📢 معنای حقیقی جوسازی رسانهای را در این دو تصویر به وضوح میتوان دید که حتی یک مــورد از تصویر #پائین در رسانههای جهان منعکس #نشده و نخواهد شد!
🔹پ.ن : وضعیت دانشگاهها در حکومت طالبان(بالا) و رژیم صهیونیستی (پایین)!
#جریان_تحریف
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥پسر آیت الله شاهرودی:
مقام معظم رهبری به پدرم گفتند من حرف محافظان و پزشکانم رو بیچون و چرا قبول و گوش میکنم. حرف پزشکت را گوش بده، پدرم گفت چشم. ولی بعد ازآن استاد طب اسلامی رأی پدرم را زد و متاسفانه زمان گذشت....
🔹آیت الله شاهرودی سرطان خوشخیمی داشتند که با یک عمل جراحی برطرف میشد ولی دستورات طب اسلامی فاصله انداخت و دیگر عملهای جراحی بعدی و سفر به آلمان هم دیگر نتیجه نداد.
📌موافقت ایران با حضور مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی
🔹خبرنگار روزنامه والاستریتژورنال از سفر احتمالی «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران قبل از نشست شورای حکام خبر داد.
🔹شنیدهها حاکی از آن است که ایران با حضور گروسی موافق است به شرط آنکه سیاستهای آژانس تغییر کرده باشد و دیگر توقعات سابق را از ایران نداشته باشد.
🔹با سفر گروسی به ایران عملا آژنس بینالمللی انرژی اتمی با این شرط موافق خواهد بود.
🔸بیش از ۶۰درصد کل واکسن وارداتی ایران در یک ماه اخیر انجام گرفته است.
🔺این در حالی است که دولت دوازدهم و جریان حامی آن اصلاحات، با مستمسک قرار دادن احساسات و سلامتی مردم، FATF را عامل عدم واردات واکسن معرفی می کردند.
#جریان_تحریف
♨️ خطای محاسباتی در سیاست خارجی!
✍️عزیز غضنفری
🛑 برای بررسی و ارزیابی موفق یا ناموفق بودن و یا میزان کسب دستاورد در حوزه سیاست خارجی نظام جمهوری اسلامی، بهترین و سادهترین راه، مراجعه به کلیت راه و مسیری است که سیاست خارجی درگذشته پیموده است. این روزها که کنشگری و بازیگری جمهوری اسلامی در عرصه تحولات پیچیده و سرنوشتساز افغانستان به شکل منطقی و هوشمندانه در حال انجام است، برخی و شاید اکثریت قریب بهاتفاق عناصر و گروههای اصلاحطلبی به همراه برخی چهرههای اصلی حلقه انحراف، به تخریب این رویکرد اعلامی و اعمالی پرداختهاند.
👈 نکات تحلیلی
⬅️ اینکه یک نظام سیاسی در شرایط متنوع محیطی و زمانی روابط خارجی، به روشهای متناسب روی میآورد، یک امر کاملاً عقلائی و منطقی است؛ ازقضا عکس آن جای پرسش و ابهام ایجاد میکند.
⬅️ بر اساس کدام دلیل عقلائی و منطقی نوع بازیگری جمهوری اسلامی ایران در محیطهایی مانند سوریه، عراق و افغانستان باید یکگونه باشد؟ هرچند جلوگیری از تفرقه بین مسلمانان و مقابله با خط توطئههای استکبار در منطقه اصل ثابت و پایدار در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بوده است.
⬅️ اگر فرض بر این گذاشته شود که آمریکا بعد از خروج غیرمسئولانهاش از خاک افغانستان، به دنبال آغاز جنگ داخلی در این کشور باشد، در این شرایط، سیاست اصولی جمهوری اسلامی چگونه باید طراحی و عملیاتی گردد؟ حالآنکه دادههای قطعی گویای آن است که این پروژه قطعی آمریکا مقارن با خروج از افغانستان به شمار میآید.
⬅️ بسیار طبیعی و عقلانی جلوه میکند که ایران با کوششهای دیپلماتیک خود، از به راه افتادن جنگ تمامعیار داخلی در کشور همسایه جلوگیری کند؛ امری که جمهوری اسلامی بهخوبی از عهده آن برآمده است. گذشته اما عبرتآموز است!
⬅️ یادمان که نرفته برخی عناصر اصلی اصلاحات بعد از قضیه تهاجم نظامی به عراق توسط آمریکا، با طرح موضوع خالد بن ولید، ایده حمایت از صدام را مطرح کردند! هنوز زمان زیادی نگذشته که اصلاحطلبان گفتند باید با بوش پسر برای کشتن مردم افغانستان در سال 2001 همراه شد!
⬅️ همچنین رسوایی پیوند برخی عناصر اصلاحات و چهرههای اصلی حلقه انحراف در تاریخ ماند که به تخریب سیاست ایران در سوریه و عراق در مبارزه با داعش پرداختند؛ اگر جمهوری اسلامی به نبرد با داعش برنمیخاست، امروز جغرافیای سیاسی منطقه تحت تأثیر شدید گروه خطرناک داعش بود.
👈 نکته مهم در این زمینه آن است که وقتی سیاست خارجی کشور درگذشته به ارزیابی گذاشته میشود، خطوط کلی حرکت سیاست خارجی در مسیر صحیح و منطبق بر منافع ملی پیش رفته است.
◀️ جنگ سایهها میان ایران و رژیم صهیونیستی؛ ابعاد و ملاحظات جدید
🔰راهبرد کابینه جدید رژیم صهیونیستی در مقابله با ایران: تلاش برای آنکه خود را برای آمریکا ارزشمند کند و رابطه ژئوپلتیک را جایگزین رابطه استراتژیک نماید
⭕️برخی رسانهها و اندیشکدههای آمریکایی از تنش ژئوپلتیک ایران و رژیم صهیونیستی با عنوان «جنگ سایهها» نام میبرند. جنگ سایهها در یک سال اخیر به آبهای آزاد کشیده شده. رژیم صهیونیستی در تلاش است برای مقابله با نفوذ منطقهای و همچنین قطع یا کاهش تجارت دریایی ایران به ویژه در حوزه نفت و بنزین، کشتیها و نفتکشهای ایرانی را در موقعیتهایی دورتر از سواحل کشور هدف بگیرد و به گونهای ضربه وارد نماید که این محمولههای نفتی به مقصد نرسند. از دیدگاه مقامات سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی، برجام یک توافق ناکافی است که در هیچ حوزهای از توسعه و پیشرفت ایران اعم از هستهای و موشکی بازدارندگی ایجاد نکرده است. توجه به این نکته اساسی است که رهگیری اهداف غیرنظامی، مانند آنچه اسرائیل در ترور شهید فخریزاده و حمله سایبری به بندر شهید رجایی مرتکب شد، بدون افزایش درگیری نظامی، خطرات را افزایش میدهد و اگر حملات به اهداف غیرنظامی کنترل نشود یا گسترش یابد، خطر درگیری اسرائیل و ایران تشدید خواهد شد.
