🔴 سوال: اسد که فرار کرده پس چرا...
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
🟣 هشدار
🔸کانال هایی که هر تحولی را با قاطعیت به پای نشانه های آخرالزمانی میگذارند ناخواسته و ندانسته و گاهی قربه الی الله! هم به آرمان مترقی مهدویت ظلم میکنند و هم در بلند مدت جماعتی را به اصل موضوع مهدویت بدبین خواهند کرد...؛
بارها این خطای راهبردی را تکرار کرده اید؛ فتامل و فاعتبروا
🖍محمدصادق_سلطان زاده
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
🔰اداره حرم حضرت زینب(س) به شیعیان انگلیسی سپرده نشده است
🔹برخلاف شایعات، در تیم اداره حرم حضرت زینب(س) تغییری رخ نداده است.
🔹مدیر حرم حضرت زینب(س) میگوید که ادارۀ حرم همچون گذشته است و به گروه خاصی سپرده نشده و «فقط امنیت را نیروهای تحریرالشام برعهده گرفتهاند،» تا کسی با اسلحه وارد نشود.
🔹دولت موقت نام مسجد امام خمینی(ره) در زینبیه را به عایشه تغییر داده، اما صدای اذان با نام مبارک امیرالمؤمنین امام علی(ع) از گلدستههای حرم و در حوزۀ علمیۀ زینبیه پخش میشود.
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
دل باید صاف باشه؟!
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
🟣 خوانش انحرافي از سقوط نظام سوريه
🔸قسمت 1⃣
اصلاحطلبان علت سقوط نظام سياسي سوريه را با دو عبارت «ديكتاتور» و «مردم» معنا ميكنند و تقريباً هيچ دليل ديگري براي آن ارائه نميكنند و هيچ متغير ديگري را براي آن برنميشمارند. البته در سقوط دولت افغانستان كه به دست گروهي همفكر با تحريرالشام اتفاق افتاد، اصلاً نقدي به دولت مستقر نداشتند و حرفي از حضور ۲۰ ساله امريكا نزدند و از مردم افغانستان نيز ذكري نكردند، فقط طالبان را گروهي تروريستي اعلام كردند و به جمهوري اسلامي متلك ميانداختند و در داستان سوريه نيز خوانشي ارائه ميدهند كه اينهماني با جمهوري اسلامي باشد.
آيا سقوط نظام سوريه به خاطر نبود دموكراسي بود و اگر اين بود مردم مقابل تيربارهاي سوار بر تويوتاها ميايستادند و كشته ميشدند؟ يا اصلاً آن تيربارها وجود نداشت؟ سؤال اساسي اين است كه در كدام كشور عربي دموكراسي است و مردم حاكماند؟ چرا حركتي كه عليه اسد شد عليه امثال اردن، مراكش، مصر و عربستان نميشود؟ اگر اسد متعلق به اقليت مذهبي بود، چرا در بحرين چنين نميشود؟ ممكن است در قبال اين سؤالات گفته شود كه آن كشورها اقتصاد بهتري دارند لذا رفاه نسبي نبود دموكراسي را امكانپذير ميكند. اگر پاسخ اين است پس علت سقوط نظام سياسي سوريه دو عامل بيشتر نيست؛ اول مشكلات حاد اقتصادي و دوم توطئه خارجي. اگر اين دو عليه هر كدام از كشورهاي عربي اتفاق بيفتد، همين خواهد شد. اما اصلاحطلبان مسئلهشان سوريه نيست؛ آنان روشنفكراني هستند كه حتي در قدرت هم باشند، اپوزيسيون هستند و اين داستان ادامه دارد. تفاوتشان در نگاه به افغانستان و سوريه دقيقاً حركت معكوس نسبت به آن چيزي است كه گمان ميكنند نظر نظام است. در افغانستان احساس ميكردند نظام از دولت مستقر راضي نيست، پس با طالبان است و اينجا احساس ميكردند نظام با دولت سوريه است. اگر احساس ميكردند نظام با تحريرالشام است حتماً به تحريرالشام حمله ميكردند. راهبرد فقط خلاف جهت نظام شنا كردن است و هيچ انگيزه و راهبرد ديگري ندارند.
اما دلايل جامع حتمي سقوط نظام سياسي سوريه چيست؟ دلايل آن در دو دسته قابل تقسيمبندي است: ۱- دلايل ريشهاي و تاريخي، ۲ـ دلايل آني و زماني.
دسته اول به اين معناست كه نيروي انساني نظامهاي تكحزبي عمدتاً لاغر ميشود و نيروهاي تحت انقياد هم به مررو به حاشيه رانده ميشوند. حال اگر دشمن خارجي بتواند نيروهاي موصوف را تر و خشك و برايشان هزينه كند، موفق ميشوند. البته نزاع امنيتي- نظامي ۶۰ ساله سوريه با صهيونيستها و اشغال بخشي از اين كشور كه در 13 سال اخير تشديد شد و با اشغال بخش ديگري از كشور در هفت سال گذشته در شمال غرب و شرق سوريه، حالت فوقالعاده را در سوريه استمرار داد و بلكه تحميل كرد. همين وضعيت امكان اصلاحات داخلي را به خاطر احتمال بروز بيثباتي، از نظام حاكم سلب كرد.
