#سواد_رسانهای 8️⃣0️⃣2️⃣
🔆 «اغتشاش اطلاعاتی» چگونه حقیقت را به دروغ تبدیل میکند؟
🌀اغتشاش اطلاعاتی یعنی بیشتر اطلاعاتی که منتشر میشوند اطلاعات واقعی هستند که «خارج از موضوع ِخود»، مورد استفاده قرار میگیرند؛ دروغهای مبتنی بر هسته حقیقت، بسیار باورپذیرتر هستند. تمام اخبار جعلی و اطلاعات غلط از مصادیق این اغتشاش هستند.
⭕️ ارتباط ساختگی
ارتباط ساختگی (False connection) یکی از مدلهای اغتشاش اطلاعاتی است. ارتباط ساختگی شیوهای از ارائه اطلاعات است که در آن متن و محتوای خبر با تیتر منطبق نیست. متخصصان پروپاگاندا در اغوا کردن دیگران با استفاده از تیترها و عناوین تسلط دارند.
⭕️محتوای فریبنده
محتوای فریبنده (Imposter Content) نوعی دیگر از انواع اغتشاش اطلاعاتی است که از نام (مارک، آدرس سایت، لوگو) یک منبع معتبر برای اعتباربخشی به اخبار دروغ استفاده میشود.
منابع خبری جعلی که به طور خاص در اتفاقات و بحرانها خود را بهعنوان مطلع، نیروی میدانی یا منابع اصیل خبر جا میزنند و باعث گمراهی رسانههای رسمی و شبکههای اجتماعی میشوند، جزو این دسته قرار میگیرند.
📌 بازنشرکلیه مطالب جهت اطلاع دیگران بدون ذکر منبع مجاز است.
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
#سواد_رسانهای 0️⃣1️⃣2️⃣
🔆 تیپولوژی سه گانه در باب رسانه خوانها
2️⃣ تیپ #دانش_محور:
برخی برایشان دانش رسانهای مهم است و کبریات و قواعد رسانهای را به شدت دنبال میکنند و هیجان شناختی بالایی دارند.
عمده کتابهای در باب رسانه و ارتباطات را خریده و خواندهاند و قافله دانش را رهروی قدران و جدی هستند و دغدغه چگونه گفتنها را دارند.
این تیپ رفتاری نیز دانشمندانی با پرستیژ و دیسیپلین بالا به شمار می آیند و از سر هیجان شناختی و نداشتن دادههای کافی در تحلیل مسائل، چه بسا در تلههای ادراکی و خطاهای شناختی ناشی از ضعف در #مساله_شناسی گیر افتادهاند.
🖊 #علیرضا_محمدلو
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
⭕ اعتیاد اینترنتی در کمین کودکان و نوجوانان
🔸سرهنگ علی محمد رجبی رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
🔹اعمال راهکارهایی در راستای نظارت، کنترل و درمان اعتیاد اینترنتی کودکان توسط والدین امری لازم و ضروری است.
🔹والدین باید تعاملات اجتماعی و خانوادگی کودکان خود را در محیط پیرامون افزایش دهند.
🔹برای کودکان زمان مشخصی را بابت استفاده از اینترنت و فضای مجازی تعیین کنید و بر روی فعالیت آنها نظارت کافی داشته باشید.
🔹اگر زمان استفاده از اینترنت توسط والدین کنترل نشود ممکن است فرزندان دچار آسیبهایی مانند اعتیاد اینترنتی، افت تحصیلی، خطرات جسمی و روحی شوند.
👉🏻 yjc.ir/00W6yK
💢 مبانی نفوذ شناسی (1)
⭕️ مقدمه: از آنجا که از قدیم میگویند به جای ماهی دادن، ماهیگیری یاد بده، ما نیز میخواهیم تا آنجا که سوادمان میرسد، راههای شناخت نفوذ و مبانی آن را بر اساس شیوههای نفوذ شناسی که در کتابهای مختلف در حوزه امنیت آموزش بدهیم.
⭕️ نفوذ در ادبیات امامین انقلاب، به مسؤولان کم کاری که بهدرستی وظایف خود را انجام نمیدهند و در امور کشور اخلال ایجاد کردهاند گفته میشود. کلمه نفوذ، به معنای رخنه کردن است و بهطور عام به کسانی که عمل آنها رخنه در هر فضایی باشد، نفوذی میگویند.
⭕️ بهطور خاص نیز، نفوذ یا رخنهگرِ در فضای حقیقی را "جاسوس" و نفوذ یا رخنهگرِ در فضای سایبری را "هکر" مینامند.