⭕️جنگ سایهها جدا از عرصه و میدان، از حیث ابزار و تسلیحات نیز پیشرفت قابلاعتنایی کرده است. در عرصه سایبر، تربیت و تقویت نیروهای نیابتی ریسک مواجهه مستقیم را کاهش میدهد، تنوع اهداف را بالا میبرد و انعطاف و سرعت واکنش را ارتقاء میبخشد. رژیم صهیونیستی به ویژه در تلاش است متکی بر ابزارهای فناورانه و بازار منطقه به ويژه پس از توافق عادیسازی، نرمافزارها و برنامههای کاربردی جاسوسیپایهای همچون پگاسوس بسازد تا از طریق شرکتهای به ظاهر فناورانه، اطلاعات دقیقتری از رقبای منطقهای خود به ویژه ایران دریافت نماید. از سوی دیگر، اسرائیل و آمریکا به شکل بیسابقهای روی توان پهپادی ایران تمرکز کردهاند و در تلاشند به موازات تهدیدنمایی قدرت موشکی ایران، هر گونه پرواز پهپادها در منطقه را به ویژه علیه متجاوزین به یمن و همچنین حملات پهپادی نیروهای مقاومت عراقی علیه مواضع و پایگاههای آمریکا به ایران و متحدین او نسبت بدهند. 23 ژوئن سال جاری نیز کارگروهی مشترک میان آمریکا و اسرائیل برای آنچه مشارکتکنندگان «تهدید پهپادی ایران» خواندند، تشکیل شد تا دو طرف به سازوکارهایی از جمله اعلام منطقه پرواز ممنوع برای پهپادهای ایران دست یابند. ژنرال کنت مکنزی، فرمانده نیروهای مرکزی ایالات متحده آمریکا، بیستم آوریل سال جاری در گزارشی به کمیته خدمات مسلح مجلس نمایندگان آمریکا گفته بود که توان پهپادی ایران موجب شده برتری هوایی آمریکا در منطقه زیر سوال برود.
⭕️کابینه جدید رژیم صهیونیستی به ویژه در بخش سیاست خارجی و با ابتکار و تحرک یائیر لاپید در تلاش است تا ضمن حفظ دست برتر در رویاروییهای غیررسمی و دامنهداری که با ایران در پی گرفته، تصویر رژیم صهیونیستی به عنوان یک رژیم متجاوز غیرقانونی را به یک واحد سیاسی عادی تبدیل نماید. سفرهای پرتعداد لاپید به کشورهای منطقه و اتحادیه اروپا کوششی است تا علاوه بر تحمیل اسرائیل به عنوان یک دولت رسمی، رقیب دیرینه خود یعنی جمهوری اسلامی ایران را در منطقه منزوی سازد. علاوه بر این، کوشش برای تعریف منافع مشترک اقتصادی میان کشورهای منطقه غیر از ارزیابی بازارهای منطقهای و درآمدزایی اقتصادی، به ایرانهراسی نیاز دارد تا غیر از کشورهای عربی، ایالات متحده آمریکا نیز حضور و نفوذ خود در منطقه خلیج فارس را وابسته به تحرکات نظامی اسرائیل ببیند. استفان والت، استاد روابط بینالملل در یادداشتی انتقادی در فارنپالیسی تصریح کرده بود حمایت بی قید و شرط آمریکا از اسرائیل، بیش از آن که مشکلی را حل کند، مشکلات فراوانی را برای واشنگتن فراهم میآورد. در نتیجه در سیاست خارجی کابینه جدید رژیم صهیونیستی، وزرای امنیتی و مقامات سیاست خارجی اسرائیل از یکجانبهگرایی نتانیاهو دست برداشته و کوشش دارند در تمام زمینههای ممکن اولاً خود را برای آمریکا ارزشمند سازند و ثانیاً در عصه بینالملل یارگیری کنند و دست به ائتلافسازی بزنند. این ائتلافسازی به ویژه پس از جنگ 12 روزه غزه که شکستی تمام عیار برای رژیم صهیونیستی محسوب میشود، ضروری است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اظهارات شنیده نشده فهیم دشتی، از سران مقاومت پنجشیر درباره تجزیه ایران و تشکیل کشور کردستان!
🔰تاثیر ناامنی در افغانستان بر اقتصاد ایران
✍علی محمدی
🌐ایران در بین همسایگان افغانستان با ۳و نیم میلیارد دلار صادرات، رتبه نخست را در تامین کالاهای مورد نیاز افغانستان دارد( بیش از سه برابر صادرات به اتحادیه اروپا)که در صورت برنامه ریزی منسجم و وجود ثبات امنیتی، می تواند به دو برابر افزایش یابد . در واقع ایران ۴۴ درصد از کل ۷ملیارد دلار واردات افغانستان را به خود اختصاص داده است . همچنین به لحاظ ارزش، افغانستان در بین مقاصد صادراتی تهران، چهارمین خواستگاه کالاهای ایرانی است.
💠مزیت های ژئوپولتیک، اقتصادی و فرهنگی ایران نسبت به سایر همسایگان افغانستان، تهران را تبدیل به تامین کننده ای بی رقیب برای معیشت مردم افاغنه کرده است. و این موضوع فارغ از استقرار هر دولتی با هر تفکری در کابل است.
⚠️اما تحولات اخیر در افغانستان چنانچه منجر به ناپایداری و ناامنی مستمر گردد، می تواند دو تاثیر کوتاه مدت و بلند مدت را بر اقتصاد ایران حاصل سازد:
🔸تاثیر کوتاه مدت:
1⃣افزایش نرخ ارز در بازار فردوسی و تهران به دلیل:
🔺اختلال در فعالیت صرافی ها در هرات
🔺افزایش تقاضا برای دلار در افغانستان ( و خروج دلار از تهران و بهم خوردن عرضه و تقاضا)
🔺بلوکه شدن دارایی های افغانستان در بانک های جهانی
🔸تاثیر بلند مدت:
1⃣اختلال در تجارت ایران و افغانستان( نبود ارز در افغانستان، انگیزه ها را از تجار ایرانی برای صادرات می گیرد چرا که تجار ایرانی در قبال صادرات به افغانستان صرفا ارز می گیرند).
