🔸️ریشه مطرح شدن مسئله یارانه پنهان انرژی ناتوانی دولت در تامین بودجه خود از طریق مالیات ستانی عادلانه است. در شرایطی که دستمزد کارگر در ایران اختلاف زیادی با دستمزد در دیگر کشورها دارد، جهانی سازی قیمت حاملهای انرژی در داخل کشور یک ظلم آشکار به مردم است.
🔸️چون بودجه دولت با مالیات تامین نمیشود دنبال منابع دیگری برای تامین بودجه دولت مثل یارانه پنهان برای جبران کسری بودجه مطرح میشود. در حاضر وضعیت دولت در اخذ مالیات مطلوب نیست و نسبت درآمدهای مالیاتی به تولید داخلی درحدود ۷ درصد است که به مراتب کمتر از استانداردهای جهانی است.
🔸️چنانچه دولت بتواند نیازهای بودجهای خود را از طریق مالیات تامین کند، مسائلی مثل حذف یارانه پنهان یا افزایش نرخ ارز مطرح نخواهند شد و مسیر صحیح تامین بودجه دولت نیز اخذ عادلانه مالیات است. درحالیکه دولت به جای این مسیر به سمت افزایش قیمتها، فروش اوراق بدهی، اخذ تعرفههای گمرکی از واردات و در نهایت استقراض از بانک مرکزی حرکت کرده است که نتیجه آنها وخیم تر شدن وضعیت عدالت در کشور بوده است.
🔸️خاصیت جریان لیبرال موجود در کشور این است که همیشه در جایگاه منتقد قرار میگیرد و از دولت طلبکار است. وقتی سیاستهای پیشنهادی این جریان در کشور اجرا میشود و به نتیجه مطلوب نمیرسد، هیچگاه مسئولیت قبول نمیکنند و همچنان خود را در جایگاه طلبکار قرار میدهند. بنابراین در زمینه یارانه پنهان نیز مسببان وضع موجود در جایگاه منتقد قرار گرفتهاند و در تلاشند بازهم دولت را به سمت یک تصمیم غلط سوق دهند.
🔸️آنچه مسلم است اینکه ایجاد عدالت با افزایش قیمت حامل های انرژی به مقصد نمی رسد و اگر دولت به دنبال افزایش عدالت اقتصادی است باید به جای افزایش قیمت حاملهای انرژی، از پرمصرفها و ثروتمندان مالیات بیشتری بگیرد.
▫️نشست نیمه پنهان یارانه پنهان|مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع)
#سیدیاسرجبرائلی
1⃣ *چه کسانی از دیوار سفارت آمریکا بالا رفتن:*
1-سعید حجاریان
2-ابراهیم اصغرزاده
3-معصومه ابتکار
4-حبیب الله بیطرف
5-سید محمد رضا خاتمی
6-محسن میرداماد
7-کمال تبریزی
2⃣ *حالا چه کسانی به دامن آمریکاییها غش میکنند؟؟؟؟*
همین افراد و دار و دسته شون
3⃣ *چه کسانی بهروز وثوقی.فردین و ملک مطیعی رو ممنوع التصویر کردن؛*
1-سید محمد خاتمی
2-میرحسین موسوی
3-محسن مخملباف
4⃣ *حالا چه کسانی ادعای دفاع و حمایت از ممنوع التصویریها میکنند؟؟؟؟*
همین افراد و رفقاشون
5⃣ *چه کسانی اساتید دانشگاه هارا به بهانه انقلاب فرهنگی اخراج کردند؛*
1-عبدالکریم سروش
2-صادق زیباکلام
6⃣ *حالا چه کسانی بازنشستگی اساتید را اخراج قلمداد میکنند و جامعه را مشوش میکنند؟؟؟*
همین افراد و نوچه هاشون
7⃣ *چه کسانی طرح تفکیک جنسیتی در معابر اتوبوسهای خط واحد و ..... را ارائه دادند؟؟؟*
خاتمی
روحانی
میرحسین موسوی
8⃣ *حالا چه کسانی مدعی اجرای چنین طرحی از سوی رقبای خود هستند؟؟؟*
همین افراد و رفقاشون
9⃣ *چه کسانی کشمیری را به دولت دید رجایی نفوذ دادند و حتی در هشتم شهریور اورا جزو شهدا دانستند تا از کشور فرار کند؟؟؟؟
بهزاد نبوی
سعید حجاریان
خسروی
تئوریسینهای کنونی اصلاح طلب که در آن روز ملی مذهبی و لیبرال بودند.
0⃣1⃣*حالا چه کسانی حامی منافقان و مدافع قاتلان ۱۷هزار شهید ترور هستند؟؟؟؟؟
همین جناح اصلاح طلب.
