🔴 کم که نشد بلکه بیشتر هم شد‼️
🔻 روایتی از جلسه شورایعالی هماهنگی اقتصادی در حضور رهبر انقلاب
🔹«ما مسیر رفع تحریم را یکبار امتحان و چند سال مذاکره کردیم، امّا به نتیجهای نرسید ... رئیسجمهور قبلی آمریکا آنوقت به این شخص واسط گفته بود [برای رفع تحریمها] هفت هشت ماه وقت میخواهیم که حالا هفت هشت سال هم گذشته و تحریمها کم که نشده زیاد هم شده...»
🔴 #تحلیل| اروپای فریبکار دوباره ایفاگر نقش پلیس بد شد‼️
🔻 تروئیکای اروپایی به تصمیم برجامی ایران واکنش نشان داده و در بیانیهای مدعی شد تصمیم ایران برای نصب سانتریفیوژهای جدید در نطنز، نقض توافق هستهای است! ؛ در این بیانیه مداخلهجویانه آمده: «اجرای مصوبه اخیر مجلس با برجام همخوانی ندارد و ایران نباید چنین گامهایی را اجرا کند.»
🔹این در حالیست که قانون مصوب مجلس نه تنها نقض برجام نیست بلکه پافشاری بر احقاق حقوق ایران در برجام به ویژه بند ۳۶ آن است.
🔹نکته جالب توجه در این بیانیه؛ ادعای فریبکارانه این سه کشور در «تلاش خستگی ناپذیر» برای حفظ برجام است، در حالی که آنها نه تنها پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام که پیش از آن هم هیچ گام مثبتی برای حفظ آن انجام ندادند.
🔹در همین راستا پنج روز پیش، محمدجواد ظریف خطاب به غربیها گفت: به تعهداتتان در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل پایبند باشید و نقض برجام را متوقف کنید... اگر هم نمیتوانید اقدامات شرورانه خود را در منطقه متوقف کنید، خفه شوید.
🔹اروپا در مذاکرات هستهای پلیس بد بود، بعد در دوره ترامپ، وقتی به تعهداتش عمل نکرد ترامپ را بهانه قرار داد و باز امروز با آمدن بایدن دوباره ایفاگر نقش پلیس بد شده است!
🔹این رویکرد نشان میدهد که اساسا ارادهای برای اجرای تعهدات برجامی از سوی اروپا و آمریکا وجود ندارد و بازی ۷ سال گذشته همچنان ادامه خواهد داشت.
🔹چنانچه وزیر خارجه آلمان نیز اظهار داشته، بنظر میرسد اروپا و آمریکا با تداوم این بازی در مقاطع بعدی به دنبال امتیازگیری در موضوعات منطقهای و موشکی از ایران هستند.
🖌 #سرخط_تحلیلے| ایران اثبات کرده که با وجود اعمال سختترین و پیچیدهترین تحریمها توانسته به مسیر خودش ادامه بدهد پس دلیلی وجود ندارد که از موضع #اقتدار برای احقاق حقوق تضییع شده مردمش عمل نکند.
✅ چرا با ستون پنجم دشمن برخورد نمی شود؟
☑ ستون پنجم به گروهی از مردم در داخل یک کشور و یا یک جامعه گفته میشود که در زمان جنگ و به صورت پنهانی به همکاری با دشمنان و تضعیف کشور و ملت خود میپردازند.
فعالیتهای ستون پنجم ابعاد گسترده ای دارد و مباحث نظامی، فر هنگی، سیاسی، اقتصادی و... را شامل می شود. ستون پنجم را می شود به نوعی جاسوسی هم اطلاق کرد ولی دامنه فعالیت و تاثیر گذاری اقدامات ستون پنجم، گسترده تر و مخرب تر از جاسوسی می باشد.
با تعریف ارائه شده در بالا، افراد و گروههای زیر را می توان ستون پنجم نامید.