2⃣بحرانی اقتصادی منجر به سیل آوارگان به ایران خواهد شد. این آوارگان در کنار مزیت های محدود می تواند چالشهایی را برای اقتصاد تحریمی ایران ایجاد کند.
3⃣ناامنی در افغانستان خط لوله تامین گاز هند از طریق ترکمنستان ( موسوم به خط لوله تاپی) که از هرات می گذرد و رقیب خط لوله صلح است را با تردید مواجه خواهد کرد و با توجه به نیاز فوری هند به گاز در دهه آینده و اماده بودن زیر ساخت خط لوله صلح، می توان به در جریان قرار گرفتن خط لوله صلح امیدوار شد.
🔰 پیام فرمانده معظم کل قوا در پی بازگشت ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی از دریانوردی پهنه اطلس:
👈 بازگشت مقتدرانه و عزتآفرین از این مأموریت خطیر را تبریک میگویم
🔻 حضرت آیتالله خامنهای با تبریک بازگشت مقتدرانه و عزتآفرین ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش از مأموریت تاریخسازِ دریانوردیِ پهنهی اقیانوس اطلس، از فرمانده و یکایک کارکنان آن قدردانی کردند.
📝 متن پیام فرمانده معظم کل قوا که به امیر سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شد، به این شرح است:
بسمه تعالی
بازگشت مقتدرانه و عزتآفرین ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از مأموریت خطیر دریانوردی پهنهی اقیانوس اطلس را که برای اولین بار در تاریخ دریانوردی کشور انجام شده است، تبریک میگویم.
امروز بحمدالله ارتش جمهوری اسلامی ایران با کارکنان بصیر، غیور و خستگیناپذیر خود در صحنه حاضر است و آمادهی مجاهدت در راستای اهداف بلند انقلاب شکوهمند اسلامی میباشد. این توانمندیها را حفظ کنید و ارتقاء دهید.
مراتب تشکر و قدردانی اینجانب را به فرمانده و یکایک کارکنان عزیز ناوگروه و دستاندرکاران برسانید.
💠 تلاش برای آغاز مذاکره با اهرم فشار!
✍ احمد بنافی
🔰شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز دوشنبه در وین تشکیل خواهد شد. بهاحتمالزیاد این جلسه با موضوع پرونده هستهای و بررسی اجرای تعهدات ایران ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ تشکیل خواهد شد.
👈گزارههای تحلیلی:
✅ دورهگردی این روزهای بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و یائیر لاپید وزیر خارجه آن رژیم در راستای ایران هراسی و ترغیب کشورها برای فشار بر ایران صورت میگیرد. در این میان دیدار رابرت مالی مسئول میز ایران در وزارت خارجه آمریکا با دیپلماتهای فرانسوی، آلمانی و انگلیسی در پاریس، در چارچوب چگونگی مقابله دیپلماتیک با ایران صورت خواهد گرفت تا راهکارهای فشار بر ایران را بررسی نمایند. نکته درخور اهمیت این است که هرچقدر زمان میگذرد، عرصه دیپلماتیک برای طرفهای مدعی جمهوری اسلامی تنگتر میشود؛ آنهم به این دلیل که در شرایط فعلی، تمامی راههای مقابله با ایران برای آنان مسدود شده است. چراکه اکنون تحریمها در سقف قرار دارد و همزمان ایران در حال خنثیسازی آنها است. در کنار آن، جمهوری اسلامی در مقابل بدعهدیهای طرف مقابل، با سرعت فزایندهای به کاهش تعهدات هستهای دست زده است؛ مضاف بر اینکه اقدام امنیتی علیه ایران هم در حد یک شوخی است. در این میان، رجزخوانیهای بدون پشتوانه گردانندگان کنونی رژیم صهیونیستی نیز در این دورهگردیها، ازجمله؛ پیشنهاد راهبرد «مرگ با هزار زخم» و یا ادعای اینکه در مقابل توسعه فعالیتهای هستهای ایران بیپاسخ نخواهد نشست، همه در حد لاف است؛ چراکه بهخوبی میدانند جمهوری اسلامی در مقابل هر تهدیدی، پاسخ معتبر خواهد داد. در حال حاضر این وضعیت طرف مقابل را در یک تنگنای راهبردی قرار داده است. موضوعی که در این شرایط مدعیان جمهوری اسلامی را به تکاپو انداخته، ترس از این است که پنجره دیپلماسی بهعنوان تنها راهحل موجود نیز بر روی آنها بسته شود و جمهوری اسلامی بدون اعتنا، به مسیر خود ادامه دهد. چیزی که ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اینگونه معترف میشود: «هنوز به نقطه ترک مذاکرات نرسیدهایم». در این شرایط تنها راه ممکن برای طرف مقابل که بتواند منافع خود را که صرفاً جلوگیری از یک فاجعه بزرگتر (ادامه وضعیت کنونی) است، تأمین نماید، احیای دوباره برجام میباشد. در این خصوص آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا میگوید: «ادامه تعلیق مذاکرات وین و پیشرفتهای هستهای، منافع ناشی از برجام را برای طرف آمریکایی کم میکند».
👈جمعبندی:
✅اکنون طرف مقابل بازی جدیدی را آغاز کرده، آنهم تلاش برای قلمداد کردن ایران بهعنوان مسبب شکست مذاکرات و همزمان کشاندن ایران پای میز مذاکره زیر فشار نهادها و بازیگران بینالمللی. در این شرایط جمهوری اسلامی باید از طریق ابزارهای دیپلماتیک، با رویکرد حقوقی و فنی و همزمان با استفاده از ظرفیت کشورهای همسو (روسیه و چین) مانع از ایجاد اجماع برای صدور قطعنامه یا بیانیه در شورای حکام گردد و همزمان آمادگی برای مذاکره با ۴+۱ بهگونهای که منافع و مزایای مشروع ایران تأمین شود را تبیین نماید.