1⃣1⃣*در دهه ۶۰ چه کسانی مسئول قوه قضائیه بودند؟؟؟؟
موسوی اردبیلی
یوسف صانعی
موسوی خوئینیها
( بطور کلی اصلاح طلبان که آنروزها ملی مذهبی و لیبرال بودند).
2⃣1⃣*حالا چه کسانی همسو با منافقین، خونخواه قاتلان و تروریستهای منافق در آن دهه شدند؟؟؟؟
همین جناح اصلاح طلب
3⃣1⃣*چه کسانی برای اولین بار طرح حجاب اجباری را پیشنهاد دادند؛*
1-حسن روحانی
2-میرحسین موسوی
3-زهرا رهنورد
4⃣1⃣*حالا چه کسانی مروج حجاب اختیاری شده اند؟؟؟؟؟*
همین افراد و هم حزبیهاشون
5⃣1⃣*چه کسانی برای اولین بار طرح دیوار کشی در معابر و کلاسهای درس و ..... را پیشنهاد دادند؛*
1-حسن روحانی
2-میرحسین موسوی
3-زهرا رهنورد
6⃣1⃣*حالا چه کسانی این ادعا را علیه جناح مخالفشون دارند؟؟؟؟؟*
همین افراد و هم حزبیهای اصلاحطلبشون
♻️*نكته:* همه ي افراطيون اول انقلاب، *از اصلاح طلبان امروزي هستند!!!*
🔰*امیرالمومنین علیه السلام فرمود:*
*دیده نمیشود نادان مگر آنکه تندرو است یا کندرو*
*نهج البلاغه ص ۴۷۹ *
📺 تلویزیون در آینهی آمار
🌐اهمیت انواع رسانهها، به ویژه رسانههای دیداری و شنیداری باعث شده است تا دولتها سیاست گسترش رسانهای، چه از طریق بخش دولتی و چه با مشارکت بخش خصوصی را در پیش بگیرند. البته سیاستگذاری دولتهای مختلف در گسترش و توسعه رسانهها با یکدیگر متفاوت است. با وجود این، حتی سیاستهای محدود کننده نیز نتوانسته است از افزایش روزافزون انواع رسانه و به ویژه شبکههای تلویزیونی و ماهوارهای جلوگیری کند.
🔹طبق آخرین آمارهای موجود بیش از ۲۷ هزار و ۸۳۱ شبکه تلویزیونی فعال در سراسر جهان وجود دارد که این تعداد پیوسته در حال افزایش است. همچنین، بیش از ۱.۴ میلیارد خانواده در سراسر جهان دارای یک دستگاه گیرنده تلویزیونی هستند. برآوردها نشان میدهد که این عدد ۷۹ درصد تمام خانوادههای جهان را در بر میگیرد.
🔺البته آمارهای موجود برای کشورهای مختلف متفاوت است. برای مثال ۱۰۰ درصد خانوادهها در کشورهای توسعه یافته دارای تلویزیون هستند، اما در کشورهای در حال توسعه دست کم ۶۹ درصد خانوادهها یک دستگاه گیرنده تلویزیونی را در خانه خود مورد استفاده قرار میدهند.
🔸در بین تمام کشورهای جهان روسیه با ۷۳۰۶ کانال بیشترین تعداد شبکه تلویزیونی را در اختیار دارد. چین با ۳۲۴۰ شبکه تلویزیونی بعد از روسیه قرار میگیرد.
🔹شبکه تلویزیونی CCTV چین بیش از یکمیلیارد بیننده دارد. این تلویزیون دارای ۱۹ شبکه با برنامههای گوناگون است که مهمترین آنها عبارتند از برنامههای عمومی، اقتصادی، هنر و سرگرمی، ورزش، فیلم، کشاورزی، علوم و آموزش، حقوق و بینالملل است. در حال حاضر این شبکه ۱۰۲۱۶ برنامه را به ۷۷ ایستگاه تلویزیونی خارجی ارسال میکند.
🔸همچنین، اتحادیه اروپا با ۲۷۰۰ شبکه تلویزیونی و ایالات متحده آمریکا با ۲۲۱۸ شبکه تلویزیونی بعد از روسیه و چین قرار دارند. بر اساس گزارش سال ۲۰۱۴ میلادی ایران از نظر تعداد شبکههای تلویزیونی در رتبه سی و هفتم جهان قرار گرفته است.
🔹در ایران نیز تا قبل از انقلاب دو شبکه تلویزیونی وجود داشت که یکی فقط برای تهران و دیگری برای پوشش ۵۰ درصد کشور بود. بعد از انقلاب همواره توسعه تعداد شبکههای تلویزیونی و رادیویی در دستور کار مسئولین قرار داشته است بطوری که در دهه ۱۳۷۰ تعداد کانالهای تلویزیونی به هفت شبکه افزایش یافت. امروزه صدا وسیما ۲۸۰ شبکه تلویزیونی و ۱۶۵ شبکه رادیویی را از طریق سیگنالهای ماهوارهای ارسال میکند.
