🔰#یادداشت | پیام های سناریوهای گوناگون بنزین
🔹این روزها موضوع تغییر نرخ بنزین با انواع سناریوها در محافل گوناگون اقتصادی و رسانهای مطرح میباشد. فارغ از بررسی سناریوهای مختلفی که مطرح شده است این بحث ها پیام های مهمی دارد که کمتر به آن توجه می شود:
🔹۱- اگرچه ایدهها و سناریوها متفاوت هستند و اختلاف نظر در آنها زیاد است ولی ایده پردازان در داخل و خارج از دولت فکر میکنند سناریوی پیشنهادی آنها فشار کمتری به مردم میآورد و عادلانه تر است، یعنی واقعاً دغدغه تسهیل زندگی مردم و عدالت وجود دارد. نفس این دغدغه فارغ از موفقیت یا عدم موفقیت ایده پردازان ارزشمند است و نباید در فضای نقد آن را نادیده گرفت.
🔹۲- این اختلافات نشان میدهد هر سناریویی بخواهد اجرا شود از ایراد یا نقد در امان نیست و لذا در آینده باید با نگاه منطقی و منصفانه نسبت به سناریوی نهایی که اجرا میشود مواجه شد و مقهور نقدهای یک طرفه مبتنی بر ایرادات طرح نشد. به عبارتی هر طرحی اجرا شود یک سری ایرادات دارد و طرح مطلقاً مفید بدون تبعات نداریم بنابراین باید با همین نگاه طرحها را نقد کرد.
✍🏼#علی_کارگر
۱۶ آذر ۱۴۰۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️فرد هتاک به شیعیان و پرچم امام حسین در حلب به دست نیرو های سوری دستگیر شد.
۱۶ آذر ۱۴۰۳
📌پیامدهای سقوط دولت سوریه و تهدیدات چندلایه علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران
♦️سقوط احتمالی دولت سوریه فراتر از یک تغییر در موازنههای داخلی این کشور، منجر به بازآرایی قدرتهای منطقهای و بینالمللی خواهد شد. این تغییر، از بین رفتن یکی از محورهای بسیار مهم مقاومت در خاورمیانه به منزله گشایش فصلی جدید در بحرانهای منطقهای است که با تهدیدات چندبعدی علیه امنیت ملی ایران همراه خواهد بود.
♦️سوریه حلقه کلیدی در اتصال محور مقاومت (ایران، سوریه، و حزبالله) است. سقوط این کشور کریدور لجستیکی زمینی از ایران به لبنان را مسدود کرده و انتقال تسلیحات راهبردی به حزبالله را مختل میکند.
♦️بدون پشتیبانی لجستیکی مستمر، توانایی حزبالله برای پاسخ به حملات رژیم صهیونیستی کاهش مییابد. این امر رژیم صهیونیستی را به گسترش اقدامات نظامی در لبنان و حتی ایران تشویق میکند.
♦️حزبالله، به دلیل کاهش دسترسی به تسلیحات و پشتیبانی، ممکن است به جنگهای چریکی محدود شود. این امر ظرفیت بازدارندگی محور مقاومت را تضعیف خواهد کرد.
♦️گروههای تروریستی مانند داعش ممکن است از بیثباتی در سوریه برای بازسازی ساختارهای خود در عراق استفاده کنند. این امر منجر به ایجاد کانونهای ناامنی در همسایگی ایران میشود.
♦️ترکیه با سقوط سوریه میتواند نفوذ خود را در شمال عراق افزایش داده و حضور نظامی خود را در مناطق کردستان و موصل تقویت کند. این امر تهدیدی مستقیم برای تمامیت ارضی عراق و امنیت مرزهای غربی ایران است.
♦️بیثباتی منطقهای، اختلافات بین اربیل و بغداد را تشدید کرده و اقلیم کردستان عراق را به تجزیه نزدیک میکند. تجزیه احتمالی این منطقه، گروههای کرد مسلح مانند پکک و پژاک را برای انجام عملیات در مناطق مرزی ایران تحریک میکند.
