✋
قالیباف دوباره رئیس مجلس شد
🔹محمدباقر قالیباف در دومین دوره انتخابات هیات رییسه مجلس با ۲۳۰ رای به عنوان رییس مجلس یازدهم برای دومین سال انتخاب شد
🔹در صحن علنی مجلس علی نیکزاد با ۲۰۶ رای به عنوان نائب رئیس اول و عبدالرضا مصری با ۲۰۵ رای به عنوان نائب رئیس دوم انتخاب شدند.
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
تصمیم جنجالی شورای نگهبان
🔻 ردصلاحیت ها گسترده تر از آن بود که پیش بینی می شد. واقعیت اینست که مخالفان و متحیران هم حق دارند. کدام حق؟ چند گزاره را با هم مرور کنیم.
1⃣ اول اینکه احراز صلاحیت با ردصلاحیت متفاوت است. همه را یک دست قضاوت نکنیم.
2⃣ وظیفه شورای نگهبان تنها و تنها اجرای مر قانون است. وظیفه شورای نگهبان نه ایجاد مشارکت است و نه صیانت از رقابت.
3⃣ شورای نگهبان ایندوره شفاف عمل کرد. همینکه شاخص های خود را مستند به سیاست های کلی انتخابات منتشر کرد قابل تقدیر است.
4⃣ ردصلاحیت علی لاریجانی در ترکیبی که برادر و برخی نزدیکان وی در شورا بودند ممدوح است.
5⃣ اثر تصمیم شورای نگهبان ممکن است در عمل منجر به حذف حامیان و بانیان وضع موجود باشد، اما شورای نگهبان مستند به قانون عمل می کند و علت تصمیمش مهم است نه اثرش. ایندو با هم متفاوت است.
🔺 اما این ۵ گزاره به کنار؛
با همه اینها یک ملاحظه اساسی وجود دارد که نمی توان و نباید از کنار آن به سادگی گذشت. فراتر از شورای نگهبان، نظام حاکمیت ما باید برایش این حیرت اجتماعی پس از ردصلاحیت ها اهمیت داشته باشد و نباید به سادگی از کنارش بگذرد.
قرار نیست مردم از پشت درهای بسته از تصمیم شورای نگهبان قانع شوند. حجیت شورای نگهبان برای تصمیمش یک سویه ماجراست و اقناع افکارعمومی از این تصمیم سوی دیگر. اگر بی اعتنایی کنیم، هم مشروعیت انتخابات و هم مشروعیت شورای نگهبان صدمه می بیند.
بالاخره سوال است که فارغ از نقدهای سیاسی به برخی نامزدها، چطور ممکن است افرادی که تا همین امروز مورد اعتماد نظام بودند، امروز صلاحیت شان رد شود؟
🔻 یک راه حل ساده وجود دارد
و آنهم شفافیت شورای نگهبان و نامزدها در بیان منطق ردصلاحیت ها و عدم احراز صلاحیت هاست.
شورا معتقد است بیان علنی علت ردصلاحیت ها خلاف اخلاق اسلامی است. حرف دقیق و درستی است. اما شورا می تواند مشروح دلائل و مستندات ردصلاحیت یا عدم احراز صلاحیت را در اختیار نامزد ها قرار دهد و افراد به اختیار و برای تنویر افکار عمومی، دلائل شورا را منتشر کنند.
راه حل نهایی اینست که رسانه ها و دلسوزان و منتقدان از نامزدها درخواست کنند، بجای اعتراض و حرف های کلی، مشروح دلائل ردصلاحیت خود را از شورای نگهبان مطالبه کنند و آنرا علنی و منتشر سازند.
این اقدام می تواند صلاحیت نامزد و تصمیم شورای نگهبان را مورد قضاوت شفاف افکار عمومی قرار دهد./محسن مهدیان
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
روحانی: دیروز خدمت مقام معظم رهبری نامهای نوشتم
🔹تصمیمی که ما عصر روز دوشنبه مطلع شدیم و معلوم شد چه کسانی مد نظر هستند برای خیلی از سیاسیون دوست داشتیم که شورای نگهبان فرصت بیشتری میداد تا افراد بیشتری اضافه میشدند.
🔹جان انتخابات رقابت است، اگر این رقابت را از آن بگیرید، میشود یک انتخابات بیجان.
🔹دولت در این زمینه کار زیادی نمیتوانست انجام دهد. البته من نسبت به اصل 113 حتماً متذکر هستم و اشکال دارم و این اصل را هر وقت به شورای نگهبان مینویسیم آنها یک تفسیری دارند.
🔹به ناچار دیروز خدمت مقام معظم رهبری نامهای نوشتم که ایشان کمکی کنند، ایشان هم در دورههای گذشته کمتر وارد شدهاند، در بعضی جاها ورود کردند.
🔹درخواست و تقاضا از ایشان بود که اگر ایشان مصلحت میدانند در این زمینه اقدامی را انجام دهند.
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
رصدخانه انتخابات/ 232
🔺از واکنش های منطقی نامزدهای رد صلاحیت شده، تا کاسه داغتر از آش شدن برخی ها!