♨️ جنجال می کنند تا پاسخگو نباشند
▪️می دانید چرا غربگراها اصرار به دوقطبی سازی در داخل ایران و تخطئه جمهوری اسلامی بر سر افغانستان دارند؟
♦️چون در غیر این صورت باید درباره سرنوشت دولت غربگرای اشرف غنی، سرانجام توسعه غربگرایانه، و غیر قابل اعتماد بودن آمریکا توضیح دهند. بنا بر اعلام سازمان ملل "۹۷ درصد افغانها در خطر قرار گرفتن زیرخط فقر هستند".؛
▪️غربگرایان همچنین باید پاسخ بدهند که چرا آمریکا دولت غربگرا را تسلیم دیگر مهره خود (طالبان) کرد؟
♦️افغانستان عبرت های بزرگی در خود نهفته دارد که غربگراها به هیچ وجه مایل به بازخوانی آن نیستند؛ چه این که در این صورت، زیر پای شان (تمام چیدمان گفتمان کذایی شان) خالی می شود.
🔘دوقطبی سازی پنجشیر- طالبانِ اصلاحطلبان
❇️ میان اصلاحطلبان و اصلاح طالبان فقط یک الف فاصله است که مسیح مهاجری با ستونهای روزنامه جمهوریش این الف را بسیار برجسته میکند.
❇️ ایشان با ارائۀ تعریفی از جبهۀ مقاومت در ستون روزنامه جمهوری، تلاش کرده تا مخاطبان خود را متقاعد کند که درۀ پنجشیر نیز جزئی از جبهه مقاومت است و باید در مقابل ظلم و جنایت طالبان اقدامات بازدارنده انجام داد.
❇️ لازم به ذکر است که رزمندههای جبهه مقاومت، این جبهه را به صورت عملی تعریف کردهاند و به نحوی که نیازمند سیاهنماییهای امثال مسیح مهاجری ندارد.
♨️بسیار عجیب است که وقتی فرزندان جبهه مقاومت در سوریه و عراق و لبنان جان فشانی میکردند، ایشان در حمایت از عربدههای « نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران» تیتر میزد. اکنون هم با برخی وزوزکهای رسانهای چون مسیح علینژاد فریاد برخورد با طالبان را سر می دهد.
❗️جناب اقای مسیح مهاجری!
⁉️آیا یمن جزء جبهه مقاومت نیست؟ کدام ستون روزنامه جمهوریتان مردم را ترغیب به یاری مردم مظلوم یمن کرده است؟
♨️لازم نیست برای مردم مظلوم افغانستان کاسه داغتر از آش شوید.اگر ذهن استعمار زدهتان را اصلاح کنید، بهترین کمک را به جبهۀ مقاومت و ملت مظلوم افغانستان کردهاید.
💢البته عناصر بصیر جبهه مقاومت از لایههای پنهان دوقطبی سازی پنجشیر- طالبانتان باخبرند و همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند « در مورد افغانستان ما طرفدار ملّت افغانیم»(۱۴۰۰/۰۶/۰۶) و فرزندان ولایت طوری عمل خواهند کرد که مردم افغان میپسندند.
🖋 #حسین_حیدری
✅چرا اصلاح طلبان مدافع پنجشیر شده اند؟؟
🔹پس از اعلام وزرای کابینه طالبان یک گروه سیاسی در داخل کشور نیز از فرصت پدید آمده نهایت استفاده را کرده تا بار دیگر سیاستگذاریهای کلان دیپلماتیک و امنیتی در کشور را دچار چالش کنند.
🔹مانند همیشه پای لیدر اصلاحات هم در میان است. او به با تکیهبر سیاست انگلیسی «تفرقه بینداز تا حکومت کنی» ، گمان میکند میتواند با گلآلود کردن «آب سیاست» در داخل شکست مفتضحانه در انتخابات اخیر و اثرات «زخم کاری روحانی» به پیکر جامعه را به دست باد سپرده و دوباره به میدان بازگردد.
🔸سیدمحمد خاتمی در بیانیهای عجیب درباره وقایع افغانستان مینویسد: «حمایت از مقاومت جانانه، شجاعانه و فداکارانه ملت افغانستان است که طلیعه آن را در پنجشیرِ همیشه مقاوم و در حضور حق طلبانه و مترقیانه و پرخطر زنان و مردان و در کلام و سخن بسیاری از خیرخواهان مردم، روشنفکران، علما و اصحاب دانش و فرهنگ و رسانه در درون و بیرون افغانستان میشنویم و میبینیم».
🔹این بیانیه از لحاظ سیاسی فاقد توصیه دلسوزانه بوده و تنها بر طبل جنگ داخلی در افغانستان کوبیده است؛ جالبتوجه آنکه کار بهجایی رسیده که برخی اصلاحطلبان مدعی شدهاند که همانگونه که نیروی مردمی تیپ فاطمیون در سوریه جنگیده باید در پنجشیر نیز وارد عمل شود!
✳️اما اصرار اصلاحطلبان برای اقدام نظامی در پنجشیر چه معنایی دارد؟
🔹در هفتههای اخیر احمد مسعود با رد کردن درخواست طالبان برای باز کردن کریدور گفتگوی بین افغانیها با ارسال تقاضانامههایی التماسگونه به آمریکا و فرانسه برای یاریگرفتن از ایشان کنشی کاملاً اشتباه و زمینهساز برای فتنهگریهای آمریکا را آغاز کرد.
🔹با شعلهور شدن جنگ داخلی، دست آمریکا بار دیگر برای هر کاری در افغانستان باز میشود و میتواند از کشتهشدن نفرات در دو سوی جبهه بهره ببرد، داعش را بر لب مرز چین و سایر نقاط گسترش دهد و به رقبای خود لطمه بزند و در نهایت منجیگونه به این کشور برگردد.
🔹 اصلاحطلبان از سر جهل یا آگاهی در این نقشه آمریکایی نقش بازی میکنند، بیجهت نیست که نتانیاهو میگفت اصلاحطلبان اصلیترین سرمایه اسرائیل در ایران هستند!
✅رونمایی از نقشه بالکانیزهکردن افغانستان
🔹برخی آگاهان منطقه اعتقاددارند که آمریکاییها طرح چندتکه کردن افغانستان را در دستور کار قرار دادهاند. واشنگتن یکبار تجربه فروپاشی یوگسلاوی را با موفقیت اجرا کرده است؛ آنها توانستند کشوری با تضادهای قومی و مذهبی را به چندتکه تقسیم کرده و بیش از ۲۴۰ هزار کشته روی دست بالکان بگذارند.