🔺همچنین میزان پوشش آنالوگ در کشور ۱۰۰ درصد بوده و در حوزه دیجیتال هم به پوشش ۹۵ درصدی رسیده است. بنابراین مردم در سراسر کشور دسترسی به تلویزیون دارند علاوه بر این #شبکههای_استانی نیز وجود دارند که همهی آنها پخش ۲۴ ساعته دارند و از حالت استانی محض خارج شده اند.
💬 چرا حاشیهسازی جریانی که خود را داعیهدار انقلابیگری و ولایی بودن میداند علیه واکسن پایانی ندارد؟
🔹 جریان مدعی انقلابیگری و ولایی بودن اخیرا در قم اقدام به تجمع و تظاهرات علیه واکسن کردند!
🔹با وجود تاکید رهبر معظم انقلاب، مراجع عظام تقلید و علمای حوزه بر لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی، تعداد محدودی از طلاب با دست زدن به اقدامات حاشیهای بر طبل مخالفت با مطالبات رهبر معظم انقلاب درباره رعایت پروتکلهای بهداشتی، واکسیناسیون عمومی و ... کوبیدهاند.
🔹جریانی که خود را داعیهدار انقلابیگری و ولایی بودن میداند، با رفتارهای پرحاشیه و غیرعقلانی در زمین دشمن بازی کرده و سوژه به معاندان نظام میدهد.
🔹این عده قلیل که به مدد شبکههای اجتماعی و فضای مجازی هیاهوی زیادی بپا کردهاند، بدون برخورداری از دانش کافی و تخصص در امور پزشکی و طبی، علم مخالفت با واکسیناسیون را بدست گرفته و در توهینی آشکار و بر خلاف تصریحات متعدد رهبر معظم انقلاب، تزریق واکسن توسط ایشان را نشانه کانالیزه بودن رهبری، تقیه ایشان و ... معرفی کردهاند!
🔹عملکرد غیرمنطقی و حاشیهساز این جریان با انتقاد گسترده بسیاری از شخصیتها و علمای حوزه علمیه قم و دلسوزان انقلاب همراه شده است.
قــــــرار عاشــــقانه❣
🍃🌹حضرت علی (ع) فرمود:
دعایتان را با صلوات شروع و با آن ختم کنید، تا دعای شما بین دو دعای مقبول واقع شود و مستجاب گردد، زیرا خدا کریم تر از آن است که اول و آخر دعاء را مستجاب کند و وسط آن را مستجاب ننماید.
(الحر العاملی، وسائل الشیعه، ج 4، 1137)🌹🍃
✨خدایا اللهم عجل لولیک الفرج به حق الحسین علیه السلام✨
🍃🌸اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🌸🍃
✨قرار ما جمعه ها ختم صلوات جهت تعجیل در فرج امام عصر عجل الله ✨
🍃🌹..........
☘
🖼 انتشار نامه مهم شهید طهرانی مقدم خطاب به رهبر معظم انقلاب
🍃🌹🍃
🔻 دستخطی بدون تاریخ از شهید حسن طهرانی که در آن مشخص میشود طهرانیمقدم مدتها پیش از شهادت به سراغ پروژه "موشکهای فوق سریع" رفته است.
🔹 بند آخر این دستخط حامل پیام بسیار بسیار مهمی برای دشمنان ایران است...
🔺 خارج کردن این پیام از طبقه بندی محرمانه اقتدار پشت پرده قدرت دفاعی ایران را تداعی میکند.
🔴پهپادهای مهاجم به منزل نخست وزیر عراق، فرانسوی است
⭕️«کاظم الحاج» کارشناس امور امنیتی و راهبردی عراقی میگوید پهپادهای مهاجم به منزل «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق، ساخت فرانسه است
🔹الحاج در گفت وگو با شبکه تلویزیونی «دجله» با ذکر مختصات پهپادهای مهاجم با استناد به تصاویر منتشر شده از آن و نیز مهمات نصب شده روی این پرندهها، تصریح کرد که این پهپادها فرانسوی است
🔹در همین حال «حیدر البرزنجی» پژوهشگر و رصدکننده مسائل سیاسی عراق در گفت وگو با شبکه «العهد» عراق از پرواز هواپیماهای آمریکایی بر فراز منطقه سبز بغداد (محل اقامت نخست وزیر عراق)، لحظاتی پیش از سوءقصد پهپادی به منزل الکاظمی خبر داد.