♦️در صورت ایجاد دولت کردی مستقل، استانهای غربی ایران مانند کردستان و آذربایجان غربی با افزایش فعالیت گروههای تجزیهطلب روبهرو خواهند شد.
♦️آنکارا ممکن است با تحریک جریانهای پانترکی در مناطق کردنشین، به تشدید تجزیهطلبی دامن بزند.
♦️پیروزی گروههای تحت حمایت ترکیه مانند ترکهای تحریرالشام در سوریه، میتواند به تقویت جریانهای پانترکی در مناطق شمال غربی ایران، مانند آذربایجان و اردبیل، منجر شود.
♦️ترکیه و جمهوری آذربایجان ممکن است از این فرصت برای تحریک گرایشهای تجزیهطلبانه استفاده کنند. این اقدام، علاوه بر تهدید امنیت مرزهای شمال غربی، میتواند زمینه را برای گسترش نفوذ نظامی و سیاسی ترکیه در منطقه فراهم کند.
♦️با سقوط سوریه، گروههایی مانند جیشالعدل و دیگر شبهنظامیان فعال در بلوچستان، از خلأ امنیتی در منطقه برای گسترش فعالیتهای خود بهره میگیرند.
♦️این گروهها ممکن است تحت حمایت مستقیم عربستان سعودی و امارات متحده عربی قرار گیرند تا فشار بر ایران افزایش یابد.
♦️حملات احتمالی به زیرساختهای استراتژیک در جنوب شرقی کشور، مانند خطوط انتقال انرژی، میتواند هزینههای امنیتی و اقتصادی ایران را به طور قابل توجهی افزایش دهد.
♦️سقوط سوریه ممکن است طالبان را به افزایش تحرکات نظامی در مرزهای شرقی ایران ترغیب کند، به ویژه اگر ایران مجبور به انتقال نیروهای خود از شرق به غرب برای مدیریت بحرانهای منطقهای شود.
♦️کشورهای غربی و پاکستان ممکن است طالبان را برای تحت فشار گذاشتن ایران در شرق، حمایت کنند. این اقدام، علاوه بر افزایش ناامنی مرزی، دسترسی ایران به منابع استراتژیک در افغانستان را محدود خواهد کرد.
♦️برای حفظ امنیت خودمان باید قاطع و محکمتر از عملیات وعده صادق ۲ به رژیم صهیونیستی پاسخ بدهیم و انتقام خون شهدای پدافند ارتش را بگیریم تا منجر به اتفاقات تلخ ذکر شده نشود.
*دکتر علی عبدی
۱۶ آذر ۱۴۰۳
🔰مهمترین رویکردهای خبری و تحلیلی درخصوص حوادث امنیتی و نظامی جدید در سوریه
🔹 گروهای متجاوز به حلب سابقه و ماهیت کاملا تروریستی و تکفیری داشته و اطلاق واژههای "معارض و یا مخالف اسد" برای آنان خطای رسانه ای و مشروعیت بخشی سیاسی به آنان محسوب میشود.
🔹کش و قوس تحولات امنیتی و نظامی در حلب و سایر مناطق سوریه از سال ۸۹ تاکنون امری طبیعی و مسبوق به سابقه است و انگاره نابودی حاکمیت سوریه درپی سقوط تعدادی از مناطق روستایی و شهری غلط و خطرناک است.
🔹 طرح آمریکایی _ صهیونیستی بیثبات سازی مجدد سوریه نشانه شکست محور غربی_ عبری در مقابل محور مقاومت در حوزه لبنان و فلسطین در ماههای گذشته است.
🔹رفتارهای ضدانسانی و ضددینی تروریستهای تکفیری در سوریه و عراق در سالهای گذشته بویژه در نبل و الزهرا، ضروری است بازنمایی و برجسته سازی شود زیرا مؤید حقانیت مقاومت و اثبات منطق مبارزه با تروریستهای تکفیری است.