دشمنان قسمخورده و آماده به كار نيز از عوامل مهم احتياط در شروع اصلاحات در سوريه بود.
اما در خصوص عوامل آني و زماني ميتوان ۱- تحريم و قانون سزار را عامل مهم دانست. سوريه مانند ايران زيرساختهاي درونزا براي دوران تحريم نداشت، منابع و مزيتهاي ارزآوري مانند پتروشيميها يا نفت را نيز نداشت، بنابراين در ۱۳ سال اخير منابع تحليل رفت و زيرساختها و حقوق نه تنها ترميم نشد كه بدتر شد و ارتش را نيز شامل شد.
۲- ايدئولوژي براي مبارزه حياتي و حتمي است. آنچه تحريرالشام از آن بهره برد و ارتش سوريه فاقد آن بود. ارتش سكولار- كلاسيك سوريه فاقد اين ايدئولوژي بود و از سوي ديگر ضعف تجهيزات روزآمد و رفاه نسبي نيز داشت و سرجمع اينها مقاومت را بيمعنا كرد.
۳- انحلال نيروي مردمي ۱۲۰ هزار نفري بومي سوريه كه به دست حاج قاسم تشكيل شد و آموزش ديد و سازماندهي شد نيز عامل مهمي بود. اين نيروي ايدئولوژيك به بهانه كمبود منابع مالي بعد از داعش به ۲۰ هزار نفر تقليل يافت و سپس منحل شد و در روز حادثه نبود.
۴- هم مرزي ادلب به عنوان پايگاه تروريستها با تركيه، مزيت نسبي آنان بود. اگر استقرار آنان در استانهاي مركزي سوريه بود، امكان گسيل سلاح، نيرو، پول و تويوتا به اين راحتي ممكن نبود.
۵- تخليه انبارهاي سلاح در كمك به حزبالله يا بمباران مستمر به دست صهيونيستها از عوامل ديگري بود كه دولت با كمبود تجهيزات برد كوتاه مواجه بود.
۶- فاصله جغرافيايي با ايران و اشراف صهيونيستها و امريكا بر مسيرهاي ترانزيتي زميني و هوايي از ديگر دلايلي بود كه اقدامات اورژانسي ايران را غير ممكن ميكرد.
✅ ادامه دارد
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
📌دبیر شورای عالی فضای مجازی: فهرست موافقان و مخالفان فیلترینگ واقعیت ندارد
🔹تاکنون برای فیلترینگ در جلسه شورای عالی فضای مجازی رایگیری انجام نشده که موافقان و مخالفان آن مشخص باشد.
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
🟣 خوانش انحرافي از سقوط نظام سوريه
🔸قسمت 2⃣
۷ . جنگ رواني و روايت اول تروريستها و الجزيره با اخباري مبني بر فرار اسد، كودتاي ارتش، خيانت روسيه، عدم دريافت حقوق ارتشيان، استقبال مردم از تروريستها و. . . خود بخشي از عوامل تسريعكننده حركت تروريستها بود.
بدون ترديد توطئه تركيه و صهيونيستها و آمريكا كمتر از انگيزه ايدئولوژيك نيروهاي ميداني تحريرالشام نبود. بنابراين سرجمع آنچه را که اتفاق افتاد، بايد در تكحزبي بودن نظام سياسي، اقتصاد ضعيف و كمبود شديد منابع و دشمنان با انگيزه خارجي دانست.
ايران هميشه سه انگيزه براي حفظ سوريه داشت. اول تعهد اخلاقي به اسد پدر و پسر بود كه در جنگ تحميلي در كنار ما بودند و قاعده جنگ عرب- عجم را پاره كردند و اسد پسر در اين ۲۰ سال حاضر نشد ايران و حزبالله را به پول عربها بفروشد و هميشه پيشنهادات را رد كرد.
دوم، نقش سوريه در محوريت و عقبه جنبشهاي مبارز عليه صهيونيستها بود كه از جهت مكاني فراختر از غزه و لبنان بود و پناهگاه جنبشهاي اسلامي و بخشي از پازل مقاومت بود.
سوم، خط ارتباطي ايران- حزبالله بود كه از سوريه انجام ميشد، زيرا لبنان راه زميني ديگري جز سوريه به ايران و جهان ندارد. البته ترديد نبايد كرد كه ايران با تجربه يمن و غزه ثابت كرده است كه راههاي ارتباطي را خواهد يافت و حزبالله همچنان اسطورگي خواهد كرد.