⭕️ یکی از بستگان میگه تا لبنان گل زد و ٩٠ دقیقه به نفع اونها تمام شد بعضی همکاران (فرض کنید پزشک) گفتند ایران به نصرالله قول داده که ببازد و لبنانی ها پیروز شوند.اصلا دولت حاضر است خارجی ها پیروز و خوشحال شوند و خودمان شکست بخوریم
#حماقت
#جنگ_شناختی
✍ عبدالله گنجی
⭕️ تورم در آمریکا به بالاترین سطح ۳۰ سال اخیر رسیده است.
دلیل: افزایش قیمت انرژی
درس: دست به قیمت انرژی بزنید، تورم ایجاد خواهید کرد.
هشدار: در شرایط تورم ۴۵ درصدی، شوک تورمی جدید یعنی بحران امنیتی
توصیه: نئولیبرالهای مسبب فاجعه آبان ۹۸ را از مراکز تصمیمگیری بیرون کنید.
✍ سید یاسر جبرائیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چقدر خوبه که مسائلی مانند حجاب رو اینطور تبلیغ کنیم، نه سطحی و مقایسه کردن بانوان با آبنبات و ماشین!
🛑 تسلط انصارالله بر الحدیده و اهمیت استراتژیک آن
✍ علیرضا تقوی نیا
🔸️نیروهای وابسته به امارات بدون اطلاع قبلی و به طور یکطرفه استان ساحلی الحدیده را به طور کامل تخلیه کرده و به مناطق جنوبی عقب نشینی کرده اند.
🔸️در خصوص این رخداد عجیب روایت های مختلفی ذکر می شود از جمله تلاش برای نگه داشتن استان های جنوبی (در کنترل مجلس انتقالی ) همچون شبوه و یا اجرای توافقات استکهلم آن هم بعد از ۳ سال.
🔸️احتمال دیگری که مطرح میشود هماهنگی امارات و عربستان برای تحت فشار قرار دادن نیروهای حزب اصلاح است که تعز را ترک کنند و به جبهه مارب بروند .
🔸️لازم به ذکر است اولویت سعودی حفظ مارب بوده اما حزب اصلاح (اخوان المسلمین یمن) بخش اعظم توانش را برای حفظ تعز نگه داشته است.
🔸️عقب نشینی نیروهای امارات به هر دلیلی که انجام شده باشد یک دستاورد بسیار استراتژیک برای انصارالله است.
🔸️استان الحدیده چند ویژگی دارد که اهمیت آن را از یک استان عادی فراتر برده است.
1️⃣ الحدیده اصلی ترین بندر غربی یمن در کرانه دریای سرخ است که به نوعی مجرای تنفسی قسمت های در کنترل انصارالله به شمار می رود زیرا بخش عمده کالاهای مورد نیاز مردم شمال از طریق آن تامین می شود.
2️⃣ استان الحدیده ۱۱ درصد از جمعیت یمن را به خود اختصاص داده است.
3️⃣ الحدیده به واسطه موقعیت جغرافیایی کاملا بر مسیرهای انتقال کالا و انرژی در دریای سرخ مسلط است و می تواند پایگاه اصلی نیروی دریایی دولت نجات ملی یمن باشد.
🔸️خصوصا جزایر سوق الجیشی نزدیک به الحدیده مانند کَمَران کاملا مستعد استقرار پایگاه های دریایی ، سکوهای موشکی ساحل به دریا و همچنین سیستم های پدافندی است.
4️⃣ فاصله الحدیده تا صنعا پایتخت یمن تنها ۲۲۶ کیلومتر است که اهمیت بسیار زیادی به این بندر و مناطق تابعه آن داده است.
📌در نهایت باید گفت انصارالله یمن پس از نزدیک به ۷ سال از شروع تجاوز سعودی در بهترین شرایط خود قرار دارد و دستاوردهای میدانی آن روز به روز در حال افزایش است.
🔺با وعده لغو بالمرّهی تمام تحریمها #برجام را به کشور قالب کردند، در اِزای #تقریبا_هیچ، چوب حراج به تمام داشته های هستهای کشور زدند، بعد از خروج آمریکا از برجام و ضمنِ پایبند نگه داشتنِ کشور به تعهداتش، خواهان ادامهاش با اروپا شدند، با بازگشت مُفت و مجانی به مذاکرات باعث دست پیش گرفتنِ طرف مقابل شدند و تا جایی که توانستند با گره زدنِ مسائل داخلی به مذاکرات باعث شرطی شدنِ جامعه و وقیح تر شدنِ طرف مقابل شدند اما امروز داعیه دار #منافع_ملی شده اند و بجای پاسخگویی بابت گندهایی که زده اند و موقعیت ارّهای که کشور را در آن قرار دادهاند، مدعی اند که نمیتوان از اروپا انتظار همراهی با ایران را داشت و با درخواست #تضمین، گره مذاکرات کور میشود؛ آنهم درحالیکه اگر قرار نباشد تحریمی لغو شود و لااقل سطحی از انتفاع اقتصادی ایران از برجام برای یک دوره خاص تضمین شود اساسا حماقت محض بنظر میرسد که کشور دوباره در همان چاه قبلی بیافتد و به تعهدات سفت و سختش (آنهم در اِزای تقریبا هیچ) بازگردد!