🔹تجربه بهرهگیری قدرتمند گروههای تکفیری از تکنیکهای عملیات روانی و شبکههای اجتماعی بین المللی، ضروت راستی آزمایی اخبار و سنجش صحت و اتقان در گزارشهای جنگ را بیش از پیش میکند.
🔹 فلسفه فتنه جنگ گروههای تکفیری، کاشت نطفه جنگ در جبهه اسلامی و درمیان کشورهای منطقه و متقابلا ایجاد حاشیه امن برای جنایتکاران صهیونیستی و آمریکایی است. ضروری است نسبت به طرح مطالب انتقادی و اعتراضی علیه کشورهای اسلامی و همسایه حامی این گروهک ها دقت لازم صورت گیرد و خط مبارزه با جنایتکاران صهیونیستی کاهش پیدا نکند.
✍️ مصطفی بزرکار
۱۶ آذر ۱۴۰۳
فرمانده حشدالشعبی: عراق نمی تواند چشم خود را بر اتفاقات سوریه ببندد
الفیاض، فرمانده حشدالشعبی:
🔹بحران سوریه زمانی یک رویداد داخلی است که تروریست ها در آن نقشی نداشته باشند؛تروریست هایی که امروز در سوریه می جنگند همان هایی هستند که چند سال قبل در استان های ما(عراق) می جنگیدند.
🔹ما نمی توانیم چشم خود را بر اتفاقاتی که در سوریه در جریان است،ببندیم؛حتی اگر عراق طرف درگیر در اتفاقات سوریه نباشد باز هم ما باید اقدامات احتیاطی را انجام دهیم.
۱۶ آذر ۱۴۰۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ضرورت توجه همه کشورها، تحلیلگران و گروه های سیاسی بر حوادث سوریه
شهید حسن نصرالله: اگر سوریه سقوط کند، فلسطین از دست رفته است
۱۶ آذر ۱۴۰۳
ترکیه در سوریه / آیا تاریخ دوباره تکرار میشود؟
وضعیت سوریه پس از حملات جدید تروریستی به مناطق مختلف این کشور و ضعف ارتش سوریه به دلیل فرسودگی و عدم پوشش هوایی روسیه، به یکی از پیچیدهترین بحرانها تبدیل شده است. ترکیه، به ویژه در شمال سوریه، نقش کلیدی ایفا میکند و به عنوان یکی از بازیگران اصلی در معادلات سیاسی و نظامی کشور تأثیرگذار است.
ترکیه که در ابتدا با حمایت از مخالفان بشار اسد، روابط خود با سوریه را قطع کرده بود، اکنون در تلاش است تا از طریق دیپلماسی و مذاکرات، بهویژه با نزدیک شدن به دمشق، به توافقاتی دست یابد و اهداف خود را محقق کند. اما شرایط میدانی نشان میدهد که آنکارا همچنان در حمایت از گروههای تروریستی و شورشی مانند هیئت تحریر الشام (HTS) فعال است، گروهی که نقش مهمی در نبردهای اخیر علیه ارتش سوریه ایفا کرده است. این گروه، که بهطور غیرمستقیم از حمایت ترکیه برخوردار است، در حال حاضر توانسته است برخی مناطق مهم سوریه مانند حلب و حماه را تصرف کند.
دولت سوریه بهویژه با توجه به چالشهای بینالمللی، از جمله فشارهای اسرائیل و بحرانهای اقتصادی داخلی، از قدرت لازم برای مقابله با حملات این گروهها و بازپسگیری مناطق از دست رفته برخوردار نیست. در این شرایط، همکاریهای بینالمللی، بهویژه با ایران و روسیه، همچنان در دستور کار دمشق قرار دارد، اگرچه این همکاریها پس از جنگ اوکراین و تغییرات در اولویتهای روسیه، با چالشهایی روبرو شده است.
ترکیه، که بهدنبال تأمین امنیت مرزهای خود و مقابله با تهدیدات کردی در شمال سوریه است، در تلاش است تا بهوسیله حمایت از گروههای مخالف و تروریستی، نفوذ خود را در شمال سوریه گسترش دهد. عملیاتهای نظامی ترکیه علیه گروههای کردی مانند YPG (که بهعنوان شاخه سوری حزب کارگران کردستان یا PKK شناخته میشود) در همین راستا بوده است.