⭕️ اساساً نفوذ در دو شکل صورت میپذیرد؛ اولاً در فکر و دوماً با ارسال مستقیم نفوذی. بنابراین باید مدنظر داشت که برخی از عوامل ابله و احمق در داخل، وقتی نفوذی خطاب میشوند، صرفاً به این دلیل نیست که مستقیماً با سرویسهای جاسوسی بیگانه ارتباط دارند، بلکه به این دلیل است که پیشتر تحت تأثیر جاسوسان این سرویسها قرار گرفتهاند.
#مبانی
#نفوذ_شناسی
#سواد_رسانهای 2️⃣1️⃣2️⃣
⭕️کدام خبرها تاثیرگذارترند؟
▫️تحقیقات نشان میدهند سه ویژگیِ «پیشبینیناپذیری و غیرمنتظره بودن» اخبار، «ارتباط خبر با غرایز» و «مرتبط بودن خبرها با بقا، حفظ حیات و صیانت نفس»، بیش از سایر اخباری که رسانهای میشوند تأثیرگذارند و برانگیختگی عاطفی ایجاد میکنند. زمانی که یک خبر تهییجکننده که آسیبهای جامعه را بازنمایی میکند رسانهای میشود، پدیدهای به نام «واگیری هیجانی» یا «emotional contagion» رخ میدهد.
این دست از پیامها، چه از طریق محتوا و چه از طریق فرم، بر مخاطبان تأثیر میگذارند. ویژگیهای شخصیتی و شناختی کاربران نیز در تأثیرگذاری یک خبر و رسانهای شدن آن نقش دارند. به همین دلیل نقش رسانهها در گزارش یک رویداد بیش از خود آن رویداد ارزش خبری پیدا کند.
گزیدهای از مقالهی به نام «رسانه، بیخیالیِشناختی و راه گذر از آن ـ ماهنامه مدیریت ارتباطات، آبان ۱۳۹۹
#سواد_رسانهای 1️⃣1️⃣2️⃣
🔆 تیپولوژی سهگانه در باب رسانه خوانها
3️⃣ تیپ #مساله_محور:
برخی از رسانهدانها و خبرخوانها به معنای واقعی، هم قواعد رسانهای و راهبردها را خوب بلدند و هم دیتا و اطلاعات کافی جهت آنالیز و ارزیابی در چنته دارند و اساسا در رسانه به دنبال حل مساله هستند. دچار افراط و تفریط در خوانش رسانهای نمیشوند و کمتر هیجانی شده و واکنشهای تکانشی و آنی ندارند.
این تیپ، اطلاعات را با نگاهی قاعدهمند و چینشی پازلگونه و حتی الامکان متصل با هم و شبکهای مطالعه میکنند. از آنجایی که صرف مطالعه اخبار باعث کاشت روحیه انفعالی و اقدام انعکاسی میشود، هر متنی را با فرامتن و زیرمتن آن ضرب نموده، چیستی و منبع خبر، چرایی و عقبه خبر و چگونگی و قواعد حاکم بر خبر را به تفاهم میرسانند و جمع بندی دقیقتری برای کنشگری فعال در اتمسفر رسانهای طراحی میکنند تا از مارپیچ مصرف کنندههای ساکت و مقلد رسانهای به در آیند.
🖊 #علیرضا_محمدلو
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
#سواد_رسانهای5️⃣0️⃣2️⃣
🔆 نگاهی به اقدامات برخی کشورها برای مقابله با اخبار جعلی در فضای مجازی
▫️موضوع #اخبار_جعلی (Fake Nwes) و شکل پیشرفته آنها تحت عنوان جعل عمیق (DeepFakes) با توجه به گسترش وسیع رسانههای مجازی در دنیا و کانالهای خبری به خصوص در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی که محمل آسان و ارزانی برای تولید و توزیع فراهم کردهاند به مسئله و چالش مهمی برای همه کشورها و کسب و کارها تبدیل شده است.
▫️اغلب کشورها نسبت به قانونگذاری و تنظیمگری برای مقابله با این روند نگران کننده اقدام کرده یا در حال اقدام هستند و جرایم مرتبط با این موضوع را بسیار تشدید کردهاند. کشورهای اروپایی و پیشرو در فضای مجازی اقدامات سختگیرانهتری را آغاز کردهاند که جرایم تعیین شده در این خصوص، موید این موضوع است.
🔹برای مثال #آلمان در قانون بهبود تنفیذ قوانین در شبکههای اجتماعی، جولای ۲۰۱۷ جریمه تا سقف ۵ میلیون یورو برای افراد حقیقی و ۵۰ میلیون یورو برای افراد حقوقی را در نظر گرفته است.
🔹#فرانسه قانون نفرت پراکنی برخط را در جولای ۲۰۱۹ تصویب و شبکههای اجتماعی را الزام کرده است که محتوای مخرب ظرف مدت ۲۴ ساعت را حذف کنند و جریمه ۱.۴ میلیون دلاری را در صورت تخطی در نظر گرفته است.