فعالشدن کانال تاجیکی و دخالتهای امام علی رحمان در مناطق شمالی، اتصال مناطق ازبک نشین به کشور ازبکستان و نیز جدا شدن ولایتهای پشتوننشین بخشی از این طرح سیاه برای برادرکشی و بیثباتسازی افغانستان است.
🔹 اصلاحطلبان با اسم رمز مقاومت پنجشیر در شبکههای اجتماعی به این پروژه آمریکایی/ انگلیسی رنگ و لعاب دادهاند. این حمایت از «جبههٔ مقاومت» اگرچه لفظی و نیز خشکوخالی است ولی علامتهای مخصوصی برای طرف آمریکایی دارد.
🔸گروهی که تا همین چند سال قبل جنگیدن با تروریستهای بینالمللی در سوریه را حرام میدانستند؛ بهیکباره وکیل مدافع احمد مسعود شدهاند و خواهان اقدام نظامی ایران در قلب افغانستان است! میدانیم که آخرین باری که یک اصلاحطلب اسلحه به دست گرفته در کمال ناباوری همسرش را به کشتن داد، این ادعاها برای دفاع از پنجشیر به گروه خونی لیبرالهای وطنی نخورده و تنها آدرسی غلط برای جلو بردن طرح دشمن است.
🔹 برنامه اصلاحطلبان از حمایت فتنه انگیز از مقاومت ملی، ایجاد دوقطبی و تشکیک در سیاستگذاریهای کلان در داخل کشور و نیز بدبین کردن مردم مسلمان افغانستان به ویژه شیعیان آن کشور نسبت به نظام است؛
🔹طراحی این پروژه به گونهای است که مناطق شیعه نشین احساس خیانت کرده و گمان کنند ایران پشتشان را خالی کرده است. تروریستها و مزدوران رسانهای آنها در طول جنگ ۷۲ ملت در سوریه و عراق بارها سعی کردند لشکر فاطمیون و مجاهدان زینبیون را به تخریب کنند و پرونده مقاومت مردمی منطقه را ببندند.
تیر آنها در این غائله به سنگ خورد. اما دنباله آنها در هم دستی با قاتلان حاج قاسم فاز دوم این عملیات ایذایی را از مدتی قبل آغاز کرده اند.
❌ادعای تازه یک متهم سال 88 درباره فرایند دستگیریها
🔸فیضا... عربسرخی، فعال اصلاحطلب و از بازجویان خشن دهه60، اخیراً در بخشی از یک مصاحبه اظهار کرده است: در چنین شرایطی، کمپینهایی نظیر محاکمه روحانی با چنین رویکردهایی، حتما با حمایت و پشتیبانی بخشهایی از نهاد قدرت شکل میگیرد. این مسئله، امری نیست که برای همه مباح یا مجاز باشد.
🔹به گزارش امتداد، او میافزاید: دستِکم، تجربه شخصی من از ماجراهای پس از ۸۸ به من میگوید که برخوردها، عمدتا سیاسی و بر اساس سوگیریهای خاص انجام شد. وقتی که حکم دستگیری امثال من قبل از برگزاری انتخابات صادر شده و از سوی دیگر اتهاممان هم، برنامهریزی برای اغتشاشات پس از انتخابات بوده، پیداست که رفتارها با سوگیری سیاسی همراه بوده است.
🔻نکته و نظر:
🔹اخلاق و تقوای سیاسی ایجاب میکرد آقای عربسرخی که در یکی از خطرناکترین توطئهها علیه انقلاب اسلامی و مردم(فتنه 88) دستگیر شدند و البته با رأفت و سماحت نظام مواجه شدند؛ اکنون قدردان آن رأفت باشند نه اینکه به حمایل کردن دوباره تفنگها بیاندیشند!
🔸از عقلانی بودن یا نبودن بحث محاکمه رئیسجمهور سابق در مقطع کنونی که بگذریم؛ آقای عربسرخی درباره فتنه بزرگ سال 88 حاضر نشده به مردم بگوید که این رخداد از مدتها پیش از برگزاری انتخابات برنامهریزی شده بود و از همین رو بود که اصلاحطلبان ستادی از ماهها قبل از برگزاری انتخابات 88 طرح مزوّرانه "ایجاد ستاد صیانت از آرا" را کلید زدند تا بعدا بتوانند راحتتر به القای شبهه تقلب بپردازند.
🔻آیا این یک امر مجرمانه نیست؟!
🔸مردم و جوانان باید بدانند که برخی اعضای ستاد میرحسین موسوی از یکسال قبل از انتخابات در مصاحبههایشان از این میگفتند که اگر انتخابات سالم برگزار شود؛ موسوی پیروز انتخاب خواهد بود.
🔸آقای عربسرخی با اعترافات امثال ابطحی چه میکنند که در دادگاه صراحتا گفته بود که اغتشاش و به خیابانآمدنها از مدتها قبل برنامهریزی شده و تقلب اسم رمز آشوب بود.
🔹و اکنون ما این قضاوت را بر عهده مخاطبان محترم وامیگذریم که برخورد نظام اسلامی با عوامل ضد امنیتی فتنه 88، برخوردهایی سیاسی و بر اساس سوگیری بوده است یا برخوردهایی عقلانی و اسلامی که برای حفظ کشور و امنیت مردم ضروری بود...
🔸پاره کردن ورقهای کتاب فتنه سال 88 و جعل واقعیت؛ طرحی است که هرگز عملی نخواهد شد.
✅جنگ داخلی افغانستان بین تفریط غربگراهای آمریکایی در پنجشیر و افراط طالبانی در کابل/ بازخوانی موضع رهبر ایران: طرفدار مردم افغانستانیم
🔹مقاله احمد مسعود که در پنجشیر برای روزنامه آمریکایی واشنگتن پست نوشته و اظهار کرده که به ارزشهای غرب ایمان داریم و از آمریکا تمنا می کنیم که ما را در پنجشیر تنها نگذارد نشان داد که حمایت جریان های طرفدار آمریکا در برخی کشور ها از جمله اصلاح طلبها و سلبریتی هادر ایران از احمد مسعود، مستقیما با هماهنگی سرویسهای جاسوسی غرب و در واقع حمایت از آمریکا بوده است و فرار مفتضحانه آمریکایی ها از افغانستان بعد از ۲۰ سال قرار است با دامن زدن به جنگ داخلی و کشتار مردم پوشش داده شود.
