حوزههاى علمیّه بر سه مبنا باید تحرّک خودشان را افزایش بدهند، سازماندهى کنند، نوآورى کنند:
اوّل، مبناى فقهِ سنّتىِ جواهرى است؛ به تعبیر امام بزرگوارمان: فقه جواهرى. فقه جواهرى یعنى چه؟ صاحب جواهر، مظهر یک فقیه مقیّد به مقرّرات فقاهت و قواعد اصولى و فقهى است؛ یک ملّاى اصولىِ مقیّدِ دقیقِ منظّم که از موازین رایج فقهىِ بین اصولیّین هیچ تخطّى ندارد و در بررسى هر مسئله، شهرت و اجماع و ظواهر ادلّه و اصول را -هرچه جزو ابزارهاى معمولىِ کار فقاهت شمرده میشود- در اختیار میگیرد و آنها را با همان دقّتِ یک فقیه اصولىِ دقیق، به کار میگیرد.فقه جواهرى یعنى همان فقه سنّتىِ رایج با مِتُد فقاهت؛ آن چیزى که بارها گفتهایم، بخصوص در جمع شما برادران عزیز مشهدى مکرّراً بحث شده و گفته شده؛ روش فقاهت و مِتُد فقاهت و همان کیفیّت رسیدگىِ یک مسئله در فقه است؛ روش رایج فقها است: استفادهی از ظواهر؛ علاج مشکلات ظواهر و اَمارات؛ بعد -هنگامى که دست انسان کوتاه شد از اَمارات- مراجعهی به اصول، پیدا کردن اصلى که اینجا مجراى آن است، علاج معارضات آن، علاج مشکلات آن؛ و بالاخره از آب در آوردنِ مسئلهی فقهى؛ فقه جواهرى یعنى این. البتّه من یک وقتى مشهد -در جمع برادران طلّاب و فضلاى مشهد- عرض کردم: همین فقه جواهرى، پویا است. اینکه بگویند ما یک فقه سنّتى داریم، یک فقه پویا، این غلط است؛ همان فقه سنّتىِ ما پویا است. «پویا» یعنى علاجکنندهی مشکلات؛ یعنى پاسخگوى به حوادث واقعه بهصورت حقیقىِ کلمه؛ جواب میدهد، چون بر مبناى اجتهاداست، ما باب اجتهاد را که مسدود نمیدانیم. باید فقاهت تقویت بشود؛ درسها و حوزههاى فقاهت مورد اهتمام قرار بگیرد. بنده از قدیم در دوران مبارزات به رفقاى طلبهاى که با ما معاشر بودند، میگفتم بیمایه فطیر است؛ بدون درس خواندن، بدون زحمت کشیدن، بدون ملّا شدن، نمیتوان مفید واقع شد. باید ملّا شد تا بتوان مفید شد. این رکن اوّل.
دوّم، تزکیهی اخلاقى است که اگر نباشد، همان مسئلهی دزدى است که با چراغ میآید و کار را مشکلتر هم میکند؛ که این مستغنى از بیان است.