🔹#مالزی لایحه ضد اخبار جعلی را در آوریل ۲۰۱۸ ارائه کرده که بر اساس آن جرم انگاری انتشار یا عدم همکاری در اجرای اقدام مقتضی در خصوص اطلاعات و اخبار جعلی انتشار یافته ۱۲۲ هزار دلار جریمه و تا ۶ سال حبس برای متخلف دارد.
🔹#سنگاپور این قانون رسانههای اجتماعی را به قرار دادن هشدار، حذف یا اصلاح درخصوص محتوا و اخبار جعلی بر اساس دستور مقامات دولتی الزام کرده و ۷۲۰ هزار دلار جریمه برای شرکتها و تا ۱۰ سال حبس و ۱۰۰ هزار دلار جریمه برای افراد در موارد نقض قانون و تشخیص آسیب رساندن به منافع ملی در نظر گرفته است.
✅#عصر_هوشمندی
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
✨ معرفی چند موتور جستجوی خوب که میتوانید جایگزین سارق ایدهها و منتشرکننده فحشا یعنی #گوگل نمایید 👇
🌐 https://gerdoo.me/
🌐 http://parseek.ir/
🌐 https://parsijoo.ir/
✅ ایرانی اگر حمایت شود، میتواند...
⚠️ چند نکته یادمان نرود :
١. گوگل سابقه بسیار بیشتر نسبت به نمونههای داخلی دارد.
٢. گوگل بسیار ثروتمند و با حامیان بسیار گردنکلفت میباشد!
٣. موتور جستجو مانند فرش دستباف میباشد که هر چه بیشتر پا بخورد بر ارزشش بیشتر اضافه میشود، لذا هر چه ما از موتورجستجوهای ایرانی بیشتر استفاده کنیم، قطعا آنها تقویت شده و رشد بیشتری میکنند. همانند آنچه امروز درباره گوگل ميبينیم! قطعا گوگل از ابتدا اینقدر سرچ قویای نداشته است. آهسته آهسته رشد کرده است. وقتی مردم با تعداد بسیار زیاد از یک موتورجستجو استفاده کنند سبب رشد آن موتور جستجو میشوند.
۴. گوگل تقریبا حد و مرزی ندارد و هر عبارتی را میآورد! اما نمونههای داخلی میبایست حد و مرزهای متعددی را رعایت کنند. و لذا کار کمی مشکل تر است.
۵. گوگل در تمام دنیا دیده شده و حامی دارد و این امر منجر به رجوع جمعیت بسیار بیشتری به موتور جستجو شده که سبب رشد آن میشود. اما نمونه های داخلی محدود به ایران میشود که قطعا از مراجعه کنندگان کمتری برخوردار است.
❇️ با وجود تمامی موارد گفته شده، موتور جستجوهای داخلی برای استفاده مناسب هستند و با افزایش حمایت از ناحیه مسئولان ذیربط و مردم بزرگوار قطعا هر روز پیشرفت کرده و رشد میکنند.
این برنامهها رو روی موبایلتون نصب نکنید
📱برنامه Keyboard Apps
🔸این برنامه صفحهکلید میتونه همه مواردی روکه تایپ میکنید،مثل پیامهای شخصی واطلاعات مالیتون روببینه واطلاعات مربوط به نوع تایپ خاص شمارو روی سرورهای شرکتش بارگذاری میکنه.
📱برنامههای آنتیویروس
🔸برنامههای ضدویروس علیرغم هدفشون بعنوان برنامههای امنیتی، اطلاعاتتون روجمعآوری میکنند؛پس برای حذف برنامههای آنتیویروس، منتظر نمونید.
📱فیلترشکن رایگان SuperVPN
🔸این برنامه میتونه به هکرها اجازه بده حملات MitM روانجام بدن.سرقت اطلاعات شخصی مثل جزئیات کارتبانکی،عکسهاوچتهای خصوصی به اونا دسترسی پیدا میکنه.
📱برنامه Angry Birds
🔸ادوارد اسنون(کارمندسابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا)میگه، NSA (آژانس امنیت ملی آمریکا)با استفاده ازبرنامه انگری بردز،شماره تلفن کاربران، تاریخچه تماسها،محل اقامت،مکان فعلی وحتی وضعیت تأهل کاربران رو بررسی میکنه.
📱مرورگر Dolphin
🔸این مرورگرتمام سابقه جستجوی شما روبه یک مکان خاص منتقل میکنه ودرجایی ذخیره میکنه.برای حفظ امنیت حریم خصوصیتون بهتره ازمرورگر فایرفاکس و کروم استفاده کنید.
#فناوری
#سواد_رسانهای 6️⃣0️⃣2️⃣
📈 اینفوگرافیک/ مقابله با حواسپرتی ناشی از شبکه اجتماعی
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.