🔹سوی دیگر این ماجرا طالبان است که طی دهه های گذشته با تندروی همواره نمادی از افراط بوده است. این یعنی جنگ در افغانستان عملا یک جنگ داخلی بین ذهنیتی از افراط طالبانی و تفریط آمریکا پرستی است.
🔹درحالی که برخی از هوادان آمریکا در کشورهای مختلف از جمله ایران برخلاف گذشته خود که تلاش می کردند مقاومت در برابر حتی اسرائیل و داعش و آمریکا را مذموم و ژست مذاکره طلبی بگیرند، این بار طرفدار جنگ حامیان آمریکا در پنجشیر با طالبان و ادامه خونریزی ها و جنگ داخلی در این کشور به نفع جبهه آمریکایی شده اند.
🔹این در حالی است که شاید تنها موضع دقیق را در روزهای گذشته رهبر انقلاب اسلامی ایران در باره افغانستان اتخاذ کرده و فرمودند: ما طرفدار مردم افغانستانیم. افغانستان برادر همزبان همدین و هم فرهنگ ماست، مصیبت های افغانستان و این سختیهایی هم که می کشند، این کشتارها همهاش کار آمریکاست. ۲۰ سال این کشور را اشغال کردند و مجلس عروسی و عزا را بمباران کردند. یک قدم هم برای پیشرفت مدنی و اقتصادی افغانستان برنداشتند. به هرحال ما طرفدار ملت افغانستان هستیم. دولتها می آیند و میروند.
✅تصویری جالب از دیدار گروسی و اسلامی در سازمان انرژی اتمی
👈 اسلامی: مذاکرات با گروسی سازنده بود
رئیس سازمان انرژی اتمی:
🔹مذاکرات سازندهای را انجام دادیم، مسائل فیمابین اساساً فنی است.
🔹تفاهم کردیم در اجلاس آینده شرکت و در حاشیه اجلاس مذاکرات خود را ادامه دهیم.
🔹قرار شد مدیرکل آژانس در آینده نزدیک به تهران سفر و مذاکرات را با مقامات انجام دهد و درباره تعویض کارتهای حافظه دوربینها به ایران بیاید.
لشگرکشی بی فایده به بهانه ۱۱ سپتامبر
🔹بیستمین سالگرد حوادث ۱۱ سپتامبر در حالی فرا رسیده که شاید هیچ سالی، بیفایده بودن واکنش آمریکا به (بهانهی) این حوادث، تا این اندازه مشهود نبوده است.
🔹دور باطل جنگافروزی آمریکا پس از ۱۱ سپتامبر، که با حمله به افغانستان و کنار زدن طالبان از قدرت شروع شد، اکنون پس از بیست سال به تقدیم دوبارهی قدرت به طالبان منتهی شده است.
🔹 این در حالی است که چهبسا بنلادن، چنانکه خودش میگفت، اصلاً نقشی در انفجار برجهای دوقلوی نیویورک نداشت و همهی اینها صرفاً مقدمهچینی برای سیاستهایی بود که از مدتها قبل برنامهریزی شده بودند.
🔹روایتهای متفاوت و بلکه ضدونقیضی دربارهی ۱۱ سپتامبر مطرح شده، اما آنچه که مسلم به نظر میآید این است که روایت رسمی دولت آمریکا خالی از واقعیت است .
🔹شاید اکنون بدانیم که اسامه بنلادن، از دل یک غار در افغانستان، احتمالاً عامل اصلی ۱۱ سپتامبر نبوده است. شاید اکنون بدانیم که ترور مسعود مقدمهی شرورانهی ۱۱ سپتامبر بود: با هدف تسهیل حملهای ازپیشبرنامهریزیشده به افغانستان. اما با همهی اینها، مانند ترور جان اف. کندی، شاید هرگز نتوانیم پیچوتابهای کامل این چیستان بزرگ در دل یک معمای دیگر را بشناسیم.
🌐 ما و پنجشیریان
✍️ عبدالله گنجی
با سقوط دره پنجشیر در شمال افغانستان اصلاحطلبان، جمهوری اسلامی ایران را به بیعملی در دفاع از آن متهم کردند، اما هیچگاه روشن نکردند از نظام چه میخواهند یا نظام باید چهکار کند؟ اگر طالبان را برای گفتگو به تهران دعوت کنیم خواهند گفت از یک گروه تروریستی حمایت کردهاید و اگر وارد جنگ شویم که همیشه گفتهاند جنگ بد است.
بدون تردید موضع این جماعت بر این انگاره و باور استوار است که نظام، حامی طالبان است. تجربه تاریخی نشان میدهد شنا برخلاف مسیر نظام، علت و محور نوع نگرش این جماعت به روندهای کشور است و برخلاف مدعای شفافیت در عرصه سیاست، اینجا بهشدت محافظهکارانه و لفافهگو ظاهر شدند. اما ما باید چه میکردیم؟ هم از باب خبر و هم از باب تحلیل، نظام جمهوری اسلامی در حوادث اخیر افغانستان غافلگیر نشد و از اشراف اطلاعاتی بر روند برخوردار بود. اما چرا ایران وارد جنگ نشد؟
۱- افغانستان یک کشور مستقل است. ورود به یک کشور مستقل با ابعاد نظامی صرفاً با درخواست دولت آن کشور یا شورای امنیت سازمان ملل یا در پاسخ به حمله از آن کشور میسر است. دولت افغانستان هیچ کمکی از ما نخواست و بعد از فروپاشی دولت غنی نیز بیدولتی، فضا را پیچیدهتر کرد.
۲- جنگ طالبان با پنجشیریان جنگ بینالافغانی است. ورود به چنین جنگی از سوی ایران باخت مطلق است. نه پنجشیریان نماینده رسمی و قانونی ملت افغانستان هستند و نه طالبان. ما نمیتوانیم حاکمیت هیچکدام را بر افغانستان به رسمیت بشناسیم تا چه رسد که از یکی حمایت نظامی کنیم.
۳- منافع ما در افغانستان عبارت است از اخراج امریکا، سرکوب داعش، حفظ حرمت شیعیان و حفظ امنیت مرزهای شرقی کشور. اکنون که طالبان به حفظ حرمت و جان و مال شیعیان پایبند است به صورت طبیعی نباید دست به اقدامی بزنیم که عرصه بر شیعیانی که تحت کنترل این جماعت هستند، سخت شود. طالبان رفتار سالهای ۱۳۷۵، ۱۳۷۶ و ۱۳۷۷ را با شیعیان تکرار نکرده است.