دوران ماه عسل فعلي در سوريه به دليل تنوع گروهها، سلفيگري، مشكلات اقتصادي و كمبود امنيت و تنوع بازيگران تمام خواهد شد. جريان حاكم در سوريه بالاخره بايد بخشهاي جديد اشغال شده سوريه به دست صهيونيستها را در پرونده خود ببيند و براي آن فكري بكند و مردم سوريه را از اين تحقير برهاند. اگر وارد اين كارزار شود، تنها نيرويي كه جرئت دارد به آن كمك كند، ايران است ولاغير، زيرا راهبرد قطعي و اعلام شده جمهوري اسلامي اين است: هركس با صهيونيستها بجنگد مورد حمايت ما خواهد بود.
🖍 دکتر عبدالله گنجی
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
حضرت آقا دو درجه کمتر رو، با این لباس گرم زیر قباشون به همه مون یاد داد
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شایعه:
🔻حافظ اسد و صدام کنار هم در کامیون!
سالها پیش ، در جشن های ۲۵۰۰ ساله ، ایران ماشینهای تشریفاتی های کلاس بالا رو برای سران کشورهای اروپایی گذاشت تا به محل جشن بیارندشون.
#واقعیت:
فیلم مربوط که سالهاست به دروغ به جشن های ۲۵۰۰ ساله منتسب کرده اند، هیچ ارتباطی به ایران ندارد. بلکه مربوط نشست اتحادیه عرب در سپتامبر سال ۱۹۸۲ در شهر فاس مراکش است.
🔹متاسفانه عده ای زودباور چند سال است این شایعه و دروغ لایک می کنند
🔻فیلم کامل را اینجا ببینید
khabaronline.ir/xfkKk
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
🟣 واقعیت فضای مجازی
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
🟢 بازیگران فتنه داخلی پیش رو چه کسانی هستند؟
🔻دو نگاه به ظاهر متفاوت اما با یک نتیجه مشترک: نمایش ناکارآمدی جمهوری اسلامی!
1⃣ جریان تحریفگر لیبرال و سازشکار غرب پرست:
این جریان به دنبال وادار کردن دولت پزشکیان به استعفا یا حداقل وارد کردن فشار اقتصادی و رسانه ای بر او در جهت امتیازگیری در دو حوزه است:
◀️ نخست: مهمترین پرونده های بین المللی نظیر:
▪️پیوستن به چاه ویل fatf
▪️ عادی سازی روابط با ترامپ
▪️ همراهی و یا حداقل سکوت ایران در طرح سازش منطقه ای با رژیم صهیونیستی
▪️مطرح ساختن مجدد برجام طبق مفاد استعماری سابق آن
▪️دوری از کشورهای مشترک المنافع نوظهور و نزدیکی ایران به بخش غربی اروپا
◀️ دوم: مهمترین پرونده های داخلی کشور نظیر:
▪️مخالفت با طرح هوشمند حجاب و عفاف
▪️ناکارآمد نشان دادن اصل حاکمیت اسلامی با برجسته کردن سوءمدیریت های داخلی دولت
▪️امتیازگیری در پست های وزارت کشور
▪️به انفعال کشیدن وزارت خارجه در پرونده های منطقه ای
▪️فاصله گذاری و نفرت پراکنی میان حامیان دولت فعلی جمهوری اسلامی و رییس جمهور مستقر به عنوان صدایشان در جمهوری اسلامی.
2⃣ جریان متحجر و زمان نشناس و احساسی:
این جریان نیز به دنبال شکست دولت پزشکیان از طریق وادار کردن مجلس به استیضاح (و یا تحقق پروژه مذکور استعفا) یا حداقل وارد کردن فشار بر دولت در دو حوزه است:
◀️ نخست: پیشبرد مهمترین پرونده های بین الملل و منطقه ای در راستای القای تصور عدم همراهی دولت با مجموعه های انقلابی.
🔻عناصر این جریان با ارسال سیگنال های خبری و تحلیلی ساختگی یا بی خبر و بدون اطلاع، به دنبال عصبانی کردن بخش مهمی از جامعه انقلابی در خصوص نحوه رفتار دولت با پرونده رژیم صهیونیستی و رییس جمهور جدید آمریکا و القای بر زمین ماندن عمدی تدابیر رهبری در موارد گفته شده بالا، هستند.
◀️ دوم: مهمترین پرونده های داخلی نظیر:
▪️ ایجاد یاس و عصبانیت با ترویج دوگانه انحرافی و خطرناک «عدالت_ ولایت» در میان باورمندان به نظام
▪️ اتهام زنی به اصل حاکمیت و نظام در خصوص رها کردن مباحث فرهنگی_ اجتماعی
▪️آدرس اشتباه دادن به هواداران در مورد اولویت های ولی فقیه در امور داخلی کشور _ در حالی که رهبری در بیانات ابتدایی هر سال و سپس در سخنرانی مهم چهارده خرداد، خطوط اصلی را ترسیم و حتی بازتکرار می کنند.