۱) کسانی که اراده ملت را در مقاومت مقابل دشمنانش سست میکنند
۲) کسانی که عامدانه نارضایتی تراشی میکنند
۳) کسانی که عامدانه به مسئولیت خود در کنترل بازار عمل نمی کنند
۴) کسانی که مسیر حل مشکلات را مذاکره و کرنش مقابل آمریکا معرفی می کنند
۵) کسانی که سرباز جنگ روانی و روایتی دشمن در داخل شده اند
۶) اصحاب رسانه هایی که با تاکتیک های ژورنالیستی بر طبل تفرقه می کوبند
۷) سیاسیونی که با اظهارات و توئیت های خود، به قصد ضربه به نظام و مقابله با حاکم اسلامی،تدابیر رهبری انقلاب را به سخره میگیرند
۸) کسانی که کاسبان دوگانه های دروغین شده اند
۹) کسانی که به قصد ضربه به مردم، احتکار و گرانفروشی میکنند .
۱۰) کسانی که با گفتار و رفتار خود، مردم را به کلیت نظام اسلامی بدبین و نسبت به آینده، ناامید می کنند.
👇نکته مهم: براساس اعلام مسئولان، شرایط فعلی کشور، شرایط جنگ اقتصادی است و شکی نیست افرادی که در هر جایگاهی، باعملکرد خود به مشکلات اقتصادی کشور و مردم دامن می زنند، ستون پنجم دشمن در میان مردم هستند و پر واضح است که حکم ستون پنجم در زمان جنگ چیست.!
...و امیدواریم که مسئولان مربوطه، به وظیفه خود در شناسایی و برخورد با ستون پنجم بیگانگان و دشمنان ملت ایران عمل کنند.
🔺شنیده شده طرح خروج ایران از پروتکل الحاقی که مورد انتقاد و اعتراض دولت قرار گرفته با یک توصیه با دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی مشورت شده بود.
🔹شنیدهها حاکی است برخی از اعضای کمیسیون سیاست خارجی روی این طرح کار کردند و این طرح از سوی آقای قالیباف تقدیم یک مقام ارشد کشور شد و مورد موافقت قرار گرفت و با توصیه وی قرار شد حتما با دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی تفاهم شود.
🔺در نهایت این طرح به تصویب رسید و دولتیها با وجود اطلاع از این موضوع با آن مخالفت کردند.
🔴 امیرعبداللهیان: برخی از عاملان ترور شهید فخریزاده دستگیر شدند
🔹دستیار ویژه رئیس مجلس در گفتگو با العالم:
🔹عاملان اجرای این ترور که بخشی از آنها توسط دستگاههای امنیتی شناسایی و حتی دستگیر شدهاند از عدالت فرار نخواهند کرد. جزئیات این پروسه اطلاعاتی را دستگاههای امنیتی اعلام خواهند کرد.
🔹روزی که خبر پاسخ کوبنده و پشیمانکننده به آمران ترور منتشر بشود ابعاد این مقابله به مثل قاطع، تشریح خواهد شد.
✨ورود بحران انتخاباتی آمریکا به فاز جدید
✍ یاسر جبرائیلی :
🔹امروز ایالت تگزاس با تنظیم لایحهای ۱۵۴ صفحهای، از ۴ ایالت میشیگان، جورجیا، ویسکانسین و پنسیلوانیا به دادگاه عالی آمریکا شکایت کرد. ادعای تگزاس این است که مقامات این ایالات، از بحران کرونا سوء استفاده کرده و فرآیند پیشبینی شده در قانون اساسی آمریکا برای برگزاری انتخابات را کنار گذاشته اند؛ این امر، موجب خدشه به سلامت انتخابات شده و شواهد گستردهای از تقلب در این ایالات وجود دارد.
🔹طبق قانون اساسی آمریکا، رئیس جمهور باید روز ۱۴ دسامبر(۲۴ آذر) باید توسط مجمع انتخاب کنندگان (Electoral College) تعیین شود. درخواست تگزاس از دادگاه عالی آمریکا این است که یا تعیین رئیسجمهور تا زمان به نتیجه رسیدن پرونده شکایات به تعویق بیفتد، یا اینکه با توجه به مناقشه پیش آمده بر سر آراء، هیئت انتخابکنندگان این ۴ ایالت توسط مجالس ایالتیشان تعیین شوند (یعنی آرای عمومی تعیین کننده این هیئتها نباشد).
