🔴صادق زیباکلام: ۲.۵ میلیون رای همتی، تیر خلاص به شقیقه اصلاحطلبان بود
🔹رهبری اصلاحات اگرچه با تأخیر، اما تمامقد به حمایت از آقای همتی برخاست. یکی پس از دیگری چهرههای اصلاحطلب از شخص آقای خاتمی گرفته تا جناب کروبی، غلامحسین کرباسچی، حسین مرعشی تا چهرههای روشنفکری همچون دکتر عبدالکریم سروش و استاد مصطفی ملکیان مردم را به شرکت در انتخابات و رأی به آقای همتی دعوت کردند.
🔹اما هیچیک از آن حمایتها و دعوتها نتوانست یخی را آب کند. دوونیم میلیون رأی برای آقای همتی در حقیقت تیر خلاصی در شقیقه اصلاحطلبان بعد از ۲۴ سال حیات سیاسیشان بود. در بدبینانهترین حالت دستکم ۱۰ میلیون و در خوشبینانهترین حالت حتی رفتن به دور دوم را اصلاحطلبان برای نامزدشان پیشبینی کرده بودند؛ اما شکست آنان بهمراتب سنگینتر از دیگران بود.
❇️انتخابات تمام شد اما...
✍ فتحالله پریشان
❇️ متمایزترین انتخابات جمهوری اسلامی در ۲۸ خرداد با مشارکت تقریباً نیمی از واجدین شرایط برگزار شد. درسها و عبرتهای این دوره از انتخابات بهویژه پیامهای مساعی ملت عزیز ایران در خلق صحنههای شورانگیز، فراوان است که در رأس آنها، «نه» بزرگ به طراحیها و بافتههای آمریکا، صهیونیزم و ارتجاع عربی منطقه است. لبیک مردم زمانشناس ایران به آرمانهای انقلاب و دعوت همگانی رهبری معظم انقلاب، باوجود شرایط و موانع موجود، آب پاکی را روی دستان کسانی ریخت که با پنداری واهی، گسست و شکاف مردم و حاکمیت را دنبال میکردند. از این منظر، پیروز واقعی صحنه انتخابات مردم هستند. انتخابات با همه تلخیها و شیرینیهایش تمام شد، اما کارها و اقدامات بزرگی باقی مانده که سالیانی است به تأخیر و تعویق افتاده باید یکییکی سامان یابند و قطار گرهگشایی از مردم به ریل اصلی انقلاب که «خدمت بیمنت» به مردم است، برگردد. برخی از این اقدامات و نکات لازم برای طی کردن این مسیر یادآوری میشود:
1⃣ - ساماندهی انقلابی اقتصاد رنجور و بیماریهای مزمن معطوف به آن از قبیل افسارگسیختگی گرانیها و تورم، اشتغال و مسکن جوانان که مضاف بر تبعات و تأثیرات سوء بر روح و زندگی آنها، پیامدهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی نیز بهجا گذاشته و بر سرمایه اعتماد مردم به نظام اسلامی نیز سایه انداخته است.
2⃣- تعیین تکلیف تحریمها؛ به نظر میرسد به موازات پیشبرد روند مذاکرات عزتبخش با کشورهای ۱+۴ برای احقاق حقوق مردم ایران و تلاش مجدانه برای رفع تحریمها، فاز خنثیسازی تحریمها باید جدیتر از همیشه در دستور کار قرار گیرد. در این راستا، احیای دیپلماسی اقتصادی و تجاری با کشورهای دنیا بهویژه همسایهها مهم است.
3⃣- فکر عاجل برای کاهش روند آسیبهای فرهنگی و اجتماعی که از دغدغههای مشترک رهبری و مردم است و نیاز به عزمی راسخ برای تغییر وضعیت دارد.
4⃣- واکسیناسیون عمومی ضرورت دیگری است که میتواند دو نتیجه رضایتبخش به دنبال داشته باشد؛ ایمنسازی و حفظ سلامت شهروندان و ایمنسازی و احیای شرایط کسبوکار تعطیل شده مردم و بهتبع آن، رونق واحدهای تولیدی و خدماتی.