▪️ نرسیدن به فهم و ارتباط اجتماعی مشترک (حتی حداقلی) میان جامعه ارزشی و توده جامعه و جزیره ای رفتار کردن که خلاف مبنای انسجام ملی حداکثری ایرانیان مسلمان است
▪️ ارائه تصویر اشتباه ذهنی از جامعه انقلابی به مخاطب ایرانی که انقلابی ها در جزیره آرمانی خود بدور از درک مسائل و نگاه های شما زندگی می کنند
▪️ساختارمند ندیدن مدیریت کلان جمهوری اسلامی ایران و سیستم مدیریتی خردمندانه ولایت فقیه
(القای ناجوانمردانه فساد در بیت رهبری و زیر مجموعه های مدیریتی آقا)
▪️تربیت کردن عصبی و غیر عقلائی هواداران خود در پوشش دفاع از نظام و جمهوری اسلامی.
⏪ نتیجه هر دو تفکر در جریان تحریفگر لیبرال سازشکار و جریان زمان نشناس متحجر یکی است:
« بر زمین ماندن تدابیر آینده نگرانه ولی فقیه در دو بعد داخلی و منطقه ای _ بین المللی»
◀️ یکی از روی کینه و نفرت از جمهوری اسلامی و دیگری از روی جهل نسبت به منظومه فکری و عملی ولی فقیه به عنوان حکیم انقلاب اسلامی
✅ این در حالی است که نظام و مجموعه های تحت اشراف مستقیم و غیرمستقیم آن، توامان دو عرصه را برای تقویت کارآمدی جمهوری اسلامی مدیریت میکنند:
1⃣ عرصه منطقه ای و بین المللی با تحمیل بیشترین هزینه مادی و معنوی بر دشمن و تحمل کمترین هزینه مادی و معنوی برای منافع و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و آرمان های اصیل و خدشه ناپذیر انقلاب اسلامی
2⃣ عرصه داخلی با کسب بیشترین دریافتی معنوی و مادی برای جمهوری اسلامی و تلاش در جهت تحقق کمترین آورده معنوی و مادی برای دشمنان جمهوری اسلامی و مردم ایران.
⬅️ تجویز: در جورچین به شدت پیچیده سیاست، فرهنگ، اجتماع و اقتصاد:
لازم است همگان طبق خواست و تفکر ولی فقیه گام برداریم تا گرفتار دام های افراطی و متحجرانه و اندیشه های تفریطی و تحریف گرانه نشویم.
✍ پوریا طیبی
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تاریخچۀ گروه دی ۸ و لزوم تشکیل آن چه بود؟
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌سیانان: در موضوع زندان صیدنایا فریب خوردیم
🔹با گذشت یک هفته از گزارش جنجالی کلاریسا وارد، خبرنگار شبکه آمریکایی سیانان از زندان صیدنایا در شمال دمشق و پس از جنجال گسترده مبنی بر دروغین بودن این گزارش، اکنون شبکه سیانان مدعی شده است که فریب یک افسر سابق رژیم #سوریه را خورده است.
🔹خبرنگار سیانان در آن گزارش با دوربین وارد سلولی شد که یک به اصطلاح زندانی در گوشهای خوابیده بود و به یک باره از خواب بلند شده و با دیدن خبرنگار و نیروهای تحریرالشام خوشحال شد که آزادیاش را بهدست آورده است و خودش را به آغوش خبرنگار آمریکایی انداخت و تشکر کرد.
🔹این صحنهها که بازتاب وسیعی در رسانهها داشت، از همان ابتدا با شک و تردید همراه شد، تا جایی که ایلان ماسک نیز آن را به سخره گرفت و نوشت: سی ان انی تر از این نمیشود!.
🔹اکنون سی ان ان مدعی شده که آن فرد نه یک زندانی بلکه افسر سابق زندان بوده و اینگونه خبرنگار سیانان را فریب داده است!
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
اشاره رهبر معظم انقلاب به پروتکل های صهیون 😳😳😳‼️‼️
امام خامنه ای : احتمال دارد سیاستگذارانی، برنامهریزانی در پشت صحنه هستند که آنها میفهمند دارند چه کار میکنند؛ کمااینکه این احتمال در همان پروتکلهای #صهیونیسم کاملاً پیشبینی شده. یعنی ضایع کردن جنس زن و او را مظهری برای استفادهی شهوانی مرد قرار دادن، در مواد آن #پروتکلها هست.
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
🔰الجولانی دستور اختصاص تیمی برای حفاظت از حرم حضرت زینب(س) را داد
🔹روزنامه رای الیوم: الجولانی با یک مرجع شیعه سوری دیدار کرد.