🔹اگر دادگاه عالی آمریکا به نفع تگزاس رای دهد و هیئت انتخابکنندگان ۴ ایالت مذکور، توسط مجالس ایالتی تعیین شوند، شکست ترامپ تبدیل به پیروزی خواهد شد. چه، در هر ۴ ایالت، جمهوریخواهان اکثریت کرسیها را در مجالس ایالتی در اختیار دارند.
🔹ویسکانسین ۱۰ رای الکترال، جورجیا ۱۶ رای، میشیگان ۱۶ رای و پنسیلوانیا ۲۰ رای دارد. یعنی جمعا ۶۲ رای الکترال با رای دادگاه عالی میتواند از بایدن کسر شده و به ترامپ تعلق گیرد. در این صورت، ترامپ که اینک ۲۳۲ رای الکترال دارد، حائز ۲۹۴ رای شده و بایدن که ۳۰۶ رای دارد، ۲۴۴ رای خواهد داشت. برای پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری به ۲۷۰ رای نیاز است.
🔹دادگاه عالی آمریکا ۹ قاضی دارد که ۶ قاضی توسط رئیسجمهور جمهوریخواه و سه قاضی توسط رئیسجمهور دموکرات منصوب شده است. یعنی اگر دادگاه عالی به این پرونده ورود کند و کار به رای گیری بکشد، احتمال اینکه مطلوب تیم ترامپ حاصل شود، بسیار زیاد است.
🔹آگوست ۲۰۲۰ یعنی چند ماه پیش از انتخابات، جان پادستا از اعضای مرکزیت حزب دموکرات که در دوره بیل کلینتون رئیس کارکنان کاخ سفید بود و در دوره اوباما مشاور وی شد، اعلام کرد که در سناریوی انتخاباتی حزب دموکرات پیشبینی شده که در صورت پیروزی ترامپ، سه ایالت غربی واشنگتن، اورگان و کالیفرنیا اعلام استقلال کنند. دقت کنیم که این سناریو مربوط به باخت بایدن طی یک فرآیند طبیعی بود. لذا کنار زده شدن باید از طریق بازی جدیدی که تیم ترامپ با شکایت تگزاس از ۴ ایالت آغاز کرده، بلاتردید سناریوی تجزیه را تقویت خواهد کرد. باید منتظر ماند و به تماشای پاییز داغ آمریکا نشست.
✍ دکتر عبدالله گنجی :
با خانم #ابتکار قرابت فکری-معرفتی نداریم اما اگر قرار است دوستان هم جناحی دیروز ایشان که امروز با افتخار با پمپئو عکس یادگاری میگیرند،بخواهند ایشان را به جرم فعالیت در تصرف #لانه_جاسوسی تخریب کنند از او حمایت می کنیم.همانگونه که16 آذر1383 از خاتمی مقابل دوستان دیروزش حمایت کردیم.
💠 واقعیت بودجه دفاعی کشور
✍ علی قاسمی :
بعد از ارسال لایحه بودجه به مجلس و آشکار شدن آمار و ارقام بودجه، تحلیلهای متنوع و اکثراً غیرکارشناسی در سطوح مختلف صورت میگیرد که یکی از آنها هم درباره بودجه دفاعی کشور است. برای تنویر افکار و شناخت اهمیت بودجه دفاعی در امنیت ملی، چند نکته بهصورت اجمال اشاره میشود.
نکات تحلیلی:
۱- نیروهای مسلح تجهیزات متنوعی را برای دفاع در حوزههای مختلف مأموریتی، اعم از زمینی، هوایی، دریایی، اطلاعاتی و پدافندی نیاز دارند. با توجه به محدودیتهای فروش به خاطر تحریمها، جمهوری اسلامی ایران با توان علمی و تولید داخلی، اکثر نیازهای نیروهای مسلح را با تنوع بسیار، بومی و داخلی سازی کرده که این عمل انقلابی و جهادی علاوه بر ایجاد بازدارندگی، هزینههای تأمین سلاح و مهمات و تجهیزات گوناگون را بسیار پایین آورده است که اگر این کار صورت نمیگرفت، دولت باید بودجههای هنگفتی برای تهیه آنها تخصیص میداد.
