تولید نهال بلوط توسط خانم علیزاده
انشالله که بتونیم این نهال هارو تو عینالی بکاریم
#درختان_مثمر_ایندگان_حیوانات_پرندگان_زنبور
#طرح_مردمی_کاشت_یک_میلیارد_درخت
#کاشت_گل_و_گیاه_مثمر
#تبریزیم
https://eitaa.com/basamarazari
زغال اخته یا زغال (نام علمی: Cornus mas) درختچه بلند یا درخت کوچک برگریز (خزانکننده) از خانوادهٔ گیاهان گلدار دولپهای و تیرهٔ زغالاختهایان است که درخت آن در ایران به بلندی ۲ تا ۳ متر و قطر ۱۵ تا ۱۹ سانتیمتر میرسد. این گیاه بومی ایران است و میوهٔ آن نیز زغالاخته یا زغال نامیده میشود.
در ایران این درخت بیشتر در الموت غربی (قزوین) و در ارسباران (کلیبر، هوراند، خدافرین، کلالق، خانه خسرو، قلعه دره سی، جانانلو، مردانقم و روستای چایکندی و سایر مناطق ارسباران می روید.
میوه زغالاخته ترش مزه است. از میوهٔ رسیدهٔ این گیاه کمپوت و مربا تولید کرده یا به صورت خشکبار مانند آلبالوی خشک مصرف میشود
موارد مصرف این محصول بهصورت تازه خوری و بخش عمده آن از طریق خشککردن خارج فصل به بازار عرضه میشود.
عملیات برداشت محصول زغالاخته از اواسط مردادماه آغاز و تا پایان شهریور ادامه می یابد.
زغالاخته به صورت درخت یا درختچه در کنار جریان آب و یا در بیشهها میروید و از گروه گیاهان گلدار گلبرگ جدا محسوب میشود.میوه آن به شکل بیضی و به اندازه آلبالوی درشت است و طعم ترش و شیرینی دارد.
زغال اخته به صورت خشک، مربا، کنسرو، ترشی، آب میوه، سس، نکتار، ژله، مارمالاد، سرکه، لواشک و قرصهای آنتی اکسیدان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
این میوه حاوی مقادیر زیادی آهن ، کلسیم ، اسید فولیک ، ویتامین های E , B۱ , B۲ , C و فلاوونوئیدها است.
✅ زغال اخته يک سوپر ماده مغذی برای مغز محسوب ميشود
👈 مشكلات مغزی ناشي از افزايش سن مثل آلزايمر و زوال عقل را تا كاهش ميدهد.
👈 اين ميوه ظرفيتهای يادگيری و مهارتهای حركتی را افزايش می دهد.
✅مصرف آب زغال اخته از بهترین روش های طبیعی برای سم زدایی و درمان مشکلات مثانه است !
این میوه حاوی میزان زیادی ویتامین ث، آنتی اکسیدان و فیبرهایی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و برای سرماخوردگی و رقیق کردن خون مفید است.
#زغال_اخته
#کلیبر
#ارسباران
#درختان_مثمر_ایندگان_حیوانات_پرندگان_زنبور
#کاشت_گل_گیاه_باثمر
#تبریزیم
https://eitaa.com/basamarazari
✳️ترشی زغال اخته
یکی از انواع ترشی ها می باشد که بسیار خوشمزه و ساده است که با استفاده از زغال اخته تهیه می شود
زغال اخته یک میوه بسیار پر خاصیت است
که بومی غرب آسیا و جنوب اروپا می باشد اما زغال اخته به دلیل طعم ترشی که دارد بسیار محبوب است و زغال اخته به دلیل داشتن آنتی اکسیدان و ویتامین ها بسیار مفید می باشد و تاثیر زیادی در سلامت و بهبود قلب دارد زیرا پلی فنول دارد که باعث کاهش کلسترول بد خون می شود و خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد همچنین برای کبد چرب و رفع کم خونی و دستگاه گوارش نیز مفید است
#ترشی_زغال_اخته
مربای زغال اخته
زغال اخته:یک کیلو
شکر:800 گرم
آبلیمو:یک قاشق غذا خوری
وانیل:یک قاشق چایخوری
زغال اخته را ابتدا باید خوب بشویید و کنار بگذارید تا آبش گفته شود و خشک شود.
این مربا با هسته درست میشود و باید زغال اخته ها را ترجیحا در یک قابلمه لعابی بریزید و لابه لای آن شکر بریزید و بگذارید داخل یخچال تا به مدت 10 ساعت استراحت کند .
اگر میوه زغال اخته سفت بود از شکر بیشتری استفاده کنید.
بعد از اینکه میوه ها آب انداخت و شکرش حل شد آن را روی حرارت ملایم قرار میدهم تا کم کم بپزد و قوام بیاید.
روی مربا هنگام پختن کف میکند که باید این کف با قاشق گرفته شود تا مربا شفاف شود.
وقتی مربا به غلظت لازم رسید آن ا از روی حرارت بردارید و بعد از خاموش کردن وانیل و آبلیمو را داخل آن بریزید و با قاشق چوبی هم بزنید تا خنک شود.
#مربای_زغال_اخته
#فراوری
عزیز دوسلار اخشامیز خیر اولسون
عزیزلر لینکمیزی پایلاشین
حمایت ائلین تا کانالمیز گئدسین یوخاری
بیزدع ایشیمیزی بونان دا یاخجی ادامه
وئراخ🙏🌹🌹
محیط زیست سوینلر سیزین حمایتیزینن، پایلاشماغیزینان پارلیا بیلوخ🙏❤️
لینکمیزی پایلاشین👇👇👇
#کاشت_گل_گیاه_باثمر
#تبریزیم
https://eitaa.com/basamarazari