🔹او دستور داد یک گروه امنیتی برای حفاظت از حرم حضرت زینب(س) در آنجا اختصاص داده شود.
🔹الجولانی به علویها در سوریه پیغام داده است که آنها چه کارمندان غیرنظامی باشند چه نظامی از تضمینهای امنیتی و ایمنی کامل برخوردار هستند.
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ ایمان خطیب یاسین، عضو کنست: اسرائیل در میان کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، از لحاظ فقر در رتبهی دوم قرار دارد
🔸 آیا این خجالتآور نیست؟
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
🟢 آیا تحولات کنونی در سوریه قابل انطباق بر قیام سفیانی است و میتوان آن را از نشانههای ظهور امام زمان علیه السلام دانست؟
✍️ حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم
🟡 با توجه به علاقه شدید و انتظار بی صبرانه ما برای ظهور امام زمان علیه السلام، هرگاه در منطقه اتفاقات خاصی بیفتد، عدهای که اطلاعات کمی درباره حوادث پیش از ظهور دارند، با حدس و گمان و ارائهی شواهد ضعیف ادعاهای سستی مطرح میکنند که نه تنها نفعی ندارد، بلکه در درازمدت موجب سستی ایمان و اعتقاد مردم خواهد شد.
یکی از اینگونه ادعاها، تطبیق برخی از شخصیتهای مطرح در تحولات اخیر سوریه با سفیانی، شورشگر معروف در آستانه ظهور امام زمان علیه السلام است. در این مقاله، با بررسی روایات مروری سریع و مختصر بر بعضی از اوصاف و ویژگیهای سفیانی و قیام وی داریم تا صحت و سقم این ادعاها روشن شود.
🔹 نشانه حتمی ظهور
خروج و قیام سفیانی، یکی از نشانههای حتمی ظهور حضرت ولی عصر علیه السلام است. (الغیبه طوسی ص ۴۳۵)
امام سجاد علیه السلام درباره قیام سفیانی فرمودهاند: « امر قائم از سوی خداوند حتمی است و امر سفیانی نیز از جانب خداوند قطعی است. قائم ما ظهور نخواهد کرد مگر پس از آمدن سفیانی» (حمیری، عبدالله بن جعفر، قرب الاسناد، ص۳۷۴، ح ۱۳۲۹)
🔹 نام و نسب سفیانی
بر اساس بررسیهای جامعی که بر روی روایات ظهور انجام شده نام اصلی سفیانی عثمان و نام پدر او عنبسه می باشد. البته در برخی از روایات نام پدر او «عیینه» ذکر شده است. به دلایل فراوانی نقل قولها و روایاتی که در این زمینه آمده است نامهای دیگری هم برای سفیانی ذکر شده است. از آن جمله؛ حرب بن عنبسه، ابو عتبه، معاویه بن عتبه، عروه بن محمد، عنبسه بن هند، عبدالله بن یزید و عنبسه بن مره است. البته در روایات مشهور اهل سنت نام او عبدالله بن یزید است و نسب او هم به یزید بن معاویه بن ابی سفیان باز میگردد.
در برخی روایات نیز، لقب «صخری» به او دادهاند یعنی منسوب به صخر، پدر ابو سفیان. برخی روایات نیز از او با نام خرناس یاد کردهاند. در اینکه نسب سفیانی به ابوسفیان برمیگردد شکی نیست اما اینکه از نسل کدام یک از فرزندان ابوسفیان است، نقل قولهای متفاوتی شده است. برخی او را از نسل یزید میدانند و برخی از نسل عتبه بن ابوسفیان و برخی دیگر نیز از نسل خالد بن یزید بن ابوسفیان. نسب سفیانی از سمت مادر نیز به کلبیان میرسد. (منتخب الاثر ج ۳ ص ۹۸)
🔹ویژگیهای ظاهری و رفتاری سفیانی
او دارای پوستی سفید متمایل به سرخ است. چشمان زاغ و رنگی دارد. موهای او زرد است، صورتش آبله دارد و به عبارت دیگر صورتی ناصاف دارد. چهارشانه است، طبع خونریز و پلیدی دارد. (بحار الانوار، ج۵۲، ص۲۰۶)
🔹 نقطه شروع قیام سفیانی
از پایین شهر دمشق (پایتخت سوریه کنونی) که به سرزمین یابس (سرزمین خشک و بیآب و علف) معروف است قیام خود را آغاز میکند. سپس به درعا میرود. (بحار الانوار، ج۵۲، ص۱۸۶)
🔹زمان قیام سفیانی و قیامهای همزمان
ماه رجب، ماهی است که سفیانی خروج خواهد نمود. همزمان با او در همان سال و همان ماه و همان روز دو قیام دیگر رخ خواهد داد؛ قیام خراسانی و قیام یمانی. (کمال الدین ص ۶۵۰)
🟡 با این اوصاف معلوم میشود اتفاقات و تحولات کنونی در سوریه، با اکثر یا تقریباً همهی آنچه درباره قیام سفیانی گفته شده همخوانی ندارد و نمیتوان آن را از علائم ظهور دانست.