۲- بر اساس اسناد مالی، قبل از انقلاب حدود ۳۵ درصد بودجه کشور برای امور نظامی هزینه میشد، اما اکنون طبق قانون، حدود ۵ درصد بودجه عمومی برای بنیه دفاعی کشور در نظر گرفته میشود که بخشی از آن هم تخصیص پیدا نمیکند و همچون سایر نهادها و وزارتخانهها دچار کسری بودجه سالانه میشود.
۳- نسبت هزینههای نظامی با تولید ناخالص ملی یک قاعده در کشورهای مختلف برای تخصیص بودجه دفاعی است، یعنی کشورهای مختلف درصدی از تولید ناخالص ملی را به این امر اختصاص میدهند. بر این مبنا نزدیک به ۲ درصد تولید ناخالص ایران صرف بخش دفاعی میشود و کشورمان در بین کشورها، رتبه ۹۳ را دارد. با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور و تنوع تهدیدات با نگاه راهبردی، حتماً باید یک سری تجدیدنظرهایی در بودجه دفاعی کشور صورت گیرد.
نکته راهبردی: دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به این نکته کلیدی واقفاند که بنیه و توانمندی دفاعی- امنیتی کشور در طول ۴۰ سال گذشته همواره تکیهگاه مسئولان در عرصههای مختلف داخلی و بینالمللی بوده است؛ بهطوریکه امروزه جمهوری اسلامی ایران در منطقه پرمخاطره و پرچالش غرب آسیا، از امنیت پایدار، با توان و تجهیزات ساخت داخل برخوردار است. مضافاً با توجه به تغییر در صحنه نبردهای امروزی و پدیدار شدن وجهههای جدیدی از تهدیدات، موضوع تحقیقات و پژوهشهای دفاعی جزء اولویتهای قطعی نیروهای مسلح کشورمان است و برای رسیدن به این هدف راهبردی باید نیازمندیهای آنها در بودجهریزیها لحاظ گردد تا بنیه دفاعی متناسب با شرایط و تولیدات داخلی بهروز شود.
9.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 علیرضا زاکانی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در برنامه زنده شبکه افق:
🔸روز قبل از برجام از دفتر رهبری زنگ زدند و رفتم آنجا؛ آقای حجازی، مسئول دفتر رهبری، گفت آقا فرمودهاند هر کاری میخواهید انجام دهید با دبیرخانۀ شورای امنیت تفاهم کنید و به هیچ وجه مجلس نباید دچار انسداد شود؛ شب قبل از برجام در دبیرخانۀ شورایعالی امنیت ملی جلسهای برگزار شد و تعدادی از موافقان و مخالفان برجام حضور داشتند؛ آنجا تفاهم کردیم و دبیرخانه گفت با نظرات شما مشکلی نداریم
🔸 صبح پیش لاریجانی رفتم و موضوع را گفتم، اما لاریجانی قبول نکرد؛ گفت همان طرح قبلی را در دستور میگذارم! در روز بررسی برجام، ۲۰۰ پیشنهاد برای برجام به کمیسیون امنیت مجلس رسیده بود و طبق آییننامه باید آنها بررسی میشدند؛ اما لاریجانی برخلاف آییننامه و قسمی که یاد کرده بود، اجازۀ بررسی آنها را نداد و کار خودش را کرد و این خلاف را به نام رهبری انجام دادند و به همین خاطر آقای زارعی شوکه شده بود.
هدایت شده از بصیرت
فانوس 13 / بسته بصیرت افزایی سیاسی
بسته بصیرت افزایی سیاسی "فانوس" به رصد تحولات ایران و جهان می پردازد و به سوالات و شبهات شما در خصوص مسائل روز پاسخ می دهد.این سیزدهمین شماره از فانوس است که منتشر می شود.
https://basirat.ir/fa/news/326780