#تجربه_برجام
✍ #مهدی_قاسم_زاده
🔴جنایت محیط زیستی ترکیه با افتتاح «سد ایلیسو»
🔹رئیسجمهور ترکیه طی روزهای اخیر سد بحثبرانگیز «ایلیسو» را بر روی رود دجله افتتاح کرد. سد «ایلیسو» در استان «ماردین» در جنوب شرق ترکیه ساخته شده است.
🔹سد «ایلیسو» گنجایش ۴۳ میلیارد متر مکعب آب را دارد و پس از سد آتاتُرک، دومین سد بزرگ ترکیه محسوب میشود.
🔹احداث این سد میتواند برای ایران و سایر کشورهای منطقه تهدیدی جدی در زمینه کمآبی، از بین رفتن تنوع زیستی و بحران ریزگردها باشد و همچنین از رونق افتادن کشاورزی و به دنبال آن مشکلات اقتصادی را نیز در پی داشته باشد.
🔹با احداث این سد از ورود ۵۶ درصد منابع آب دجله به ایران و عراق جلوگیری میشود که در نتیجه باید منتظر مرگ قریبالوقوع تالاب هورالعظیم و یک فاجعه بزرگ زیستمحیطی در ایران بود.
🔹با احداث این سد حقآبه رود دجله توسط دولت ترکیه نادیده گرفته خواهد شد و خشک شدن تالابهای مرکزی عراق و سوریه، تبدیل تالاب هورالعظیم به بزرگترین کانون بحرانی ریزگرد در منطقه، درگیری ۲۵ استان غربی و مرکزی کشورمان با معضل ریزگردها و افزایش چشمگیر این مسأله نمونهای از اثرات حذف حقآبه دجله توسط ترکیه خواهد بود.
🔹در گذشته نیز ساخت سد آتاتورک در ترکیه سبب خشک شدن بخشی از تالاب هورالعظیم که در ترکیه قرار دارد شده بود و ریزگردهای ناشی از آن ایران را درگیر بحران ریزگردها کرده بود.
⛔️گل بخودی عجیب اردوغان
در مراسم رونمایی از تابلوی تاریخی فتح استانبول توسط اردوغان، چیزی که بیش از همه به چشم کاربران توئیتر آمده بود، اشعار پارسی مندرج در حاشیه تابلو بود.
در این نوشته آمده است: «گروهی کمر بسته فرهاد وار دویدند با تیشه آبدار»
چند روز پیش، اردوغان در محله عمرانیه استانبول، از این تابلو رونمایی کرد که صحنه فتح استانبول به دست محمد دوم عثمانی را نشان میداد.
بدین ترتیب همه چی لو رفت .
و تیر خلاصی به تاریخ تحریف شده پانترکها که از سوی صهیونیست ها طراحی شده بود زده شد
چون کتابها چاپ کرده بودن که هزاران سال مردم منطقه ترکیه امروزی ترک بوده و ترکی حرف میزدند ولی وقتی به دویست یا سیصد سال عقب تر برمیگردن میبینند همه اسناد گواه بر فارسی حرف زدن در دبیره دولت عثمانی بوده حتی نقل قولها و شعرهای شاهان عثمانی را وقتی اردوغان میخواست از آنها نقل کند باز فارسی بود
برخی از کارشناسان تاریخ معتقدند این تصویر و ادبیات، متعلق به یکی از شاهنامههای پارسیِ دوران عثمانی باشد.
این اسناد تو دهنی بزرگی به همه پانترک های بی سواد است .
⁉️ ماجرای بدهی ۵۳۰هزار میلیاردی دولت روحانی
🔹بررسی آمارهای رسمی نشان می دهد، در دو ماه ابتدایی دولتی سیزدهم، ۱۱ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر شده، این درحالی است که ۲۰ هزار میلیارد تومان بازپرداخت اصل و سود اوراق انجام شده است.
🔹این بررسی تطبیقی نشان می دهد فعلا به انتشار اوراق برای رفع کسری بودجه تمرکز نشده است.