شیعیان افغانستان قبلاً از طالبان ضربه خوردهاند، جبهه شمال نیز حد فاصل سقوط دولت نجیبالله تا ظهور طالبان در ۲۸ سال پیش اسلاف پنجشیریان مظالمی را بر آنان خصوصاً در غرب کابل روا داشتند که در تاریخ ثبت است.
۴- آنچه قطعی و حتمی است ورود پنجشیریان به یک جنگ نابرابر، بدون برآورد صحیح نظامی است. جنگ نیاز به برآورد و نقشه دارد. اینکه بدون قوای متوازن در درون خانه خود منتظر دشمن بمانی، قطعاً منجر به پیروزی نخواهد شد. در تشبیه میتوان کار پنجشیریان را با توابین کربلا مقایسه کرد که بدون برآورد نظامی از طرف، فقط متأثر از نفس لوامه در عینالورده به صورت کامل قلع و قمع شدند.
طالبان با سلاحهای پیشرفتهای که امریکاییها بر جا گذاشتند از یک سو و کوچک بودن جغرافیای پنجشیر از سوی دیگر مشخص بود که فائق خواهد آمد و هرگونه ورود خارجی این جنگ را طولانی خواهد کرد و باعث فرسایش داخلی و در عین حال دخالت دوباره خارجی خواهد شد.
شاید لازم بود مسعود برای پیشگیری از حمله طالبان به ایران یا پاکستان به سازمان ملل برود و استمداد طلبد، اما گویی غیر از جنگ مسیر دیگری را انتخاب نکرد و طبیعی است که جریان غالب باج نخواهد داد. البته افول روحیه جهادی در شمال نیز در سقوط سریع پنجشیر مؤثر بود. در ۲۰ سال گذشته رفاه نسبی و زندگی عرفی بر مجاهدین سابق مستولی شده بود.
۵- ایران و پاکستان چه قبل از انقلاب اسلامی و چه بعد از آن هیچ موقع برای هم تهدید نبودهاند و نخواهند بود. نگرانی از تنش بین این دو کشور مطلقاً بیاساس است.
ایران عمق استراتژیک کشور مسلمان پاکستان در حوادث روزهای سخت است؛ بنابراین آنان که مرتب نظام را به اقدامات غیرایدئولوژیک در حصول منافع ملی ترغیب میکنند، اکنون حرف مشخصشان چیست؟ حضور ما در سوریه سه دلیل عمده داشت:اول درخواست دولت این کشور، دوم خارجی بودن عمده اعضای داعش و سوم تهدید حرم اهل بیت که دو مورد از آن بدواً اتفاق افتاد، اما در افغانستان شرایط اینگونه نیست.
طالبان بومی و از قوم بزرگتر است و ورود ما به یک جنگ داخلی در این کشور میتوانست سرنوشت تلخ قدرتهای بزرگ در ۲۰۰ سال گذشته را یادآوری کند.
راهبرد جمهوری اسلامی روشن است و باید روشنتر بیان شود تا لجبازان آچمز شوند.
ایران هرگز دولت مستقل و امارتی طالبان را به رسمیت نمیشناسد و این معقولترین تصمیم برای افکار عمومی داخل کشور، داخل افغانستان و مجامع جهانی است. ایران در افغانستان هوشمندانه عمل کرد و تصمیم برای آینده نیز هوشمندانه است. منافع ما در افغانستان تا این لحظه محترم شمرده شده است. غایت نظر ما تشکیل دولت فراگیر است دولتی که از فردای آن جنگ برای همیشه پایان یابد.
🔺ترکیه تلاش میکند #ایران را دور بزند و ارتباط با چین را از مسیر پانترکی یعنی از آذربایجان و ترکمنستان به ترکنشینهای شمال افغانستان برقرار کند.
🔹منافع #ایران در اتصال این خط از هرات تا بغداد به بندرهای سوریه است اما ترکیه برای آن هم برنامه داشته و سوریه و عراق را به جنگ و ناامنی کشیده.
🔸امروز خبر آمد آذربایجان ارتش پاکستان را دعوت کرده تا با ترکیه «رزمایش سه برادر» برگزار کنند. دو ماه پیش هم نمایندگانشان «بیانیه باکو» را امضا و روی همکاری برای توسعه تأکید کردند.
➕پاکستان روابط خوبی با چین دارد و برنامه ترکیه برای اتصال پاکستان به «خط لاجورد» یعنی حذف #ایران از معادلات منطقه کاملا روشن شده.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ببینید
مجری سابق تلویزیون TRT: #اردوغان #یهودی اهل گرجستان است و تحصیلات دانشگاهی ندارد
لازم به ذکر است که مصطفی کمال آتاترک هم یک یهودی اهل یونان و مامور MI6 بریتانیا بود
اصولا پان ترکیسم برای پشتیبانی از نقشه بزرگتری توسط یهود بنا شد اگر دقت کنید ترکیه کاری جز رجز خوانی بر علیه اسرائیل نمی کند و حجم مبادلات ۶ میلیارد دلاری با یکدیگر دارند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دلجویی دردناک #سردار_دلها از دختر شهید مدافع حرم
🔹 به مناسبت سالروز شهادت حضرت رقیه سلاماللهعلیها
⭕️طناب پوسیده❗️❗️
1️⃣ سال ۱۳۶۹، يك سال پس از پايان جنگ تحميلي و خانمان سوز عراق عليه ايران ، علي اكبر محتشمي پور و دوستان اصلاح طلبش در مجلس، صدام را در جنگ عراق با كويت همچون خالد بن وليد دانست كه عمری در صف کفر شمشیر به روی پیامبر کشید، ولی در نهایت فاتح بزرگی برای مسلمانان گشت، و لذا خواستار کمک به صدام شد.
البته به درایت رهبری،کشور وارد جنگی بیهوده نمی شود.
2️⃣ سال ۱۳۷۷ و پس از شهادت ۹نفر از اعضای کنسولگری ایران در مزارشریف،دولت اصلاحات تصمیم بر حمله نظامی به افغانستان می گیرد که با هوشیاری رهبری ،ایران وارد این تله دشمن نمی شود.