و سوّم، مسئلهی آگاهیهاى سیاسى است. اگر اعلمِ علما هم باشید [امّا] زمانتان را نشناسید، نمیتوانید براى جامعهی اسلامىِ امروز مفید واقع بشوید؛ محال است: ندانیم استکبار چهکار میخواهد بکند، ندانیم دشمنها چه کسانى هستند و از کجاها نفوذ میکنند و دشمنى میکنند، ندانیم در جامعهمان چه میگذرد و مشکلات چه چیزهایى است و براى علاجش چهکار باید کرد، ندانیم در جبههبندیهاى دنیا کجا قرار داریم. همیشه کتک را و لگد را و توسرى را آن کسانى میخورند که بین دو جناحِ بازیگر قرار گرفتهاند و نمیدانند کى به کجا است، چه کسى میخواهد چهکار کند، چه کسى میخواهد کجا را بگیرد؛ اینهایى که نمیدانند، بیش از همه لگد میخورند، بیش از همه کتک میخورند، نمیتوانند از موقعیّتها استفاده کنند.بصیرت و علم به زمان، براى یک عالم لازم است. در هر حدّى: از یک اعلمالعلمائى که میخواهد براى مردم بساط افتاء و مانند اینها را بگستراند، تا آن عالمى که در یک محلّهاى میخواهد براى چند نفر تعلیم احکام دینى بکند، فرق نمیکند، منتها هرچه مقامْ بالاتر، این آگاهیها بیشتر و وسیعتر مورد لزوم است. ما در طول تاریخ تشیّع، بخصوص در این دویست سال اخیر -این دویست سالى که دنیا شکل جدیدى پیدا کرد: استعمار پیدا شد، سیاستها عوض شد، دولتهاى اروپایى وارد میدان سیاست جهانى شدند، به کشورهاى اسلامى آمدند، کارها کردند، سرزمینها گرفتند، بر اساس آن تدابیر فراوانى به راه انداختند- خیلى ضربه دیدهایم؛ ندانستنِ حقایقِ جریانات عالم بهوسیلهی علما، مشکلات بزرگى را در این دویست سال براى ما به وجود آورد. آنجایى که ما یک عالمِ باهوشِ زرنگِ دقیقى داشتیم، محفوظ ماندیم؛ آنجایى که کسى مثل میرزاى شیرازى داشتیم، بُرد با ما شده؛ آنجایى که انسان دَیّن و تقى امّا ذکى و باهوشى مثل شیخ انصارى داشتیم، بُرد با ما بوده؛ آنجایى که یک قدرى غفلت در کار بوده، سرِ ما کلاه رفته، ضرر کردیم؛ آن هم ضررهایى که دیگر مال یک نفر و یک حوزه و یک مجموعه و یک شهر و یک سال و دو سال نیست؛ ضررى که گاهى اثرش پنجاه سال، تمام جامعهی اسلامى را فشار میدهد؛ بر اثر ناآگاهى! دیگر نباید بگذاریم. دیگر نباید تسلیم ناآگاهى بشویم. باید خودمان را آگاه کنیم. بصیرت به امور را باید در خودمان تقویت کنیم.
بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار مدرسان و طلاب حوزه علمیه مشهد
1368/04/20
#علمی
🆔 @basijerazavieh
حجتالاسلام زائری:
ساختارهای بنیادین ارتباط روحانیت و مردم دچار شکست شده...
🔸 نقد ها و نظرات دوستان نسبت به این فرمایش را در کانال منتشر میکنیم...
🆔 @basijerazavieh
بسیج مدرسه مبارکه رضویه
حجتالاسلام زائری: ساختارهای بنیادین ارتباط روحانیت و مردم دچار شکست شده... 🔸 نقد ها و نظرات دوستان
✍ نظر برادر حمید وحدت نژاد:
«به نظرم ایشون خیلی وقته دیگه حجت اسلام نیستند ایشون حجت لیبرال هستند
المرء علی دین خلیله»
بسیج مدرسه مبارکه رضویه
✍ نظر برادر حمید وحدت نژاد: «به نظرم ایشون خیلی وقته دیگه حجت اسلام نیستند ایشون حجت لیبرال هستند
ادامه
✍ به قلم برادر حمید وحدت نژاد:
اما نقد سخن زیبا کلام معمم:
"ایشون گفتندساختارهای بنیادین ارتباط روحانیت ومردم دچار شکست اساسی شده"
اتفاقا روحانیت اصیل که همواره حامی قشر مستضعف وپا برهنه بوده وسطح زندگیش رامتناسب با سطح پایین جامعه تنظیم کرده وهمواره از دستگاه زروزور وتزویر بیزار بوده همواره درتمام حوادث سنگ صبور مردم بوده وارتباط بسیار وثیقی با مردم داشته که نمونه های عینی ان درهمین چند سال اخیر مثل زلزله کرمانشاه سیل لرستان، کرمانشاه،خوزستان......کاملا عیان است ومردم هم متقابلاارتباط بسیار وثیق وتنگاتنگی با این قشر خدوم دارند البته به همان اندازه هم از افرادی مانند زائری که باباند قدرت وثروت وافرادمنافقی مثل پدر روح الله زم ابطحی... ارتباط تنگاتنگ دارند بیزارند اقای زائری باید بداند امثال ایشون ورفقای اعتدالی مورد حمایتشان هستند که موجب بدنامی روحانیت شدند.