🔸هماکنون ماهانه فقط ۱۰هزار میلیارد تومان بازپرداخت اوراق فروخته شده در دولت قبل بر عهده دولت جدید است که تا سال ۱۴۰۵ بازپرداخت حدود ۵۳۴هزار میلیارد تومان اصل و سود این اوراق بر عهده دولت است.
🔹دولت قبل در هشت سال عملکرد خود مجموع بدهی به سیستم بانکی، صندوق توسعه ملی و سازمان تامین اجتماعی را به شدت افزایش داد و در واقع بودجه سنواتی را با ایجاد بدهی پیاده کرد.
🔸جزئیاتی از آمارهای بدهی دولت دوازدهم
بر این اساس بدهی بخش دولتی به سیستم بانکی کشور از خرداد ۱۳۹۲ تا تا خرداد ۱۴۰۰ حدود ۵۵۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
🔹 از سوی دیگر بدهی به جامانده از دولت قبل به صندوق توسعه ملی میلیاردها دلار برآورد شده است. بدهی دولت به تامین اجتماعی در پایان دولت قبل چند صد هزار میلیارد تومان بوده است. فقط وزارت نیرو در ابتدای دولت جدید، ۵۳هزار میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران داشت.
🔸باید به این نکته توجه داشت که افزایش حقوقها بدون منابع در دولت قبل، تعهدات فراوانی برای دولت جدید ایجاد کرد.
🔹دولت قبل با خلق پول گسترده اقدام به تامین مصارف جاری خود کرد در حالی که با هر خلق پولی که انجام می شود عملا تعدادی از هموطنانمان به زیر خط فقر فرستاده میشوند.
🔸نکته جالب توجه اینکه بر اساس اعلام رسمی مدیران اقتصادی کشور، در دولت سیزدهم تاکنون دولت خلق پولی نداشته است.
🔹بر اساس تازه ترین موضع گیری مدیران ارشد دولت، هدف گذاری جدید برای سیستم بانکی جلوگیری از خلق پول بانکهاست. البته شاید یک دلیل دیگر که از بانک مرکزی استقراض نشده این بود که دولت قبل تا پایان کارش سقف قانونی ۳درصد استقراض را پر کرده بود و دولت سیزدهم تمایلی به دور زدن قانون نداشت، چراکه در این دولت اعتقادی هم به خلق پول وجود ندارد.
🛑 بیانیه غیرسازنده!
*«جبهه اصلاحات ایران» در آستانه مذاکرات کشورمان با 1+4 بیانیهای غیر سازنده، منتشر و اعلام کرد: «هرگونه درنگ در بازگشت (ایران) به برجام، جز خسارت برای کشور و ملّت به بار نخواهد آورد».
👈 گزاره تحلیلی
⬅️ جبهه اصلاحات ایران با وجود اختلافات زیاد در درون خود، دست به انتشار این بیانیه زده است. این نهاد بالادستی اصلاحطلبان در مواجهه با رویدادهای مهم و ملی که ضرورت همدلی و همگرایی در میان جریانهای سیاسی و آحاد جامعه را ایجاب میکند، لااقل با انتشار یک بیانیه که انتظار است همراهی خود را اعلام دارند، امتناع داشته و نمودی ندارند و اکنون در آستانه مذاکرات وین دست به انتشار بیانیهای غیر سازنده میزنند که در آن انگشت اتهام را بهجای گرفتن بهسوی طرفهای بدعهد و آمریکا، بهسوی جمهوری اسلامی و نهادهای انقلابی نشانه میگیرند.
⬅️ نکته دیگری که سطحی و البته صرفاً سیاسی بودن انگیزه نگاشتن این بیانیه را میرساند این است که در آن توصیه شده جمهوری اسلامی هرچه سریعتر به برجام بازگردد، این در حالی است که جمهوری اسلامی درون برجام بوده و هیچگاه از آن خارج نشده است و درواقع این آمریکاست که بهعنوان طرف بدعهد بهصورت یکجانبه از برجام خارج شده و امروز به دنبال این است که بدون پرداخت هزینه و همزمان پذیرش تعهد، به برجام برگردد.
⬅️ اصلاح طالبان در این بیانیه سعی کردهاند تا اقتدار جمهوری اسلامی ایران در حوزه مسائل نظامی و منطقهای که امروز به گواه دوست و دشمن باعث شکست جبهه استکبار شده را در یک سفسطه به چالش بکشند و نتیجه وضع موجود را به آن گره بزنند. این در حالی است که تقریباً تمامی گزارههای خبری و تحلیلی از سوی صاحبنظران داخلی و خارجی گواهی میدهند که یکی از دلایل اصرار آمریکاییها برای بازگشت به برجام، انسداد راهبردی ایجاد شده برای آنها در منطقه و ناتوانی در حوزه مباحث نظامی است و این دقیقاً نتیجه اقتدار ایران در این حوزه است که در این بیانیه بیاهمیت جلوه داده شده است.