✳️نکته راهبردی:
همه مشکلات و موانع فوق در صورتی راه به حل شدن میپیماید که همه به دولت منتخب کمک کنند. مطمئناً اگر همه مردم، جریانات سیاسی، رسانهها و نهادها و قوای دولتی و حاکمیتی، همافزا و همگرا در امتداد گفتمان خدمت بیمنت عمل نمایند، نتیجه میگیرند. شاهد مثال این ادعا، ۴۲ سال عمر با برکت انقلاب اسلامی است که از سد مشکلات بزرگتر از امروز نیز عبور کرده است.
📌افشای سه جلسه علیه انتخابات ایران
🔰هادی محمدی، تحلیلگر امور سیاسی منطقه در المیادین: سفارت انگلیس و فرانسه در تهران از سه ماه پیش ۳ جلسه علیه انتخابات ایران برگزار کردند که ما از جزئیات آن مطلعیم.
🔹در این دو سفارتخانه جلساتی با حضور نمایندگان ۲۰ کشور عربی و غربی برگزار شده تا چگونه مثل سال ۱۳۸۸ عمل کنند. حتی آنها دنبال ایجاد ناآرامی خیابانی و بیثباتی امنیتی در داخل کشور بودند.
📌یک نکته برجامی!
🔸نظر به تصریح کارگزاران و رسانههای رسمی آمریکایی و اسرائیلی مبنی بر تعجیل در نهایی کردن توافق مجدد با ایران پیش از انتقال قدرت به جریان مردمی/انقلابی، معقول نیست فرمان مذاکرات با غرب به دست دولت فعلی باشد و لذا آنگونه که هماکنون نیز در نهادهای عالی نظام در حال تمهید است، برای ادامه مذاکرات، لازم است تیمی جدید با حضور عناصر متخصص و متعهد برای اعلام نظر کارشناسی وارد میدان شود.
🔹حتما کسب نظر از رئیسجمهور منتخب ملت با ضمانت تأثیر در روند مذاکرات هم امری کاملا بایسته و معقول است؛ چه اینکه هر توافقی که امضا شود، در ۴ سال آتی دامنگیر دولت جدید خواهد بود.
🔸طبعا گذشته از شورای امنیت ملی بعنوان نهاد متولی و معتمد نظام، #مجلس_انقلابی نیز در کنترل فرایندهای نامرئی دولت روحانی برای پیشگیری از چوب حراج به منافع ملی و #تکرار انعقاد توافقات خسارتبار مجدد، وظیفه ویژهای برعهده دارد.
🔹تحرکات عجولانه و مرموزانه طرف غربی و ولع سیریناپذیر و تکاپوی مشکوک اعتدالیها برای به نتیجه رساندن مذاکرات، قطعا به نفع ملت ایران نیست و ممکن است کلاهی گشادتر از برجام بر سر ملت ایران برود که به مثابه یک #سیاهچالهسیاسی در مسیر دولت مردمی آقای #رئیسی عمل کند و تمام ظرفیتهای تحولی جدید را معطل یا مشغول کند.
📌چالش های دولت آقای ابراهیم رییسی
🔹در حوزه ی داخلی ابراهیم رییسی ابتدائا باید کابینه ی خود را بر اساس تعهد، تخصص و جوانگرایی بچیند
🔸طبیعتا اولویت دولت آینده راه اندازی چرخه ی تولید، کاهش تورم سرسام آور، هدایت نقدینگی به سمت اشتغال و کار، حمایت از بخش خصوصی، توزیع عادلانه ی ثروت میان اقشار جامعه و مبارزه ی ساختار مند با فساد خواهد بود
🔹همه ی سیاست های اقتصادی کشور در دولت آینده باید به افزایش قدرت خرید مردم، افزایش صادرات، کاهش بیکاری، افزایش ازدواج و خروج از اقتصاد نفت محور و خام فروشی منجر شود
🔸حل و فصل تولید و اشتغال خلاء اصلی چالش های موجود در کشور است به شکلی که به صورت دومینو وار دیگر چالش ها در عرصه های مختلف را حل و یا از پیش روی آن ها مانع زدایی می کند
🔹رویکرد های تربیتی و فرهنگی در نظام آموزش و پروش و نیروسازی و نخبه پروری برای آینده ی ایران اسلامی مساله ی دیگری است که باید در اولویت دولت باشد