بسیج مدرسه مبارکه رضویه
حجتالاسلام زائری: ساختارهای بنیادین ارتباط روحانیت و مردم دچار شکست شده... 🔸 نقد ها و نظرات دوستان
به قلم
✍ برادر عبدالرحمن دهباشی
ایشون شیوه عملکرد دشمنان امروزی اسلام را به طور خلاصه پیاده کرده اند
در ابتدا سیاه نمایی کرده و وضعیت اسف باری را به نمایش گذاشته و سپس در جواب اینکه حال باید چه کنیم گفته اند که باید نسخه لیبرال دموکراسی رو پیاده کنید
و در گام سوم، اگر از این راه نرفتید به این بلا دچار خواهید شد و عملکردهای خود را از دست خواهید داد
دشمن امروزی در سطح کلان جامعه اسلامی مشغول به همین کار است
ابتدا وضعیت موجود را تاریک و اسف بار معرفی کرده و سپس برای برون رفت از این مشکلات، راهی که خودش میخواهد را پیشنهاد کرده و در صورت زیر بار نرفتن اقدام به تهدید و زور میکند.
هدایت شده از دونَ الذَّرَّة
باسمه تعالی
روشن است که افرادنقدنمیشوندبلکه افکارنقدمیشودبنابراین فکرواندیشه کسی که صلاحیت لازم برای ارائه اندیشه داردنقدمیشود!مثلااگریک طلبه مبتدی یک نظرفلسفی بدهد اصلا این نظریه صلاحیت نقدندارد!
پرداختن به نظرکسی که صاحب نظرنیست وصلاحیت نظریه پردازی ندارد بهادادن بی جهت به صاحب نظریه است!!
البته خوب است این إدعا فارغ از مدعیٖ آن موردبحث قراربگیرد!!
هدایت شده از دونَ الذَّرَّة
باسمه تعالی
امروزبسیاری ازفرهیختگان ومتفکران غربی درحال تجدیدنظردراصول ومبانی لیبرالیسم هستند!
لیبرالیسم درپی آن است که تاحدامکان آزادی های فردی راافزایش دهدوانسان را محورومرکزجهان قراردهدوازخدامحوری دوری میکند!ازثمرات لیبرالیسم فروپاشی بنیان خانواده واشاعه هم جنس گرائی است!توهین به پیامبرصلی الله علیه وآله نتیجه لیبرالیسم فرهنگی است. یکی ازعرصه های لیبرالیسم،لیبرالیسم اخلاقی است که شاخصه آن إباحه گری است که برپایه اُمانیسم استواراست!یکی ازلوازم لیبرالیسم،پلورالیسم دینی ومعرفتی است!
خلاصه اینکه لیبرالیسم نقطه مقابل خدامحوری واسلام ناب است!!
افزودن پسونددموکراسی به لیبرالیسم بیشتربرای محدودکردن لیبرالیسم اقتصادی ونابرابری درعرصه اقتصاداست!بگذریم ازاینکه بین لیبرالیسم ودموکراسی تناقض بنیادین وجوددارد!!
ظاهرا عده ای اصلا نمیدانند لیبرالیسم چیست؟!