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای:
🟡 از تطبیق عامیانه علائم ظهور به شدت پرهیز کنید/ تسلیم شایعات نشوید.
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
🔰خطای راهبردی در تحلیل سوریه
قسمت1⃣
✍🏼#سعدالله_زارعی
🔹گرفتن سرپل از مقاومت و سپس توسعه آن، حکایت تلاش ۴۶ سال است اما بعضی بدون توجه به تاریخ، وقوع یک اتفاق را محور قرار داده و بقیه مسائل را با آن تحلیل کرده و افق تحولات را هم بر اساس آن تبیین مینمایند. از اینرو در زمانهای مختلف شاهد انتشار تحلیلهای فراوان مبتنی بر تعمیم نتایج یک پدیده بر سایر پدیدهها بودهایم و اینک میتوانیم با قاطعیت بگوییم خطا بوده است. الان در صحنه تحولات، با سقوط یک دولت مقاومت در منطقه مواجه شدهایم و باید اعتراف کنیم که دشمنان یک سرپل مهم از محور مقاومت گرفتهاند. اما خطاست اگر گمان کنیم روند منطقه و تحولات در منطقه به سمت غلبه مخالفان بر مقاومت تغییر مسیر داده است. مرور تحولات این ۴۶ سال خطا بودن چنین نگاهی را نشان میدهد.
🔹در سال ۱۳۶۱ حدود دو هفته پس از بازپسگیری خرمشهر توسط قوای نظامی ایران، رژیم صهیونیستی از فضای درگیریهای داخلی لبنان استفاده و به این کشور حمله کرد و چند برابر مساحت خرمشهر را - که عمدتاً به شیعیان لبنان تعلق داشت - به تصرف خود درآورد. فضای رعب ناشی از اقدام سریع ارتش اسرائیل و ضعف شدید نظامی لبنان، این تصور را رقم میزد که اشغال لبنان دائمی خواهد بود. در آن زمان تحلیلهای زیادی در رسانههای عربی و غیرعربی نوشته میشد که از تهاجم قریبالوقوع ارتش اسرائیل به سوریه حکایت میکرد. اما برخلاف این تحلیلها، ارتش متجاوز اسرائیل چهار سال پس از تجاوز، در سال ۱۳۶۵ استان بیروت و مناطق شمالی و شرقی آن را ترک کرد و اولین عقبنشینی ارتش اسرائیل رقم خورد. در آن زمان شهید سیدحسن نصرالله فرمانده نظامی حزبالله در استان بیروت بود.
🔹یک واقعه دیگر مذاکرات مادرید و توافق اسلو بود که در سال ۱۳۷۲ صورت گرفت. در آن زمان دولتهای غربی، عربی، روسیه، چین، اسرائیل و سازمان آزادیبخش فلسطین که مهمترین سازمان نظامی فلسطین بود، توافقی را شکل دادند که ظاهر آن حل و فصل نهائی مسئله فلسطین و حل منازعه بین اسرائیل و فلسطینیها اما باطن آن، تثبیت اسرائیل و حذف فلسطین از معادله منطقه بود. در آن زمان جو آنقدر به نفع توافق اسلو غلیظ بود که بعضی دوستان منطقهای به مسئولان ما میگفتند، «مسئله تمام شده و نادیده گرفتن یک توافق جهانی، دیوانگی است.» اما برخلاف آنچه تصور میشد مذاکرات و توافق و درواقع طرح اسلو، به حل مسئله منجر نشد، به انتفاضه سال ۲۰۰۰ ختم شد که طی آن هم درگیری نظامی میان طرفین، جای سازش را گرفت و هم سازمان آزادیبخش فلسطین جای خود را به گروههای جدید جهادی داد. این در حالی بود که همانطور که گفته شد، برای تحقق اهداف اسلو، همه دولتهای اروپایی، آمریکایی، عربی، اسرائیل، روسیه، چین، سازمان ملل و مهمترین سازمان فلسطینی همداستان شده بودند.
یک رخداد دیگر، اشغال نظامی عراق از سوی آمریکا و انگلیس در روزهای آخر سال ۱۳۸۲/ اول بهار ۲۰۰۳ بود. در این ماجرا همه تحلیلها و تصورها این بود که کار جمهوری اسلامی هم تمام است، بنابراین ایران یا همه سیاستهای داخلی و خارجی خود را تغییر میدهد و یا اینکه مانند دولتهای افغانستان و عراق از بین میرود. در آن زمان هنوز «جبهه مقاومت» وجود نداشت و دولتهایی در سوریه، سودان و حزبالله در لبنان با جمهوری اسلامی همراهی داشتند. جو آنقدر غلیظ بود که یکی از معاونان وقت وزارت امور خارجه ایران در اقدامی عجیب، از طریق سفارت سوئیس - بهعنوان حافظ منافع آمریکا در ایران - با تقدیم یک فکس به وزارت خارجه آمریکا اطلاع داد «ایران آمادگی دارد همه اختلاف خود با آمریکا را به گونهای که منجر به رضایت ایالات متحده شود، حل کند.» براثر این جو، یک جمع ۱۲۳ نفری از نمایندگان وقت مجلس ایران، طی بیانیهای خطاب به رهبر معظم انقلاب، تغییر اساسی در سیاست خارجی نظام را خواستار شدند!