🔸در حوزه ی سیاست خارجی، تعامل سازنده با همسایگان، جذب سرمایه های خارجی و استفاده ی حداکثری نسبت به ظرفیت های تجاری همسایگان، چالش هایی نظیر برجام، تحریم های بانکی، مساله ی یمن، عراق، افغانستان و تنش های غره باغ و ترور شهید قاسم سلیمانی در پیش روی ابراهیم رییسی خواهد بود که بایست برای همه ی این چالش ها سیاست خارجه ی فعالانه ای را با یک تیم قوی و متخصص چینش بکنند
#شهید_چمران همه ویژگیهای روشنفکری اعم از درس خواندگی،غرب رفتگی،علم گرایی،آزادی خواهی و تحول خواهی را داشت اما با گرایش به عرفان،دوری از زخارف دنیا و جهاد #اسلام_روحانیت را جایگزین #اسلام_روشنفکری کرد و تحولی بزرگ در مسیر روشنفکري ایران از صدر
مشروطه تا کنون ایجاد کرد
سی و یکم خرداد سالروز شهادتش گرامی باد
#دهلاویه
🔗 @Dr_A_Ganji
چرا نظرسنجی «مِتا» درباره انتخابات به واقعیت نزدیکتر بود؟
🔸موسسه مِتا در آخرین نمونهگیری خود از جامعه، میزان مشارکت را ۴۸.۲ و میزان آراء آیتالله رئیسی را هم ۶۰.۴ آرا اعلام کرده بود. آماری که از سایر مراکز افکارسنجی به واقعیت نزدیکتر بود.
مجید امامی استاد هادی هسته افکار عمومی مرکز رشد دانشگاه امام صادق:
🔹«مِتا» در مطالعات خودش به یک روش و آن هم روش نظرسنجی و پیمایش بسنده نکرده است.
🔹در مِتا ما در حال حاضر از دو روش نظرسنجی و دادهکاوی برای فهم جامعه بهره میبریم و قصد داریم با توسعه در این مرکز شاهد به کارگیری روشهای دیگری برای فهم و مطالعه جامعه ایران باشیم.
🔹ما از علم مدلسازی کمک گرفتهایم. مدل سازی، محاسبات لازم برای دست یابی به چنین مدلی را انجام میدهد.
🔹 این محاسبات بعضاً به قدری زیاد هستند که انجام کل حجم محاسبات گاهی از اوقات توسط کامپیوترهای خیلی قوی تا ساعتها به طول میانجامد.
🔴انتقاد کیهان از نامگذاری خیابانی به نام صمد بهرنگی/ قصد انتقام گرفتن از مردم را دارید
♦️روزنامه کیهان نوشت: شورای شهر تهران همچنان درگیر بازی اسم فامیل است. این دوره از شورا که در انتخابات ٢٨ خرداد از سوی مردم تهران «نه» شنیدند و نامزدهای متمایل به جبهه انقلاب رأی بالاتری از یاران شورای فعلی کسب کردند، گویی قصد گرفتن انتقام از مردم را دارند.
♦️در جلسه روز یکشنبه شورای شهر، تنها دو روز بعد از سیزدهمین انتخابات ریاستجمهوری، نام یک نویسنده مبلغ اندیشههای مارکسیستی را برای کوچهای در تهران انتخاب کردند. هر چند که آثار «صمد بهرنگی» به دلیل فضای آزاد بعد از پیروزی انقلاب امکان انتشار یافتند، اما جای سؤال است که چرا اعضای شورای شهر نام وی را که از نویسندگان محبوب گروهکهای مارکسیستی بود را برای یک معبر انتخاب کردند. همین رفتارها باعث سرخوردگی مردم از جریان حاکم بر شورای شهر تهران شد و در دوره اخیر انتخابات، این گروه از مردم جواب منفی گرفتند.
8.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 تحقیر مشاور وزیر خارجه سعودی در پخش زنده شبکه روسیاالیوم؛ شما انتخابات برگزار کنید اگر 2 درصد هم شرکت کردند ما می گوییم بزرگترین انتخابات تاریخ را شما رقم زدید!!