بسیج مدرسه مبارکه رضویه
باسمه تعالی امروزبسیاری ازفرهیختگان ومتفکران غربی درحال تجدیدنظردراصول ومبانی لیبرالیسم هستند! لیبرا
✍ نقل از کانال شخصی حضرت استاد نوری
به گزارش خبرگزاری حوزه، در پی اهانت رئیس جمهور فرانسه به پیامبر گرامی اسلام صلوات الله علیه، مرکز مدیریت حوزههای علمیه این اقدام را محکوم کرد. متن بیانیه که به امضای آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه رسیده به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
رسول گرامی اسلام حضرت محمد صلیاللهعلیهوآلهوسلم آخرین و بزرگترین پیامبر الهی است که تمامی معارف و آموزههای دیگر پیامبران تاریخ را کمال بخشید و جامعترین شریعت الهی را به بشریت تقدیم کرد، پیامبری که خدای عظیم مدال (وَإِنَّکَ لَعَلَیٰ خُلُقٍ عَظِیمٍ) قلم 4، را به وی عطا نمود و وی را بهعنوان مظهر (وَمَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِینَ) الانبیاء 107، ستود. آن بزرگ نه تنها فلسفه بعثت خویش را نشر فضائل اخلاقی معرفی کرد (إِنَّما بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکارِمَ الْأَخْلاقِ) بلکه قرآن وحیانی را از جانب خدای مهربان جهانیان بهعنوان برنامه زندگی انسانها به ارمغان آورد که مسیحیان عالم را نزدیکترین دوستان مؤمنان معرفی کرد (وَلَتَجِدَنَّ أَقْرَبَهُمْ مَوَدَّةً لِلَّذِینَ آمَنُوا الَّذِینَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَی ذَلِکَ بِأَنَّ مِنْهُمْ قِسِّیسِینَ وَرُهْبَانًا وَأَنَّهُمْ لَا یَسْتَکْبِرُونَ) مائده 82 و تکلیف مسلمانان را در برابر بقیه بشریت که به جنگ و تجاوز آلوده نشدهاند ( عدالت ) و ( نیکی ) دانسته است (لَا یَنْهَاکُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِینَ لَمْ یُقَاتِلُوکُمْ فِی الدِّینِ وَلَمْ یُخْرِجُوکُمْ مِنْ دِیَارِکُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَتُقْسِطُوا إِلَیْهِمْ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُقْسِطِینَ) ممتحنه8، شگفتآور است که مدعیان تمدن و رؤسای جمهور کشورهایی که صدها سال دستشان به غارت کشورهای شرق و خون میلیونها انسان مظلوم الجزائری و آفریقایی و آسیایی آلوده است به خود اجازه میدهند که به بزرگترین پیامبر رحمت و تندیس اخلاق و حامل کتاب وحی الهی جسارت و اهانت نمایند. و کسانی که نَفَس آزادیخواهی ملل مظلوم را گرفتند با کمال بیشرمی نام این اهانتها را آزادی بیان بنامد. شاید حکمت آن باشد که جامعه بشری احترام ادیان آسمانی و پیامبران الهی و کتب مقدس آنان توسط ملت مسلمان ایران را با این وقاحت و بیادبی غرب پر ادعا مقایسه کند و عمق ارزشهای اخلاقی دین مبین اسلام بیشتر شناخته گردد.
حوزههای علمیه ضمن محکوم کردن لایحه ضداسلامی امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه و حمایت او از اهانت به قرآن و بزرگترین پیامبر الهی انتظار دارد که فرهیختگان، شخصیتها و مسئولان کشورهای اسلامی و دیگر ادیان آسمانی با اقدام عاجل و قاطع خویش راه را بر این آتشافروزان بسته و زمینههای ارتقای وحدت و تعامل سازنده ادیان ابراهیمی را در جهان فراهم نمایند.
علیرضا اعرافی
مدیر حوزههای علمیه
قم مقدسه
🆔@basijerazavieh
🔻 پیام آیتاللهالعظمی نوریهمدانی درپی اهانت به ساحت مقدس پیامبر اکرم(ص):
⭕️ مسلمانان جهان این جنایت را محكوم كنند و اهانتكنندگان را مورد #تحریم قرار دهند
🔻متن پیام:
◼️بسم الله الرحمن الرحیم
یرِیدُونَ لِیطْفِؤُا نُورَ الله بِأَفْواهِهِمْ وَاللهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ کرِهَ الْکافِرُونَ؛کافران میخواهند تا نور خدا را به گفتار باطل ( و طعن و مسخره) خاموش کنند و البته خدا نور خود را هر چند کافران خوش ندارند کامل و محفوظ خواهد داشت. (صف/8)
اهانت به ساحت مقدس پیامبراعظم صلی الله علیه واله و قرآن كریم موجب تأسف و تأثر عمیق هر انسان آزاده و موحدی است.
این روزها شاهد بدترین نوع كینه توزی دشمنان نسبت به جامعه اسلامی و پیامبر اكرم و قرآن كریم میباشیم.
