورد مصرف قرار میگیرد.
🔹 این گونههای گیاهی در صنایع مختلف دارویی، غذایی به عنوان مکملها و انواع چاشنیهای غذایی بویژه غذاهای سنتی، همچنین صنایع بهداشتی و آرایشی و عطر و ادکلن، پرورش آبزیان و زنبورعسل و تولید و کنترل فرسایش خاک کاربرد زیادی دارند. هر کدام از این گیاهان ویژگیهای خاص خودش را دارد لذا بهرهبرداری از آنها باید به میزانی باشد که به اصل، منبع و پایه آن آسیبی وارد نشود و در واقع رویش گیاهان دچار خدشه نشود و به زادآوری آن آسیب نرسد.
🔹 همچنین گیاهان دارویی و کوهی، کارکردها و تأثیر زیادی در حفظ محیط زیست نظیر جلوگیری از سیلابها و ریزگردها دارند. از سوی دیگر نیازهای دامی را تأمین میکنند و موجب کسب درآمدهای ارزی برای کشور میشوند بنابراین باید از منابع طبیعی استفاده بهینه کرد.
🔹 چند سالی است که مقدار گیاهان کوهی و دارویی که اوایل سال در بازارها به فروش میرسد، افزایش داشته و نگرانیها برای ازبین رفتن برخی از این گونههای ارزشمند را دامن زده است، بخصوص اینکه برخی از این گیاهان را با ریشه از خاک درمیآورند. این گیاهان ارزشمند طی سالها توسط عدهای که اغلبشان با شرایط برداشت اصولی گیاهان خودرو آشنایی ندارند، وارد بازارها میشود. از آنجا که مردم هم برای مصارفی نظیر استفاده در غذاهای سنتی و کاربردهای دارویی از این گیاهان کوهی استقبال میکنند، حجم بالای برداشت این گیاهان آن هم با بیرحمی و با کندن ریشه گیاه ضمن آسیب فراوان به پوشش گیاهی این اراضی و تنوع گونههای گیاهی، برخی از انواع گیاهان نادر را در معرض انقراض قرار داده است. این گیاهان با خواص مختلف و ارزشمند با کاربری غذایی، دارویی یا ادویهای معمولاً از دامنه کوهها، دشتها یا ارتفاعات برداشت میشود. این درحالی است که حتی روش تکثیر برخی از این گیاهان خودرو هنوز نامشخص است.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، کاهش و حذف گونههای در حال انقراض گیاهی را از نتایج افزایش بیرویه برداشتها و بهرهبرداری از منابع طبیعی عنوان کرد و گفت: طی سالهای گذشته این گیاهان دارویی و کوهی مورد هجمه مردم قرار گرفته که باعث می شود در سالهای بعد، چیزی از آنها باقی نماند. چون این هجمهها، نابودی پایههای مادری و کاهش تنوع زیستی را به دنبال خواهد داشت.
🔹 به گفته مهندس ترحم بهزاد، این گیاهان در ۵ ناحیه رویشی شامل ارسباران، ایران توران، هیرکانی، زاگرسی، خلیج فارس- عمانی، تنوع ژنتیکی قابل توجهی دارند.
🔹 وی اظهار داشت: در اقلیم هیرکانی، ریواس، تره کوهی و کنگر بیشتر مشاهده میشود که جزو گیاهان بهاره است اما امروزه به دلیل برداشتها و بهرهبرداریهای بیرویه و غیراصولی در معرض تهدید انقراض قرار گرفته است.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه در منطقه رویشی زاگرس هم تره کوهی و کرفس کوهی بیشتر مشاهده میشود، تصریح کرد: کرفس کوهی جزو گونههای نادر و منحصر به فرد محسوب میشود که بیشترین رویش آن در ۴ شهرستان فریدونشهر، کوهرنگ، دنا و الیگودرز است اما متأسفانه این گیاهان کوهی خوراکی طی چند سال اخیر در تره بار به فروش میرسید.
🔹 وی، کرفس کوهی را بیشتر مختص ۴ استان، لرستان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرد و گفت: در منطقه خلیج فارس - عمانی هم قارچ دنبلان کوهی رویش دارد.
🔹 مهندس بهزاد افزود: در مجموع در کشور ۴ نوع قارچ داریم که شامل قارچ دنبلان کوهی قرمز، سفید، قهوهای و سیاه است که برداشت و بهرهبرداری از ترافل سیاه ممنوع است. به طور نمونه ترافل (قارچ سیاه) در کلاله استان گلستان رویش دارد اما به دلیل همزیستی با جنگل، برداشت آن ممنوع اعلام شده است چون اغلب اینها به صورت نارس برداشت میشوند لذا نتیجه آن خشک شدن ریشه درختان جنگل خواهد بود.
🔹 به گفته وی، برداشت بیرویه و غیراصولی گیاهان کوهی و دارویی، پوشش خاک را هم از بین میبرد و فرسایش سطحی هزاران تن خاک را به دنبال خواهد داشت.
🔹 بهزاد اظهار داشت: سالانه ۲ میلیارد تن فرسایش و برداشت خاک در کشور داریم که نتیجه این برداشتها، ایجاد سیلاب و روانآبها و انباشته شدن خاک در پشت سدهاست. لایروبی این خاکهای انباشته هم متحمل هزینههای سنگین خواهد بود.