♦️ دکتر "خلیل نصرالله"، کارشناس بخش عربی شبکه راشاتودی در واکنش به اظهارات "سالم الیامی"، مشاور آل سعود که مدعی بود انتخابات در ایران سالم نیست، گفت:
♦️"فقط 200 تا 220 شبکه فارسی زبان و رسانه های بین المللی علیه ایرانیان فعال بودند تا آنان را از شرکت در انتخابات منصرف کنند؛ جان بولتون را به یاد آورید که می خواست عید را در تهران برگزار کند؛ با وجود همه اقدامات غربی ها و آمریکایی ها علیه ایران این انتخابات پیروزی بزرگی برای آنان به حساب می آید"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹سرود زيباي محمود کریمی با لهجهٔ شیرازی به مناسبت ولادت امام رضا(ع)
⭕️ انتخابات حماسه بود | خام خونآشامان نشوید
✍ محمد ایمانی
🔻 ۱ - آمریکا، انگلیس و اسرائیل، به واسطه انتخاب آقای رئیسی و پیشبینی روی کار آمدن دولتی باانگیزه و انقلابی، ضربه کمنظیری از ملت ایران خوردهاند. اما پادوهای آنها پس از ناکامی در مأموریت اول، اکنون تقلا میکنند حقیقت پیروزی بزرگ ملت ایران و شکست سهمگین دشمنان او را تحریف کنند. حتما میزان مشارکت و تحلیل علل نوسان آن مهم است و باید آسیبشناسی شود. اما مهمترین اتفاق انتخابات، شکست اردوگاه دروغی است که به مدت چند ماه، در حال اجرای سنگینترین عملیات روانی برای تمدید «مدیریت منفعل نسبت به غرب» و ممانعت از انتخاب رئیسجمهور انقلابی بود.
🔻 ۲ - موضوع کاهش مشارکت را باید درست روایت کرد. از تأثیر حداقل ده درصدی کرونا بر اساس پیشبینی همه مراکز نظرسنجی که بگذریم، بسیاری از مردم چند سال است با نتایج سوء مدیریت برخی دولتمردان، دست و پنجه نرم میکنند. در واقع کشور همزمان با تحریم دشمن، گرفتار سوء مدیریت داخلی بوده است. مردم در هفت، هشت ماه گذشته، شاهد دستورهای پیاپی گرانی از سمت دولت، دپوی چندباره میلیونها تن کالا در گمرکات و بنادر، کمیابی کالاهای اساسی، و معضل مسکن و اجارهبها بودهاند.
🔻 ۳ - به نظر میرسد بخشی از سروصدا و هیاهو درباره میزان مشارکت، لاپوشانی ناکامی انتخاباتی و ضمنا تلاش برای ترمیم شکاف عمیقی است که در جبهه اصلاحات رخ داد و موجب عبور رسمی از تحریمیهایی مثل موسوی و برخی احزاب همسو شد. این همان شکافی است که در اثر ریزش پایگاه اجتماعی، ابتدا «شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان» (شعسا) را در بحبوحه انتخابات مجلس به انحلال کشاند و سپس در «نهاد اجماعساز اصلاح طلبان» (ناسا)، موجب دودستگی شد. این شکاف، میان آنهایی است که میخواهند زیر سقف ایران و جمهوری اسلامی باشند، و آنها که پا در مسیر بیبازگشت خیانت گذاشتهاند.
🔻 ۴ - خبر مهم انتخابات، تغییر ریل دولت به خدمتگزاری و اعتماد و اتکا به ظرفیتهای بزرگ کشور است. اما هیاهوی بزرگی به راه افتاده تا این خبر بزرگ را غیب کند یا از چشمها بیندازد. این پیروزی، به اندازه انتخابات مجلس و شاید بیش از آن ارزشمند است، بهویژه اینکه نرخ مشارکت در این دو سال، ۷ درصد افزایش یافته است. آقای رئیسی با وجود حجم بیسابقه تخریبها، به اندازه دو رئیسجمهور قبلی در اولین دوره انتخاب آنها (سالهای ۸۴ و ۹۲) رای کسب کرده؛ اما با وجه تمایز «رعایت اخلاق و انصاف». او فقیه و حقوقدانی متخلق است که به جای هوچیگری سیاسی، مبارزه واقعی با فساد دانهدرشتها کرده است. رئیسی همانقدر که به شخصیت محبوب ملی در این سالها تبدیل شده، مغضوب مفسدان دانهدرشت و کابوس شبانهروز آنهاست.