🔸 سخنگوی شورای نگهبان: قانونگذار مرحلهای برای رسیدگی به اعتراض و شکایت لحاظ نکرده است و اسامی اعلامی شورای نگهبان قطعی است.
🔸 رئیسی ؛ حضور نامزدهایی با تنوع گرایشات سیاسی به افزایش مشارکت منجر می شود. رایزنی هایی را با برخی بزرگان نظام و مسولان کشوری آغاز کرده تا در احراز صلاحیت ها تجدید نظر صورت گیرد
🔸 علی لاریجانی ؛ نتیجه را پذیرفتم و اعتراضی ندارم و درخواست بررسی مجدد هم ندارم. حتی به اخوی هم گفته ام هیچ اقدامی برای تغییر نظر شورای نگهبان نکنید."بنده وظیفه خویش را در پیشگاه الهی و ملّت عزیز انجام دادهام و راضی به رضای الهی هستم
🔸 جهانگیری: از نظر من نامزدی در انتخابات ۱۴۰۰ تمام شده و پیگیری برای بازگشت مجدد ندارم و به دنبال حکم حکومتی نیستم و قصد اعتراض به شورای نگهبان ندارم. اکنون تکلیف از من ساقط است و پایان فعالیتهای انتخاباتی خود را اعلام ميكنم. بخدا پناه می برم.
🔸 مسعود پزشکیان: نه قصد اعتراض به تصمیم شورای نگهبان را دارم و نه هیچ گونه رایزنی جهت احراز صلاحیت
🔸 محسن هاشمی: سردار سلیمانی امانتدار حق مردم بود، حق انتخاب مردم، بزرگترین حق الناس است. بقول آیت الله هاشمی رفسنجانی در هر شرایطی نباید با انتخابات وصندوقهای رای قهر کرد.
🔸 آیت الله آملی لاریجانی عضو شورای نگهبان: دخالتهای دستگاههای امنیتی در تصمیم سازی برای شورای نگهبان سبب این نابسامانی هاست، اعوذ بک مما استعاذ منه عبادک المخلصون.
🔸 مهدی فضائلی معاون اطلاع رسانی بیت رهبری پس از ردصلاحیت لاریجانی؛ انشالله از این آزمون سربلند بیرون بیایی.
🔸 علی مطهری : متحیرم آقای لاریجانی که همیشه گوش به فرمان نظام بوده را چرا ردصلاحیت کردند
🔸 محمد مهاجری از حامیان لاریجانی: روحانی برای صلاحیت کاندیداها به رهبری نامه نوشته از ایشان درخواست کرده که تغییراتی در لیست اعلام شده از سوی شورای نگهبان انجام گیرد.
🔸 آشنا مشاور روحانی ؛ "همتی و ما ادراک همتی"!
🔸 سعید حجاریان: عملکرد شوراینگهبان درباره نامزدهای انتخابات، آغاز عملیات اجرایی تبدیل ریاستجمهوری به نخستوزیر است
🔸 درخواست بسیج دانشجویی دانشگاههای امیرکبیر، شریف، خواجه نصیر تهران از شورای نگهبان: در رد صلاحیت ها تجدید نظر شود.
🔸 امیرحسین ثابتی مجری برنامه جهانآرا: قویا معتقدم «جمهوریت نظام، مشارکت مردم و رشد ملت» از نتیجه انتخابات مهمتر و به حقیقت نزدیکتر است
🔸 موضع دلاوری مجری صداوسیما علیه شورای نگهبان؛ فهرست شورای نگهبان موافق هم داره؟ خود رییسی هم مخالفه!
🔸 آذر منصوری سخنگوی جبهه اصلاح طلبان: مسیری که شورای نگهبان در پیش گرفته نقص حقوق شهروندی است/ انتخابات را از معنی تهی کردند/ امکان مشارکت فعال از ما سلب شده است
🔸 اعتراض تند نماینده حامی احمدینژاد به رد صلاحیت او علیرضابیگی رییس ستاداحمدینژاد و نماینده تبریز؛ «منزل احمدینژاد در چند روز اخیر محاصره شده است.
🔸 مراسم قرعهکشی جدول برنامههای انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری که قرار بود دیشب برگزار شود به امشب ساعت ۲۲ موکول شد.
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
ایران، حق حاکمیتی برای توسعه برنامه هستهای دارد
🔹گروسی، مدیر آژانس اتمی: با توجه به آن که طی دو سال گذشته، برنامه هستهای ایران پیشرفتهتر شده، اوضاع فعلی بسیار نگرانکننده است.
🔹گروسی از غنیسازی ۶۰ درصدی ایران ابراز نگرانی کرد و گفت: تنها کشورهایی که بمب میسازند به غنیسازی ۶۰ درصدی میرسند. غنیسازی تجاری همان دو و سه درصد است.
🔹این حق حاکمیتی ایران است که برنامه خود را توسعه دهد اما این (۶۰ درصد) درجهای است که نیازمند هوشیاری و توجه بیشتر است.
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155