تحولات اخیر نشان میدهد که ترکیه و رژیم صهیونیستی ممکن است به یکی از برندگان بزرگ بحران سوریه تبدیل شود،.
در نهایت، دورنمای آینده سوریه به شدت وابسته به تحولات میدانی و سیاسی در این کشور است. ترکیه، با توجه به موقعیت استراتژیک خود، احتمالاً همچنان بهعنوان یک عامل مهم در تغییرات سیاسی و نظامی سوریه ایفای نقش خواهد کرد. اما تداوم این بحران و حمایتهای خارجی از گروههای مختلف، احتمالاً بر پیچیدگی و طولانی شدن جنگ افزوده خواهد کرد. ده سال پیش، همین روند در سوریه به شکلی وحشتناک تر رخ داد و ایران و محور مقاومت توانستند ورق را برگردانند؛ باید دید آیا در این مقطع زمانی نیز همین اتفاق خواهد افتاد یا نه؟
۱۶ آذر ۱۴۰۳
۱۶ آذر ۱۴۰۳
ارتش سوریه شهرهای دیرالزور، المیادین و البوکمال را تخلیه کرد!
🔸ارتش سوریه کنترل شهرهای ديرالزور، المیادین و البوکمال را به نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) واگذار کرد. لحظه ورود کاروان نیروهای دموکراتیک به دیرالزور در ویدیوی بالا دیده میشود.
▪️در حال حاضر در این جبهات هیچگونه درگیری مشاهده نشده است و واگذاری شهرهای شرقی سوریه هماهنگ انجام شده است. طبق اظهارات مقامات محلی در دیرالزور، ارتش سوریه و نیروهای دموکراتیک به توافقی دست یافتند که کنترل این شهرها به نیروهای SDF واگذار شده و به ارتش سوریه اجازه می دهد تا با خیال راحت به تقویت جبهات حمص و دمشق بپردازد. این اقدام همچنین از ظهور دوباره عوامل داعش و همچنین حمله گروههای تروریستی مستقر در التنف جلوگیری خواهد کرد.
۱۶ آذر ۱۴۰۳
فرصتهای بزرگ درون یک تهدید؟
🔻اوضاع سوریه این روزها پر ابهام و پرخطر میباشد، هرچند جنگ رسانهای بسیار شدیدتر و پرحجمتر از جنگ میدانی است، اما این نافی خطرات شکل گرفته در سوریه نیست.
🔹یک جمله معروفی از شهید سلیمانی به یادگار مانده که میگفت: «آنقدر که در دل تهدیدات فرصت نهفته است، در خود فرصت چنین نیست به شرط آنکه نترسیم و نترسید و نترسانیم».
🔸امروز نیروهای بیشمار انصارالله یمن، نیروهای معتقد حشد الشعبی عراق، نیروهای نترس فاطمیون و نیروهای هوشمند حزبالله لبنان با هماهنگی ایران میتوانند با حضور پرشمار میدانی اوضاع سوریه را تغییر دهند و از تهدید به وجود آمده فرصتی بسازند که ورای تصورات رژیم صهیونیستی و طراحان فتنه اخیر سوریه باشد.
🔹به نظر میرسد مواضع محتاطانه مسئولان آمریکایی و اسرائیلی و ترکیه و حتی اتحادیه عرب در قبال فتنه سوریه، ناشی از همین نگرانی باشد که نیروهای جبهه مقاومت در سوریه اصطلاحا به هم دست بدهند و تهدید به وجود آمده در این کشور را مبنای تغییر تاکتیک و زمین بازی قرار داده و اضلاع مثلث شوم جنگ طلب مقابل را به شدت غافلگیر کنند که در این صورت جنگ غزه هم متاثر از آن خواهد شد.