⬅️ این بیانیه هرچند اصرار دارد تا تمامی مشکلات کنونی را به سیاست خارجی و همزمان به رویکرد جمهوری اسلامی به این حوزه گره بزند، اما این سؤال را در ذهن مخاطب ایجاد میکند که مگر دولت یازدهم و دوازدهم دقیقاً موبهمو آنچه شما در این بیانیه آوردهاید را بهعنوان منش و روش خود و بر مبنای شعار تعامل سازنده با دنیا اجرایی نکرد و قدمبهقدم بر این مبنا در سیاست خارجی پا نگذاشت، پس نتیجه آنچه شد؟ و کدام مزیت ایجادشده از این سیاست، تأمینکننده منافع ملی گردید؟ که اگر ایجاد شده، خوب بود آدرس آن را در این بیانیه به ملت ایران میدادند.
👈جمعبندی
مشکل جبهه اصلاحات ایران در مسئلهیابی و همزمان نگاه به حل مسئله است. مسئله آنها این است که چگونه مشکلات داخلی را از طریق سیاست خارجی حل کنند. این نگاه دقیقاً نتیجه وضع موجود و دلیل ترک فعلهایی است که در هشت سال گذشته در کشور رخ داده است؛ و امروز متأسفانه جبهه اصلاحات ایران بدون درس گرفتن از گذشته، آن را برای درمان اقتصاد کشور دوباره نسخه میکند.
✍️ احمد بنافی
💬 اظهار تعجب ظریف از روابط مثبت دولتهای شرقی با ایران
▪️وزیر خارجه دولت قبل در دیداری که با رئیسی داشته از روابط مثبت دولتهای شرقی با ایران در این دوره ابراز تعجب کرده است.
▫️«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه دولت روحانی با «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور کشورمان دیداری داشته و نسبت به برخی اتفاقات مثبت دیپلماتیک در این دولت ابراز تعجب کرده است.
▫️وی در این دیدار گفته است: اصلا من تعجب میکنم این نوع برخوردی که دولتهای شرقی با شما دارند. همکاریهای بسیار خوبی با دولت شما کردند.
▪️ظریف ادامه داده: مثلا در موضوع شانگهای من تعجب میکنم. سفیر تاجیکستان به من زنگ زد گفت ما قبلا مخالف بودیم برای این که شما عضو شوید الان مخالفتی نداریم. ما ۱۵ سال این موضوع را دنبال میکردیم اما همیشه به در بسته میخوردیم ولی الان تعجب میکنم چطور همه مسائل حل شده است.
▫️از دستاوردهای روابط مثبت ایران با کشورهای شرقی در زمان دولت رئیسی میتوان به موضوع واردات واکسن از کشور چین اشاره کرد. در بحبوحهای که کشور در این حوزه دچار مشکل بود و مردم نیز این نیاز را مطالبه میکردند با رایزنیهای صورت گرفته با این کشور واکسن به داخل کشور وارد و تزریقات عمومی انجام شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸انتشار برای اولینبار | ویدئویی از تست موتور فوقسنگین ماهوارهبر در سال ۱۳۸۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پرواز متهورانه هلیکوپتر ارتش در مجاورت ناو هواپیمابر آمریکا
🔸️نوع پرواز این هلیکوپتر به معنای اعمال حاکمیت بر آبهای شمالی مدار ۱۰ درجه و تحقیر ابهت قوی ترین نیروی دریایی جهان است.
🔸️از جمله فواید اینگونه اقدامات علاوه بر ایجاد حس اعتماد به نفس ملی ، افزایش پرستیژ بین المللی کشور و نشان دادن قدرت بازدارندگی ایران به کشورهای منطقه است.
📌 چرایی گزارش ۱۰۰ روز نخست
🔸با نزدیکشدن به موعد ۱۰۰ روز نخستِ روی کار آمدن دولت سیزدهم و آمادهشدن رئیسجمهور برای ارائه گزارش اقدامات ۱۰۰ روز دولت به مردم، بحث بر سر چرایی انتخاب بازه زمانی ۱۰۰ روز برای ارائه گزارش، در برخی محافل داغ شده است.
🔸تاریخچه گزارش «برنامه ۱۰۰روزه» به فرانکلین روزولت رئیسجمهور آمریکا (۱۹۴۵-۱۹۳۳) برمیگردد. روزولت عبارت «۱۰۰ روز نخست» را در یک نطق رادیویی در ۲۴ آگوست ۱۹۳۳ به کار برد. او وقتی به ریاستجمهوری رسید که آمریکا در میانه وخیمترین بحران اقتصادی تاریخ خود بود. روزولت در ۱۰۰ روز نخست ریاستجمهوری، قوانین فدرال بیسابقهای مطرح و فرمانهای اجرایی صادر کرد که منجر به «طرحی نو» (New Deal) شد.