🔹 وی گفت: برداشتهای بیرویه موجب از بین رفتن زمینهای زراعی میشود، درصورتی که تشکیل یک سانت از خاک ۱۰۰ تا ۸۰۰ سال طول میکشد. البته این مدت زمان برای وقتی است که همه شرایط برای تشکیل خاک مهیا باشد/ روزنامه ایران
#برداشت_بی_رویه_گیاهان_کوهی
#گیاهان_کوهی_را_ریشه_کن_نکنید
سلام گون آیدین عزیز دوسلار
کیا تو باغچه شون گل محمدی دارن 😍
#گل_محمدی_گل_سرخ_قیزل_گول
#هر_باغچه_گل_محمدی
فضای سبز شهرداریها 🍃🌸باکاشت گلهای محمدی🌸🍃
هم فضای سبز عطر آگین و نشاط آور برای همشهریان خود می آفرینند👌🌸🍃
وهم از اجاره دادن گلستانها برای خود کسب در آمد می کنند🌸🍃👌
و
قدردان نعمت خدا بوده اند و آب را هم هدر نداده اند🌸🍃👌
که مورد خشم طبیعت قرار گیریم👌
🌸گل محمدی خوراکی دارویی و معطر🌸
#گل_محمدی_باغچه_محوطه_پارک
🔴استعمال بویخوش و روزهداری
♻️پیامبر اکرم(ص): هرکس سحری میل کند و در ابتدای روز قدری بوی خوش(عطر) استعمال کند، بر روزه گرفتن توان بیشتری مییابد.(بوییدن خود گیاه و گل آن، بر روزهدار، مکروه است ولی بوی خوش که عطر باشد، مستحب است و طبق روایت قوت و توان روزهدار را میافزاید.)
🔹آنچه را که از راه بینی استشمام می کنیم نوعی غذاست. در واقع «بو» غذای مغز است به همین علت است که در روایت فوق استعمال بوی خوش را موجب افزایش قوت و توان روزه دار برشمرده است. نکتهی مهم این است که برخی از بوها گرم و برخی سرد هستند لذا طبق مزاج باید استفاده شوند.
خاصیت های بوی خوش در روایات:
🔹پیامبر اکرم(ص): بوی خوش، قلب را تقویت میکند و موجب نشاط و شادابی میشود.
🔹 امام صادق(ع): بوی خوش، عقل را افزون میکند و بر توان جنسی می افزاید.
🔹امروزه استفاده از بوها و روغنهای خاص، برای رسیدن به یک میل وایجاد یک حس مطلوب روانی، برای کمک به درمان بعضی بیماریها را «رایحهدرمانی»(آروماتراپی) میگویند.
🔹فواید رایحه درمانی:
کاهش استرس و افسردگی، کمک به هضم غذا، بهبود حافظه، کاهش درد، درمان بیخوابی، افزایش انرژی و سرعتبخشیدن به بهبود زخمها و اعضای آسیبدیده، که طبق مزاج فرد باید از بوها، اسانسها و روغن های گرم یا سرد بهره برد.
#عطرطبیعی
#تدابیر_رمضان
#غذای_مغز
#رایحه_درمانی
33.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔥روش تکثیر برای اکثر درختان🔥
🔹️دوستانی که به هر دلیلی برای ازدیاد درختشون دچار مشکل شده اند، میتوانند با این روش تقریبا همه نوع درختی را تکثیر کنند با حفظ تمام خصوصیات درخت مادری.
👈خوابانیدن هوایی.
👈افکندن خوایی.
🛎فصل انجام این کار از بهار شروع میشود و تا زمانی که ریشه کافی زده شود. لذا معمولا کشاورزان فصل پاییز نهال را از مادری جدا و کاشت میکنند.
هدایت شده از جلابیب جنات (باغ مزرعه مرتع قرآنی روایی)
طرح کلی مسطح باغ مزرعه مرتع قرانی اسلامی شامل دسترسی ها و تاسیسات باغشمال
جلابیب جنات - اقتصاد مقاوم تر محیط سالم تر با طرح باغ مزرعه مرتع قرآنی
http://eitaa.com/joinchat/2447704078C6d92818643
قم صفائیه کوچه ممتاز پلاک 119 مرسسه و انتشارات ثقلین راه زندگی 02537747347
♦️شربت آبليمو جايگزين نوشابه و دلستر
🔹این شربت با از بين بردن سموم بدن به بهبود عملكرد آنزيم ها و تحريک كبد كمک مىكند، مقاومت بدن را زياد و از عفونت جلوگيرى مىكند.
#شربت_ابلیمو_جایگزین_نوشابه
#فرهنگسازی
#اصلاح_تغذیه
بادام
👈مزاج بادام گرم و تره
▫️باز کننده انسداد
▫️تقویت چشم
▪️تقویت کننده مغز و قلب
▪️دیر هضم و سنگینه
▫️بو داده اون قابضه
▫️مصرف زیادش برای معده های سرد و تر مضره
▪️شیره بادام با شکر برای سرفه ، خشونت سینه و حنجره مفیده
▪️برای زخم روده و مثانه و سوزش ادرار مفید می باشد
▫️مربای بادام در تغذیه و چاق کنندگی بدن ( برای افراد لاغر) و تقویت کلیه از خود ِ بادام خام مفیدتر می باشد
#بادام
💢این خوراکی میتواند جایگزین آنتیبیوتیکها باشد
🔹عسل حاوی آنتیبیوتیک است و قرنها است که به عنوان یک درمان طبیعی برای مبارزه با انواع بیماریها و درمان زخمها استفاده میشود.
🔹عسل همچنین مواد شیمیایی گیاهی ضدمیکروبی دارد که برای تولید داروهایی برای درمان عفونتهای میکروبی منبعی غنی از سرب به حساب میآید.
🔺ادامه مطلب:👇
👉 www.iribnews.ir/00G0PX
🆔 @iribnews
هدایت شده از مجله طب و تمدن اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک بازیگر به دلیل دغدغه. تهیه نان کامل، به شغل نانوایی روی آورد
عضویت در مجله طب اسلامی👇🏻👇🏻👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2237792257Cc6bced9763