ادامه دارد...
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ یاریو اوپنهایمر، خبرنگار: امیدوارم امسال این جنون را متوقف کنیم و دولت را تغییر دهیم
🚪 خب، دارند به در میکوبند و باید فرار کنم.
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
🔰خطای راهبردی در تحلیل سوریه
قسمت 2⃣
✍🏼#سعدالله_زارعی
🔹در همان زمان نخستوزیر وقت انگلیس، تونیبلر در جمع نظامیان انگلیسی مستقر در بصره اعلام کرده بود «آنچه بر افغانستان و عراق گذشت یک پیام آشکار به ایران بود تا سیاستهای خود را تغییر دهد.» اما برخلاف آنچه تصور و بیان میشد صحنه به شکل دیگری رقم خورد و آمریکا سه سال پس از اشغال نظامی عراق به بنبست نظامی گرفتار شد و زمزمه خارج شدن از عراق آغاز کرد و جرج بوش در سال ۱۳۸۶/ ۲۰۰۷ ناگزیر شد توافق امنیتی خروج از عراق را با نوری المالکی نخستوزیر وقت عراق امضا نموده و دو سال بعد، خروج از این کشور را آغاز نماید. البته پیش از این و آنچه در اولین سالگرد اشغال عراق پیش آمد یعنی تن دادن آمریکا به تشکیل شورای عراقی حکم، اولین نشانههای بنبست آمریکا را بروز داده بود.
🔹با شکست برنامه نظامی آمریکا در عراق و افغانستان، خیزشهای عربی شکل گرفت که رژیمهای سنتی عربی وابسته به آمریکا را هدف قرار داد و منجر به تغییر وضعیت در پنج کشور عربی شد. غربیها درصدد برآمدند با بدل زدن به این خیزشها، مسیر تحولات را برگردانند. از اینرو گروههای تکفیری با نامهای مختلف شکل گرفتند و با سرعت زیاد منطقه را تحت تأثیر خود قرار دادند. این گروهها، آشکار و پنهان از سوی آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی، ترکیه و اکثر دولتهای عرب حاشیه خلیجفارس حمایت میشدند اما این پروژه هم چندان دوام نیاورد و تا سال ۱۳۹۷ / ۲۰۱۸ عملاً تحت کنترل درآمد. شکست پروژه گروههای تکفیری، سبب تقویت بیشتر جریانات مقاومتی و جبهه مقاومت شد.
🔹پس از این تحولات، غربیها پیمان ابراهیم ناظر بر عادیسازی عربی - اسرائیلی را روی میز گذاشته و چند دولت عرب با خود همراه کردند. در این زمان وقتی فضای توافق اسلو برگشت، خیلیها گمان کردند از این پس این اسرائیل است که آینده منطقه را رقم میزند و دیگر جایی برای اندیشهها و راهکارهای معارض نظیر «جریان مقاومت» باقی نمیماند. اما بهزودی در این کار هم گره افتاد و این روند پس از پیوستن لرزان سودان و مراکش متوقف گردید. کمی بعد، جهان با عملیات حیرتانگیز فلسطینیهای ساکن در غزه - طوفان الاقصی - مواجه گردید. اقدام فلسطینیها آنقدر مؤثر بود که صحنه منطقه را دگرگون کرد. اسرائیل که تا قبل از آن خود را در موقعیت «حکمران منطقه» میدید، به یک باره به موقعیتی نزول کرد که به گفته نتانیاهو مابین مرگ و حیات قرار گرفت. با واکنش خشن اسرائیل و شروع جنگ علیه غزه، جهان علیه اسرائیل به پاخاست، دولتهای غربی شکلگیری دولتی فلسطینی در مرزهای ۱۹۶۷ را مطرح کردند تا بر جراحات ناشی از حملات وحشیانه رژیم، مرهم گذارند. دادگاه لاهه به بازداشت سران اسرائیل رأی داد. ارتباطات عربی - اسرائیلی از هم گسیخته شد و مقاومت در سطح جهان بهعنوان تنها گزینه ممکن، مورد تمجید قرار گرفت. پس در اینجا هم یک بار دیگر ورق برگشت.