🔻نیو دیل، دخالت دولت در اقتصاد برای خروج از بحران وخیم سرمایهداری و دمیدن جان تازه به زیرساختهای این نظام بود. به همین دلیل بلافاصله پس از پیروزی روزولت در انتخابات سال ۱۹۳۲، دولت فدرال برنامههای اصلاحی خود را آغاز کرد که به تحولات عظیم اقتصادی و اجتماعی انجامید.
🔹روزولت در نظام پولی و مالی مداخله کرد و نظارت دقیقی بر عملکرد بانکهای خصوصی و بازارهای سهام داشت. وی انحصار بخش خصوصی در اینگونه فعالیتها را شکست و به تنظیم بازار پرداخت. موفقیت این برنامه، حمایت وسیع تودههای آسیبدیده از بحران اقتصادی را برای حزب دموکرات و شخص روزولت به همراه آورد.
🔸از آن پس، چارچوب «۱۰۰روزه» برای تبیین دستاوردهای روسایجمهور آمریکا و سایر کشورهای جهان به سنتی در حکمرانی تبدیل شد تا روسایجمهور با گزارش ۱۰۰روزه، به مردم خود اطمینانخاطر دهند که به وعدهها وفادار هستند.
🔹البته بین سیاسیون «جان اف کندی»، براین باور بود که اقدامات اساسی نهتنها در ۱۰۰روز نخست انجام نمیشود، بلکه گاهی در هزار روز نخست هم انجام نخواهد شد. حتی ممکن است در طول مدیریت دولت هم انجام نشود اما میتواند آغاز شود.
🔸در ایران هم دولت روحانی نخستین دولتی بود که رئیس آن، از عملکرد ۱۰۰ روز نخست دولت به مردم گزارش داد. او سهشنبه پنجم آذر ۱۳۹۲، پس از خبر سراسری ساعت ۲۱ در یک برنامه تلویزیونی، گزارش ۱۰۰ روزه دولت را به مردم ارائه کرد.
🔻رهبر معظم انقلاب هم برنامه ۱۰۰ روز نخست دولتها را فرصتی برای خدمت به مردم و کشور توصیف کردند و گفتند: «در بعضی از کشورهای دنیا معمول است، در کشور ما هم اخیرا معمول شده که در اول مسئولیت، روسای محترم یک فرصت ۱۰۰روزه را معین میکنند و میگویند در این ۱۰۰ روز مثلا این کارها را یا یک کارهایی را انجام میدهیم، مردم هم در فرصت ۱۰۰روزه قضاوت میکنند، مطبوعات و دیگران میگویند در این ۱۰۰روز اینجور کار شد؛ خب معلوم میشود که در ۱۰۰ روز میشود کارهای مهمی کرد. یکسال سه تا ۱۰۰ روز به اضافه یک ۶۵ روز است؛ بنابراین، زمان کمی برای کار نیست.»
🔹از زاویهدید نظریههای مدیریت زمان (Time Management) هم «سه ماه» زمان مناسبی برای شناسایی، اولویتبندی، برنامهریزی، مدیریت امور براساس بازه زمانی و واقعبینانه است.
هرچند معیار ۱۰۰روز برای قضاوت درباره دستگاه اجرایی یک کشور، معیار جامع و کاملی نیست اما در فضای رسانهای حتی اگر سران کشورها برنامه ۱۰۰روزه هم نداشته باشند، باز اغلب براساس عملکرد خود در ۱۰۰روز نخست، ارزیابی و قضاوت میشوند.
🔸بهعبارت دقیقتر، هرچند برنامه ۱۰۰روزه نمیتواند تصویر واضحی از کارنامه دولت ارائه دهد اما میتواند افق موفقیتهای یک دولت را نشان دهد.
🔹 مسلما در بحث اعداد هم عدد ۱۰۰ و «۱۰۰ روز نخست» فعالیت یک دولت موضوعیت و تقدسی ندارد و فقط براساس یک عرف پذیرفتهشده در کشورها، شاخصی برای قضاوت درباره وعدههای انتخاباتی رئیس دولت است.
🔸حال باید دید رئیسجمهور که دولتش موفقیتهای غیرقابلانکاری ازجمله واکسیناسیون عمومی و عضویت دائم ایران در سازمان همکاریهای شانگهای را در ۱۰۰روز نخست کسب کرده و با سفرهای استانی تجربه ارتباط نزدیک و رودررو با مردم را داشته، چگونه از «۱۰۰ روز نخست» دولت خود گزارش میدهد.