🔺تهدیدات اخیر ترامپ مبنی بر برپایی جهنمی در خاورمیانه در صورت آزاد نشدن گروگانها توسط حماس، به نظر تا حدی درست مینماید! اما کسانی که در جهنم این منطقه خواهند سوخت بیش از آنکه ساکنین ابدی آن باشند، مزدوران اجیر شده و غربی های صهیونیستی هستند که از سایر مناطق برای جنگ و غصب به این منطقه آورده شده اند. زمان و میدان این را مشخص و ثابت خواهد کرد. انشاءالله
✍دکتر قاسم حبیب زاده
۱۶ آذر ۱۴۰۳
۱۶ آذر ۱۴۰۳
عراقچی: سه پیام مهم نشست سه جانبه ایران، عراق و سوریه
🔹وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس مطبوعاتی با همتایان عراقی و سوری مطرح کرد: در موضوع سوریه مشورتهای نزدیکی با مقامات عراقی داشتیم، درباره تهدیدهایی که علیه دولت و ملت سوریه و پیامدهای آن برای کشورهای همسایه و تمام منطقه وجود دارد،اشتراک نظر داریم.
🔹نشست سه جانبه عراق، ایران و سوریه عصر امروز برگزار شد، برادران عزیزمان درباره آن توضیحات کافی ارائه کردند.
🔹تاکید می کنم که پیام جلسه سه جانبه امروز میان وزیران خارجه ایران، عراق و سوریه، سه پیام اصلی بود:
🔹پیام اول، حمایت از دولت و ملت سوریه در مبارزه با گروههای تروریستی تکفیری است که بدون تردید در یک توطئه آمریکایی صهیونیستی این حملات را انجام می دهند، اگر کسی نقش صهیونیست ها در طراحی این توطئه را نادیده بگیرد حتما اشتباه کرده است.
🔹گروههای تروریستی تکفیری که توسط سازمان ملل به عنوان تروریستی شناسایی شده اند مانند «تحریرالشام»، حملاتی را علیه مردم سوریه انجام داده اند که ملت و دولت و ارتش سوریه در حال مقابله با آنها هستند و ما حمایت خود را از دولت و ملت و ارتش سوریه اعلام کرده و جمهوری اسلامی ایران همیشه از سوریه حمایت کرده و همچنان با تمام قوا حمایت خواهد کرد .
🔹پیام دوم، اینکه تهدیدهای تروریسم علیه سوریه تنها به سوریه محدود نخواهد بود و تهدیدی علیه تمام منطقه است. اگر سوریه مامن تروریستها شود با بازگشت داعش و دیگر گروههای تروریستی، تهدید آنها تنها به سوریه و کشورهای همسایه محدود نخواهد شد و به کشورهای دیگر تسری پیدا خواهد کرد.
🔹تروریسم مرز نمی شناسد و برای مقابله با تروریسم نباید به مرزها اکتفا کرد، باید با تروریستها در نطفه آنها مقابله کرد. اگر ما بخواهیم از امنیت خود محافظت کنیم باید از امنیت کشورهای همسایه خود حمایت کنیم.
🔹پیام سوم، اینکه نباید مبارزه با تروریسم مورد تبعیض قرار گیرد، گروههای تحریرالشام و جبهه «النصره» و بقیه گروههای تروریستی که در سوریه مشغول جنگ با دولت سوریه هستند، توسط سازمان ملل به عنوان تروریست شناسایی شده اند، بنابراین، مقابله با تروریسم وظیفه بین المللی است و ائتلاف بین المللی نباید در این زمینه تبعیض قائل شود.
🔹ما تروریست خوب و بد نداریم و با همه تروریستها باید مقابله شود. لیست تروریسم توسط سازمان ملل مشخص شده، کشورهایی که در برابر این حرکت وسیع گروههای تروریستی در سوریه ساکت مانده و حتی حمایت می کنند مسئول هستند و باید پاسخگو باشند که چرا هر جا به نفعشان است از تروریسم حمایت می کنند و دست تروریستها را باز می گذارند.
۱۶ آذر ۱۴۰۳