💢واکنش اردوغان به کشف شبکه جاسوسی اسرائیل
🗣رئیسجمهور ترکیه:
🔹اقدام اخیر در کشف شبکه جاسوسی اسرائیل پاسخ بسیار روشنی به کسانی است که ما را تهدید کردند.
🔸این موضوع اسرائیل را به صورت جدی متعجب کرد. اینکه چطور این افراد را دستگیر کردید.
🔹این اولین گام اقدام ما بود. شما ترکیه را خواهید شناخت، هنوز نشناختهاید. اما محکوم به شناختن ترکیه هستید.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢کلاف سردرگم خودرو در آستانه انتخابات
🔹شورای رقابت در جلسه ۶۳۲، دستورالعمل تنظیم بازار خودروی سواری (مصوبه جلسه ۵۴۳ شورای رقابت) را بررسی و اصلاح کرد. بر اساس این دستورالعمل، مبنای تنظیم قیمت خودرو، بر اساس ضوابط قیمتگذاری مصوب «هیئت تعیین و تثبیت قیمتها» است که از سوی سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده محاسبه و به وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام میشود. وزارت صمت قیمتها را با رعایت مفاد این دستورالعمل به خودروسازان ابلاغ میکند و این قیمتها برای عرضهکننده خودرو لازمالاجراست.
🔸تولیدکنندگان خودرو (اعم از تولید داخلی و مونتاژ) موظفند در ابتدای هر سال برنامه تولید را به تفکیک ماه به شورای رقابت و وزارت صمت اعلام کنند و هر گونه تغییر قیمت خودرو ناشی از نصب آپشن یا قطعات که اجباری (و براساس الزامات قانونی) نباشند، پس از تأیید وزارت صمت به سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده اعلام خواهد شد.
🔹واکنشها به خروج شورای رقابت از قیمتگذاری خودرو متفاوت است؛ برخی حضور این شورا را لازم و مانعی در مسیر رشد قیمتها خواندهاند؛ حال آنکه برخی دیگر قیمتگذاری دستوری را منجر به گسل قیمتی در بازار و زیاندهی خودروسازان عنوان کردهاند.
🔸هر کدام از این دو گروه نیز استدلالهای خاص خود را دارند که البته نقدهای جدی به نظرات آنها وارد است؛ مخالفان تغییر در وضعیت موجود و حذف شورای رقابت در قیمتگذاری با بررسی وضعیت بازار خودرو پس از خروج شورای رقابت مدعی هستند، این افزایش قیمت اخیر انواع خودرو که گاهی موارد در بازار به حدود ۲۰ درصد میرسد، محصول حذف شورای رقابت است، از طرف دیگر اگر قرار بر نرخ گذاری دستوری باشد، چه فرقی میکند که شورای رقابت این کار را انجام بدهد یا سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده؟
🔹موافقان حذف شورای رقابت با اشاره به سوابق شورای رقابت، بر ناکارآمدی شورای رقابت در قیمت خودرو تأکید دارد. این افراد معتقدند، شورای رقابت باعث چند نرخی شدن بازارخودرو شده و آثار سوء بسیاری داشته است. از نظر این افراد باید سازوکار بازار و عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت خودرو باشد و حذف شورای رقابت یک گام به جلوست.
🔸سخن پایانی اینکه قیمتگذاری دستوری قطعاً کار صحیحی نیست؛ ولی آیا مقدمات لازم برای حذف قیمت گذاری دستوری فراهم است؟ آیا در شرایطی که هنوز تقاضا بر عرضه غلبه دارد، این کار موجب افزایش قیمت نمیشود؟ بنابراین وزارت صمت باید در مرحله اول واردات خودرو را تا جایی که قانون به او اجازه داده است، دنبال و تقاضای بازار را تأمین کند و سپس به اقدامات اصلاحی دست بزند. این موضوع زمانی اهمیت مضاعفی پیدا میکند که به فضای سیاسی کشور و انتخابات پیش رو و الزامات اجتماعی کشور در آستانه انتخابات توجه بیشتری داشته باشیم.
#گزارشروز
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢وجود پدافند غیرعامل برای سیستم اقتصادی کشور بسیار مهم است
🔹یوسف کاووسی تحلیلگر مسائل پولی و بانکی با بیان اینکه پدافند غیرعامل سیستمی است که از نهادها، وزارتخانه ها و اماکنی که داده های ارزشمند به خصوص اطلاعات مالی محرمانه دارند؛ محافظت می کند؛ اظهار داشت: «سیستم هایی مثل بانک ها با وارد کردن رمز، کد و ... موجب می شوند منابع مالی مورد دستبرد قرار بگیرند حال چه در کیف های پول، چه در حساب های بانکی، چه در پلتفرم هایی که در آنها با وارد کردن رمز، انتقال پول صورت می گیرد؛ بنابراین به طور قطع نیازمند بهره گیری از پدافند غیرعامل هستند که باید تقویت هم بشود.»
‼️ادامه مطلب را در اینجا بخوانید
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢رمز نگرانی کسینجر قبل از مرگ/ تبعات سخت تقابل چین و تایوان برای آمریکا
🔹مداخلهگرایی آمریکا در شرق آسیا وارد فاز جدیدی شده و حتی ملاقات اخیر بایدن و شی جینپنگ در واشنگتن نتوانسته مانع از تشدید تنشها میان طرفین شود. آمریکا رسما "ابهام استراتژیک" را در قبال تایوان کنار گذاشته و با تجهیز نظامی و مالی تایپه، درصدد خلق مناعهای جدید در شرق آسیا (محیط پیرامونی چین) بر آمده است.
🔸هدفگذاری آمریکاییها از این رویکرد مشخص است: آنها درصدد هستند با ایجاد یک بحران و گره کور راهبردی در اطراف چین، مانع از تمرکز این کشور بر روی هژمونی اقتصادی پکن در نظام بینالملل شوند. اما به نظر میرسد آمریکا متوجه تبعات این بحرانسازی نیست!
🔹قطعاً واشنگتن و نظام بیتالملل از وقوع یک جنگ در شرق آسیا آسیب خواهند داد. نکتهای که هنری کسینجر استراتژیست مشهور آمریکایی نیز قبل از مرگ نسبت به آن هشدار داده بود. صورت مسئله مشخص است: آمریکا قادر به خلق بحران است، اما لزوماً قادر به مدیریت ابعاد ماهوی و پسینی آن نیست!
‼️ادامه مطلب را در اینجا بخوانید
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢صفحه اول روزنامههای پنجشنبه ۲۱ دی ۱۴۰۲
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa