✋
۱۰ نکته درباره پیام دادن در فضای مجازی
🔺همه ما روزانه بارها به گوشیمان سرک میکشیم و به جای زنگ زدن و پیامک فرستادن، از پیامرسانها استفاده میکنیم اما گاهی نکات بسیار سادهای را رعایت نمیکنیم و اسباب رنجش خودمان و دیگران فراهم میآید.
در این مورد صدها نکته میشود نوشت اما عجالتاً این ده نکته پایه را مرور کنیم:
1️⃣ اگر کسی یک بار خیلی زود پیام ما را دید و جواب داد به این معنی نیست که همیشه بیکار است و روی گوشی خوابیده و از این به بعد موظف است خیلی زود جواب بدهد و اگر دیر جواب بدهد به ما بیاحترامی کرده است.
2️⃣ ما از حال روحی کسی که آنطرف خط است خبر نداریم، وقتی پیام میدهیم نمیدانیم او در چه شرایطی است، انتظار نداشته باشیم آدمها همیشه شاد و خوشمشرب باشند. خود ما مگر همیشه حوصله دیگران را داریم؟
3️⃣ اگر پیام صوتی کاری میدهیم کوتاه و گویا باشد. کمتر کسی حوصله گوش دادن به یک پیام چند دقیقهای دارد برای همین روی دور تند میگذارد و «لحن» که بخش بزرگی از پیام را تشکیل میدهد از بین میرود.
4️⃣ از ارسال پیامهای کیلویی، صبح و ظهر و شب به خیرهای کلیشهای با دسته گل و ایموجی خودداری کنیم. اگر کسی برایمان مهم است چند کلمه تایپ کنیم یا پیام صوتی بفرستیم.
5️⃣ اگر به تازگی از کسی شماره گرفتهایم دلیل نمیشود که انتظار داشته باشیم در تمام پیامرسانها تمام پیامهای فورواردی ما را ببیند و بخواند و واکنش نشان دهد. ارسال بیش از حد پیام لزوماً دوستیها را عمیق نمیکند.
اگر در شبکههای اجتماعی به ویژه اینستاگرام کسی که شهرت دارد را میشناسیم اصرار نکنیم که شماره تماس بدهد.
6️⃣ از فوروارد اخبار و عکس و کلیپ برای دیگران خودداری کنیم. الان تقریباً همه به اخبار دسترسی دارند مگر اینکه مورد خاص و ویژهای باشد که طرف مقابل حتماً باید ببیند.
7️⃣ اگر پیام را تایپ میکنیم و متن طولانی است، از شمارهگذاری، ایموجی و سایر ابزارها استفاده کنیم تا ملالآور نباشد. پلکان بلند هر ساختمانی حتماً چند پاگرد برای چاق کردن نفس دارد.
8️⃣ حواسمان باشد که پیامهای ما به ویژه آنها که کاری هستند ممکن است توسط طرف مقابل برای نفر سومی ارسال شود. حتی در پیام دادن دوستانه وقتی پشت سر نفر دیگری حرف میزنیم این یک سند است و ممکن است دست آن نفر برسد. حتی اگر تیک سوم وجود ندارد، همیشه فکر کنیم که نفر سومی ممکن است پیام ما را ببیند.
9️⃣ هر کدام از ما روزانه دهها و صدها پیام دریافت میکنیم. پیامرسانها جوری طراحی شدهاند که وقتی پیام کسی را دریافت میکنیم و نمیبینیم ممکن است زیر پیامهای تازه قرار بگیرد و به اعماق برود و از جلوی چشم دور شود.
گاهی این اتفاق برای خودمان هم میافتد به همین دلیل اگر کسی پیام ما را نمیبیند دلیلش این نیست که در «اولویت» او قرار نداریم و دوستمان ندارد و برایش مهم نیستیم و .... گاهی اتفاق است. پیش میآید.
🔟 لحن پیام را رعایت کنیم. «صبحت به خیر خوبی؟ چطوری؟» با «صبحتان به خیر حال شما خوب است؟» در معنی یکی است اما در لحن بسیار تفاوت دارد. اولی نشانه دوستی و صمیمیت است و دومی رسمی بودن.
بسیاری اوقات همین واژههای ساده باعث اختلافات عمیق خانوادگی و سوءتفاهمهای بسیار شده است.
✍ احسان محمدی
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
نماز، زیارتنامه خداست
🔸مأذنه ها صدای اذان را به گوش تو می رسانند
تا زندگی را در مسجد، به معراج ببری.
🔸مباد که بیندیشی زندگی، دیگر است، و بندگی، دیگر. زندگی در بندگی است و بندگی در زندگی. آن دو را از هم گریز نیست.
🔸اذان، پیوند زندگی با بندگی است.
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
@basavad
✋
خواندن «آمن الرسول...»