3️⃣ سال ۱۳۹۲ اصلاح طلبان و حسن روحانی با شعار مذاکره با کدخدا و حل تمام مشکلات، پیروز انتخابات می شوند و علی رغم تذکرات متعدد رهبری مبنی بر عدم اعتماد به آمریکا،کشور را به برجام بی فرجام رهنمون می سازند.در اواخر دوره ۸ساله،حسن روحانی بر نقض عهد آمریکا و دشمنی عمیق آنان با ایران اذعان می کند.
4️⃣ سال ۱۴۰۰ ،در جریان فرار مفتضحانه ی آمریکا از افغانستان و تسلط مجدد طالبان بر این کشور،اصلاح طلبان فریاد کمک نظامی به مردم افغانستان می زنند.که با هوشیاری حکیم فرزانه انقلاب،نظام بار دیگر فریب بازی دشمن را نمی خورد.به طوری که فردی مثل عباس عبدی که مدافع حمله به افغانستان بود هم اعتراف می کند که چاره ای جز مذاکره با طالبان نداریم.
✅ ولی فقیه بصیر،شجاع و آگاه به زمانه،بارها کشور را از پیچ های خطرناک به سلامت عبور داده و اجازه نداده با طناب پوسیده ی افراد مدعی دیپلماسی و آشنا به زبان دنیا به سرنوشت شوم کشورهای منطقه دچار شویم.
#مصطفی_علیجانزاده
🔴 مهم| ایران در مواجهه با طالبان دچار افراط و تفریط نمیشود، چنانکه در تعامل با شوروی سابق، قطر و حماس دچار نشد
🔰 تحلیلی خواندنی پیرامون دلایل ایران برای مذاکره و ارتباط با برخی از حکومتها و جریانات سایر کشورها
🔸به بشار اسد رئیس جمهور سوریه و نوع رفتارش نسبت به مردم کشورش انتقاداتی وارد بوده و هست، پس چرا در جنگ سوریه در کنار حکومت سوریه ایستادیم؟ حکومت سوریه ولو دارای اشکالاتی باشد چه در سالهای دفاع مقدس در کنار ایران و چه در جنگ با داعش در مقابل استکبار جهانی ایستاد و این ایستادگی و همراهی جدی ایران باعث شد که شر داعش از کل مردم جهان دفع شود.
🔸روسیه(شوری سابق) یک کشور کمونیستی ست که ظلمهای زیادی در گذشته نسبت به کشورهای اسلامی روا داشته از جمله در هشت سال دفاع مقدس در کنار حزب بعث عراق قرار گرفت و با دادن تجهیزات فراوان و مشاورت نظامی به عراق باعث کشته شدن بسیاری از مردم و رزمندگان ایران شد، پس چرا در سالهای اخیر روابط ایران و سایر کشورهای جریان مقاومت با این کشور نزدیک شده است؟ روسیه به عنوان یکی از قدرتهای اصلی جهان در سالهای اخیر نقش بسزایی در صادر نشدن بسیاری از قطعنامهها و تحریمها علیه ایران و سایر کشورهای جریان مقاومت داشته است و همچنین در جنگ سوریه در کنار جبهه مقاومت نقش بسزایی در نابودی داعش داشته است و این ظلمی بزرگ به مردم منطقه است اگر به خاطر گذشته، امروز به سراغ روسیه نرویم و از فرصت آن استفاده نکنیم.
🔸قطر حامی و تامین کننده اصلی پول و تجهیزات نظامی جبهة النصرة که بزرگترین جریان تکفیری بود که در سوریه در مقابل جریان مقاومت قرار گرفت و باعث به شهادت رسیدن بسیاری از رزمندگان جبهه مقاومت شد؛ پس چرا امروز ایران روابط نزدیکی با این کشور دارد؟ قطر یکی از استراتژیکترين کشورهای عربی ست و آمریکا و عربستان بسیار از این ارتباط نگران هستند و تلاش فراونی کرده اند که بتوانند این ارتباط را از بین ببرند. شاید در آینده بتوان گفت این ارتباط چه منافع گستردهای برای ایران، سایر کشورهای منطقه و جبهه مقاومت به همراه داشته است.
🔸جنبش حماس فلسطین در جریان جنگ سوریه مقابل جبهه مقاومت قرار گرفت؛ پس چرا امروز عضو جبهه مقاومت محسوب میشود و از سوی جبهه مقاومت حمایت میشود؟ با وجود این اشکال اما امروز جریان اصلی که در فلسطین مقابل اسرائیل به عنوان دشمن اصلی اسلام و بشریت ایستاده است حماس است و نمیتوان به خاطر اشتباهی که در گذشته داشتهاند از جریان حماس برای مقابله و نابودی بزرگترین دشمن اسلام حمایت نکرد.
🔸طالبان در زمان گذشته که بر افغانستان حاکم شد یکسری تصمیمات و روشهای افراط گرایانه نسبت به مردم این کشور داشت و همچنین در آن دوران باعث کشته شدن طیفی از مردم افغانستان شد پس چرا امروز ایران با طالبان مذاکره میکند؟ پیرامون طالبان پاسخهای قبلی به نوعی پاسخی به این سوال است و هم اینکه پاسخ های فراونی در این روزها نسبت به این سوال خواندهاید. شرایط طالبان تفاوتی نسبت به روسیه و قطر برای ارتباط ندارد و طالبان این موضوع را در سخن و عمل در طول سالهای گذشته طی مذاکراتی که با مسئولین ایران داشته ثابت کرده است و شاید در سالهای آینده بتوان پیرامون آن به صورت مصداقی مطالبی بیشتری را بیان داشت.
🔹نکته اول: در کجای دنیا مناسبات بین المللی کشورها این گونه است که به خاطر منازعات گذشته امروز باهم پیرامون منافع مشترک مذاکره و همکاری نکنند و اگر این گونه بود امروز اکثر کشورها با یکدیگر در ارتباط نبودند.
🔹نکته دوم: دکترین بین الملل انقلاب اسلامی همیشه این گونه بوده است که با حفظ چهارچوبها و خطوط اصلی انقلاب و جبهه مقاومت باید با تمام کشورها مذاکره کرد مگر کشوری که خلاف آن را رعایت کند.
🔹نکته پایانی: باید دانست که حکومتها و جریانات سایر کشورها مانند دلاور مردان سپاه پاسداران، حزبالله لبنان، حشدالشعبی، فاطمیون و زینبیون نیستند که سربازان مطیع ولی فقیه باشند و باید با آنها براساس منافع مشترک جلو رفت و به نتیجه رسید.