🔹پس از این صحنه، آمریکا، اسرائیل و ترکیه به ابتکار جدیدی دست زدند؛ این ابتکار، تغییر دولت در دمشق بود. وضع داخلی سوریه طی ده سال گذشته به گونهای بود که شکلدهی به یک جبهه کوچک هم میتوانست به تغییر حاکمیت سیاسی منجر شود اما آمریکاییها و اسرائیلیها به دلیل نگرانیهایی که داشتند، تغییر دولت را اجرائی نکردند تا اینکه مشکلات شدید در مدیریت تحولات منطقه، آنان را بهشدت به آن نیازمند کرد. نخستوزیر اسرائیل در سخنرانی مرداد ماه گذشته در سازمان ملل، از ضرورت همکاری همگان برای تغییر در خاورمیانه صحبت کرد و گفت «اگر خاورمیانه تغییر نکند، ایران نقشه آینده آن را ترسیم خواهد کرد». این عبارات بیانگر آن بود که از نظر آنان باید کاری صورت گیرد تا همگان تغییر در خاورمیانه را لمس کرده و با اسرائیل در این مسیر همراه شوند.
🔹این کار نمادین، «تغییر نظام سیاسی سوریه» بود. در ایجا اسرائیل برای رها شدن از نگرانیهای امنیتی قبلی خود، به عملیات نظامی و تصرف بخشهایی از سوریه دست زد. از نظر رژیم اسرائیل سقوط یک دولت متعارف در دمشق در حالی که ماهیت دولت جایگزین آن مبهم و مخاطرهآمیز میباشد، ریسک بزرگ دارد چرا که رژیم غاصب هیچگاه از سمت جریانهای تکفیری از جمله «تحریرالشام» نگرانی نداشته است کما اینکه اظهارات اخیر مقامات این گروه هم نشان داد جایی برای نگران شدن اسرائیل وجود ندارد. پس نگرانی اسرائیل - و آمریکا، ترکیه و حوزه عربی - طبعاً چیزی دیگری است. چه چیزی بیش از دولت اسد در دمشق میتواند اسرائیل را تهدید کند؟ این چیزی غیر از سر برآوردن نهائی یک جریان مقاومت مردمی از نوع حزبالله لبنان یا از نوع حشدالشعبی عراق یا از نوع انصارالله یمن در سوریه نیست.
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
✅حضور زنان ایرانی: دانشگاه ۶۱ درصد، مدیریت ۲۵ درصد، کسب و کار ۱۱ درصد
🔹هرچند در دولت چهاردهم، حضور زنان در مناصب و پستهای ارشد اجرایی، با ۴۵ پست عالی مدیریتی، به بالاترین حدّ خود در میان تمام دولتهای جمهوری اسلامی ایران رسیده، اما به گفته سخنگوی دولت، این تعداد از حدود ۵ هزار منصب مدیریتی، بسیار ناچیز است.
🔹معاون امور زنان و خانواده در دولت چهاردهم نیز از سهم اندک زنان در کسب و کار گلایه کرده و گفته که آمار قبولی زنان در دانشگاهها ۶۱ درصد کل شرکتکنندگان است درحالیکه سهم آنها در عرصه کسب و کارهای فناورانه تنها ۱۱ درصد است.
🔹بر اساس مصوبه شورای عالی اداری در سال ۹۶، مقرر شد که ۳۰ درصد پستهای مدیریتی کشور تا پایان برنامه ششم توسعه در اختیار زنان قرار گیرد. بر اساس دادههای موجود از نیمه نخست سال ۱۳۹۸ تا پایان شهریور ۱۴۰۱، نرخ مدیریت زنان به حدود ۲۶ درصد رسید.
🔹طبق یک پژوهش جهانی، اردن با ۵۷ درصد، بالاترین سهم زنان را در پستهای مدیریتی در سال ۲۰۲۱ داشت. پاکستان هم با کمتر از ۶ درصد، کمترین نرخ مدیریت زنان را دارد. طبق نظرسنجی موسسه گالوپ، مدیران زن ۴۱ درصد بیشتر از مدیران مرد کار میکنند و از آنها فعالترند.
🔹دولت چهاردهم در انتخاب اعضای کابینه، سهمیهی قابل توجهی برای انتخاب مدیر از میان زنان درنظر گرفته بود که فتح بابی برای کاهش ناعدالتی جنسیتی در حوزه مدیریتهای ارشد بود. با ادامه این روند، زنان تحصیلکرده و هوشمند و توانمند ایران، "سقف شیشه ای" را میشکافند و طرحی نو درمیاندازند.
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پاسخ به دو سؤال درباره حضور و عدم حضور ایران در سوریه
🔹بیانات رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اقشار مختلف مردم درباره تحولات منطقه
💊 بصیرت مدافعان سلامت 💊
📣 کانال معاونت سیاسی دانشگاه بقیه الله (عج)
🆔 @BasirateSalamat