🔺در مفاتیح الجنان آمده است که هر کس بعد از نماز عشا دو آیه آخر سوره بقره را بخواند، ثواب نماز شب را برده است:
«آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنْزِلَ إِلَیْهِ مِنْ رَبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ ۚ کُلٌّ آمَنَ بِاللَّهِ وَمَلَائِکَتِهِ وَکُتُبِهِ وَرُسُلِهِ لَا نُفَرِّقُ بَیْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ ۚ وَقَالُوا سَمِعْنَا وَأَطَعْنَا ۖ غُفْرَانَکَ رَبَّنَا وَإِلَیْکَ الْمَصِیرُ»
«لَا یُکَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا ۚ لَهَا مَا کَسَبَتْ وَعَلَیْهَا مَا اکْتَسَبَتْ ۗ رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَا إِنْ نَسِینَا أَوْ أَخْطَأْنَا ۚ رَبَّنَا وَلَا تَحْمِلْ عَلَیْنَا إِصْرًا کَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذِینَ مِنْ قَبْلِنَا ۚ رَبَّنَا وَلَا تُحَمِّلْنَا مَا لَا طَاقَةَ لَنَا بِهِ ۖ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا ۚ أَنْتَ مَوْلَانَا فَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْکَافِرِینَ»
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✋
ابوظبی، زیر آتشخشم مقاومت یمن
🔺تصاویری جدید از فرودگاه و شهرک صنعتی ابوظبی پس از حمله امروز مقاومت یمن
🔹 هر موشکی که به امارات پرتاب میشود چند میلیارد دلار خسارت ایجاد میکند.
🔹باید یادآوری کنیم امارات، پایتخت گردشگری خاورمیانه است.
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
رگ حیاتی امارات، زیر ضربه انصارالله یمن!
🔸صنعت توریست یکی از مهمترین صنایع اقتصادی امارات است
🔹یکی از پایه های قدرت و ثروت در کشور امارات، شرکت هواپیمایی الامارات است که کار جذب توریست برای این کشور از کل جهان رو انجام می دهد.
🔹یکی از اولین اهداف ارتش یمن حمله به ساختمان مرکزی این شرکت بزرگ حامی تروریست در کنار فرودگاه دبی هست.
👆لوکیش ساختمان مرکزی شرکت هواپیمایی الامارات در دبی.
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✋
امارات، دیگر امن نیست
🔹کلیپ منتشره توسط انصارالله یمن خطاب به کشورها و شرکتهای جهانی نسبت به ناامن بودن امارات!
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
به آمریکاییها گفتم از کشورتان خوشم نمیآید
🔺 دبیر، رئیس فدراسیون کشتی:
🔹سفارت آمریکا روز گذشته ایمیل زد که چرا گرینکارت خود را پس دادی؟ به آنها گفتم از کشورتان خوشم نمیآید. هر چیزی در آمریکا برای علیرضا دبیر بود بروید بردارید، نوشجانتان.
🔴 شرط سفر تیم ملی کشتی ایران به آمریکا اعلام شد
🔹رئیس فدراسیون کشتی در نشست خبری امروز خود با اهالی رسانه شرط حضور این تیم با دعوت فدراسیون آمریکا را صدور روادید برای تمام اعضای تیم عنوان کرد
🔹دبیر در این خصوص گفت: در صورتی که ویزای تمام افرادی که اعلام کردیم را بدهند به آمریکا سفر میکنیم. اگر روادید یک نفر از کشتی گیران یا اعضای کادر فنی را ندهند به آمریکا سفر نخواهیم کرد
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
واقعیت گریز هستهای چیست؟
🔺 این جمله که گریز هستهای ایران به چند هفته کاهش یافته است بسیار شنیده میشود. برای همین طرفهای غربی تلاش دارند با تلقین اضطرار در فضای مذاکرات، مذاکرهکنندگان ایرانی را تحت فشار قرار دهند که «چند هفته برای احیای برجام بیشتر باقی نمانده است»
سیمون هاندرسون مدیر برنامه برنشتاین مؤسسه واشنگتن میگوید:
🔹 «در اصطلاح فنی، گریز به زمانی اشاره دارد که یک کشور به قابلیت تسلیحات هستهای بهعنوان یک عمل انجام شده دست مییابد.»
ایوانکا بارزاشکا در سال 2011، میگوید:
🔹 «برای ساخت یک سلاح هستهای مراحل مختلفی وجود دارد؛ از جمله: طراحی بمب، تولید مقدارهای کافی قابل استفاده از مواد شکافتپذیر و سلاحسازی از مواد، یعنی مونتاژ و تست آن»
🔹اما غربیها درباره ایران، گریز را تنها به معنای دستیابی ایران به مواد شکافت پذیر مورد نیاز سلاح بیان میکنند و توان ساخت بمب اتم را مفروض و زمان آن را صفر در نظر میگیرند.در حالیکه ساخت بمب توسط ایران،در کمترین تخمین دو سال بیان شده است. بماند که ایران ارادهای برای آن ندارد
🔹چند روز پیش هم اولیانوف به فارین پالیسی گفت: «زمان گریز کذایی، یک مفهوم آمریکایی است. ما اصلاً آن را به اشتراک نمیگذاریم.» «حتی اگر ایران مقدار قابل توجهی مواد تولید کنند، چه میشود؟ بدون کلاهک نمیشود از آن استفاده کرد و ایران کلاهک ندارند و تا مدتها نخواهند داشت...»./مسعود براتی
✅ کانالجامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانهای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155