آنچه قطعی و روشن است آنست كه قرآن كریم كتاب سعادت بشریت است و هر انسانی كه آن را بخواند مسیر عزت و رستگاری و ظلم ستیزی را مییابد و آشنای با سیره نبوی كرامت انسانی وحقیقت را میآموزد، از این روعدهای انسانهای بیخرد و كجاندیش بر این باورند كه میتوانند با اهانت به این مقدسات مسیر حق و بیداری انسانها را به نفع خود تغییر دهند؛ اما غافل از آن هستند دیگر این نقشههای ترسیم شده در اندیشكده های صهیونیستی جواب نخواهد داد و حقیقت آشكار خواهد شد و آنچه قابل توجه است این افراد پایبند به اخلاقیات و توصیههای پیامبران عزیز ادیان دیگر هم نیستند و فقط برای تمایلات شخصی خود میكوشند و از دولت و رئیس جمهور فرانسه میخواهیم دست از این رفتار وقیحانه بردارد.
مسلمانان در هر كجای جهان هستند با وحدت وهمبستگی خود این جنایت را محكوم كنند و این اهانت كنندگان را مورد تحریم قرار دهند.
اینجانب ضمن محكوم كردن این اهانت از مجامع بین المللی خصوصاً كشورهای اسلامی میخواهم واكنش سریع نسبت به این موضوع داشته باشند.
حسین نوری همدانی
دهم ربیعالاول
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه
🆔 @basijerazavieh
بسیج مدرسه مبارکه رضویه
حجتالاسلام زائری: ساختارهای بنیادین ارتباط روحانیت و مردم دچار شکست شده... 🔸 نقد ها و نظرات دوستان
ادامه
✍ به قلم برادر حمید وحدت نژاد
عجبا من نمیدانم این اقای زائری ودوستان پر مدعایشان که تمام کارشان توییت بازی است برای ایجاد پیوند بین روحانیت ومردم چه کرده اند درکدام حادثه از حوادث بی شماری که برای ملت شریف ایران روی داده پای کار امدند
اقای زائری تا الان چند بار درمقابل این حجم از فشاری که دوستان اعتدالیتان براین مردم وارد کردند موضع گرفتید چند بار برسر این دولت بی تحرک وفشل فریاد زدید شما نه تنها این کار را نکردید بلکه ارتباطات بسیار خوبی با این دولت دارید واز مزایای خاص ان استفاده هم میکنید ودر بزنگاه ها نوک پیکان انتقادتان را به سمت نظام اسلامی میگیرید
اقای زایری ایا شما توقع دارید ما این یک بام ودو هوای شما را باور کنیم
اقای زایری شما جامعه نخبگانی را چه فرض کردید فکر کردید ما به تحلیل های ابکی واز روی هوای نفس شما توجه کرده ومسیرمان را گم میکنیم
شما بارها در موضوعاتی که هیچ تخصصی ندارید ورود کردید و حرف های بسیار غلطی را به جامعه پمپاژ کردید
متاسفانه پدیده سلبریتی بازی وتوییت بازی مدتی است که به روحانیت سرایت کرده وافرادی که تخصص ندارند وارد هر حیطه ای میشوند وبه اظهار نظر ان هم در فضای مجازی می پردازند
جای بحث های علمی فضای مجازی نیست که یک حرف عوام پسندانه بزنی وتمام، جای این حرف ها در نشست های تخصصی وعلمی هست
اگر شما حسن نیت دارید وسواد دارید بسم الله از صاحب نظران برای بحث ومناظره دعوت کنید
تا معلوم شود که ایا ارتباط مردم با روحانیت کمتر شده یا محکمتر ایا اصلا لیبرال دموکراسی که شما میگویید تفسیری معقول از ان ارائه دهیم این قابلیت رادارد
اقای زائری لیبرال دموکراسی که شما تازه به دنبال ان راه افتادید مدت هاست که درغرب اجرا شده وشکست خورده
اقای زایری ایا از هم گسسته شدن خانواده تولد این حجم از نوزاد نامشروع بحران های اقتصادی به راه انداختن این همه جنگ در یمن افغانستان عراق....وکشته شدن میلیون ها نفر چیزی جز ثمره دموکراسی است
اقای زایری شما مصداق همان کلام مرحوم امام خمینی ره هستید که فرمود اسلام بیشترین ضربه را از علمای اسلام واز روحانیت خورده
«اللهم احفظ اسلامنا... »
گوشه ای از وصیتنامه شهید منصور جندقی، از شهدای مدرسه مبارکه رضویه
🆔 @basijerazavieh